Norbert Sándor (10 éves, Budapest)

Norbi mosolygós, nagyon barátságos fiúcska, akinek szinte minden ruhaneműje arról árulkodik, hogy kedvenc filmje a Verdák. Szerintem, ha a kis talpacskáját megnéztem volna, még azon is találok egy-egy Verdás matricát.

Bár a kis Verda-szakértőnek kedvencei közé tartoznak Sally, a dögös Porsche, Ramone, Doc Hudson, Matuka és a többi "nagymenő"..., na de a legmenőbb azért mégiscsak Villám McQeen - a becsvágyó versenyverda!

Erről a Verdáról álmodott Norbi és talán nem is sejtette, hogy titkos kis vágya ilyen hamar valóra válhat. Nem volt kétséges, hogy a dzsinn melyik irányba szedje lábait, hogy Norbi részére megszerezze a Verdák "királyát".

Útközben azonban eszébe jutott a dzsinnek, hogy a Verdák nagyon szeretnek egymással beszélgetni, versenyezni meg még inkább...


Nosza, akkor keressünk egy jóbarátot Villám McQeen-nek, gondolta az okos dzsinn! - Így történhetett, hogy mikor Norbiékhoz becsöngettem meghitt kis otthonukba, a Verdák királya mellett ott lapult Matuka, McQeen jóbarátja és versenytársa.

A kis Norbi először meglepődött, hogy mit is keresek én náluk, de mikor elkezdtünk beszélgetni a mesékről, Aladdinról és a csodalámpáról, majd együtt megdörzsöltük a képzeletbeli lámpát, huncutul mosolygó szemei már elárulták: gyanítja, hogy rejt valami meglepetést az a csomag számára, amit sas szemeivel kiszúrt, mikor beléptem az ajtón.

Nagy volt az öröm, mikör előkerült a két doboz, bennük a megálmodott csodákkal, apa pedig azonnal "beüzemelte" a koronázatlan királyt, Villám McQeen-t és már indulhatott is a hajsza.

Miközben mi anyával és apával beszélgettünk, Norbi olyan sebességgel irányította felém McQeen-t, hogy csak az utolsó pillanatban tudtam elugrani, nehogy elüssön. Mire én felocsúdtam "ijedtségemből", a kis Norbi nagyokat kacagva már messze járt új kis "játszópajtásával"- apa pedig azon szorgoskodott, hogy Matuka-t is "feltankolja" a versenyhez.

Lassan elbúcsúztam, mert láttam, hogy a külvilág megszünt Norbi számára, a verdák teljesen elvarázsolták a kisfiút.

Drága kicsi Norbi, a Csodalámpa teljes csapata nevében kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és sok-sok örömöt a Verdákban.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest,2012.november 29.




A kívánságot az Eon támogatásával teljesítettük. Norbi nevében is köszönjük.


Archívum


Belépés