Márta (9 éves, Miskolc)

Márti már nagyon régen vágyott egy beülős, elektromos autóra. Mivel már hosszú ideje beteg, több operáción van túl, kezdte nagyon uncsinak tartani az egész betegséget és a sok kórházi tartózkodást. Valószínűleg ez az oka annak, hogy az őt gyógyító orvosok és nővérek régóta nem láthatták a mosolyát, örömtől csillogó szemét. Amikor tőlünk, Csodalámpásoktól kívánt, sajnos éppen az intenzív osztályon volt, nem is igazán tudtuk, mennyi időt kell ott eltöltenie. Mi mindannyian csak abban bíztunk, hogy ha megüzenjük neki, hogy hamarosan teljesülhet álma, talán gyorsan kipattan az ágyból.

Márti gondolt egy nagyot, elhatározta, hogy a "csodát" csodával viszonozza és ripsz-ropsz kiszállt az ágyból, sőt az intenzív osztályt is maga mögött hagyta, mire leutaztunk hozzá, hogy átadjuk az autót.

A kívánságteljesítés hatásáról , hadd idézzük ide az őt kezelő orvosok és a nővérek nekünk szóló üzenetét:

"Régen hallottuk őt így szívből, igazán boldogan nevetni, és ez most megtörtént! Sokszor éltünk át már hasonló perceket, de ez más volt, mint a többi. Különben ő nagyon jól van, esténként rodeózik az autóval, és mosolyog és mosolyog, és nevet és eszik, és üvegfestékezik."

Miskolc, 2005-10-24
Újfalusi Ildikó
koordinátor

Köszönjük egyik magánszemély támogatónknak, hogy pénzadományával segített Márti álmát valóra váltani!

És köszönjük Neked Márti, hogy ilyen fantasztikus Micimacival díszithetjük szobánkat.

Archívum


Belépés