2013-06

Regina (16 éves, Tura)




Regina nagyon vágyott egy laptopra, hogy a hosszú kórházi kezelések alatt is tudjon családjával, barátaival beszélni, és hogy a tanulásban sem maradjon el osztálytársaitól.

Édesanyával szövetkezve megleptük őt egy napos délelőtt a kórházban támogatónk a Fundamenta Lakáskassza képviselőivel, hogy megvalósítsuk álmát. A nagylány nagyon megörült a kapott ajándéknak, rögtön „beüzemelte”, és hamaros már indulhattak is rajta a programok.

Regina, kívánjuk, hogy sok hasznos és érdekes dologra tudd használni a gépet, és szerezzen neked sok kellemes órát!




Köszönjük a Fundamenta SZEB Szabó Éva csapatának, hogy

ismét hozzájárultak egy gyermek álmának megvalósításához!






Mocsonoky Andrea
kívánságkoordinátor
Budapest, 2013. 05.03.

József (10 éves, Pilis)




Betegsége miatt Józsika számára rendkívül fontos a mozgás, így a Csodalámpától Bobo –cart kért!

A speciális kisautót támogatóink vitték el Pilisre egy pénteki napon.

Reméljük, ajándékuk hasznos lesz, a gyermek gyógyulását is segíti majd.


Köszönjük Baross Gábor és Czimre József támogatását!!




Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2013.05. 24.

Gina (16 éves, Nagyhalász)

A nagylány már régóta szeretett volna egy saját laptopot, hiszen a hosszú kórházi kezelések fájdalmas, és gyakran monoton napjait csak a családdal és a barátokkal való e-mailezések, chatelések tudnák megszínesíteni. Egy esős májusi napon történt, hogy egy kontroll vizsgálatra felutazást követően megleptük őt álmai laptopjával.

Támogatóink a Mikuláskocogás résztvevői, már sokadik alkalommal segítettek egy gyermek kívánságának teljesítésében és most is számíthattunk rájuk.

Kívánjuk Gina, hogy nagyon sok hasznos és boldog órát tölts a laptop előtt, és gyógyulj meg minél előbb!



Köszönjük a Mikuláskocogás résztvevőinek, hogy

hozzájárultak Gina öröméhez!



Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.05.28.

Blanka (4 éves, Nyírmeggyes)

A "Mit kértél a Csodalampától?" - kérdésre halkan, de reménykedve jött a válasz a 4 éves Blankától:

- Pónilovat.

Érthető a bátortalan hang, hiszen ahogy az Édesanya elmondta, az elmúlt hetekben nem volt olyan nap, hogy a kislány ne kérdezte volna meg, mikor lesz már neki saját pónilova?

Volt is nagy öröm, meg csodálkozás, amikor pár perc múlva (persze az időzítés nem volt véletlen!) megállt a ház előtt egy autó, és kisétált belőle egy IGAZI PÓNILÓ!!

Az első bátortalan közeledő lépések után Blanka és a kis ló hamar egymás bűvkörébe került. Rövidesen már "együtt fürödtek" az udvari medencében a képek tanúsága szerint!

Köszönjük a Best of Budapest gála résztvevőinek a támogatást!

Nagy Olga
kívánság-koordinátor
Nyírmeggyes, 2013.06.20.


Szabina (16 éves, Tiszalúc)





Szabina szinte minden sportban élen jár, s ha van, amiben mégsem, azt is kipróbálta már, gerelyhajítás, futás, boksz, foci, na és persze a kézilabda. Nem meglepő, hogy példaképe az európai bajnokok ligája győztes női kézilabdacsapat, a Győri Audi ETO kapitánya Görbicz Anita.

Szabina a kórházból kapott kimenőt a két kezelés között, hogy példaképével találkozhasson az ország másik felében. Tiszalúcról kora reggel indult édesapjával, majd dél körül már Veszprémben találkoztunk. Nagyon izgult, hiszen élőben sem bajnoki meccset, sem Anitát nem látta még.

Izgatottan vártuk a sípszót, s el is kezdődött a Győr Veszprém elleni viadala. Szabina, mint egy sportkommentátor, úgy elemezte végig a játékot - nekünk, hozzá nem értő közönségnek -, például, hogy milyen szabályok vannak a kézilabdában, ki, miért helyezkedik úgy a pályán, ki a legjobb dobó - hét persze, hogy Anita -, és így végig a meccs folyamán.

Miután nyert a kedvenc győri csapat, a nap legérdekesebb része következett, hiszen Görbicz Anita már várta Szabinát. Lelkes üdvözlés, közös fotózás, aláírásgyűjtés után a csapatkapitány egy pólót ajándékozott a csodalámpás nagylánynak, aki egy mézeskalács csodalámpával kedveskedett cserébe. Búcsúzásképpen lehetőséget kaptunk arra, hogy a lányok öltözőjébe is bemehessünk, és ott mindenkivel aláírassunk egy plakátot.



/ 3







Ezt a kívánságot a Győri Audi ETO kommunikációs vezetője, Szilágyi Andrea segítségével teljesítettük. Andrea és a győri lányok kitalálták, hogy a Veszprémben éppen azon a hétvégén zajló Magyar Kupa 4 csapatának kapitánya a szurkolóit a Csodalámpa adhat vonalának hívására buzdítják, így segítve az alapítvány munkáját. Köszönjük a 4 csapat - az FTC-Rail Cargo Hungaria, a Győri Audi ETO KC, a Kiskunhalas NKSE és a Veszprém Barabás Duna.Takarék -, lányainak az odafigyelést.






Felkai Márta
Veszprém, 2013. május 25.

Krisztián (17 éves, Budapest)





Az InterContinental Budapest Hotel meghívására ismét különleges jótékonysági főzőest részesei lehettük a Fundamenta Lakáskassza munkatársaival. A szálloda és a Fundamenta összefogásával a 18 éves Krisztián kívánsága teljesülhetett, aki egy tabletet kért, mivel azt mindenhova magával viheti, s így annak segítségével akár útközben is tanulhatja a kiválasztott nyelvet.

Krisztiánt és a vendégeket a szálloda vezetése nevében Márkus Csaba, a rendezvényszervezés vezetője és Zelnik Róbert értékesítési menedzser köszöntötte, miközben kis falatkák és hűsítők fogyasztására invitálták a résztvevőket. A kamasz fiú a betegsége miatt évet halasztott, így csak jövőre érettségizik, addig is szeretné kihasználni az ajándékot, aminek nagyon örült.


Egy kis előfalatozás után a konyhában mindenki kötényt és sapkát kapott az ízlésesen elkészített menülap mellé, s Ulf Burbach főséf irányításával elkezdődött az eddigi legizgalmasabb főzőest. A munkálatok során még 3 séf segített nekünk eligazodni a különlegesnél különlegesebb ételek elkészítésében. Melis Róbert, Bányai János és Horváth Zsolt folyamatosan tanítottak bennünket, s így sikerült jó néhány praktikát elsajátítanunk.

A főzés már az elején kellemes hangulatban indult, hiszen a különféle koktélokban marinált ételek előkészítésekor a pácolásokhoz használt gyümölcsös szeszes italkeverékeket megkóstoltunk, igazából ellenőrzésképpen, hogy a kiinduló ízek hogyan változtatják meg sütés közben az ételek íz világát. Mondhatjuk, fantasztikusra. Elkésztettük a sárgadinnye gyöngyöket, megtanultuk a tengeri alga salátás polipokat pohárba tölteni, a csirkét mojito koktélba pácoltuk, a sügérdarabokat banánlevélbe csavartuk, a mangalicát pedig baileysben marináltuk. S hogy a sok finomságot méltóan zárjuk, az epreket leöntöttük csokoládélikőrrel töltött vaníliafagylalttal. Már a konyhában jól laktunk, s ezután következett a kellemes vacsora, melyet a vendégek a szálloda éttermében fogyasztottak el.

Köszönjük mindenkinek a felejthetetlen estében a közreműködést és a kívánságteljesítéshez a támogatást!









/ 3






Felkai Márta
Budapest, 2013. június 14.

Mátyás (3 éves, Győr)





A hároméves győri Matyi igazi bátor nagylegény. Csupán pár napja engedték haza a kórházból, amikor meglátogathattuk. A védelmét szolgáló maszkja felett irigylésre méltó fekete szempillák és mosolygós, fekete szemek ragyogtak ránk. A társasház udvarán játszó kisfiú azonnal bemutatkozott, majd motorjára pattanva el is száguldott mellőlünk. Nővérével, Grétivel éppen versenyeztek, így érthető volt a nagy sietség. Amikor a kör újra felénk haladt, lestoppoltuk a csöpp kisfiút, és beszélgetni kezdtünk. Csupa férfias téma került napirendre, úgy, mint motorok, autók, versenyzés, copfos kislányok.

Hamarosan kiderült, hogy Matyi igazán tud vezetni, gyakran ül apa ölébe a volánnál, csak egy baj van, a pedálokhoz sosem ér le a lába. A szíve vágya egy saját kisautó lenne, piros, sárga vagy fekete színben. Ahogy szó, szót követett előkerült táskám mélyéről egy igazi csodalámpa. Elmeséltük Matyinak, hogy a lámpásban egy láthatatlan dzsinn lakik, aki érintésre előbújik, és ha nagyon hiszünk benne, teljesíti a kívánságunkat. Igaz, hogy a lámpás az enyém, de megkértem az én szellememet, hogy fogadjon szót ennek a csöpp kisfiúnak.

Háromig számoltunk, Matyi behunyta a szemét, gondolt, erősen vágyakozott, és megdörzsölte a lámpást… Nem maradt más dolgunk, mint körülnézni az udvarban. Én találtam is egy klassz, fekete járgányt, de miután körbejártuk, Matyi közölte, hogy ez a szomszéd bácsié, és különben is valami kisebbre lenne szüksége. Némi forgolódás után, megakadt a szeme egy saját méretű kisautón, amit a huncut dzsinn az udvar közepén állított le, kicsit távolabb az udvar végében parkoló nagy autóktól. Boldogan szaladt feléje, és azonnal bepattant. A meglepetés akkor lett még nagyobb, amikor édesapja rámutatott egy gombra, és az autó igazából megindult. Innentől nem volt megállás. Matyi csak úgy nyomta a gázt és tekerte a kormányt, végül egy íves fordulattal az udvarról, csendes zsákutcájuk felé vette az irányt.

Valamivel később már csak arra lettünk figyelmesek, hogy az újdonsült sofőr,- hol apukája, hol anyukája kocogó kíséretében- szőke és barna kislányokat fuvaroz az utcában. Hősies testvérét, Grétit, aki saját bátorságával járult hozzá Matyi gyógyulásához, egy hűtőmágnessel és két lufival leptük meg. A mosolygós, szerény kislány az egyik ballont zsebre rakva közölte, hogy az az övé, míg a másik Matyié lesz. Kezében szorongatva, futva indult kisöccse után. Hiába, ő már ennyi idősen is tudja, hogy segíteni valakin, vagy örömet szerezni, a világon a legeslegjobb dolog…




Köszönjük a Bunge Növényolajipari Zrt. támogatását!







/ 3



Erdős Réka és Potyondi Zsuzsa
kívánság- koordinátorok
Győr, 2013. május 31.





Még egyszer köszönjük, hatalmas az öröm, amit az autó nap mint nap okoz Matyinak.

Nehezen sétál még sokat egyszerre, nem tudtunk sok érdemi időt eddig a szabadban tölteni, hiszen babakocsiban már érthetően nem szeret ülni, viszont képtelen voltam már folyton a kezembe vinni őt, bármennyire szeretném, mert nagyon nehéz.

Amióta az autót megkapta, sokat tudunk sétálni, mert nincs ilyen gond, hogy vinni kell, szó szerint száguld az utcában.

A héten "igazi jogosítványokat" csináltunk, visszük magunkkal -hiszen így szabályos :)

Köszönettel: Matyi családja


János (17 éves, Baja)





Janó 2013. június 10-én megkapta a Csodalámpától álmai számítógépét. Ez a hétfő reggel mégsem azért igazán fontos nekünk, mert átadhattuk a kis Mac Minit, hanem azért, mert ott lehettünk, amikor Janó megkapta orvosaitól a legfrissebb vizsgálatok eredményét. Jó híreket kaptunk.

Naná, hogy legszívesebben mindenki kiugrott volna a bőréből… de visszafogottan sétáltunk egyet a belvárosban, tízórai szendviccsel és nagy beszélgetéssel ünnepeltünk. Ezekben a hónapokban a nagykamasz (aki kérte, hogy fotót csak az ajándékról tegyünk a honlapra) komoly kezeléseken esett át.

Szülei, testvére és unokahúgai is mellette voltak, szorítottak érte. Ők is azt remélik, hogy Janó egészséggel használja a minigépet és hatalmas akaraterejével és humorérzékével minimum megváltja a világot :)

Ha minden igaz, Janó a szüleitől hamarosan klaviatúrát és kiegészítőket kap, hogy a suliban - abban a bizonyos emelt szintű informatikus osztályban - leckét írjon és tovább bővíthesse a tudását.




Janó álmát a Duna Elektronika Kft. segítségével sikerült megvalósítani!




Köszönjük a Dun&Bradstreet Hungária Kft. támogatását!








Kapás Csilla, Lengyel Andrea
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2013.05.10.

Dorka (8 éves, Felsőnána)



Dorka nagyon szereti a vetélkedőket, amikor a nagymamájánál van, együtt próbálják kitalálni a megoldásokat. Az egyik kedvence a Maradj talpon! műsor. Amikor az önkéntesünk megkérdezte, mit kérne a Csodalámpától, azonnal válaszolt, szeretne ott lenni a műsor felvételén és végignézni, hogyan válaszolnak a játékosok. Kérésünkre a műsor szerkesztői készséggel megszervezték a találkozót. S végre elérkezett a várva várt nap…

A bejáratnál kedvesen fogadtak bennünket, bevezettek a díszletek közé egészen a televízióban is látható játékos térig. Ott már Gundel Takács Gábor műsorvezető várt, majd bevitte Dorkát a kör közepére, ahol a fő játékosok küzdenek a győzelemért. Mindannyian izgultunk, ugyanis egy élő műsor önmagába is nagyon érdekes, de bizonyos szabályokat be kell tartani, hiszen a felvételt nem lehetett akármikor leállítani.

Mindenki tudta, hogy vendégek érkeztek a stúdióba – vagyis Dorka és szülei -, figyeltek ránk, segítettek eligazodni, majd megismerkedhettünk a felvételért felelősökkel is. Hallhattuk a szigorú, de velünk nagyon kedves „Sanyi bácsi” vezénylő szavait, melyek a felvétel irányításához kellettek, de a kis monitorokon keresztül azt is megnézhettük, éppen mit vesz a kamera. Közelről láthattuk a versenyzőket, olvashattuk a kérdéseket, de amit a legnehezebb volt megállni: nem súghattunk, pedig Dorka sok-sok kérdésre tudta azonnal a választ. A nagyon érdekes délután alatt rengeteg kulisszatitkot ismertünk meg, de azt sajnos, mivel megígértük a szervezőnek, így nem árulhatjuk el.




Szeretnénk köszönetet mondani Gundel Takács Gábornak és Holló Györgyinek, valamint

Kondorosi Kingának, akik lehetővé tették, hogy Dora álma valóra válhasson.





Felkai Márta
Budapest, 2013. május 24.

Dominik (13 éves, Piliscsaba)



Dominik élete nagy vágya teljesült, pár nappal 14. születésnapja előtt Párizsba utazhatott repülővel. Hamarosan indulhat ikertestvére is Velencébe, hogy kívánsága teljesüljön. A fivérek hasonló betegségben szenvednek. Életükben még soha sem voltak külföldön, de ami ennél érdekesebb, még soha sem voltak egymástól távol két óránál hosszabb időre.

Az elutazás előtt testvére megkérte őt, hogy mindent figyeljen meg jól, és fényképezzen szorgalmasan, hogy ő is átérezhesse a párizsi perceket.

A nagyfiú számára a francia fővárosban a legnagyobb élmény az Eiffel torony volt! Este sokáig gyönyörködve nézte a hatalmas építmény éjszakai fényjátékait.

A többnapos kiránduláson eljutott még a Notre Dame katedrálisba, hajókázott a Szajnán, bejárta az öreg, kikötött hajókkal szegélyezett rakpartokat, és nagy élményt jelentett számára a Champs Elysées sugárút számtalan autószalonja.

Hazaérvén nagycsalád várta és feltételezhetően éjszakába nyúló élménybeszámolót és fényképbemutatót hallhattak-láthattak Dominiktől.




Köszönjük a Sofitel Budapest közreműködését e csodálatos Párizsi kirándulás megvalósulásában!









Petri Sándor
kívánság-koordinátor
2013. június 7.

Ferenc Péter (7 éves, Törökbálint )


Peti egy nagy LEGO készletet kért a Dzsinntől, mivel nagyon szeret építeni, újítani és játszani.

Hétfő este érkeztünk a meglepetéssel, amiről Peti mit sem sejtett. Nagyon örült, hogy ilyen hamar valóra vált az álma. Azonnal hozzáláttunk a doboz kibontásának, amiben sok kisebb csomagot találtunk, melyekből számtalan variáció létrehozható. Mivel másnap indult haza a család, ezért az első igazi építésre csak otthon került sor a kis hugicával együtt.

Peti, reméljük, hogy kedved leled ebben a játékban!

A legjobbakat kívánja számodra a Csodalámpa Alapítvány!




Külön köszönet illeti állandó támogatónkat, a LEGO Manufacturing Kft-t!









Beregi Georgina és Vásárhelyi Tünde
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2013.05.28.

Péter (4 éves, Dunakeszi)

A négyéves Péter rajong az autókért, az autóversenyért, ezért ilyen LEGO-t kért a Csodalámpa dzsinnjétől.

Az ajándékozásra egy pénteki napon került sor a Tűzoltó utcai Klinikán.

A kisfiú nem igazán értette, miért, mit, kit várnak még, de amikor meglátta a kezemben lévő csomagot, felélénkült. Kiderült számomra, milyen sokat tud az autókról!!

Siettek is haza, hogy minél előbb elkezdődhessen a közös legózás!




Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. támogatását!






Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.05.10.

Mercédesz (14 éves, Kópháza)


Mercédesz ma oly divatos és a fiatalok körében kedvelt okostelefont kért. Egy Samsung Galaxy Ace Plus telefont szeretett volna fekete színben.

Kívánságát egy esős májusi napon teljesítettük. Mercédesz boldog volt, hogy a vágyott telefont kezébe tudta venni.




Köszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását!







Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Kópháza, 2013. május 10.




Máté (6 éves Üllés)





Mátét 7. szülinapja után 3 nappal sikerült meglepnünk egy nagyon szép Samsung LED Tv-vel. Máté nagyon szereti a meséket, amiket mostantól végre nagy képernyőn is élvezhet. Ahogyan az a néhány nappal az átadás után készült képen is látszódik, Máté nagyon boldogan tévézik.



Magánszemély felajánlása, amely a Samsung Electronics Zrt segítségével jöhetett létre.



Máté nevében is köszönjük!!!






Morvay Szilvia és Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátorok
Üllés, 2013.05.25.

Gergő (3 éves, Herend)





Ragyogó tavaszi napsütésben indultunk útnak, hogy ismét örömöt szerezhessünk újabb kis barátunknak kívánsága teljesítésével.

Gergő kedves, barátságos 3 éves fiúcska, aki érdeklődéssel fogadott bennünket. Hamar kiderült, miért is látogattuk meg a családot: lelkes kicsomagolásba kezdtünk, majd komoly üzembe helyezés történt Gergő közreműködésével, az akkumulátoros beülős traktor pillanatokon belül rótta köreit a kerti járdán.

Szorgalmasan, hozzáértően örömteli fuvarba kezdett az új járgányával.

Gergő, boldogan osztoztunk örömödben, használd egészséggel a játékod.




Köszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását,

munkatársuknak, Tokai-Kiss János úrnak a személyes jelenlétet!








Ligetváriné Márti
kívánság-koordinátor
Herend, 2013.04.19.

Péter Pál (9 éves, Nagyváty)



Péter egy vidám, jószívű fiú, aki szeret focizni, jól tanul - kedvence a matek és a fogalmazás -, sokat olvas és szakács szeretne lenni. Sajnos betegsége miatt most hosszabb ideig kórházban kell maradnia, de hősiesen küzd azért, hogy újra egészséges legyen.

Kívánsága egy laptop volt, amit épp a születésnapján sikerült átadnunk. Péter meglepődve fogadott minket, de aztán annál nagyobb örömmel kezdte kibontani az ajándékot. Pont ilyet szeretett volna! Most végre neki is van saját laptopja!

Olyan boldog volt, hogy teljesült a kívánsága. Édesanyja is csak törölgette a szemét, fia örömét látva.

Ezután Péter felvágta a szülinapi tortát és megkínálta belőle kis barátait, a nővérkéket, a doktor nénit, az óvónénit, a gyógytornász nénit…

Péter, kívánjuk, hogy minél előbb meggyógyulj és újra focizhass!

Aztán el ne feledd, hogy megbeszéltük, majd felkeresünk az éttermedben!

A saját készítésű karkötő és pom-pom labda, amit kaptunk Tőled, örök emlék marad. Köszönjük szépen!




Köszönjük az Ernst and Young Tanácsadó Kft. támogatását.









Varga Andrea és Veress Ágota
kívánság-koordinátorok
Zalaegerszeg, 2013.05.06.

Patrik (4 éves, Budapest)

Patrik érkezésemkor éppen társasjátékozott a nővérével, ami egyik kedvenc elfoglaltsága a számítógépes játékok mellett.

Kíváncsian kérdezte, hogy hozzá jöttem-e és hogy az a nagy doboz, amit hozok, az övé lesz-e. Kis beszélgetés után „végre” kibontottuk a csomagot, hogy megnézzük, mit is rejt és kitaláljuk, hogy ki fogja kapni.

A csodálkozása és az öröme határtalan volt, hiszen az XBOX megpillantása után rögtön rájött, hogy az övé az ajándék.

Megnéztük az összes tartozékot, különösen a távirányító érdekelte nagyon, hogy melyik gomb mit fog csinálni, mi mire való.

Biztos vagyok benne, hogy ma este a család csak ezzel fog játszani, miközben Patrik vidám nevetését és csacsogását hallgatják.


Kedves Patrik, mielőbbi teljes gyógyulást kívánnak neked a Csodalámpások és a Budapesti Német Iskola diákja, szüleik és tanáraik, akik a "Kuchenbazaar" program keretében sütöttek főztek finomságokat, hogy abból a te kívánságodat is teljesíthessék.

Patrik nevében is köszönjük a támogatást a Thomas Mann Német Iskola és Gimnázium diákjainak, tanárainak és szüleiknek.

Újfalusi Ildikó
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013. június 3.






CEBTER


Noel (7 éves, Lovasberény)



Noel kívánság az volt, hogy édesapjával meglátogathassa és egy élményekkel teli napot eltöltsön a Fővárosi Vidámparkban és Állatkertben. A kérés kis szervezést követően meg is valósult a Fundamenta Zrt. támogatása keretében.

Péntek délelőtt a Vidámparkban indult a szórakozás. Noel a számára kedves és izgalmas játékokat mind kipróbálta. Majd átmentünk az Állatkertbe, ahol az időjárás megviccelt minket, hisz kicsit megáztunk, így a Gorilla házba menekültünk. :-)

Rollerrel és sok nevetéssel végigjártuk a parkot. A fő célállomás az oroszlánok és cicák háza volt, valamint a pingvin „rezidencia”. Közben folyamatosan készült a kis- film, melyet a Fundamenta munkatársai forgattak, hogy még emlékezetesebb legyen ez a nap.

Este a kirándulásunk végeztével vásároltunk pár apró emléktárgyat a kisfiúnak.

Reméljük, hogy egy feledhetetlen nappal járultunk hozzá Noel életéhez.




A legjobbakat kívánja Noel számára a Csodalámpa Alapítvány, és akik nélkül ez nem jöhetett volna létre,

a Fundamenta Zrt. munkatársai.




Külön köszönet Vojczek Katalinnak és Bock Mártonnak a szervezésért, illetve a személyes jelenlétért.










Beregi Georgina
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.05.03.

Máté (5 éves, Szeged)



Hosszas szervezés előzte meg, Máté kívánságának teljesülését. A Fundamenta munkatársai, a stábtagok, a hangszerüzlet vezetője, a Csodalámpa Alapítvány önkéntesei mind azon dolgoztak, hogy ez a nap felejthetetlen legyen Máté számára.

Végre eljött a nagy nap, és Mátéék garázsában 11 ember izgatottan várta a nap hősét. A dobkészlet a cinekkel a dobszékkel együtt hívogatóan csillogott-villogott. Végre megérkezett Máté, mindenki az Ő arcát leste, vajon mit szól az ajándékhoz? A hatás nem maradt el, Máté szóhoz sem jutott a meglepetéstől.

Anyukája sem találta a szavakat, de könnyes szeme mindent elárult. Máté a dobok mögött ülve elfelejtett mindent és mindenkit, csak az számított, hogy mennyiféle hangot tud előcsalni a cinek, a tam, a pergő és a lábdob ütésével.

Újra részesei lehettünk egy csodának! Kívánjuk Máténak, hogy sok örömet hozzon számára a zenélés, és gyógyuljon meg minél hamarabb!


Köszönjük a Fundamenta szegedi csoportjának a támogatását!!










Németh Mária és Tatár Ágnes
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2013.04.25.

Edit (15 éves, Érsekhalma)





Ismét segített a Főtaxi! Edit 15 éves nagylányként mit is kívánhatott volna, mint egy laptopot, hogy tudjon társaival rendszeresen kapcsolatot tartani.

A Csodalámpa “dzsinnje” ezúttal a Főtaxi volt. Vizy András szóvivő személyesen adta át a kért ajándékot és tolmácsolta a vezérigazgató úr és a munkatársak jókívánságát.

Editke széles mosollyal és saját maga készítette rajzokkal köszönte meg az adományozónak és a Csodalámpa Alapítványnak kívánságának teljesítését.




Köszönjük a Főtaxi Autóközlekedési és Szolgáltató Zrt. támogatását.



Edit álmát a Dun&Bradstreet Hungária Kft. segítségével sikerült megvalósítani.









dr.Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.május 9.

Bence (11 éves, Üllés)


Az Üllésen lakó 11 éves Bence szeret számítógépen játszani, mert játék közben elfelejti a betegségét. Eddig még nem volt saját gépe…

Nagyon boldog lett, amikor a Csodalámpa Alapítvány teljesítette egy régi álmát, és kapott egy számítógépet, melyre legnagyobb örömére játék programokat is telepítettek az adományozók.




Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását!






Túri Edit, Illencsik Mária és Dóczi Tamásné
kívánság-koordinátorok
Üllés, 2013.03.19.

László Attila (6 éves, Vajdácska)

Lacikát Miskolcon a GYEK-ben kezelik.

Mindene a mozgás, a tánc. A gyógykezelések alatt is sokat szaladgált a folyosón, mintha nem is lenne beteg.

Egyik betegtársától látta, hogy KINECT-es X-BOX-OT kapott, s azóta minden álma az volt, hogy neki is legyen egy olyan, hogy ő is tudjon táncolni, ugrálni a monitor előtt.

És a Csodalámpa Dzsinnje nem ismer lehetetlen kérést!!! Lacika megkapta a KINECTES X-BOX-OT.

El sem akarta hinni, hogy az az övé!!! Még a szava is eláll a meglepetéstől, amint édesanyja segítségével kibontotta a nehéz dobozt!!!

Kedves Lacika! Kívánjuk, hogy sok örömöd teljen a játékban. Táncolj, mozogj kedvedre, és gyógyulj meg!




Lacika nevében is köszönjük a támogatást a Thomas Mann Német Iskola és Gimnázium diákjainak, tanárainak és szüleiknek.

Tatárné Csonka Zsuzsa
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013. májsu 29.


Regina (6 éves, Túristvándi)

Regina igazi nagy vágya egy „csajos” bicikli volt.

A határhoz közel egy kis faluban élnek, ahol jó idő esetén szabadon lehet hajtani a bringát.
Persze vigyázni kell, nehogy elessen és persze elsőbbséget kell adni az őzeknek, ürgéknek, vakondnak és mókusoknak.
A madarakkal nincs gond, hiszen nem olyan balgák, hogy megálljanak, leszálljanak az útra, velük maximum versenyt lehet szállni.

Regina vágyán sok-sok diák és szüleik dolgoztak, nagy sütés-főzésbe kezdtek, a finomságokat az ún. "Süteményvásár" keretében értékesítették a Budapesti Német Iskolában és ebből a gyűjtésből vásárolták meg az áhított kerékpárt Reginának.

Az átadásra szombaton egy iskolai rendezvény keretében került sor. Nem is tudjuk, ki örült jobban, Regina családja vagy a diákok, látva Regina kitörő örömét...

Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen a bicajjal és gyorsan és teljesen gyógyulj meg.


A támogatást Regina nevében is köszönjük a Thomas Mann Német Iskola és Gimnázium diákjainak, tanárainak és szüleiknek.

Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013. június 1.


Botond (6 éves, Cegléd)

Botond kisfiúhoz méltóan imádja az autókat. Sok márkát ismer, és mostanában éppen a KRESZ táblákat tanulgatja...

Mindegy neki, hogy milyen autó áll meg mellette, mibe lehet beszállni, mit lehet megnézni, a lényeg, hogy négy kereke legyen, tudjon gyorsulni és lehessen a műszerfalat tanulmányozni. Persze az igazi élmény a sportkocsik világa, nem csoda, hiszen ott a határ a csillagos ég. Ezért nem is lepődtünk meg, amikor Hot Wheels autópályát és hozzávaló kocsikat kért tőlünk.

Botond vérbeli autóshoz méltóan autós pólóban érkezett a Thomas Mann Német Iskolába, édesanyja titoktartásának hála mit sem sejtve, miért is hívtuk meg a diákok és tanáraik, szüleik közé ezen a szombati napon. (Nem lehetett könnyű dolga az édesanyának, ugyanis Botondnak a soron kívüli utazásról "ugye nem lesz vérvétel, nem lesz hasfelvágás" és hasonló kérdések jutottak eszébe; hitte is, nem is, hogy a beígért meglepetésnek nem lesz ilyen kellemetlen ára...)

A suliba érkezve nagyon izgatott lett, miért is hallja a hangosbeszélőből a nevét, hát még, amikor meglátta azt a nagy csomagot, amit Frau Czakó és Herr Stübler, az iskola két igazgatóhelyettese adott át neki. Utólag tudta meg, hogy a sok diák és szüleik dolgoztak, nagy sütés-főzésbe kezdtek, a finomságokat ún. Süteményvásár keretében értékesítették, hogy az összegyűlt pénzből mielőbb teljesülhessen a vágya.

/ 4



Amikor rájött, mit rejtenek a dobozok, örömében hatalmas puszit nyomott mamája arcára, majd megállt az idő számára: felnőtteket megszégyenítő gyorsasággal nyitotta ki a dobozokat, csodálta a sokféle kocsit és kezdte összerakni a pályákat.

Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen a játékokban és, hogy mielőbb meggyógyulj.


A támogatást Botond nevében is köszönjük a Thomas Mann Német Iskola és Gimnázium diákjainak, tanárainak és szüleiknek.

Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013. június 1.







Bori Elizabet (6 éves, Budapest)

Bori kívánságát megtudva - egy Barbie hajót szeretne - még azt hittük, egyszerű dolgunk lesz.

A Barbie-hajó gyártását azonban jó sok éve megszüntették...
Nem kevés fejtörés és internetes kutatás után sikerült szereznünk egyet összes tartozékával és persze sok-sok "hozzávaló" is került: egy barbie fiú, azaz Ken, kiskutya és kutyamama csonttal és kutyafuttatóval, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

De mit ér egy Barbie hajó tulajdonos nélkül?
Erre is volt gondja a Csodalámpa dzsinnjének: egy Barbie baba és - legyen már akkor barátnője is - egy Barbie sellő és rejtőzött az egyik dobozban.

A hajó "hatalmas" volt, és emiatt két jókora csomaggal érkeztünk a Tűzoltó utcai klinikára. A többesszám oka, hogy a kívánságot a Budapesti Német Iskola és Thomas Mann Gimnázium tanulóinak és diákjainak segítségével teljesítettük, így az ő képviseletükben Laura és édesanyja is velem jött a klinikára.

Bori egy infúziós állványon rollerezve érkezett meg, és tágra nyitott szemmel nézett a hatalmas csomagra...

Nem sokat várattuk, közösen kezdtük el az ajándékok kicsomagolását. A hajó láttán Bori hatalmas mosollyal jelentette ki:
Pont ilyenre gondoltam!

/ 7




Alig győzte számba venni a kincseket, és bizony jól jött Laura alkalmi Barbie-szakértői segítsége is, pl. a kutyafuttató összerakásánál.

Mivel az infúzió is lassan lecsöpögött és az idő is elszaladt a sok játék számbavételével, egy csillogó szemű aranyos Borit hagytunk ott édesanyja és nagymamája társaságában, hogy együtt fejthessék meg a Barbie-hajó további titkait.

Kedves Bori, mielőbbi teljes gyógyulást kívánnak neked a Csodalámpások és a Budapesti Német Iskola diákja, szüleik és tanáraik, akik a "Kuchenbazaar" program keretében sütöttek főztek finomságokat, hogy abból a te kívánságodat is teljesíthessék.


Bori nevében is köszönjük a támogatást a Thomas Mann Német Iskola és Gimnázium diákjainak, tanárainak és szüleiknek.

Jádi Laura, Jádiné Németh Andrea, Patzauer Gábor
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013. május 31.







Archívum

Archívum


Belépés