Dorka (8 éves, Felsőnána)



Dorka nagyon szereti a vetélkedőket, amikor a nagymamájánál van, együtt próbálják kitalálni a megoldásokat. Az egyik kedvence a Maradj talpon! műsor. Amikor az önkéntesünk megkérdezte, mit kérne a Csodalámpától, azonnal válaszolt, szeretne ott lenni a műsor felvételén és végignézni, hogyan válaszolnak a játékosok. Kérésünkre a műsor szerkesztői készséggel megszervezték a találkozót. S végre elérkezett a várva várt nap…

A bejáratnál kedvesen fogadtak bennünket, bevezettek a díszletek közé egészen a televízióban is látható játékos térig. Ott már Gundel Takács Gábor műsorvezető várt, majd bevitte Dorkát a kör közepére, ahol a fő játékosok küzdenek a győzelemért. Mindannyian izgultunk, ugyanis egy élő műsor önmagába is nagyon érdekes, de bizonyos szabályokat be kell tartani, hiszen a felvételt nem lehetett akármikor leállítani.

Mindenki tudta, hogy vendégek érkeztek a stúdióba – vagyis Dorka és szülei -, figyeltek ránk, segítettek eligazodni, majd megismerkedhettünk a felvételért felelősökkel is. Hallhattuk a szigorú, de velünk nagyon kedves „Sanyi bácsi” vezénylő szavait, melyek a felvétel irányításához kellettek, de a kis monitorokon keresztül azt is megnézhettük, éppen mit vesz a kamera. Közelről láthattuk a versenyzőket, olvashattuk a kérdéseket, de amit a legnehezebb volt megállni: nem súghattunk, pedig Dorka sok-sok kérdésre tudta azonnal a választ. A nagyon érdekes délután alatt rengeteg kulisszatitkot ismertünk meg, de azt sajnos, mivel megígértük a szervezőnek, így nem árulhatjuk el.




Szeretnénk köszönetet mondani Gundel Takács Gábornak és Holló Györgyinek, valamint

Kondorosi Kingának, akik lehetővé tették, hogy Dora álma valóra válhasson.





Felkai Márta
Budapest, 2013. május 24.

Archívum


Belépés