2023-02

SEHER (10 éves, BUDAPEST)



Seher minden alkalommal kitörő örömmel, boldogan fogadott, várt rám a kórházban. A Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága, ami segítségére lehet a tanulásban, mivel egy ideig nem járhat iskolába.

Az átadás napján, amikor megpillantotta a laptopot, lelkesedése határtalan volt, szeme csillogott, szinte táncot járt boldogságában. A róla készült néhány kép is bizonyítja, hogy mekkora örömet szereztünk neki a laptoppal. Karocskáját mosolyogva kitárta felém, (hiszen nem ölelkezünk), de én is nagyon meghatott és boldog voltam, látva a kisleány örömét.

Édesanyja is együtt örült gyermekével és Seher első dolga volt, hogy felhívja édesapját, ha bejön hozzá este, tudja mi történt, és üzembe helyezze a készüléket. Valóban csodás pillanatoknak lehettem tanúja.


Köszönjük a támogatást az Inspire Kft.-nek, mellyel teljesíthettük Seher kívánságát!


Schindler Andrásné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.02.16.

RICHÁRD (10 éves, PASTOVCE)



Ricsinek időnként kórházban kell töltenie néhány napot. Ilyenkor távol van a testvérétől és a szeretteitől, ezért a Csodalámpától egy Samsung Galaxy mobiltelefon volt a kívánsága, hogy mindig tarthassa velük a kapcsolatot. A mobilján persze kedvenc játékaival is játszik majd és még meséket is nézhet rajta.

Ricsi mosolya elárulja, hogy mennyire örült, hogy igazi meglepetés volt számára, amikor a kórházban megkapta a vágyott telefonját.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád és magántámogatóink
segítségét, mellyel teljesíthettük Ricsi kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.02.08.

JÓZSEF PÉTER (17 éves, KÖRMEND)



József egy csendes, komoly fiatalember, aki egy laptopot kért a Csodalámpától. József asztalosnak tanul, de amikor betegségére fény derült, úgy döntöttek, hogy halaszt egy évet. Felgyógyulása után folytatja tanulmányait, hiszen szereti szakmáját, így igen nagy hasznát veszi a Lenovo laptopnak, melynek a komoly, csendes módján láthatóan nagyon örült.

Ezzel a laptoppal könnyebbé válik majd számára a feladatok elvégzése, valamint a tanárokkal, osztálytársakkal történő megbeszélés, egyeztetés.


Köszönjük az RSM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. támogatását,
mellyel teljesíthettük József kívánságát!


Schindler Andrásné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023. február 16.

ISTVÁN (5 éves, TISZASÜLY)


Pistikének egy játszótér volt a kívánsága a Csodalámpától, hogy a testvéreivel egész nap kint játszhasson, ha jó az idő. Egy hétköznap délután látogattunk el Pistikéékhez, ahol láttuk, hogy a játszóteret azonnal birtokba is vették a gyerekek.

Érkezésünkkor a játszótéren játszott Pistike a testvérével együtt. Mosolyogva fogadott minket. Mind a hinta, mind a csúszda nagy kedvence lett. Azt is elárulta, hogy a matek a kedvenc tantárgya és megmutatta milyen gyorsan számol fejben. Nyárra a homokozó is fel lesz töltve homokkal és építheti majd a homokvárakat.

Örülünk, hogy minden nap mosolyt csal az arcára a saját játszótér, ami feledtetheti vele a kezelések fáradalmait.


Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását, mellyel teljesíthettük Pistike kívánságát.


Ficzere Edina
kívánság-koordinátor
Tiszasüly, 2023.02.16

FERENC (18 éves, SZOMBATHELY)


Feri utolsó éves a középiskolában, asztalosnak tanul. Nagyon szereti a zenét, kicsi kora óta tanul zenélni, szintetizátoron játszik. Apukájával együtt időnként fellép különböző rendezvényeken.

A Csodalámpától egy kényelmes ágy volt a kívánsága, mivel betegségéből adódóan derékfájdalmakkal küzd. Az új, ágyneműtartós ágyát és az új matracát egy kis összeszerelés után, örömmel vette birtokba Feri.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád és magántámogatóink
segítségét, mellyel teljesíthettük Feri kívánságát.


Ludvigné Serfőző Csilla
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2023.02.05.

DOMINIK (12 éves, SZIGETSZENTMIKLÓS)



Dominik határozott fiú: hamar eldöntötte, hogy mit szeretne, és ehhez mérten a Csodalámpától is hamar megkapta a kívánságát, egy PS4-es játékkonzolt, aminek nagyon örült!

Már korábban is a családi időtöltés részét jelentették a játékok, de édesapjával most szintet fognak lépni az új gépnek és a hozzá kapott kiegészítéseknek köszönhetően. Ugyan a barátoktól most elzártan kell élnie, de a virtuális térben a csapat felbonthatatlan!

Nem utolsó sorban pedig a számítógépes készségek és az angol nyelv használata is edzésben lesz!


Köszönjük a támogatást a MOL - Új Európa Alapítvány-nak, mellyel teljesíthettük Dominik kívánságát.


Kardos Tamás
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.02.21.

BOGLÁRKA (3 éves, VÁC)



Bogi egy nagyon cserfes, közvetlen pici lány, aki a Csodalámpától egy tabletet és hozzá egy rózsaszín tokot kért. Azért esett erre a választása, hogy a kórházban is tudja nézni a kedvenc meséit, köztük a Bogyó és Babócát.

Elmesélte, hogy a Huawei tableten sokszor meg tudja hallgatni azokat a gyerekdalokat, amik otthon is szólnak a szobájában. A tokkal pedig meg lehet támasztani a tabletet, hogy ne kelljen a kezében tartania.

Mihamarabbi gyógyulást kívánunk Boginak!


Köszönjük a támogatást az Inspire Kft.-nek, mellyel teljesíthettük Boglárka kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.02.17.


VIRÁG (18 éves, DEBRECEN)


Virág régen dédelgetett álmát osztotta meg velünk, amikor elmondta, nagy vágya, hogy vezetni tanulhasson és jogosítványt szerezzen. Úgy gondolta, neki erre sajnos nincs esélye, ezért még családjának sem említette vágyát.
A Csodalámpa azonban megteremtette a lehetőséget, Virág pedig kitartó lelkesedéssel és szorgalommal tanult és gyakorolt, hogy megvalósítsa álmát.


Kedves Virág, balesetmentes közlekedést kívánunk!



Köszönjük az SMC Hungary Kft. támogatását, segítségükkel válthattuk valóra Virág nagy álmát!

upload:Beszamolok/5121_smc_logo1.jpg


Peltekianné Cseke Otília
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023.02.20.


GRÉTA (16 éves, Tapolca)


Gréta 6 éves kora óta lovagol. Három saját lova is van: Főnix, Arany és Lippi.
A szabadidejében majdnem minden a lovakról és a lovaglásról szól. Van egy másik hobbija is, szeret másokat sminkelni és érdekli a kreatív arcfestés is.
Az iskolában biológia fakultációra jár, mert az álma, hogy lovasterapeuta legyen.
A Csodalámpától is egy fekete színű lovaglókobak volt a kívánsága, hogy profi felszereléssel lovagolhasson minden nap.


Köszönjük az SMC Hungary Kft. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Gréta kívánságát.

upload:Beszamolok/5121_smc_logo1.jpg


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.12.19.


ZSOMBOR (6 éves, Tiszaberek)


Zsombor kívánsága egy tablet volt, amit magával vihet mindenhova, amin játszhat és meséket nézhet akkor is, amikor kórházban van.

Jó is, hogy mindenhova magával viheti, mert úgy tűnik, nem szívesen válna meg ajándékától még rövid időre sem.

Köszönjük a Liferay Hungary Kft. támogatását, segítségükkel nagy örömet szerezhettünk a kisfiúnak!




Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023.02.09.

DÁVID ATTILA (16 éves, Kocsér)


Dávid hosszú kezelésen van túl, de még egy ideig kórházban kell maradnia.
Kívánsága egy laptop volt: egyrészt, mivel otthon elromlott az asztali számítógépe, másrészt, a laptop a hosszú kórházi időszak alatt is vele lehet.
Nagyon örült annak, hogy lehetősége nyílt a Csodalámpa Alapítványtól kívánni, és boldog volt, mivel kívánsága gyorsan teljesült.
Amint megkapta laptopját, örömmel teli izgalommal kezdte üzembe helyezni.


Köszönjük az Eco-Logist Consulting Kft. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Dávid kívánságát.



Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Szeged, 2023.02.14.


ZSOMBOR (4 éves, JÁSZBERÉNY)



Egy enyhe januári, szombati nap kora délutánján érkeztünk a 4 éves Zsombor nagyszüleihez, ahol a kedves, fiatalos nagyszülők már előkészítették az előre oda szállított ugrálóvárat a felfújáshoz. Ekkor Zsombor az édesapjával a közeli otthonukban tartózkodott még és a nagymama értesítette őket a megérkezésünk után, hogy jöjjenek át.

Zsombor számára a kívánságteljesítés aznapi időpontja meglepetés volt. Mindannyian nagyon izgatottak voltunk, hogy vajon mekkora lesz Zsombor öröme? Kompresszorral felfújtuk az ugrálóvárat, ami daliásan várta kis játszótársát.

Amikor Zsombor megérkezett, hatalmas örömmel vette birtokba az ugrálóvárat, és lelkesen invitálta játszani a nagymamáját is! Zsombor a nagymama kezét fogva ugrált, nevettek, birkóztak, örültek! Nagyon jó érzés volt mindezt látnunk!


Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük Zsombor kívánságát!


Pap Ferenc és dr. Kiss Edit
kívánság-koordinátorok
Jászberény, 2023. január 28.

VIVIEN (15 éves, Szirmabesenyő)


Vivien szobájából már csak egy kényelmes ágymatrac hiányzott.
Ezzel a kívánsággal fordult hozzánk a nagylány, mi pedig örömmel teljesítettük kérését, hiszen tudjuk, a pihentető alváshoz mennyire fontos a valóban kényelmes fekhely.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük Attilának és családjának, hogy segítségükkel teljesíthettük Vivien kívánságát!


Benedekné Ferencsik Éva és Gárdos Erika
kívánság-koordinátorok
Szirmabesenyő, 2023. január 26.

MILÁN (14 éves, SZAPORCA)


Milán életvidám fiú, aki nagyon szeret a szabadban lenni. Focizni, biciklizni, horgászni. Mostanában hosszabb ideig nem járhat iskolába, ezért a Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága, hogy a hosszú, kórházban töltött idő alatt online bekapcsolódhasson az iskolai tanóráiba.

Azért szabadidejében filmet is fog a Lenovo laptopján nézni és a kedvenc zenéit is meghallgatja majd.


Köszönjük a támogatást a MOL - Új Európa Alapítvány-nak, mellyel teljesíthettük Milán kívánságát.



Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.02.06.

HELLA (5 éves, SZERENCS)



Hella egy kedves, mindig csacsogó és mosolygó kicsi lány. Nagyon szeret kint a szabadban játszani. Leginkább hintázni és csúszdázni. Hosszú időt töltött kórházban, és még elég hosszú ideig nem mehet közösségbe, így közösségi játszótérre sem. Ezért az volt az álma, hogy a születésnapjára a Csodalámpa Dzsinnje varázsoljon a kertjükbe egy játszóteret, ahol van hinta, csúszda, és kis házikó. Heli kívánsága az 5. születésnapján valóra vált!

Nagy volt az öröm, amikor Hella megpillantotta a kertjükben a hatalmas fa építményt. Azonnal ki is próbált minden játékot. A hideg ellenére boldogan vette birtokba a hintát és többször lecsúszott a szép piros csúszdán is. Alig akart bemenni az udvarról a jó meleg szobába, pedig bent várta az újabb meglepetés, a szülinapi torta.

Isten éltessen kicsi Hella jó egészségben nagyon-nagyon sokáig!


Köszönjük a Rossmann Magyarország Kft. támogatását, mellyel valóra válthattuk a kislány kívánságát!


Tatárné Csonka Zsuzsanna és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Szerencs 2023. január. 28.



A kislány anyukája az alábbi kedves levélben írta meg nekünk, mit jelent Hella számára a játszótér:

Tisztelt Csodalámpa Alapítvány!

Amikor 2022.oktoberében a miskolci onkohematológián a pedagógus Zsuzsa elmondta nekünk, hogy tavasszal Hella egy csodás játszóteret kap, a kislányom nagyon boldog volt. Szinte naponta kérdezte, hogy mennyit kell aludni még tavaszig. Ez az álom már a kórházi napjait is megkönnyítette, ma pedig már itt áll a játszótér az udvarunkon.

Nehéz szavakkal kifejeznem azt a hálát, amivel tartozunk Önöknek.

Kislányom és magam nevében egyaránt köszönjük szépen ezt a csodás ajándékot!
Köszönettel: Hella és anyukája

HANNA (13 éves, HÓDMEZŐVÁSÁRHELY)


Hanna igazi nagy Exatlon rajongó, az összes részt végignézte, többször is. A versenyzők között pedig volt valaki, aki már rögtön az első pillanatban elnyerte a fiatal lány tetszését. Ő pedig Buzás Dorottya, Dóri.

Amikor szóba került, hogy a Csodalámpa teljesíti Hanna egy kívánságát, ő rögtön rá is vágta, hogy egy dedikált pólót szeretne Dóritól. De miért nem inkább egy személyes találkozót ...? 🤔

Titokban elindult a szervezkedés. Dóri éppen hazalátogatott egy rövid időre Magyarországra, Keszthelyre, Hanna és családja pedig autóba vágta magát Hódmezővásárhely mellett és meg sem álltak az alsópáhoki Kolping Hotelig.

Hanna úgy tudta, hogy orvosi vizsgálat miatt kell megtenni ezt a hosszú utat, de aztán annál nagyobb volt az öröme, amikor megpillantotta Dórit. Örömkönnyek, ölelések, mosolyok, kérdések, válaszok, történetek, emlékek, szelfik, ajándékok, megint szelfik, nevetések, telefonszámcsere, még egy pár szelfi...

Köszönjük Dórinak, hogy ilyen kedvesen, vidáman, szívmelengetően tette felejthetetlenné Hannának ezt a délutánt!

Mi pedig úgy gondoltuk, a hatalmas élmény és a hosszú utazás éppen elég fárasztó volt a kislánynak, így ajándékát kiegészítettük egy szállással, finom vacsorával és reggelivel a fantasztikus Kolping Hotelben.

Hanna, drukkolok Neked, hogy minél előbb meggyógyulj, és nyáron újra találkozhass Dórival és ott folytathassátok, ahol most abbahagytátok....!



Köszönjük a PannErgy Nyrt. és a Kolping Hotel Spa & Family Resort támogatását,
segítségükkel szerezhettünk nagy örömet Hannának!


Veress Ágota
kívánság-koordinátor
Alsópáhok, 2023. január 28.

DORKA (14 éves, BUDAPEST)


Dorka egy művészetek iránt érdeklődő, kreatív nagylány. Művészeti technikumba jár, grafikus szakra.A rajzoláson kívül érdekli még a festészet, a fotózás és a lakberendezés is. A jövőben ezen területek valamelyikén szeretne dolgozni.

Kórházi kezelései miatt mostanában fel kellett hagynia a lovaglással, de mindenképpen szeretné azt is folytatni.

A Csodalámpától egy Lenovo laptop volt a kívánsága, mivel egy komolyabb gépre van szüksége a grafikus szoftverhez, amellyel az új rajzait szeretné elkészíteni.


Köszönjük a Lenovo Technology B.V. ismételt támogatását, mellyel teljesíthettük Dorka kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.02.01.

BENCE (18 éves, SZÉKESFEHÉRVÁR)



Bence érdeklődését két dolog köti le igazán, a motorozás és az informatika. A közeljövőben szeretné megszerezni először az autós jogosítványát, majd a motoros jogosítványát. Nagy álma, hogy a saját maga által összeszerelt lakóautóval körbejárja Európát.

Bence jelenleg informatikai tanulmányokat folytat, szeretne majd az ELTE informatika szakára járni. Szabadidejében számítógépek összeszerelésével foglalkozik.

A Csodalámpától egy processzor volt a kívánsága, amit a leendő számítógépéhez kért.


Köszönjük a Kontron Kft. támogatását, mellyel teljesíthettük Bence kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.02.10.

TIBOR (5 éves, BUDAPEST)


Tibor imád a szabadban játszani, futkározni, bújócskázni és focizni. Elárulta nekem, hogy felnőtt korában focista lesz. Nagyon szereti a Mancs őrjáratot és elmondása szerint dínó „mániás” is.

A Csodalámpától egy szuper roller és egy menő bukósisak volt a kívánsága, hogy ezentúl ezen száguldhasson a környéken, amikor „kiszabadulhat”.


Köszönjük a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. támogatását,
mellyel teljesíthettük Tibor kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.02.10.

VIKTÓRIA (14 éves, Balotaszállás)


Viki kívánsága egy laptop volt, mivel az asztali számítógépe javíthatatlanná vált. A laptop tanulásban és szórakozásban is segít a nagylány időtöltésében.
Viki - amikor megérkeztek a Groupamától a kollégák - nagyon félénk lett, pedig előtte cserfes bakfis volt. Miután kiderült, hogy a várva várt ajándék átadására kerül sor, abban a pillanatban rögtön újra visszaváltozott kis, beszédes lánnyá. Nagyon örült és boldog volt.
Az első dolga volt, hogy a támogatók segítségével beüzemelte a laptopot.
A Groupama Biztosító munkatársai külön ajándékokkal is kedveskedtek, így még nagyobb meglepetés érte Vikit ezen a téli délutánon.





Köszönjük a Groupama Biztosító ZRt. ismételt támogatását, segítségükkel egy újabb beteg gyermek
kívánságát válthattuk valóra!


Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Balotaszállás, 2023.02.03.

LÍVIA (8 ÉVES, EGYEK)


A második osztályos Líviának - betegségéből adódóan - nehézkes, fáradságos a járás, így kívánsága egy speciális bicikli volt, amely megkönnyíti számára a közlekedést. Egy csajos bicajt kért tőlünk, amivel kényelmesen eljuthat az iskolába, és aminek van kis kosara, ahova tanszereit beteheti.
Kívánságát egy szép, rózsaszín biciklivel váltottuk valóra, mely Líviának nagyon tetszett, határtalan volt öröme.
Akárcsak nekünk, amikor olvastuk a kislány kedves levelét.



Köszönjük a NR1 Fittness Hungary Kft. -nek, valamint magántámogatóinknak, köztük Innának és Annamáriának,
hogy valóra válthattuk Lívia kívánságát!

Köszönet a Bringanti.hu -nak a szállításban nyújtott segítségért!

upload:Beszamolok/logo_nr1fitness.jpg

Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Egyek, 2023.01.27.

BIANKA (15 éves, Hajdúböszörmény)


Bianka hétközben kollégiumban lakik, hétvégén megy csak haza. Kívánsága egy mobiltelefon volt, hogy hét közben is tarthassa családjával a kapcsolatot.
A nagylányról megtudtuk, hogy gyenge látása ellenére imád rajzolni, nagy örömet jelent számára a különféle színek megjelenítése, így a mobiltelefon mellett megleptük őt egy sok színből álló rajzkészlettel is.


Köszönjük Fehérvári Ottónak, hogy kampányával és az alapítványunkat segítő magántámogatóinkkal együtt
egy újabb beteg gyermeknek szerezhettünk örömet !


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023.01.16.

LEONETTA PIROSKA (6 éves, BAGOD)



Leonetta kedvence a Bing nyuszi, kívánsága pedig egy Bing nyuszi ház játékszett volt. A kis fekete nyulacska és pajtásai örömöt szereznek ennek a csöpp kislánynak, akit iskolából kijövet leptünk meg az ajándékkal. Alig várta, hogy mielőbb kibonthassa, és játsszon vele.


Köszönjük a Hévízi Palace Hotel Kft. támogatását!


Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Zalaegerszeg, 2023.01.12.

FERENC ÁRON (9 éves, FELSŐPAKONY)


Áron jó tanuló, eleven kisfiú. Szeret játszani és akár társasjátékról, akár kártyajátékról van szó, mindig ő nyer. A Csodalámpától az Xboxához csatlakoztatható kormányszett és pedál volt a kívánsága. Ezzel most már autóversenyes játékokat is játszhat az Xboxán.

Áronnak az egyik kezelése után adtuk át a kívánságát és alig várta már, hogy hazaérve kibonthassa a nagy dobozt és beüzemelhesse a kormányt és a pedálokat.


Köszönjük a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. támogatását,
mellyel teljesíthettük Áron kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.01.27.

ESZTER (17 éves, BUDAPEST)



Eszter kedves, barátságos fiatal leány, aki a kórházi ágyon fogadott minket. Gabi nővér örömmel, készségesen segített a laptop kicsomagolásában, melyet Eszter kért.

Miután a nagylány meglátta a neki szánt ajándékot, rögtön azt mondta; milyen nagy segítség lesz számára ez a HP laptop a tanulásban. No, meg a barátokkal, ismerősökkel könnyebbé válik a kommunikálás. Vidáman mesélte, nagyon szeret zongorázni, már öt éve tanul, külön órákra jár.


Köszönjük a Rotors & Cams Zrt. támogatását és azt az örömteli, csodás mosolyt, melyet Eszter kedves arcán láthattunk!


Schindler Andrásné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023. január 31.

ERNŐ KÁLMÁN (16 éves, TÖRÖKSZENTMIKLÓS)



Ernő mindene a sport. Betegsége előtt rendszeresen sportolt: boxolt és rendszeres látogatója volt a konditeremnek.

A Csodalámpától egy nagyképernyős TV volt a kívánsága, melyet a saját szobájába szeretne elhelyezni. A TV-n a kedvenc Marvel filmjeit fogja először megnézni és persze játszani is fog rajta.


Köszönjük az Eco-Logist Consulting Kft. támogatását, mellyel teljesíthettük Ernő kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.01.24.

BIANKA (11 éves, SZŐD)


Bianka most 12 éves, de még csak 11 hónapos volt, amikor betegségét diagnosztizálták. Korán kapcsolatba került alapítványunkkal, azonban évekig érlelte magában kívánságát, hogy végül azt kérje, amire igazán vágyik: egy laptopot. Ez a tanulásban is segíteni fogja, de természetesen használja majd a barátokkal való kapcsolattartásra és videók nézésére is.

A Marriott Hotel szponzorálta a kívánság teljesülését és Biankának külön nagy élményt jelentett, hogy az ajándékot ebben a gyönyörű környezetben vehette át magától a szálloda igazgatójától.


Köszönjük a Budapest Marriott Hotel támogatását,
amellyel teljesíthettük Bianka kívánságát!

Kis Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.01.31.

Archívum

Archívum


Belépés