2018-04

Sándor Krisztián (16 éves, Ózd)



Sanyika egy kedves 16 éves kamasz fiú, aki az idei telet sajnos gyermekkórházunkban töltötte. Nehéz időszakon van túl, így nagy volt az öröme mikor megtudta, hogy a Csodalámpa jóvoltából lehet egy kívánsága.

Mivel sok időt ágyhoz kötötten töltött, így egy laptop, amit szeretett volna. Úgy gondolta, tanulhat vele, filmeket tud nézni rajta, és sok-sok játékkal eltöltheti az idejét, míg lábadozik.

A kívánsága nagyon gyorsan teljesült, a fiú pedig nagyon boldog volt, a számítógép pedig gyönyörű!




Köszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. segítségét, munkatársainak, Szlabon Ágnesnek és Harnisféger Noéminek a személyes részvételt az ajándékozáson!!


Pintérné Gál Anna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018.04.04.

Márk Krisztofer (12 éves, Újfehértó)


Márkó álma egy Xbox One játékkonzol volt, 3 általa választott játékkal. Számára meglepetésként szerveztük meg a kívánságteljesítést, amin jelen volt támogatónk, a Budapesti Értéktőzsde képviseletében Dézsi Gergely is.

A két fiatal nagyon gyorsan megtalálta a közös hangot, közvetlen, vidám hangulatú beszélgetés alakult ki közöttük. Dézsi Gergő így emlékezik az ajándékozásra:

"Márkó elárulta, hogy imád focizni, és jobb oldali középpályásként játszik az újfehértói utánpótláscsapatban, és a posztja ellenére mind a két lábával ugyanolyan ügyesen rúgja a bőrt.

Nagyon izgatott volt, alig várta, hogy átvegye a játékkonzolt. Azt is megosztotta velem, hogy Luis Suárez a kedvenc focistája, így amikor megpillantotta az egyik borítón a játékost, nagyon- nagyon örült és folyamatosan csak azt nézegette. Kibontottuk a játékot - még mindig nem akarta elhinni, hogy az övé."

Ez a nap mindenkinek sokat jelentett, íme támogatónk szavai erről:

"az élmény, hogy láttam mosolyogni és az örömét az arcán, mindennél többet ér. Összességében egy nagyon pozitív élmény volt az egész a számomra.

Egy aprósággal örömet tudtunk okozni egy beteg gyerkőcnek, aki így ideg-óráig el tud feledkezni a betegségéről, a kezelésekről és a kikapcsolódással is hozzájárul saját gyógyulásához."

Egy nagyon jó hangulatú kívánságteljesítésen vehettem részt, köszönöm a személyes részvételt Dézsi Gergelynek.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde ismételt támogatását!


Szilágyi Krisztina
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2018.03.23.

Dávid (11 éves, Karcag)


Dávid álma egy laptop volt.

Amikor megkérdeztem, hogy miért ezt szeretné, elmondta, hogy szeretne kapcsolatot tartani a barátaival, filmet nézni... és zenét hallgatni, mert ez a kedvenc időtöltése.

Édesanyjával érkezett az átadásra, aki elmesélte, hogy a kisfiú szinte alig aludt, annyira izgult. Sajnos a képek nem tudják hitelesen átadni azt az örömöt, amit mi, akik itt voltunk megtapasztaltunk, de úgy gondolom Dávid ragyogó szemei, azért sokat elárulnak.

Köszönjük Kovács Csaba úrnak, az adományozó FGSZ Földgázszállító Zrt. képviselőjének, hogy részt vett a kívánságteljesítésen.





Köszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását!


Szilágyi Krisztina
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2018. április 9.

András Róbert (11 éves, Nagyhalász)



Andris egy okostelefonra vágyott, de nagyon. Úgy választott telefont, hogy közben arra is ügyelt, hogy más gyerekek kívánságára is maradjon még pénze a dzsinnek...

Elmondta, hogy ez lesz élete első telefonja, s nagyon várja már.

Sokat nem kellett várakozni, támogatóink segítségével gyorsan teljesült a kívánsága. Édesanyjával érkezett az átadásra. Végtelenül nagy volt az öröm, amikor kezébe vehette a készüléket


Köszönjük, hogy támogatónk, a Cisco Magyarország segítségével egy újabb gyermek álma is valóra válhatott!


Szilágyi Krisztina
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2018. március 27.

Amira (7 éves, Egerbakta)


A nyolcéves Amira kedvenc filmje a Star Wars, legkedvesebb szereplője pedig a kis R2D2 robot. Amikor megkérdeztem tőle, mit szeretne kérni a Csodalámpa dzsinnjétől, szinte gondolkodás nélkül vágta rá, hogy ezt a robotot. Aztán kicsit szégyenlősen elmosolyodva hozzátette, hogy ha nem túl nagy kérés.

Türelmesen várta, míg kívánsága teljesül. Amikor egy nagy dobozzal beléptem kórházi szobájukba, nagyon meglepődött...

- Mi van a dobozban? -
kérdezte Amira.
- Bontsuk ki, s majd meglátjuk-
javasoltam.
És lassan előkerült a nagy dobozból egy kisebb doboz, amin a kis robot fényképe volt.
- Tudtam! Tudtam! -
kiáltott fel a kislány örömében.

És elkezdtük kiszabadítani R2D2-t a dobozok, ragasztók, és huzalok fogságából. Életre keltettük a jó pár elem segítségével, hogy elkezdje új feladatait, amit kis gazdája ad neki. A kis robot pedig jött, ment, beszélt, fényképet vetített a falra. Mindenki, aki csak látta, csodájára járt az gyerekosztály új lakójának. Amika pedig boldog volt és büszke, azért hogy lett egy új barátja R2D2 személyében.

Kívánjuk, hogy sok- sok örömöd legyen ennek az aranyos kis robotnak az irányításában, s minél hamarabb gyógyulj meg!




Köszönjük a Barcelona Maraton futáson résztvevő, jótékony Csodabogárként regisztrált dr. Vizi-Simon Csillának, hogy a sportolása kapcsán összegyűlt adományából megvalósíthattuk Amira álmát.


Köszönjük az Új Európa Alapítvány MOL Gyermekgyógyító Programjának, hogy 2017-es pályázati támogatásukkal egy újabb kisgyermek álmát váltották valóra!

http://www.ujeuropaalapitvany.hu/


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018.március 23.

Ákos Márk (6 éves, Budapest)



Ákos egy csillogószemű, értelmes, 7 éves mozgékony kisfiú, akiről január közepén, egy egyszerűnek tűnő mandulagyulladás során derült ki, hogy nagy a baj.

A gyermekek csodás türelmével, bizakodásával viseli el a beavatkozásokat és az ezzel járó fájdalmakat és kellemetlenségeket.

Boldogsága határtalan, amikor hazamehet szép kis otthonába, ahol most különleges meglepetés érte, teljesült a kívánsága, ezek után a kertjükben tud majd pingpongozni egy gyönyörű, új pingpongasztalon.

Az ajándékot a kedves támogatók személyesen adták át a kisfiúnak, aki nagy örömmel játszott a támogatókkal.

Az idő kedvezett nekünk, csodálatos tavaszi napon került sor a találkozásra, miután egy informatikai cég munkahelyi kollektívája, dolgozói döntöttek úgy, hogy teljesítik Ákos álmát.
Köszönöm, hogy ott lehettem, és láthattam unokám örömét, mosolyát, jókedvét!

Mint nagymama, és mint önkéntes egyaránt köszönettel tartozom minden embernek, aki éjt-nappallá téve fáradhatatlanul dolgozik, tesz a gyermekek gyógyulásáért, egészségéért. A boldogság és szeretet hatalmas erő, mely visszavezet a felhőtlen, egészséges gyermekkorba.




Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Schindler Zsuzsa
mint nagymama és kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.03.28.

Réka (11 éves, Levelek)



Réka szüleinek köszönőlevele:


Kedves Csodalámpa Alapítvány!

Szeretnénk megköszönni az Alapítványnak és a Támogatónak, hogy kislányunk, Réka álmát megvalósították, és megkapta önöktől az okostelefont: nagy volt az öröm, boldogság.

Valamint köszönet azoknak a kedves embereknek, akik eljuttatták hozzánk az ajándékot. Kívánunk a továbbiakban az Alapítvány munkájához sok sikert.

Nagyon szépen köszönjük.
Tisztelettel: Réka és családja



Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását!



Gergő (5 éves, Budapest)



Gergő nagyon szereti a társasjátékokat, különösen azokat a kártyajátékokat kedveli, amelyeknél okos kis buksiját komolyan használnia kell

Amikor először találkoztam vele, éppen egy komoly logikai játékban győzte le édesanyját és büszkén mutatta, hogy melyik játékról is van szó. Okosan elmagyarázta, hogy ez a logikai kártyajáték egy három részes sorozat egyik része, és neki csak az első rész van meg. Amikor meghallotta, hogy megsúghatja a dzsinnek, ha szeretne valamit kérni tőle, elmosolyodott és nagyon félénken a fülembe súgta: én ennek a sorozatnak a bohócos változatát szeretném kérni a varázslótól.

A dzsinn pedig hamarosan megérkezett egy nagy csomaggal a Tűzoltó utcai Klinikára, ahova Gergő éppen rövid kezelésre érkezett édesanyjával. Nagy volt a meglepetés, amikor a táska titkos rekeszéből előkerültek az ajándékok, a bohócos kártyajátékon kívül a sorozat harmadik része, a"friss" gyümölcsös változat is... a ráadás pedig egy lovacskákból álló komoly logikai fejtörő társasjáték volt.

Gergő gyönyörű szemei felcsillantak az örömtől, de nagyon meg is volt szeppenve a sok ajándék láttán, azt sem tudta melyiket bontsa ki előbb, végül a gyümölcsös változat mellett döntött - kibontotta, végig nézte milyen gyümölcsökkel kell majd harcba szállnia a győzelemért és megállapította, hogy a banán "ízlik" neki a legjobban.

A mosolygós, csendes fiúcska megköszönte az ajándékot, majd megfogta édesanyja kezét és máris meginvitálta az örök vesztes mamát egy partira.

Mielőbbi tejes gyógyulást és nagyon sok örömteli, játékos időtöltést kívánunk.


Köszönjük a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest támogatását!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.március 22.

Dorina (14 éves, Pusztavacs)



A 14 éves Dorinát több hónapja a Bókai utcai Gyerekklinikán kezelik. A húsvéti ünnepek előtt nagy meglepetés volt számára mikor meglátogattam. Megérkezésem után szinte azonnal vizsgálatra vitték, így csak kis várakozás után tudtuk átadni az ajándékát.

Miután kibontotta és meglátta, hogy a Csodalámpától megkapta a kért laptopot, Dorina arcán látható volt az öröm. Később mondta is, hogy milyen nagy boldogság számára, hogy megkapta a laptopot.

Reméljük, hogy a - klinikán még eltöltendő - napokat, heteket elviselhetőbbé teszi számára a laptop, melyet szinte azonnal nagy szakértelemmel használt.

Dorinának sok türelmet, kitartást és gyógyulást kívánunk az előtte álló időkre.


Dorina nevében is köszönjük a Batschka Alapítvány és a Lurdy Ház támogatását!


Szörényi Dalma
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018. április 28.

István (17 éves, Bölcske)


István hobbija a kosárlabdázás, kedvenc csapata, a Zalgiris Kaunas kosármeccsén szeretett volna részt venni, minden vágya volt, hogy „élőben” lássa őket játszani.

Hosszú utazás után érkeztünk meg Litvániába. A várakozás csak fokozta az izgalmat a másnapi kosármeccs miatt.

Szinte elsőként értünk a 15 ezres stadionba, ahol akkor még csend volt. Rövid időn belül szinte teljesen megtelt a ház, és a hangerő illetve a hangulat fokozódott. Tűzcsóvák, sípok, dobok, ováció, hullámzás 2 órán keresztül!

István végig kiabálta az amúgy is szoros és látványos mérkőzést, azt hiszem páratlan élménnyel lettünk gazdagabbak.


/ 2





Köszönjük, hogy a Cisco Magyarország, az UNHCR Global Service Centre, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. és az Európa2000 Középiskola összefogásával teljesülhetett István kívánsága!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!



Tóth Tamás
kívánság-koordinátor
Kaunas, 2018.03.21.


Zétény (4 éves, Csemő)


A 4 éves kis Zétény már csaknem 1 éve a Tűzoltó utcai kórház „állandó” lakója. Sok-sok kezelésen, nehéz napon és még nehezebb órán van túl, és ennek ellenére egy csupaderű, hangosan kacagó kis legényke, aki akkora örömmel kezdte el a frissen kapott Nintendójával az ismerkedést, hogy mindenki arcára azonnal mosolyt csalt.

Már kezdte is a gép beüzemelését, hatalmas rutinnal száguldott programról programra, egy kis várakozás után sikerült a kórházi WiFi-re is csatlakozni, és a Super Mario program már indulhatott.

Öröme határtalan volt, ahogyan derűje, jókedve is.

Édesanyja megsúgta: a doktor nénik és bácsik azt ígérték: áprilisban "szabadlábra engedik" Zétényt, mert szerencsére állapota rohamosan javul!


Hálásan köszönjük a PannErgy Nyrt. ismételt támogatását, munkatársuknak, Szabó Valériának a személyes részvételt az a kívánságteljesítésen!


Flandera Tünde
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018. 02.23.

Péter (10 éves, Szeged)



Egy „imakérés” teljesült - így fogadott Péter anyukája, amikor megérkeztem hozzájuk 2018 márciusában a friss hóból csoszogva, nagy dobozzal, az áhított X BOX One játékgéppel.

Azt viszont nem hittem volna, hogy az ajándéktól Péternek szó szerint elakad a szava. Amikor meglátta a nagy Minecraftos csomagolást, elfordult, behunyta a szemét és mosolyogva ugrált - ez a kitörő boldogság biztos jele volt.

Éppen ilyen típusra vágyott, látta a doboz oldalán a sorszámokat, az eszköz speciális hangot adott, amikor kinyílt...

Határtalan örömet szerzett a Csodalámpa!


Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását!


Kapás Csilla
kívánság-koordinátor
Szeged, 2018.03.20.

Márton (15 éves, Veresegyház)



Marci több éve vágyott már egy komoly, "mindentudó" laptopra, így aztán nagy öröm volt számára, mikor megtudta, hogy álma a Csodalámpa segítségével valóra is válhat. A hosszú kórházi időszak alatt türelmesen várta: vajon mikor kopogtat be hozzá a "nagy varázsló"?

Amikor eljött a nap és megjelentem Marci ágya előtt a dobozban megbújó komoly laptoppal, a mindig vidám, mosolygós kamaszfiú örömében rácsapott a párnára, és zavarában egészen elpirulva ennyit mondott:
- Azt a mindenit... hűha.... Anya, te ezt tudtad?


Nem, Anya sem tudta, igazi meglepetésnek szántuk az átadás időpontját, hiszen tudtuk, hogy Marcinak néhány nap múlva műtétje lesz és úgy gondoltuk, a műtét után nagy segítséget jelent majd számára a laptop - lábadozó tiniként minden titkát megoszthatja majd a haverokkal, beszélgethet szeretteivel... és hát azért a különféle internetes játékok varázslatos világát is fel kell fedezni…

Kedves Marci, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást, és nagyon sok örömöt a laptop használatában.

Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. és magántámogatóink segítségét!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018. március 20.

Eszter (13 éves, Jászfelsőszentgyörgy)


Eszter nagyon szeretett volna egy laptopot, hogy haladni tudjon a tanulásban akkor is, amikor a kezelései zajlanak. A Csodalámpához fordult segítségért... és a dzsinn ismét boldogságot hozott!

Kontrollra érkeztek fel Budapestre a kórházba, ott leptük meg a várva várt ajándékkal. Eszter láthatóan nagyon örült, hogy végre teljesült a nagy-nagy álom!

Sok örömet, Eszter a laptophoz, és gyógyulj meg gyorsan!


Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. támogatását!


Flandera Tünde
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.03.14.

Emilia (4 éves, Encsencs)



Emília már évek óta beteg, sok-sok beavatkozáson és műtéten esett át, ezért még nem jár óvodába, ha minden jól megy, idén szeptemberben tudja elkezdeni. Sokat játszik édesanyja telefonján, ezért szeretett volna egy olyat kicsi tabletet, ami játékra alkalmas.

Akkor teljesült az álma, amikor Nyíregyházára jöttek kontrollra. A mosolygós, nagy fekete szemű kislány közeledik felém és már mondja is: Köszönöm szépen!

Egész éjjel nem aludt, mondja az édesanyja, annyira várta az ajándékot! "Te is játszhatsz rajta!"-mondja kedvesen a mellette álldogáló nagyobbacska testvérének.

Támogatóink segítségével láthatóan ismét nagy örömet szereztünk!


Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását!

Nagy Olga
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2018.03.01.

Bianka (7 éves, Budapest)



Bianka egy játékos, mosolygós kis hölgy, nagyon szeret legózni és rajong a Barbie játékokért. Mikor megtudta, hogy a dzsinn szeretné egy kívánságát teljesíteni, kis buksiját megfogta és azt mondta: nem is tudom, mit kérjek az aranyos dzsinntől, talán egy hatalmas legó játékot, vagy a másik kedvencemet kérjem, a beszélő-táncoló lovas Barbie-t?

Végül a táncoló lovas Barbie jobban izgatta a huncut kislány fantáziáját és a beszélgetés végén a lovas Barbie mellett döntött, megkért, mondjam meg a dzsinnek, hogy jól nézze meg a Barbie-t és csak akkor hozza el neki, ha a lovacska tényleg tud táncolni.

A dzsinn jól megnézte a lovacskát és miután meggyőződött róla, hogy a gyönyörű fehér paripa valóban kecsesen táncol, sőt tapsra még "énekel" is, kiválasztotta a lovacska számára a legcsinosabb lovaglólányt és" bevágtatott" velük a Klinikára. Egyenesen a kis Bianka betegágya mellé... megállt a kislány ágya előtt és már csak arra várt, hogy a lovacska új kis gazdája kipróbálja az álom paripa tánctudását.

Bianka boldogsága határtalan volt, nem is gondolta, hogy ilyen hatalmas lovacskát hoz neki a dzsinn, megsimogatta, felöltöztette és a nyeregbe pattintotta a csinos babát, kantár a kézbe... és máris ropta a paripa, Bianka pedig nagyokat kacagott és alig tudta utolérni a vágtató lovacskát.

Mikor az izgatottságtól kipirult kislány kicsit lehiggadt, mosolyogva felnézett és megköszönte az ajándékot majd közölte, hogy még sok dolga van…

Lassan elbúcsúztam Biankától, aki csillogó szemmel és boldog mosollyal szólt utánam: ne felejts el sok puszit adni a többi dzsinnek is, és mondd meg nekik, hogy nagyon köszönöm az ajándékot!

Az üzenetet nagy örömmel adtam át!




Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. támogatását, mely lehetővé tette, hogy Bianka álma valóra válhasson!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.március 20.

Bettina (15 éves, Zákányszék)



Bettit fizikoterápiás kezelésén leptük meg a PS4 játékkonzollal. Nagy volt az öröm, mikor a kezelés végén kiderült, miért is vagyok ott, és miért beszélgetek vele, anyukájával és az asszisztens hölggyel.

Bízunk benne, hogy a tanulás, a rehabilitáció mellett kellemes kikapcsolódást fog nyújtani Bettinek a Sims 4 játék.


Köszönjük az XpatLoop, a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek, hogy a Budapest Bonfire Night Party for Charity rendezvényen gyűjtött adományok révén teljesülhetett Betti kívánsága.



Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Szeged, 2018. március 14.

Alex (12 éves, Budapest)


Alex nagy álma egy Samsung Galaxy okostelefon volt, amin majd tarthatja a kapcsolatot az osztálytársaival, amíg a sajnos nagyon hosszúra nyúló kórházi kezelés zajlik.

Amikor odaértünk az kórházi osztályra kedves támogatónkkal, Szabó Valériával, a nagyfiú épp egy nagyon kellemetlen vizsgálaton volt túl, rendkívül gyenge volt, és rosszul érezte magát, így szegény csak a szemével tudott inteni, amikor a várva várt telefont odaadtuk neki.

Szívből kívánjuk, hogy mihamarabb jobban legyél, és örömmel vedd birtokba a csoda-telefont, amit a dzsinn képviseletében leszállítottunk neked!


Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását!


Flandera Tünde
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.02.23.

Archívum

Archívum


Belépés