Gábor (3 éves, Homokkomárom)


Amikor a Dzsinn és az Emberek összefognak!

Mennyi az esély arra, hogy egy beteg kisfiú esetét ugyanazon a napon két különböző ember jelezze felém? Egyik a párom lánya, aki tornáztatja Gáborkát, a másik Gáborka nagypapája. A nagypapa az ortopédia osztályra került, ahol én dolgozom. Az éjjeli szekrényén egy kis figura állt. Gondoltam, hogy az unoka bízta rá a nagypapát kis kedvencére, könnyes szemekkel mesélte el történetüket, ugyanazt a történetet, amit reggel már hallottam a gyógytornásztól.

Egy nap, pár óra különbséggel ugyanaz a diagnózis, ugyanaz az életkor? Ez nem lehet véletlen! Mikor megnéztem az adatokat, láttam, hogy ugyanarról a Gáborkáról van szó. Nagy örömmel újságoltam a nagypapának, hogy a Csodalámpa Alapítvány jóvoltából a kisfiú egyik álma teljesülhet. Megtudtam, a kisunoka imádja a munkagépeket, rengeteget épít, markolózik.

Valóban a kérése is ez lett, egy igazi homokrakodó, amire ő is ráülhet, és igaziból is dolgozhat vele. A kérésből az adományozó segítségével hamarosan megvalósult álom lett. Egy vasárnap délután találkoztunk a családdal. A rakodó összerakása alatt Gáborka nagyon türelmesen játszott a családi ház udvarán. Nem nyafogott, nem kérdezgetett, várt, míg a felnőttek elkészültek. Megkérdeztem, hogy ilyen türelmes kisfiú mindig? Igen, a betegség türelemre tanította. Még csak három éves és már túl van egy nagy küzdelmen. Láttam olyan képet róla, ahol csak ülve játszott, mert felállni sem tudott.

Régen volt, vagyis nem is olyan rég! De lássuk a jelent… Elkészült a nagy mű, végre kipróbálhatta. Estig nem lehetett behívni a lakásba, kiélvezte a Dzsinntől kapott ajándékot, rácsodálkozott, ha unatkozna… rádió is van benne!

Ezt a történetet, amikor abba a korterembe lépek, el szoktam mesélni a betegeknek. Felnőtt, sokat látott, sok mindent megélt férfiak hallgatják. Szemükben csillog a könny. Látod Dzsinn? Ezért is érdemes! Örömet szerezni egy kisfiúnak, aki megérdemli a küzdelméért is, a szülőknek, a családnak, akik példásan mellé álltak, nekünk, Csodalámpásoknak, akik osztozunk az örömükben.

És örömet és hitet adni azoknak, akik hallgatják vagy olvassák ezt a történetet.




Köszönjük a Schneider Electric támogatását!


Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Homokkomárom, 2019.11.17.

Archívum


Belépés