DALMA (7 éves, SAJÓÖRÖS)


Dalmát, az örökmozgó kislányt mindig is lenyűgözte a légtornászok produkciója. Amikor megkérdeztük, mit kívánna a Dzsinntől, természetesen ezzel kapcsolatban mondta el nagy vágyát: szeretne belesni a kulisszák mögé, megnézni, hogyan készülnek fel a légtornászok egy-egy előadásra. A Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémia segítségével igazi meglepetés programot szerveztünk Dalmának.

A kislány mit sem sejtve indult Budapestre szüleivel, csak a Művésztelep bejáratánál lett neki gyanús, hogy mégis mit keresnek ők ott. Nem kellett sokáig várnia, hogy kiderüljön, miért is utaztak ennyit, bizony eljött a nagy nap, amikor részt vehet egy igazi légtorna órán. A hatalmas terembe lépve csak ámultunk, ahogy az artista növendékek csoportokban különböző feladatokat gyakoroltak hihetetlen ügyességgel. Dalma akkor még nem tudta, hogy pár perc múlva már ő is a levegőben fog mindenféle csodamutatványt bemutatni nekünk.

Egy rövid bemelegítés után a kicsi lány már a különböző feladatokat gyakorolta, próbálgatta segítséggel a levegőben. El sem hittük, hogy ilyen rövid idő alatt mennyi mindent tanult, pörgött – forgott – bukfencezett a magasban félelmet nem ismerve. Pihenésképpen az artistaképző néhány tanítványa szórakoztatott minket különböző produkcióikkal.

Hamar elrepült az idő, de mielőtt elindultunk, az iskola igazgatója, Kovács Gábor Dénes úr egy oklevelet nyújtott át Dalmának, hogy ilyen ügyesen teljesítette a feladatokat.
Ráadásképpen meghívták őt családjával a Diótörő előadásukra.





Hálásan köszönjük a Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémiának, hogy segítettek teljesíteni Dalma álmát.


Patzauer Éva és Ratimorszky Bea
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2024 március 8.

Archívum


Belépés