2012-09

Hanna (4 éves, Hajdúböszörmény)



Hanna rögtön tudta, hogy mit fog kérni a Csodalámpától, amikor meglátta barátnője Luca játszóterét, amelyet ő tavaly kapott az alapítványunktól.

Az igény már megvolt és - mivel mi már tudjuk, hogy csodák márpedig vannak - hamarosan jelentkezett is a Woodwork Kft. munkatársa, hogy felajánlja, teljesítik Hanna minden kívánságát a játszótérrel kapcsolatban.

Augusztusban egy szép nyári napon összeállt a család apraja és nagyja, Kecskés Dórival és férjével, Zolival kiegészülve, (akik a gyakorlott fajátszótér készítők és szerelők összes tapasztalatával rendelkeznek) hogy a telken felállítsák a kislány fajátékát.

Hanna csak izgatottan figyelte a nagy szerelést Dávid bátyjával együtt, és alig várták, hogy végre birtokba vehessék az új szerzeményt. A véget nem érőnek tűnő várakozásnak csak vége lett egyszer, és már indulhatott is a játék!!

Kívánjuk Hanna, hogy nagyon sok boldog órát tölts a játszótereden Dáviddal együtt!




Köszönjük a Woodwork Hungary Kft. tulajdonosainak és munkatársainak,

hogy hozzájárultak egy gyermek álmának megvalósításához!






/ 3



Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Hajdúböszörmény, 2012/08/21

Borbála (3 éves, Diósjenő)





Gyermekkorunk első nagy élménye volt, amikor sikerült magunkat ellökni a hintával, és megéreztük a magasság – mélység gyors változásait.

Borika négyéves, gyönyörű, kökényszemű kislány, aki már tudott hintázni és gyümölcsöt szedni a kertjükben, de nem volt hintája, játszótérre sem mehetett betegsége miatt. A két kívánságot egybe ötvözve készíttettünk neki egy játszóteret, amit kedvenc színére pácoltak.

Szülei Bécsbe hordták rendszeresen kezelésre, és egy ilyen útról érkezett haza fáradtan, és addigra odavarázsoltuk neki a játszóteret, amiben van hinta, csúszda és mászóka együtt. Kimerült volt, és nem tudott önfeledten örülni az ajándéknak, de másnap már vidáman csúszkált, mászott, hintázott.

Ebben az ajándékozásban az volt a különleges, hogy vezetők, munkatársak az ország különböző részéről fogtak össze a kívánság teljesítése érdekében: Kiss Tamás, Horák Richárd, Kótainé Gyulai Katalin, Juszkó Adrienn Szolnokról, valamint dr. Szabó Éva és munkatársai Budapestről.




Köszönjük a Fundamenta SZEB támogatását!








/ 4




Dr. Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Diósjenő, 2012.07.20.

Angéla (17 éves, Esztergom 2. p.)



Nagyon örültem a felkérésnek, ami Tóth Enikőtől érkezett felém, hogy részt vehetek a Csodalámpa Alapítvány egyik kívánságteljesítésében.

Rendszeresen szoktam segíteni kórházakat, ez mégis más volt. Most személyesen is láthattam azt a gyermeket, akinek a kívánságát teljesíthettük. Enikő felvette a kapcsolatot az édesanyával és kiderült, hogy nem Angéla az egyetlen gyermek a családban, hanem rajta kívül még heten vannak.

A kislány nagyon örült a tv-nek (ami egyébként a kívánsága volt), amit kísérőink ott helyben beüzemeltek. Vittünk egy borítékot is, amiben a csapat tagjai által aláírt képeslap volt. Mindenki fűzött egy két kedves és bátorító gondolatot a szignója mellé. Amikor átadtuk a borítékot, az anyuka ezt mondta:
"Gyerekek! Ma főzünk! "

Nagyon tanulságos napot töltöttünk együtt a családdal. Köszönjük a lehetőséget és az élményt a Csodalámpa Alapítványnak, és legközelebb is szívesen állunk rendelkezésre.




Köszönjük a Fundamenta SZEB csoportjának a támogatását!




Szabadkai Erika
üzleti vezető
Esztergom, 2012.08.30.

Virág (11 éves, Gyöngyös)


Ezen a csodás napon két testvér kívánsága teljesült egyszerre. Málna egy X-Box játékot kért, testvére, Virág pedig egy telefont. Virág jelenleg rehabilitáción gyógyul.

Szeretne telefonon kapcsolatot tartani a családjával, ezért kérte a mobilt.

Az ajándékot meglepetésként kapta, a kislány szinte ujjongott örömében.




Köszönjük a Magnet Bank támogatását és azt, hogy

ismét mosolyt varázsoltak egy gyermek arcára!




Pallag Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012. 09. 04.

Tibor (15 éves, Jászalsószentgyörgy)



Tiborhoz a mai napon „beállított” a Csodalámpa dzsinnje.

Régi vágya volt a nagyfiúnak, hogy legyen egy netbookja, azért, hogy kórházi kezelései és műtétjei ideje alatt tarthassa a kapcsolatot, testvérével, barátaival.

Nagyon jókor jött a kis gép, mert a hosszú távollét a család minden tagját nagyon megviselte.



Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Jászalsószentgyörgy, 2012.08.22.

2092. Laura (16 éves, Budaörs)





Laura már nagyon várta a laptopját, mert sajnos nagyon sokat volt kórházban és tudta, hogy ennek a segítségével könnyebben tudja elérni családját és barátait.

A támogató úrral, Schüller Zsolttal együtt egy kora délelőtti időpontban mentünk el a nagylányhoz hogy átadjuk a régóta várt gépet, amelyre hamarosan szüksége is volt. Szó szerint csak egy „gyorstalpalóra” volt idő, ami alatt beüzemelésre került a gép és elindulhatott a „barátkozás” Laura és az új szerzemény között.

Laura, kívánjuk neked, hogy nagyon sok kellemes, szórakoztató és egyben érdekes órát tölts a laptopoddal!




Köszönjük a Fundamenta Személyi Bankár támogatását,

amellyel ismét hozzájárultak egy gyermek álmának valóra váltásához!




Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budaörs, 2012.09.12

Zoltán (7 éves, Budapest)





Zolika azt hitte, ez a nap is ugyanolyan lesz, mint a többi.

Kontrollvizsgálatra érkezett nagypapájával a Madarász utcai Kórházba, de meglepetésére a vizsgáló asztalán egy hatalmas doboz fogadta őt!!

A kisfiú elragadtatása határtalan volt: „ Pont erről álmodtam!”-kiáltotta.

Reméljük, minden álmod ilyen gyorsan megvalósul majd!




Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. támogatását!






Szandtner Györgyi
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.08.24.

Dénes (14 éves, Budapest)



Dini a Csodalámpa dzsinnjétől egy helikopteres balatoni utazást kért. A kívánság teljesítésére nem kellett sokáig várnia.

Az FGSZ Zrt. szóvivője, Lakatos Edina által eljutottunk a Siófok-Kiliti Repülőtér képviselőjéhez, aki jelezte, hogy repülésre alkalmas időjárás esetén szeretettel várják Dinit és kísérőit.

Szeptember nyolcadikán Dinit fogadták a repülőtéren és hamarosan a repülésre jogosító igazolvány is a nyakába került. Meglepték egy névre szóló, nyakba akasztható igazolvánnyal, aminek Dini nagyon örült.

Az igazi meglepetés a beszálláskor érte Dinit, mert megkérték, hogy a vezetőfülkében foglaljon helyet, és a fejére csatolt mikrofonból hallatszó utasítások alapján segítsen a pilótáknak.

Dini szabályosan végrehajtotta a kért feladatokat, többek között az Ő jelzésére ugrottak az ejtőernyősök is. A leszállás után boldog mosollyal vett részt a közös fotózáson a pilótákkal és a kísérőkkel. A visszautazáskor már boldogan, de kissé fáradtan emlegette az élményeit.

Reméljük, hogy ez az esemény is sokat segített Dininek a gyógyulásban.




Köszönjük az Siófok-Kiliti Repülőtér minden munkatársának,

hogy segítettek Dininek az élményt adó repülésben!







Köszönjük a Földgázszállító Zrt. Támogatását!






/ 6




Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.szeptember 8.

Málna (6 éves, Gyöngyös)



Szeptember első hete. Becsengettek. A Szent László Kórházban is elkezdődött a tanítás.

Málna már nagyon várta ezt a napot, hiszen idén lett nagycsoportos óvodás. Mivel közösségbe még nem mehet sokáig, itt a kórházban vesz részt iskola-előkészítő foglalkozáson.

Nagy örömmel fogadott bennünket a Szt. László Kórház területén lévő Demeter-házban.

De igazi örömben és meglepetésben akkor volt része, mikor elővettük a Csodalámpa dzsinnjének ajándékát. Csak nézett, mosolygott, szóhoz sem jutott.

Kívánjuk, sok örömöd legyen a remek ajándékban!




Köszönjük magántámogatónk, T. Attila ajándékát!







Pallag Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.09.04.

Anna (11 éves, Hejőkeresztúr)



Anna álma egy tengerparti nyaralás volt, de azt azért nem gondolta, hogy élete első repülő útja egészen Korfu szigetére röpíti el őt édesanyjával együtt.

A helyszín és a szálloda kiválasztásában nagy segítségünkre volt egy Korfun élő kedves, aranyszívű hölgy, Lili, aki este izgatottan várt minket a repülőtéren. Érkezésünk után hamar kiderült, hogy nem csak Lili, hanem egy egész kis helyi magyar csapat: Orsi, Judit és Adrienn is segítettek abban, hogy Anna maradéktalanul jól érezhesse magát a nyaralás alatt.

Közvetlen tengerparti szállodában laktunk és a huncut kis kamaszlány már érkezésünk estéjén megjegyezte, ő szívesen aludna az erkélyen, hisz oly csodálatos az elé táruló látvány: a csillogó víz, az ezer fényben úszó parti szállodák, a szemben fekvő kivilágított kis egyszemélyes Egér sziget - valóban pazar látvány volt!

Másnap aztán kiderült, hogy Anna egy igazi vízipók, egész nap nem lehetett kicsalogatni a vízből, képes volt órákon keresztül egyfolytában lubickolni: vagy csak egyszerűen sodortatta magát a gyenge hullámokkal, nézegette a part mellé merészkedő apró rákokat. Az egyetlen "szárazföldi csali" az volt, ha a többórás fürdés után enni hívtuk a kis vízitündért. Szerencsére a sok fürdéstől igencsak megjött az étvágya Annának, csak az volt mindig a bánata, hogy evés után édesanyja nem mindig engedte azonnal visszapottyanni őt a vízbe. Juditnak, a több éve Korfun élő kedves fiatal hölgynek vízibicikli-kölcsönzője van, és felajánlotta, hogy bármikor elvihetünk egy bringát. Ez is nagy boldogság volt Anna számára, aki fantasztikus érzékkel és nagy élvezettel vezette a biciklit.

Egyik nap aztán nagy merényletet követtünk el a kis vízipók ellen: " megvontuk" tőle az egész napos fürdés lehetőségét, ugyanis Lili kedvesen felajánlotta, hogy bevisz minket a városba, átélhetjük az igazi görög "forgatagot", megnézzük az Óvárost és titokban még egy üveghajós kirándulást is terveztünk. Hűha…, talán ezt nem kellett volna, gondoltam, mikor megláttam Anna kicsit durci tekintetét. . Egyszerűen nem tudta elképzelni, hogy mi lehet jobb az egész napos fürdésnél?! A nap végére azonban "megbocsátott" nekünk, hisz felejthetetlen élményekben volt részünk, különösen az üveghajó kirándulás tetszett az egyébként mindig mosolygós, jókedvű lánynak . Fantasztikus volt látni a tengerfenéken pihenő homokfigurákat, az ezer apró színes halacskát, a búvár által felhozott élő homárt, és mindezt a fókák pazar produkciója tetézte.



Másnap aztán újra kezdődhetett a tengervíz "imádat". A folyamatos " vízi élet" bizony meghozta az étvágyunkat is, sorra próbáltuk ki a görög specialitásokat, utolsó este aztán a búcsúvacsoránál Lilit jelképesen Csodalámpa önkéntessé avattuk, majd Anna a legnagyobb meglepetésemre azt mondta Lilinek: sajnos holnap haza kell mennem, de ha felnőtt leszek én is itt szeretnék élni.

Kívánjuk Neked drága Anna, hogy még sokáig maradjanak meg a szép emlékeid erről a nyaralásról, és ha ismét eljutsz Korfu szigetére, emlékezzél arra, a Csodalámpa csapata egyszer korábban milyen nagy szeretettel szorgoskodott azon, hogy a tenger iránti rajongásod örökké megmaradjon.




Lilinek és a teljes kis korfui magyar csapatnak köszönjük, hogy kedvességükkel,

segítségükkel oly sok felejthetetlen élményben lehetett részünk.




Külön szeretnénk köszönetet mondani a Prime Rate Ltd-nek, hisz nélkülük

Anna álma talán még sokáig nem válhatott volna valóra.









Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.szeptember 10.

Amanda (10 éves, Ráckeve)



Szeptember 7-én adtuk át Amandának a kívánt rózsaszín net-bookot.

Jelen volt Gondi István, a Magyar Forex Társaság elnöke és Petri Sándor a Csodalámpa alapítvány kuratóriumának elnöke.

Megérkezéskor a klinika aulájában kezelésre váró kis betegek és szüleik - látván a „csodalámpás emblémájú” ajándékzacskót - felvillanyozódva suttogták: „Itt a Csodalámpa! Vajon ki kap ajándékot?”

Találkozásunkkor megkérdeztük Amandát, emlékszik-e arra, mit kívánt az alapítványtól. Minden elfogódottság nélkül jegyezte meg, hogy eleinte csak azt szerette volna, ha kitakarítják a szobáját, de aztán önkéntesünk elbeszélgetett vele, kiderült számára, hogy ennél fontosabbat is kívánhat, így találta ki a rózsaszín net-bookot.

Amint kézbe vette a gépet felkiáltott. „ És anyukám megengedte, hogy felvigyem a szobámba!”

Arcán széles mosoly jelent meg, és ez a mosoly távozásunkig sem tűnt el a kislány arcáról.

Apukája pedig elmondta, hogy a gyermek állapota rohamosan javul és MEG FOG GYÓGYULNI!




Köszönjük a Magyar Forex Társaság támogatását és azt,

hogy ily módon hozzájárultak Amanda gyógyulásához!!







Petri Sándor
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.09.07.

Dóra (15 éves, Debrecen)



Dóri a betegsége könnyebb elviseléséhez, nagy LCD TV-t kért a Csodalámpa Alapítványtól.

T. Attila meglátva a kívánságok között Dóri kérését, úgy érezte, a kislány gyógyulása gyorsabb lesz, ha megvalósítja az álmát. A gondolatokat tett követte, és 2012. szeptember 05-én egy kezelés vége felé megleptük őt a TV-vel.

Az édesanyával előre egyeztetett időpontban megjelentünk a kórházi ágya mellett, amiről persze ő semmit sem sejtett.

Az első meglepetéséből feleszmélve megköszönte, hogy teljesült a kívánsága, majd elbeszélgettünk vele a betegségéről, hogy hogyan viseli mindazt, amin keresztül megy. Ő biztosított bennünket abban, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy újra egészséges legyen, és boldogan élhesse az életét a hozzá hasonló korú gyerekekkel együtt.

Ezek után gyógyulás kívántunk neki, majd elköszöntünk tőle.




Köszönjük T. Attila folyamatos támogatását!!





T. Attila és Bodacz Zsolt
kívánság-koordinátorok
Debrecen, 2012.09.05.

Zita (4 éves, Győrszentiván)





A 4 éves Zita kívánsága az volt, hogy repülhessen. Cseh Adrienn közbenjárásának, és a Győri Aero Klubnak köszönhetően szinte azonnal valóra vált a győri kislány álma.

Zita ikertestvérével, Ábellel érkezett a péri repülőtérre, ahol már egy teljesen felkészült csapat és egy fehér vitorlázó repülőgép várta a fürtös hajú, közvetlen kislányt. Zita csacsogott, mesélt, és úgy tűnt, hogy a repülés előtti izgalmak csak az én gyomromon érződtek.

Valószínűleg én szoríthattam jobban az ő kezét, amíg kisétáltunk a pályára. Kondor Viktória, a klub képviseletében részletesen elmesélte és megmutogatta mire való a csörlőző gép, az ernyő, mesélt a termikekről, és arra is rácsodálkozhattunk, hogy hány ember dolgozik földi szolgálatban annak érdekében, hogy egyvalaki a kék eget szelhesse. A magányosan vitorlázó gépek tehát igazi csapatsportot rejtenek. Pár perccel később hangtalanul földet is ért az a repülő, ami ezen a délelőttön Zitára várt.

Az összeszokott stábnak köszönhetően kényelmes ülésmagasító párnák kerültek elő, hogy a csöppnyi lány is élvezhesse a kilátást a fehér gépmadárból. Egy dobott puszi, egy meglengetett kar, és annyi időm sem maradt, hogy elcsettintsem a fényképezőgépet, a repülő már magasan járt. Zita beszámolója szerint, mi apró hangyák, az autók kicsi gyufásdobozok voltak, de a virágba borult napraforgó föld és a közeli Pannonhalma fentről is gyönyörű látványnak bizonyult.

A landolást követően Ábel került sorra, aki egy férfiember büszkeségével, édesapja öléből élvezte a szárnyalást.

A pilóta bácsi sem maradt rest, a földet érést követően - bátorságuk jeleként - egy-egy kis repülőt ajándékozott a két pici lurkónak.

A meglepetések azonban még itt sem értek véget. A Győri Aero Klub az első repülés emlékére egy sárga és egy kék színű pólót ajándékozott az ikreknek.

Kicsi Zita!
A Csodalámpa és a Győri Aero Club nevében jó egészséget, sok örömöt, és magasra szárnyalást kívánunk Neked!




Köszönjük támogatónknak, hogy valóra váltotta egy csöpp kis lány álmát!







/ 8






Erdős Réka és Nyilas József
kívánság-koordinátorok
Pér,2012.07.28.

Gergő (7 éves, Debrecen)



Gergő sajnos nagyon sokáig benn feküdt a kórházban, de egyik nap hazaengedték. Kapva a lehetőségen, felhívtam támogatónk képviselőjét, Nagy Jánost, hogy aktuális lenne a kívánság teljesítése.

Nagyon megörült, hogy végre kollégáival átadhatja Gergőnek a várva várt TV-t!!!

A nagymamával egyeztetve elmentünk Gergőhöz, aki tudta, hogy érkezni fogunk. Megérkezésünkkor kicsit visszahúzódóan viselkedett, de az idő múlásával feloldódott, beszélgetett, mosolygott, közösen kicsomagoltuk a TV-t.

A férfiak felállították, be is üzemelték a masinát, Gergőnek fülig ért a szája, boldog volt! Remélem sok örömöd lesz benne!




Köszönjük a Fundamenta Személyi Bankároknak,

Gál Gabriellának, Pribékné Incinek, Feketéné Jolikának a támogatást!







Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2012.08.13.



Támogatóink így emlékeznek a kívánságteljesítésre:

Gergő a kis Hős




Amikor megtudtuk, hogy Debrecenben egy 7 éves kisfiú a Csodalámpa Alapítvány segítségét kéri, vezetőimmel azonnal a kívánság teljesítése mellett döntöttünk.

A vágyott LCD TV beszerzése egyszerű volt, de átadása az újabb és újabb korrekciós műtétek miatt egyre csak húzódott. Mi is egyre nagyobb izgalommal vártuk a találkozást, ami egy segítő ismerősük házában augusztus 12-én végre létrejött.

Az ismerkedést megkönnyítette, hogy Gergő egy nagyon aranyos, barátságos, vidám kis fickó. Megtudtuk, hogy Erdélyben él, s gyógyulására esélyt csak itt a Debreceni Klinikán reméltek, s ide ismerősök önzetlen segítségével került.

Ápolónője, Stella elmondta, hogy a kezeléseket, mint kis hős viseli, s jó úton halad a gyógyulás felé, de közben egy örökmozgó kisfiú.

Beállítottuk a TV-ét, majd a nagy képernyőn a családi fotókat nézegetve, beszélgetve észre sem vettük, hogy elrepült az idő. Közben egy csillogó szemű boldog kisfiút láttunk, akinek eszébe sem jutottak a megpróbáltatásai.

Egy ismeretlen kisfiúhoz mentünk segíteni, akiről alig tudtunk valamit, s Gergőtől, kis barátunktól jóérzésekkel feltöltődve jöttünk el.

Azt szokták mondani, hogy adni jobb, mint kapni. Hát ezen a találkozón mi kaptunk többet!




Pribékné Inci, Gál Gabi, Feketéné Jolika, Nagy János

Dániel (17 éves, Budapest)

Első találkozásunk alkalmával Dani azon gondolkodott, hogy laptopot kérjen vagy ejtőernyős ugrást...

Kis beszélgetés után az utóbbi mellett döntött; nagyon örültem, mivel ilyen kívánság még az alapítvány történetében eddig nem volt.

Elkezdődött a szervezés!

Az FGSZ Zrt. szóvivője, Lakatos Edina által eljutottunk a Vörös Meteor Ejtőernyős Sport Klub tagjaihoz. Az ő segítségükkel valósulhatott meg az ugrás.
A tapasztalt ejtőernyősök, Varga Péter tandempilóta, Váradi Tamás és Pethő Attila operatőrök lelkesen készülődtek az akcióra Kiss György egyesületi elnök támogatásával.

Eredetileg szombaton délelőtt 11-kor került volna sor az ugrásra, de a rossz idő miatt halasztanunk kellett. Így azután 14 óra után érkeztünk meg a kaposújlaki reptérre.

Amíg vártuk a megfelelő időt, szelet, addig jókat beszélgettünk, nevettünk, oldottuk a hangulatot a "Nagy Pillanatig".
Megnéztük a repülőgépet, ahol Dani és Péter megbeszélték az ugrással kapcsolatos fontos mozdulatokat, jelzéseket. Danit én kísértem a repülőn, ami számomra is élmény volt, mivel a szabadesést is megtapasztalhattam.
Péter és 2 kamerás társa Dani ugrásának minden pillanatát megörökítették a gyönyörű napsütésben. A földet érésük pillanatában szüleivel mi is odaszaladtunk a bátor fiúhoz. Dani arcát látni kellett volna, sugárzott az örömtől.

/ 5



Feledhetetlen pillanat volt, úgy gondolom, mindenki számára.
Hazafelé Siófokig együtt utaztunk, Dani kicsit fáradtan, de elmesélte az ugrás élményét. Örök emlék volt számára a szabadesés, mely majd 1 percig tartott és az ezt követő landolás, ahol az ejtőernyőt ő is irányíthatta.

Minden jót kívánunk a Csodalámpa Alapítvány nevében e nagyon bátor fiúnak!

Külön köszönet illeti Varga Pétert és Lakatos Edinát, akik nélkül ez a kívánság nem valósulhatott volna meg.


Köszönjük a Vörös Meteor Ejtőernyős Sport Klub és az FGSZ Zrt. támogatását!






Beregi Georgia
Kívánság-koordinátor
Kaposújlak, 2012.08.11.

Archívum

Archívum


Belépés