Beszámolók

MIRELLA (9 éves, NAGYECSED)


Mirella a kezelések miatt sajnos sokat van kórházban, de ezentúl gyorsabban telik majd az itt töltött idő, mivel ezen a szép új laptopon filmeket nézhet, játszhat, zenét hallgathat, video beszélgetéseket folytathat rokonaival, barátaival.
Köszönjük a Fornax Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Mirella kívánságát!
Nagyné Szabó Éva
kívánság koordinátor
Debrecen, 2024.01.24.

ZOÉ LILIÁNA (5 éves, BESENYSZÖG)Zoé vidám kislány, aki szeret sportolni, táncolni, rajzolni, festeni, gyurmázni.
Vágya egy galériás ágy volt, ahol alul helyezkedik el az íróasztal, aminél lehet kreatívkodni (hamarosan pedig tanulni, leckét írni), felül a kényelmes ágyikó, oldalt pedig fiókok, polcok a játékoknak és a kreatív eszközöknek.
A Csodalámpa Dzsinnje akcióba lépett, és odavarázsolta a kislányhoz éppen azt a bútort, amit megálmodott.
Zoé öröme leírhatatlan, a fotók magukért beszélnek!
Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel megvalósíthattuk Zoé álmát.


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Besenyszög, 2024.01.19.

Mónika (17 éves, Mályinka)

Mónika nagyon vágyott egy laptopra, amelyen tanulhat, internetezhet, filmet nézhet.
Kérése decemberben érkezett a Csodalámpa Alapítványhoz, így a mai ambuláns kontroll alkalmával Mónika el sem akarta hinni, hogy ez a vágya ilyen hamar teljesült is. Széles mosollyal, nagy örömmel vette át ajándékát.


Köszönjük a BetterMore Consulting Kft. támogatását,
mellyel valóra válthattuk Mónika kívánságát!

Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.01.15.


OLIVÉR (15 éves, SZÁZHALOMBATTA)Olivér kedvenc tantárgya a történelem és hobbija a nyelvtanulás. Angol, német és arab nyelvet tanul. A sport is érdekli: konditerembe és thai boksz edzésekre jár. Foglalkoztatja a diplomácia világa, a jövőben diplomataként szeretne dolgozni.

A Csodalámpától egy Xbox volt a kívánsága, hogy a játékkal a kórházban töltött idő gyorsabban teljen. Jó szórakozást kívánunk Olivér!


Köszönjük a Konzol Stúdió támogatását,
segítségükkel teljesíthettük Olivér kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.01.12.

MELISSZA DÓRA (14 éves, KISLÁNG)Melissza hobbija a rajzolás és a festés. A jövőben építész- vagy gépészeti tanulmányokat szeretne folytatni. Sajnos a betegsége miatt át kellett szoknia a másik kezének használatára.

A Csodalámpától egy érintőceruzás tablet volt a kívánsága, amellyel könnyebben megy a rajzolás.


Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük Melissza kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.01.15.

EMMA ZILLE (6 éves, DABAS)Emma nagyon kreatív kislány, szívesen rajzol, szeret gyöngyöt fűzni, kézműveskedni. A Csodalámpától egy tablet volt a kívánsága, hogy ha épp nincs kedve alkotni, akkor megnézhesse a kedvenc meséit, például a Bori meséket.

Kedves Emma, használd örömmel az új tabletedet!


Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük Emma kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.01.15.

DÁNIEL (10 éves, PILISSZENTLÁSZLÓ)


Dani nagyon sokoldalú kisfiú, sok minden érdekli. Nagyon szeret sportolni: focizni, aikidozni, kézilabdázni. Sok barátja van, szeret a barátaival edzeni. Legújabb kedvenc sportja a horgászat, amiben apukája segít neki. A kórházi kezelések alatt elkezdett gitározni tanulni.

A Csodalámpától egy VR szemüveg volt a kívánsága, hogy még színesebbé tehesse a napjait, amíg nem mehet újra a barátai körébe.


Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel valóra válthattuk Dani kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.01.16.

CSABA RAMIRÓ (10 éves, SZÉKESFEHÉRVÁR)Ramiró eleven fiú, szeret focizni, bringázni és a suliban is a testnevelés óra a kedvence. A Csodalámpától egy PS5 volt a kívánsága. A Dzsinntől még azt is kérte, hogy nagy kedvencét, az FC 24 játékot is megkaphassa hozzá.

Ramiró nagyon boldog volt, amikor átvehette a konzolját. Elárulta, hogy a testvéreinek is megengedi majd, hogy kipróbálhassák az új játékát, sőt sokat játszanak majd együtt.


Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük Ramiró kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.01.12.

LIZBETT ZOÉ (4 éves, SZOMBATHELY)Zoé nagyon közvetlen, eleven kislány, de betegsége miatt jelenleg nem járhat óvodába. Nagyon szereti a kutyákat, minden vágya egy pomerániai törpespicc kiskutya volt, akivel egész nap játszhat. Már a nevét is kitalálta, „Csoki”-nak fogja hívni kis kedvencét. Titokban remélte, hogy karácsonykor már együtt fognak gyönyörködni a feldíszített karácsonyfában, így megdörzsöltük a csodalámpát, hogy teljesíthessük Zoé kívánságát.

A nagy „találkozásra” még karácsony előtt sor került, amikor egy kontroll vizsgálatra jöttek fel Budapestre. Csoki rögtön átmászott Zoé kezébe, és kíváncsian szaglászgatta, puszilgatta új gazdiját. A kislány alig hitte el, hogy teljesült az álma.
Bár még hosszú és fárasztó utazás várt rájuk délután hazáig, a kutyussal pillanatok alatt elrepült az idő.
Köszönjük a Diplomata Jótékonysági Vásár szervezőinek, a Budapesti Diplomata Házastársak Szervezetének és magántámogatóinknak, hogy segítségükkel sikerült valóra váltanunk Zoé kívánságát.


Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023. december 20.


Marcell Botond (7 éves, Újcsanálos)

Marcell betegsége miatt sokat hiányzik az iskolából, így a tanuláshoz is jól fog jönni a tablet, amit a Csodalámpa Alapítványtól kapott.
Leginkább azonban annak örül - mivel nagyon szereti az internetes játékokat -, hogy ezentúl saját tabletje lesz, amin akkor játszhat, amikor csak akar.


Köszönjük az Infogroup csoport támogatását,
segítségükkel teljesíthettük a kisfiú kívánságát!


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022. 12. 20.


ELIZA (11 éves, BÜHLERTAL)Eliza nagyon izgatottan várta kívánságának teljesülését. Az volt az álma, hogy kipróbálhassa magát, illetve hangját egy szinkronstúdióban. A tündérien mosolygós és boldog kislány félénken ment be a stúdióba a meghallgatásra, majd a gyors instrukciók után elkezdhette a szinkronizálást.

Nagyon ügyesen csinálta, pedig csak egy rövid útmutatót kapott, azt is gyorsan, de szuperül alkalmazkodott a helyzethez. Talán folytatja is majd ennek a szakmának a tanulását, mert nagyon tetszett neki és nagyon kellemes hangja is van. Most mindenesetre nagyon élvezte ezt a lehetőséget és boldogan repült haza.


Köszönjük Rónayné Somló Andreának, hogy segítségével Eliza részt vehetett a meghallgatáson és teljesült egy álma!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024. január 5.

BOGLÁRKA (14 éves, ELEK)Bogi nagy álma vált valóra, amikor a mai napon megkapta a Csodalámpa Alapítvány ajándékát, a régóta áhított iPhone-t.

A hagyományos telefonálás mellett szeretne rajta filmet nézni, zenét hallgatni, játszani és barangolni a neten, és nem utolsó sorban szebbnél-szebb fotókat készíteni vele.


Köszönjük támogatónk, Balogh Ottó úr segítségét, mellyel teljesíthettük Boglárka kívánságát.


Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Szeged, 2023. december 5.

OTTÓ (4 éves, ASZÓD)


Ottó 5 éves és arra vágyott, hogy legalább egy kis időre rendőr lehessen. Ez az álma teljesült is az V. Kerületi Rendőrkapitányság dolgozói segítségével.

Megnézhette a rendőrőrs munkáját, hogy mivel is foglalkoznak a rendőrök nap mint nap. De leginkább a walky-talky, a gumibot és rendőrautó volt izgalmas számára. Felpróbálhatott egy golyóálló mellényt is, amit persze gyorsan le is segítettek róla a kollégák, hiszen nagyon nehéz volt a pici gyereknek, mindenesetre Ő nagyon élvezte. Láthatott rendőr lovakat is, illetve a rendőrmúzeum régi értékes kincseit is.
Nagyon szépen köszönjük Kúthy Helga r. százados, Bűnmegelőzési Tanácsadónak és kollégájának,
hogy segítettek valóra váltani Ottó álmát.


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.12.19.

DORINA (18 éves, BUDAPEST)Ugyan Dorina egy hűvös téli napon kapta meg az új biciklijét, mégis melegség költözött a bérház udvarára, ahol az átadás megtörtént. Mert a bringa köré nagy tervek szövődnek: a melegebb hónapokban már az iskolába fogja vinni Dorinát, majd a nyáron kezdődhetnek a túrák! Azt mondja, hogy pont ezért kért egy összteleszkópos biciklit.

A sugárzóan fiatal lány szájából idegenül hangzó szakszó kapcsán kiderül, hogy a túrák nem magányosak lesznek, hanem egyrészt a kerékpárokhoz értő barátja fogja elkísérni, másrészt pedig a barátnők, akikkel végre hosszabb időre is ki tud kapcsolódni a város zaján és levegőjén kívül.

Szóval ez a bicikli nem csak egy tárgyi ajándék, hanem egy „hova szeretnék eljutni “ kívánságteljesítés is lett!


Köszönjük az IL DIVERSO KFT. támogatását, mellyel teljesíthettük Dorina kívánságát.


Kardos Tamás
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.12.14.

AMINA (10 éves, SZOMBATHELY)


Aminának egy PlayStation 5 volt a kívánsága a Csodalámpától. Nagyon kedves fogadtatásban volt részünk, amikor elvittük Aminának a kívánságát. 3 gyönyörű gyermek fogadott bennünket a szülei társaságában, köztük a legidősebb, Amina. A szeme elárulta, hogy nagyon izgatott, de a mosolya feszélyezettségről árulkodott.

Az átadás után a játszószobában a gyerekek nagyon gyorsan bontották ki a csomagolást. Kérdésünkre, hogy milyen játékot fog játszani rajta, szemérmesen elmondta, hogy még nem tudja.

Nagyon kedves és nyitott családot ismertünk meg a személyükben. Mi főleg annak örültünk, hogy Amina a hétvégén nyert egy napot az önfeledt játékhoz, és hogy örömének a teljes család a tanúja lehetett. Ez a teljesítés is szép emlék marad.


Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Amina kívánságát.


Ludvigné Serfőző Csilla és Ludvig József
kívánság-koordinátorok
Szombathely, 2023.12.07.

Vivien (5 éves, Biatorbágy)

Vivien mozgásában korlátozott kislány, így egy speciális kerékpár volt a kívánsága, amellyel ő is ugyanúgy bicajozhat, mint társai.
A kívánság teljesítésére a kerékpárt készítő szakember műhelyénél került sor, ahol Vivien szüleivel együtt megtudhatta, hogyan működik a speciális bicikli, hogyan kell a hevedereket szabályosan meghúzni, a kisegítő eszközöknek milyen szerepe van. Közben Vivien is rájött (kis segítséggel), hogyan kell a kormányt megfogni, egyenesen ülni a nyeregben és mitől szól hangosabban a csengő - anyukája legnagyobb örömére. Miután minden tisztázódott, ideje lett egy kis száguldozásnak. Nekiindult a csapat, hogy most már tényleg kipróbálja az ajándékot. Mivel a pedálok taposása még nehezen indult, igénybe kellett venni apa, mint biomotor, segítségét a felgyorsuláshoz. Innen ment minden, mint a karikacsapás. Le is vonták a szülők a következtetést, nem lesz itt semmi baj, egy hónap múlva Vivi tökéletesen fog kerékpározni.


Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel valóra válthattuk Vivien álmát!


Németh István
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.12.21.

KRISZTIÁN (5 éves, CSAJÁG)

Krisztián szeret óvodába járni, focizni, mesét nézni. Különösen érdeklik a Verdák kalandjai. Amióta megtudta, hogy létezik Verdák gyerekágy, azóta arra vágyott, hogy egy ilyen autós ágyikóban aludhasson ő is.
Vágya a mai nappal valóra vált, és ezentúl kedvenc mesehőse őrzi éjszakánként Krisztián álmát.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a gyenesdiási Fragola Ételbár vezetőségének, dolgozóinak és vendégeinek, valamint Gorján Gábor úrnak, hogy segítségükkel teljesíthettük a kisfiú kívánságát.


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Csajág, 2023.12.12.

HANNA (7 éves, CSAJÁG)

Hanna iskolába jár, de szabad idejében szívesen segít a főzésben, szeret játszani, és persze mesét nézni. Kedvenc mesehőse a Jégvarázs hercegnője, Elza. Kívánsága pedig egy olyan ágy volt, amelyben ő is hercegnőnek érezheti magát.
Szép álmokat Hanna!


Köszönjük a CHARITIES AID FOUNDATION OF AMERICA támogatását, segítségükkel teljesíthettük a kislány kívánságát.


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Csajág, 2023.12.12.

ZSUZSANNA KETRIN (5 éves, HAJDÚHADHÁZ)


Ketrin vágya egy tablet volt, amin meséket nézhet és különféle online játékokat játszhat, akár otthon, akár a kórházban töltött idő alatt is. Nagyon szerette volna, ha még karácsony előtt teljesül a kívánsága.
Széles mosollyal az arcán nyugtázta, hogy ez a szép, új tablet a mai naptól kezdve már az övé, így a karácsonyi meséket és gyerekfilmeket is megnézheti rajta.
Jó szórakozást Ketrin!Köszönjük magántámogatóinknak, hogy valóra válthattuk a kislány vágyát!
Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023. 12. 22.


ZSÓFIA (3 éves, HAJDÚHADHÁZ)


Zsófi 3 és fél éves, mosolygós, vidám kislány, aki szeret énekelni, rajzolni, mesét nézni. A Csodalámpától egy tabletet kért, amit mindenhova magával vihet, nézhet rajta meséket bárhol.
A kislány vizsgálatra érkezett a mai napon, és kíváncsian érdeklődött, vajon megérkezett-e a várva várt ajándéka. Bizony megérkezett, Zsófi öröme pedig határtalan volt.
Jó mesenézést, Zsófi!


Köszönjük magántámogatóinknak, hogy teljesíthettük a kislány kívánságát!


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023. 12. 22.


Archive


Log in