2023-12

Vivien (5 éves, Biatorbágy)

Vivien mozgásában korlátozott kislány, így egy speciális kerékpár volt a kívánsága, amellyel ő is ugyanúgy bicajozhat, mint társai.
A kívánság teljesítésére a kerékpárt készítő szakember műhelyénél került sor, ahol Vivien szüleivel együtt megtudhatta, hogyan működik a speciális bicikli, hogyan kell a hevedereket szabályosan meghúzni, a kisegítő eszközöknek milyen szerepe van. Közben Vivien is rájött (kis segítséggel), hogyan kell a kormányt megfogni, egyenesen ülni a nyeregben és mitől szól hangosabban a csengő - anyukája legnagyobb örömére. Miután minden tisztázódott, ideje lett egy kis száguldozásnak. Nekiindult a csapat, hogy most már tényleg kipróbálja az ajándékot. Mivel a pedálok taposása még nehezen indult, igénybe kellett venni apa, mint biomotor, segítségét a felgyorsuláshoz. Innen ment minden, mint a karikacsapás. Le is vonták a szülők a következtetést, nem lesz itt semmi baj, egy hónap múlva Vivi tökéletesen fog kerékpározni.


Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel valóra válthattuk Vivien álmát!


Németh István
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.12.21.

KRISZTIÁN (5 éves, CSAJÁG)

Krisztián szeret óvodába járni, focizni, mesét nézni. Különösen érdeklik a Verdák kalandjai. Amióta megtudta, hogy létezik Verdák gyerekágy, azóta arra vágyott, hogy egy ilyen autós ágyikóban aludhasson ő is.
Vágya a mai nappal valóra vált, és ezentúl kedvenc mesehőse őrzi éjszakánként Krisztián álmát.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a gyenesdiási Fragola Ételbár vezetőségének, dolgozóinak és vendégeinek, valamint Gorján Gábor úrnak, hogy segítségükkel teljesíthettük a kisfiú kívánságát.


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Csajág, 2023.12.12.

HANNA (7 éves, CSAJÁG)

Hanna iskolába jár, de szabad idejében szívesen segít a főzésben, szeret játszani, és persze mesét nézni. Kedvenc mesehőse a Jégvarázs hercegnője, Elza. Kívánsága pedig egy olyan ágy volt, amelyben ő is hercegnőnek érezheti magát.
Szép álmokat Hanna!


Köszönjük a CHARITIES AID FOUNDATION OF AMERICA támogatását, segítségükkel teljesíthettük a kislány kívánságát.


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Csajág, 2023.12.12.

ZSUZSANNA KETRIN (5 éves, HAJDÚHADHÁZ)


Ketrin vágya egy tablet volt, amin meséket nézhet és különféle online játékokat játszhat, akár otthon, akár a kórházban töltött idő alatt is. Nagyon szerette volna, ha még karácsony előtt teljesül a kívánsága.
Széles mosollyal az arcán nyugtázta, hogy ez a szép, új tablet a mai naptól kezdve már az övé, így a karácsonyi meséket és gyerekfilmeket is megnézheti rajta.
Jó szórakozást Ketrin!Köszönjük magántámogatóinknak, hogy valóra válthattuk a kislány vágyát!
Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023. 12. 22.


ZSÓFIA (3 éves, HAJDÚHADHÁZ)


Zsófi 3 és fél éves, mosolygós, vidám kislány, aki szeret énekelni, rajzolni, mesét nézni. A Csodalámpától egy tabletet kért, amit mindenhova magával vihet, nézhet rajta meséket bárhol.
A kislány vizsgálatra érkezett a mai napon, és kíváncsian érdeklődött, vajon megérkezett-e a várva várt ajándéka. Bizony megérkezett, Zsófi öröme pedig határtalan volt.
Jó mesenézést, Zsófi!


Köszönjük magántámogatóinknak, hogy teljesíthettük a kislány kívánságát!


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023. 12. 22.


ZALÁN MIHÁLY (8 éves, TISZACSEGE)


Zalánka sokféle játékkal szokott a számítógépen játszani, de ezek csak otthon elérhetőek számára, így kívánsága egy tablet volt, amelyen magával viheti mindenhova kedvenc számítógépes játékait.
A kisfiú a szórakozáson, játékon kívül tanulásra is jól tudja majd használni ezt az eszközt, hiszen a tableten számtalan fejlesztő játék áll rendelkezésre.
Jó volt látni a boldogságot Zalánka arcán, amikor átvette ajándékát.Köszönjük magántámogatóinknak, hogy egy újabb beteg gyermek kívánságát válthattuk valóra!


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023. 12. 22.


RÓBERT (16 éves, SÁTORALJAÚJHELY)


Robi vizsgálatra érkezett ma a kórházba, ahonnan álmai laptopjával távozott.
Nagyon izgatott volt, nem számított rá, hogy ilyen hamar teljesül a kívánsága.
Amikor kibontottuk ajándékát a csomagolásból és megkérdeztem hogy ilyenre gondolt-e, azt mondta mosolyogva, hogy ez sokkal jobb, mint amire számított.
Elárulta azt is, hogy amint hazaér, máris letölti a számára szükséges programokat, de játékon, szórakozáson kívül természetesen tanuláshoz is használni fogja ezt a szép laptopot, amellyel igazán nagy örömet szereztünk neki.Köszönjük magántámogatóinknak, hogy teljesíthettük Robi kívánságát!


Misó Péterné
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2023. 12. 27.


REBEKA BOGLÁRKA (14 éves, HAJDÚVID)

Bogi úgy tudta, meg kell ismételnie a vérvételt, mivel technikai okok miatt nem volt értékelhető a legutóbbi laborviszgálat eredménye.
Így, nem túl lekesen, de kötelességtudóan utazott édesanyjával Debrecenbe a klinikára 2 nappal karácsony előtt.
Hamarosan azonban jókedvre derült, sőt, határtalan öröm lett úrrá rajta, amikor a helyszínen kiderült, szó sincs vérvételről, hanem egy nagy meglepetés vár rá: az áhított laptop, amit a Csodalámpa Alapítványtól kért.
Bogi, használd egészséggel!


Köszönjük a BetterMore Consulting Kft. támogatását, mellyel valóra válthattuk a nagylány kívánságát!Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023. 12. 22.


LARA (6 éves, Komló)


Mai napon egy mosolygós kislány álmát sikerült valóra váltani, aki nagyon szeretett volna egy saját tabletet.
Lara a szüleivel érkezett a Groupama Biztosító komlói irodájába, ott találkoztunk, és adtuk át az ajándékot.

Idén Larának pár nappal előbb lett karácsony. Nagyon örült, mert most már saját tabletjén tudja a meséket nézni.

Köszönjük a Groupama Biztosító ZRt. támogatását, mellyel sikerült ismét
nagy örömet szerezni egy beteg kisgyermeknek!


Szabó László
kívánság-koordinátor
Komló, 2023.12.18.

Áron (15 éves, Csorna)

upload:Beszamolok/5488_aron.jpgÁron sokat hezitált, hogy a szívére vagy az eszére hallgasson, amikor megtudta, kívánhat valamit a Csodalámpától. Régi nagy vágya volt egy Xbox, amin legalább az online világban találkozhat, játszhat a barátaival, ugyanakkor a tanulmányai miatt hamarosan jól jönne neki egy komolyabb számítógép.

Végül a szíve győzött, és kedves támogatóinknak hála még karácsony előtt sikerült meglepnünk őt a játékkonzollal. Áronnak felcsillant a szeme, amikor átadtam neki a hatalmas dobozt. Persze alig várta, hogy mielőbb hazaindulhassanak, és letölthesse kedvenc játékait a gépre.


Köszönjük magántámogatóinknak, hogy segítségükkel sikerült valóra váltani Áron álmát!


Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023. december 23.


Jázmin (9 éves, Nyíregyháza)


Jázmin sportos kislány, aki nagyon szeret kosarazni, boxolni és focizni. Sokszor hallgat zenét is, kedvence a Valmar duó. Bevallotta, hogy énekesnő szeretne lenni vagy rendőrnő.
A Csodalámpától egy Xbox volt a kívánsága, mert nagyon hiányoznak neki a lányok a suliból, és így legalább online tud velük játszani. Izgatottan várja, hogy barátnőivel együtt játszhassa kedvenc focis és autóversenyzős játékait.

Köszönjük magántámogatóinknak, hogy segítségükkel nagy örömet szerezhettünk Jázminnak.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023. december 18.

Dávid (17 éves, Kocsér)


Dávid imád a szabadban lenni, focizni, bringázni, bár ezekkel a tevékenységekkel sajnos egyelőre kicsit várnia kell. Ráadásul a kórházi kezelések miatt sok időt kell távol töltenie otthonától, családjától, barátaitól.
A Csodalámpától egy Xbox volt a kívánsága, hogy a Fortnite-tal és a többi kedvenc játékával tudjon játszani a kórházban is, hiszen így sokkal gyorsabban és szórakoztatóbban telik az idő.

Köszönjük magántámogatóinknak, hogy segítségükkel teljesíthettük Dávid kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023. december 18.

Zsófia (16 éves, Kecskemét)


Zsófi izgatottan várta kívánságának teljesítését. Azt tudta, hogy megkapja az áhított iPhone-t, és azt is tudta, hogy az átadásra egy különleges eseményen kerül sor, de álmában sem gondolta volna, hogy ilyen élményekben gazdag vasárnap délután vár rá.
Az ajándékot ugyanis a Kecskeméti TE felnőtt labdarúgó játékosai adták át, akik kedvességükkel, közvetlenségükkel elkápráztatták Zsófit. Meglepetésként pedig a nagylány apukájával együtt a VIP páholyból nézhette végig a meccset és szurkolhatott a fiúknak.
Zsófi nevében is köszönjük a Kecskeméti TE felnőtt labdarúgó játékosainak és a stábnak
ezt a különlegesen szép délutánt.


Zsombori Erzsébet
kívánság koordinátor
Kecskemét, 2023.12.17.


Patrícia Liliom (12 éves, Szombathely)
Lili egy laptopra vágyott, ami a tanulásban segíti, de a szabadidős tevékenységének is igen hasznos eszköze lesz.
Igazi meglepetés volt számára a mai nap, nem is gondolta, hogy kérése ilyen gyorsan teljesülni fog.
Örömtől ragyogó arccal vette át ajándékát, és már tervezgette is, milyen sok mindenre fogja használni gyönyörűséges laptopját.

Köszönjük magántámogatóinknak, köztük Miklósa Erikának, Figula Mihály úrnak és a Pannonbormíves Céh borászainak, hogy segítségükkel teljesíthettük Lili kívánságát.


Fekete Monika
kívánság koordinátor
Szombathely, 2023. 12. 15.


Orsika Irén (11 éves, Újléta)

Orsika vágya egy okostelefon volt, amely mindig nála lehet, és amelyet sokféleképpen használhat.
A barátokkal, rokonokkal való beszélgetéseken kívül szeretne rajta zenét hallgatni, játszani, internetezni.


Jókedvűen vette át ajándékát, és izgatottan várta, hogy mielőbb hazaérjen és beüzemelhesse új mobilját.
Köszönjük a Cosmo Consult Kft. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Orsika kívánságát!


Dr. Nagy Beáta Erika
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023.12.15.

Kamilla (9 éves, Fertőszentmiklós)


Kamilla csillogó szemmel bontotta ki a nagy dobozt, amely a kislány kívánságát, egy laptopot rejtett.
Elsősorban tanuláshoz fogom használni, de persze szeretnék rajta játszani, és meséket, filmeket is nézni – mondta nagy örömmel Kamilla.


Köszönjük a BetterMore Consulting Kft. támogatását, mellyel egy újabb beteg gyermek kívánságát teljesíthettük!Fekete Monika
kívánság koordinátor
Szombathely, 2023. 12. 19.


Attila (8 éves, Nyírlugos)


Attila kitűnő tanuló, kedvenc tantárgya a matematika. E mellett szeret számítógépen játszani, kirándulni, gitározni.

Kívánsága pedig egy PlayStation játékgép volt, amin izgalmasabbnál izgalmasabb játékok sora várja.


Köszönjük Hódi Pamela és a TV2 Média Csoport Zrt. támogatását, mellyel
újabb beteg gyermek arcára varázsolhattunk mosolyt.


Dr. Nagy Beáta Erika
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023.12.10.

Zoltán (11 éves, Budapest)


Zolinak még sosem volt mobiltelefonja, ezért a Csodalámpától ez volt a kívánsága. Egyrészt a tanuláshoz van szüksége a telefonra, mert sokszor nem tud részt venni az órákon és így üzenetben megkaphatja az órai anyagot a társaitól. Másrészt nagyon szeret fotózni és ezzel a készülékkel nagyon szuper képeket tud majd készíteni.

Zoli nagyon meghatódottan vette át kívánságát az ünnepi díszbe öltöztetett Szent István téren, az ünnepi forgatagban.


Köszönjük a Jet Travel Kft. támogatását, mellyel teljesíthettük Zoltán kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.12.15.

Milán Viktor (14 éves, Galgamácsa)Milán szeret sok időt a szabadban tölteni, focizni és a közeli tónál horgászni. A kórházi kezelések miatt nem tud annyit a szabadban lenni, amennyit szeretne, ezért inkább az Xboxán játszik.

Milán kívánsága a Csodalámpától egy kormányszett volt, amit az Xboxához lehet csatlakoztatni.

Jó szórakozást kívánunk Milán!


Köszönjük a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. , a Sharity Adományszervező Alapítvány és magántámogatóink támogatását,
mellyel teljesíthettük Milán kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.12.14.

Brigitta (14 éves, Létavértes)Brigitta régóta dédelgetett álma vált valóra a mai napon, amikor megkapta a Csodalámpa ajándékát, az áhított iPhone-t. Örömtől ragyogó arccal, óvatosan bontogatta a dobozt és vette kézbe a szép új készüléket, melyre olyan nagyon vágyott.


Köszönjük a CHARITIES AID FOUNDATION OF AMERICA támogatását,
segítségükkel teljesíthettük Brigitta kívánságát.


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023.12.15

Bence (16 éves, Karancslapujtő)


Bence szeretné fejleszteni a számítógépét, hogy a legújabb játékok is tudjanak futni rajta, ezért a Csodalámpától egy videokártyát és egy tápegységet kért.

Legjobban a Forza és Fifa játékokkal szeret játszani, de a valóságban is szeret focizni. Az a sport, amit Bence komolyan űz, az az úszás. A gyorsúszás a kedvenc úszásneme. Addig, amíg Bence újra mehet uszodába és a focipályára, marad a virtuális sportolás.

Jó szórakozást kívánunk Bencének!


Köszönjük támogatónk, Balogh Ottó úr segítségét, mellyel teljesíthettük Bence kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.12.15.

Áron (15 éves, Hatvan)Áron sokáig gondolkozott, hogy mit is kérjen a Csodalámpától. Kívánságával várt addig, amíg már nem kell kezelésekre járnia.

Végül egy fekete Csepel kerékpárra esett a választása, melyet már nagyon várt, hogy szabadidejében tekereghessen vele a környéken.


Köszönjük a CHARITIES AID FOUNDATION OF AMERICA támogatását!


Piacsek István
kívánság-koordinátor
Hatvan, 2023.11.20.

Rebeka (10 éves, Ózd)

Rebeka jó tanuló, a környezetismeret és a történelem a kedvenc tantárgya, de robotika szakkörre is jár.


Rebeka egy smart TV-t kért a Csodalámpától, hogy a szobájában tudja nézni kedvenc meséit és hogy a saját szobájában tudjon Xboxon is játszani.


Jó szórakozást kívánunk Rebekának!
Köszönjük magántámogatóinknak, hogy segítségükkel örömet szerezhettünk Rebekának.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.12.06.

ROLAND (17 éves, ROMHÁNY)


Roland szakácsnak készül, a családi rendezvényekre már ő készíti el a több fogásos menüket. A sütés-főzés közben szívesen hallgat club zenéket. Elmondása szerint legjobban húsételeket szeret készíteni.

A Csodalámpától egy mobiltelefon volt a kívánsága, mert a régit összetörte. Roland nagyon örült az új telefonjának, a maszk alatt széles volt a mosolya. Használatához sok örömöt kívánunk!


Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük Roland kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.12.11.

BÁLINT GÁBOR (17 éves, DUNAÚJVÁROS)


Bálint komolyan foglalkozik a testedzéssel, rendszeresen jár edzőterembe. A jövőben gyógytornászként szeretne dolgozni.

A Csodalámpától egy fejhallgató volt a kívánsága, amin hallgathatja – mások zavarása nélkül - a kedvenc zenéit akár a kórházban, akár majd az edzőteremben.


Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük Bálint kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.12.11.

Ferenc Alex (3 éves, Karcag)

Ferike kívánsága egy háromkerekű bicikli volt, amellyel könnyedén közlekedhet addig is, amíg még bizonytalan a járása. A bicikli tekerésével pedig tovább erősödhetnek izmai. Kérte, ha lehet, zöld színű legyen a bicaj, mert az a kedvenc színe.
A Csodalámpa Dzsinnje maradéktalanul teljesítette a kívánságot, és a kisfiú vidáman, boldogan vette birtokba a szép zöld kerékpárt.

Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük Ferike kívánságát.


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Karcag, 2023. 12. 03.

MELANI VIKTÓRIA (9 éves, EPÖL)


Melani kívánsága a Csodalámpától egy laptop volt, hogy segítségére legyen a tanulmányaiban, mert a kórházi kezelések miatt nem tud minden nap iskolába menni.

Melani nagyon boldog volt, hogy az otthonában kaphatta meg a csodaszép, kék laptopját, amelynek használatához mindannyian sok boldogságot és örömöt, és ami a legfontosabb: jó egészséget kívánunk!
Köszönjük a Groupama Biztosító ZRt. támogatását,
mellyel örömet szerezhettünk Melani számára.


Szerencsés Tamás
kívánság-koordinátor
Epöl, 2023.11.29.

MÁRK (3 éves, EMŐD)


Márkócska három éves. Nagyon érdeklődik az autók iránt. Leginkább autós meséket szeret nézegetni. Szinte egész nap eljátszik az autóival. Mindenfélét kitalál velük. Tologatja, felsorakoztatja, garázst épít az autóknak. De legfőképpen bele szeret csücsülni az autókba. Pirosba, fehérbe, nagyba, kicsibe. Mindegy milyen típusú, csak autó legyen! Azért, mert Márkócska annyira imádja az autókat, a Csodalámpa Alapítvány a 3. születésnapja alkalmából meglepte őt egy piros Audi kisautóval. A piros kis csoda világít, zenél, van rajta visszapillantó tükör kettő és biztonsági öv is.

A pici fiú nagy érdeklődéssel segített kibontani a dobozt, amiben a csoda autó lapult. Beleülni csak az anyukája segítségével volt hajlandó, és elpityeredett, amikor beindult az kisautó motorja. Inkább csak üresen járatta a kis csodát, tetszett neki, hogy világít és zenél, és hogy ő nyomkodhatja a távirányító gombjait. De azt hiszem, hogy hamarosan bátran beül majd kisautójába, hogy onnan nézve csodálhassa meg utcájuk házait.

Drága kis Márk! Kívánunk neked nagyon boldog születésnapot! Jó egészséget és hosszú, boldog életet és hogy legyen sok örömöd ajándékodban!


Köszönjük magántámogatónknak, hogy teljesíthettük a kisfiú vágyát!


Tatárné Csonka Zsuzsanna és Szedlák Enikő
kívánság-koordinátorok
Emőd, 2023 november 24.

LEJLA ZSÓFIA (8 éves, RUDABÁNYA)Lejla szüleivel és kistestvérével él Rudabányán. A napokban ünnepelte nyolcadik szülinapját, kívánsága egy Xbox játékkonzol volt.

Nagy örömmel, vidáman vette át ajándékát, és ragaszkodott hozzá, hogy az átadáskor készült fotón kisöccse is szerepeljen, akit nagyon szeret, és akit biztosan be fog vonni egy-két játékba.


Köszönjük a CHARITIES AID FOUNDATION OF AMERICA támogatását, segítségükkel teljesíthettük Lejla kívánságát.


Gömöri Mariann
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2023.11.27.

DÁNIEL (17 éves, ACSALAG)A 17 éves nagyfiú álma vált valóra, amikor találkozhatott kedvencével, Majkával. Dani mindig nézi a Sztárban Sztár műsorát és ő a kedvence.

A műsor leköti a beteg fiú figyelmét, kedveli is nagyon, így nagy volt az öröm, amikor a találkozó után a zenés műsor élő felvételén is ott lehetett. Még Pápai Joci is odament hozzá és közös képet készített vele.


Köszönjük Majoros Tamásnak, hogy megszervezte a találkozót.
Majkának is nagy köszönet, amiért egy életre szóló élményt nyújtott a fiúnak!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.11.26.

AMIRA ANASZTÁZIA (5 éves, SZENTENDRE)Amira mostanában a kezelések miatt nem találkozhat a barátnőivel, nem járhat óvodába és nem mehet játszótérre sem.

A Csodalámpától épp ezért egy Xbox volt a kívánsága, hogy online tudjon játszani a társaival.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád támogatását, mellyel teljesíthettük Amira kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.11.27.

MÁRK (5 éves, BUDAPEST)


Márk kívánsága egy Nindendo Switch volt, mellyel nem csak otthon, hanem a kórházban töltött idő alatt is jókat játszhat.

A kisfiú kívánságának teljesítésére ünnepélyes keretek között került sor: Márk rivaldafényben állt és vette át ajándékát a Fashion Street színpadján, majd segédkezett a díszkivilágítás felkapcsolásában, végül szemtanúja lehetett annak a nem mindennapi jelenetnek, amikor az igazi Mikulás leereszkedik a háztetőtől a csodásan kivilágított épület homlokzatán az utcára, hogy ott szétossza puttonyából az ajándékokat a gyerekek között.

Kedves köszönőlevelet kaptunk cserébe:

Nagyon szépen köszönjük mégegyszer Márk nevében a Mikulás ünnepségre történő meghívást. Csodálatos élményben volt részünk. 🎅 Külön köszönetet szeretnénk mondani a Márk ajándékát támogató Úrnak, illetve Nektek, hogy részesei lehettünk. Hálás szívvel köszönjük!!!
Áldott Karácsonyi Ünnepeket 🎄 és Sikerekben Gazdag Új Évet kívánunk! 🍾🥂🤞

Üdvözlettel: Márk családja
Köszönjük a Pappas Autó Magyarország Kft. támogatását, segítségükkel nagy örömet szerezhettünk Márknak.Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023. december 6.

Flóra (7 éves, KEMENESMAGASI)

Egy barátságos otthonba lépve egy kedves kislány szűnni nem akaró mosolya fogadott a családja körében. A bemutatkozásnál kicsit megilletődött, és türelmesen várta a csomagbontást. Megtudtam, hogy Flóra az áhított tableten elsősorban filmeket fog majd nézni és zenét szeretne hallgatni. Őszinte öröme nagyon megható volt.
Flóra, használd élvezettel szép új tabletedet!


Köszönjük a Pepper House Kft.-nak, hogy valóra válthattuk a kislány kívánságát!


Ludvig József
kívánság koordinátor
Kemenesmagasi, 2023.11.30.

DOMINIK (13 éves, KEMENESMAGASI

Dominik 13 éves kora ellenére férfias, határozott kézfogással üdvözölt, és nehezen leplezte izgatottságát. Mosolyogva vette át tőlem a dobozt, aminek tartalmára már nagyon vágyott. Elmondta, hogy autós játékokat szeretne játszai a frissen kapott PlayStation-nel, és határozott elképzeléssel is rendelkezik a játék típusát illetően. Boldogan állt a fényképező gép elé, a mosolya mindent elárult.

Köszönjük a Pepper House Kft. támogatását, segítségükkel nagy örömet szerezhettünk Dominiknek!


Ludvig József
kívánság koordinátor
Kemenesmagasi, 2023.11.30.

MILÁN (8 éves, Zalaegerszeg)

Milán 2. osztályba jár, és a tanulás mellett szívesen játszik építőjátékokkal, leginkább legóval, de nagyon érdeklik az autók is.
A Csodalámpától mégis egészen másfajta ajándékot kért: egy PlayStation játékkonzolt, amivel a játékok egy új világa nyílik majd meg előtte.
Jó időtöltést Milán, élvezd az új kalandokat!

Köszönjük magántámogatóinknak, hogy valóra válthattuk Milán kívánságát!


Ekler Katalin
kívánság-koordinátor
Zalaegerszeg, 2023.12.01.


Csenge (8 éves, Várfölde)


Csenge egy nagyon kedves, aranyos kislány, aki a Csodalámpától egy laptopot kért, hogy megkönnyítse számára a tanulást.
A kislány szabadidejében nagyon szeret gyerekdalokat hallgatni és meséket nézni, amire szintén lehetősége lesz a laptopjával.

Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel nagy örömet szerezhettünk Csengének.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.11.24.

Álmos (12 éves, Pákozd)

Álmos nagyon szeret a szabadban játszani a barátaival, velük együtt biciklizni, barangolni az erdőben vagy horgászni a Bella-tónál. Sportol is, az Alba Fehérvár kosarasa és nagy álma, hogy profi kosaras lehessen.
A Csodalámpától egy PlayStation volt a kívánsága, hogy a barátaival legalább virtuálisan együtt tudjon játszani, amíg a kórházi kezelése tart.

Köszönjük magántámogatóinknak, hogy segítségükkel örömet szerezhettünk Álmosnak.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.11.24.


VIVIEN (15 éves, VÖNÖCK)Vivien régóta szeretett volna egy mobiltelefont, amivel tarthatja a kapcsolatot a barátnőivel, amikor kórházban van.

A Csodalámpától egy gyönyörű, fehér mobiltelefon volt a kívánsága, amelyen persze bárhol meghallgathatja a kedvenc zenéit is.


Köszönjük a Hesse Trade Kft. ismételt támogatását, mellyel örömet szerezhettünk Viviennek.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.11.22.

RAJMUND (15 éves, DUNASZENTGYÖRGY)Rajmi kívánsága a Csodalámpa Alapítványtól azonnal egy laptop volt, amint megtudta, hogy egy nagy vágya megvalósulhat. Amikor megkérdeztem tőle mire szeretné használni azt mondta elsőnek, hogy ezzel utol tudná érni a társait a tanulásban és tudná tartani velük a kapcsolatot barátilag is.

Osztályfőnöke kérte a többieket, hogy amint Rajmi megkapja a laptopját, szervezzenek csoportot, amiben ő is benne van és a számítógép teremből fogja leadni az óráit úgy, hogy azon Rajmi is részt tudjon venni.

Nagy volt Rajmi öröme, amikor a laptop megérkezett a kórházba, ahol még hosszú időt kell eltöltenie, míg végleg hazamehet. Bár a csomagolásból való kibontásnál kicsit félt, nehogy kárt tegyen a laptopban, de aztán kíváncsian és bátran állt neki a beüzemelésnek.


Equilor Befektetési Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Rajmund kívánságát.

upload:Beszamolok/equilor_logo.webp


Radnayné Molnár Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.11.24.

HUNOR (6 éves, HATVAN)


„Nem adom fel”, mondta nekem Hunor a budapesti Tűzoltó utcai Gyermekkórház Onkológiai Osztályán. Ígéretet tett arra is, hogy meghív majd az első koncertjére, mosollyal közölte, hogy ülhetek akkor közel a pódiumhoz. Én vihettem el neki ma a várva várt hegedűjét. Kívánságát a Csodalámpa Alapítvány teljesítette, s mindehhez hozzájárult a MOL-Új Európa Alapítvány.

Szeretnék a barátja lenni Hunornak. Sokszor hallgatnám őt, az okos és felettébb humoros meglátásait, csodálnám azt a mindenek feletti életerőt, amely példa mostantól előttem is. Mai rövid találkozásunk életre szólóan fontossá vált számomra. Hunor beköltözött a szívembe. És vele együtt a szülők, a kis barátok, az orvosok, az ápolók, a nővérek és minden segítő ember, aki részt vesz Hunor és az összes gyermek gyógyításában. Köszönettel tartozunk nekik. Köszönöm!
És üzenem Hunornak: készülök a koncertjére, ott a helyem, viszem a kislányomat, Bíborkát is.


Miklósa Erika
Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend kitüntetettje
a MOL-Új Európa Alapítvány kuratóriumi elnöke
Rövid videónk a találkozásról:
https://youtube.com/shorts/jpxPsF1IsiQ?feature=shareKöszönjük a MOL - Új Európa Alapítvány támogatását, mellyel teljesíthettük Hunor kívánságát.


BORÓKA (8 éves, CSOPAK)Boróka nagyon kreatív kislány, szeret kézműveskedni, alkotni. Sok mindennel foglalkozik szabadidejében: zongorázik, balettozik, de olvasni is szeret, most a Tea Stilton sorozatot „falja”.

A Csodalámpától¬ - a karácsonyi ünnepek közeledtével - karácsonyi tematikájú LEGO játékokat kért. Boróka széles mosolya elárulja, hogy mennyire megörült a legoknak, amikor a kórházban átvehette azokat.


Köszönjük támogatónk, Balogh Ottó úr segítségét, mellyel teljesíthettük Boróka kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.11.28.

BENDEGÚZ (10 éves, NÓRÁP)


Bendegúzt már régóta foglalkoztatja a mikrobiológia. Ez a szenvedélye egy kőzet megvizsgálásával kezdődött néhány évvel ezelőtt. Minden szabadideje az egysejtűek vizsgálatával telik, otthon már van 3 mikroszkópja és kémcsőben tenyészti őket a tanulmányaihoz. Bendegúz mesék helyett egyetemi jegyzeteket olvas a témáról.

A Csodalámpától egy videokamera volt a kívánsága, amellyel jobban meg tudja figyelni az állatok viselkedését. A jövőben azzal a céllal szeretne kisfilmeket készteni, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy ne pusztítsuk el a környezetünkben lévő élőlényeket.


Köszönjük Hódi Pamela és a TV2 Média Csoport Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Bendegúz kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.12.01.

Archívum

Archívum


Belépés