2008-07

Roland (13 éves, Tótújfalu)


Roland kontroll vizsgálatra érkezett. Bizonytalan volt, hogy hazamehet-e még utána a következő kezelésig a vérképe miatt. Nagy volt az öröm, amikor kiderült, hogy pár napra még elmehet.

Az igazi boldogság viszont akkor jött, amikor meglátott a kezemben egy nagy dobozzal, amiben egy laptop volt. Izgatottan csomagolta ki.
Nagyon elégedett volt, de már nem jutott idő a kipróbálásra, mert megérkezett a mentő, ami hazaszállította.

Kívánjuk, hogy sok örömed legyen az ajándékodban és segítse elő a gyógyulásodat!


A laptop utóélete:
Roli pár nappal később kezelésre érkezett. A szobában, ahová került, hárman voltak - mind új csodalámpás laptop tulajdonosok.
Akkora játékban és információcserében voltak a gyerekek, hogy szinte tudomást sem vettek a környezetükről, illetve az éppen zajló kezelésekről.

Az éjszakás nővér sem tudta alvásra parancsolni őket hajnali 2 óra előtt. Másnap persze egész délelőtt aludtak és jó időbe telt, mire rájöttünk, hogy nincsenek rosszul a kezeléstől, mint máskor, csak szörnyen fáradtak.

Azóta is szinte egész nap előttük van a gép és használják, szinte észre sem véve a körülöttük zajló eseményeket. Reméljük, hogy ez még sokáig így marad és könnyebben viselik a betegség és a kezelések nehézségeit!




Bezdánné Végh Tünde
kívánság-koordinátor
Pécs



A kívánságot az támogatásával teljesítettük. Roland nevében is köszönjük!

Norbert (13 éves, Pécs-Vasas)


Norbi kontroll vizsgálatra érkezett és akkor derült ki, hogy a rossz vérképe miatt maradnia kell.
Nem volt túl lelkes, de amikor eléálltam a laptoppal, már előkerült ragyogó mosolya.

Izgatottan csomagolta ki és rögtön üzembe is helyezte.
Már nem is gondolt arra, hogy haza szeretne menni. Azt mondogatta, hogy tényleg csoda, hogy hamar megkapta, és hogy milyen nagyszerű gép is ez.

Nagyon készült arra is, hogy majd jönnek a barátai pár nap múlva kezelésre, és akkor majd velük együtt fognak dolgozni, játszani. Ugyanis a szobába, ahol Norbi van, még két fiú fog hamarosan érkezni, akik szintén új "csodalámpa laptop" tulajdonosok.

Norbikám, kívánunk neked jó játékot és mielőbbi gyógyulást.




Bezdánné Végh Tünde
kívánság-koordinátor
Pécs

A kívánságot az támogatásával teljesítettük. Norbi nevében is köszönjük!

Levente (13 éves, Szekszárd)

A lelkes focirajongó Levente kívánsága egy igazi fából készült csocsóasztal volt, mellyel rokonlátogatásból hazafelé menet leptük meg.

A szülők "megkívántak egy kávét", ezért megálltak egy pécsi cukrászdánál, ahol focilabdás torta és egy hatalmas doboz várta a meglepett fiút.

Levinek két fiútestvére van, így biztosan sok vidám órát szerez majd nekik a közös játék. Az 5 kórházban töltött hónap után végre együtt lehet a család, és most már egyik közös kedvencüket, a csocsózást is bármikor játszhatják.

Levente a transzplantáció után egyelőre még nem mehet nagyobb társaságba vagy zárt helyre, ezért fontos, hogy a csocsó izgalmas és élvezetes, otthoni kikapcsolódási lehetőséget jelent számára.


Leventének nagyon sok izgalmas csocsó mérkőzést kívánunk!


Varga Ivett és Ragadics Tamás
kívánság-koordinátorok
Pécs





A kívánságot az támogatásával teljesítettük. Levente nevében is köszönjük!

From: V**** A** E** *****@telekom.hu
Sent: Saturday, July 26, 2008 8:59 PM
To: ******@eon-hungaria.com
Cc: info@csodalampa.hu
Subject: Csodalámpa

Kedves Ivett,

Csatoltan küldöm az ígért fényképeket. Az asztalt összeállítottuk, kipróbáltuk. A donor nagytesónak is küldtünk MMS-ben képeket.

SZUPER!

Nagyon köszönjük a Csodalámpa egy újabb álom valóra váltásában nyújtott segítségét.

Köszönjük nektek, hogy emlékezetessé tettétek Levente szülinapját.

Üdvözlettel:

Levente, Andorka, Endre, Ildikó, Andor

/ 8




Dániel (7 éves, Hidas)

Dani anyukájával érkezett a klinikára, csak úgy, látogatóba.

Amikor a mit sem sejtő gyermeknek átadtam a csodalámpától kért PSP-t, szinte elállt a lélegzete.
Az addig visszahúzódó, szótlan gyermek rögtön beszélni kezdett, és izgatottan csomagolta ki ajándékát.

Tetszett neki, nagyon. Sajnos nem tudta kipróbálni, mert még fel kellett tölteni az akkumulátorát. Ő azért még próbálkozott, hátha beindul. Sajnos türelem kellett hozzá, meg idő, amíg feltöltődik.

Mindkettőből kevés volt, ezért gyorsan összecsomagoltak és hazasiettek, hogy végre a család többi tagjának is megmutassa ajándékát.

Remélem, azóta már jókat játszott vele. Jó egészséget kívánunk hozzá!


Bezdánné Végh Tünde
kívánság-koordinátor
Pécs, 2008.07.21.




A kívánságot az támogatásával teljesítettük. Dani nevében is köszönjük!

Szabolcs (13 éves, Nagyatád)


Szabolcs nagyon kedves hangú levelet írt az alapítványnak, amelyben komolyan megindokolta, miért is kér egy laptopot a Csodalámpától.

Édesanyjával egyeztettem időpontot, mikor jönnek Budapestre, hogy megkapja az ajándékát.
Találkozásunkkor arról számolt be, hogy sikeresen letette évzáró vizsgáit és láthattam, hogy milyen komoly fiú Szabolcs. Nagy érdeklődéssel és örömmel kezdett ismerkedni laptopjával és nagyon megköszönte.

Barátaival való kapcsolattartáshoz, továbbtanulásához, jövőbeni tervei megvalósításához akarja segítő eszköznek használni a most megkapott hordozható számítógépét. Nagyon eltökéltnek láttam őt...

Szabolcs, sok sikert kívánunk terveid megvalósításához!



Halmos Judit
kívánság-koordinátor
Budapest

"Köszönjük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola hallgatóinak, tanárainak, továbbá a General Electric-nek, hogy támogatásukkal teljesíthettük Szabolcs kívánságát."



Noémi (4 éves, Fegyvernek)


Noémi kívánsága egy rózsaszín kosaras bicikli.

A korához képest nagy kislánynak azért még szüksége van a két pótkerékre is. Teljesen véletlenül a kerékpárt Marcsi éppen akkor hozta az osztályra, amikor Noémiék megérkeztek.

Huncutul elmosolyodott és megkérdezte: - Ez az én biciklim?

Mi válasz helyett megkérdeztük, hogy megdörzsölte-e a lámpát?

- Igen, igen és gondoltam rá sokat! - válaszolta.


Ezek után nagy örömmel próbálta ki az osztály folyosóján új biciklijét. Föl és le, föl és le bicajozott a vizsgálatok megkezdéséig.


Illencsik Marcsi, Túri Edit, Lengyel Andrea
kívánság-koordinátorok
Szeged

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Noémi nevében is köszönjük!


György (16 éves, Rácalmás)


Gyurival akkor találkoztam a kórházban, amikor egy másik kívánságot teljesítettem.
Odajött hozzám és elmondta, hogy neki is milyen fontos lenne, ha teljesülhetne a kívánsága, hogy egy olyan laptopot kapjon, amire vágyik.

Az alapítvány munkatársai mindent meg is tettek ezért, így amikor elvittem Gyurinak a gépet nagyra kerekedtek a szemei a meglepetéstől és jóleső volt látnom az örömét: pont ilyet szeretett volna - mondta.

Nagy odafigyeléssel látott hozzá a gép megismeréséhez, közben kezelőorvosa jött be hozzá és ő is gratulált neki az ajándékhoz.

Mi is eredményes tanulást és jó szórakozást kívánunk!



Halmos Judit
kívánság-koordinátor
Budapest

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. György nevében is köszönjük!


Péter (8 éves, Galambok)

A csodák földjére egy csütörtöki nap reggelén indultunk: Enikő , Hajnalka és Péter társaságában.

Aznap délután már a varázslatos parkokkal ismerkedtünk.
A Disneyland "Service Mecenat" jóvoltából jegyeinkkel mindkét parkot bejártuk. Segítőnk, Barbara, egy magyar származású diáklány volt, aki elkalauzolt minket a játékokhoz, megmutatta, melyek a "legjobbak", megismertük "Fantasy Land" és "Adventure Land" összes kínálatát, és persze, amit csak aznap este 10-ig lehetett, mindent kipróbáltunk.
A gyerekek olyan izgatottak voltak, hogy még zárás előtt néhány perccel is alig lehetett szállodánk felé terelgetni őket.

Másnap kora reggel indult a felderítő túra - és tartott egészen éjfélig, hiszen aznap volt Enikő 6. születésnapja, amit egy dzsungel étteremben ünnepeltünk meg közösen. Úgy vélem, felejthetetlen szülinapi bulink volt!

/ 6



Utolsó nap azokat a játékokat kerestük fel, amik addig a kedvencek voltak - volt belőlük épp elég. Végül délután az izgatott, és elcsigázott csapat hazaindult, hogy rengeteg fényképpel, és apró kincsekkel valamilyen módon azoknak is elmesélhesse élményeit, akik otthon várták őket.

Ezúton is köszönjük a Service Mecenat munkatársának, Eric Pires-Augere úrnak segítségét, akinek köszönhetően egy álomszép szállodában (Newport Bay Club Hotel) lakhattunk a park területén, és olyan zöldkártya belépővel próbálhattuk ki a csodákat, aminek jóvoltából nem kellett végigállnunk a sokszor 1-1,5 órás sorokat a játékokhoz.

Köszönjük dr. Müller Juditnak, hogy "rajtaütésszerű" felkérésünk ellenére is vállalta a gyerekek folyamatos orvosi felügyeletét az utazás alatt.

Mindannyian életreszóló élménnyel gazdagodva tértünk vissza.

Flandera Tünde
kivánság-koordinátor
Budapest, 2008.07.13.

Köszönjük a légitársaságnak, hogy kedvezményes repülőjegyekkel támogatta a kívánságok teljesítését.

Péter kívánságát a támogatásával teljesítettük. Péter nevében is köszönjük!


Hajnalka (14 éves, Nagybaracska)

A csodák földjére egy csütörtöki nap reggelén indultunk: Enikő, Hajnalka és Péter társaságában.

Aznap délután már a varázslatos parkokkal ismerkedtünk.
A Disneyland "Service Mecenat" jóvoltából jegyeinkkel mindkét parkot bejártuk. Segítőnk, Barbara, egy magyar származású diáklány volt, aki elkalauzolt minket a játékokhoz, megmutatta, melyek a "legjobbak", megismertük "Fantasy Land" és "Adventure Land" összes kínálatát, és persze, amit csak aznap este 10-ig lehetett, mindent kipróbáltunk.
A gyerekek olyan izgatottak voltak, hogy még zárás előtt néhány perccel is alig lehetett szállodánk felé terelgetni őket.

Másnap kora reggel indult a felderítő túra - és tartott egészen éjfélig, hiszen aznap volt Enikő 6. születésnapja, amit egy dzsungel étteremben ünnepeltünk meg közösen. Úgy vélem, felejthetetlen szülinapi bulink volt!

/ 6



Utolsó nap azokat a játékokat kerestük fel, amik addig a kedvencek voltak - volt belőlük épp elég. Végül délután az izgatott, és elcsigázott csapat hazaindult, hogy rengeteg fényképpel, és apró kincsekkel valamilyen módon azoknak is elmesélhesse élményeit, akik otthon várták őket.

Ezúton is köszönjük a Service Mecenat munkatársának, Eric Pires-Augere úrnak segítségét, akinek köszönhetően egy álomszép szállodában (Newport Bay Club Hotel) lakhattunk a park területén, és olyan zöldkártya belépővel próbálhattuk ki a csodákat, aminek jóvoltából nem kellett végigállnunk a sokszor 1-1,5 órás sorokat a játékokhoz.

Köszönjük dr. Müller Juditnak, hogy "rajtaütésszerű" felkérésünk ellenére is vállalta a gyerekek folyamatos orvosi felügyeletét az utazás alatt.

Mindannyian életreszóló élménnyel gazdagodva tértünk vissza.

Flandera Tünde
kivánság-koordinátor
Budapest, 2008.07.13.

Köszönjük a légitársaságnak, hogy kedvezményes repülőjegyekkel támogatta a kívánságok teljesítését.

Hajnalka kívánságát a támogatásával teljesítettük. Hajnalka nevében is köszönjük!


Enikő (6 éves, Kistelek)

A csodák földjére egy csütörtöki nap reggelén indultunk: Enikő, Hajnalka és Péter társaságában.

Aznap délután már a varázslatos parkokkal ismerkedtünk.
A Disneyland "Service Mecenat" jóvoltából jegyeinkkel mindkét parkot bejártuk. Segítőnk, Barbara, egy magyar származású diáklány volt, aki elkalauzolt minket a játékokhoz, megmutatta, melyek a "legjobbak", megismertük "Fantasy Land" és "Adventure Land" összes kínálatát, és persze, amit csak aznap este 10-ig lehetett, mindent kipróbáltunk.
A gyerekek olyan izgatottak voltak, hogy még zárás előtt néhány perccel is alig lehetett szállodánk felé terelgetni őket.

Másnap kora reggel indult a felderítő túra - és tartott egészen éjfélig, hiszen aznap volt Enikő 6. születésnapja, amit egy dzsungel étteremben ünnepeltünk meg közösen. Úgy vélem, felejthetetlen szülinapi bulink volt!

/ 6



Utolsó nap azokat a játékokat kerestük fel, amik addig a kedvencek voltak - volt belőlük épp elég. Végül délután az izgatott, és elcsigázott csapat hazaindult, hogy rengeteg fényképpel, és apró kincsekkel valamilyen módon azoknak is elmesélhesse élményeit, akik otthon várták őket.

Ezúton is köszönjük a Service Mecenat munkatársának, Eric Pires-Augere úrnak segítségét, akinek köszönhetően egy álomszép szállodában (Newport Bay Club Hotel) lakhattunk a park területén, és olyan zöldkártya belépővel próbálhattuk ki a csodákat, aminek jóvoltából nem kellett végigállnunk a sokszor 1-1,5 órás sorokat a játékokhoz.

Köszönjük dr. Müller Juditnak, hogy "rajtaütésszerű" felkérésünk ellenére is elvállalta a gyerekek folyamatos orvosi felügyeletét az utazás alatt.

Mindannyian életreszóló élménnyel gazdagodva tértünk vissza.

Flandera Tünde
kivánság-koordinátor
Budapest, 2008.07.13.

Köszönjük a légitársaságnak, hogy kedvezményes repülőjegyekkel támogatta a kívánságok teljesítését.

Köszönjük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanárainak és diákjainak, hogy Enikő támogatták kívánságának teljesítését.


Viktória (9 éves, Szalmatercs)

Adományként kaptuk azt a számítógépet, amellyel Viktória kívánságát teljesíteni tudtuk. Nagyon várta már az ajándékot és gyönyörű nyári idő ide vagy oda, rögtön használatba is vette a számítógépet.

A Viktória nevében is köszönjük az felajánlását.




Dobó Gábor
kívánság-koordinátor
2008-06-28

Márkó (17 éves, Budapest)

Az Államadósság Kezelő Központ adományaként kaptuk a számítógépet, amellyel Márkó kívánságát teljesíteni tudtuk . Nagyon várta már az ajándékot és gyönyörű nyári idő ide vagy oda, rögtön használatba is vette a számítógépeket.

A Márkó nevében is köszönjük az felajánlását.

Dobó Gábor
kívánság-koordinátor
2008-06-28

Éva (15 éves, Somlójenő)

Évánál már többször jártam a kórházban, mialatt bent feküdt a kezelések miatt, így amikor sokadszorra mentem be hozzá, nem is gondolta, hogy viszek valami hatalmas meglepetést a számára.

Beszélgettünk egy kicsit, majd egy kis idő múlva átadtam kívánságának tárgyát: egy laptopot.

Volt öröm és meglepődés!
Nagyon vágyott már egy számítógépre, mert a betegsége miatt mást nem tud csinálni szabadidejében, szülei pedig nem tudták teljesíteni Évi vágyát. Szerencsére épp benn volt nála látogatóban egy fiú barátja, így a beüzemelés sem okozott gondot.
Azóta Éva szinte egyfolytában számítógépezik és így talán gyorsabban telnek a kórházban töltött kedvetlen napok.

Kovács Edina
kívánságkoordinátor
Budapest, 2008. július 2.

A kívánságot az Erőforrás Alapítvány közreműködésével, az támogatása révén teljesíthettük. Köszönjük!


Milán Márk (7 éves, Gödöllő)

Az édesapával történt előzetes egyeztetetés alapján, az ajándék átadására a SE II. sz. Gyermekklinikáján (Tűzoltó u.) került sor 2008. 07.15.-e délelőttjén.

Milánt szülei társaságában találtam az I. emeleti Hematológiai osztályon, ahová rendszeres felülvizsgálat céljából érkeztek.

Milán örömmel vette át az általa már régen várt és óhajtott ajándékot, melyet a szülők segítségével rögtön birtokba is vett.

Az elkövetkező hosszadalmas kezelések során, remélhetőleg sok önfeledt percet-órát szerez majd neki a játék.

Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2008-07-15.

/ 4



A kívánságot az támogatásával teljesítettük. Milán nevében is köszönjük!


Ferenc Kristóf (9 éves, Gyula)

Úgy tűnik Fecó nagyon erősen megdörzsölte a csodalámpát, mert két élménnyel is gazdagabban térhetett haza szüleivel Gyulára.

Sajnos az időjárás a budapesti városnéző hajókázás alkalmával nem volt túl kegyes hozzájuk, többször is eleredt az eső, de ki emlékezik ilyen apróságokra, mikor Fecó és kishúga, Melinda az "óriási viharban" még vezethette is a hajót - közben pedig ámulták-bámulták Budapest szépségeit. A városnézés utáni finom vacsora utolsó falatjait már nehezen nyelték le a gyerekek részben a fáradtságtól, részben az izgalomtól - tudták, hogy másnap újabb izgalmas élmények várnak rájuk.

Az idő ezúttal kegyesebb volt hozzánk, szikrázó napsütésben találkoztunk a Vidámpark előtt.

Fecó már alig várta, hogy bejussunk a kapun és azonnal a dodzsem felirat felé indultunk, mert Fecó minden vágya az volt, hogy apával kettesben üldözőbe vehessék anyát és a kis Melindát - hát ez sikerült, önfeledt nevetések közepette koccantak a kocsik több menetben is egymás után. Aztán következhetett a Vidámpark szinte minden egységének felfedezése és kipróbálása - néha többször is... és természetesen késő délutánig.

/ 6




Reméljük Fecó, hogy a kapott élmények sokáig megmaradnak emlékezetedben és ha majd igazi autót vezetsz már, még akkor is szeretettel fogsz gondolni a Csodalámpára, amely ugyan "csak" a dodzsem vezetésének örömével tudott megajándékozni, de azt tiszta szívből és nagy szeretettel tette.

Sipos Zsuzsanna
koordinátor
Budapest 2008.julius 08.

Köszönjük Fecó nevében is az -nak a pompás hajókirándulást és a Budapesti Vidámpark Zrt. vezetőinek és munkatársainak a náluk töltött felejthetetlen napot.


Dominika (15 éves, Budapest)

Imecs Dominika 2008. április 28-án kapta meg azt a laptop-ot, amelyre már nagyon várt.

A hosszú kezelés előtt álló Dominika nagy örömmel fogadta az ajándékot és bár még nem mestere a számítógép kezelésének, de megfogadta, hogy gyorsan megtanulja azt. Ehhez Rényi adjunktus úr még segítséget is ígért Dominikának.

Tomaj Ildikó
kívánság-koordinátor

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Dominika nevében is köszönjük!


Dávid (14 éves, Érsekvadkert)

Sokszor mondjuk, hogy elállt a szavam, nem jutok szóhoz, amikor valamilyen meglepetés ér minket.
Így jártunk Dáviddal is, amikor kerekesszékén begördült a Csodalámpa Alapítványhoz, hogy átvegye a várva várt új számítógépet.

Annyira meghatódott és annyira örült az új számítógépnek, hogy bizony nehezen lehetett egy-egy szót is kihúzni belőle.
Azt azért sikerült megtudnom, hogy nagyon szereti a játékokat, mindent ismer, amit csak egy számítógépen játszani lehet. Mivel mással is tölthetné az idejét, és ezzel tökéletesen lefoglalja magát. És azt is megtudtam, hogy a régi PC már nem győzi a strapát, elfáradt, nem tud úgy teljesíteni, ahogyan azt Dávid szeretné.

Ezért kért tőlünk egy újat, és elhatározta, hogy ezentúl ő mindig győzni fog, legyen szó bármiről...

Diószegi Aramie
kívánság-koordinátor
Budapest, 2008.07.11.

A kívánságot az International Women's Club támogatásával teljesítettük. Dávid nevében is köszönjük!


Bianka (15 éves, Budapest)

Bianka-hoz kedden kopogtatott be a Csodalámpa a hőn áhított laptoppal.

Bianca a szíve miatt sajnos sokat kénytelen otthon tölteni 4 fal között, ahol ilyenkor, és főleg a nyári melegben hamar egyedül érzi magát az ember.
Az ajándék laptop segítségével mostantól sokkal könnyebb lesz kapcsolatot tartania a barátokkal, osztálytársakkal és az iskolai felkészülés, tanulás, hozzáolvasás sem jelenthet ezek után gondot.

Jobbulást és sok vídám órát kívánunk neked.

Dudás Péter
kívánság-koordinátor
Budapest, 2008.05.15.

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Bianka nevében is köszönjük!


Bernadett (8 éves, Miskolc)

Bernadett kívánsága az volt, hogy Édesanyjával és testvérével nyaralhasson a Balatonon.

Bár az érkezésük napján az időjárás nem volt kedvező, ez Bernadettet egyáltalán nem zavarta. Még aznap le kellett menni a partra, és az enyhe eső és szél ellenére nem maradhatott el a fürdés. Jó volt látni a kislány csillogó szemét: - hát ilyen a Balaton...

Az egy hét alatt a továbbiakban ragyogó időt fogtunk ki, a mindennapos többszöri fürdés mellett jutott idő egyéb programokra is.
Volt hajókirándulás Badacsonyba, nézelődés és egy kis vásárlás a fonyódi bolhapiacon, itt a legérdekesebb a kisállatvásár volt, motorozás igazi nagymotoron, bográcsgulyás készítés szabadtűzön, ahol természetesen Bernadett volt a főszakács, vacsorák étteremben, pizza és lángosvacsora a parton...
Ha nagyon meleg volt, az időt a szobában ütöttük el társasjátékkal, számítógépes játékokkal, puzzle kirakásával.

Örülök, hogy amellett, hogy egy kislány kívánságának teljesítésében segíthettem, új csodálatos barátaim lettek.

Sindlerné Solymosy Ágnes
kívánság-koordinátor


Dzseniffer (3 éves, Zalaegerszeg)

2008. július 5-én Zalaegerszegen járt a Csodalámpa a 3 éves Dzsenifernél, aki egy mindent tudó Baby born babát kért, és egy rózsaszínű babakocsit.

Amikor megérkeztünk, éppen akkor ébredezett, és nem tudta ki ez a sok idegen körülötte.
Miután megkapta az ajándékokat hitelen nem is tudta melyiket bontsa ki előbb, a babát, vagy a babakocsit?
Amikor sikerült kihámozni a babát a dobozból, nagy volt a meglepetés, a baba szinte mindent tudott, amit csak egy élő baba is tud.

Boldogok voltak a szülők is, és Dzsenifer is. Szülei köszönik a Csodalámpa Alapítványak, hogy ilyen nagy örömet szerzett a kislányuknak.

Külön köszönettel tartozunk a keszthelyi Gulliver Játék Nagykereskedésnek.

Német Erzsi
kívánság-koordinátor

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Dzseniffer nevében is köszönjük!


Bence (12 éves, Frankfurt am Main)


Megérkeztünk a nagy melegben a kórházhoz. Igaz, hogy már délután négy fele járt az idő de a hőmérséklet még mindig nagyon magas volt...

Bence eleinte nagyon megszeppent. Nem is gondolta volna, hogy ez az álma valóra válhat. Már régóta szeretett volna egy saját laptopot amivel úgy játszik, ahogy kedve van, és nem szólnak bele a nagy testvérek. Már az indulás előtt izgatottan várta, hogy megérkezzenek Szegedre. Anyukája nyakán lógva kérdezgette:
"Mikor indulunk végre?"

Nagy örömmel vette szemügyre ajándékát és alig várta, hogy otthon rendesen ki is próbálhassa kedvenc játékait rajta. Elmondása szerint kedvence a Need for Speed hamar felkerül az új laptopra!

Lengyel Lilla
kívánság-koordinátor

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Bence nevében is köszönjük!

From: *** Bence mailto : bence***** @ citromail.hu
Sent: Monday, July 14, 2008 6:02 PM
To: info@csodalampa.hu
Subject: Köszönet

Kedves Csodalámpa!

Ezúton szeretném megköszönni Önöknek,hogy kívánságomat szombaton teljesítették!
Nagyon régóta szerettem volna egy laptopot kapni! Az Önök segítsége nélkül nem lett volna laptopom. Betegségem miatt nem sokat mozoghatok,nem futkározhatok,ezért sokat számítógépezek. Ezt magammal tudom vinni bárhová is megyek.
Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a segítségüket!

Tisztelettel

****** Bence


Ferenc (15 éves, Hács)


Ferike éppen kemotherápiás kezelése miatt tartózkodott az osztályon. Nem érezte túl jól magát, sokat aludt és nem kereste senki társaságát.

Egyszer éppen az ebédlőben volt, amikor megjelentünk egy nagy dobozzal. Először csak furcsán nézet, aztán amikor rájött, hogy a várva várt ajándéka érkezett meg, örömében szinte szóhoz sem jutott.

Azonnal csomagolni kezdte, és csak azt mondogatta, hogy ő bizony már azt hitte, hogy sosem kapja meg. Bevitte a szobájába és rögtön üzembe is helyezte. Közben pedig felhívta az anyukáját, aki otthon volt, hogy micsoda csoda történt. Boldogan mesélte, hogy nagyszerű laptopot kapott és azt ecsetelgette, hogy mi mindent tud.

Csak úgy ragyogott és a körülötte lévőket is magával ragadta az öröme. Kicsit később, amikor visszamentem hozzá, már az ágya közepén volt a gép és egy barátjával előtte ültek -székeken az ágyra feltett lábakkal- valamit rágcsálva filmet néztek.
Nagyokat beszélgettek közben, és jókat nevettek. Feri állapota rohamosan jobb lett és másnap haza is mehetett. Igaz, csak rövid időre. Azóta társaival is megosztja laptopját, ha itt van a klinikán.



Nagyon jó helyre került ez az ajándék! Amikor rossz állapotban lévő barátjának adta kölcsön gépét vagy éppen együtt játszottak rajta, az hamarosan jobban lett és természetesen most neki is egy ilyen masina az álma. Reméljük Ferinek még sok öröme lesz ajándékában.
Köszönjük a csodalámpának ezt a boldogságot, amit okozott.





Bezdánné Végh Tünde
kívánság-koordinátor
2008.06.24

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Ferenc nevében is köszönjük!


István (10 éves, Dabronc)


Istvánka ma érkezett be a Tűzoltó utcai Klinikára és hamarosan megműtik. A műtét után hosszú kezelés vár rá, ezért szerettük volna kívánságát mielőbb teljesíteni, hogy a hosszú lábadozási időben tudjon játszani a kért ajándékkal, az általa oly nagyon vágyott Nintendo-val.

Nagy volt a meglepetés, hiszen Istvánka nem számított rá, hogy ilyen hamar megkaphatja a játékot. Izgatottan szorította magához a kis gépet és ettől kezdve számára megszűnt a külvilág - édesapja segítségével pillanatok alatt beállították a gépet és már lehetett is nézni az izgalmas filmet.

Mielőbbi gyógyulást kívánunk és reméljük, hogy a játék sok örömteli órát fog szerezni Istvánka számára.



Sipos Zsuzsa és Tomaj Ildikó
kívánság-koordinátor
2008. június 30.

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. István nevében is köszönjük!


Bertold (8 éves, Lenti)

Ma, 2008 júliusának első napján, hosszú autóút után érkeztünk meg Bertiékhez Lentibe. Ő nagyon megörült, hogy meglátogattam, még az érkezésemkor sem sejtett semmit. Így igazán sikerült a meglepetés, amikor előkerült a teherautó platójából egy hatalmas, gyönyörű terepasztal.

Bertinek - önmagát megcáfolva - elakadt a szava. Laci, a terepasztal készítője beüzemelte a "csodát". Világít a mozdony, több alagút is van, lecsukódott a sorompó az útnál!

Minden hang, mozgás kíváncsisággal, boldogsággal töltötte el Bertit és a családot. Most igazán helyén való a mondás: örömünket megtalálni mások örömében, minden boldogság titka. Aztán előkerült a padlásról egy doboz: benne apró makett házak. Mi pedig magára hagytuk a családot...

Köszönjük ezt a szép napot a CSODALÁMPÁ-nak, és azoknak a nagyszerű embereknek, akik segítettek az ajándék kivitelezésében, az építőnek, Ténai László úrnak az "célhoz juttatásban".

Csodálatos szép napot szereztek Bertinek.




Russayné Szabolcsik Ildikó
kórházpedagógus
Lenti, 2008.07.01.

/ 3



A kívánságot az támogatásával teljesítettük. Bertold nevében is köszönjük!


Szabrina (8 éves, Tiszakerecseny)

Egy meleg nyári napon érkezett az osztályra Szabrina. Úgy tudta, hogy csak egy kontrollvizsgálatra jönnek.

Nagyon meglepődött, amikor meglátta az óriási csomagot a játszószoba kisasztalán.

Először el se akarta hinni, hogy az övé. Később édesanyja biztatására mégis nekilátott a kicsomagolásának. Ragyogó szemmel vette birtokba a csodálatos laptopot.

Reméljük örömöddel kicsit mi is hozzájárulhattunk gyógyulásodhoz!


Szilágyi Krisztina
kívánság-koordinátor
2008.06.29.

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Szabrina nevében is köszönjük!


Zorka Sára (4 éves, Székesfehérvár)

Zorka egy hordozható DVD lejátszót kért a Csodalámpától, hogy a sok kellemetlen kórházi tartózkodás alatt is nézhesse kedvenc rajzfilmjeit.

A lejátszó átadására az AXA csoport Magyarország Családi Napján került sor. Persze nem véletlenül, mert a kívánság teljesítését a csoport adománya finanszírozta.

/ 3



Zorka kérésére a lejátszót egy igazi bohóc adta át és az igazi színpadon, sok-sok mosolygó AXÁ-s munkatárs előtt.

Amint az árnyékba értek, Zorka máris kibontotta a dobozt, hogy közelebbről is megismerkedjen a Philips lejátszóval.

Sok örömet és jó szórakozást a lejátszóhoz és mielőbb jó egészséget kívánunk Lilinek.

Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2008.06.21.

A kívánságot az támogatásával teljesítettük. Köszönjük!


Lili (17 éves, Szigetmonostor)

Lili konfliktuskerülő alkat lehet, mindenesetre egy laptop-ot kért a Csodalámpától azért (is), hogy testvérével ne kelljen vitatkozni, akarom mondani osztozni a régi otthoni számítógépen.

Persze ez volt a legkevésbé fontos indok, igazából a sok kórházi tartózkodás alatt szeretné interneten tartani a kapcsolatot barátaival.

A vadonatúj számtógép átadására az AXA csoport Magyarország Családi Napján került sor. Persze nem véletlenül, mert a kívánság teljesítését a csoport adománya finanszírozta.

/ 5



Lili nem kis meglepetésére a számítógépet rejtő dobozt egy igazi bohóc adta a kezébe a színpadon, jó néhány AXÁ-s munkatárs tapsa közepette.
Persze semmi sem véletlen, a Családi Nap keretében két gyerek kívánságát is teljesítette az AXA csoport, és a 4 éves Zorka kérte, hogy a DVD lejátszóját egy igazi bohóc adja át neki.

Az ünneplés után Lili alig várta, hogy kibontsa a dobozt. Hozzáértő módon kivette a gépet, helyére pattintotta az akkut, bekapcsolta, majd a biztonság kedvéért előkapta a használati utasítást is.

Sok örömet a laptophoz és mielőbb jó egészséget kívánunk Lilinek.

Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2008.06.21.

A kívánságot az csoport támogatásával teljesítettük. Köszönjük!


Iván (16 éves, Budapest)

/ 5



From: Iván *** v*****5@gmail.com
Sent: Sunday, June 29, 2008 1:10 PM
To: info@csodalampa.hu
Subject: köszönet

Kedves Csodalámpa!

Szeretném ezuton is megköszönni azt hogy az alapítvány pár héttel ezelőtt teljesítette kívánságomat, és megkaphattam a régóta várt kompresszort. Sokaknak lehet hogy kicsit viccesen hangzik, minek kér egy gyerek egy kompresszort? Egyáltalán mi az?

5-6 éve hobbim a makettezés, és így a retuspisztolyt (festékszórópisztoly, alapszínek felfújása, kamuflázs stb.) is igen gyakran használom, aminek működéséhez sűrített levegő kell (ez biztosítja a nyomást a festék kifújásához). Eddig sűrített levegős palackokat vettem, de ezek nyomása ingadozó, kevés fújásra jók, és nem utolsó sorban drágák (az elmúlt évek alatt több száz ilyet vettem és használtam el...).
A kompresszor sűrített levegőt gyárt folyamatosan, nyomása állítható, nem fogy ki. Amit én kaptam az ráadásul még csöndes, és kicsi is, szóval 100%-ig ellátja feladatát!!! Ezzel az eszközzel már sokkal egyszerűbben, és jobb minőségben készíthetem a harcjármű, illetve más járművek, figurák alapszíneit, vagy különleges rejtőszíneit.

Szeretném mégegyszer megköszönni a Csodalámpának hogy megkaphattam ezt az eszközt, mert ezzel öröm dolgozni:)

Üdvözlettel V**** Iván

u.i.: A mellékelt képek a legutóbb elkészült diorámámat (kis kompozíció) ábrázolják (6. helyezést értem el vele egy nemzetközi versenyen ezévben). 1944 Normandia, egy kisebb brit alakulat próbál elslisszolni a német páncélos raj előfutárja előtt...


Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Budapest 2008.06.18.

A kívánságot az támogatásával teljesítettük. Iván nevében is köszönjük!


Ádám (16 éves, Algyő)

From: Ádám ****@freemail.hu
Sent: Wednesday, June 25, 2008 9:49 PM
To: csodalampa@t-online.hu
Subject: Köszönet!

Tisztelt Csodalámpa Alapítvány!

Szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy az alapítvány segítségével eljutottam Németországba, az Audi Autógyárba.

Nagy élményben volt részem és olyan utazáson, programon vettem részt, amit magánemberként nem tudtunk volna megszervezni.

Külön köszönöm Noéminek, hogy kalauzolt bennünket az út során és segített a nyelvi nehézségek leküzdésében.

Tisztelettel és Üdvözlettel: Ádám


/ 4



Lusztig Noémi
kívánság-koordinátor

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Ádám nevében is köszönjük!


Krisztián (13 éves, Tákos)


Vannak dolgok, amire azt mondják, nem lehet könyvből megtanulni. Meg kell tapasztalni.

Hogyan is lehetne leírni azt a belső mosolyt egy beteg gyermek szemében, azt a boldogságot, amikor elfelejti, hogy kórházban fekszik, hogy éppen az infúzió csurog bele, hogy miért is nem a barátokkal focizik, hogy miért is kell magántanulónak lennie a sok hiányzás miatt.

Krisztián még aludt, mert rossz volt az éjszakája és le sem hunyta a szemét. Amikor kinyitotta, ott álltunk előtte a Csodalámpától kapott ajándék laptoppal. Első pillanatban azt hitte, hogy álmodik. Ugyanis csak reménykedett, hogy hamarosan megkapja, ezért naponta figyelemmel kísérte a Csodalámpa Alapítvány honlapját.

Széles mosollyal vette át az ajándékot, és nagy szemeket meresztett édesanyjára, amikor kiderült, hogy ő a "beavatottak" közé tartozott, ahogyan Marcsi, a főnővér is.


- Anyu te tudtad, és nem szóltál???


Nem szólt bizony, de ez így lett igazán meglepetés. Pillanatok alatt már üzembe is helyezte a masinát.

Csodálatos dolog egy ilyen kívánság teljesítésben részt venni, ezt elmesélni valóban nem lehet, csak megtapasztalni....

Gyógyulj meg drága Krisztián, minél előbb!



Diószegi Mária
kívánság-koordinátor
Budapest, 2008.06.21.

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Krisztián nevében is köszönjük!


Archívum

Archívum


Belépés