2015-03

Norina (3 éves, Budapest)


A hároméves Norina kívánságát Juhász Noémi és barátai teljesítették. Megvásárolták a Hello Kitty-s kerékpárt, igazi lányos színben, ráadásnak pedig – a biztonság kedvéért – egy bukósisakot is.

Az átadásra szombat délelőtt került sor. A segítőkkel együtt izgatottan vártuk a házuk előtt Norinát és szüleit. A mi izgalmunknál csak Norináé volt nagyobb, sőt hogy fokozza, még a szemét is becsukta, hogy még jobban meglepődhessen a kívánt kerékpár első látványától.

Norinának nem kellett sokat próbálkozni, egy kis apai és támogatói segítséggel stabilan ült a nyeregben és hamar megtanulta, merre kell tekerni a pedált haladáshoz, merre lassításhoz. Rótta a hosszakat a ház előtt mindannyiunk örömére.

Vigyázz magadra, Norina! Rövidesen az óvodáig is eltekerhetsz!


Köszönet Juhász Noéminek és barátainak a segítségért!

/ 3




Sulija Anikó és Piacsek István
kívánság-koordinátorok
2015.02.21.

Mirella (17 éves, Gönyű)


Csodák márpedig vannak…

2015. február 17-én délután végre találkozhattam Mirellával, akiről előtte annyit tudtam meg, hogy 17 éves, és álmai biciklijét fogom átadni a számára. Ezt a biciklit egy győri biciklis üzletben segített nekem átadni Potyondi Zsuzsi, a Csodalámpa önkéntese.

Ahogy beléptünk a győri George Sport kerékpárüzletbe, már várt ránk Mirella és édesanyja. Mindannyian izgatottak voltunk, nekem Zsuzsi segített. A bemutatkozás közben sikerült megtudnom, hogy Mirella magántanuló és pincérnő szeretne majd lenni. Legfőbb kikapcsolódása az, hogy biciklizhet, de a család ezt a komoly biciklit nem tudta megvásárolni a számára.

Részese lenni annak, hogy valakinek teljesül egy régi álma, kívánsága, fantasztikus élmény és felemelő érzés! Gyakran hallottam ugyan másoktól, hogy adakozni, adni jó érzés, azonban most meg is tapasztaltam, hogy mennyire különleges.


Kelemenova Klaudia
magántámogató
Győr, 2015.02.17.

Köszönjük Kelemenova Klaudia személyes támogatását, valamint

a Fundamenta Személyi Bankár hálózatának segítségét!


Hanna (13 éves, Dorog)


Hanna nagy álma vált valóra azzal, hogy kedvenc zenekara, az ALMA együttes koncertjén részt vehetett és végre élőben hallhatta őket.

A Lurdy Ház Lurkó Bill City Vadnyugati Élményvárosban megrendezett koncert hatalmas siker volt a hallgatóság körében, de különösen nagy élmény volt Hannának, akit külön köszöntöttek és nagyon kedvesen fogadtak az Alma együttes tagjai. Még fényképezkedésre is sor kerülhetett.

Hanna nap, mint nap küzd betegségével, ezért különösen jó volt látni örömét és boldogságát, és tudni azt, hogy ehhez mi is hozzájárulhattunk és egy kis csodát vihettünk az életébe.


Köszönjük az ALMA együttesnek a találkozást!

Külön köszönjük a házigazda Lurkó Bill játszóháznak, különösen Baricz Dezsőnek a kiváló szervezést és a kedves fogadtatást és köszönjük magántámogatóink segítségét!!!

/ 3




Pálffy Szilvia
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015.02.15.

Attila (4 éves, Debrecen)


Teljesítettük a 4 éves Attila kívánságát 2015.02.26-án. Otthonában kerestük meg a kisfiút a támogatókat képviselő Nagy Jánossal és Gál Gabriellával.

Amikor meglátta az ajándékát, kicsit megilletődve fogadott bennünket, de végül elmesélte, azért szeretett volna tévét, hogy meséket nézzen. Nagy János úr az LCD TV beállításában is segítséget nyújtott a szülőknek, hogy minél hamarabb élvezhesse Ati a meséket.

Reméljük, a kis beteg egyre több időt fog otthon tölteni és sok mesét néz nagy-nagy élvezettel az új TV-én. Gyógyulást kívánunk neki!


Köszönjük a Fundamenta Személyi Bankár hálózatának a támogatását!

Ficzere Edina
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2015. 02.26.

Arnold (13 éves, Kardoskút)

Arnold régóta küzd a betegségével. Mondhatjuk azt, hogy rendszeres kis lakója a klinikánknak időről időre. Mivel a kórházban wifi hálózat van, ezért a kapcsolattartás és a tanulás is könnyebben megy a laptop segítségével, így kívánsága egy laptop volt. Többen vannak testvérek, és otthon a számítógéphez ritkán jut oda, ezért is jó ötlet ez a kívánság.
2014-es év utolsó ellenőrzésére jöttek, mikor megleptük és teljesítettük a kívánságát. Nagy szakértelemmel csomagolta ki és kapcsolta be az új szerzeményt!

/ 2




Köszönjük a Ecometalex Környezetvédelmi és Hulladékkereskedelmi Kft. ismételt támogatását!


Nagy Andrea és Tatár Ágnes
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2014. december 22.


Anna (3 éves, Hodász)

Anna egy kedves, cserfes kislány, aki nagyon szereti Minnie Mouse-t.
Mi mást is kérhetne, mint egy Minnie–ágyat kiegészítőkkel.
Egy szép napon meg is érkezett az amire vágyott. Szeme boldogan csillogott, amikor meglátogattam és megmutatta a szuper ágyát és a bútorait.
Remélem, nagyon sok szép álmod lesz ebben a szép ágyikóban!

Jó egészséget kívánok neked!

/ 2




Köszönjük a Hollis Wealth a „Havervagy” támogatását, valamint magántámogatóink segítségét ami lehetővé tette Anna vágyának megvalósulását.


Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
Hodász, 2015.02.12.


Bence (9 éves, Bőcs)

Bence 10 éves kisfiú. Miskolcon a GYEK-ben kezelik.
Nagyon szeret internetes játékokkal játszani. A kórházban lévő kis társai közül már sok gyereknek van laptopja, ezért volt Bence vágya egy saját laptop, amin akkor és annyit játszhat,amennyit csak akar…illetve akkor és annyit, amennyit az édesanyja megenged! :-))

S a Csodalámpa Dzsinnje elhozta számára a nagyon várt laptopot.

A meglepetéstől és örömtől először meg sem tudott szólalni a kisfiú, de édesanyja mondta, hogyha kimennek a szobából, még ugrálni is fog örömében.

Kedves Bence!
Sok örömteli percet kívánunk Neked a laptop használata közben.

Köszönjük magántámogatóink segítségét, valamint az XpatLoop, a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek,

hogy a Budapest Bonfire Night Party for Charity rendezvényen gyűjtött adományok

révén teljesülhetett Bence kívánsága.


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2015. február 02.


Bence (10 éves, Istenmezeje)

Bence már igazi "nagyfiú", aki profi módon ért a számítógéphez, de eddig nem volt saját laptopja, sajnos csak a Tűzoltó utcai Klinika játszóházának számítógépén tudott a különféle honlapokra felmenve mindenféle érdekes témában kutakodni.

Bencus egy nagyon érdeklődő kiskamasz, akinek még hosszú időt kell kórházban töltenie, és bizony a kezelésekkel teli időszakban nagyon lassan múlik az idő. Ezért aztán arra kérte a "mesebeli dzsinnt", hogy varázsoljon neki egy laptopot, amivel nem elsősorban játszani szeretne, hanem levelezni, "pletyizni" a sulis társaival, szeretne sok-sok érdekes kérdésre azonnali választ kapni az internet segítségével...,és azért természetesen néha "kikapcsolódásként" egy-egy érdekes játékot is ki szeretne próbálni.

A dzsinn a kórházban lepte meg Bencét az elegáns és igazán "férfias" laptoppal.
Sajnos a kezelések miatt a fiú éppen lázas volt, de mikor kezébe került a megvalósult álom, kipirult arcocskáján széles mosoly jelent meg, és a meglepetéstől csak egész halkan tudott köszönetet mondani. A gyönyörű laptopot izgatottan, de igazi profi módjára pillanatok alatt beüzemelte és látszott az arcán, hogy a külvilág kizárásával, már teljesen elmerült az internetes világ rejtelmeiben.

Bence, kívánunk neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöt a laptop használatában.

Köszönjük magántámogatóinknak, valamint az XpatLoop, a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek,

hogy a Budapest Bonfire Night Party for Charity rendezvényen gyűjtött adományok

révén teljesülhetett Bence kívánsága.



Sipos Zsuzsanna és Ugrai Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015.február 04.

Tifani (6 éves, Esztergom 2. p.)


A kívánság teljesítésének napján már korán reggel egyeztettem Tifani édesanyjával az érkezésünkről, mivel a támogató cég képviselőivel és egy - az önkéntes munka iránt érdeklődő - kolléganőmmel együtt izgatottan vártuk a találkozást a kislánnyal.

A Tűzoltó utcai Gyermekklinikán előző nap késő délután elrendelték a látogatási tilalmat, ezért a kívánság teljesítésére csak a földszinti folyosón találtunk lehetőséget.

Rövid beszélgetés után támogatóink képviselői: Vilmányi Beáta és Gonda Ágnes átadták a fehér színű tabletet.

Tifani láthatóan fáradt volt, ugyanakkor érzékeltük az örömét és édesanyja háláját is. Örülök, hogy részese lehettem e kívánságteljesítésnek és minden lehetséges jót kívánok Tifaninak és családjának!


Köszönjük az RSM DTM Könyvelőiroda munkatársainak, hogy támogatták Tifani kérését!


Kiss Edit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015.02.10.

Péter (8 éves, Földes)


Egy péntek délutánon látogattam meg Petit Földesen. Természetesen előtte többször beszéltünk anyukájával telefonon, hogy megszervezzük a találkozót.

A kisfiú nagyon várta már, hogy megkapja az áhított laptopot, hiszen sajnos gyakran kell a kórházban feküdnie a kezelések miatt. Most is csak rövid időre engedték haza, pár nap múlva már a következő kezelésre kell mennie. A laptop hasznos társa lesz a kórházban, kicsit eltereli majd a figyelmét a kellemetlenségekről.

Bár Peti nagyon csendes kisfiú, és keveset beszélt, de a szüleitől megtudtam, hogy a betegsége ellenére nagyon jól teljesít az iskolában, ahol magántanulóként végzi a második osztályt.

Kívánok Neked sok kellemes órát az új csodagépeddel!


Köszönjük magántámogatóinknak a segítséget, valamint az XpatLoop, a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek,

hogy a Budapest Bonfire Night Party for Charity rendezvényen gyűjtött adományok

révén teljesülhetett Peti kívánsága.



Palásti Ildikó
kívánság-koordinátor
Földes, 2015.02.06.

Hanna Kata (5 éves, Várpalota)


A Csodalámpa Alapítvány dzsinnje újra kívánságot teljesített. A Várpalotán élő 5 éves kislány, Hanna vágya egy galéria-ágy volt, ezért otthonában látogattuk meg, hogy örömében osztozhassunk.

Érkezésünket megszeppenve fogadta, de rövid beszélgetés után hamar barátságot kötve, boldogan mutatta meg szobáját, ahol az ágyacska büszke gazdájaként pózolt a fotókon.

Hanna a kórházi kezelések után most otthonában gyógyulgat tovább.

Kívánjuk, hogy ebben segítse őt az egyszerre szép és praktikus fekvőhelye, amiben szépeket álmodhat.


Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását, ami lehetővé tette, hogy Hanna álma valóra váljon.


Ligetváriné Márti
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2015.02.12.

Georgina (13 éves, Miskolc)




Georgina 13 éves tinilány, akit Miskolcon kezelnek a GYEK-ben. Szobatársai telefont kértek a Csodalámpától, s mivel Georginának sem volt telefonja, ezért végül rájött, hogy voltaképpen egy fehér, érintőképernyős okostelefon a szíve vágya.

S a Csodalámpa dzsinnje el is hozta számára a „csodatelefont”. Georgia öröméről mosolya árulkodott!

Használd egészséggel, kedves Georgina!


Köszönjük magántámogatóink, valamint Deák Zsolt magántámogatónk segítségét, amely lehetővé tette Georgina álmának teljesülését!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2015. február 09.

Bence (17 éves, Miskolc)


Bence 18 éves fiatalember. A barátjától, - akit ugyanabban a kórházban kezelnek, amelyben őt - tudta meg, hogy ő is kérhet a Csodalámpától valamit. Mivel Bence sokat tartózkodik kórházban, a tanuláshoz és a barátaival való kommunikációhoz kért egy laptopot.

Bence nagyon örült, hogy megkaphatta, amire vágyott. Fülig ért a szája, amikor meglátta a szép fekete laptopot. Mi is örültünk Bence örömének.


Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását, ami lehetővé tette, hogy Bence álma valóra váljon.


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2015. február 02.

Miklós (8 éves, Szentendre)

Találkoztam tegnap Miklóskával, aki egy aranyos kisfiú, hihetetlen akaraterővel megáldva.
Betegsége igen sok korlátot állít elé,de ezeket igyekszik legyőzni. Az őt nevelő nagymamája elmesélte, hogy szépírás-versenyt nyert és továbbjutott egy fővárosi fordulóra is.

Amikor kezébe vette a hőn áhított laptopot, azonnal kezdte a beüzemelését, melyben segítségére volt Kéri Csaba, a kívánságot támogató "haverok" képviselője is.

A találkozás örömteli volt mindannyiunk számára, és azt kívántuk Miklóskának,hogy legyen a laptop hasznos barátja és segítője a tanulásban és szórakozásban is.

Köszönjük magántámogatóink segítségét, valamint a havervagy.hu baráti társaság ismételt támogatását!


Dr. Jenei Tiborné
kívánság-kordinátor
Budapest, 2015.február 4.



Működik!

Bence (9 éves, Szekszárd)


Bence cserfes kisfiú, de az utóbbi időben csak a számítógépes játékok érdekelték. Így nem lepett meg a kívánsága, hogy egy X-BOX játékkonzolt szeretne a Csodalámpától. Türelmesen várt, nem is kérdezgette, hogy mikor lesz meg az ajándéka, de amikor barátja elmesélte neki, hogy kapott egy X-BOX-ot, nagyon kíváncsian hallgatta élményeit.

Eljött a nap, amikor megérkezett Bence ajándéka, már csak az időpontot vártuk, hogy átadhassuk neki. Ült a laptopnál, amikor a szobába léptem a nagy dobozzal. Látszott rajta, hogy hirtelen nem is tudja, mi történik.

Amikor elárultam neki, hogy ajándékot hoztam a Csodalámpától, nagyon örült. Óvatosan bontotta ki a dobozt, majd az édesapa segítségével összerakták a játékot, még a kórteremben. A délutáni csendes pihenő aznap elmaradt a betegszobában, helyette önfeledt kacagás hallatszott…


Köszönjük magántámogatóinknak valamint az XpatLoop, a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek,

hogy a Budapest Bonfire Night Party for Charity rendezvényen gyűjtött adományok

révén teljesülhetett Bence kívánsága.



Russay Ildikó
kívánság-koordinátor
Pécs, 2015.02.27.

Archívum

Archívum


Belépés