2016-06

Levente (9 éves, Kistokaj)




Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!



Benedek (5 éves, Siójut)

Mit gondoltok, vajon milyen kapcsolat lehet egy alaszkai szánhúzó malamut vezérkutya zoknija és egy siójuti agártulajdonos kisfiú udvari trambulinja között?
A következő történetből kiderül.

Történt egyszer, nem is olyan régen, hogy egy Balogh Ottó nevű fiatalember elhatározta, első magyarként részt vesz az Iditarod elnevezésű kutyaszánhúzó versenyen 2017 márciusában Alaszkában. Ahhoz, hogy az álma beteljesüljön és indulhasson az 1868 km-es extrém nehéz megmérettetésen, több kisebb távot kellett sikeresen teljesítenie. A szakaszokat egy-egy támogató szponzorálta, akiknek a hozzájárulásából a Csodalámpa Alapítványon keresztül 8 kis beteg kívánsága teljesülhetett.

Ottónak támadt még egy ötlete, felajánlotta hát árverésre a szánhúzó vezérkutya lábát védő egyik „kutyazoknit”, hogy a befolyó összegből még egy álom valóra válhasson a dzsinn segítségével. A licitet egy győri sportember, Markó László nyerte meg, ő őrzi immár a speciális ruhadarabot, az ellenértékéből pedig udvari trambulint vásárolt a Csodalámpa csapata, amely a Siójuton élő Benedek titkos kívánsága volt.

Bene nagy állatbarát, szüleivel és Réka nővérével együtt több jószágot is gondoznak, egyikük Babilon, a magyar agár, aki előszeretettel dekorálja ki a családhoz látogatóba érkező, trambulinszerelésben gyakorlott csodalámpás önkéntes nadrágját az orrlenyomatával. Biztosan sejtitek már, hogy bizony én voltam ez az önkéntes, aki Lacival együtt nagy örömmel érkezett meg Siójutra, hogy meglepje Benedeket az új udvari játékkal.

A szülőkkel ütőképes brigádot alkotva egy bő óra alatt elkészültünk a szereléssel, amit a nagyszerű szervezésnek köszönhetően sikerült az utolsó percig titokban tartanunk. Nagy volt hát a meglepetés, amikor Benedek megpillantotta a trambulint, amit rögtön ki is próbált a testvérével. Jó fél órás ugrálás-nevetgélés után kicsit megpihentek, de aztán újult erővel folytatták a játékot, amihez, mint megtudtuk, hamarosan a barátok is csatlakozhatnak.

Búcsúzás előtt még meséltünk Lacival a családnak Ottóról és a kutyazokniról, ők pedig örömmel újságolták, hogy éppen pár hete látták az Iditarodot ihlető történetből készült rajzfilmet, ami nagyon tetszett a gyerekeknek. Így lett hát kerek a történet a segítő szándékú emberekről, kutyákról és egy mosolygós, gyógyuló kisfiú szuper udvari trambulinjáról.

Kedves Benedek! Kívánom, hogy használd egészséggel az új játékot, teljes sok-sok örömed benne!

Balogh Ottónak és Markó Lászlónak köszönjük a nagylelkű felajánlást és segítséget!




/ 3




Lakatos Edina
kívánságkoordinátor
Siójut, 2016.06.01.


Anna (13 éves, Balatonkenese)



Anna egy megfontolt, mosolygós, minden iránt érdeklődő kamasz lány. Sokáig gondolkodott mit is szeretne kapni a Csodalámpától. Végül egy komoly, igazán mindentudó okostelefon mellett döntött azért is, mert szóban és írásban egyaránt szereti megosztani a gondolatait családjával, barátaival és ismerőseivel, egy mindentudó mobiltelefon pedig igazán alkalmas erre, kis helyen elfér és mindig kéznél van - és néha még a telefonnal készített egy-egy jól sikerült fotó is nagyon beszédes tud lenni.
A fehér színben megálmodott telefonnal akkor leptük meg Annát, mikor éppen kezelésen volt a Tűzoltó utcai klinikán.

Támogatónk, a FŐTÁV Zrt képviseletében Herpai Attila PR és kommunikációs vezető vállalta a dzsinn szerepét, és boldog izgalommal adta át az ajándékot Annának, aki a meglepetéstől és az örömtől először alig tudott megszólalni. Zavartan nyitotta ki a dobozt, és mikor meglátta, hogy titkos álma valóra vált, kivette a dobozból a telefont, ujjaival gyengéden megsimogatta az elegáns "csodát", gyönyörű szemeivel ránk nézett és a meghatottságtól alig hallható hangon köszönte meg az ajándékot.

A zavart pillanatot Herpai úr igyekezett feloldani, a kezében lévő csomagból egymás után húzta ki a meglepetéseket, és úgy tűnt, a "palackból kiszabaduló szellem" vég nélkül varázsolja elő az újabb-és újabb kincseket: automata telefontöltő, matricák, mozgást erősítő kézlabda, szerencse malac...., szóval csupa-csupa igazi meglepi egészítette ki a mobiltelefont.

A kislány lassan kezdett feloldódni és néhány percnyi beszélgetés után kiderült, hogy Annának nagyon komoly és határozott elképzelése van a jövőjét illetően, már most tudatosan próbálgatja "szárnyait", szorgalmasan készül arra, hogy elképzeléseit megvalósítsa - ebben biztos segíteni fog az okostelefon... hiszen azért okostelefon, nem?

Az idő nagyon gyorsan rohant és Annának kezelésre kellett mennie, így lassan elbúcsúztunk a boldogan mosolygó kislánytól, aki már alig várta, hogy a kezelés végeztével beüzemelhesse kedves új "barátját".

Drága Anna, kívánunk neked mielőbbi teljes gyógyulást, kívánjuk, hogy minden álmod váljon valóra, és ebben sok örömöt és segítséget nyújtson neked az ajándékba kapott mobiltelefon.


Köszönjük a FŐTÁV Zrt. támogatását, és külön köszönjük Herpai Attila úrnak, hogy személyesen részt vett a kívánság teljesítésében.




Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2016.június.09.


Ádám (3 éves, Kisbér)



Mivel a bútor elkészítése egy picit csúszott, így többszöri átszervezés után végre sikerült egyeztetni egy dátumot, amikor ellátogathattunk Ádámhoz, hogy átadjuk neki a Csodalámpától kért autós ágyat.

A Kimlei Sárkányok Vízisport Egyesület képviseletében Jakab Mihály elnök, valamint Baán Tibor elnökségi tag vett részt a kívánságteljesítésnél. A kisfiúék házánál beszéltük meg a találkozót. Amikor megérkeztünk, egy kicsi fiú máris rohant oda hozzánk köszöntve minket. Sejtettük, hogy Ő a mi kis Ádámunk, de azért biztos, ami biztos megkérdeztük tőle, hogy hívják őt. Akkor nagy kék szemivel ránk nézett és széles fülig érő, huncut mosollyal válaszolta, hogy „Ádika vagyok”. Egy kis ideig még kint beszélgettünk a ház előtt, Ádika izgatottan, érdeklődően szaladgált oda hozzánk. Hol az autót nézegette, amivel jöttünk, hogy a róla készült képeket akarta visszanézni a telefonokon, hol pedig az ajándékba kapott csokoládékat osztotta szét köztünk. Mikor már sikerült kicsit megismerkednünk egymással, beinvitáltak a lakásba, ahol már állt a korábban kiszállított autós ágy. Ádika megmutatta nekünk, hol lehet bekapcsolni a lámpáját, valamint hogyan lehet rajta kényelmesen aludni. Édesanyja azt is elárulta, mostantól a kisfiú külön alszik, mint a nagyok. Néhány fotó erejéig kipróbáltuk az ágy teherbíró képességét, így bizton állíthatjuk hogy Ádika jó nagyra nőhet, még akkor is elbírja őt a bútor!

Kívánunk neki jó egészséget és sok-sok mesés álmot, ahová a saját „meseautója” repíti el!

Köszönjük továbbá a felajánlást a Kimlei Sárkányok Vízisport Egyesület által szervezett III. Szigetközi Sárkányhajó Sport és Gyermek Fesztivál részvevőinek, akik tombola- és zsákbamacska-vásárlásukkal segítették e kisfiú kívánságának teljesülését.


Takács Anikó
kívánságkoordinátor
Kisbér, 2016.06.09


Réka (14 éves, Nagykőrös)

2016. május 27-e csodanap volt a nagykőrösi Réka számára, ugyanis teljesült a várva-várt kívánsága.
A transzplantáción átesett kis(nagy) lány boldogan, fülig érő mosollyal fogadott bennünket, miközben birtokba vette a kerti kiülőt, sokat mesélt a betegségéről, a műtét előtti és utáni időről.
Kívánjuk neki, hogy egészséges legyen és nagyon sokáig használja a gyönyörű fa építményt, ahova családjával és barátaival is be tud húzódni akár a meleg, akár az eső elől.

/ 2



Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását, és magántámogatóinknak a nyújtott segítséget!


Zsombori Erzsébet
kívánság-koordinátor
2016. 05.27.

Dorka (13 éves, Dombóvár)

Dorka az ágyában begubózva feküdt, mint aki itt sincs, amikor beléptem hozzá a szobába. Nem is nézett rám, így nem vette észre kezemben a nagy dobozt. Amikor köszöntem, és mondtam, hogy hoztam neki valamit, rögtön felült… és akkor már tudta.
Megérkezett a laptop, amit már nagyon- nagyon várt!!
Az iskolai tanulmányához szinte nélkülözhetetlen mivel magántanuló lett, és szerette volna lezárni a tanévét, nem akart évet veszíteni. És persze a barátaival is könnyebb így a kapcsolatot tartani.
A nagylány kibontotta, izgatottan bekapcsolta ezt a komoly gépet, elnevezte, jelszót adott, majd elmélyült a programok tanulmányozásában.
Később, amikor visszaléptem a szobába, még mindig a billentyűzet fölött ült és lelkesen mesélte az otthoniaknak, hogy teljesült a kívánsága.


Köszönjük a Lenovo Technology B.V.támogatását!


Russayné Szabolcsik Ildikó
kívánság-koordinátor
Pécs, 2016.06.09.

Csenge (4 éves, Nyírlugos)

Csenge egy négyéves, bájos, izgő-mozgó, állandóan csacsogó kislány, Miskolcon a GYEK-ben gyógyították.
Otthon nagy kertjük van, s mivel a kicsi lány még egy jó ideig nem mehet közösségbe, így szinte természetes volt, hogy csúszdát, hintát mászófalat kért a Csodalámpától, amin két kistestvérével együtt tud játszani.
Amikor megérkeztünk Csengék házához, a kicsi lány nem volt otthon. Hogy nagyobb legyen az öröm és meglepetés számára, édesanyja elvitte őt, hogy meglepetést szerezzünk. Kistestvére azonban végig asszisztálta az „építkezést”.
Röpke fél óra alatt már állt is a hatalmas építmény, s Csenge is hazaérkezett.
Megható pillanatoknak lehettünk szemtanúi, amikor a kicsi lány meglátta az udvarukban a játszóterét.
Megfogta kistestvére kezét, odavezette a hintához, és segített neki felülni, meg is lökte és elmondott egy hintás mondókát kistestvérének.
Csak ezek után ült bele ő is a másik hintába…
Majd mindketten kipróbálták a csúszdát és a mászófalat is.
Kívánjuk, hogy minél hamarabb gyógyulj meg, s sok örömöd legyen ajándékodban.

/ 3



Köszönjük a Develor Tanácsadó Zrt. támogatását, Pozvai Zsoltnak és munkatársaiknak a személyes ajándékozást!


Tatárné Csonka Zsuzsanna és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Nyírlugos, 2016. június 8.

Barbara Alexa (5 éves, Jakabszállás)

A 6 éves Barbika egy kedves, csacsogó, kislány, aki hosszú hónapokat töltött Miskolcon a GYEK-ben.
Mindig keresett magának valamilyen elfoglaltságot, sosem unatkozott. Szinte minden nap készítettünk valamit. Imádott vagdosni, ragasztani, színezni. Kórházi szobájában a napi foglalkozások alatt mindig szólt zene, vagy be volt kapcsolva a TV.
Egyik alkalommal, amikor hercegnős kifestőt színeztünk, a TV- ben egy reklámban bemutattak egy gyönyörű, beszélő babát.
Barbikának felcsillant a szeme, s nagyon szerényen megkérdezte, hogy kérhetne -e ő ilyen babát a Csodalámpától.
Ahogy állapota engedte hazaengedték a kórházból, s már csak kontrollra kell visszajárnia.
Egyik ilyen kontrollvizsgálat alkalmából teljesült a kívánsága.
Megkapta a Bambolina Molly babát. A baba beszél, és csodaszép szőke hosszú haja van, amit lehet fésülgetni.
A kicsi lánynak még a szava is elakadt, amikor kezébe vette a rózsaszín és ráadásul pöttyös ruhájú babát.
"Sosem gondoltam, hogy az enyém lesz!"- suttogta a szájkendő alatt, s szemében örömkönnyek csillogtak.
Jó volt látni, hogy mennyire boldog!

/ 2




Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!



Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2016. június 9.

Rebeka (11 éves, Kátoly)



A meleg nyári napon Rebeka édesanyjával és kistestvérével az udvaron várt ránk a kellemes árnyékban. Izgalommal figyelték, hogy mi kerül elő a hatalmas dobozból. Aztán az izgalom csak fokozódott, mert nem kis feladat volt az elektromos roller összeállítása, ami a nagylány kívánsága volt.

Közben megérkeztek a Providen Zrt. képviselői is, kollégáik adományt nyújtottak a kívánság teljesítéséhez. Elkezdődött a szakértés és a közel egyórás összeszerelés. A végeredmény pedig az lett, hogy sikerült összeállítani és működőképessé tenni a járgányt. Rebeka csak csendesen mosolyogva figyelte, hogy vajon mi lesz ebből, de azért az izgalom is látható volt rajta. Bennünk is volt izgalom rendesen, mert kicsit magasabb volt az ülés a rolleren mint gondoltuk, ezért ki is próbáltam. A nagylányt ez szemmel láthatóan nem izgatta, ráült bátran.

Reméljük sokáig és jó egészséggel tudja majd használni ezt az elektromos rollert, hiszen ez nagymértékben segíti a közlekedésben. Eljuthat olyan helyekre is vele, ahová e nélkül nagyon nehéz lenne.

Kívánunk Neked sok kalandos utat és balesetmentes közlekedést!


Köszönjük a Provident Pénzügyi Zrt. támogatását, munkatársainak, Pálfi Csillának, Bükkösi Zoltánnak és Hein Györgynek a személyes ajándékozást!!




Végh Tünde és Szabó László
Kívánság-koordinátorok
Kátoly, 2016. 06. 02.


Lilla (11 éves, Miskolc)

Lilla kívánsága az volt, hogy eljuthasson a Barcelonától nem messze található PortAventura vidámparkba és fürödhessen a tengerben, amit támogatóink összefogásával segítségével sikerült teljesítenünk.

Az utazás hatalmas élmény volt a kislány számára az első perctől az utolsóig. Lilla a vidámpark térképén rendkívül jól tájékozódott, és ügyesen beosztotta a napot, hogy mindent kipróbálhasson. A PortAventura-i túrát követően belefért az időnkbe egy kis esti városnézés Barcelonában, majd másnap bevetettük magunkat a Földközi-tenger hullámaiba.

/ 3




Köszönjük a Firstmed-FMC Kft. támogatását!

Köszönjük a Hilton Budapest City munkatársainak a közreműködését, hogy a Hilton Diagonal Mar Barcelona vendégül látta Lilláékat, ezzel is segítve kívánságának teljesítését!

Köszönjük magántámogatóink segítségét is!



Málnási Kinga
az FMC képviselője, kívánság-koordinátor
Barcelona, 2016. 05.28.


Eszter (17 éves, Budapest)

Eszter kívánsága városnézés volt, Barcelonát szerette volna látni, amit támogatóink összefogásával, segítségével sikerült teljesítenünk. A nagylány számára óriási élményt szereztünk, amire egész életében emlékezni fog.


/ 4




Barcelona atmoszférája igazán illik Eszter személyiségéhez! Nyílt szívű, őszinte, hihetetlenül vidám személyiség, pozitív lelkével csak úgy szippantotta magába a nyüzsgő utcák energiáit. Jártunk a Sagrada Familia-nál, a Güell Parkban, a L'aquariumban, a 1992-es Olimpia helyszínén és még sorolhatnánk. Eszter a felejthetetlen napokat így köszönte meg nekünk:






Köszönjük a Firstmed-FMC Kft. támogatását!

Köszönjük a Hilton Budapest City munkatársainak a közreműködését, hogy a Hilton Diagonal Mar Barcelona vendégül látta Eszteréket, ezzel is segítve kívánságának teljesítését!

Köszönjük magántámogatóink segítségét is!



Málnási Kinga
az FMC képviselője, kívánság-koordinátor
2016. 05.26.


Emma (3 éves, Nyergesújfalu)

Emma, 3 éves nyergesújfalui kislány, aki nagyon szeretett volna egy futóbiciklit.

A kezelés okozta feszültséget, és az ajándék átadásának szokatlan körülményeit hamar feloldotta a szintén 3 éves unokám - Bogyó - jelenléte, mivel ő adta át jókívánságok kíséretében a kislánynak az ajándékot.​


Köszönjük a Fundamenta SZEB ismételt támogatását!



Dr. Szabó Éva
támogató, kívánság-koordinátor
Budapest, 2016.04.22.


Benjamin (12 éves, Budapest)

Benjámin 12 éves kisfiú, január óta új szívvel, új eséllyel éli a gyerekek mindennapos életét. Sajnos gyakran előfordul az, hogy hosszabb ideig kell a világtól elzártan, steril szobában tartózkodnia a klinikán.

Ezért a legjobbkor érkeztünk, hogy egy okostelefont ajándékozzunk neki, ami segít kapcsolatban maradni a "külvilággal."


Köszönjük a Fundamenta SZEB ismételt támogatását!



Dr. Szabó Éva
támogató, kívánság-koordinátor
Budapest, 2016.04.02.


Miklós (16 éves, Budapest)

Miklós így emlékezett a kívánságteljesítésre:


Nagyon szimpatikusok voltak az olaszok , nem csak nyelvük és a hadonászásuk miatt, hanem a barátságuk és kedvességük révén. A szállásunk is nagyon jó volt, amit kiemelnék, az a reggeli, nagyon nagy svédasztal volt, és a hotel tetején szolgálták fel, egész Rómát lehetett látni. Az én kedvenc nevezetességeim közé tartozik a Szent Péter Bazilika, annak is a kupolája ahova fel lehetett menni és látni lehetett mindent, hát az mese szép volt… Nagyon élveztük az egész utat, nagyon nagy élmény volt számomra.

***** Miklós


/ 5



A kívánságteljesítéshez nyújtott segítséget Miklós nevében is köszönjük Rick Enders úrnak, a Budapest Marriott Hotel vezérigazgatójának , a Magyar Nemzeti Bank vezetésének továbbá magánadományozóinknak és magántámogatóinknak a nyújtott segítséget.




Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2016. május 23.


Lili (3 éves, Tibolddaróc)


A 3 éves Lilike nagyon szeret kint játszani a szép udvarukon, de nincs kinti hintája és csúszdája. Ezért kért a Csodalámpától egy kerti játszóteret hintával, csúszdával és mászó-fallal.

Elérkezett Lilike számára a várva várt nap, amikor felépült a kertjükben a játszótér. A kislányt elvitte az édesanyja otthonról, hogy az ajándék igazi, nagy meglepetés legyen Lili számára.

Úgy is lett! A kicsi lány meg sem tudott szólalni örömében, amikor meglátta hintákat, meg a piros csúszdát. Azonnal birtokba is vette az építményt, boldogan csúszott le a csúszdán és ügyesen lökte magát a hintán.

Kedves Lilike! Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ajándékodban.




Köszönjük a KPMG Hungaria Kft-nek, a süteményvásár szervezőinek, résztvevőinek és az adakozó vásárlóknak, valamint a magánadományozóknak, hogy lehetővé tették Lilike álmának megvalósulását.


Tatárné Csonka Zsuzsanna, Adorján László
kívánság-koordinátorok
Tibolddaróc, 2016. május 13.

Léna (6 éves, Nyirád)


Csodaszép napsütéses délutánt sikerült kifognunk arra, hogy ismét egy kis Hősünk kívánsága valóra váljék! Léna kerti játszóteret álmodott a saját kertjükben, ahol a betegségéből adódóan a gyereksereget ugyan nélkülöznie kell, de a hintázás, csúszdázás örömét nem!

Testvérével boldogan vették használatba a saját játszóterüket. Mielőbbi gyógyulást kívánunk!




Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Ligetváriné Márti és Ligetvári György
kívánság-koordinátorok
2016. 05.13.

Zsófia (5 éves, Makkoshotyka)

Zsófika egy bájos mosolygós, kedves, mindig csacsogó 6 éves kislány, akit Miskolcon a GYEK-ben gyógyítanak.
Nagyon sok időt töltött már eddig is kórházban, s úgy tűnik, hogy gyógykezelése még hosszú időt vesz igénybe. S ha végre végleg hazatérhet a kórházból, még több hónapig csak otthon tartózkodhat, nem mehet majd közösségbe.Pedig Zsófi nagyon szeret a szabadban játszani, főleg a testvérével.
A kicsi lány már régen arról álmodozott, hogy milyen jó lenne ha a Csodalámpa Dzsinnje az udvarukra varázsolna egy mászókát, hintát és csúszdát, mire ő majd hazamegy a hosszú kórházi kezelésről. És mint köztudott, a Dzsinnek az a dolga hogy a kívánságokat teljesítse.

Az történt, hogy mire Zsófi hazaért a kórházból, már ott várta Őt a kerti fa játszótér hintákkal, csúszdával és mászófallal. A kicsi lány, amikor hazaérkezett és kiszállt a kocsiból, el sem akarta hinni, hogy jó helyen jár! Csak onnan tudta, hogy tényleg otthon van, hogy a ház, ami az udvaron állt, ismerős volt neki, de a kert…
A gyönyörű játszótér még akkor nem volt az udvaron, amikor Zsófika elment a kórházba, így nagyon meglepődött a kislány.

" Most már biztosan tudom, hogy léteznek Dzsinnek, "- mondta boldogan Zsófi, miközben bátran lecsúszott a csúszdán.
"Különben hogy kerülhetne az udvarunkra ez a csúszda!"- folytatta hangosan az elmélkedést.

Kedves Zsófika!

Kívánjuk , hogy sok vidám és örömteli órát s napot tölts el a Csodalámpa Dzsinnje által az udvarotokra varázsolt játszótéren!

/ 4





Köszönjük a Corinthia Hotel Budapest támogatását!



Tatárné Csonka Zsuzsanna és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Makkoshotyka, 2016. május 27.


Zoltán Péter (8 éves, Budapest)



Zotya igazi kiskamasz, cserfes, eleven és nagyon érdeklődő. Szeret játszani , ezért is kért egy laptopot a Csodalámpától. Zotya már nagyon izgatottan várt, és csillogó szemekkel nézegette a kezemben lévő nagy dobozt, amikor megérkeztem. Boldogan bontotta ki a csomagot, és kapcsolta be a gépet.
Közben elmesélte, hogy mi mindenre fogja használni a klassz új laptopját.

Kedves Zotya, kívánjuk, hogy teljen nagyon sok örömed benne!



Köszönjük az UniCredit Bank Dolgozói Sportegyesület támogatását!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2016. 05.13.


Zita Brigitta (17 éves, Budapest)

Zita imádja a japán rajzfilmfigurákat, még a róluk elnevezett anime klub rendezvényeire is mindig elmegy, ha teheti. Ezért is kérte azt a Csodalámpától, hogy szeretne eljutni Düsseldorfba, a Japán Napra, ahol a világ minden részéről összesereglett, beöltözött anime figurákkal találkozhat.

A kívánság teljesítésében a budavári Hilton Budapest vezetői segítettek, akik a düsseldorfi hotelben szereztek Zitának és testvérének, valamint a csodalámpás önkéntesünknek a látogatás idejére szállást. A Hilton szálloda igazgatója, Árvai Zoltán és munkatársa Nagy Judit egy délutáni sütizésre vendégül látták Zitáékat és átadták a vouchereket. A kellemes találkozón a nagylány mesélt a hobbijáról és a kívánságáról, így szinte mindannyiunkat beavatott az animék világába.

Felkai Márta
kívánságkoordinátor
Budapest, 2016. április 13.



Zita így emlékezett a kívánságteljesítésre:


Az én kívánságom az volt, hogy eljuthassak Düsseldorfba, Németországba, a Japán Napra. Több oka is volt, amiért ezt kívántam. Mindig is érdekesnek találtam a japán kultúrát és művészetet, az animéket, valamint Németország is nagyon vonzott. Így ennek a kívánságnak köszönhetően egyszerre két álmom is valóra válhatott, találkozhattam a japán kultúrával is, és Németország általam legérdekesebbnek tartott részét is megismerhettem.

Utazásom és kalandjaim egy péntek kora reggeli repülőúttal kezdődtek. Egy gyors reggeli még a repülőtéren, aztán már a gépen is voltam bátyámmal, és kísérőnkkel Batári Évával együtt. A repülőút gyorsan eltelt, közben rengeteg fényképet készítettem a felhőkről, mivel nagyon szépnek találtam őket. Miután sikeresen megérkeztünk Düsseldorfba, elfoglaltuk szállásunkat a Hilton Dusseldorfban. Mindig is kíváncsi voltam, milyen lehet egy ilyen helyen megszállni. A szobánk nagyon szép volt és roppant kényelmes. A szállásunk felfedezése után elindultunk egy városnéző körútra. A japán negyed megtalálása után, elköltöttünk egy finom japán ebédet, és egy japán áruházban vettünk mindenféle harapnivalót, persze leginkább édességet.

A következő napon tartották a Japán Napot, amelyen rengeteg, legfőképp japán rajzfilmfigurának öltözött, azaz cosplaybe bújt, ember vett részt. Én is felvettem egyik cosplayem ezen alkalomra, méghozzá egy gróf bőrébe bújtam. De mielőtt ezt megtettem volna, még szétnéztünk egy közelben tartott autós kiállításon is. Nagyon tetszett, hogy a városban szabadon lehetett jelmezben sétálgatni mindenféle rossz szó, sértő megjegyzés nélkül. A hangulat igen kellemes volt, kaptam öleléseket cosplayes emberektől, gyerekektől, még közös képet is kértek velem. Találkoztam egy hírességgel is, ami egy váratlan, de kellemes meglepetés volt. Az eseményt egy óriási tűzijáték zárta, amely nagyon szép volt, színesebb volt, mint a nálunk megszokott, ugyanis érdekes alakzatokat formáztak a fényjátékkal.

Utolsó nap meglátogattuk a Benrath kastélyt, amelynél egy „Titkos utak” nevű túrán vettünk részt. A kastély kívülről egész kicsinek tűnt, de belülről az ember el sem tudta képzelni, hogy hogyan is fért el itt ennyi szoba. Érdemes volt megnézni! Korábban egy olyan kastélyt sem láttam, amiben ilyen rejtett útvonalak és szobák lettek volna. Gyönyörűek voltak a bútorok, a régi épületek és berendezések. Magával ragadott , bele szerettem az épületbe és a stílusába, így azt hiszem a kedvenc kastélyommá is vált.

Köszönöm szépen a lehetőséget és ezt a fantasztikus élményt.

***** Zita Brigitta


/ 6



Zita nevében is köszönjük a Hilton Budapest vezetőinek és munkatársainak a közreműködését, hogy a Hilton Düsseldorf vendégül látta Zitáékat, továbbá a Morgan Stanley Foundation és az SZJA 1%-ot nekünk juttató magántámogatóink segítségét.



Batári Éva
kívánság-koordinátor
Düsseldorf, 2016 .május 20-22.


Milán (4 éves, Vadna)

Ugye láttatok már örömtől csillogó gyermekszemeket? Mert bizony Milán szeme ragyogott a boldogságtól, mikor meglátta ajándékát. Még a szája is tátva maradt. A kórházban látott egy ilyen gépet a szobatársánál, aki megengedte Milánnak, hogy együtt játszanak. Aztán a játék feledtette vele, hogy ő most kórházban van, és kezelést kap. Hazafelé menet arra kérte anyukáját, hogy neki is vegyenek egy ilyen gépet, mert azzal nagyon jókat lehet játszani. De nem éppen ilyen esetekben szokott segíteni a Csodalámpa?

A varázslat és a segítő szándék teljesítette Milán kívánságát…
Szabó Lőrinctől veszem kölcsön a szavakat: „Nem bírtam vele, tönkrenyúzott, de azért tetszett a kicsi, s végül, hogy megrakni ne kelljen, leültem hozzá játszani „

Boldog GYERMEKNAPOT kívánunk Milán!


Köszönjük a Morgan Stanley Foundation ismételt támogatását!


Bodnár Jánosné
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2016.05.27.


László (11 éves, Egerlövő)

A 11 éves egerlövői kisfiú, Lacika, nagy kedvelője és ismerője az állatoknak, ezért a Csodalámpától azt kérte, hogy meglátogathassa a budapesti állatkertet.

A megbeszélt napon 10 órakor találkoztunk Lacikával és a szüleivel. Először kedvenc állatát , Skippyt, a pingvin bébit fogadtuk örökbe, majd egy kedves plüss pingvinnek örülhetett a lelkes és vidám kisfiú. Ezután megkezdtük közös sétánkat a kertben, ahol Lacika boldogan futott egyik állatkifutótól a másikig. Legtöbbször ő adott tájékoztatást a látott állatokról, hiszen szabadidejében sokat foglalkozik ezzel a témával. A délelőtt a Barlang Étteremben elfogyasztott ebéddel fejeződött be, majd folytattuk utunkat a csodálatos napsütésben. A legnagyobb meglepetés ezután következett, Lacika az Ausztrál ösvényen megetette az emut és simogatta a kis kengurukat.

Csodálatos napot tölthettünk el együtt !

/ 5





Köszönjük a magántámogatóinknak, hogy a személyi jövedelemadójuk 1%-át a Csodalámpának ajánlották fel, így a segítségükkel teljesíthettük Lacika kívánságát!


Ugrai Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2016. május 26.


Archívum

Archívum


Belépés