Botond (6 éves, Cegléd)

Botond kisfiúhoz méltóan imádja az autókat. Sok márkát ismer, és mostanában éppen a KRESZ táblákat tanulgatja...

Mindegy neki, hogy milyen autó áll meg mellette, mibe lehet beszállni, mit lehet megnézni, a lényeg, hogy négy kereke legyen, tudjon gyorsulni és lehessen a műszerfalat tanulmányozni. Persze az igazi élmény a sportkocsik világa, nem csoda, hiszen ott a határ a csillagos ég. Ezért nem is lepődtünk meg, amikor Hot Wheels autópályát és hozzávaló kocsikat kért tőlünk.

Botond vérbeli autóshoz méltóan autós pólóban érkezett a Thomas Mann Német Iskolába, édesanyja titoktartásának hála mit sem sejtve, miért is hívtuk meg a diákok és tanáraik, szüleik közé ezen a szombati napon. (Nem lehetett könnyű dolga az édesanyának, ugyanis Botondnak a soron kívüli utazásról "ugye nem lesz vérvétel, nem lesz hasfelvágás" és hasonló kérdések jutottak eszébe; hitte is, nem is, hogy a beígért meglepetésnek nem lesz ilyen kellemetlen ára...)

A suliba érkezve nagyon izgatott lett, miért is hallja a hangosbeszélőből a nevét, hát még, amikor meglátta azt a nagy csomagot, amit Frau Czakó és Herr Stübler, az iskola két igazgatóhelyettese adott át neki. Utólag tudta meg, hogy a sok diák és szüleik dolgoztak, nagy sütés-főzésbe kezdtek, a finomságokat ún. Süteményvásár keretében értékesítették, hogy az összegyűlt pénzből mielőbb teljesülhessen a vágya.

/ 4



Amikor rájött, mit rejtenek a dobozok, örömében hatalmas puszit nyomott mamája arcára, majd megállt az idő számára: felnőtteket megszégyenítő gyorsasággal nyitotta ki a dobozokat, csodálta a sokféle kocsit és kezdte összerakni a pályákat.

Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen a játékokban és, hogy mielőbb meggyógyulj.


A támogatást Botond nevében is köszönjük a Thomas Mann Német Iskola és Gimnázium diákjainak, tanárainak és szüleiknek.

Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013. június 1.






Archívum


Belépés