2024-03

ZOÉ (8, PÉCEL)

Hangszert már többen is kértek a Csodalámpától, csakhogy Zoé kérése több szempontból is egyedinek bizonyult...

Ő ugyanis hegedülni szeretne megtanulni.

Ehhez persze hosszabb időre van szükség, és nem mellékesen szükség van tanárra, hegedűre és sok-sok gyakorlásra. Amikor megkérdeztük, miért ez a kérése, rávágta, hogy ezt könnyebb teljesítenünk, mint az első vágyát, eredetileg ugyanis kutyust szeretett volna, de a szülői tanács ellenállt. Persze sikerült megegyeztünk abban, hogy bizony vannak esetek, amikor a szülői jóváhagyást is meg kell kapni, és bíztattuk is, hogyha nagyobb lesz, talán megkaphatja testvérével a tacskót, hiszen el tudják majd vinni sétálni.

Addig azonban a hegedű tanulás nagy kihívást jelent majd számára, hiszen ez az egyik legnehezebb hangszer.

Nagyon jó érzés volt számunkra, hogy egyik kedves régi támogatónk jelezte nekünk, örömmel segítene megvalósítani ezt az álmot. Ehhez megtalálta Robertát, a kedves, fiatal hegedűtanárt, és a Paganini Hangszerboltban egy csodás hegedű "termett" Zoénak.
A kislány először megszólalni sem tudott az örömtől, de később, amikor megtudta, mennyire különleges nap ez számunkra is, már vígan beszélgetett velünk.

/ 6
Miért különleges? Az ő álma lett az ÖTEZREDIK megvalósított "csodalámpás" álom!

Külön meglepetés volt számára az "5000-es" hatalmas narancsos csokitorta, amiből jóízűen falatozott, és még minket is megkínált.
Roberta a hangszerboltban megmutatott néhány alapvető fogást, afféle " 0.-ik" hegedűórát tartva Zoénak.

Végezetül a kislány megígérte, hogy időről időre ír nekünk és beszámol Robertával együtt, hol is tartanak a zenetanulásban.


Zoé nevében is hálásan köszönjük az 5000. kívánságteljesítéshez nyújtott segítséget magántámogatónknak, Orsolyának és a Paloznaki Jazzpiknik-nek, Rácz Pál hegedűkészítő mesternek, a Paganini Music hangszerbolt tulajdonosának, hogy szakértelmével, ajándékaival és tanácsaival maga is hozzájárult Zoé öröméhez, valamint Robertának, hogy első szóra mellénk állt és tanítja a jövő kis zenészét.Patzauer Éva
kívánság-kordinátor
Budapest, 2024. március 27.

KRISTÓF (16 éves, ADONY)Kristóf szeret sportolni, az NBII-ben focizott. Mivel mostanában nem járhat közösségbe, ezért csak otthon edz. A Csodalámpától egy mobiltelefon volt a kívánsága, amelyen cseveghet a barátaival, vagy éppen játszhat és zenét hallgathat.


Köszönjük a Rossmann Magyarország Kft. támogatását, mellyel valóra válthattuk Kristóf kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.03.26.

GERGELY (8 éves, KOMÁROM)


Gergő nagy focirajongó, ő maga is focizik egy helyi csapatban. Azt kérte a Csodalámpától, hogy elmehessen a magyar válogatott egyik meccsére és Szoboszlai Dominikot, a válogatott csapatkapitányát élőben is megnézhesse.

Kedvenc csapata, a Liverpool mezében érkezett a Magyarország – Koszovó barátságos mérkőzésére. Az első félidőben kicsit unalmasnak találta a meccset, ezért lement az első sorba, hogy még közelebbről láthassa az éppen bemelegítő cserejátékosokat. Odaköszönt a pályára Varga Barnabásnak, aki félbehagyva a bemelegítést, odament Gergőhöz lepacsizni. Büszkén jött vissza a helyére elmesélni, hogy mi történt.

A 2. félidőben nagy kedvence, Szoboszlai Dominik pont előttünk lőtte a gólját. Az egész stadionnal együtt ünnepeltük a magyar csapat újabb sikerét. Gergő utána megint lement az első sorba, és a többi kisgyerekkel együtt szurkolt a magyar csapatnak. Felejthetetlen élményekkel indult haza szüleivel.
Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Gergő kívánságát.


Bakonyi Tamás
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.03.26.

DORINA (17 éves, BUDAPEST)Dorina kívánsága a Csodalámpától egy szép, fehér, nagylányos ágy volt, aminek vannak kihúzható tárolói is, amelyek praktikusak és így kényelmesebben elfér Dorina a saját szobájában.

Dorina nagyon örült az új bútorának és a hozzá tartozó matracnak, ami sokkal kényelmesebb alvóhely lesz számára, mint az eddigi ágya.


Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Dorina kívánságát.


Kardos Tamás
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.03.21.

ZENTE (7 éves, GESZTERÉD)Zente kontrollra érkezett a mai napon, és a vizsgálat végén jókedvűen távozott azzal az Xbox játékgéppel, amelyet a Csodalámpa Alapítványtól kapott. A kisfiú alig várta, hogy hazaérkezzen, és kezdődhessen az önfeledt játék.


Köszönjük a Colonnade Biztosító munkatársainak, hogy segítségükkel
ismét mosolyt varázsolhattunk egy beteg gyermek arcára.


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2024.03.12

KRISTÓF (10 éves, HAJDÚSZOBOSZLÓ)


Kristóf 4. osztályos, jó tanuló, kedvenc tantárgyai a magyar, a testnevelés és a matek. Tanulás mellett gitárórára és boksz edzésre jár, amit kifejezetten szeret. Szabadidejében többnyire online játszik a barátaival.

Kívánsága egy PS5 játékkonzol volt, amelyhez meglepetésként megkapta kedvenc játékát, a Marvel's Spider Man 2 játékszoftvert is.


Köszönjük Rudolf Péternek, a Vígszínház igazgatójának és a színház vezetésének, az előadás nézőinek, valamint magántámogatóinknak, hogy segítségükkel nagy örömet szerezhettünk Kristófnak.


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2024.03.08.

GERGŐ (6 éves, HAJDÚSZOBOSZLÓ)


Gergő kedvenc játéka a Super Mario, amit ezentúl saját Nintendo Switch játékgépével játszhat. Természetesen más játékok is rendelkezésére állnak, széles a választék. Hatalmas volt a kisfiú öröme, amikor átvette ajándékát.


Köszönjük Rudolf Péternek, a Vígszínház igazgatójának és a színház vezetésének, az előadás nézőinek, valamint magántámogatóinknak, hogy segítségükkel megvalósíthattuk Gergő kívánságát.


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2024.03.08.

BRIGITTA (16, BUDAPEST)


Brigitta szenvedélye a varrás, így a Csodalámpától egy Singer varrógép volt a kívánsága, amelynek maga választotta ki a színét is. A szeme is felragyogott, amikor meglátta a csodás kis masinát. Van, amikor szabásmintát használ, de inkább maga tervezi a ruháit. A következő egy top lesz, amit most már az új varrógéppel készít el.

Az iskolában tizedikes, és majd egy bölcsődében szeretne dolgozni. Kicsi kora óta arra készül, hogy majd felnőttként gyerekekkel foglalkozzon. Szabadidejében nem csak varrni, hanem rajzol is szeret. Brigi egy igazán szeretetre méltó lány és a humora fergeteges.


Köszönjük a Cosmo Consult International Kft. támogatását, mellyel teljesíthettük Brigitta kívánságát.


Horvai András
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.03.18.

ZALÁN (11 éves, MOSONMAGYARÓVÁR)


Zalán egy nagyon jó eszű és szorgalmas fiú, aki szeret tanulni és iskolába járni. A kedvenc tantárgya a matek és az angol. A Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága, mert online formában szeretne német órákat is venni.

A laptop más tantárgyaknál is nagy segítség lesz számára, pl. az informatika házi feladatait is könnyebb lesz ezen elkészíteni. Persze néhány játék is rákerül majd, mint a Minecraft vagy a Fortnite.

Zalán elmesélte nekünk, hogy a jövőben informatikával szeretne foglalkozni. Jó tanulást és szép eredményeket kívánunk Zalánnak!


Köszönjük a LeasePlan Hungária Zrt. vezetőinek és munkatársainak,
hogy segítségükkel teljesíthettük Zalán kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.03.08.

RÓBERT (5 éves, TÉGLÁS)Robinak valójában betegsége mindennapi ellenőrzéséhez szükséges a mobiltelefon, amit a Csodalámpa Alapítványtól kapott. Nagyon örül neki, mert a készülék használatával biztonságosabban töltheti idejét az óvodában is.


Köszönjük Rudolf Péternek, a Vígszínház igazgatójának és a színház vezetésének, az előadás nézőinek, valamint magántámogatóinknak, hogy segítségükkel teljesíthettük a kisfiú kívánságát.


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2024.03.11.

NÓRA (8 éves, SZAKCS)Nóri jelenleg magántanuló, a betegsége miatt sajnos nem tudta elkezdeni a 2. osztályt, pedig előző évben az osztály legjobb tanulója volt. Szerettük volna őt kicsit felvidítani, valamivel örömet szerezni neki.

Megtudtuk, nagy vágya, hogy együtt hintázhasson testvérével a kertjükben, amikor csak kedvük tartja. Megígértük a kislánynak, mire jó idő lesz, teljesítjük a kívánságát. Még csak közeledik a tavasz, de Nórika és testvére már jókedvűen, boldogan hintáznak!


Köszönjük a MAVIR ZRt. támogatását, segítségükkel egy újabb beteg gyermek arcára varázsolhattunk mosolyt!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Szakcs, 2024.03.09.

LŐRINC JÁNOS (10 éves, SÁRBOGÁRD)Lóci szeret focizni, de igazán a digitális világban érzi jól magát. Szabadidejében videókat szerkeszt, már van saját oldala is, ahol játékokat mutat be. Hunter, Alex Csigér és PamKutya youtuberek a példaképei.

A Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága, amelyen sokkal könnyebb lesz videókat szerkeszteni, mint a telefonján. Persze a Minecraft és Fortnite is felkerül majd a gépére, mert ezekkel is nagyon szeret játszani.


Köszönjük az Allianz Hungária Zrt. segítségét, mellyel teljesíthettük Lóci kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.03.13.

DALMA (7 éves, SAJÓÖRÖS)


Dalmát, az örökmozgó kislányt mindig is lenyűgözte a légtornászok produkciója. Amikor megkérdeztük, mit kívánna a Dzsinntől, természetesen ezzel kapcsolatban mondta el nagy vágyát: szeretne belesni a kulisszák mögé, megnézni, hogyan készülnek fel a légtornászok egy-egy előadásra. A Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémia segítségével igazi meglepetés programot szerveztünk Dalmának.

A kislány mit sem sejtve indult Budapestre szüleivel, csak a Művésztelep bejáratánál lett neki gyanús, hogy mégis mit keresnek ők ott. Nem kellett sokáig várnia, hogy kiderüljön, miért is utaztak ennyit, bizony eljött a nagy nap, amikor részt vehet egy igazi légtorna órán. A hatalmas terembe lépve csak ámultunk, ahogy az artista növendékek csoportokban különböző feladatokat gyakoroltak hihetetlen ügyességgel. Dalma akkor még nem tudta, hogy pár perc múlva már ő is a levegőben fog mindenféle csodamutatványt bemutatni nekünk.

Egy rövid bemelegítés után a kicsi lány már a különböző feladatokat gyakorolta, próbálgatta segítséggel a levegőben. El sem hittük, hogy ilyen rövid idő alatt mennyi mindent tanult, pörgött – forgott – bukfencezett a magasban félelmet nem ismerve. Pihenésképpen az artistaképző néhány tanítványa szórakoztatott minket különböző produkcióikkal.

Hamar elrepült az idő, de mielőtt elindultunk, az iskola igazgatója, Kovács Gábor Dénes úr egy oklevelet nyújtott át Dalmának, hogy ilyen ügyesen teljesítette a feladatokat.
Ráadásképpen meghívták őt családjával a Diótörő előadásukra.

Hálásan köszönjük a Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémiának, hogy segítettek teljesíteni Dalma álmát.


Patzauer Éva és Ratimorszky Bea
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2024 március 8.

PETRA TÜNDE (16 éves, LEVELEK)Petra gyermekgondozónak készül, szabadidejében szeret főzni, futni és edzőterembe járni. Ha teheti, sok időt tölt együtt a húgával. A Csodalámpától egy mobiltelefon volt a kívánsága, hogy a kórházból is beszélgethessen video chaten a testvérével, aki nagyon hiányzik neki.


Köszönjük szépen Rudolf Péternek, a Vígszínház igazgatójának és a színház vezetésének, az előadás nézőinek, valamint magántámogatóinknak, hogy segítségükkel megvalósulhatott egy nagybeteg gyermek álma.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.03.12.

LEVENTE ALEXANDER (16 éves, BUDAPEST)Levi egy alapvetően jókedvű srác, aki ugyan kicsit szótlan az idegenekkel, de annál többet beszélnek a szemei. Különösen, amikor meglátta a vadonatúj PS5-ös játékkonzolját. Az pedig még hab volt a tortán, hogy plusz meglepetésként kapott egy pókemberes játékot is hozzá, mert mint kiderült, az volt az álma, hogy pont ezt a játékot kéri majd a szüleitől, ha már meglesz a gép.

Levi így egy olyan lehetőséget kapott, amivel ki tud lépni a szobájából egy másik univerzumba, és képzeletben ő lehet a szuperhős, aki ugrálhat a New York-i tetőkön, megmenthet életeket, és itt győzhet a gonosz erők felett!


Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Levi kívánságát!


Kardos Tamás
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.02.27.

LAURA (9 éves, GÖDÖLLŐ)


Laura nagyon szereti az állatokat és régi vágya volt, hogy ellátogasson a Nyíregyházi Állatparba és több napon át barangolhasson az állatok között.

Laura és családja nagyon jól érezték magukat és a Hotel Pangea kínálta kényelemmel is nagyon elégedettek voltak.
Köszönjük az Allianz Hungária Zrt. segítségét, mellyel teljesíthettük Laura kívánságát!


Dr. Kubinyi Erika
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2024.03.01.

JÓZSEF (10 éves, SZEGED)A kisfiúnak a kezelőorvosa mondta, hogy lehet egy kívánsága, amit teljesít a Csodalámpa Alapítvány. Józsi nagyon megörült a lehetőségnek, és nem gondolkodott sokáig, egyből tudta, hogy egy okostelefont kér, amire már régóta vágyott.

Türelmetlenül várt arra, hogy kívánsága teljesüljön. Nagy szemekkel nézett ránk, mikor az ambulancia előtt mosolyogva elé álltunk és átadtuk a várva várt telefont.


Köszönjük a Batthyány Lajos Alapítvány támogatását, segítségükkel teljesíthettük Józsi kívánságát.


Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Szeged, 2024.02.28.

ZÉTÉNY (14 éves, PERENYE)Zétény nagyon szereti a számítógépes játékokat. Pontos elképzelése volt arról, milyen videókártyával szerezhetnénk neki örömet, hogy minél több számítógépes játékkal tudjon játszani.

Boldogan vette át ajándékát, és izgatottan várja, hogy indulhassanak a szuper játékok. Reméljük, sok örömöd leled a használatában!


Köszönjük a Kontron Kft. támogatását, mellyel teljesíthettük Zétény kívánságát!


Homor Anikó
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2024.02.26

NOEL PÁL (3 éves, KARCAG)Noel sajnos sok időt tölt kórházban, így nagy segítség lesz számára a Csodalámpától kapott tablet, amelyen meséket nézhet, játszhat. Így gyorsabban fog telni az idő is.


Köszönjük a Cisco Systems Magyarország Kft. ismételt támogatását,
segítségükkel egy újabb kisgyereknek szerezhettünk örömet!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2024.02.27.

LÁSZLÓ MILOS (4 éves, GYŐR)


Lacika mostanában sok időt tölt kórházban és a Csodalámpától egy quad volt a kívánsága, hogy a jó idő beköszöntével többször lehessen szabad levegőn és vidáman száguldozhasson még akkor is, ha már a lábai nem bírnák.

Remélem, hogy Lacikának és családjának a quaddal szerzett öröm további erőt ad és segíti Lacika mielőbbi gyógyulását.
Köszönjük a Batthyány Lajos Alapítvány segítségét, mellyel teljesíthettük Lacika kívánságát.


Zajovicsné Vízer Bernadett
kívánság-koordinátor
Győr, 2024.02.26.

DÁVID (10 éves, DEBRECEN)


Dávid kedvenc tantárgya a magyar irodalom, ezáltal sokat is szokott olvasni. Szereti Fekete István regényeit, ifjúsági könyveit. A zene is érdekli, zongorázni tanul. Dávid kívánsága a Csodalámpától egy laptop volt.

A gyógytornáról hazaérve, egyik délután került sor a laptop átadására, amit Dávid már nagyon várt. A színváltós egér és a fülhallgató nagyon meglepte, ezekre nem számított. Boldogan vette kézbe és kicsi segítséggel be is üzemelte az ajándékot.

A kórházi bent tartózkodások alkalmával nagyon nagy hasznát fogja venni az ajándéknak, a hosszú kórházban töltött napok sokkal könnyebben fognak telni így számára.


Köszönjük a Sky Marketing Kft. támogatását, segítségükkel válthattuk valóra Dávid álmát.


Kónya Ildikó és Hüse Ibolya
kívánság-koordinátorok
Debrecen, 2024.02.22.

BOTOND (13 éves, SZÉKESFEHÉRVÁR)Botondot leginkább az informatika érdekli, többször részt vett már informatikai táborokban és a jövőben is ezzel szeretne foglalkozni. Nagyon szeret távirányítású - és szimulátoros játékokkal játszani.

A Csodalámpától egy asztali számítógép volt a kívánsága, melyen nem csak játszani szeretne majd, hanem 3D nyomtatást is készíteni a közeljövőben.


Köszönjük szépen Rudolf Péternek, a Vígszínház igazgatójának és a színház vezetésének, az előadás nézőinek, valamint magántámogatóinknak, hogy segítségükkel megvalósulhatott egy nagybeteg gyermek álma.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.02.29.

BOLDIZSÁR (5 éves, SOPRON-BRENNBERGBÁNYA)


Boldizsár nagyon szereti az autós és focis játékokat. A kórházban már játszott Xboxon, egyik kedvence a Sonic című játék.

A Csodalámpától azért egy Xbox volt a kívánsága, hogy a testvéreivel is tudjon otthon játszani hasonló játékokkal.


Köszönjük a LeasePlan Hungária Zrt. vezetőinek és munkatársainak,
hogy segítségükkel teljesíthettük Boldizsár kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
2024.02.29.

ALEXANDRA RUBINA (14 éves, MEZŐFALVA)Alexandra cukrásznak készül, otthon is sokat segít anyukájának a sütés-főzésben, a linzer az ő specialitása. A Csodalámpától egy mobiltelefon volt a kívánsága, mert a régi eltörött.

Alexandrának nagyon hiányoznak a barátnői és már nagyon várta az új mobiltelefonját, hogy ismét cseveghessen velük. Kívánjuk, hogy használd egészséggel!


Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Alexandra kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.02.21.

ADRIENN (18 éves, PAKS)


Adrienn régóta dédelgetett vágya volt, hogy eljuthasson Izlandra, felfedezhesse annak természeti szépségeit. Izgatottan várta az utazást, és álma ezen a hétvégén valósággá vált!
Már a repülőút is nagy élményt jelentett Adrinak, aki eddig még sohasem repült. Elsőnek szállhatott fel a gépre, és amíg a többi utas a beszállással töltötte az időt, ő a pilótafülkében ismerkedett a kapitánnyal és a légiutaskísérőkkel, sőt kipróbálhatta a pilótaülést, gombokat és karokat működtethetett, miközben sok érdekességet meséltek neki a repülőgépről. A Wizz Air személyzete kedvességükkel még különlegesebbé tették az amúgy is szép utat.

Este érkeztünk a szállodába, de nem sok időt töltöttünk ott, indultunk megkeresni a sarki fényt. A kikötőbe mentünk a Világítótoronyhoz, ahol számos turistával együtt több mint egy órán keresztül vártuk, hogy valahol feltűnjön a különleges égi jelenség. Sajnos, a sarki fény elkerült minket, de a másnapi mesés kirándulás kárpótolt érte.

Reggeli után egésznapos buszos kirándulásra indultunk, hogy felfedezzük Izland déli régiójának látnivalóit, az ikonikus Aranykört. Szikrázó napsütésben, lenyűgöző természeti tájakon haladtunk. Első megállónk egy hatalmas kráter volt, majd a látványos Geysir területét barangoltuk be, ahol fortyogtak a források, és pár percenként a magasba törtek. Következő állomásunk a Gullfoss vízesés volt, amelynek egy része jéggé fagyva mesés látványt nyújtott. Utunkat a Pingvellir Nemzeti Parkban tett sétával zártuk.

Biztos vagyok benne, hogy ez a fantasztikus hétvége – a sok szép természeti kincs, Reykjavík hangulata, a finom ételek, a repülés - egy életre szóló élményt jelent Adrienn számára.


/ 3
Hálásan köszönjük támogatóinknak, a Wizz Air Hungary Zrt-nek, az ibis Styles Budapest Airport-nak, az MVM Energetikai Zrt.-nek, a Jet Travel utazási irodának, a Keri Dekor-nak, és magántámogatóinknak, köztük Balogh Ottó úrnak, valamint az XpatLoop, a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek, hogy valóra válthattuk Adrienn álmát.

Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Reykjavík, 2024. február 25.

Archívum

Archívum


Belépés