Benedek (5 éves, Siójut)

Mit gondoltok, vajon milyen kapcsolat lehet egy alaszkai szánhúzó malamut vezérkutya zoknija és egy siójuti agártulajdonos kisfiú udvari trambulinja között?
A következő történetből kiderül.

Történt egyszer, nem is olyan régen, hogy egy Balogh Ottó nevű fiatalember elhatározta, első magyarként részt vesz az Iditarod elnevezésű kutyaszánhúzó versenyen 2017 márciusában Alaszkában. Ahhoz, hogy az álma beteljesüljön és indulhasson az 1868 km-es extrém nehéz megmérettetésen, több kisebb távot kellett sikeresen teljesítenie. A szakaszokat egy-egy támogató szponzorálta, akiknek a hozzájárulásából a Csodalámpa Alapítványon keresztül 8 kis beteg kívánsága teljesülhetett.

Ottónak támadt még egy ötlete, felajánlotta hát árverésre a szánhúzó vezérkutya lábát védő egyik „kutyazoknit”, hogy a befolyó összegből még egy álom valóra válhasson a dzsinn segítségével. A licitet egy győri sportember, Markó László nyerte meg, ő őrzi immár a speciális ruhadarabot, az ellenértékéből pedig udvari trambulint vásárolt a Csodalámpa csapata, amely a Siójuton élő Benedek titkos kívánsága volt.

Bene nagy állatbarát, szüleivel és Réka nővérével együtt több jószágot is gondoznak, egyikük Babilon, a magyar agár, aki előszeretettel dekorálja ki a családhoz látogatóba érkező, trambulinszerelésben gyakorlott csodalámpás önkéntes nadrágját az orrlenyomatával. Biztosan sejtitek már, hogy bizony én voltam ez az önkéntes, aki Lacival együtt nagy örömmel érkezett meg Siójutra, hogy meglepje Benedeket az új udvari játékkal.

A szülőkkel ütőképes brigádot alkotva egy bő óra alatt elkészültünk a szereléssel, amit a nagyszerű szervezésnek köszönhetően sikerült az utolsó percig titokban tartanunk. Nagy volt hát a meglepetés, amikor Benedek megpillantotta a trambulint, amit rögtön ki is próbált a testvérével. Jó fél órás ugrálás-nevetgélés után kicsit megpihentek, de aztán újult erővel folytatták a játékot, amihez, mint megtudtuk, hamarosan a barátok is csatlakozhatnak.

Búcsúzás előtt még meséltünk Lacival a családnak Ottóról és a kutyazokniról, ők pedig örömmel újságolták, hogy éppen pár hete látták az Iditarodot ihlető történetből készült rajzfilmet, ami nagyon tetszett a gyerekeknek. Így lett hát kerek a történet a segítő szándékú emberekről, kutyákról és egy mosolygós, gyógyuló kisfiú szuper udvari trambulinjáról.

Kedves Benedek! Kívánom, hogy használd egészséggel az új játékot, teljes sok-sok örömed benne!

Balogh Ottónak és Markó Lászlónak köszönjük a nagylelkű felajánlást és segítséget!




/ 3




Lakatos Edina
kívánságkoordinátor
Siójut, 2016.06.01.

Archívum


Belépés