2023-03

PATRÍCIA (5 éves, Hajdúszoboszló)


Patrícia egyik kedvenc meséje az Én kicsi pónim. Kívánsága pedig egy ehhez kapcsolódó játékszett volt: egy unikornis kastély különféle kiegészítőkkel.
A kislány izgatottan várta, mikor teljesül a kívánsága. Nagy meglepetésére nem csak az áhított játék kastélyt, de egyéb játékokat, valamint egy kulacsot is kapott kedvenc mesefigurájával.
Patrícia el volt ragadtatva, nem is tudta, melyik játékkal kezdjen előbb játszani.
Mi pedig biztosak vagyunk benne, hogy az új játékok társaságában könnyebben és gyorsabban telnek majd a kórházi napok.


Köszönjük M.Nyírő Mária írónő támogatását, segítségével nagy örömet szerezhettünk Patríciának!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023.03.17.

DOMINIKA (5 éves, Debrecen)


Dominika egy olyan fényképezőgépre vágyott, amellyel rögtön elkészül a fotó, papírra nyomtatva, hagyományos fénykép formájában.
Kedves Dominika, a felszerelés megvan, indulhat fotós karriered!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a budapesti Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola diákjainak és tanárainak,
hogy valóra válthattuk a kislány kívánságát!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023.03.17.

ZITA (9 éves, Hajdúnánás)


Egy szép napon Zita elmesélte nekünk, hogy egy laptop lenne az ő igazi vágya...
Alig telt el néhány nap, és már át is adhattam neki ajándékát. A kislány pedig nagyon boldog volt, és alig akarta elhinni, hogy kívánsága ilyen hamar valóra vált.

Köszönjük a Cisco Systems Magyarország Kft. ismételt támogatását, segítségükkel nagy örömet szerezhettünk Zitának!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023.03.03.

MÁRTON RICHÁRD (18 éves, BALATONFÜRED)


Marci operett rajongó, kedvenc színésze pedig Peller Károly operett színész. A fiatalember kívánsága az volt, hogy találkozhasson vele. Egy szerdai napon Marci, édesanyjával és nagyszüleivel pont egy kezelésre jöttek fel, majd azt követően az Operett Színházban találkoztunk, hogy Marci kívánsága teljesüljön.

Károly már várta a családot a művészbejárónál, ami nagy szó, mert ott nem mindenki mehet be. A megismerkedés gyorsan ment, Marci közvetlen, jó humorú fiatal, aki boldog volt a találkozó miatt. Károly körbevezetett bennünket az egész Operett Színházban, kulisszatitkokat tudhattunk meg, belenézhettünk a Szépség és a szörnyeteg éppen zajló próbájára is.

Marci még a rendezővel is megismerkedett, aztán a darab forgó színpadán is tett egy kört. Nagyon sok történetet és inspirációt hallott kedvenc színészétől, aki nagyon kedvesen kalauzolta a fiút olyan helyekre a színházban, ahová csak a színészek és az őket segítő személyek mehetnek csak be. Óriási élmény volt Marcinak a délután, ugyan a végére elfáradt, de szerintem ezt egyáltalán nem bánja.
https://youtube.com/shorts/5jBWIjF62sI

Köszönjük Görgényi Tibornak, hogy lehetővé tette, illetve Peller Károly művész úrnak, hogy egy életre szóló élményt ajándékozott Marcinak!

Köszönjük a magántámogatóink segítségét, mellyel valóra válthattuk Marci álmát.


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.02.22.

GERGELY (14 éves, SZEGED)


Gergő magas, vékony fiú. Nehéz időszakon van túl, de ez nem látszik rajta. Bármit kérhetett volna a Csodalámpától, de ő azt kérte, hogy szeretne példaképével, Somhegyi Krisztiánnal találkozni.

Krisztián az Exatlon nevű tévéműsor egyik sztárja, aki boldogan vállalta a találkozást Gergővel. A Cyber Jump nevű helyen volt a találkozó, ott ugyanis Gergő és Krisztián versenyezhetett egymással a mini ninja pályán, ugrálhattak, beszélgethettek, sőt trambulinozhattak, ahol Krisztián megtanította Gergőt szaltózni is.

Nagyon sokat jelentett Gergőnek ez a találkozás. Édesanyja elmondása szerint mindig nézte a tévéműsort és felnézett példaképére, aki a sérülései ellenére sosem adta fel a versenyt. Ez adott Gergőnek is erőt a betegségek leküzdésében. Nagy tervei vannak a fiúnak, amit véghez is fog vinni.
https://youtube.com/shorts/yT4ML3aOm3Q


Köszönjük Somhegyi Krisztiánnak, hogy valóra váltotta egy fiú álmát!

Külön köszönet a Cyberjump Buda Trambulin Parknak, hogy a helyszínt biztosította a találkozáshoz.

Köszönjük a magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük Gergő kívánságát.


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.02.25.

GÁBOR (17 éves, AJKA)


Gábor - mint a hasonló korú fiúk – nagyon szereti a „kütyüket” és a digitális játékokat. Komolyan érdeklődik az informatika iránt, mérnök szeretne lenni. A Csodalámpától egy PlayStation5 volt a kívánsága és egy Gran Turismo 7 játék.

A kívánságot a Groupama Biztosító munkatársai személyesen adták át Gábornak az otthonában, aki nagy örömmel vette át és persze rögtön üzembe is helyezte az új játékát.

Gábor apukájától kaptuk az alábbi levelet:

Kedves Csodalámpa!

Köszönjük szépen a képeket! Nagyon jó volt megnézegetni őket és látni a Gábor mosolygós arcát! 😊

Természetesen a Gábor már tegnap este beüzemelte a játékot és nagyon tetszik neki! Ma reggel ő volt az első, aki felébredt és az útja egyenesen a PS-hez vezetett! 😊

Mégegyszer nagyon szépen köszönjük ezt a csodálatos ajándékot, amivel nagyon nagy örömet okoztak neki! Az elmúlt időszakban most először láttam rajta, hogy egy kis időre elfelejtve a betegségét, önfeledten ki tudott kapcsolódni! Nagyon örülünk, hogy boldognak láthatjuk!

Kérem, legyen kedves továbbítani mindenkinek, aki segítette a Gábor megajándékozását, örök hálánkat és köszönetünket!

Gábor apukája


Köszönjük a Groupama Biztosító ZRt. ismételt támogatását,
segítségükkel egy újabb beteg gyermek kívánságát válthattuk valóra!


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Ajka, 2023.02.23.

MÁRK ALEX (9 éves, BUDAPEST)


Márk nagy rajongója a járműveknek, különösen a tankok és a vonatok érdeklik. A Csodalámpától egy modellvasút mozdony és személykocsi volt a kívánsága.

Apukájától „örökölte” a modellezés iránti érdeklődést és szeretne majd egy igazi nagy terepasztalt felépíteni.

Márk nagy örömmel vette kézbe a várva várt modelleket és alig várta, hogy hazaérjen és teljesen kibonthassa a csomagolásból.


Köszönjük az RSM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. támogatását,
mellyel teljesíthettük Márk kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.02.23.

LEVENTE (15 éves, SZEGED)Levente egy kedves, udvarias, érett gondolkodású fiú, aki szereti a kutyákat és kedvenc tantárgya a biológia. Mivel mostantól hosszú ideig nem járhat iskolába és gyerekek közé, így a Csodalámpától egy Xbox volt a kívánsága, amivel akár otthon, akár a kórházi szobájában tud majd játszani.

Nagyon nagy örömmel vette át a kívánságát a kórházban és mivel aznap hazaengedték egy kis időre, alig várta, hogy hazaérjen és üzembe helyezhesse az Xboxát. Külön öröm volt számára a géphez járó FORZA HORIZON 5, mivel ez az egyik kedvenc játéka.


Köszönjük a Konzol Stúdió támogatását, segítségükkel teljesíthettük Levente kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.03.03.

ELIZABET (5 éves, NYÁRSAPÁT)Elizabet nagyon szeret a szabadban játszani és a Csodalámpától egy trambulin volt a kívánsága, amit az udvarukban fel tudnak állítani. Izgatottan és nagy örömmel vette át a hatalmas dobozt, ami a trambulint rejtette.

Bár Elizabetnek nehezére esik, de türelmesen meg kell várnia a jobb időt, amikor összeszerelhetik végre az új szabadtéri játékát. Aztán tavasztól őszig játszhat a trambulinján, akár a barátnőivel együtt.


Köszönjük a Rossmann Magyarország Kft. támogatását, mellyel valóra válthattuk Elizabet kívánságát!


Zsombori Erzsébet
kívánság-koordinátor
Nyársapát, 2023.02.12.

DZSENIFER (14 éves, ESZTERGOM)Dzsenifer nagyon szereti Emiliót és családját. Az volt a kérése a Csodalámpától, hogy találkozhasson velük. Álma valóra vált, amikor a megszervezett napon nem máshová, mint Emilió és Tina otthonába mehetett el szüleivel. Egyenesen oda, ahol a Drága családom című reality műsort forgatták.

Dzseni ezt a műsort nézte folyton, amíg a kórházban volt. Imádta a családot, mert mindig felvidították őt, elterelték figyelmét a kórházban töltött hosszú napokról. Az öröm óriási volt, Dzseni nagyon boldog volt, amikor találkozott a családdal és beléphetett a HÁZBA. Onnantól fogva pedig közvetlen és baráti vendéglátás vette kezdetét. Úgy beszélgettek egymással, mintha ezer éve ismernék egymást. Volt élménybeszámoló, ház-túra, sütizés, űdítőzés, kutyusokkal játszás.


Szívből köszönjük Tinának és Emiliónak, hogy beengedtek minket otthonukba és felejthetetlen,
életre szóló élményt adtak Dzsenifernek!

Köszönjük a magántámogatóink segítségét, mellyel valóra válthattuk Dzsenifer álmát.


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.02.21.

ALEX ZOLTÁN (15 éves, CSÉPA)


Alex régóta szeretett volna egy Playstation4-et, ezért ez volt kívánsága a Csodalámpától.

Alex otthonában került sor kívánságának átadására. Hatalmas örömmel és széles mosollyal bontogatta ki a csomagolásból a PS4 konzolt és a hozzá kapott játékokat.

Alex néhány barátját is meghívja majd, hogy együtt próbálják ki az új játékát.


Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük Alex kívánságát!


Zsombori Erzsébet
kívánság-koordinátor
Csépa, 2023.02.04.

DEZSŐ (16, KÁL)Dezső jó két éve harcol a betegséggel. Még a kezelések előtt kezdett gitározni tanulni, de azután a betegség mindent felülírt.

Most, a kezelések vége felé gondolta úgy, hogy rendesen nekilát a gitártanulásnak. Elvégre a úgy szeretne játszani mint kedvencei, a Gipsy Kings és a Bambolero-t is szeretné majd megtanulni.

Nos, addig még hosszú az út, és hát mi az, ami nélkül igencsak nehéz lenne elkezdeni gitározni?
Igen, eltalálták: egy gitár.

A Csodalámpa kedves támogatója, a The Bits Beatles emlékzenekar felajánlott Dezső számára egy fantasztikus Höfner akusztikus gitárt.

A kórházban egy kezelés végén találkoztunk Dezsővel.

A The Bits Beatles emlékzenekar együttes vezetője, Derecskei Zsolt adta át a hangszert: Dezső óvatosan vette kézbe a gitárt, forgatta nézte, majd hangolás után unszolásunkra azért pár hangot pengetett, széles mosoly közben.


Kedves Dezső! Mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk neked és teljék sok-sok örömöd ebben a csodálatos gitárban!

Dezső nevében is hálásan köszönjük a TheBits Beatles emlékzenekar csodás ajándékát!Ivády Éva és Patzauer Gábor
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2023. március 1.

Archívum

Archívum


Belépés