2022-03

Sára (14 éves, Baja)


Sára hosszú kórházi kezeléseken esett át. Így többszöri halasztás után sikerült átadnom a lovagló verseny felszerelést, lovas ruhát a Csodalámpa logóval. A lovasklub farsangi maskarás lovaglást szervezett. Sára lova is nagyon érdeklődött az ajándékok után, mert ő is kapott egy nagyon szép ló takarót.

Sára már nagyon várta, hogy újból lovagoljon. Boldogan köszönte az ajándékot.
Újból sikerült egy igazi, nagy őszinte mosolyt varázsolni egy beteg gyermek arcára!


Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. ismételt támogatását, segítségükkel nagy örömet szerezhettünk Sárának!
Külön köszönet a Tanita Lovasboltja tulajdonosának a kedvezményes árakért.


Szabó László
kívánság-koordinátor
Baja, 2022. 02. 26.


Sára anyukájának levele megörvendeztetett bennünket:

Nagy-nagy hálával szeretnék köszönetet mondani az alapítványnak és mindenkinek, aki részese volt Sára ajándékozásának! Február 26-án volt egy lovas farsang, ahol Sára átvehette a megálmodott lovas felszereléseket!

Gyönyörű minden darabja, igazán különlegesek. A takarót fel is próbáltuk Lenkére, azóta már felpróbálásra került a nadrág és a zakó is mindkettő szuper.

Még egyszer nagyon szépen köszönjük az áldozatos munkátokat, mellyel olyan nagy örömöt okoztatok Sárának!

Üdvözlettel
Sára anyukája

Roland (8 éves, Remeteszőlős)


Roli nagy vágya volt egy Huawei laptop, ami pont ugyanolyan márkájú, mint a telefonja.

A nagyfiú mit sem sejtve utazott fel Budapestre szüleivel. Úgy tudta, csak egy kirándulásra jönnek fel vasárnap. Amikor meglátta a kezünkben a csodalámpás piros szatyrot, halványan elmosolyodott, remélve, neki lapul benne valami. Csillogó szemekkel bontotta ki a dobozt. Alig várta, hogy hazaérjenek, és a kedvenc játékával felavathassa a várva várt laptopot.




Köszönjük magántámogatóinknak, hogy segítségükkel megvalósulhatott Roli álma is.




Ratimorszky Bea és Bakonyi Tamás
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2022. március 6.

Botond (4 éves, Nagykanizsa)


Botond egy igazi bátor kisfiú, aki mi más is szeretne lenni amikor felnő, mint rendőr. Így nem is sokat gondolkozott amikor megtudta, kérhet valamit a Csodalámpától. Természetesen, egy szuper beülős rendőrautó volt a kívánsága!

Nagy volt az öröm, amikor megérkezett a várt autó. Azonnal szolgálatba is állt a kis rendőr. Ezután mindenki vigyázzon, mert ha szabályt sért, jön Botond és bizony szigorú büntetés lehet a vége. 😊


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek nagylelkű támogatását, melynek köszönhetően egy újabb kisfiú álmát válthattuk valóra!


Landek Balázsné
kívánság-koordinátor
Nagykanizsa, 2022.02.18

SAROLTA (8, REMETESZŐLŐS)


Saci egy nagyon kedves, cserfes kislány. Nagyon szeret sportolni: úszik, lovagol és síel.

A másik nagy szenvedélye a sütés-főzés, otthon ő is aktívan kiveszi a részét belőle. Büszkén mesélte, hogy anyától és apától tanulta ezt a „tudományt”.

A Csodalámpától olyan konyhai elektromos eszközöket kért, amelyekkel finom fánkokat, gofrikat és fagylaltot tud majd készíteni szüleinek és két testvérének.

Saci nevében is köszönjük a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. és a Szerencsejáték Zrt. ismételt támogatását!



Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.03.21.

JENŐ (15, SZEKSZÁRD)

Jenő egy széles mosolyú, vidám fiú, aki egy súlyos baleset és több hónapnyi kórházi tartózkodás után végre haza mehet a kórházból.

Jenő korábban az U16-ban focizott és elmesélte nekünk, hogy tűzoltó vagy szakács szeretne lenni.
Ígéretet is kaptunk tőle, hogy finom sütiket fog majd nekünk készíteni. 😊

A Csodalámpától egy mobil telefon volt a kívánsága, melyet a kórházban tudtunk neki átadni.

Köszönjük Budai Barnabásnak a felajánlott mobiltelefont, mellyel teljesíthettük Jenő kívánságát.



Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.03.11.

KENDE (4, BOLDOG)

Kendét egy gyönyörű napsütötte kora tavaszi napon leptük meg egy kis otthoni játszótérrel.
A szépnevű Boldog faluba látogatott a Csodalámpa, ahol egy nagyon kedves négyéves kisfiút leptünk meg, az ajándéknak feltehetően Kende bátyja és aranyos kisöccse is örülni fog!

/ 2




Kedves Kende! Kívánjuk, hogy minél előbb és minél többet használd a játszóteret testvéreiddel - szüleid legnagyobb örömére!

Köszönjük az Ink Man Tattoo tulajdonosának, Bazsó Gábornak és a szalon tetováló művészeinek, hogy segítségükkel valóra válhatott Kende álma.




Márkus Mónika
kívánság-koordinátor
Boldog, 2022.03.12.

DÓRA (11, BUDAPEST)

Dórának két fiú testvére van és nagyon sok barátnője. Dóra és a barátnői sok időt töltenek el egymással, csacsognak, társasoznak, bicikliznek.

A Csodalámpától egy mobil telefon volt a kívánsága, hogy a kórházból is cseveghessen a távol lévő barátnőkkel és persze, hogy zenét is tudjon hallgatni rajta vagy játszhasson a kedvenc játékaival.

Köszönjük magántámogatónk segítségét, mellyel teljesíthettük Dóra kívánságát.

Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.03.07.

SZANDRA (13, TÓFALU)

Szandra régi vágya volt egy fehér színű laptop, amin elsősorban a rajzos tehetségét tudná fejleszteni, meg természetesen játszani, tanulni, és barátnőkkel tudna csevegni.

Egy napfényes délelőttön került sor a nagylány kívánságának teljesítésére. Ahogy kezébe vette a csomagot amiben a fehér színű laptop lapult Szandra arca kipirult, szép nagy szemei csillogtak az öröm könnyeitől, s szája szinte fülig ért a boldogságtól, mert igazából eddig a pillanatig nem hitte el, illetve hitte is, meg nem is, hogy a Csodalámpa megajándékozza őt a laptoppal.

Kedves Szandra! Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ajándékodban és maradj mindig ilyen kedves, mosolygós, mint amilyen most vagy!

Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Szandra kívánságát!



Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022. március 23.


RAJMOND ROBERTÓ (9, EGYEK)

Rajmond álma egy bicikli volt. Már akkor nagyon örült, amikor megtudta, hogy kívánságát teljesíti a Csodalámpa Alapítvány. Hát, még mekkora volt az öröme, amikor megérkezett hozzá egy szuper MTB kerékpár!

Büszkén próbálta ki a bicajt, és alig várja, hogy hosszabb utakat is megtegyen vele!

Köszönjük a The British International School Budapest diákjainak támogatását!

<

Peltekianné Cseke Otília
kívánság-koordinátor
Egyek, 2022.03.01

MÁRTON (18, ABONY)

Márton informatikai tanulmányokat folytat és ezzel szeret foglalkozni szabadidejében is.

A League of Legends stratégiai játékot egy nemzetközi csapatban játssza. Már komoly felszereltsége van digitális eszközökből, csak egy high-tech webkamera hiányzott eddig a „gépparkból”.

A Csodalámpától egy szuper LOGITECH webkamera volt a kívánsága, amelyet a kórházban tudtuk átadni neki szülinapi ajándékként.

A támogatást köszönjük a Schneider Electric-nek, mellyel teljesíthettük Márton kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.03.02.

DÁVID TIBOR (18, MARTFŰ)


Dávid eddig több hónapot töltött kórházban, de szerencsére már jól van, újra járhat iskolába is.
A Csodalámpától egy kerékpár volt a kívánsága, mellyel nem csak az iskolába tekerhet el, hanem kedvenc időtöltéséhez is használni tudja: ki tud vele kerekezni a kedvenc horgászhelyére.

A támogatást köszönjük a Henkel Magyarország Kft.-nek, mellyel teljesíthettük Dávid kívánságát.



Zsombori Erzsébet
kívánság-koordinátor
Martfű, 2022.03.05.

ANNA (8, SZÉKESFEHÉRVÁR)

Anna egy életvidám, pörgős, mozgékony kislány, színes egyéniség.
Nagyon szeret sportolni: amikor teheti úszik, kosárlabdázik, kézilabdázik, biciklizik. A kertjükben sokszor játszik a két kutyusával is.

A Csodalámpától egy Xbox volt a kívánsága, melyre sok-sok játékot szeretne letölteni. Ehhez kapott egy 3 hónapos letöltési előfizetést is. A kórházban adtuk át neki a kívánságát, és már alig várta, hogy otthon kipróbálhassa az új játékát.

Köszönjük magántámogatóinknak, köztük az INLOCK kripto platform adományozóinak a segítséget, mellyel teljesíthettük Anna kívánságát.

Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.03.08.

ÁRON (12, BUDAPEST)

Áront mindig is érdekelték a sínen mozgó járművek, elsősorban a vonatok, mozdonyok és persze budapesti lévén, a villamos és a metró is. Betegsége előtt többször is bejárta a Vasúttörténeti parkot és 10. születésnapjára egy metró alakú és színű tortát is kapott.

Gondolom, a fentiek tudatában senki sem lepődik meg azon, hogy mozdonyt vagy szeretett volna vezetni…

Péntek délelőtt Billing András szakszolgálatvezető úr volt olyan kedves, hogy vendégül látta Áront és nagymamáját egy nem mindennapi bemutatóra az M2 metro fehér úti járműtelepén.

Beléptünk a bő két metrónyi (!) hosszú, fűtött szerelőcsarnokba Áron is csak pislogott a rengeteg szerelvény láttán… Megtudtuk, hogy itt javítják és takarítják az Alstom szerelvényeket, Billing úr megmutatta még azt is, hogyan tudják áram alá helyezni az „alvó” szerelvényt, de az igazi csemege csak ezután jött.

Olyat láthattunk, tapinthattunk, amit a nagyközönség még nem: a járműjavító szakemberei restauráltak három egykori metrókocsit az 1972-es induláskori állapotukra! A lámpák, a kapaszkodók, az ülések huzata, az ablakok fa szegélylécei mind-mind az egykori állapotot mutatták be.
Billing úr jogos büszkeséggel mesélt a restaurálás során megoldott tengernyi problémáról.
Áron beülhetett a vezetőülésbe és még az utastájékoztató rendszert is kipróbálhatta.

/ 4




Azután átszálltunk egy Alstom metróba. Megnéztük itt is a „pilótafülkét”, és természetesen Áron ült a vezetőülésben, megtudtuk, hogy mennyiféle adatot láthat a metró vezetője a két érintőképernyőn, melyik karral lehet „gázt” adni és fékezni, hányféle biztonsági rendszer és vészfék van és még nagyon sok mindent. Áron kinyithatta az ajtókat és néhány métert vezethette is a szerelvényt, persze nem egyedül.

Ezúton is köszönjük Konyher Máriának, a BKV kommunikációs munkatársának valamint Billing András úrnak és munkatársainak, hogy Áronnak ekkora örömet okoztak kívánsága teljesítésével.


RÓBERT MÁRTON (7 ÉVES, HAJDÚSZOBOSZLÓ)


Robika álma egy elektromos rendőrmotor volt, melyen büszkén száguldozhat, akár az igazi rendőrök.
A kisfiú alig akarta elhinni, hogy a kürttel, villogó fénnyel, hangfalakkal és egyéb extrákkal felszerelt motor valóban az övé, bármikor felpattanhat rá és indulhat "rejtélyeket felderíteni".



Köszönjük Fehérvári Ottónak, hogy kampányával és az alapítványunkat segítő magántámogatóinkkal együtt ismét mosolyt varázsolhattunk egy beteg gyermek arcára!


Palásti Ildikó
kívánság-koordinátor
Hajdúszoboszló, 2022.03.11.

MÁTÉ (13 ÉVES, HAJDÚSZOBOSZLÓ)


Máté egy vagány bicajra vágyott, amellyel könnyedén közlekedhet a városban, és jókat kirándulhat a környéken.
Öröme határtalan volt, amikor átvette a szuper MTB kerékpárt. Rögtön fel is pattant rá, hogy kipróbálja, közben pedig már azt tervezgette, mikor, milyen útvonalakat járjon majd be.



Köszönjük a Randstad Sourceright támogatását, segítségükkel teljesíthettük Máté kívánságát!



Palásti Ildikó
kívánság-koordinátor
Hajdúszoboszló, 2022.03.11.

HANNA JUDIT (13, MISKOLC)



Hanna gimnáziumba jár, jó tanuló. Kikapcsolódásként szeret a számítógépe előtt pihenni, videókat nézni, és imád rajzolni.

Kívánsága is kedvenc időtöltéséhez kapcsolódott. Tabletet kért a Csodalámpától, mégpedig olyat, amelyhez érintőceruza is tartozik, hogy rajztehetségét a digitális világban is kipróbálhassa.

Köszönjük kedves magántámogatóinknak, köztük Dr. Zalányi Katalinnak és Gézunak, hogy Hanna vágyát teljesíthettük!


Máté-Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2021.08.06

RÓBERT (14, SZORGALMATOS)

Robi idén fejezi be a nyolcadik osztályt és részben a COVID miatt, most már majdnem kizárólag online vesz részt az oktatásban.

Saját bevallása szerint, a tanuláson kívül még körülbelül hat órát tölt naponta a számítógép mellett és nagy vágya volt egy új számítógép. Az iskolában főként az informatika érdekli. Jövőre magántanulóként kezdi meg a középiskolai tanulmányait, ahol a már meglévő angol tudásának gyarapítása mellett, elkezdi a német nyelv tanulását is.

A számítógépet felcsillanó szemmel kezdte kicsomagolni...





Ezúton is köszönjük a Groupama Biztosító támogatását és hogy együtt okozhattunk ekkora örömet Robinak.



Horvai András
kívánság-koordinátor
Szorgalmatos, 2022.03.07.

FERENC (17 ÉVES, NAGYTÁLYA)

Feri szeret a barátaival együtt lenni, focizni, számítógépes játékokkal játszani.
Elmesélte nekünk, hogy régóta dédelgetett vágya egy iPad, melyet igazán sokrétűen használhat: tanulásra, játékra, szórakozásra, kapcsolattartásra a barátokkal.

A nagyfiú álma hamarosan teljesült. Öröm volt nézni, amint széles mosollyal, boldogan veszi át az áhított iPad-et

Feri, kívánjuk, hogy használd egészséggel és jókedvvel az ajándékodat!




Köszönjük a Corinthia Budapest szálloda munkatársainak és vendégeinek, valamint magántámogatóinknak, hogy teljesíthettük Feri kívánságát!



Máté-Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022.02.16.

SZILVIA (13 éves, Piricse)


A nyírségi településen, Piricsén ismét egy sokgyermekes család életébe vitt örömet és mosolyt a Csodalámpa Alapítvány.
Sajnos, mind az öt testvér betegségekkel kűzd, így mindannyian kívánhattak valamit.
Szilvi hasznos, és egyben szórakoztató ajándékra gondolt. Álma egy laptop volt, melyen tanulhat, filmet nézhet, szörfözhet az interneten. Nagy öröm volt számára a szép, új laptop.


Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. ismételt támogatását, segítségükkel teljesíthettük Szilvia kívánságát!


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Piricse, 2022.02.22.

SZAFFI (13 ÉVES, Kecskemét)

Mosollyal az arcán érkezett a találkozóra Szaffi, akinek betegsége alatt az volt a kívánsága, hogy kedvenc influencerével találkozhasson. Ezért megkerestük Pollát, aki nagyon kedvesen vállalta, hogy találkozik a tinédzserrel.
Szaffi már szerencsére jól van, így megszerveztük a találkozót Budán, egy gyönyörű étterem különtermében.
Szaffi és Polla gyorsan megtalálta a közös hangot és beszélgetni kezdtek. Elkezdték megismerni egymást, beszélgettek tini dolgokról, Szaffi rajzolás iránti szeretetéről, sőt még a betegségéről is. Volt még egy kislány is a találkozón, így hárman nevettek és beszélgettek hosszan, jókedvben. Polla videózott is, így majd a követői is láthatják csatornáin a felhőtlenül eltöltött délutánt. Szaffi boldogan indult haza, hiszen találkozhatott példaképével.




Köszönjük Körcsönyei Pollának, valamint magántámogatóinknak, hogy valóra válthattuk Szaffi álmát!

A Haris Park Bobo éttermének pedig a csodálatos helyszínt!

upload:Beszamolok/harispark_logo_21.png


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.02.27

RÓBERT (18 éves, Piricse)


A nyírségi településen, Piricsén ismét egy sokgyermekes család életébe vitt örömet és mosolyt a Csodalámpa Alapítvány.
Sajnos, mind az öt testvér betegségekkel kűzd, így mindannyian kívánhattak valamit.
A legidősebb gyerek, Róbert egy telefont kért, mivel a régi készüléke elromlott,használhatatlanná vált. A nagyfiú alig akarta elhinni, hogy ezentúl ezt a menő okostelefont használhatja majd.


Köszönjük Fehérvári Ottónak, hogy kampányával és az alapítványunkat segítő magántámogatóinkkal együtt ismét nagy örömet szerezhettünk egy beteg gyermeknek!


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Piricse, 2022.02.22.

NOLEN (5 éves, Szeged)


Nolen vidám kisfiú, aki szeret együtt lenni családjával, kis barátaival. Szeret sokat mozogni a friss levegőn, leginkább bicajozni.
Azt mondta, ő legjobban egy zöld biciklinek örülne, aminek pótkerekei is vannak.
Mi tehet ilyenkor a Csodalámpa Dzsinnje? Hipp-hopp varázsol Noelnek egy olyan bicajt, amilyet ő megálmodott.


Köszönjük M.Nyírő Mária írónő, és magántámogatóink segítségét, velük együtt egy újabb kisfiú arcára varázsolhattunk mosolyt!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Szeged, 2022.02.21.

MARIANN (17 éves, Piricse)


A nyírségi településen, Piricsén ismét egy sokgyermekes család életébe vitt örömet és mosolyt a Csodalámpa Alapítvány.
Sajnos, mind az öt testvér betegségekkel kűzd, így mindannyian kívánhattak valamit.
Mariann vágya egy okostelefon volt, mely mindig nála lehet, melyen hosszasan cseveghet barátnőivel, sőt még internetezhet is rajta.


Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. ismételt támogatását, segítségükkel teljesíthettük Mariann kívánságát!


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Piricse, 2022.02.22.

KINGA (11 éves, Debrecen)


Ki az, aki ne illetődne meg ha találkozna egy olyan népszerű emberrel, akiért rajong és egyszer csak megadatik neki, hogy személyesen is beszélgethet vele. Kinga sajnos a betegsége miatt kívánhatott valamit a csodalámpától, de szerencsére már jól van és a kívánsága teljesült. Pollával találkozhatott egy vasárnap délután.
Először kicsit megilletődve kezdtek beszélgetni, de később már nagyon baráti hangulatban folytatták a csevegést. Mindketten megismerték kicsit egymás életét, Kinga mesélt díjugratói szenvedélyéről és céljairól, volt szó tini témákról és kevés szó a betegségről is. Volt még egy nagylány is a találkozón, így hárman nevettek és beszélgettek hosszan, jókedvben. Polla videózott is, így majd a követői is láthatják csatornáin a felhőtlenül eltöltött délutánt. Kinga azt mondta, hogy el sem hisszük, hogy milyen nagy álma teljesült ezzel a találkozóval.




Köszönjük Körcsönyei Pollának, valamint magántámogatóinknak, hogy valóra válthattuk Kinga álmát!

A Haris Park Bobo éttermének pedig a csodálatos helyszínt!

upload:Beszamolok/harispark_logo_21.png


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.02.27

DORINA (6 éves, Piricse)


A nyírségi településen, Piricsén ismét egy sokgyermekes család életébe vitt örömet és mosolyt a Csodalámpa Alapítvány.
Sajnos, mind az öt testvér betegségekkel kűzd, így mindannyian kívánhattak valamit.
Dorina a legfiatalabb, és nagyon szeretett volna ő is okostelefont kapni, mint a nagy tesók. Kívánsága teljesült, így a kislánynak már saját mobilja van, aminek hihetetlenül örül.



Köszönjük a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. és a Szerencsejáték Zrt. ismételt támogatását!



Boris Péter
kívánság-koordinátor
Piricse, 2022.02.22.

BEÁTA (12 éves, Piricse)


A nyírségi településen, Piricsén ismét egy sokgyermekes család életébe vitt örömet és mosolyt a Csodalámpa Alapítvány.
Sajnos, mind az öt testvér betegségekkel kűzd, így mindannyian kívánhattak valamit.
Bea öröme határtalan volt, amikor átvette és kicsomagolta az áhított okostelefont. Alig várta, hogy felfedezhesse a sok funkciót, mellyel a készülék rendelkezik.



Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház ismételt támogatását!


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Piricse, 2022.02.22.

Archívum

Archívum


Belépés