Beszámolók

Máté (13 éves, Sárospatak)Máté már sok mindenen átesett, de most új kihívások elé állította az élet. Nagyon szeretett volna egy komoly, asztali számítógépet. Kiöltözött, fodrászkodott és nagyon várta a mai napot. Pont gyógytorna volt, mikor beszélgettem édesanyával, hogy lesz-e ereje utána kijönni… Máté gyorsan válaszolt is (radar fülei vannak), hogy PERSZEEEEEEEEEE.

Nagy élvezettel bontogatta a csomagot és precízen nevezte meg a dolgokat: mi micsoda, mire való, de jóóóó, milyen sok van belőle…

Boldogan ment vissza a szobájába és vetette magát a sok kincs közé.


Köszönjük magántámogatóinknak, hogy teljesülhetett Máté kívánsága!


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.05.14.

MARCELL (9, SOPRON)

Marci vágya egy gokart volt, nem is akármilyen, hanem egy kézzel irányítható, mivel betegsége miatt gázt adni és a fékezni csak nagyon nehezen tudna. Hosszú ideig kerestünk, majd megtudtuk, hogy sajnos ilyet nem gyártanak...

De nem adtuk fel, hiszen az elmúlt majd 18 év tapasztalata megtanított minket arra, hogy nincs lehetetlen, csak kitartónak kell lennünk.

Közeli, kedves támogatóink, Zsuzsi és Alessandro segítettek a nagyfiú álmát megvalósítani, akik jól ismerték a szakma rejtelmeit, a gokart gyártókat és karbantartókat, a versenyeket és versenyzőket. Így jutottunk el Attilához és Lacihoz, akik azonnal mellénk álltak.

Eredetileg arra gondoltunk, hogy vásárolunk egy gokartot Marcinak, amit átépíttetünk egy kicsit. De végül is nem ez lett a megoldás, hanem egy új, a nagyfiú számára készített igazi gokart!

Hogy őszinték legyünk, mi sem akartuk elhinni, hogy ez megtörténhet.
Több hónapon keresztül készült a csodajárgány, Marciról „méretet” is kellett venni, alkatrészeket rendelni. Ő már a próba alatt is meghatódva ült az autóban.

Majd eljött a várva várt nap és birtokba vehette a „Marci gokartot”!

Hogy ki volt meghatottabb, ő, édesapja, a gyártók, támogatóink vagy mi, nehéz eldönteni.

Mindenesetre édesapja, Roland köszönő szavai és a nagyfiú mosolya tükrözték, amit valamennyien éreztünk. Roland szerint az az szó, hogy „köszönjük” messze nem elég annak a kifejezésére, amit az egész család érez.
Jó jót tenni, jó önzetlenül adni.

Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen Marci a csodajárgányban!
A Gyöngyös-mézes Manufaktúra csodás mézesével szeretnénk megköszönni magántámogatóinknak, hogy ez a kívánság is megvalósulhatott és ismét bebizonyosodott, hogy CSODÁK PEDIG VANNAK!


Szilvágyi Erzsébet és Patzauer Éva
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2021. május 13.

Nimród (5 éves, Enying)


Izgalmas napnak ígérkezett ez a vasárnap. Két nagyfiú, Nimród és Martin kívánságát mentünk teljesíteni a Balatonhoz. Nem is akármilyen helyszínen, a balatonkeresztúri repülőtéren találkoztunk velük és családjukkal. Miért pont ott? Még egyikőjük sem repült eddig soha, és nagyon szerették volna a levegőből megnézni a tájat, leginkább a Balatont és környékét. Így hát a Csodalámpától mi mást is kérhettek volna, mint egy sétarepülést a Balaton felett. Dzsinn pedig tette a dolgát, hogy mielőbb valóra tudja váltani a srácok kívánságát. Segítségünkre sietett ebben a Lúcia Air, ahol hihetetlen kedvességgel és rugalmassággal szervezték meg a két fiú repülését.

Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, így nem volt akadálya, hogy egy felejthetetlen utazáson vegyenek részt. Elsőként Martin szállt fel, és amíg ő fentről nézte a tájat, minket a Lúcia Air tulajdonosának lánya, Zita szórakoztatott különböző érdekes történetekkel. Hamarosan Nimród szállhatott fel a gépre családjával. Elhozta kedvenc maciját is, hogy ő se maradjon ki a különleges utazásból. Pillanatok alatt felemelkedett a gép, és pár perc múlva már Fonyódnál nézhettük a vitorlásokat. Badacsony felé vettük az irányt, majd elrepültünk a Szigligeti vár felett. Nimród kissé megszeppenve kukucskált ki az ablakon. A Hévízi tónál egy kunkort tettünk, és szempillantás alatt a Festetics kastélyt és kertjét csodálhattuk meg madártávlatból. Visszaúton a távolban a Kis-Balatont is láthattuk, majd azt vettük észre, hogy egyre lejjebb ereszkedünk, és hamarosan már újra a repülőtéren landoltunk.
Nimród felejthetetlen élményekkel gazdagodva tért vissza a légi kalandból.

Mivel ez egy igazi Csodanap volt, kiderült, hogy a Csodalámpa nem csak Martin és Nimród kívánságát teljesítette, hanem Somának, a pilótánknak a vágyát is, aki éppen aznap ünnepelte a születésnapját, és pont 1 héttel előtte gondolt arra, hogy ezt a jeles napot szeretné jótékonykodással megünnepelni. Örülünk, hogy neki is sikerült valóra váltanunk az álmát.


/ 7
Köszönjük a Kia Hungary Kft.-nek, hogy teljesülhetett Nimród kívánsága.
Külön köszönet a Lúcia Air-nek, hogy kedvezményes árral támogatták a teljesítést.Ratimorszky Bea és Bakonyi Tamás
kívánság-koordinátorok
Balatonkeresztúr, 2021.05.09.


Martin (13 éves, Tolna)


Izgalmas napnak ígérkezett ez a vasárnap. Két nagyfiú, Martin és Nimród kívánságát mentünk teljesíteni a Balatonhoz. Nem is akármilyen helyszínen, a balatonkeresztúri repülőtéren találkoztunk velük és családjukkal. Miért pont ott? Még egyikőjük sem repült eddig soha, és nagyon szerették volna a levegőből megnézni a tájat, leginkább a Balatont és környékét. Így hát a Csodalámpától mi mást is kérhettek volna, mint egy sétarepülést a Balaton felett. Dzsinn pedig tette a dolgát, hogy mielőbb valóra tudja váltani a srácok kívánságát. Segítségünkre sietett ebben a Lúcia Air, ahol hihetetlen kedvességgel és rugalmassággal szervezték meg a két fiú repülését.

Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, így nem volt akadálya, hogy egy felejthetetlen utazáson vegyenek részt. Elsőként Martin szállt fel édesanyjával. Pillanatok alatt felemelkedett a gép, és pár perc múlva már Fonyódnál nézhettük a vitorlásokat. Badacsony felé vettük az irányt, amikor a pilóta megkérte Martint, hogy fogja meg a kormányt maga előtt, majd hátradőlt az ülésében és „átadta” a vezetést az újdonsült másodpilótának. Martin nem ijedt meg a feladattól, egy 13 éves komolyságával „irányította” a gépet a Balaton felett. Néha azért oldalra pislantott, hogy gyönyörködhessen ő is a tájban. Elrepültünk a Szigligeti vár felett, majd a Hévízi tónál egy kunkort tettünk, és szempillantás alatt a Festetics kastélyt és kertjét csodálhattuk meg madártávlatból. Visszaúton a távolban a Kis-Balatont is láthattuk, majd azt vettük észre, hogy egyre lejjebb ereszkedünk, és hamarosan már újra a repülőtéren landoltunk.
Martin felejthetetlen élményekkel gazdagodva lépett ki a gépből.

Mivel ez egy igazi Csodanap volt, kiderült, hogy a Csodalámpa nem csak Martin és Nimród kívánságát teljesítette, hanem Somának, a pilótánknak a vágyát is, aki éppen aznap ünnepelte a születésnapját, és pont 1 héttel előtte gondolt arra, hogy ezt a jeles napot szeretné jótékonykodással megünnepelni. Örülünk, hogy neki is sikerült valóra váltanunk az álmát.

Martin édesanyjától a következő üzenetet kaptuk:
Drága BEA! Hálásan köszönjük NEKTEK és az Alapítványnak ezt a tegnapi csodaszép napot! Még mindig a hatása alatt vagyunk! Köszönjük hogy ez az álom valóra válhatott! SOHA NEM FELEJTJÜK El NEKTEK!! Ez egy igazi csoda nap volt számára, számunkra! Az biztos, hogy sok erőt adott neki ez a tegnapi nap és sok boldog pillanatot, ami örökké fog tartani! Örök hála érte!! Köszönettel Martin és szülei🥰🥰🥰🥰


/ 9Köszönjük az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája, valamint a CEPOL és az EIT (budapesti székhelyű Európai Uniós Ügynökségek) kollégáinak a támogatását!


Külön köszönet a Lúcia Air-nek, hogy kedvezményes árral támogatták a teljesítést.


Ratimorszky Bea és Bakonyi Tamás
kívánság-koordinátorok
Balatonkeresztúr, 2021.05.09.


ZÉTÉNY ( 14 ÉVES, VÁRPALOTA)

Zétény sajnos mozgásában erősen korlátozott, így számára azok a dolgok jelentenek nagy segítséget, melyek a mindennapi kényelmét szolgálják. A választás végül egy hatalmas babzsákfotelre esett, amelyben kényelmesen el tud helyezkedni és pihenni.

Köszönjük a Kia Hungary Kft. ismételt támogatását!


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Várpalota, 2021. 03.22.


Zente (3 éves, Bükkösd)


Zente egy kerti játszóházat kért a Csodalámpától. Zente egy tünemény, ahogy csacsog és minden érdekli. Közösen néztük meg a nagy dobozt az udvarukon. Vajon mi lehet benne?

Megfordítottuk és ott volt a kép... egy csodaszép házikóról. Zente boldogan mesélte, hogy mi van a képen. Arra a kérdésre, hogy ki lakik a házikóban, egyszerűen közölte, hogy Zente. Mivel az idő nem volt alkalmas a felépítésre, megbeszéltük, hogy majd apa segítségével fogják ezt együtt megcsinálni. Azért kipróbálta, hogy milyen a ház (ill. doboz) tetején ülni. Nagyon élvezte és izgatottan várta, hogy majd felépítsék apával. Természetesen Fruzsi kutya is együtt örült vele és elégedetten kerülgette, nézegette a nagy csomagot. Reméljük, hogy sok aktív időt tölt majd új játékával és az még inkább fejleszti majd a mozgásában.

Zente édesanyja írta nekünk:
"Nagyon tetszik neki, és be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, mert erősen kapaszkodva ugyan, de nagyon szépen tud benne egyedül is közlekedni! :) Köszönjük szépen még egyszer ezt a csodás ajándékot!"
Köszönjük magántámogatónknak, hogy Zente kívánsága is teljesülhetett!


Végh Tünde és Szabó László
kívánság-koordinátorok
Bükkösd, 2021.05.06.

KEVE (4 éves, Budapest)


A kisfiú családjában mindenki zenél: a szülők, és két nővére is. Keve szintén imádja a zenét, mely mindig megnyugtatja, leköti figyelmét, így betegségére bizonyos terápiaként is szolgál.
Keve nagy álma teljesült, mivel a Csodalámpa Alapítványtól kapott dobfelszerelésnek köszönhetően ezentúl ő is aktív tagja lehet a családi zenekarnak. Zenei oktatása már meg is kezdődött, a kis zenész pedig kellő komolysággal, odafigyeléssel, és nagy élvezettel tanul.


Köszönjük a Kia Hungary Kft. ismételt támogatását, segítségükkel nagy örömet szerezhettünk Kevének!

Köszönjük a dobfelszerelés beszerzésében nyújtott segítséget a Mezzoforte Hangszeráruház-nak.


Solti Ferencné és Gárdos Erika
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2021. 04.28.


Emília (17 éves, Budapest)


Emíliának évek óta kórházi kezelésekre kell járnia. Sokat olvas és rendszeresen jógázik.

Érdekli a pszichológia is, lehet, hogy ebben az irányban fog továbbtanulni.

A Csodalámpától kapott Apple iPhone készülék segítségére lesz az online tanulásban is.


Köszönjük magántámogatóinknak, hogy segítségükkel teljesíthettük Emília kívánságát!


Farkas Andrea és Ivády Éva
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2021. május 07.

Délia (8 éves, Dombóvár)


Délia egy laptopot kért a Csodalámpától. Szinte meg sem tudott szólalni, amikor meglátta az ajándékát. Tekintete és gyönyörű mosolya tükrözte örömét. Fiatalabb testvére is ott volt szorosan mellette és érdeklődve figyelték a beüzemelést. Közben az is kiderült, hogy ez nagy segítség lesz az otthoni tanulásban is. Leginkább azért a játékok érdeklik és alig várta, hogy végre kipróbálhassa.

Kívánjuk, hogy sok öröme legyen a használatával és fedezze fel a világot, lásson sok csodát, tanuljon érdekes dolgokat! Megint nagyon jó helyre került a Csodalámpa Alapítvány ajándéka.

Újból sikerült egy nagy mosolyt varázsolni egy beteg gyermek arcára!


Köszönjük magántámogatónknak, hogy Délia kívánsága is teljesülhetett!


Végh Tünde és Szabó László
kívánság-koordinátorok
Dombóvár, 2021. 05.07.

Angelika (9 éves, Gyöngyösoroszi)


Szép, napsütéses szombati napon érkeztünk Gyöngyösorosziba, ahol egy 9 éves kislány, Angelika úgy tudta, hogy vendégségbe indulni készül. Az apuka fogadott minket a ház kapujában, Angelika számára még ekkor is titok volt az érkezésünk.

Aztán egyszer csak kilépett a házból Angelika is, szépen felöltözve és közelített az apukája felé és felénk. Köszöntünk egymásnak és megkérdeztük tőle, hogy emlékszik-e, hogy mit kívánt a Csodalámpától? Persze, hogy emlékezett! Egy laptopot! Ekkor elárultuk neki, hogy mi a Csodalámpa Alapítványtól érkeztünk és ezt a nagy dobozt neki hoztuk!

Örömmel bontotta ki, mutatta mindenkinek, aki körülötte állt, majd megköszönte és bevitte a házba, ott örült tovább neki. Még beszélgettünk az apukával és a hozzátartozókkal kicsit Angelikáról, és az alapítványról is, majd mire indultunk, Angelika újra mosolyogva visszatért elköszönni.

Angelika és az egész család nagyon hálás volt a kívánság teljesüléséért és minket megint örömmel töltött el egy kislány mosolyát látni!


Köszönjük a Schneider Electric ismételt támogatását!


Pap Ferenc és Kiss Edit
kívánság-koordinátorok
Gyöngyösoroszi, 2021. május 01.

Regina (7 éves, Debrecen)


Regina saját kis szobáját szerette volna újjávarázsolni, melyhez egy új szekrényt és íróasztalt kért a Csodalámpa Alapítványtól. A kiválasztott bútorra több hetet is várni kellett, de a kislány szépen, türelmesen várt. Közben édesanyja által tudomásunkra jutott, hogy Reginának nagyon megtetszett egy szőnyeg, ami még különlegesebbé tenné a gyerekszobát. Volt is nagy meglepetés, amikor a várva várt bútorok mellett az áhított szőnyeg is megérkezett!Köszönjük az MVM Zrt. ismételt támogatását,

segítségükkel nagy örömet szerezhettünk egy kedves kislánynak!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2021. 04.25

LIZA (4 éves, Kállósemjén)

A kislány kívánsága egy olyan játszóház volt, melyet felállíthatnak házuk udvarán, és melyben kedvére játszhat akár egyedül, akár kis barátaival együtt.
Liza a kezelések miatt még bent feküdt a klinikán, amikor a Csodalámpa Alapítvány ajándéka megérkezett otthonába. Izgatottan várta, mikor mehet haza és láthatja az áhított házikót. Végre ez a nap is elérkezett, és Liza birtokba vehette szuper játszóházát!

Köszönjük a Kia Hungary Kft. ismételt támogatását, segítségükkel

teljesíthettük egy újabb beteg gyermek kívánságát!
Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2021. 04.28.

Zoé (6 éves, Vaja)

A kislány régóta dédelgetett álma vált valóra, amikor megkapta a Csodalámpa Alapítványtól az elektromos kisautót. Zoé először szóhoz sem jutott a meglepetéstől, csak ámult-bámult, milyen szép piros autója lett, majd fogta a nagy mackóját, maga mellé ültette és elvitte autókázni egy körre.


Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását,
segítségükkel sikerült ismét mosolyt varázsolnunk egy beteg gyermek arcára!Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Vaja, 2021. 04.13.

Lara (12 éves, Nagyszentjános)

Lara egy laptopot kért a Csodalámpától, hogy könnyebb legyen számára a tanulás a kórházi kezelések alatt. Szabadidejében nagyon szeret rajzolni, de tanulás után ikertestvérével együtt ezen a laptopon játszhatnak számítógépes játékokat is.
Jó tanulást kívánunk neki!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük Zsuzsának és Lászlónak,
hogy teljesülhetett Lara kívánsága!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021. április 29.

István (14 éves, Budapest)

István szereti a természetet, a vizet, szeret kirándulni. Sportszerűen lovagol. Szeret olvasni és sokat is olvas. Nagy hobbija a lego építés. Gyűjti a Star Wars legókat és a vízivilág legókat. Már csak egy lego hiányzott. Ezzel a mélytengeri kutató jármű legóval teljes lett a készlete.

Köszönjük a Kia Hungary Kft. ismételt támogatását!Láng Zsófia és Filer Gabriella
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2021. 04.30.


Dorka (17 éves, Zalaegerszeg)

Újabb kívánságot sikerült teljesíteni a Csodalámpa csapatának. A 18 éves lányka kérése volt egy nagy tudású laptop, mely segítségével komoly jövőbeni vágyának elérését meg tudja valósítani. Dorka ugyanis mechatronikai mérnök szeretne lenni. Nagyon komolyan veszi a tanulást, kedvence a matek és a fizika. Tanulás mellett, letette a nyelvvizsgát is. De nem csak szellemi kihívások elé állítja magát, hanem szervezetét kosárlabdázással erősíti.
Nagyon örült az ajándéknak.Jó egészséget kivánva elköszöntem. És büszke voltam, mint már sokszor az elmúlt 15 évben, hogy a Csodalámpa fantasztikus csapata és adományozói ebben a szabályok közé szorított, szomorú időszakban is örömöt tudtak varázsolni egy család életébe.

Köszönjük az MVM Zrt. ismételt támogatását.


Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Zalaegerszeg, 2021. 04.14

Cintia (18 éves, Hatvan)

Cintia sok-sok évet töltött már kórházban. Ez az időszak megnehezítette az iskolai tanulmányokban való részvételét. A Csodalámpától egy laptopot kért, hogy a kiesett évek után újra folytathassa a tanulmányait, amelyhez ez nagy segítség lesz.
Jó tanulást és sok sikert kívánunk neki!

Köszönjük a Kia Hungary Kft. ismételt támogatását!Bernhardtné Kati és Ivády Éva
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2021. 04.22.


Attila (3 éves, Ercsi)

Attila nagyon sok időt tölt a kórházban, a kezelések több órát vesznek igénybe.
A Csodalámpától egy tablet volt a kívánsága, amin várakozás közben kedvenc meséit, a Mása és a Medvét és a Bogyó és Babócát is nézheti. Dzsinnünk a kórházban lepte meg a pici fiút a tablettel, amihez még egy jópofa, színes tokot is kapott. Attila őszinte nevetése elárulta, mekkora örömet szereztünk számára.

Köszönjük a Kia Hungary Kft. ismételt támogatását!Láng Zsófia és Filer Gabriella
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2021. 04.16.


ORSOLYA (6 éves, KUNMADARAS)


Orsolya szeretett volna egy új ágyat, ami nagyobb a réginél, így nemcsak szebb, hanem kényelmesebb is. Megtudtuk, mi a kislány kedvenc meséje, kedvenc színe, és a Csodalámpa dzsinnje ennek tükrében varázsolt hozzá ágyneműt, sőt még egy helyes játékbabát is, hogy az új ágy a lehető legbarátságosabb és legvidámabb legyen.Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. ismételt támogatását, segítségükkel válhatott valóra Orsolya álma!


Sütő Beatrix és Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátorok
Kunmadaras, 2021. 03.05.

Emese (14 éves, Újfehértó)


Emese már nagyon várta az érkezésünket. Egy laptopot kért a dzsinntől, nem is akármilyen laptopot, hanem igazi lányosat, fehér színűt.
Amikor megérkeztünk, nagy örömmel kezdte bontogatni a csomagot, amiben az ajándék lapult.
Bár a megilletődöttségtől nem nagyon tudott megszólalni, de az arca ragyogott az örömtől.

Kívánjuk Neked kedves Emese, hogy nagy hasznát vedd az új laptopodnak és sok örömöd teljen benne!


Köszönjük az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája, valamint a CEPOL és az EIT (budapesti székhelyű Európai Uniós Ügynökségek) kollégáinak a támogatását!


Palásti Ildikó
kívánság-koordinátor
Újfehértó, 2021.04.16.


Archive


Log in