2005-11

Dalma (15 éves, Nagykanizsa)

Dalma focirajongó. Nem csoda, hisz édesapja labdarúgó volt. Ugyan Dalma egészségi állapota most nem engedi, hogy apja nyomdokain járjon, de lelkesedése annál nagyobb a foci iránt. Kedvenc csapata a Fradi. Szinte mindent tud róluk, különös képpen Tőzsér Dánielről.

Dalma nem kívánt egyebet, minthogy kedvenc csapatának egyik mérkőzését végignézhesse. Azt már csak félve merte megírni, hogy a pályára lépve a kezdő rúgást is elvégezhesse.

2005. november 27-én az FTC rangadót játszott a Debrecen csapatával. Az alkalomra kapott meghívást Dalma és édesapja.

A meglepetések a csapat öltözőjében kezdődtek. Dalma megkapta kedvence mezét és kezet foghatott az összes játékossal. Ők gyógyulást kívántak Dalmának, míg Dalma győzelemre buzdította kedvenceit.

Persze a mez nem lehet aláírás nélkül. Dalmának külön öröm volt, hogy Dani ráírta: "Dalmának..."

Nagy izgalom előzte meg a kezdőrúgást. Szerencsére a bírónak nem ez volt az első esete, így magabiztossága átsegítette Dalmát az izgalmakon. Egy pillanatra két 88-as játékos volt a pályán, mert ugye Dani is a közelben volt...

A kicsit borongósnak ígérkező vasárnap az FTC elnöke (Furulyás János) a Csodalámpa rendelkezésére bocsátotta az irodáját, ahonnan Dalma üvegablakon keresztül nézhette végig a mérkőzést. De lehet, hogy nem is volt szükség a fűtött nézőtérre, mert az alkalomra a Nap is legyőzte a felhőket, és kicsalta Dalmát - ha csak egy pillanatra is - a teraszra. Innen kacsinthatott egymásra Dani és Dalma a mérkőzés után, mikor a mérkőzés végén a fiúk az öltözbe vonultak.

Dalma pedig visszament a kórházba, ahol egy két nap múlva esedékes vizsgálat eredménye dönti majd el, hogy szükség van-e transzplantációra, vagy mehet vissza Nagykanizsára társai közé.

Sulija Anikó
Piacsek István
koordinátorok
2005-11-27

 

Köszönet Haáz Ferenc technikai vezetőnek!

A kívánság utóélete

Subject: Köszönet!!!!

Date: Mon, 28 Nov 2005 18:04:31 +0100 (CET)

From: Erika ****@freemail.hu

To: info@csodalampa.hu

Kedves Évi,
túl egy FANTASZTIKUSan jól sikeredett kivánságteljesitésen, szeretném megköszöni Nektek-kicsit önző módon- a nekem nyújtott élményt is, hogy egy súlyosan beteg kis-nagylányt mennyire ki tudtatok zökkenteni hetekre a kórházi hétköznapok hosszu-hosszu monotoniájából.

Dalma még ma is RAGYOGOTT!!!!
Egyik álma valóra vált..., de nem a "csoda" segitségével, hanem a
CSODALÁMPÁval.....
Dalma holnap, nov.29-én több mint 3 hónap után végre hazamehet.
Reméljük, hogy másik álma is beteljesedik....bizzunk továbbra is
kitartásában, pozitiv hozzáállásában,bizakodásában, s kezelőorvosában.

Erika
(A kívánság bejelentője, kórházpedagógus)


Tünde (12 éves, Kék)

Tündi nem régen sikeres transzplantáción esett át. A műtét után sokáig nem mehetett közösségbe, ezért is szeretett volna valami olyat kérni tőlünk, amivel egyrészt játszhat is, másrészt amivel hasznosan tudja eltölteni az idejét.

Tehát számítógépet kért.

Kívánságát egyik támogatónk jóvoltából rövid időn belül sikerült is teljesíteni, bár az átadási randevúnk nem egészen úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Mi már reggel izgatottan készültünk az átadásra, mert azt terveztük, hogy a Transzplantációs

Klinikán, nyomban a kislányt szállító a mentő megérkezte után teljesítjük Tündi kívánságát. És akkor talán észre sem vette volna a szokásos vizsgálatokat...

A találkozóra végül csak később kerülhetett csak sor, de mint ahogy a képekről is látszik, ez csak nekünk okozott gondot, Tündinek nem. Minden jó, ha a vége jó!

Bagonyai Zsuzsa
koordinátor
2005-10-10

Köszönjük a segítséget:


Anita (10 éves, Debrecen)

Anita anyukájával és két testvérével él Debrecenben. Kívánsága egy számítógép volt, amit lassacskán nemcsak játékra, hanem a tanuláshoz használhat majd. Mikor a számítógép megérkezett hozzájuk, a gyerekek első meglepetésükben szóhoz sem jutottak, amint oldódtak, hihetetlen felszabadult örömmel estek neki új ajándékuk kipróbálásának.

2005-10-10


Dániel (16 éves, Budapest)

Tisztelt Csodalámpa!

Köszönöm hogy teljesítették azon kérésem, hogy eljussak a Budapest Parádén a Viva Kamionra. A kérésem teljesült, ahogy a képen láthatják!

A BP Parádé nagyon jó volt, végre először elengedhettem magam, a hangos zene forgatagában.:) Találkoztam Kisoval Timoval és Adával is külön, és a parádén még a többiekkel is, nagyon jó volt:) Még egyszer köszönöm hogy teljesítették a kérésem:)

Köszönjük magántámogatóink segítségét!

2005/8/25


Norbert (10 éves, Székelyudvarhely)

Norbi eredetileg egy szakállas agámát (!?) szeretett volna kapni az alapítványtól, de a doktor bácsi jobbnak látta, ha hüllő helyett valami mást kér. Végül is megszületett egy nagyon jó kívánság, amit már az orvos is jóváhagyott: repülni akart Norbi, lehetőség szerint helikopterrel....Kívánságát október 24-én és 25-én is teljesítettük. Igen, Norbi kétszer is repülhetett, először egy helikopteren Budapest esti fényeit csodálhatta meg, másnap csodálatos őszi időben pedig kisrepülőgépet vezethetett! Köszönjük utólag is Krisztiánnak, a Fly 4 Less Kft-nek a lehetőségeket. Azt hiszem Norbi és édesanyja élményekkel gazdagabban utazhatott haza, Erdélybe.

Márkus Mónika
koordinátor
2005-10-25


Márton (16 éves, Nyírábrány)

Marci már sokat hallott Alapítványunkról, s törte is a fejét rendesen, hogy mi jót kívánhatna tőlünk. Sajnos per pillanat ágyhoz kötött betegsége miatt, s így csak olyat akart kívánni, ami most el tudja terelni figyelmét az egészségi állapotáról. A Csodalámpásoknak köszönhetően épp egy Play Station 2. került az osztályunkra átmenetileg, s Marciban bár napokig ért a gondolat, végül csak meg merte kérdezni, hogy ha már a sors ezt a játékot épp az ő kórtermébe vetette, nem-e kérhetné pont ezt ajándékba? Szerencséjére, igen. Kívánsága hamar teljesült. S most egy P.S.2. újdonsült tulajdonosa.

Csinádi Rita
koordinátor
2005-9-9


Krisztián (12 éves, Debrecen)

Egy számítógépes géniusz /Krisztián/ kívánságát teljesítve jelent meg egyik internetes cég lakásuk ajtajában, hogy egy éven át a Csodalámpa kontójára bekösse a világhálót. Krisz azóta éjjel nappal a neten csüng! Reméljük örömet okoztunk neked, s tovább tudod fejleszteni képességeidet az általunk nyújtott lehetőséggel! :)

Csinády Rita

Krisztina (9 éves, Sármellék)

Tisztelt Kívánságteljesítők!

Szeretnénk megköszönni a CSODALÁMPÁNAK hogy lehetővé tette,gyermekünk kívánságának teljesülését!

Pár nappal ezelött karácsonyi hangulat köszöntött be hozzánk, talán ez a legjobb hasonlat arra amit mi szülők és a gyerekek éreztünk. Krisztina tudta hogy hamarosan teljesülni fog a kívánsága, de a konkrét dátumot nem árultuk el neki. Eljött a várva várt nap! Gyógytornáról hazaérkezve szokásához híven leült a számítógép elé, amikor észre vette,hogy valami nem "stimmel". Az arca kivörösödött és egy folytában azt ismételgette: -Nem hiszem el, nem hiszem el! Azt hiszem az a kifejezés hogy hihetetlenül boldog nem igazán tükrözi hűen azt az eufólikus állapotot amiben a mai napig "lebeg". A négy fal ami sokáig a "börtöne" is volt most egyszeriben kitágult s a világ egy kicsit "bekukucskál" az ablakán. KÖSZÖNJÜK CSODALÁMPA!

Krisztina és családja

2005/10/18

Köszönjük segítséget:


Attila (6 éves, Demecser)

Attika egy tündéri hat éves kisfiú, aki édesapjával, mostohaanyukájával és testvéreivel él együtt. Pontosabban ő és pótmamája sajnos most még rengetegszer a klinikán "vendégeskednek".

Vágya egy számítógép volt, hogy testvéreivel együtt játszhassanak messziről már megcsodált játékokkal. Mikor egy kellemetlen kezelés után betoppantak a mamaszálló szobájába, nagy meglepetés érte: anyukája ágya mellett egy klassz számítógép várta.

Csinády Rita Veronika
koordinátor
2005-10-16


Patrik (11 éves, Abda)

Patrik számítógépet szeretett volna. Annyit hallott már a számítógépes játékokról, oly jó lenne kipróbálni egyet. Ráadásul betegsége miatt nemigen mehet emberek közé, barátai is elmaradoznak... A hosszas kórházi tartózkodások alatt persze nem csoda, ha az ápolók, vagy a kezelőorvos tudomást szereznek az efféle vágyakról.

2005. október 28-án Patrik az éppen esedékes infúziós kezelést kapta a Semmelweiss Egyetem 1 sz. Gyermekklinikáján. Kora délután dr Rényi Imre, a Haematológiai Osztály vezetője, megkérte Patrikot, ugyan jöjjön már a laboratórium felé, lenne egy kis dolguk. Patrik meg sem lepődött, biztosan egy soron kívüli vérvétel...

Kicsit megilletődött, amikor kiderült, hogy szó sincs "szuriról", hanem a folyosón nyüzsgő idegenek neki hoztak egy számítógépet... neki és csak neki, ajándékba! A PC-t a Provident Financial Rt. vezérigazgatója, Mr. Eddie Lawrenson és a cég kommunikációs igazgatója, Mikola Gergely úr adtak át a fiúnak. Patrik hamar a lényegre tért: a PC-n található játékokat rögtön ki is próbálta. Nála a legnagyobb sikere egy labirintusban sajtért versengő fehér és fekete egérnek volt.

Köszönjük a Provident Pénzügyi Rt. vezetőinek és munkatársainak, hogy Patrik elérhetetlennek tűnő álmát valóra váltották.

Patzauer Éva és Benkő Vilmos
koordinátorok
2005-10-28

A kívánság teljesítéséhez a számítógépet biztosította a


Balázs (17 éves, Székesfehérvár)

Balázs kellemetlen hírt kapott: 2005. október 28-án kora délután soron kívül be kell jöjjön felülvizsgálatra a Semmelweiss Egyetem 1. sz. Gyermekklinikájára, ahol már jó ideje kezelik. Természetesen édesapja is elkísérte. Miközben várták a vizsgálat megkezdését, elegáns, öltönyös emberek érkeztek, akiket dr Rényi Imre adjunktus kalauzolt körbe az osztályon, angolul beszéltek, de nem tűnt úgy, hogy ehhez bármi közük lenne.

Igaz, Balázs nemrég beszélgetett Rényi doktorral arról, hogy tanulmányaihoz milyen jó lenne egy számítógép, és hogy ez számára elérhetetlen álom csupán...

Annál nagyobb volt a Balázs megdöbbenése, amikor a kontrollvizsgálat helyett Rényi doktor egy letakart valamihez vezette, amiről nyomban kiderült, hogy az bizony egy komplett számítógép, amelyet a Provident Financial Rt. vezérigazgatója, Mr. Eddie Lawrenson és a cég kommunikációs igazgatója, Mikola Gergely úr adtak át a fiúnak és édesapjának. Mert hogy ők voltak az angolul beszélő ismeretlenek... A szemtanúk beszámolója szerint Balázs először meg sem tudott szólalni... Hajna Csongor úr, a Provident Financial kommunikációs főmunkatársa gyorsan megmutatta, mit tud a számítógép, és Balázs feszültsége is oldódott, amikor kiderült, hogy a géppel játszani is lehet.

Köszönjük a Provident Pénzügyi Rt. vezetőinek és munkatársainak, hogy Patrik elérhetetlennek tűnő álmát valóra váltották.

Patzauer Éva és Benkő Vilmos
koordinátorok
2005-10-28

A kívánság teljesítéséhez a számítógépet biztosította a


Csilla (16 éves, Zalakomár)

A kívánság utóélete

Csilla betegsége miatt nem mehet szinte sehová. Szabadideje nagy részét otthon tölti, igazi kikapcsolódást és örömet a számítógépes játékok jelentenek számára. Ugye már érthető, miért ilyet kért tőlünk? S, hogy mekkora örömet okozott ezt neki, azt beszámolója is tükrözi:

Kedves Csodalámpa!

Köszönöm, hogy teljesítettétek kívánságomat! A Sims2 Éjszakák és a Sims2 Egyetem PC-játékokat megkaptam. Izgalommal fedezem fel a játék örömeit, amely mindig újabb meglepetésekkel szolgál nekem. Mivel én nem mehetek közösségbe, az általam megalkotott simek helyettem megteszik: tanulnak, szórakoznak, buliznak, ismerkednek az élettel. Remélem, hogy hamarosan én is megtehetem ugyanezeket, iskolába járhatok, szórakozhatok és újabb barátokat szerezhetek.

Kívánom Nektek, hogy minél több beteg gyermek kívánságát teljesíthessétek, hogy ugyanúgy örülhessenek, ahogy én!

Zalakomár, 2005.október 21.
Csilla

Kedves Csilla!
Reméljük, hogy hamarosan Te is osztozhatsz sim-barátaid örömében és sok, sok új baráttal, élménnyel gazdagabb leszel!


Levelet kaptunk Csilla édesanyjától:



Archívum

Archívum


Belépés