Krisztián (9 éves, Törökbálint)


Krisztián nagyon szeret játszani, amikor először találkoztam vele, éppen komoly sakkpartiban igyekezte legyőzni apukáját. Miután a parti véget ért, beszélgetni kezdtünk és hamar kiderült, hogy nagyon szeret játszani, bármilyen társasjáték szóba jöhet nála bármikor, de az internet világában is hamar el tud veszni, ha valami izgalmas játékra bukkan. Egészen lázba jött és sorolta egymás után, hogy milyen játékokat töltene fel, ha neki lenne egy saját laptopja - majd huncutul mosolyogva rám nézett és csöndesen azt mondta: én egy "igazi" laptopot szeretnék kérni a dzsinntől. Azért lassan az is kiderült, ha lenne laptopja, akkor szívesen "csevegne" írásban és skype-on kis barátaival is, hisz sokszor nagyon hosszú az az idő, amit a kórházban tölt, és bizony hiányoznak az otthoni pletykák - mert ugye a fiúk is szoktak egymás között pletykálni?

Krisztián türelmesen várt és számolta a napokat, vajon mikor jelenik meg a kórházi ágya előtt a varázsló. Édesanyjával titokban egyeztettünk a "nagy napról" és mikor a fiúcska kezelésre érkezett a kórházba, a Provident Pénzügyi Zrt. munkatársával, Oltai Melindával megleptük és átadtuk neki a titkot rejtő nagy dobozt. A kis huncut, amint meglátott minket, már sejtette, hogy a napi szuri jutalmaként valami nagy dolog fog vele történni. Arra azonban ő sem gondolt, hogy a dzsinn, aki az ajándékot a kezében tartotta, valójában egy bájos fiatal hölgy lesz.

Mikor a kis kamasz fiúcska meglátta a dobozba zárt csodát, gyönyörű szemeivel felváltva nézett ránk és a csomagra, és bár fiús zavarát leplezni próbálta - hát ez nem igazán sikerült! Nagy izgalommal bontogatta a csomagot és mikor kezébe vette az igazán férfiasan komoly laptopot, boldogságtól csillogó szemekkel, mosolyogva köszönte meg az ajándékot. Hamar előkerültek a laptop "mellékszereplői" is - az akkumulátor és társai, majd megkezdődhetett a valóra vált álom beüzemelése. Igaz, hogy a kulcsszó életre keltésénél némi akadály merült fel, de hát a kis betegtársak mindig és azonnal segítségre sietnek - így történt ez alkalommal is.

Sajnos a "világháló" megjelenését már nem tudtuk megvárni, mert Krisztiánt vizsgálatra hívták, el kellett köszönnünk tőle, de biztos vagyok benne, hogy mikor a doktor néni a szívecskéjét meghallgatta, az az átélt izgalomtól egy kicsit erősebben dobogott a szokásosnál.

Drága kicsi Krisztián, kívánunk neked mielőbbi teljes gyógyulást és kívánjuk, hogy sok-sok varázslatos élményben legyen részed az ajándékba kapott laptop segítségével.


Köszönjük a Provident Pénzügyi Zrt. támogatását és külön köszönjük Oltai Melindának, hogy személyesen részt vett a kívánság teljesítésénél.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2016.augusztus 1.

Archívum


Belépés