Cintia (14 éves, Medgyesbodzás)




„2012. november 2-án végre sikerült összeegyeztetni a várva várt pillanatot, hogy átadhassunk egy ajándékot! A pillanat számomra meg nagyobb ajándék volt, mint gondoltam.

A csapatom rendkívül gyorsan reagált a felhívásra, hogy Cintia laptopjára gyűjtünk. Még olyan munkatársam is adott, aki szerintem a saját környezetben sem tette meg soha. ( Ez volt az első ajándékom, hiszen én meg a hat év alatt ezt sosem tapasztaltam.) A helyszín egy eldugott kis falu, Békés megye talán legszegényebb környezetében, ahol a munkalehetőség csak a napszám lehet, ha nincs saját földed, amit megművelsz.

Sokan gondolnánk, hogy itt biztosan szomorúsággal, bánattal és keserűséggel teli család élhet. Ennek ellenére, egy energiával teli, pozitív gondolkodású családot ismertem meg! Ez volt a második ajándék számomra, hiszen bizonyítást nyert az a gondolat, hogy minden fejben dől el, és hogy nem a környezetem határozza meg a lehetőségeimet, hanem fordítva.

Az ajándék, egy ASUS notebook, átadása leírhatatlan élmény volt!! Mivel a csomagolás dupla volt, a külső doboz lényegesen nagyobb volt, mint a laptop doboza, ezért meglepetést keltett. Szerintem soha nem kapott ebben a családban még senki ilyen elegáns ajándékot, alig tudták kifejezni érzéseiket, szinte lebénultak…

Hosszas bontogatás után végre „kiszabadult” a várva várt csoda, mely Cintia szerint az egész falu ajándéka is lesz egy kicsit, mert mar délutánra várja a barátokat, barátnőket.

A legnagyobb meglepetésem viszont az volt, mikor ez a súlyos beteg kislány elmondta, hogy most gyűjt, hogy tudjon venni egy routert, mivel jelenleg nincs internet a házban.

Szerintem mindenkinek át kell élnie egy ilyen ajándékozást!”


Nyéki Andrea Katalin beszámolója nyomán






Köszönjük a Fundamenta munkatársainak segítségét, támogatását!








Lengyel Andrea
kívánság-koordinátor
Medgyesbodzás, 2012.11.02.

Archívum


Belépés