2012-12

Dóra (16 éves, Szeged)

Dórit és családját teljesen váratlanul "leptük meg", hogy a nagylány kívánságát teljesíthessük.
Sajnos látogatásunk nem karácsony napjára esett, de így is nagy meglepetés volt számára, mikor beállítottunk szerény kis otthonukba.

Dóri kívánsága egy érintőképernyős netbook volt.
A kórházi kezelés nehéz napjain már túl van Dóri, és most otthon kell tanulnia, mivel majd csak szeptembertől mehet társai közé vissza az iskolába. Addig a netbook lesz a legnagyobb segítsége és társa a tanulás mellett a szórakozásban is.

Ezúton is köszönjük Kiss Zoltán úr támogatását, aki megajándékozta Dórit a kért géppel, hogy rövid időn belül tudjon teljesülni egy titkos vágy, egy álom!


Lengyel Andrea - Lengyel Lilla - Vida Balázs
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2012. december 27.

(A teljesítésről Dóri kérésére nem publikálunk fényképet.)


Barnabás (9 éves, Kalocsa)

Barnabás a kezelések és a sejtszámának csökkenése miatt sajnos a klinikán töltötte a Karácsonyi ünnepeket.

Ő egy olyan mosolygós gyermek, akinek életszemléletéről és felfogásáról a nagyok is példát vehetnek. Türelemmel és elfogadással vette a "kórházi karácsonyt" tudomásul...

Nagy meglepetés volt viszont számára, amikor 27-én beállítottunk kórtermébe a kért jókora televízióval.
Nagy szemei még jobban kikerekedtek és a szája mosolyra húzódott meglepett örömében. A képen is látszik a sokat mondó arca. Nagyot sóhajtva mondta, ha haza mehet, akkor a szobájában tudja majd nézni a TV-t a nagy franciaágyából.

Köszönjük a Marko Dental Fogászat támogatását!


Lengyel Andrea - Lengyel Lilla - Vida Balázs
kívásnág-koordinátorok
Szeged, 2012. december 27.


Milán (3 éves, Miskolc)

Milánka 3 éves kisfiú. Hosszú hónapokat töltött Miskolcon a GYEK-ben.
Kórházi szobája telis-teli van tűzoltó autókkal, s mindennel, ami a tűzoltáshoz kell. Saját kis tűzoltós ruhája, sisakja, felszerelései vannak, s otthon is minden tűzoltós dolgokra emlékeztet.

Mi más is lehetett volna Milánka kérése, mint egy tűzoltós ágy, de olyan, amilyenbe a tesójával tud aludni. A tesó felül, Milánka alul, mert hát a kormány alul van, s Ő a tűzoltó autó sofőrje.

S végre elérkezett a várva - várt nap!
Milánka hazamehetett a kórházból, s a Csodalámpa dzsinnje elvitte neki a tűzoltós ágyat. Nagy titkolózás volt Milánék családjában, amíg összeszerelték az ágyat,s megérkeztünk az ágyat felajánló házaspárral Milánék lakásába.


A kicsi fiú nem is gondolta, hogy a szobájában milyen meglepetés várja.
Amikor kinyílt a szobaajtó, és Milánka meglátta a tűzoltós ágyat, nagyon elcsodálkozott!

Olyan aranyos volt, ahogy nagy kerekre nyílt szemeivel megnézte a hatalmas építményt, aztán örömében elsírta magát.
Az a pillanat leírhatatlan !

Nem tudom szavakba önteni at érzést, azt az örömöt és boldogságot, amit mindnyájan akkor és ott éreztünk a kicsi fiú örömének láttán.
Természetesen szem nem maradt szárazon azokban a percekben.

Kedves Csodalámpás Szponzorok, Önkéntes társaim !

Az ilyen pillanatokért nagyon jó a Csodalámpás csapat tagja lenni, s dolgozni a gyermekek mosolyáért.


Köszönjük Tátrai Tündének és férjének a támogatását, és személyes jelenlétét az ajándékozásnál!

Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2012. december 9.


Botond (5 éves, Nagyatád)

Magántámogatónk többször visszakérdezett, amikor telefonon átadtuk Botond kívánságát, miszerint "póniciklit" szeretne.
Rövid internetes kutatás után kiderült, hogy tényleg létezik ilyen játék, és nem is olyan nehéz beszerezni.

A Budai Gyermekkórházban leptük meg Botondot, aki - bár megfázással küszködött - nagyon örült a játéknak. Ő is, és ikertestvére is boldogan lovagoltak fel-alá a folyosókon és a közös helységben. Amíg ott voltunk, többször szabadítottuk ki őket különböző sarkokból, mert a pónicikli nem hajlandó "rükvercben" menni.

Kedves Botond, nagyon sok boldogságot kívánunk a póniciklizéshez!


/ 3
Köszönjük magántámogatóink segítségét!

Halacsy Gábor
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012. november 30.


Réka (3 éves, Debrecen)

Réka 3 éves, mozgékony kislány. A Csodalámpától udvari trambulint szeretett volna kapni.

Kívánsága üzletemberek összefogása révén teljesült és nagy-nagy örömet jelentett a kislánynak. Rékáék Erdélyben élnek, és sikeresen hazavitték az ajándékot, de a derékig érő hó miatt azonnal nem tudták azt felállítani...

Amint lehetőség lesz erre, küldenek majd képet is.Köszönjük a "Bizalmi kör" kapcsolatépítő üzleti reggeli résztvevőinek a

felajánlását, nagy örömet szereztek támogatásukkal.


Bakonyi Joli
kívánság-kooordinátor
2013.01.03.


Nóra (5 éves, Gyula)

2012. december 18-án érkeztek ellenőrzésre és ezt az alkalmat használtuk ki, hogy átadjuk a nagy kékszemű kislánynak az XBOX Kinect játékot.

A nagy szemek még nagyobbra nyíltak, mikor megjelentünk a jókora dobozzal...

Nóri szülei segítségével gyorsan kibontotta a dobozt és a benne lévő játékokat nézte nagy érdeklődéssel.
A játék menetét ismeri és nagyon örült, hogy lesz új fajta mozgásra lehetősége, mivel a virgonc kiskutyája, akivel sokat játszott több napja már, hogy eltűnt.

A vizsgálat eredménye hamar meglett, Nóri jól van és indulhattak haza az új élményt, kalandot és mozgást nyújtó játékkal.

Nóra nevében ezúton is köszönjük a Superbrands 2012 díjjal kitüntetett RE PROJECT DEVELOPMENT támogatását.Lengyel Andrea és Túri Edit
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2012. december 18.


Milán (3 éves, Budapest)

A hároméves Milánka mivel is foglalatoskodna legszívesebben, mint egy autóval!
Mivel szívesen nézi a „Verdák” mesefilmeket, kedvenc autója is a gyönyörű „Villám McQueen”lett.

Amikor megérkezett az irodánkba, kicsit megszeppent, de amint meglátta ajándéka dobozát, arca felderült. Édesanyja megígérte, otthon az első dolguk az lesz, hogy beüzemelik a távirányítós autót.

Sok kellemes percet, jó időtöltést kívánunk a szép piros versenyautóval!


A kívánságot az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, Globális Szolgáltató Központ (United Nations High Commissioner for Refugees, Global Service Centre in Budapest) munkatársainak támogatásával teljesítettük. Milán nevében is hálásan köszönjük a segítséget!Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.12.18.


Máté (10 éves, Baja)

Máté rajong az Irigy Hónaljmirigy csapatáért és lelkesen nézi műsoraikat.
Nem meglepő ezek után, hogy kb. másfél éve elküldött kívánsága az volt, hogy szeretett volna szermélyesen találkozni velük.

Hosszas szervező munka és egyeztetések után idén december 18.-án végre sor került a találkozásra. A csapat a Petőfi Csarnokban tartott fellépés előtti főpróbát, és Máté ott találkozhatott kedvenceivel.

A közös fotózás és az autogramok begyűjtése után kérdéseire is szívesen válaszoltak a csapat tagjai, és meghívták Mátét családjával együtt, hogy tekintsék meg a főpróbát.

Máté nagyon boldog volt és élvezte a műsort.

Ezúton is köszönjük az Irígy Hónaljmirigy tagjainak és menedzserének, hogy sokadszor is segítettek, és hogy Máté ilyen különleges és szép karácsonyi ajándékot kapott tőlük.

Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest 2012.12.18


Martina (13 éves, Tatabánya)

"A tanévkezdést mindig izgalommal várják a gyerekek. No, nem csak azért, hogy újra tanulhassanak, hanem azért, mert kíváncsiak, mi történt a többiekkel, milyen élmények, események, új barátságok gazdagították életüket? Ez történt a 14 éves Lanka Martinával is, akinek azonban a folytatás már nem volt felhőtlen, szeptemberben derült ki a betegsége.

Hosszú időt kellett barátaitól távol töltenie, látogatói is csak maszkban léphettek a szobájába, és nem maradhattak sokáig a közelében. A nagylány olthatatlan vágyat érzett, hogy lássa a külvilágot, a barátait, élet legyen körülötte. Ha ő nem mehet ki, a világot kell behozni neki valamilyen módon!

Ezért, nagyon jó helyre került, az a laptop, amit a Fundamenta Személyi Bankár kollégák adtak át, így teljesítve Martina kívánságát."

dr. Szabó Éva és Tóth Enikő, a Fundamenta személyi bankárainak beszámolója nyománKöszönjük a Fundamenta Személyi Bankárok Martina kívánságank teljesítéséhez nyújtott támogatását.Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Tatabánya, 2012. 11.08.


József (4 éves, Tarnaörs)

December 20-án, kis különbséggel ugyan, de szerencsésen megérkeztünk Otíliával, a Gfk Hungária Piackutató Intézet ügyfélkapcsolati igazgatójával Józsikáékhoz, Tarnaörsre.
A kisfiú nem volt még otthon, de az ajándék verdás ágy már összeszerelve várta kis gazdáját. Hamarosan megérkezett a fiatalember is, aki eleinte szótlan volt, ám hamarosan megoldódott a nyelve.
Láthatólag nagyon örült az ágynak és a bizalmába fogadott bennünket. Sokat beszélgettünk, nehezünkre esett elindulni hazafelé.

Végül elérkezett a búcsú ideje, Józsika nagy pacsival köszönt el tőlünk.

Mit is kívánhatnánk ennek az apró legénykének: talán azt, hogy aludja magát egészségesre!

Szép álmokat és jó egészséget kívánunk Józsika!

Józsika nevében ezúton is köszönjük a Superbrands 2012 díjjal kitüntetett GfK Hungária Piackutató Intézet támogatását.
Czakóné Bálint Judit
kívánság-koordinátor
2012.december 20.

Lara (6 éves, Dunavarsány)

Amióta Lara az unokatestvéreknél megismerkedett a Geomag nevű építő játékkal, azóta minden álma az volt, hogy legyen neki is egy saját készlete, amiből a képzelete minden formáját megalkothatja.

El sem akarta hinni, amikor a csomagból nem egy, hanem négy doboznyi építőelem került ki!
Habár mindegyik jó nehéz volt, Lara szépen egyesével vette elő, majd megkérte anyukáját, hogy bontsa is fel őket, mert meg szeretné építeni az egyik dobozon látható házat.

Miközben építgetett, a ház egyszer átalakult nyakláncé, aztán újból alakot váltott...

/ 3Reméljük, hogy Lara még sok új formát elő tud varázsolni a játékból és, hogy mindegyikben ugyanakkora örömét leli, mit az elsőkben.


A kívánságot az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, Globális Szolgáltató Központ (United Nations High Commissioner for Refugees, Global Service Centre in Budapest) munkatársainak támogatásával teljesítettük. Lara nevében is hálásan köszönjük a segítséget!


Lengyel Lilla
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012. december 21.


Huba (8 éves, Várpalota)

Amikor megérkeztem a Tűzoltó utcai klinikaszobába Hubának éppen mesét olvasott a nagymamája. Abban a pillanatban,hogy meglátta a nagy Csodalámpa logóval ellátott csomagot, olyan mosoly ült ki az arcára, ami még a szüleit is meglepte.

Remegő kezekkel bontotta ki az új laptopot majd édesanyja és nagymamája segítségével egyből be is kapcsolta. Türelmesen várta amíg a telep szép lassan feltöltötte a laptopot, és le sem vette a szemét a képernyőről.

/ 3Újabb meglepetést okozott a szüleinek azzal, amikor kérdésemre, hogy készíthetek-e róla egy fényképet hatalmas mosolygós igennel választolt, ugyanis eddig még az újságíróknak sem engedte a fotózást!

Kívánjuk, hogy még sokáig tudja használni Huba az új laptopot és lelje benne örömét minden percben!

Lengyel Lilla
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012. december 21.


Dominik (11 éves, Nyalka)

2012.12.10-én egy hűvös hétfőn, felkerekedett piciny csapatunk, hogy egy újabb kisgyerek kívánságát végre teljesíteni tudjuk. A kívánság egy akvárium, polccal, berendezve, halakkal.

Megérkeztünk Dominik lakhelyére, édesanyja fogadott minket már az udvaron, Dominik a jó meleg lakásban volt, mit sem sejtve. Meglátva minket ,előbb a meglepetést, utána a kíváncsiságot, legvégül a határtalan örömöt olvashattuk le az arcáról. A kívánsághoz tartozó dolgok még összerendedezetlenül foglaltak helyet Dominik szobájában. Szekrény, akvárium, kiegészítők…

Dominikra várt egy feladat: amíg én „beüzemelem” az akváriumot, addig Ő, társammal, Rékával, és természetesen édesanyjával elmennek, és kiválasztják a lényeget, a halakat.

Amíg ők távol voltak, az akvárium lassan formát öltött. Belekerültek a felszerelések, növények, és már csak a lakók hiányoztak. Mire hazajöttek minden kész volt.
Dominik arcán nem is lehetett mást látni, csak az örömöt, annak ellenére, hogy a halak, amiket választott, csak napok múlva kerülnek helyükre, mert pillanatnyilag nem volt olyan, amilyent szeretett volna, mással pedig nem éri be, így meg kellett rendelni. Mindenesetre már csak 2-3 nap, és teljes a kívánság. Ez a kis technikai akadály nem vetett árnyékot örömére, és a búcsúzás közben megígérte, hogy küld egy fotót, új szobatársairól.

Dominik, kívánunk neked kellemes időtöltést lakótársaiddal!Köszönjük a Szabó-Jilek család felajánlását!

Köszönjük a Vizivilág Stúdiónak, hogy segítettek berendezni az akváriumot!

Erdős Réka, Nyilas József
kívánság-koordinátorok
2012.12.10.


Krisztián (8 éves, Monor)

Krisztián épp Mikulás napján kellett, hogy benn legyen a Tűzoltó utcai kórházban.

Vérvételen esett át, hogy megnézhessék, minden rendben van-e. Természetesen az ilyen procedúra minden nyolcéves gyermek rémálma. De ezt mind egyből el is felejtette, amikor kilépve a rendelőből, szembe találkozott a csodalámpa dzsinnjének küldöncével kezében egy hatalmas sárga csomaggal. Kíváncsian nézte, hogy vajon mi lehet abban a hatalmas csomagban. Régi álma volt egy Lego robot, amit miután összerakott,még külön mozgatható is marad akár távolról is. Azt sosem gondolta volna, hogy kívánsága pont a vizsgálat után teljesül.

Megszeppenve mondta:
Sosem gondoltam volna, hogy ez ilyen nagy, a képeken sokkal kisebb volt!
Kérdésemre elmondta, hogy otthon első dolga lesz kicsomagolni, és a tesójával együtt összerakni az újdonsült „barátját”, a Lego robotot. Eddigre természetesen már fülig ért a szája és alig várta, hogy hazaindulhasson megvalósítani tervét.

Kívánjuk, hogy sok kellemes pillanatot szerezzen még Krisztiánnak a robot, és annak bütykölése!

Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. támogatását!!

Lengyel Lilla
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012. december 6.


Luca Laura (7 éves, Sopron)

Luca ajándékát, egy PSP Vita játékgépet, a Tűzoltó utcai klinikán kapta meg, mivel aznap érkeztek anyukájával Sopronból egy napra az ambulanciára. Luca épp vérvétel után volt, amikor támogatónk képviselőjével, Széles Anikóval megleptük őt.

Megilletődve fogadta az áhított ajándékot, és továbbra sem engedte el a vérvétel után kapott plüss nyusziját, amit az ott tanúsított bátor viselkedéséért kapott.

Luca iskolakezdés előtt áll, de a betegsége miatt még nem tudta azt elkezdeni. Pedig már nagyon vágyna a betűk és számok világának megismerésére, és a gyermekközösségre.

Addig is, kívánjuk, hogy otthon és a további kórházi kezelések alatt is sok örömödet leld a PSP Vita játékodban.

… és köszönöm kedves mosolyodat, amit a találkozónk végén megörökíthettem!Köszönjük a BusinessPlus Consulting Kft. támogatását,

és Széles Anikónak, hogy személyesen teljesítette Luca kívánságát.Havasi Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012. 12.17.


Zonga (4 éves, Cegléd)Tisztelt Csodalámpa!

Kontrollvizsgálatokról útban hazafelé Zonga a szüleivel gyakran betér kis barátnőjéhez, Borihoz, akivel a kórházi kezelések idején ismerkedtek meg. Egy ilyen alkalommal próbálta ki Zonga Bori frissen, a Csodalámpától kapott trambulinját, ahol a két kislány jót hancúrozott, majd Zonga közölte, hogy ő is nagyon szeretne egy ilyet.

Kérése nagyon gyorsan teljesült. Azon a reggelen úgy ébredt, hogy ő madár szeretne lenni, mert a madarak tudnak repülni. Már leesett a hó és borzasztó hideg volt, de ő fáradhatatlanul, boldogan "röpködött" az újdonsült óriástrambulinján. És bár ő a trambulinfőnök, a tesóknak is megengedte, hogy ugráljanak benne.Köszönettel: Zonga és népes családja :)
Cegléd, 2012.12.04.

Zonga nevében ezúton is köszönjük a Superbrands 2012 díjjal kitüntetett SCA Hygienie Products Kft támogatását.


/ 2
Szilvia (15 éves, Hajdúhadház)A mai napon Hajdúhadházon jártunk Balogh Szilvikénél, aki egy fehér, érintőképernyős Samsung telefont szeretett volna. Volt szerencsém a támogatókkal kivinni neki a készüléket, akik Hatvanból jöttek el idáig, hogy láthassák kis betegünk boldogságát.

Szilvi most nyolcadik osztályos tanuló. Épp a barátai is nála voltak, akik rendszeresen látogatják, és viszik neki a tanulnivalót, nehogy lemaradjon a suliból. Szabadidejében nagyon szeret hastáncolni.

A család, így Szilvi is betegsége óta rendszeresen jár a helyi gyülekezetbe, ahol sokan imádkoznak a felépüléséért. Ez ad nekik minden nap erőt és kitartást ahhoz, hogy Ő igenis meg fog gyógyulni!

Mi is sok erőt kívánunk neki és örömet a szép, új készülékéhez!
Nagyon köszönjük a Márkus testvéreknek a felajánlását, és hogy részt tudtak venni az ajándékozásban!Harkány Judit
kívánság-koordinátor
Hajdúhadház, 2012.12.17.

Natalia (8 éves, Budapest)Az Áprili- struktúra úgy döntött, minden hónapban teljesít egy álmot, egy vágyat, egy kívánságot. Számomra és kollégáim számra, nagy megtiszteltetés, hogy részt vehetünk a kívánságok tejesítésében, hiszen minden egyes alkalommal több szeretetet kapunk, mint amit adni tudunk.

Nati álma egy rózsaszín laptop volt. Több hetet tölt a Tűzoltó utcai Kórházban, a kezelések nagyon megviselik. Nagyon várta a meglepetést és amikor megérkeztünk, a szeme ragyogott, nagyon boldog volt, ajándékkal várt bennünket, amit saját maga készített. Nati a nyolcadik születésnapját ünnepelte, mégis az első gondolata az volt, hogy nekünk készítsen ajándékot.

Köszönöm kollégáimnak, Ápril Zsuzsinak és Somogyi Lászlónak, hogy számukra a lehetetlen szó nem létezik. Csütörtökön este kaptunk felkérést a kívánság teljesítésére, mivel pénteken lesz Nati születésnapja. Mindkét munkatársam ügyfélnél volt, 5 perc alatt átszervezték az egész napot és teljesíteni tudtuk Nati kívánságát a születésnapján.


"A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kisemberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik."

Nagyszerű érzés boldog gyermekek arcát látni, nagy szeretettel meghívok minden Fundamentás munkatársat, hogy át tudja élni jobb adni, mint kapni.Tisztelettel: Nagy-György Erika, Somogyi László, Áprili Zsuzsa
Áprili struktúra
SZEB-BEK
Budapest, 2012.10.25.Köszönjük a Fundamenta-SZEB, azon belül az Áprili-stuktúra támogatását!!Nati köszönőlevele:

Kedves Csodalámpa!


Köszönöm a laptopot. Nagyon nagy meglepetés okoztatok nekem. Lehet, hogy nem látszódott rajtam, mert nagyon meg voltam illetődve. Sokat fogom használni. Nagyon boldog vagyok. Azt hiszem, hogy ez a rózsaszín laptop a legszebb születésnapi ajándék.Puszi: Nati


Levente (8 éves, Kaposvár)Levente kívánsága egy Starwars-os X-box volt Kinect mozgásérzékelő szenzorral. A támogató Márkus fivérekkel együtt érkeztünk a családhoz, akik nagyon vártak ránk, különösen Levente.

Egy kis beszélgetéssel tettük még próbára a kisfiú türelmét, de hamar eljött az ajándék átadásának ideje. A kicsomagolás után átmentünk a szobájába, hiszen ott volt már az előkészített helye a meglepetésnek. Az alkatrészek összerakása után a beállítottuk a programot és a mozgásérzékelőt, majd kezdődött a játék. Először az érzékelőtől való távolságot, utána az alapmozgásokat gyakoroltuk.

Ekkor láttuk, hogy nem csak a szórakozás miatt volt hasznos ez az ajándék, ahogy láttuk Leventét ugrálni, lézerkarddal vívni, egyértelmű volt, hogy a játék nagyon motiválja a mozgásra, melyre a betegségből való felépüléséhez nagy szüksége van. Pár perc múlva Levente kezdett belefeledkezni az új kalandokba, és két pálya után már éreztük, hogy innentől egyedül is elboldogul.

Édesanyja sütött nekünk ananászos túrótortát, és kis angyalkákat is kapott ajándékba a támogató testvérpár. Megköszönve a szíveslátást boldogan hagytuk magára a családot az új ajándékkal.
Köszönjük a Ro-No Kft., Márkus Róbert és Márkus Norbert rendszeres segítségét!/ 3
Varga Ákos
kívánság-koordinátor
Kaposvár, 2012.12.10.

Dzsesszika (8 éves, Győr)

Dzsesszika egy nagyon csendes, halk szavú, kicsit zárkózott kislány. Nagyon nehezen oldódik fel, nem szívesen osztja meg kis szíve titkát a családon kívül másokkal. Hosszú idő után azért sikerült a dzsinnek "kihúzni" a kislányból, hogy nagy boldogság lenne számára, ha kaphatna egy PSP Vita játékgépet.
Sajnos még sok időt kell a kórházban töltenie és a hosszú, kezeléssel töltött napokat-heteket sokkal könnyebb elviselni, ha közben vidáman ki tud kapcsolódni.

A kislány kívánsága egy jószívű "dzsinn" segítségével hamar teljesülhetett. Mikor megjelentem a "csodacsomagggal" a Tűzoltó utcai Gyermekklinika ambulanciáján, Dzsesszika megszeppenten ült édesanyjával - szurira várva. Törékeny kezecskéjét megfogva becsaltam az orvosi szobába, tágranyílt szemekkel nézett rám, nem értette mi is következhet, hisz ő csak kontrollra érkezett a klinikára. Emlékeztettem rá, hogy egyszer kért ő valamit a Csodalámpa dzsinnjétől és a dzsinn megígérte, hogy Dzsesszika komoly," profi" műszaki szakértelmet igénylő kérését teljesíteni fogja.

Sajnos másodperceken belül hívták is Dzsesszikát a szurira, nagyon meg volt ijedve, de hősiesen tűrte a jóságos nővérke gyors beavatkozását hisz akkor már tudta, hogy ezért a szuriért valami jutalom jár!

Az ijedtség után megnyugodva mentünk vissza a kezelőbe, ahol segítettem neki kibontani az ajándékot. Mikor meglátta a "csodát", izgatottan csillogó szemei elárulták, egyszerűen nem hiszi el, hogy az ő régi álma most egy pillanat alatt valóra vált. Reszkető kézzel fogta meg a játékgépet és a hozzá kapott filmet, megsimogatta, majd visszatettük a dobozba, mert már hívták is a következő vizsgálatra. Még annyit mondott: nagyon szépen köszönöm, majd a tesóm otthon segít beüzemelni a gépet.

Kicsi lány, kívánunk neked mielőbbi teljes gyógyulást és sok örömöt a játékban.
Külön szeretnénk köszönetet mondani a Superbrands 2012 díjas Optimaforma Kft-nek, a MESTER márka képviselőjének,

hiszen nagylelkű felajánlásukkal egy újabb gyermeknek tudtunk örömet szerezni, mosolyt varázsolni az arcára.
Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012. december 12.

Debora (10 éves, Kiskunhalas)Debóra egy kisméretű notebook-ot kért az alapítványtól. Támogatónkkal kerültünk abba a szomorkás, ámde kedves helyzetben, hogy átadhattuk számára a Tűzoltó utcai Klinikán.

Édesanyja nem árulta el neki, hogy hamarosan teljesül az álma. Nagyon meglepődött. Örült, igaz, nem tudta úgy kimutatni, ahogy szerette volna, mivel épp kezelés alatt állt, de a szeme mindent elárult!! :)

Reméljük, hasznát veszi és segít a gyors felépülésben, valamint a mindennapok megszépítésében.

A legjobbakat kívánjuk!Köszönjük a Corinthia Hotel Budapest és a HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó Kft. támogatását és

köszönjük, hogy kollégáik, Kiss Anett és Virágh Csilla személyesen adták át a Kiadó ajándékát.Beregi Georgina
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012-12-15

Adrienn (6 éves, Monor)Adri már régóta nyaggatta édesanyját, hogy mikor jön már meg a régóta várt akváriuma. Konkrét kéréssel állt a Csodalámpa „dzsinnje” elé, amikor megkérdezte, hogy mit szeretne: Egy olyan akváriumot, mint amilyen a kórházban van! Hát, nem kértél egyszerű dolgot sellőlány.

Nem rövid keresgélés után azonban rábukkantunk a tökéletes akváriumra és az amerikai iskola kisdiákjai segítségével, hamarosan megérkezett a család otthonába. Adri majdnem kibújt a bőréből örömében, amikor a készítő úr és fia bevitték a nagyszobába a hatalmas akváriumot.

Igaz halacskák még nem úsztak benne, de nem kellett sok képzelő erő ahhoz, hogy mindannyian, akik ott voltunk lássuk, milyen pompásan fog kinézni, amikor majd tele lesz uszonyosokkal. Egyelőre megelégedtünk azzal, hogy egy igazi élő sellőt tegyünk az akváriumba és csodáljuk, hogy milyen jól érzi magát!

Kívánjuk Adrienn, hogy nagyon sok örömet okozzanak neked a halak, és ne feledj el gondoskodni róluk!
Köszönjük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola segítségét

abban, hogy újabb álmot válthattunk valóra a hozzájárulásukkal!
Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Monor, 2012.11.28.

Ádám (10 éves, Miskolc-Lyukó)Ádám csendes, zárkózott,10 éves fiú, akit Miskolcon a GYEK-ben gyógyítanak. Nagyon jó tanuló, sajnálta, hogy a kórházban töltött idő alatt nem tud az osztálytársaival, tanáraival kapcsolatot tartani, tanulni.

Ezért is volt jó ötlet, hogy egy laptopot kért a Csodalámpától. S a Csodalámpa gyorsan teljesítette Ádám kívánságát!

A kisfiú hitetlenkedve bontogatta a csomagot, s nem merte elhinni, hogy egy laptop lapul a csomag alján. De a mosolyt az arcára csak odacsalogatta a laptop látványa.

Kedves Ádám!
Kívánjuk, hogy a laptop segítségével további sok jó osztályzatod legyen a tanév alatt!
Köszönjük a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. támogatását!
Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2012. december. 17.

Sára (3 éves, Eger)Júniusban találkoztam Sárával a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán.

Meséltem neki a Csodalámpáról, és a "mese" végén azt mondta, ha a dzsinnek olyan ügyesek, mint ahogy tőlem hallotta, kér tőlük egy hordozható DVD lejátszót sok-sok Dórás filmmel.

Amikor legközelebb találkoztunk Sárával, már nálam volt az ajándéka. Apukája kibontotta, és a kislány rövid időn belül már nézte is az első Dórás filmet.

Sára mosolya mellett a jutalmam egy nagy puszi volt.
Köszönjük a „Mancsosok” támogatását!Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012. december l0.

Evelin (15 éves, Miskolc)

Evelin nagy álma vált valóra a londoni O2 arénában, ahol a "Jingle Bell Ball" karácsonyi koncert keretén belül fellépett Bruno Mars,aki, mint a 4,5 óras koncert fő sztárja fergeteges koncertet adott a húszezer fiatal számára.

Evelin egy nappal a koncert előtt érkezett Londonba, így lehetősége volt bepillantani a nyüzsgő város életébe. A fárasztó utazás ellenére, energiával és nagy kiváncsisággal teli látogatta végig London fő nevetességeit. (North Greenwich, Canary W, London Eye, Big Ben, Oxford Str, Piccadilly).

A rövid varosnézést követöen Evelin máris a húszezres tömeg közepén találta magát Europa egyik legnagyobb arénájában, ahol izgatottan várta a nagy kedvenc fellépését. A színpadhoz közeli helyéről Evelin a koncert minden részletét végigkísérte kamarájával.
Bruno Mars mellett további fellépők voltak: Cheryl Cole,One Direction, JLS, The Script, Lawson, Rizzle Kicks and Little Mix.

Evelin és anyukája a koncertet kovető reggel repültek haza, teli a koncert felejhetetlen élményeivel.

Csodalámpa lelkes támogatóinak köszönhetően Evelin álma is valóra vált!


Tankó Annamária
kívánság-koordinátor
London, 2012.12.08.
Evelin élménybeszámolója Bruno Mars koncertjéről:

Feladó: *** u***o @ freemail.hu
Küldve: 2012. december 15. 14:21
Címzett: Csodalámpa Alapítvány

Tisztelt Csodalámpa Alapítvány!

Hálás köszönettel tartozom mindannak, aki a kívánságom teljesítésében segített.

Óriási élmény volt nekem eljutni egy Bruno Mars koncertre, még annál is jobb volt, mint amire számítottam.
Egy óriási arénában volt Londonban, ahol hihetetlen sokan voltak. 8 énekes lépett fel a Jingle Bell Ball-on: pl. One Direction, Cheryl Cole, The Script.. és Bruno Mars volt a sztárvendég.
Fantasztikus volt a hangulat, végig állva táncoltunk és énekeltünk.

Egy életre szóló emlék marad nekem, hogy eljutottam Bruno koncertjére.
London különleges város, mely önmagában is lélegzetelállító. Annamarinak is köszönöm, hogy elvitt a London Eye-hoz, megnéztük a Big Bent és vásároltunk az Oxford Streeten is, egy nap alatt próbált mindent megmutatni Londonból.
Ez egy csodálatos élmény volt nekem.

Köszönöm szépen, hogy teljesítettétek a kívánságomat!

Evelin

/ 3
Tankó Annamária
kívánság-koordinátor
London, 2012.12.08.

Evelin nevében is köszönjük a Provident Pénzügyi Zrt. támogatását!


Dénes (17 éves, Debrecen)Nagy öröm volt számomra, hogy én mehettem Déneshez. Egy igazi „mai” fiatalember fogadott otthonában. Családjában látszólag nyoma sem volt annak a sok fájdalomnak, betegségnek, amin a család keresztül megy/ment a mai napig, tényleg példaértékű a család ereje, kitartása és összefogása a bajban.

Dénes a középiskolában informatika tagozaton tanul, így nagy szüksége van arra a laptopra, amit kért az alapítványtól. A gépen netezni és tanulni is szeretne, mert jövőre vizsgázik a betegsége miatt lemaradt tantárgyakból.

Az élethez való pozitív hozzáállása, ereje és mosolygása bízom benne, hogy segítségére lesz neki és édesanyjának is a gyógyulásban!
Köszönjük magántámogatónknak, hogy Karácsonyra ilyen nagy örömet szerzett

Dénesnek és ezáltal az egész családjának is!!!

Harkány Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2012.12.16.

Evelin (10 éves, Tét)A 11 éves Evelin kívánsága egy LCD-TV volt.

Evelin nagyon rosszul lát, és a nagy képernyőn immár zavartalanul tudja élvezni kedvenc rajzfilmjeit.

Egy napsütéses szerda délelőtt a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola két tanárja és három diákja kíséretében elindultunk Evelinhez, hogy valóra váltsuk kicsi szíve vágyát. A család nagyon izgatottan várt már bennünket, mikor megérkeztünk Tétre.

Henrietta, Evelin mamája megmutatta a barátságos kis házat, és a szépen rendezett kertet, ahol élnek. Evelin nem tudta, hogy miért jöttünk, és szóhoz sem jutott a meglepetéstől, mikor megkapta ajándékát.

Mivel Evelin nagyon szereti Hello Kitty figurát, az Amerikai Iskola diákjai egy nagy doboz Hello Kitty játékot is hoztak. Evelin azt sem tudta, hogy mihez nyúljon, csak boldog mosollyal arcán ült a kanapén és nézegette új kincseit.

De a meglepetések sorozatának még mindig nem volt vége, a diákok ugyanis elővarázsoltak egy hatalmas Hello Kitty csokitortát egy óriási csillagszóróval. Evelin mamája gyorsan tányérokat varázsolt elő, és ragaszkodott hozzá, hogy felvágja a tortát, és hogy mindannyian megkóstoljuk. Vidáman telt az idő beszélgetéssel és tortamajszolással. A diákok nagyon szerettek volna többet megtudni Evelinről, egy hosszú listányi kérdéssel érkeztek, amikre Evelin és mamája felváltva válaszoltak. Sajnos nemsokára búcsút kellett, hogy mondjunk, a diákoknak vissza kellett érniük az iskolába.

Reméljük, hogy Evelin nagyon fogja élvezni az új TV-jét és és játékait.
Még egyszer köszönetet szeretnénk mondani a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanárainak és diákjainak,

hogy segítettek valóra váltani Evelin álmát.
Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Tét, 2012.11.22.

Cintia (14 éves, Medgyesbodzás)
„2012. november 2-án végre sikerült összeegyeztetni a várva várt pillanatot, hogy átadhassunk egy ajándékot! A pillanat számomra meg nagyobb ajándék volt, mint gondoltam.

A csapatom rendkívül gyorsan reagált a felhívásra, hogy Cintia laptopjára gyűjtünk. Még olyan munkatársam is adott, aki szerintem a saját környezetben sem tette meg soha. ( Ez volt az első ajándékom, hiszen én meg a hat év alatt ezt sosem tapasztaltam.) A helyszín egy eldugott kis falu, Békés megye talán legszegényebb környezetében, ahol a munkalehetőség csak a napszám lehet, ha nincs saját földed, amit megművelsz.

Sokan gondolnánk, hogy itt biztosan szomorúsággal, bánattal és keserűséggel teli család élhet. Ennek ellenére, egy energiával teli, pozitív gondolkodású családot ismertem meg! Ez volt a második ajándék számomra, hiszen bizonyítást nyert az a gondolat, hogy minden fejben dől el, és hogy nem a környezetem határozza meg a lehetőségeimet, hanem fordítva.

Az ajándék, egy ASUS notebook, átadása leírhatatlan élmény volt!! Mivel a csomagolás dupla volt, a külső doboz lényegesen nagyobb volt, mint a laptop doboza, ezért meglepetést keltett. Szerintem soha nem kapott ebben a családban még senki ilyen elegáns ajándékot, alig tudták kifejezni érzéseiket, szinte lebénultak…

Hosszas bontogatás után végre „kiszabadult” a várva várt csoda, mely Cintia szerint az egész falu ajándéka is lesz egy kicsit, mert mar délutánra várja a barátokat, barátnőket.

A legnagyobb meglepetésem viszont az volt, mikor ez a súlyos beteg kislány elmondta, hogy most gyűjt, hogy tudjon venni egy routert, mivel jelenleg nincs internet a házban.

Szerintem mindenkinek át kell élnie egy ilyen ajándékozást!”


Nyéki Andrea Katalin beszámolója nyomán


Köszönjük a Fundamenta munkatársainak segítségét, támogatását!
Lengyel Andrea
kívánság-koordinátor
Medgyesbodzás, 2012.11.02.

Tamás (11 éves, Barbacs)

Tamást egy kontroll alkalmával leptük meg, amikor a Tűzoltó utcai Gyermekklinikára jött a városba. Szó szerint megleptük, mert éppen két vizsgálat között volt, amikor elé álltam azzal a kérdéssel, hogy vajon tudja-e kik vagyunk, és miért jöttünk? Okos kisfiú lévén ránézve a szatyorra, mely az ajándékot rejtette, csak annyit mondott: Csodalámpa.

Örömmel adta át neki a támogató szervezet képviselő hölgye a laptopot, amelyet a kisfiú kért. Hamarosan azt is megtudtuk, hogy még három testvére van, és bizony otthon nagy harcok mennek néha a számítógépért.

Mostantól viszont Tamásnak már saját laptopja van, és amikor csak kedve tartja vagy szükséges van rá, már játszhat vagy tanulhat vele.

Kívánjuk Tamás, hogy nagyon sok kellemes és hasznos órát tölts a laptoppal!
Köszönjük a Wor-Peltel Kft. munkatársainak, hogy

adományukkal segítettek megvalósítani Tamás álmát!
Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012. november 16.

Szabolcs (10 éves, Kisköre)Szabolcs vágya egy laptop volt. November 28-án teljesült is a kívánsága. Nagyon meglepődött, mikor mesenézés közben a kis csapat meglepte.

Az American International School of Budapest teljesítette a kívánságát, ahonnan tanárok és diákok is jöttek Szabolcshoz a Csodalámpa Alapítvány képviselőjének kíséretében. Szabolcsnak az ajándéka mellett egy pompás csokitortával is kedveskedtek, amit megkóstoltunk és nagyon finom volt.

Szabolcs gyorsan oldódott a gyerekek körében, és bele is vetette magát a játékba. Nagy tapasztalattal kezelte a gépet. A diákok ellátták tanácsokkal, és még játékokat is ajánlottak, megmutatták, hogy hol érdemes keresgélni. Kisfiunk nagyon boldog volt, és nem akarta elhinni, hogy ilyen hamar teljesül a kívánsága. Ez a nap felejthetetlen lesz, azt hiszem mindenki számára.

Nagyon szépen köszönjük a Csodalámpa Alapítvány minden egyes tagjának a segítséget és az Amerikai Iskolának a nagylelkű felajánlást.
Nagy örömet szereztek kisfiamnak, és picit feledtették a mindennapi nehézségeket vele.

Sok pici emberkének van szüksége még Önökre, arra hogy mosolyt csaljanak arcocskájukra. És ehhez a továbbiakban is kívánok Önöknek kitartó munkát és jó egészséget!Köszönettel: Szabolcs anyukája
Kisköre, 2012. 11. 28.

Ezúton is köszönjük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola diákjainak, szüleiknek

és tanári karának, hogy Bence kívánságát az ő megtisztelő támogatásukkal teljesíthettük.


/ 3
Nikolett (13 éves, Szolnok)Niki már régóta várta az ajándékát, amely teljesítéséért a Nagykovácsi Iskola tanulói sétáltak szeptemberben. Nagy meglepetés voltunk a számára, mert egyáltalán nem számított most ránk.

Janka, Bianca és Gege kísért el engem a Tűzoltó utcai kórházban, ahol a doktor bácsi megengedte, hogy pár percet töltsünk addig Nikivel, amíg átadjuk neki a PSPVita játékot. A kezelések sajnos még tovább folytatódnak, azonban ezzel a játékkal talán mostantól gyorsabban fog telni az idő.

Kívánjuk Niki, hogy nagyon sok önfeledt órát tölts a játékkal, és gyógyulj meg minél előbb!
Köszönjük a Nagykovácsi Általános Iskola pedagógusainak és diákjainak, hogy

adományaikkal hozzájárultak Niki álmának megvalósulásához!
Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012. november 19.

László (14 éves, Karcag)Egy szép hétfői napon érkezett az osztályunkra kezelésre Laci, mit sem sejtve arról, hogy megkapja a várva várt laptopját.

Kis idő múlva bementem a szobájába, hogy meglepjem a masinájával. Meglátva örömteli arckifejezését, én is elérzékenyültem.

Boldogság töltött el mindkettőnket!

Remélem, sok örömöd lesz ebben a komoly gépben!
Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását!
Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2012. 11.19.

Krisztofer (11 éves, Budapest)Krisztofer éppen a Tűzoltó utcai Klinika ambulanciáján várakozott. Nem is sejtette, hogy aznap teljesül nagy vágya, és a kórházból már saját laptopjával mehet haza.

Amint Krisztofer felé mentem a laptopot szorongatva, kissé megilletődve nézett rám. Azonban amint átadtam, rögtön bekapcsolta és elmerült a gép beüzemelésében.

Közben megtudtam, hogy nagyon szeret számítógépes játékokkal játszani, kedvencei a Star Wars-os játékok. Mivel most nem járhat iskolába, így a gépen történő játék valamennyire pótolni tudja a barátok hiányát. Sőt még a kórházi kezelésekre is magával viheti ezt a szép új laptopot.

Krisztofer, sok örömöt kívánunk a laptopodhoz!
A kívánság az AXA csoport Magyarország Közhasznú Támogatási Programja keretéből teljesült.Krisztofer nevében is köszönjük a támogatást!Havasi Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.11.15.

György (10 éves, Debrecen)

Sikerült egy újabb kívánságot teljesíteni, a 10 éves Gyuri kívánságát, ami egy csodaszép kék laptop volt. Egy mosolygós, életvidám kisfiú fogadott engem a szüleivel és húgával 2012. december 6-án, ami így dupla öröm volt neki, hisz aznap volt Mikulás is.

Édesanyja, nagyon aranyos volt, amikor napközben felhívtam, hogy egyeztessek vele, el sem hitte, hogy megyek és viszem kisfiának ma a hőn áhított laptopot. Nagyon boldog volt!

Gyurika az iskolában informatika-matematika tagozatos, így mindene a számítógép. Okos kisfiú, sokat tanul. A matekot annyira nem szereti.

A laptopon elsősorban tanulni szeretne és a barátaival tartani a kapcsolatot.

Sok sikert, kitartást és még több jókedvet kívánunk neki álmai megvalósításához!
Köszönjük az E.ON Hungária Zrt-nek, hogy mosolyt csalt Gyurika arcára ezzel az ajándékkal!
Harkányi Judit
kívánság-koordinátor
2012.12.06.

Barnabás (8 éves, Jászladány)

Rég nem látott, kedves barátként fogadott bennünket a Muhi család.

Barnabás saját kezűleg készített nekünk kétféle édességet is, amik nagyon finomra sikerültek. Izgatottan várta már az ajándékot, amit rögtön el is kezdett összerakni. Ő és a támogatók, illetve édesapja segítségével végül is működőképes állapotba került a PS3, amit azonnal ki is próbált.

Barnabás csendes, bölcs kisfiú, aki megküzdött már betegségével és két éve a gyógyulás útjára lépett. Ez az ajándék az egészség jelképe, ami kívánjuk, hogy életének állandó kísérője legyen!
Köszönjük magántámogatónk, Dankó András segítségét!
Czakóné Bálint Judit
kívánság-koordinátor
Jászladány, 2012.nov. 24.

Alíz (7 éves, Nagykanizsa)Alízka, a nagykanizsai kislány csodálatos módon tért vissza az életbe apró gyermekként. Műtétek, kezelések és a rengeteg odafigyelés, szeretet eredményeként ma egy kedves kis-nagylány 7. születésnapját ünnepelhettük a család, rokonok, jó barátok és sok-sok csillogó szemű kisgyerek társaságában.

A szülinapi torta és egyéb meglepetések mellett a fő attrakció a Csodalámpa adományozók és szervezők jóvoltából egy igazi bűvész (ráadásul 5 kiskutya) műsora volt. Nagy izgalommal vett részt a közönség a játékokban, a „varázslásokban”, kíváncsiak, hitetlenek, érdeklődők voltak a kicsi és nagy gyerekek egyaránt.

A bűvész úr Alízka szeme láttára készített egy lufi-Plutó kutyát, ami természetesen az ünnepelté lett. Ezután már Alízka is oldódott és bátran segédkezett a varázspálcával. De az igazán nagy örömet az váltotta ki, hogy a program után szabad volt megszeretgetni a kiskutyákat. Szinte átszellemülten simogatták, ölelgették a szelíd kis „segéd-bűvészeket”.

Reméljük, a sok megpróbáltatás már a múlté, és ezt a szülinapot Alízka sokáig megőrzi emlékezetében. További jó egészséget az egész családnak és „varázslatos” életet neked drága kicsi lány!”/ 5Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Nagykanizsa, 2012. november 24.

Bence (8 éves, Istenmezeje)Nincs annál szebb dolog, mint amikor gyerekek fognak ahhoz össze, hogy teljesítsék egy beteg kisfiú kívánságát. Ezt történt most is és már nem először, mert a Budapesti Nemzetközi Amerikai Iskola diákjai sétáltak ismét és az összegyűlt adományból vették meg a kisfiú álmát egy LEGO rendőrállomást.

Sajnos csak a kórházban tudtuk átadni neki a játékot ahol éppen kezelésen vett részt, itt az alsós diákokat Pintér Adrienn tanárnő képviselte. Édesanyával szövetkezve megleptük a kisfiút és nagy örömmel adtuk át neki az ajándékot. A diákok még egy kis meglepetést is küldtek egy képeslap formájában, néhány jókívánsággal, amit aláírtak, és hozzá pár fényképet is mellékeltek a sétáról.

Arra sem lehetőség sem idő nem volt, hogy összeállításra kerüljön a LEGO játék, azonban részletes feltérképezés után sok mindent megtudtunk mi felnőttek egy ilyen játék összeszereléséről. Látszott a kisfiú szemén, hogy alig várj már, hogy leteljen a kezelés és otthon végre nyugodtan, egyedül nekiállhasson és kezdetét vegye az alkotás.

Kívánjuk Bence, hogy nagyon sok kellemes percet szerezzen neked a játék!
Köszönjük az American International School of Budapest tanulóinak,

hogy ismét hozzájárultak egy gyermek álmának megvalósulásához.


Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012. 11.14.

Viktor (10 éves, Budapest)

Viktor egy nagyon vidám, mosolygós, álmodozó kiskamasz, akit nagyon sok minden érdekel. Sokat beszélgettünk és az volt az érzésem, hogy egyszerre szeretné megtapasztalni a világ valamennyi csodáját: szereti a meséket, hisz amíg a Tűzoltó utcai klinika kis "lakója" volt, minden mesedélutánunkon együtt nevetett többi kis huncut társával, rajong az állatokért, szeret sportolni, bűvészkedni, de ami az igazi "szerelem" számára - az a zene. Fantasztikus zenei hallása, elképesztő ritmusérzéke van és régi álma volt, hogy dobolni tanuljon.

Viktor ma már túl van mindenfajta kezelésen, újra iskolába jár és mára már visszanyerve teljes fizikai erejét egy dobfelszerelést kért a dzsinntől: mindezt kétkedő mosollyal tette, hisz nem gondolta komolyan, hogy a dzsinn egy ilyen komoly kívánságot is tudna teljesíteni. Hát persze, ő akkor még nem ismerte a dzsinn erejét!

Nosza..., gondolta a dzsinn,nézzünk körül, hol is lehetne a legmegfelelőbb felszerelést megszerezni a leendő kis művész számára. Ebben volt segítségünkre szakmai tapasztalatával, Szanyi János úr, aki egy igazi legenda a dobosok körében.

Támogatónk, a FirstMed Centers Kft. pedig vállalta, hogy meglepi Viktort a felszereléssel, ezzel is segítve egy igazi kis tehetséget a világot jelentő deszkákhoz vezető első lépéseinek megtételében.

Azt hiszem sikerült Viktor számára igazi meglepetést szereznünk. Szanyi Péter úr, Viktor dobtanára becsalta Viktort egy "tanítási órára", el is kezdtek játszani egy másik teremben, majd egy kicsit "sántító" ürüggyel áthozta Péter a kis tanítványt abba a terembe, ahol a már teljesen öszzeállított gyönyörű ajándék felszerelés várta a "művész urat". Viktor akkor még mit sem sejtve leült a dob mögé és teljes átéléssel kezdett dobolni.

/ 4Málnási Kinga, aki a FirstMed Centers Kft. képviseletében jött el átadni az ajándékot, pont olyan csodálkozó tekintettel hallgatta a dobpergést, mint jómagam - nem hittünk a fülünknek, hogy Viktor mindössze 2 hónapi tanulás után ilyen profi módon dobol.

Mikor pedig Viktor megtudta, hogy ez a CSODA felszerelés a mai naptól az övé, zavartan mosolyogva csak ennyit tudott mondani:

- Hűha, te jó ég ez tényleg igaz??

Tényleg igaz, kicsi Viktor !

A meglepetésnek azonban még nem volt vége! Fordult a kocka és Viktor hálából az ajándékért, nővére Anka énekes kíséretével igazi koncertet adott a jelenlévők részére. Fergeteges élmény volt, köszönjük a felejthetetlen perceket!

Kívánjuk Neked drága Viktor, hogy sok örömöd legyen a dobolásban, maradjon meg ez a mérhetetlen nagy zenei rajongásod és ha egyszer majd komoly felnőttként játszol már színpadon, gondolj a mesebeli dzsinnre, a kis csapatra, akik oly nagy szeretettel fogtak össze, hogy életed nagy álma valóra válhasson.

Külön szeretnénk köszönetet mondani a FirstMed Centers Kft-nek, hisz az ő segítségük nélkül nem tudtunk volna ilyen boldog mosolyt varázsolni és felejthetetlen örömöt szerezni Viktor számára.

Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012. november 26


Géza (8 éves, Budapest)

Géza 8 éves kisfiú, akinek az volt az álma, hogy egy digitális fényképező gépe legyen, amivel videózni is lehet, többek között osztálykirándulásokon.

A BUNGE Zrt. gyorsan cselekedett, és október 29-én képviselője, Kővágó Szonja jelenlétében, átadtuk a mosolygós kisfiúnak az ajándékot.

Mivel elkülönítőben feküdt, be kellett öltöznünk, köpenyben, maszkban mentünk be hozzá. Izgatottan bontotta ki az ajándékot és az ő korosztályának megfelelő hozzáértéssel kezdte el összerakni a gépet.

A boldog mosoly azonban végig az arcán volt!

Mielőbbi gyógyulást kívántunk a kis Gézának, és sok sikert a gép használatához.
Köszönjük a Bunge Zrt. ismételt támogatását!
Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest,2012.október 29.

Daniella (8 éves, Debrecen)Egy igazi kis hölgyet láthattam vendégül, amikor egy kórházi vizsgálat után találkoztam vele és családjával az egyik debreceni cukrászdában. Szövetkezve édesanyával, egy csellel sikerült Daniellával találkoznom, mert ő úgy tudta, hogy édesapja munkahelyére mennek, bár egy idő után már gyanús volt neki is a helyszín. A meglepetés azonban feledtette a huncutságot, amikor bemutatkoztam és elmondtam neki, hogy megérkezett számára a régóta várt meglepetés, a laptop.

Mivel pár nappal később ünnepelte a születésnapját, ezért egy rövid kis „előszülinap” keretében leültünk egy szelet süteményre. Természetesen hamar előkerült a laptop is egy kis ismerkedésre, bár hosszú idő nem volt a barátkozásra, mert indult haza a család, ahol nővérke várta őket. Daniellán látszott, hogy már alig várja, hogy elinduljanak, és otthon végre nyugodtan, egyedül nekiállhasson böngészni az új kedvencén.

Kedves Daniella, kívánjuk, hogy gyógyulj meg hamar, és sok hasznos dologgal ismerkedj meg a laptop segítségével, és tölts a társaságában sok-sok érdekes és szórakoztató órát’
A kívánság az AXA csoport Magyarország Közhasznú Támogatási Programja keretéből teljesült.


Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2012.11.01.

Bence (10 éves, Szigetszentmiklós)

Bence vidám kissrác. Szülei titoktartásának hála, mit sem sejtett, mikor megérkezett a Superbrands 2012 díjátadó gálájára...

Kíváncsian pislogott körbe a Marriott Budapest szálloda elegáns éttermének vendégei között. Félszemmel figyelte a díjátadásokat, a műsort, és bár nem kérdezte, bizonyosan átfutott a fején, hogy ide meg miért jöttek? És mindez a másnapi esedékes kezelés előtt?!?

Azt ugyan hallotta, hogy a Csodalámpa Alapítványt többször is említik, de még mindig nem értette, miért is van ő itt, hiszen azt tudta, kért ő a Csodalámpától, de még nem teljesült a kérése. Egy pincér hölgy emberkét hajtogatott neki a szalvétájából, majd Bence csipegetett az előételből, sok öltönyös úr és csinos hölgy köszöntötte, kezet nyújtottak neki...

A békés nézelődés közepette egyszer csak őt szólították a színpadra.

Bence egy pillanatnyi tétovázás után rájött, hogy tényleg őt hívják, és már ment is - édesanyja alig érte utol.

A színpadon dr. László Géza úr, a Superbrands Magyarország igazgatója és a Gajdos Tamás műsorvezető üdvözölték Bencét, aki a legkisebb zavar nélkül állt és válaszolt a kérdésekre a reflektorfényben.
Dr. László Géza úr elmondta, hogy a Superbrands csapata támogatásra méltónak találta a Csodalámpa tevékenységét és elhatározták, hogy a gálaesten teljesítik egy csodalámpás gyerek kérését. A választásuk Bence kérésére esett és ezzel átadott egy jókora dobozt, amely Bence álmát, egy vadonatúj laptopot rejtett.
A vendégek tapsa közepette Bence széles mosollyal arcán köszönte meg az ajándékot.

Mielőbbi gyógyulást és sok-sok vidám számítógépezős órát kívánunk Bencének.

Bence nevében is köszönjük a Superbrands 2012 menedzsmentjének és a munkatársainak a támogatást, valamint azt a fogadtatást és figyelmet, amit a kisfiúnak és a családjának szenteltek. Segítségükkel és ajánlásukkal ugyanis az esten résztvevő kitüntetett cégek közül többen vállalták és teljesítették is 6 másik csodalámpás kisbeteg álmát. Ezekről az átadásokról külön-külön a gyerekek nevénél találhatóak majd a fényképes beszámolók.


Felkai Márta és Patzauer Gábor
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2012.12.04.


Norbert Sándor (10 éves, Budapest)

Norbi mosolygós, nagyon barátságos fiúcska, akinek szinte minden ruhaneműje arról árulkodik, hogy kedvenc filmje a Verdák. Szerintem, ha a kis talpacskáját megnéztem volna, még azon is találok egy-egy Verdás matricát.

Bár a kis Verda-szakértőnek kedvencei közé tartoznak Sally, a dögös Porsche, Ramone, Doc Hudson, Matuka és a többi "nagymenő"..., na de a legmenőbb azért mégiscsak Villám McQeen - a becsvágyó versenyverda!

Erről a Verdáról álmodott Norbi és talán nem is sejtette, hogy titkos kis vágya ilyen hamar valóra válhat. Nem volt kétséges, hogy a dzsinn melyik irányba szedje lábait, hogy Norbi részére megszerezze a Verdák "királyát".

Útközben azonban eszébe jutott a dzsinnek, hogy a Verdák nagyon szeretnek egymással beszélgetni, versenyezni meg még inkább...


Nosza, akkor keressünk egy jóbarátot Villám McQeen-nek, gondolta az okos dzsinn! - Így történhetett, hogy mikor Norbiékhoz becsöngettem meghitt kis otthonukba, a Verdák királya mellett ott lapult Matuka, McQeen jóbarátja és versenytársa.

A kis Norbi először meglepődött, hogy mit is keresek én náluk, de mikor elkezdtünk beszélgetni a mesékről, Aladdinról és a csodalámpáról, majd együtt megdörzsöltük a képzeletbeli lámpát, huncutul mosolygó szemei már elárulták: gyanítja, hogy rejt valami meglepetést az a csomag számára, amit sas szemeivel kiszúrt, mikor beléptem az ajtón.

Nagy volt az öröm, mikör előkerült a két doboz, bennük a megálmodott csodákkal, apa pedig azonnal "beüzemelte" a koronázatlan királyt, Villám McQeen-t és már indulhatott is a hajsza.

Miközben mi anyával és apával beszélgettünk, Norbi olyan sebességgel irányította felém McQeen-t, hogy csak az utolsó pillanatban tudtam elugrani, nehogy elüssön. Mire én felocsúdtam "ijedtségemből", a kis Norbi nagyokat kacagva már messze járt új kis "játszópajtásával"- apa pedig azon szorgoskodott, hogy Matuka-t is "feltankolja" a versenyhez.

Lassan elbúcsúztam, mert láttam, hogy a külvilág megszünt Norbi számára, a verdák teljesen elvarázsolták a kisfiút.

Drága kicsi Norbi, a Csodalámpa teljes csapata nevében kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és sok-sok örömöt a Verdákban.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest,2012.november 29.
A kívánságot az Eon támogatásával teljesítettük. Norbi nevében is köszönjük.Eszter (16 éves, Hajdúnánás-Tedej)Eszter édesanyjával többször beszéltünk telefonon, mire sikerült megszerveznünk a nagy találkozást.

Eszter ugyanis egy net-bookot kért Alapítványunktól és egy kedves támogatónk jelezte, hogy szívesen valóra váltja a kislány álmát.

A találkozó nagyon jól sikerült. Zoltán és Eszter azonnal megtalálták a közös hangot és hosszan beszélgettek a kis gép tulajdonságairól.

A csajos Hannah Montana-s net-book táska már csak hab volt a tortán :)
Köszönjük magántámogatóink segítségét!!
Palásti Ildikó
kívánság-koordinátor
Hajdúnánás, 2012.11.02.

Dominik Rajmund (4 éves, Jászladány)

Dominik és szülei vonattal jöttek Budapestre kontroll vizsgálatra a kórházba. Sajnos a vonat késett, így sűrűsödött a programjuk.

A támogató cég képviselőjével vártuk őket az ajándékával, ami egy hordozható DVD lejátszó volt, plusz filmeket is kapott hozzá a kisfiú. Azonnal elkezdte nézegetni, milyen filmeket kapott. Szülei elmondták, majd otthon kapcsolják be a meséket, hiszen a vizsgálatok után mennek is haza.

Kevés időnk maradt, hiszen hívták őket a rendelőbe. Gyors fényképezések után elköszöntünk. Dominik nagyon meglepődött volt, de érdeklődő az ajándékai iránt, szülei köszönték helyette is támogatónknak a meglepetést.
Köszönjük a Tchibo Budapest Ipari és Kereskedelmi Kft. támogatását!!

Halmos Judit
kívánság-koordinátor
2012.11.14.

Dávid Ferenc (9 éves, Csajág)

Dávid már régóta vágyott rá, hogy saját laptopján oszthassa meg titkait barátaival, levelezhessen és "szörfölhessen" a neten addig is, míg sajnos a kórházban hosszú heteket kell eltöltenie. Ő már egy igazi kamasz fiú, aki nem nagyon hisz a mesékben, a "csiribi-csiribá" varázslatokban pedig még kevésbé.
A mindig szorgos dzsinn azonban Dávidnak is megmutatta, hogy vannak még igazi csodák!

Dávid éppen kezelésen volt a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán, mikor megérkezett a várva-várt ajándék.
Megálltunk az ágy végében és mikor meghallotta, hogy a Csodalámpától jöttünk, elmosolyodott, kérdőn pillantott édesanyjára, majd kicsit kétkedve nézett ránk és szeméből valami ilyesmit véltem kiolvasni: vajon miért is látogat meg a Csodalámpa, hisz én már elmondtam, mi is a szívem titkos vágya?!

Csak pillanatokba telt, mire a kétkedő tekintet boldogságtól csillogó szemekké változott: mikor Málnási Kinga, a FIRSTMED-FMC KFT. képviseletében átadta neki a gyönyörű laptopot, a kamasz fiú arca kipirult és remegő kézzel vette át az ajándékot.

/ 3Másodpercek múlva, magához térve a csodálkozástól, néhány féltő simogatás után azonnal megkezdődött a gépcsoda beüzemelése. Kinga szakmai profizmusa csodákat tett, nem kellett sokáig várni, míg Dávid már a legismertebb weboldalakon száguldozhatott és közben a meglepetéstől még mindíg egy kicsit zavartan mosolyogva ismételgette: - Ez szuper, juuuujjjj de jó!

Láttuk, hogy Dávid kezd elfáradni a sok-sok izgalomtól.
Búcsúzkodni kezdtünk, mikor Dávid hirtelen odafordult Kingához, azt hiszem valami "titkosat" súgott a fülébe, majd egy hatalmas cuppanós puszival köszönte meg a "csodát".

Úgy gondolom. ennél szebb ajándékot sem Kinga, sem a Csodalámpa nem kaphatott volna így Mikulás előtt egy igazi fiatalembertől!

Kívánunk Neked Dávid mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöt a laptop használatához.

Köszönjük a FIRSTMED-FMC KFT.támogatását. Külön szeretnénk köszönetet mondani Málnási Kingának, aki személyes jelenlétével járult hozzá, hogy boldog mosolyt tudtunk varázsolni Dávid arcára.

Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.november 30.


Borbála (6 éves, Budapest)

Borika egy tüneményes, csacsogó, nagyon értelmes kislány.
Sokat beszélgettünk, minden is titkát, vágyát lelkesen osztotta meg velem, mintha már évek óta ismernénk egymást. Megmutatta minden kincsét, amit a hosszú kórházi tartózkodás idejére magával hozott - beszélget velük, simogatja őket és nagyon vigyáz rájuk. Elárulta azt is, hogy vannak olyan kedvencei, amelyek már be sem férnének a kórházi szobába, sőt van egy titkos vágya... és ennél a pontnál a nyomaték kedvéért felemelte apró ujjacskáját: tudod,nekem van egy nagyon cuki icipici fűzfaházikóm és nagyon boldog lennék, ha kaphatnék a Csodalámpa dzsinnjétől egy egész hatalmas fűzfaházikót, amiben elférne minden kis szeretett állatfigurám....és ezzel elővette a kincsesládáját, ami tele volt megszámlálhatatlan mennyiségű apró kis figurával.Egy kicsit megijedtem, mert fogalmam sem volt milyen is egy fűzfaházikó, vajon igazi fűzfából van-e, mit is mondjak a dzsinnek, hol is kell egy ilyen csodaházikót keresnie?
Persze kiderült, hogy csak én vagyok ilyen tudatlan. A dzsinn azonnal tudta hova is forduljon, hogy Borika álma mielőbb valóra válhasson.
Nehéz volt a választás, hisz sokféle fűzfaházikó létezik, de miután a dzsinn sötétedés után válogatott a házikók között ,szinte természetes volt, hogy egy emeletes, belső világítással felszerelt házikót választott és a házikó mellé még egy maci családot is kiválasztott a kislánynak.

Mikor a dzsinn követeként megérkeztem a Tűzoltó utcai klinikára a hatalmas csomaggal, az előtérben felvettem a védőruhát és a csomagot kint hagytam a kórterem előterében. Bementem Borihoz, aki azonnal megismert és mondhattam én bármit, huncut mosolyán már láttam, hogy sejt valamit. Elmondtam neki, hogy három apró dzsinn, Zita, Beatrix és Olivia is segített megtalálni a legszuperebb házikót, spórolt pénzecskéjüket összegyűjtve hozzájárultak ahhoz, hogy Bori mielőbb beköltöztethesse állatkáit az álomházikóba.
A pici lány meglátva a közben előkerült óriási csomagot, felpattant az ágyból, odaszaladt hozzám és vékony kis karocskáival átölelve többször is elismételte: Köszönöm drága dzsinn, nagyon köszönöm!

Boldog csacsogása betöltötte az egész szobát, édesapja pedig eközben szorgalmasan dolgozott, hogy a házikó mihamarabb felépüljön. Nem kellett hosszú ideig várni, az emeletes "csoda" máris tárt ajtókkal várta a Maci család tagjait, akiket Bori egyenként, ünnepélyes keretek között vezetett be a házikóba.

Pici lány, a Csodalámpa teljes csapata kíván Neked mielőbbi teljes gyógyulást,kívánjuk hogy legyen nagyon sok örömöd a fűzfaházikóban és kis lakóiban.

Szeretnénk köszönetet mondani Dr. Tesics György úrnak és gyermekeinek Zitának, Beatrixnak és Oliviának, akik hozzájárultak ahhoz, hogy Borika kívánsága ilyen hamar valóra válhatott.

Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.november 30.


Benedek (4 éves, Budapest)

Benő egy igazi mai kisfiú, aki amellett, hogy felnőtteket megszégyenítő ügyességgel bánik az internetes játékaival, imádja a halacskákat, ezért nem is lehetett más a kérése, mint egy akvárium. Igaz még egy kicsit várat magára hogy teljes legyen a felszerelés, de édesanya és édesapa azon van, hogy mire eljön a karácsony a kisfiú szobájában lévő halacskák vígan fickándozzanak.
Természetesen arról sem feledkeztek meg, hogy a nagy kedvenceknek Spongyabobnak és Patriknak is meglegyen a helyük a halak között, hiszen nem lehet teljes egy vízi világ nélkülük.

Miközben átadtuk az ajándékot megismerkedhettük egy-két „kisbaráttal” a sárkánnyal és a robottal, akik Benőkével együtt játszanak szinte egész nap, hogy elfelejtessék vele a betegséget.

Benő, kívánjuk hogy gyógyulj meg hamar, és teljen sok örömed a halacskákban!

Köszönjük a FIRSTMED-FMC Kft. támogatását!

Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.12.03.

Bence (14 éves, Bicske-Óbarok)Bence a kicsit borús szombat délutánon várta az előre beharangozott vendéget, aki hatalmas LEGO dobozzal érkezett meg.

A doboz tartalma hamar az asztalra került és Bence profi LEGO építő módjára kezdte kirakni a játékot. A számtalan apró darabból álló épületek kirakása a hétvége során meg is történt!

Bencének kívánjuk, hogy továbbra is ilyen boldogságban építse a LEGO házakat!
A kívánság teljesítése a LEGO Manufacturing Kft. jóvoltából valósult meg,

amelyet ezúton is köszönünk!
/ 2
Pál Melinda
kívánság-koordinátor
Óbarok, 2012.10.27.

András (16 éves, Pinnye)

András nagyon szereti a természetet, szeret kirándulni. Legjobban biciklivel szeret a természetben barangolni. Kívánsága ehhez kapcsolódott, egy minden extrával felszerelt kerékpárt kért tőlünk.

Kívánságát kissé döcögősen tudtuk teljesíteni, a betegség többször közbeszólt. A boltban a szakemberek kamasz fiúnak való kerékpár szereztek be, Andris kívánságának megfelelően.

November 16-ra beszéltük meg a kívánságteljesítést. A betegség újból közbe szólt, de a kezelőorvos megengedte Andriséknak, hogy a tervezettnél három nappal korábban megkaphatja a biciklit. A boltban sem tudtak róla, hogy érkezik a „Csodalámpa”, de nagy szeretettel fogadták a családot.

Andrisnak nagyon tetszett a bicikli, sőt még bonuszként kapott egy-két kiegészítőt is.
Köszönjük a 4 Sport bolt segítségét, támogatását, hogy Andrisnak nagy örömet szerezhettünk.Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2012. november 13.

Archívum

Archívum


Belépés