2019-12

Zsófia Mónika (12 éves, Kecskéd)


2019. november 30-án a Komárom-Esztergom megyei Kecskéd községbe mentünk, hogy teljesítsük az alapítványhoz érkezett 4039. kívánságot.

Ebben a kis faluban, szerető és gondos családja körében él a 13 éves Zsófi, aki két éve kerekes székbe kényszerült az izomgyengeséget okozó betegség következtében. Zsófi korábban balettozott, néptáncolt, lovagolt, a családjával sokat kirándultak, vízi túráztak. Bár betegsége korlátozza a mozgásban, intenzíven éli meg a mindennapokat, és családján kívül ehhez sok támogatást kap osztálytársaitól, ismerőseitől.

Együtt érkeztünk a családhoz a fiatalok által is kedvelt youtuberrel, az „Anett és Ancsa” duóból ismert Pollával. Zsófi évek óta dédelgetett álma ugyanis az volt, hogy találkozzon vele és ennek a találkozásnak a megszervezéséhez kérte családja a Csodalámpa segítségét.

Polla szívesen vállalta a felkérést, és miután sikerült mindenkivel egyeztetni a megfelelő időpontot, készen állt a meglepetést. Zsófi reagálását nehéz lenne pontosan leírni, de aki megnézi a Polla és az általunk készített videókat, azok mindent elmondanak a találkozásukról.





A meglepetés és apró sírás után bizony sok idő kellett ahhoz, hogy Zsófi elhiggye, teljesült az álma. A Pollától kapott ajándékok újra és újra fel fogják idézni ennek a napnak minden pillanatát.




Köszönjük Pollának és édesanyjának, hogy vállalták az utazást és teljesítették Zsófi álmát. Külön köszönet Kovács Marián úrnak, aki eljuttatta a levelünket Polláékhoz.


Felkai Márta és Radics Zoltán
kívánság-koordinátorok
Kecskéd, 2019. november 30.

Zoltán (14 éves, Püspökladány)



Zoli nagyfiú, akinek mindene az informatika és programozás, ebben az irányban szeretne tovább tanulni. Erre gondolva a Csodalámpától egy laptopot kért.

Aznap vizsgálatra jött a klinikára, amikor megleptem az ajándékával. Nagyon örült neki, egy álma vált valóra ezzel a kívánsággal.


Köszönjük a Schneider Electric támogatását!


Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2019.11.25.


Moustafa (16 éves, Zsámbék)



Musztafa kívánsága egy ezüstszínű iPhone telefon volt. Csodálkoztam is, hogy egy ilyen nagyfiúnak még nincs telefonja, de elmesélte, hogy a vidéken élő barátnőjének adta a sajátját, hogy tudjanak majd beszélgetni.

A dzsinn nem késlekedett sokáig, így nov.18-án sikerült egy kontrollvizsgálat alkalmával találkozni a nagyfiúval, sőt Garami Miklós doktor úr vállalta, hogy átadja Musztafának a telefont.

Izgatottan vártuk a nagy eseményt, ahol a „főszereplő” boldog mosollyal, de kissé meghatódva mondott köszönet.


Köszönjük a Schneider Electric támogatását, Garami Miklós doktor úr személyes jelenlétét a kívánságteljesítésen!


Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019. november 18.

Levente (17 éves, Dédestapolcsány)


Sajnos a betegség, a hosszú kórházi kezelés mellékhatása nagyon zárkózottá tette a kamasz nagyfiút. Tehetetlenségével nagyon nehezen küzd meg. Éppen ezért volt nagy „csoda”, hogy megtörtént az áttörés, amikor a Csodalámpa segítségével álmai telefonját megkapta…

Az addig rosszkedvű fiú végre elmosolyodott, és lelkesen kezdte mesélni a telefon szuper funkcióit, és hogy mi mindenre lesz vele képes.

Köszönjük, hogy Levi, a szülei és mi, az ápolásában részt vevők is részesei lehettünk ismét egy „csodalámpás” varázslatnak!


Köszönjük, hogy a Lenovo Magyarország jótékony Csodabogár eseménye kapcsán a cég és a magyar Counter-Strike e-sport közösség adományából teljesülhetett Levente álma!


Sallai Anita
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2019.12.03.

József (16 éves, Hajdúbagos)


József betegsége miatt sok időt tölt kórházban, ezért egy telefont kért a Csodalámpától, hogy gyorsabban teljen az idő, tudjon zenét hallgatni, játszani, kapcsolatot tartani családdal, barátokkal.

A klinikán volt, amikor megleptem az ajándékával. Már nagyon várta, és amikor kibontotta, azt mondta: ez jobb, mint amiről álmodott.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását!


Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2019.12.09.

Gábor (3 éves, Homokkomárom)


Amikor a Dzsinn és az Emberek összefognak!

Mennyi az esély arra, hogy egy beteg kisfiú esetét ugyanazon a napon két különböző ember jelezze felém? Egyik a párom lánya, aki tornáztatja Gáborkát, a másik Gáborka nagypapája. A nagypapa az ortopédia osztályra került, ahol én dolgozom. Az éjjeli szekrényén egy kis figura állt. Gondoltam, hogy az unoka bízta rá a nagypapát kis kedvencére, könnyes szemekkel mesélte el történetüket, ugyanazt a történetet, amit reggel már hallottam a gyógytornásztól.

Egy nap, pár óra különbséggel ugyanaz a diagnózis, ugyanaz az életkor? Ez nem lehet véletlen! Mikor megnéztem az adatokat, láttam, hogy ugyanarról a Gáborkáról van szó. Nagy örömmel újságoltam a nagypapának, hogy a Csodalámpa Alapítvány jóvoltából a kisfiú egyik álma teljesülhet. Megtudtam, a kisunoka imádja a munkagépeket, rengeteget épít, markolózik.

Valóban a kérése is ez lett, egy igazi homokrakodó, amire ő is ráülhet, és igaziból is dolgozhat vele. A kérésből az adományozó segítségével hamarosan megvalósult álom lett. Egy vasárnap délután találkoztunk a családdal. A rakodó összerakása alatt Gáborka nagyon türelmesen játszott a családi ház udvarán. Nem nyafogott, nem kérdezgetett, várt, míg a felnőttek elkészültek. Megkérdeztem, hogy ilyen türelmes kisfiú mindig? Igen, a betegség türelemre tanította. Még csak három éves és már túl van egy nagy küzdelmen. Láttam olyan képet róla, ahol csak ülve játszott, mert felállni sem tudott.

Régen volt, vagyis nem is olyan rég! De lássuk a jelent… Elkészült a nagy mű, végre kipróbálhatta. Estig nem lehetett behívni a lakásba, kiélvezte a Dzsinntől kapott ajándékot, rácsodálkozott, ha unatkozna… rádió is van benne!

Ezt a történetet, amikor abba a korterembe lépek, el szoktam mesélni a betegeknek. Felnőtt, sokat látott, sok mindent megélt férfiak hallgatják. Szemükben csillog a könny. Látod Dzsinn? Ezért is érdemes! Örömet szerezni egy kisfiúnak, aki megérdemli a küzdelméért is, a szülőknek, a családnak, akik példásan mellé álltak, nekünk, Csodalámpásoknak, akik osztozunk az örömükben.

És örömet és hitet adni azoknak, akik hallgatják vagy olvassák ezt a történetet.




Köszönjük a Schneider Electric támogatását!


Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Homokkomárom, 2019.11.17.

Félix Dániel (8 éves, Budapest)


Félixszel először a klinikai játszóházban találkoztam, ott is éppen valami nagy munkában volt, rajongásig szeret barkácsolni, és amikor nem kell az ágyban feküdnie, minden lehetőséget kihasznál alkotói tehetségének kibontakoztatására. Amikor megláttam, milyen komolyan dolgozik, szinte már tudtam is, hogy a kisfiú mit fog kérni a Csodalámpától… és nem tévedtem.

Félix egy hatalmas Terepjáró LEGO-ra vágyott, amit majd a tesókkal "percek alatt összerak" .

A kis kamaszt a kórházi kezelés alatt leptük meg a hatalmas dobozzal, az ajándékot támogatónk, a BNP Paribas képviseletében két fiatalember, Menczel Péter és Megyeri Márton adták át. A fiúcska nagyon meg volt lepve, talán még ő sem gondolta, hogy ilyen hatalmas dobozban lapul álmai terepjárója.

A két fiatalember legalább olyan kíváncsi volt, mint Félix, így a három férfiú azonnal hozzákezdett a kicsomagoláshoz. Hatalmas színkavalkád tárult elénk, megszámlálhatatlan mennyiségű alkatrész került szétterítésre az ágyon és egy hatalmas könyv, ami bizony nagy segítség lesz a terepjáró összerakásában. Félix elárulta, hogy azért nem egyedül fog megbirkózni az óriási feladattal, hanem a tesók is segítségére lesznek a komoly munkában.

Reméljük, hamar elkészül a terepjáró, mert mi is szeretünk hegyen-völgyön át kocsikázni, és csak remélni merjük, hogy Félix meghív minket is egy körre.

Drága Félix, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöt a játékban, sok-sok kilométer levezetését a terepjáróval...igaz csak távirányítóval, de azért mégis!


Köszönjük a BNP Paribas Magyarország támogatását!

Köszönjük Menczel Péternek és Megyeri Mártonnak, hogy személyesen részt vettek a kívánság teljesítésénél!


Sipos Zsuzsanna és Beregi Györgyi
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019.12.09.

Bence (15 éves, Nyírkércs)


A középiskolás Bence nagyon szereti a számítógépes játékokat, mind korosztályából oly sokan.

De nem mindenki olyan előrelátó, hogy az egészségével is törődik. De Bence igen, gondolt erre, szeretne egy kényelmes székből játszani, mivel néha órákig folytatódnak ezek a „meccsek”.

Így alapítványunktól egy komoly GAMER széket kért, amit az íróasztalához elhelyezve igazán jól ki tud majd használni, játékra és tanulásra is.

Gyógyulást és sok sikert kívánunk mind a két területen!


Köszönjük a Corinthia Hotel Budapest támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019 december 3.

Alexander (17 éves, Budapest)



Mint a nagyfiúk általában, Alex is nagyon szereti az autókat, így minél előbb szeretett volna jogosítványt is.

Miután elvégezte a KRESZ- tanfolyamot, már a vezetést gyakorolhatja.

A sikeres vizsgája után feltétlenül szeretnénk visszajelzést kapni, hogy gratulálhassunk neki a megszerzett jogosítványhoz!


We would like to thank Corinthia Hotel Budapest and its gracious guests for their generousity, attention and selfless help, that made this wish come true.

Köszönjük a Corinthia Budapest támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.08.02.

Marcell (6 éves, Komárom)


Marci egy csodaszép LEGO autóra vágyott, és nem is akármilyenre!

A kívánságteljesítésre a budapesti Szent László Kórházban került sor. Marci szemei a kezelések utáni fáradtság ellenére is felragyogtak, ahogy megpillantotta a LEGO-dobozt. A játék kibontása közben is fokozódott az izgatottsága, amikor a szüleivel megtippelték, vajon hány lépésből rakható össze az autó!

Csillogó szemmel kereste ki a katalógusból: több mint 500 illesztésre lesz szükség! Ígéretet kaptunk arra, hogy fotón láthatjuk majd a Marci által összeállított LEGO csodát!

Nagyon klassz érzés volt látni Marci örömét, hála az élményért!


Köszönjük a Nu Skin Eastern Europe Kft. támogatását, mely lehetővé tette, hogy Marci álma megvalósuljon.


Kiss Edit és Pap Ferenc
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019.11.21.

Balázs (17 éves, Lesenceistvánd)


Balázs nagyon komoly beavatkozáson esett át, hetekig a steril boxban gyógyult. Nagyon izgultunk a nagyfiúért, hogy állapota minél előbb javuljon, hiszen nehéz heteket élt meg. Végre kinyílt a boxajtó, vagyis Balázs olyan jó állapotba került, hogy már nem kellettek a szigorú steril előírások, így megkaphatja a Csodalámpától kért laptopot.

Izgatottan készültünk a kívánságteljesítésre!
Balázs meglepődött, amikor beléptünk a szobájába. Szóhoz sem jutott, amikor átadtuk az ajándékot. Lassan, óvatosan bontotta ki, miközben azt mondogatta, hogy ő még sohasem kapott „új”ajándékot, mivel sok mindent örökölni szokott.

Mosolyogva simogatta a billentyűzetet, bíztatásunkra a gépet belehelyezte a laptoptáskába. Megható volt átélni ezeket a perceket.


Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Pallag Erika
kívánság- koordinátor
Budapest, 2019.11.26.

Rajmund Keve (8 éves, Orgovány)


Rajmund nagyon jó tanuló, 4 testvérével él együtt, régi vágya, hogy egy saját tabletje legyen, amin meséket nézhet és videójátékokkal szórakozhat azokon a napokon is, amikor a kórházban kell lennie.

Rajmundot a nevelőanyukájával meghívtuk a Corinthia Hotel Budapest szállodába a III. jótékonysági rendezvényünkre, ahol 300 vendégünk előtt Geszti Péterrel a színpadon, közösen teljesítettük az álmát.

Egy nagyon vidám, huncut mosolyú kisfiút ismerhettünk meg azon az estén. S bár maszk volt a szája előtt, érthetően mesélte el nekünk, milyen játékokat keres majd meg a tableten, s hogy a kedvence az, amelyikben a rendőrökkel kell menekülni. Azt nagyon határozottan elmondta, nem szeretné másnak odaadni a tabletet, mert ő vigyáz rá és még sokáig szeretné használni.

Kívánjuk neked Rajmund, hogy minél előbb gyógyulj meg és a tableted a mesék és a játékok mellett segítsen a további sikeres tanulmányaidban!
(A fotó közzétételére nem kaptunk engedélyt.)


A vidám program rövid összefoglalója itt látható:

https://www.csodalampa.hu/csodalampa/Híreink/2019-12-02


Kívánság-koordinátorok:
Felkai Márta, Geszti Péter és 300 vendég
Corinthia Hotel Budapest
2019. november 23.

Márton (18 éves, Komló)


Egy nagyon érdekes kívánság átadásra mentem a komlói kórházba. Mártonnak egy különleges, nem szokványos kívánsága volt, amellyel sikerült mindenkit meglepnie.

Betegsége miatt sokszor megfordul a kórházban. A lépcsőház oldalfalai mállott, kopott, nagyon rossz állapotban voltak, ezért szerette volna, ha a Csodalámpa segítségével kifestésre kerülne. A Csodalámpa megszervezte a BlackRock Budapest cég néhány önkéntesével, hogy leutazzanak és kifessék a lépcsőházat.

A csapat korán reggel indult Komlóra, ahol a kórház főigazgató asszonya és kollégái nagy szeretettel fogadták őket. Délutánra a szorgos kezeknek köszönhetően megújultak a lépcsőház falai. Egy komoly fiatalembernek olyan önzetlen kívánsága volt, hogy az másoknak is szépet, örömöt szerezzen.

Márton kívánságával a kórház dolgozóinak és az ott megforduló többi betegnek teszi szebbé az ott eltöltött időt.


/ 4





Köszönjük a BlackRock Budapest és magántámogatóink segítségét!


Szabó László
kívánság-koordinátor
Komló, 2019.10.22.

Áron (6 éves, Budapest)


Áron ikertestvérének már teljesült a csodalámpás álma, amikor lovagolni vittük, sajnos korábban ő is megküzdött a súlyos betegséggel. A család épp csak túljutott ezen a nehéz szakaszon, amikor Áronnal is kórházba kellett menni. Mindkét gyerek nagyon szereti az állatokat és sokat sétálnak, kerékpároznak közösen a családdal.

Mivel Áron kinőtte a biciklijét, ezért határozott kérése volt a Csodalámpához: egy kék színű, csengős, kitámasztós bicajt szeretne.

A kisfiút az édesanyjával meghívtuk a Corinthia Hotel Budapest szállodába a III. jótékonysági rendezvényünkre, ahol 300 vendégünk előtt Geszti Péterrel a színpadon, közösen teljesítettük az Áron álmát. Kicsit korábban érkeztek meg, így egy szobában süteménnyel és üdítővel kínáltuk meg őket, hogy a kisfiú feloldódjon. Majd elérkezett a várva várt pillanat, s felhívtuk a színpadra.

Nagyon izgult, hiszen ennyi ember előtt még nem szerepelt, és a szemében is látszott, már alig várja, hogy hazavihesse a kétkerekűt, s akár a lakásban is, de minél előbb kipróbálhassa.

Kívánjuk neked Áron, hogy minél előbb gyógyulj meg és bicajozz sokat a Margitszigeten!



A vidám program rövid összefoglalója itt látható:

https://www.csodalampa.hu/csodalampa/Híreink/2019-12-02


Kívánság-koordinátorok:
Felkai Márta, Geszti Péter és 300 vendég
Corinthia Hotel Budapest
2019. november 23.


Archívum

Archívum


Belépés