2020-10

József Milán (9, Pocsaj)


József Milán tudatos kiskamasz. Pontosan tudta, hogy Ő bizony laptopot szeretne kérni a Csodalámpától.

Semmi tétovázás, határozott elképzeléssel mesélte, mennyire szeret a neten nézelődni, és keresgélni. Szereti a játékokat is, meg persze a barátoknak is van már ilyen. Mikor megérkezett az ajándék, látszott nagyon örül. Igazán akkor kezdte csak elhinni, hogy teljesült egy vágya, mikor a csomag kibontásra került. Azonnal be kellett üzemelni. Persze, a fülig érő mosolyával nyugtázta, na, ugye mondtam én milyen klassz dolog ez.

Nem akartam a kedvét és lelkesedését elvenni azzal, hogy felhívom a figyelmét, hogy bizony ez a gyönyörű laptop a tanulásban is nagy segítségére lesz.


Köszönjük, hogy az adományozó FGSZ Földgázszállító Zrt. segített nekünk valóra váltani egy lelkes kiskamasz álmát!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2020. október 21.

Kiara (7 éves, Zagyvarékas)


Kiarának nemrég eltört a régi telefonja, és ekkor elkezdte gyűjtögetni pénzét egy újra. Amikor meghallotta, hogy kívánhat valamit alapítványunktól, rögtön tudta, mit szeretne, mire lenne nagy szüksége.

Kívánsága hamarosan teljesült, és amikor kontrollra érkezett Budapestre, boldogságtól ragyogó arccal vette át az áhított okostelefont.


Köszönjük, hogy az adományozó FGSZ Földgázszállító Zrt. segített nekünk valóra váltani egy kedves kislány álmát!


Major Kriszti
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.10.12.

MARCELL (3 ÉVES, RECSK)

/ 5




Marci és testvére nagyon szeretnek együtt a szabadban játszani. Betegsége miatt sok időt kell a kórházban tölteni, de a két kezelés között mindig van egy kis itthon töltött idő, ilyenkor a barátokkal is szívesen játszik. Kedvence a hinta, csúszda és a falmászás. Marci nagyon türelmes kisfiú, amikor a kórházban megkérte a Csodalámpát, hogy kaphasson ajándékba egy játszóteret, alig múlt két éves. Most bizony, 2 nap múlva lesz a születésnapja. Így aztán mikor megérkezett az ajándék, és elkezdődött a játékok összeszerelése, nagyon nagy volt az öröme, mert ez majdnem egy születésnapi meglepetés lett.

Marci egy nagyon bájos gyerkőc, nagyszerű volt látni, ahogy elkezdte élvezni a kis játszóteret. A következő napokban valószínűleg egész nap kint játszanak majd a testvérével és a barátaival.

Köszönjük magántámogatónknak, hogy Marci kívánsága is teljesülhetett!


Video a kívánság teljesítéséről:

https://nlc.hu/lelek/20201027/csodalampa-alapitvany-beteg-gyerekek-alma/


Marci édesanyjától kaptuk az alábbi köszönő e-mailt:

Nagyon Hálásak vagyunk mindenért! Köszönünk mindent a Csodalámpa Alapítványnak.
Marci boldogsága határtalan.

Szívélyes üdvözlettel:

B..... Adrienn

Tatárné Zsuzsi
Szűcsné Almási Erika
Horvai András
kívánság-koordinátorok
Recsk, 2020. október 16.

ZOLTÁN (19 ÉVES, MISKOLC)

Zoltán komoly megfontolt fiatalember. Régóta nagy álma volt, hogy megtanulhasson vezetni.



/ 2




Csodalámpától azt kérte ajándékba, hogy segítse őt a jogosítvány megszerzésében. Édesanyja támogató beleegyezésére kellett még egy kis időt várni, de ahogy lehetett elkezdte a tanulást. Nagy elszántsággal, örömmel, de annál több gyakorlással igyekszik a vizsgákon megfelelni.

Zoltán jelenleg túl van a sikeres elméleti KRESZ vizsgán, és már a forgalomban gyakorol. Amihez a Csodalámpa balesetmentes közlekedést és a mielőbbi jogosítvány megszerzését kívánja!


Köszönjük magántámogatóinknak, hogy Zoltán kívánsága is teljesülhetett!


Major Kriszti
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. október 05.

TAMÁS BENCE (17 ÉVES, SÁLY)

Tamás egy közvetlen, barátságos, szerény nagyfiú, aki a középiskolai tanulmányai befejezése után felsőoktatásban szeretne tovább tanulni.

A betegsége miatt sajnos sok időt fog tölteni a kórházban és szomorúan mesélte nekünk, hogy elromlott a laptopja. Így nem is volt kérdés mi legyen az a bizonyos kívánság a Csodalámpa Alapítványtól. Amikor megérkezett az ajándék és meglátta a kezünkben a dobozt, nagyon megörült és könnyek szöktek a szemébe. Álmában sem gondolta, hogy ilyen hamar teljesülni fog a kívánsága.


/ 2




Sokat fog segíteni Tamásnak ebben a nehéz helyzetben, a tanulásban és a családdal való kapcsolattartásban ez a laptop. Nagyon örülünk neki, hogy az alapítvány jóvoltából részesei lehettünk egy álom megvalósulásának!

Hálásan köszönjük az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. segítségét. Támogatásával óriási örömet okozhattunk Tamásnak!



upload:Beszamolok/MVM_Group.png


Szűcsné Almási Erika
Tatárné Zsuzsi
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2020. október 13.

KRISTÓF (16 ÉVES, BIHARDANCSHÁZA)

Kristóf elszánt fiatal, nagyon fegyelmezett úgy látom nem lesz baj és minden rendben lesz vele a kezelések alatt.

Betegsége kapcsán, mint a többi társa, ő sem tud iskolába járni, így azonnal felmerült a kérdés, hogyan tud haladni a tanulmányaival, hogyan fogja tartani barátaival a kapcsolatot. Kérése ezért egy olyan laptop volt, amivel nem lesz gond az internet elérés gyorsasága, és persze pihenésképpen a játékok használata.


/ 2




Ezzel a laptoppal már nincs akadálya, lehet beszélgetni az osztálytársakkal, bandázni a haverokkal természetesen kizárólag csak online.

Nagyon köszönjük a támogatást magántámogatóinknak, köztük az Eötvös József Gimnázium diákjainak, szüleiknek és tanáraiknak,
akiknek összefogásával Kristóf álma is valóra válhatott!



upload:Beszamolok/Eotvos_J.Gimi_Bp.png


Nagyné Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2020. október 15.

BENCE (6 ÉVES, PÁPA)

2020. július 24-e ugyanúgy kezdődött a hatéves pápai kisfiú, Bence számára, mint az azt megelőző napok. Nem sejthette, hogy szülei aznap délelőtt a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra viszik, ahol a Csodalámpa Alapítvány segítségével egy régi vágyát fogják teljesíteni, pár órára ő is tűzoltó lehessen.


/ 9





Bence kishúgával, Dorkával gyakran játszik tűzoltósat, példaképeinek tekinti a tűz lovagjait, ezért kérte már korábban a Csodalámpától, hogy eltölthessen egy kis időt közöttük. A kívánság teljesítésével a koronavírus helyzet miatt pár hónapot várni kellett, de aztán eljött a várva várt nap.

A családot a tűzoltóságon Horváth Sándor tűzoltó alezredes, tűzoltóparancsnok és Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője fogadta.





Hogy Bence azonnal igazi tűzoltónak érezhesse magát, felpróbálhatott egy sisakot és egy bevetési ruhát is, amely most még egy kicsit nagynak bizonyult számára.
Először bejárták vele a tűzoltóság épületét, és miközben megnézték a parancsnoki irodát, az ügyeleti helyiséget, a pihenőszobákat, a közös étkezőt, a régi tűzoltó relikviákat. Kezdeti visszafogottsága ekkor már oldódni kezdett.
Később egy szerkocsi vezetőülésébe ült be, aztán a garázsból „kitolatott” egy modern, emelőkosaras gépjárművel. „Irányításával” a magasba emelkedett a mentőkosár, majd ő maga is beszállhatott és fentről szemlélhette meg Pápa látnivalóit.
Mire a célba fecskendőzésre került a sor, annyira feloldódott, hogy a vízsugárból jutott a szüleinek és a kívánság teljesítésében részt vevő tűzoltóknak is.

Búcsúzóul Horváth Sándor parancsnok úr sok-sok tűzoltós ajándékot adott át Bencének, aki hálás szívvel mondott köszönetet mindenkinek, aki a kívánsága teljesítésében részt vett. Nagyon boldog volt, hogy néhány órára ő is parancsnok lehetett.

Mi is köszönetet mondunk a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak és a
Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnak, valamint magántámogatóinknak, hogy segítettek megvalósítani Bence álmát.


Radics Zoltán
kívánság-koordinátor
Pápa, 2020. július 24.

LEVENTE (10 ÉVES, BUDAKALÁSZ)

Levente egy mozgékony gyerek, aki nagyon szereti a gyerektársaságot és mindenféle játékot velük. Imád bringázni és utazni.


upload:Beszamolok/4400_Levente_1.png



Az utóbbi időben egyre jobban leköti a telefon és az internet világa, ahol szívesen játszik és barangol. Kedvenc játéka a Minecraft. Így lett a nagy csodakívánság egy laptop. Levente, és jókedvű kutyája, Kóla már nagyon vártak minket ezen a borongós, őszi estén.


Levi nagy örömmel vette át az ajándékot, majd sietve beszaladt a házba, hogy egyből ki tudja azt próbálni. Reméljük, a játékon kívül a tanulásban is nagy segítség lesz ez a laptop!



Levente nevében is köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. támogatását!








Márkus Móni
kívánság koordinátor
Budakalász, 2020. szeptember 28.

ESZTER (14 ÉVES, PARASZNYA)

Eszternek még betegsége előtt nagyon megtetszett egy fehér függő fotel. Az lett az álma.


/ 2




Azóta nagyon sok idő telt el, és a kishölgy szerencsére sokkal jobban érzi magát. Olyannyira, hogy már hazaengedik a hétvégékre. Álma azonban a kétszemélyes fehér függő fotelről megmaradt. Orvosai a kislány további gyógyulása szempontjából is javasolták ezt a fajta tevékenységet. A Csodalámpa Alapítvány boldogan teljesítette Eszter kívánságát. Mintha csak a nap is tudta volna, hogy ragyognia kell azon az őszi napon amikor megérkezik a nagyon várt ajándék. Gyönyörű volt az idő és nagy volt az öröm, amikor Eszterke és két testvére meglátták az udvaron felállított kis csodát. Azonnal birtokba vették a hintaágyat.


Jó volt látni, hogy mennyire szeretik egymást a testvérek, s milyen jól érzik magukat a hírtelen három személyessé vált hintafotelben.



Köszönjük a Ferro-Sped 2000 Kft. nagylelkű támogatását!



upload:Beszamolok/FerroSped_2000.png





Tatárné Csonka Zsuzsanna
Adorján László
kívánság koordinátorok
Parasznya, 2020. október 04.

JÁZMIN (6 ÉVES, PERBÁL)


Jázmin egy emeleteságyat kért a Csodalámpa Alapítványtól, hogy testvérével egy szobában aludhassanak. Kívánságához még hozzátette, annak örülne a legjobban, ha „Jégvarázsos” ágya lehetne, mivel ez a kedvenc meséje.
A kislány álmát maradéktalanul sikerült teljesítenünk, az áhított hercegnőmintás emeleteságy már szobájában áll, Jázmin pedig határtalanul boldog, hogy teljesült a vágya.

Köszönjük a Hesse Trade Kft. ismételt támogatását, segítségükkel
egy újabb beteg kisgyereknek szerezhettünk örömet!



Beregi Györgyi
kívánság-koordinátor
Perbál, 2020. 09.20.

Archívum

Archívum


Belépés