Gábor (4 éves, Veszprém)


Nem mindennapi álmát mesélte el az alig 5 éves Gabó a csodalámpás önkénteseknek, amikor arról beszélt, szeretne egyszer a példaképeinek tekintett tűzoltó bácsikkal együtt egy balesetben beszorult autót kimenteni. Megkeresésünkre a Fővárosi Katasztrófavédelemi Igazgatóságon és a IX. kerületi tűzoltó-parancsnokságon mindenki készségesen vett részt Gabó tűzoltós napjának előkészületeiben.


Délelőtt érkeztünk Gabóval és családjával a IX. kerületi laktanyába, ahol már nagyon sokan várták a nap hősét. Géczi Béla ezredes és Karas János alezredes, valamint az éppen szolgálatban lévő tűzoltók vették körül a kisfiút és megmutatták neki az irányítótermet, ahova a riasztások beérkeznek. Amíg a monitorokat néztük, egyszer csak megérkezett a hívás, egy autóba rekedt utast ki kell menteni a baleset helyszínén. A tűzoltók egymás után csúsztak le a filmekből is jól ismert csövön, és felvették a ruhájukat, és persze Gabó is kapott egy éppen ráillőt a Csodalámpától.


Mindenki beszállt az autóba, mely szirénázva ért ki a bemutatóhelyére. Ott Gabó a tűzoltókkal együtt élesben mindent kipróbálhatott, kibiztosíthatta a sérült autót, vághatta a karosszériát, s végül még az ormányost, a locsolót is kipróbálhatta. Gabó minden műveletben segített a bácsiknak, és persze az autóban rekedt nénit sikerült is kimenteni. Az a fránya sisak ugyan néha arrébb mozdult, de Gabónak ez sem szegte a kedvét, a gyakorlat végére annyira beleélte magát a tűzoltói szerepbe, hogy alig akart elbúcsúzni. Sőt az eredményes munka után még a szereplést is vállalta, és nyilatkozott a helyszínre érkező tévéstáboknak is.


A felnőttek nevében is írhatjuk, valamennyien nagyon jól éreztük magunkat, Gabónak azt kívánjuk, ez a szuper nap örök élményként maradjon meg az emlékezetében.


/ 3




Köszönjük a Fővárosi Katasztrófavédelemi Igazgatóság engedélyét és segítségét Varga Ferenc dandártábornoknak és Kisdi Máté szóvivőnek, Balogh Eszter kolléganőjének, Géczi Béla tűzoltó ezredesnek, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőjének, Karas János tűzoltó alezredesnek, a IX. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokának és a szolgálatot teljesítő tűzoltóknak, hogy közösen egy életre szóló élményt szereztek Gabónak.


Külön köszönjük Csepregi Csilla magántámogatónknak, aki a Pompi, a tűzoltó manó című hasznos, gyerekeknek szóló tűzvédelmi könyvvel, Pompi plüssfigurával, valamint egy igazi poroltóval lepte meg Gábort és Vay Gergelynek, aki a Szomjoltóság webáruház tulajdonosaként egy tűzoltós pólót ajánlott fel a kisfiúnak.


Köszönjük magántámogatóinknak a nyújtott segítséget!

Felkai Márta és Sipos Zsuzsanna
Budapest, 2016. május 2.

Archívum


Belépés