2022-02

Zsolt (6 éves, Kecskemét)Zsolti évek óta kerekesszékben él, a kezelések ellenére a tárgyak megfogása, kézben tartása is nehezére esik.

Mivel nemsokára iskolás lesz, egy laptopot kért a Csodalámpától, hogy segítségére legyen majd a tanulásban.


Köszönjük a Bástya Millenium Zrt. támogatását, mellyel valóra válthattuk Zsolti kívánságát.


Zsombori Erzsébet
kívánság-koordinátor
Kecskemét, 2022.02.15.

Márton (8 éves, Szombathely)Marci nagyon szeret a természetben lenni, sokat biciklizik a szabadban. Szereti az állatokat is, otthonukban két kutyus és egy hörcsög is van.

A Csodalámpától egy elektromos roller volt a kívánsága, amelyen majd el tud menni az iskolába vagy a néhány kilométerre lakó rokonaihoz is. Reméljük, sok örömöd leled benne!


Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. támogatását, amellyel Marci kívánságát teljesíthettük!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.02.16.

Levente Péter (15 éves, Budapest)Levente kicsi kora óta szeret szerelni, összerakni-szétszedni. Autószerelőnek tanul, a legózás mellett már egyre inkább modellezéssel foglalkozik szabadidejében.

A másik hobbija a zene, sokféle zenét hallgat, főleg pop és retró zenét, de a klasszikus zenét is szereti. A Csodalámpától egy hangfal volt a kívánsága, hogy teljesebb legyen a zenei élménye.


Köszönjük az XpatLoop, magántámogatóinknak, köztük a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek, hogy a 2021-es 'Bonfire Night' rendezvényen gyűjtött adományok révén teljesülhetett Levente kívánsága.Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest. 2022.02.24.

Lenke Mária (16 éves, Budapest)Lencsi kreatív lány, nagyon jó a kézügyessége. Sok minden érdekli, legújabb hobbija a horgolás. 5 éves kora óta foglalkoztatja a szabás-varrás.

A Csodalámpától egy varrógép volt a kívánsága, mert szeretné a saját varrógépén megalkotni a saját ruháit. A jövőjét is ezen a területen képzeli el, a látványtervezés, divattervezés irányában szeretne továbbtanulni.

upload:Beszamolok/4843_Lenke2.jpgKöszönjük az MVM Energetikai Zrt. támogatását, amellyel teljesíthettük Lencsi kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.02.25.

Csenge Lili (15 éves, Szeged)


Csenge 15 éves vidám fiatal lány, aki nagyon szeret verseket írni, emellett a divat iránt is érdeklődik. Szeretett volna egy profitól tanácsot kérni, hogy öltözködését hogyan lehetne még vagányabbá tenni. A csodalámpától az volt a kérése, hogy Lakatos Márk stylist-tal találkozhasson és segítségével felfrissítse ruhatárát.

Segítettünk megszervezni a találkozót, ahol Csenge találkozott kedvencével. Először egy kicsit ismerkedtek, Márk nagyon közvetlen és kedves volt a fiatallal, így kitűnően fel tudta mérni, hogy milyen stílus, milyen ruhák tetszenének Csengének.

Ezt követően a bevásárlás következett. A kiválasztott üzletekben nagyon sok szép ruhát vásároltunk Csengének, amit még egy kis ékszerrel is megbolondítottak a bevásárlás végén.

Csengét nagyon boldoggá tették a nap során szerzett élményei, csakúgy, mint az új ruhái.
Köszönjük Lakatos Márknak és magántámogatóinknak, hogy segítettek valóra váltani Csenge álmát!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.02.16

Koppány (10 éves, Üllő)

Koppány szereti a lovakat, a nővérével együtt rendszeresen járnak lovagolni, de a sakk is érdekli.
Nemrég külön szobát kapott a nővérétől, amit most rendeznek be a számára. Koppány ebbe az új szobájába kért egy Smart TV-t a Csodalámpától.
A kórházban tudtuk átadni neki a TV-t, de alig várja már, hogy otthon üzembe helyezhesse ezt az készüléket és a saját szobájában bekuckózva nézhesse a kedvenc rajzfilmjeit.


upload:Beszamolok/4844_Koppany1.jpgKöszönjük magántámogatónknak a segítséget, mellyel teljesíthettük Koppány kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.02.16.

Zalán (9 éves, Budapest)Zalán egy vidám kisfiú, aki nagyon szeret focizni és biciklizni.

A Csodalámpától egy Xbox volt a kívánsága, hogy a testvérével együtt játszhassanak kedvencükkel, a Fortnite-tal. Zalán nem tudott róla, de a konzolhoz kapott még egy szuper fülhallgatót és egy FIFA játékot is.

Zalán mosolya tükrözi a meglepetést és az örömet, amit szerezhettünk neki.


Köszönjük magántámogatóinknak a segítséget, melynek köszönhetően tudtuk Zalán kívánságát valóra váltani.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.02.10.

Virág (15 éves, Dunapataj)Virág nagyon szereti az irodalmat, szabadidejében sokat olvas. A nyelvtanulás is a hobbija, angol és orosz nyelvet tanul.

Virágnak a kézügyessége is nagyon jó, imád festeni, rajzolni. A Csodalámpától egy olyan tablet volt a kívánsága, amivel rajzolni is lehet, hogy a rá váró hosszabb kórházi kezelés alatt is tudjon alkotni.

Mielőbbi gyógyulást kívánunk Virágnak!


Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását, amellyel teljesíthettük Virág kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.02.11.

Simon Péter (17 éves, Szekszárd)


Simon egy középiskolás nagyfiú, aki bár szerencsére rövidebb időszakokat töltött a klinikán, de ezek a napok is elegendőek voltak arra, hogy egy kicsit megismerjük őt. Mindig optimista, vicces, vidám hangulatban volt.

Simon sokáig ötletelt a Csodalámpás kívánságon, végül a praktikusság győzött. Számára jól hasznosítható laptopra esett a választása.

Nagy örömmel vette át az ajándékát.


Köszönjük a Dutrade Acéltermékfeldolgozó és Kereskedelmi Zrt. támogatását,
segítségükkel teljesíthettük Simon kívánságát!


Russay Ildikó
kívánság-koordinátor
Pécs, 2022.02.14.

Noel (9 éves, Pilisvörösvár)Noelnek mindene a foci, de nagyon szeret kosarazni, úszni és az ikertestvérével biciklizni.

A Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága, amellyel távolról is folytathatja a tanulmányait és persze néhány kedvenc játék is rákerül majd a gépre: a Minecraft, focis és lovaglós játékok.


Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük Noel kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.01.21.

Fruzsina (17 éves, Erdőtelek)Fruzsi egy nagyon komoly intelligens nagylány. Sok időt töltött kórházban, így eléggé lemaradt a tanulmányaiban, ami azért is volt, mert nem volt saját laptopja. Ezért a Csodalámpától egy laptopot kért.

Kontroll vizsgálatra érkezett Fruzsi a szüleivel, s nem is gondolta, hogy összekötjük a kellemest a hasznossal, és a vizsgálat végén előkerül a nagyon vágyott ajándék, a laptop!
A nagylány örömében meg sem tudott szólalni, csak könnyes szemei árulkodtak arról, hogy mennyire boldog!

Anyukája pedig ezt írta nekünk:
„Kedves Csodalámpa Alapítvány! Nagyon szépen köszönjük az adományt. Fruzsi számára sokat jelent, mivel folytatni tudja tanulmányait, valamint szórakozásban sem szenved hiányt. Meg egyszer nagyon szépen köszönjük!”

Kedves Fruzsi!
Kívánjuk, hogy nagyon sok örömöd legyen ajándékodban és gyógyulj meg minél hamarabb!


Köszönjük az Eco-Logist Consulting Kft. támogatását, segítségükkel teljesíthettük a nagylány kívánságát.


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság koordinátor
Miskolc, 2022 február 11.

Barnabás (14 éves, Veszprém)


Barnabás vidám, melegszívű fiú. Imádja a motorokat, 14 éves kora óta van jogosítványa és saját cross motorjával motorozik.

Érdekli a számítástechnika világa is, a jövőben ezen a pályán szeretne elhelyezkedni, informatikai technikumba jár. A Csodalámpától egy gamer forgószék volt a kívánsága, ezzel már teljes lett szobájának „felszereltsége”.


Köszönjük a Cosmo Consult Kft. támogatását, mellyel teljesíthettük Barnabás kívánságát.


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2022.02.06.

Sándor Péter (15 ÉVES, NYÍRCSAHOLY)


Sanyi kívánsága egy laptop volt, amelyen játszhat, filmet nézhet, internetezhet, s ha úgy adódik, tanulhat is.
Igazi meglepetés és nagy öröm érte a kisfiút, amikor vizsgálatra érkezett, és onnan az áhított készülékkel távozhatott.


Köszönjük Fehérvári Ottónak, hogy kampányával és az alapítványunkat segítő magántámogatóinkkal együtt ismét mosolyt varázsolhattunk egy beteg gyermek arcára!


Sütő Beatrix
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2022.02.08.

Sára Eszter (17 éves, Budapest)


Sári nagyon szereti a kézműves foglalkozásokat, sokat kreatívkodik, rajzol festeget. Igényes a környezetére is. Szerette volna szobáját kicsit rendszerezettebre, nagylányosra varázsolni. E mellett szereti a tévében nézni az „ilyen volt-ilyen lett” műsorokat is. Nagy kedvence Csorba Anita, aki már sok mindenkinek segített újjávarázsolni a szobáját.

Sári azt kérte a csodalámpától, hogy Anita tervezze meg a szobáját. Kívánsága teljesült. A tervek elkészültek, majd Sári édesanyja, Csorba Anita és a Csodalámpa Alapítvány közös összefogásával a szoba átalakult.

Egy hétfői napon volt nagy meglepetés, amikor az iskolából hazaérve Sárit bevezette Anita a szobájába és meglátta milyen csoda történt a dolgaival. Még egy kis kézműves foglalkozásra is volt idő a kapott ajándékok felhasználásával.
Köszönjük Csorba Anitának és magántámogatóinknak, hogy segítettek Sári álmának valóra váltásában!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.01.31.

Luca (15 éves, Bőcs)


Luca álma egy iPhone volt. Régi telefonját szerette volna lecserélni egy modern készülékre.
Már régóta kinézett magának egy okostelefont, így nem sokat gondolkozott azon, mit is kérjen a Csodalámpától.
Nagy volt az öröm, amikor a soron következő vizsgálat alkalmával megkapta az áhított iPhone-t.
Boldogan vette át ajándékát, és alig várta, hogy közelebbről is megismerkedjen új telefonjával.


Különleges alkalom, hogy egy kívánság teljesülését két érintett szemszögéből is be tudjuk mutatni. Előbb Luca anyukája, majd személyesen Luca írta le nekünk a meglepetés átadásának örömteli pillanatait és fejezték ki köszönetüket:

Kedves Csodalámpa Alapítvány!

„EZ A TELEFON TÉNYLEG ZSENIÁLIS!”

„IMÁDNI FOGOM EZT A TELEFONT!”

Egy végtelenül boldog kislány szavait idéztem, miután megkapta és először kezébe vehette a hőn áhított iPhone készüléket.

Édesanyaként én is átéltem azt a boldogságot, amit ő, mivel láttam a felhőtlen örömét.

Hálás köszönettel tartozunk, hogy valóra váltották kislányunk álmát, ami által a mindennapjai is boldogabbá válnak majd.

Luca édesanyjaKedves Csodalámpa Alapítvány!

Kedves Zsuzsa néni!

Gyönyörű telefont kaptam, amit hálásan köszönök!

Nagy kijelzőjének köszönhetően remekül tudom olvasni a rátöltött könyveket. Segítségemre van az órai jegyzeteléseknél is és nem utolsó sorban fantasztikus természet képeket tudok készíteni vele.

Féltve őrzöm, vigyázok rá nagyon! Köszönöm, hogy lehetővé tették nekem, hogy ilyen nagyszerű telefonom legyen.

Köszönettel: Luca


Köszönjük a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. és a Szerencsejáték Zrt. ismételt támogatását!Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022.02.02.

VIKTOR (16 ÉVES, SÁTORALJAÚJHELY)


Viktor mezőgazdasági gépésztechnikusnak tanul. Szeret focizni, biciklizni, de nagy kedvencei a számítógépes játékok is, így kívánsága egy XBox volt. Elárulta nekünk, hogy leginkább farming szimulátorral játszana rajta, így egyszerre élvezhetné két hobbiját: a mezőgazdaságot és a számítógépes játékokat.
Nagy volt az öröm, amikor megkapta az áhított XBox konzolt, és hozzá a legújabb farming szimulátort!


Köszönjük a Konzol Stúdió támogatását, segítségükkel teljesíthettük Viktor kívánságát!


Máté-Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022. 01.05.

MÁRTA (16 ÉVES, ÓZD)


Márti egy kedves, vidám nagylány, aki nagyon szeretett volna egy laptopot, hogy betegsége alatt ne maradjon le a tanulásban. Persze a laptop ezen kívül számos lehetőséget rejt: gyorsabban telik az idő egy jó film megnézésével, internetezéssel, de a külvilággal való kapcsolattartáshoz is kíváló eszköz.
Márti, használd egészséggel és örömmel ajándékodat!Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. ismételt támogatását!


Máté-Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022. január 20.

KINGA (17 ÉVES, ALDEBRŐ)

Kinga egy vidám kamasz lány, aki sokat gondolkozott azon, mit is kérjen a Csodalámpa Alalpítványtól. Végül úgy döntött, annak örülne a legjobban, ha nagy álma megvalósításában segítenénk neki, ami nem más, mint 18. szülinapjára megszerezni a jogosítványt. Ebben persze Kingának is aktív szerepet kell vállalnia, de eddig ügyesen vette az akadályokat. Sikeres KRESZ vizsgát tett, és a vezetésben is nagyon jól halad. Nemsokára itt a születésnapja, de nemsokára meglesz a jogosítványa is!


Köszönjük Fehérvári Ottónak, hogy kampányával és az alapítványunkat segítő magántámogatóinkkal együtt nagy örömet okozhattunk Kingának!


Máté-Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022.01.27.

Máté (13 éves, Sopron)Máté már többször töltött hosszú hónapokat kórházban. Felváltva, hol magántanuló volt, hol bejárhatott az iskolába az osztálytársai közé. Amikor teheti, nagyon szeret a barátaival együtt biciklizni és rollerezni.

A Csodalámpától egy gamer monitort és egy szuper gamer fejhallgatót kért. A kórházban tudtuk átadni Máténak a kívánságát, hatalmas örömet szerezve neki ezzel.

Szerencsére másnap haza is tudtak menni a kórházból, így hamarosan ki is próbálhatta a Fortnite és az autószimulátoros játékokon. Mielőbbi gyógyulást kívánunk Máténak!


Máté anyukájától kaptuk a következő levelet:

Tisztelt Támogatónk!

Kisfiam Máté nevében is hálásan köszönjük a nagylelkű ajándékokat! Máté mérhetetlenül boldog tőle! Máté nagyon erős és életvidám fiú, aki nemrég töltötte be a 14. életévét.

Mai nappal hazaengedtek minket Pestről és itthon első dolga volt beüzemelni a monitort, készítettem erről önöknek pár képet, a fülhallgatót is használja hozzá, így még nagyobb az élmény együtt!

Nagyon hálásak vagyunk és még egyszer is nagyon köszönjük!!! Máté kicsit fáradt, már látszik rajta a betegség, de a boldogsága nagyon nagy 🙏

Minden jót kívánunk!

Máté és anyukája
Köszönjük a Firstmed-FMC Kft. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Máté kívánságát!


Bagó György
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.02.02.

Norbert (14 éves, Nyíregyháza)Norbert egy laptopot kért a Csodalámpától, hogy a kórházban töltött napokban is be tudjon kapcsolódni a tanulásba, és persze, hogy szabadidejében nézhesse rajta kedvenc filmjeit és játszhasson a kedvenc játékaival.

A kórházban leptük meg Norbit a kívánságával és reméljük, hogy ez a laptop feledtetni tudja vele egy időre a kezelés nehézségeit.


Köszönjük Fehérvári Ottónak, hogy kampányával és az alapítványunkat segítő magántámogatóinkkal ismét nagy örömet okozhattunk egy kedves kisfiúnak!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.01.26.

Mirandola (17 éves, Polgár)Mirandola egy kedves, okos, szerény fiatal lány. Hobbija a sminkelés. Talán ebben az irányban is tanul majd tovább.

A Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága, amelyen távolról is folytathatja a tanulmányait és tarthatja a kapcsolatot az osztálytársaival, barátaival, amíg újra nem találkozhatnak.
Mirandola filmeket is szeret nézni, zenét is szeret hallgatni és valószínűleg egy-két játékot is feltölt majd laptopjára, melynek mikor megkapta nagyon örült

Kedves Mirandola!
Reméljük, hogy az új laptopod sok örömteli és önfeledt pillanatot szerez majd!


Köszönjük magántámogatóinknak, hogy teljesíthettük a nagylány vágyát!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022. január 25

Boglárka (15 éves, Dunaújváros)Boglárka szereti az állatokat, van egy tacsija. Szeret kosárlabdázni is, de most egy ideig nem mehet közösségbe.

Nagyon szeret zenét hallgatni, ezért a kívánsága egy vezeték nélküli fülhallgató volt.>

Boglárka alig várta már, hogy átvehesse az Airpods készülékét.


Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Boglárka kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.01.21.

Bálint (8 éves, Katafa)Bálint egy nagyon talpraesett, eleven, cserfes fiú, aki sok barátot szerzett már magának itt az osztályon is.

Bálint már hónapok óta jár kezelésre a kórházba. A telefon elsősorban azért kell, mert a várakozások idejét szereti játékkal eltölteni, de ami talán még fontosabb, hogy így tud rendszeresen video chatelni az otthon maradt anyukájával/apukájával, illetve az egy éves kishúgával.


Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. támogatását, amellyel Bálint kívánságát teljesíthettük!


Mina Katalin és Bagó György
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2022.01.28.

Áron (13 éves, Mosonszentmiklós)Áron mindene a foci, korábban az egyik focicsapatban játszott, kapus volt. A Fradi a kedvenc csapata, Ronaldo a kedvenc játékosa.

A Csodalámpától egy laptopot kért, mivel otthon tanul, egyéni tanrendben és online tud bekapcsolódni az órákba. Szabadidejében is használni fogja a laptopját, autóversenyzős játékokat és Minecraft játékokat is letölt rá.

Mielőbbi gyógyulást kívánunk Áronnak!


Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Áron kívánságát.


Nagy Olga
kívánság-koordinátor
Mosonszentmiklós, 2022.01.18.

Ákos (13 éves, Bátonyterenye)


Ákos egy nagyon energikus, életvidám fiú. Kedvenc tantárgyai a készségtárgyak: testnevelés, rajz, de a matematikát is szereti. Több hónapot kell még kórházban maradnia, távol az otthonától, ahol sok testvére várja haza.

A kórházban sokat legózik és társasozik, főleg a Gazdálkodj okosan! játékkal szeret játszani. Ákos régóta szeretett volna már egy laptopot, ez volt a kívánsága a Csodalámpától. Az átadás időpontját anyukája titokban tartotta, így valóban hatalmas meglepetést szereztünk neki. A gépet a tanuláshoz és persze játékra is fogja használni, rákerül a kedvenc játéka, a Minecraft is.


Köszönjük a Schneider Electric támogatását, mellyel teljesíthettük Ákos kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.01.27.

Archívum

Archívum


Belépés