Sándor (8 éves, Atkár)



Sanyika egy nagyon csendes, zárkózott kisfiú, de mikor először találkoztunk és meghallotta, hogy a Csodalámpától jöttem, azonnal felcsillant a szeme.

Kicsit szégyenlős fiúcska lévén elég nehezen indult a beszélgetésünk, de láttam a szemén, hogy bizony már van valami titkos kívánsága, amit szeretne megosztani velem, hogy aztán mielőbb továbbíthassam a dzsinnek a kívánságot. Éppen rászánta volna magát, hogy megsúgja a titkot, mikor megcsörrent a telefonom. Rövid idő után befejeztem a beszélgetést és letettem az asztalra a telefonomat, Sanyika nagy kerek szemekkel nézte a mobilomat, pillanatokig meg sem szólalt, majd csillogó szemekkel rám nézett és egészen halkan azt mondta: minden vágyam, hogy nekem is legyen egy fekete színű érintőképernyős telefonom.
Megbeszéltük, hogy továbbítom a kérését , de türelmesnek kell lennie, mert egy ilyen igazán "férfias" kérés teljesítése bizony nagy körültekintést igényel, hiszen sok-sok féle telefonból kell a dzsinnek pont azt az egyet kiválasztania, amivel Sanyikának remélhetőleg a legnagyobb örömet szerezheti.

Végül a számtalan, okosabbnál-okosabb és szebbnél-szebb készülék közül sikerült kiválasztani egy elegáns fekete mobilt, ami annyira érintőképernyős, hogy szinte hozzá sem kell érni, máris lehet vele cseverészni - no meg azért játszani és egy icipicit internetezni is.

A kisfiúnak nem is kellett sokat várnia mire elérkezett a nap, mikor a HVG-ORAC Lap-és Könyvkiadó Kft. két kedves munkatársa, Kiss Andrea és Gábor Zsolt a Csodalámpa dzsinnje kíséretében átadhatták Sanyikának a megálmodott mobilt a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán, ahol a kisfiú éppen kezelésen tartózkodott. Sanyika nagyon meg volt illetődve, meghatódottságában és örömében csak szorongatta a dobozt és nem merte kinyitni.

Segítettünk neki a dobozból elővarázsolni a gyönyörű készüléket, bekapcsoltuk és máris lehetett "szörfözni" a különböző programok között. Mikor megkérdeztük, kit hívna fel első körben telefonon, természetesen apát és anyát említette, no de kiderült, hogy van egy kis titkos barátnő is, akinek a nevét ugyan nekünk elárulta, na de a szigorú titoktartás természetesen kötelez bennünket! Huncut szemecskéjén láttuk, hogy nagyon örül, de alig várja, hogy egyedül maradhasson, és igazán azt csinálhasson a "megvalósult álommal", amit ő - és csakis ő szeretne. Lassan elbúcsúztunk, és hagytuk, hogy a nagy élmény kiteljesedhessen.

Kívánjuk Neked kicsi fiú, hogy boldogan és önfeledted csevegjél kis barátaiddal, sok-sok örömöd legyen az ajándékban.




Szeretnénk köszönetet mondani a HVG-ORAC Lap-és könyvkiadó Kft-nek,

hisz segítségük nélkül Sanyika álma talán még sokáig nem válhatott volna valóra.




Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.január 31.

Archívum


Belépés