2020-01

Zalán (10 éves, Kunszentmiklós)



A 10 éves Zalán Kunszentmiklósról egy Nintendót kért a Csodalámpától. Édesanyjától megtudtuk, hogy életük gondtalanul, teljes egészségben telt, az elmúlt fél év viszont Zalán váratlan betegsége miatt nagyon nehéz volt az egész család számára. Bár időnk már nagyon kevés volt a szervezésre, de mindenképpen szerettük volna a kívánságot még Karácsony előtt teljesíteni, hogy ezzel is egy kicsit felvidítsuk és erőt adjunk neki a gyógyulásához.

December 20-án, amikor a budapesti Tűzoltó utcai Gyermekklinikára kellett jönniük kezelésre, a támogatók képviselőjével a kórteremben leptük meg Őt. Édesanyja nem mondta meg előre Zalánnak, hogy érkezünk, így igazi meglepetés volt számára a kívánságteljesítés.

Először kicsit megilletődött az ajándéktól és tőlünk is, de aztán hozzálátott a várva várt játék kicsomagolásának, és az öröm gyorsan feloldotta a hangulatot. Zalán mindent tudott a Nintendóról, így nem okozott gondot neki egyedül összeszerelni és beüzemelni a játékot, néhány perc elteltével már boldogan játszott az ágyán miközben még tartott a kezelés.

Zalán nem szeretett volna a fényképeken szerepelni, amit természetesen figyelembe vettünk, így a közös kép a támogatók képviselőjével és Zalán édesanyjával készült, aki nagyon meghatódott kisfia örömét látva.


A kívánság teljesítését egy nagyvállalat IT szervezetének dolgozói segítségével sikerült megvalósítanunk, amit ezúton is hálásan köszönünk!


Tihanyi Sándor
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.12.20.

Tirza (14 éves, Kőszeg)


Tirza az utóbbi hetekben sokat volt kórházban. Amúgy aktív életet él, kézilabdázik, úszik, atletizál , de szereti a számítógépes játékokat is. Szeretett volna egy XBOX-ot, amivel tud játszani, nem csak egyedül, hanem a tesókkal is.

Kívánságát még karácsony előtt teljesíteni tudtuk, igazi meglepetést szerezve a kislánynak, aki nem tudta, hogy aznap teljesül a vágya, nagyon meglepődött, mikor meglátott bennünket.

Hamarosan levél is érkezett tőle:

Jó estét kívánok!

Ma kaptam meg az XBOX-omat, aminek nagyon-nagyon örültem, és a családom is hálás. Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy kívánhattam a Csodalámpától!
Boldog Karácsonyt és Új évet kívánok az alapítvány minden tagjának!

Az ajándékozáson Péter Zsolt (Keszthelyi Yachtkikötő) és Pintér János (Keszthelyi Yachtkikötő), valamint Szloszjár Gábor hajóskapitány (Lisa Team) vett részt személyesen, külön köszönet illeti őket.


Köszönjük a Keszthelyi Yachtkikötő Vitorlás Sport Egyesület jótékony Csodabogár felajánlásának és a 2019-es Kékszalag vitorlás versenyen részt vett TEAM LISA tagjainak az adományokat, melyekből Tirza álma teljesülhetett.

https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Esemenyek/179


Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Kőszeg, 2019.12.23.

Mirella (11 éves, Vilmány)


A nyáron kezdődött a kislány komoly betegsége, azóta sajnos a kórházi szobájából nem igazán tud kimozdulni az állapotából kifolyólag, így a tévézés az elérhető program számára.

Nagyon meghatódott, amikor megkapta a hőn áhított okostelevíziót. Nem gondolta, hogy ilyen nagy készülék lesz az ajándék! Örömmel újságolta, hogy szerinte nagyon jó helye lesz a szobájában ennek a TV-nek.

Mikor megkérdeztem tőle, hogy mit fog nézni rajta, zavarában csak annyit mondott: „sokmindent”. Mivel nagy a család, eddig nem mindig tudta azt nézni, amit ő szeretett volna, mostantól ez természetesen másképp lesz.

Anyukája segítségével kicsomagolta a TV-t, csak nézte, mosolygott és hálálkodott. Nagyon szépen köszöni mindenkinek, akinek valamilyen szerepe is volt abban, hogy az ő „csodalámpás” kívánsága is valóra vált.

Mi pedig kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ajándékodban, és gyógyulj meg minél hamarabb!


A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni!


Csernikovics Mónika
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2019.12.16.

Milán (8 éves, Mosonmagyaróvár)


Milán egy laptopot kért a dzsinntől, melyet sok mindenre lehet használni: többek között tanulásra, kapcsolattartásra barátokkal és nem mellesleg játékra is.

December 19-én a laptoppal a kezemben a kórterembe érkezve egy csupa mosoly kisfiúval találkoztam.

Nehezen hitte el, hogy ilyen gyorsan teljesült a kívánsága, és fülig érő szájjal ölelte át „új” barátját.


A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni!


Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest,2019.december 19.

Máté Marcell (4 éves, Hajdúszoboszló)


Máté korából adódóan is egy játékos kisfiú, imádja a hintát, csúszdát, mászókát… De betegsége miatt mostanában kevésbé mehet ilyen helyekre, így alapítványunktól szobájába egy csúszdás ágyat kért, összekötve a kellemest a hasznossal.

Az ajándék meglepetés volt a számára, mert nem tudott a kiszállítás pontos időpontjáról, az ünnepekre elutaztak, így hazaérkezve örömmel látta szobájában új ágyát, amit azonnal birtokba is vett.

Megtudtuk, azóta is nagyon szívesen használja a csúszdát!




Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019.12.19.

László (14 éves, Sándorfalva)



Nagy örömet szereztünk Sándorfalván, mert Karácsony előtt, pontosan Luca napján megérkezett Lacihoz a kért és nagyon várt ajándék.

A nagyfiú számára, mivel informatikai középiskolába jár, természetes volt, hogy egy nagy teljesítményű, stabil asztali számítógépet kért a Csodalámpa Alapítványtól. Laci rögtön neki is kezdett a doboz kicsomagolásának, a gép összeszerelésének, beállításának, és tökéletes hozzáértést mutatott nekünk.

Boldogan elmesélte, hogy mi mindent tervez a számítógéppel a közeljövőben, és a lista legelejére az iskolában tanult és tanulandó ismeretek elsajátítása került. Jó tanuló és arról is meggyőződtünk, hogy szorgalmas és tudatos is, és külön öröm volt számunkra, hogy ennek szervezésében a Csodalámpa Alapítvány, az átadásban pedig mi is segédkezhettünk.




Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek nagylelkű támogatását!


Dr. Márkusné Dr. Nász Julianna és Kapás Ferenc
kívánság-koordinátorok
Sándorfalva, 2019. december 13.

Judit Ildikó (6 éves, Kistarcsa)


Juditka egy hatévestől nem megszokott magabiztossággal lépett be az irodánkba… azonnal a szívünkbe lopta magát.

Elmondta, hogy a Csodalámpa dzsinnjétől egy X BOX játékgépet kért, mert nagyon szeret játszani.

Kívánsága az volt, hogy táncolós játék is legyen a játékkonzolhoz, mert ő bizony azt szereti a legjobban. Megígérte, hogy testvérei is odaülhetnek majd, és élvezhetik az önfeledt szórakozás örömét.

Izgatottan csomagolta ki a dobozt, miután mindent „rendben talált”, izgatottan várta, hogy induljanak és otthon beüzemeljék a masinát.


Köszönjük az Indotek Group kampánytámogatását, melynek kapcsán országszerte 15 plázában ismerkedhettek meg az vásárlók a Csodalámpa Alapítvány tevékenységével, és az érdeklődők adományából teljesülhetett Judit álma.

Bakonyi Joli és Felkai Márti
kívánságkoordinátorok
Budapest, 2019. 12.18.

Imola Kiara (14 éves, Sály)


Imola Kiarának, becenevén Mollinak, az örökmozgó, 14 éves nagylánynak hirtelen súlyos betegséggel kellett szembe néznie, de hősiesen viseli, türelemmel és kitartóan veszi az akadályokat, egy igazi harcos. A sok megpróbáltatás ellenére is tud mosolyogni. Tette azt akkor is, mikor megpillantotta az ajándékát, egy szuper laptopot.

Hatalmas segítség ez neki, hisz a jól tanuló nagylánynak elengedhetetlen a tanuláshoz szükséges laptop, amin a leckéit is el tudja készíteni.

Mindemellett elviselhetőbbé teszi a hosszú kezeléseket, kórházi létet, a család és az otthon melegének hiányát, ugyanis webkameráján keresztül tudja tartani osztálytársaival, barátaival és családjával a kapcsolatot.

Köszönjük, hogy Mollinak is megadatott a Csodalámpa varázslata!


Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását!


Csernikovics Mónika
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2019.12.16.

Géza (18 éves, Szirák)


Gézu nagyfiú, egy laptopot kért a Csodalámpától.

Nagy volt a meglepetés, mikor egy kontroll vizsgálat alkalmával, egy hölggyel együtt leptük meg őt a zsúfolt ambulancia folyosóján.

A támogató képviselője átadta a fiatalembernek a gyönyörű új laptopot tartalmazó dobozt. Gézu a meglepetéstől alig tudott megszólalni, szerényen, mosolyogva köszönte meg a laptopot.


A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni!


Pallag Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.12.18.

Emese (15 éves, Tóalmás)


Emese édesanyja így emlékezik a kívánságteljesítésre:

„Emese régi álma volt egy szép fésülködő asztal. Ballagási ajándék lett volna… Sajnos a műtét éppen a ballagás előtti héten volt, így az egész elmaradt, az ajándékozás is. Amikor az Alapítvány önkéntese megkeresett minket a kórházban, első gondolata volt ez az asztal. Külön öröm számára, hogy éppen Karácsony előtt kaphatta meg, és az is, hogy - mint megtudtuk - iskolások voltak az adományozók. Köszönjük szépen!”

Csodálatos összefogással sikerült valóra váltanunk ezt a kívánságot is, valódi örömet szerezve a nagylánynak.

A budapesti Piros Iskola diákjai, tanárai, a szülők összefogtak, hogy még szebb ünnepet szerezzenek Emesének, saját ajándékukról lemondva gyűjtötték az adományt!


Köszönjük magántámogatóinknak, a Piros Iskola tanulóinak, a szülőknek, hogy hagyományt teremtve, immár harmadik egymást követő évben ismét segítettek csodalámpás gyerekek álmának teljesítésében!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019.12.19.

Dzsenifer (12 éves, Járdánháza)


Dzseni komoly betegségben szenved, egy kontroll alkalmával beszéltem neki az alapítványról. Nagyon megörültek anyukájával, hogy van egy ilyen lehetőség az életükben. Hosszas gondolkodás után egy okos TV-t szeretett volna, ez volt december elején.

Ezután szinte „fénysebeséggel „érkezett meg hozzám az ajándék, hogy átadhassam a nagylánynak. Már nagyon közel volt a karácsony, így végül a két ünnep között történt meg a találkozás, de még így is betették a karácsonyfa alá, de csak lapjával, hiszen ez az okostévé nagyméretű.

A kívánságteljesítésnél hatalmas volt az öröm, Édesanyja el is érzékenyült, Dzseni viszont fülig érő szájjal hagyta hátra a kórházat.

Mindenkinek áldott karácsonyt és boldog új évet kívánnak!


A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni!


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2020.01.03.

Dominik (13 éves, Miskolc)


Dominik még kórházban volt december elején, mikor meséltem neki az alapítványról, és nála is hamar eldőlt, mi lesz a kívánsága: egy laptopot kért.

Siettem is, hogy hamar meglegyünk a papírokkal, hátha karácsonyra megérkezik a várva várt ajándék… Ezután nagyon örültem, hogy ilyen gyorsan teljesíthettem a kívánságot, szüleivel szervezkedtünk, kikérték az iskolából, és sikerült átadnom az ajándékát még karácsony előtt.

Hatalmas öröm volt látni Dominikot, nem tudott betelni a laptop látványával, el sem hitte, hogy az az övé. A nővérkék is annyira boldogok voltak, hiszen Dominik hamar hozzánk nőtt, bár az ismeretség még friss, de nagyon megszerette mindenki az osztályon.

Szüleivel együtt kívánnak áldott, békés karácsonyt mindenkinek, és boldogságban teli új esztendőt!


A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni!


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2019.12.20.

Bernadett (16 éves, Füzesgyarmat)



Ez igazi meglepetés volt a mai nap Berninek, aki nem is sejtette, hogy ilyen hamar teljesül a kívánsága.

Amikor belépet a szobába, nagyon csodálkozott, hogy a hölgyek, Óbert Ágnes és Bánhegyi Katalin hozzá jöttek és még a száján is kicsúszott:
- Te jó ég, mit csináltam?!

Nagy örömmel fogadta az ajándékot, a csodálatos Huawei mobiltelefont, és egy igazán jó beszélgetés kerekedett, ahol kicsit mesélt magáról és a megpróbáltatásairól.

Berninek szívből jó egészséget kívánunk!


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását, kollégáik személyes jelenlétét a kívánságteljesítésen!


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.12.12.

Balázs (4 éves, Budajenő)


Az ötéves Balázs kívánsága karácsony előtt teljesült, a kisfiú nagy-nagy örömére.

Kérése egy „hatalmas” távirányítós tűzoltó autó volt. Nagy lelkesedéssel kezdte kicsomagolni az ajándék dobozát, ám mikor megakadt a bontásban, elfutott apukájához, aki egy csavarhúzóval sietett a kisfiú segítségére.

Balázs nagy ámulattal csodálta meg a kiszabadított gyönyörű autót.


Köszönjük a Szintlépés Alapítvány ismételt támogatását, melynek segítségével valóra válhatott Balázs álma!


Sulija Anikó és Piacsek István
kívánság-koordinátorok
Budajenő, 2019. december 18.

Alex Botond (3 éves, Budapest)


Alex, akit a család Botinak hív, egy nagyon kedves és udvarias kisfiú, akinek minden vágya, hogy egy olyan tűzoltó autóval játszhasson, aminek külön vízspriccelője is van.

Botit testvérével és édesanyjával együtt a belvárosi Fashion Street karácsonyi rendezvényére hívtuk, hogy közösen kapcsolhassuk fel az ünnepi világítást. A vendéglátóink meleg teával és süteménnyel fogadtak bennünket az igen csak csípős hidegben.

Egy kis melegedés után kimentük a rendezvény helyszínére, ahol már nagyon sokan gyülekeztek, hogy velünk együtt ünnepeljenek. Egy izgalmas bűvészmutatvány után Harsányi Levente műsorvezető a színpadra szólította a Csodalámpát és persze Botit, hogy a közönséggel együtt teljesíthessük Boti álmát.

Dr. Balázs László, az Immobila Zrt. vezérigazgatója már ismerősként köszöntött bennünket, hiszen évek óta egy-egy csodalámpás gyermek a rendezvény kiemelt vendége, akit a szervezők megajándékoznak. Ezután Botié lett a főszerep, s egy kis segítséggel felkapcsolhatta a díszvilágítást.

A gyönyörűen megvilágított épületek homlokzata karácsonyi fényekbe öltözött. Az élményeket fokozva Balázs László úr átadta Botinak az igazi tűzoltó autóhoz szinte mindenben hasonlító távirányítós játékot, mely tökéletes mása a valódi fecskendőknek és még vizet is spriccel. Az élethűségről világító lámpák és hangjelzés gondoskodik, sőt még a létra is kihúzható.

Bár ott azonnal feltéptük a díszcsomagolást, hogy a közönség is láthassa az ajándékot, Boti arcán azonban látszott, már nagyon szeretné kipróbálni. Erre egy picit várni kellett, hiszen még csak most következett a szenzáció, a Télapó a háztetőről leereszkedett a közönség közé és ajándékokat osztott a gyerekeknek. Boti nem akart közel menni hozzá, talán egy kicsit megilletődött, meg el is fáradt, igazából ő már gondolatban otthon járt, ahol a tűzoltó autóval játszhatott.


/ 4




Köszönjük a Fashion Street üzemeltetőjének, az Immobilia Zrt.-nek az ajándékot, mellyel valóra váltották Boti álmát és egy kis karácsonyi hangulatot varázsoltak a számára.



Felkai Márta
Budapest, 2019. december 6.

Adrián (6 éves, Miháld)



Adrián nagyon szereti a meséket, különösen azt, amiben kedvencei, a Verdák autók szerepelnek…

Így alapítványunktól is ehhez a meséhez köthető dolgot kért, Verdás ágyat.

Találtunk is egy csodálatos ágyat, a Disney meséből Villám McQueen-t. Összeszerelés után a kisfiú boldogan vette birtokba új ágyát, ami nem csak gyönyörű, hanem elmondása szerint kényelmes is.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019.12.15.

László (17 éves, Miskolc)


Lacikának egy kontroll alkalmával meséltem az Alapítványról, mivel informatikai szakközépiskolába jár, és ezen a területen is szeretne továbbtanulni, szinte egyből rávágta, hogy egy laptopot szeretne.

Hagytam egy kis időt, hogy gondolja át, egy-két nap múlva jött az üzenet, hogy a TV-je elromlott, ezért inkább azt szeretne. Na, ezért kell jól megfontolni, mi lesz végül a kívánság…

Ezért nagyon gyorsan belehúztunk, bejelentettem a kérést, hátha karácsonyra teljesülni fog. Ünnep előtt, december 20-án átvettem a hatalmas okos televíziót, és sikerült átadnom még aznap.

Hatalmas öröm volt ez az egész családnak. Édesanyja annyira izgult, hogy kikotyogta a gyereknek, mi is valójában a hirtelen találkozásunk oka…

De ettől még hatalmas meglepődést, meghatódást, és örökké hálás boldog pillanatokat éltünk meg együtt.

Lacika és szülei mindenkinek békés, áldott ünnepeket kívánnak és boldog új esztendőt!


A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni!


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2019.12.20.

Viktor (3 éves, Tiszalök)


Viktorkának súlyos betegsége miatt hosszú időt kellett kórházban töltenie…

Sok minden történt ez alatt az idő alatt, az is, hogy nagyon megszerette az egyik ottani játékot, a piros Porsche beülős autót. Így amikor megkérdeztük, mi lesz a kívánsága, szinte azonnal rávágta, olyan autó, amit a kórházi folyosón is használhatott.

December közepén, mire hazaért a kórházból, már otthon várta az a szuper járgány, amire olyan nagyon vágyott.

A képek is mutatják a kisfiú nagy-nagy örömét!


Köszönjük a CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. segítségét, hogy az általa szervezett sütivásár résztvevőinek adományából teljesülhetett Viktor kívánsága.


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019.12.16.

Tibor (9 éves, Záhony)


A 9 éves Tibi LEGO rakodógépre és LEGO kombájnszállítóra vágyott.

A kívánságteljesítésre a budapesti Tűzoltó utcai Gyermekklinikán került sor, a kifiúval éppen vizsgálat után tudtunk találkozni, várakozással és örömmel fogta a kezébe a LEGO dobozokat!

Kicsit megilletődött, ugyanakkor kijelentette, hogy még aznap nekilát összerakni az apró LEGO elemeket!

Igazán jó érzés volt látni Tibi örömét nekünk, önkénteseknek is, hála az élményért!


A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő LeasePlan Hungaria Zrt. különleges felajánlásként Csodabogár-regisztrációjával szeretne 25 gyerek kívánságteljesítéséhez hozzájárulni, melyből most Tibi álma válhatott valóra.

https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Esemenyek/182


Kiss Edit és Pap Ferenc
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019.12.11.

Szabolcs (12 éves, Hajdúböszörmény)



Szabolcs komoly fiatalember, aki azért természetesen szeret játszani, de megtudtuk, hogy a család régi X BOX játékgépe már nagyon elavult, így a Csodalámpától a legújabb X BOX One X –t kérte, természetesen játékokkal. Kívánsága egyik budapesti középiskola diákjainak összefogásával teljesülhetett.

Az ajándékozásra egy kórházi kontrollvizsgálat után végül az irodánkban került sor, ahová természetesen a családon kívül meghívtuk az iskola képviselőit is.

A két diák izgatottan várta Szabolcsot, örömmel adták át neki a hatalmas dobozt, amiben a játékgép lapult.

Láthatóan nagy volt a boldogság, a kisfiú azt tervezgette, hogy hazaérve azonnal beüzemeli új játékát.




Köszönjük az Európa 2000 Középiskola diákjainak, tanárainak és szülői munkaközösségének, akiknek összefogásával Szabolcs álma is valóra válhatott!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.12.16.

Renáta (14 éves, Törökszentmiklós)



Renáta, mint korosztályából oly sokan egy laptopra vágyott.

Nem is gondolta, hogy kívánsága még karácsony előtt teljesülhet, meglepődött, amikor édesanyja arra kérte, maradjon otthon az iskolából, mert érkezik az ajándéka.

Nagy volt a boldogság, amikor a támogatókat képviselő hölgy átadta számára a gyönyörű új laptopot.


A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019.12.19.

Nikolasz (9 éves, Budapest)


Nikolasszal, aki egy 10 éves életvidám kisfiú, októberben találkoztam először. Elmesélte, hogy magántanuló, mert általános állapota mellett még egy súlyos betegség lépett fel nála, a Tűzoltó utcai Klinikán kezelik. Hosszan beszélgettem vele, így megtudtam, nagy segítség lenne számára egy olyan okostelefon, amelyre vakok számára kifejlesztett program telepíthető.

Ekkor a Csodalámpa dzsinnjei munkába kezdtek, és kiderült, hogy van olyan iPhone telefon, amelyre
a Vakok Intézete telepíteni tud programokat és útmutatást ad annak használatához.

Amikor Nikolasz kezébe vette a mobilt, első kérdése az volt, hogy milyen színű a telefon, elmeséltem, hogy óarany és ez a karácsony egyik meghatározó színe. Elgondolkodva forgatta, megtapogatta és tetszését kifejezve egy széles mosollyal köszönte meg.

Sok örömet kívántam a használathoz, és mielőbbi gyógyulást a kis embernek!


Köszönjük Herendi Gábor támogatónknak, hogy a születésnapjára meghívott barátai és vendégei összefogásával teljesülhetett Nikolasz álma is.


Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2o19. december 13.

Máté (17 éves, Bánk)



A 18 éves csillogó szemű, életvidám, optimista Máté a továbbtanulásához nagyon hasznos, „mindent tudó” tabletre vágyott. A kívánságteljesítésre a budapesti Tűzoltó utcai Gyermekklinikán került sor.

Máté az aznapi fájdalmas beavatkozás ellenére is fülig érő szájjal várt minket, hiszen tudta, miért érkeztünk! Izgatottan vette át tőlünk az ajándékot, és még izgatottabban bontotta ki a dobozt! Megpillantotta a tabletet és ragyogó szemmel simogatni kezdte! Úgy jöttünk el, hogy biztosak voltunk abban, hogy Máté egész délután a tablettel töltötte az idejét.

Szívmelengető érzés volt látni Máté örömét, hála az élményért!


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását!


Kiss Edit és Pap Ferenc
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019.12.11.

Márton (17 éves, Erdőkertes)


Marci komoly nagyfiú, aki sokat számítógépezik, tanul, játszik, chatel. Ezekhez a tevékenységekhez szüksége volt egy kényelmes GAMER székre.

Az ajándékozásra a Tűzoltó utcai Klinikán került sor, ahol kezelést kapott. Alig várta, hogy végre haza mehessen, megígérte, első dolga az lesz, hogy összeszereli a széket. A képek tanúsága szerint nagy volt a boldogság!

Az édesanya így emlékezik erre:

„Marci nagyon régóta vágyott egy ilyen gamer székre, de sajnos ezt nem tudtuk neki teljesíteni. Annyi mindent szeretne az ember megadni gyermekének amit kiejt a száján, csak hogy a sok fájdalmat és szörnyűséget amit átélt és ami még előtte van, kicsit is elfelejtse és boldogabbá tegye.

Jó érzés, hogy vannak ilyen emberek Magyarországon akik ebben tudnak segíteni. Még egyszer nagyon szépen köszönjük a Csodalámpának és az adományozó kedves ismeretlennek is.”



A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019. 12.18.

Enikő Dorottya (17 éves, Budapest)



Nem olyan régen a Csodalámpa Alapítvány ismét valóra váltotta egy fiatal régi kívánságát.

Enci már időtlen idők óta vágyott egy tabletre, ami segítségével tanulhat, barátaival chatelhet, és persze elfoglalhatja magát a kórházi benntartózkodása során. Elmélyedt a műszaki cikkek világában, a netről választott egy Huawei tabletet, majd izgatottan várta, mikor teljesül a kívánsága.

Mikor beléptem a kórházi szobájába, meghatódva vette át az ajándékát, nagyon boldog és vidám volt.


Köszönjük a Szintlépés Alapítvány ismételt támogatását, melynek segítségével valóra válhatott Enci álma!


Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.12.04.

Botond (8 éves, Budapest)


Botond egy igazi vagány, élénk kisfiú, aki imád legózni. Bent fekvése során is mindig nála volt az éppen aktuálisan kedvenc lego szettje.

Amikor megtudta, hogy lehetősége van valamit kívánni az alapítványtól, Botond szinte egy egész kisfüzetet tele írt, melyik legót szeretné. A sok jó ötlet közül hosszas gondolkodás után végül a Star Wars Halálcsillagot választotta. Izgatottan várta az ajándékot, vajon megérkezik-e karácsony előtt…

Amikor meglátta a kezemben a hatalmas dobozt, boldogsága határtalan volt. Az édesanyja, s mi, akik tanúi lehettünk az ajándék átadásának, együtt örültünk Botonddal!!


Köszönjük a Kocka Store támogatását!


Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.12.11.

Archívum

Archívum


Belépés