Beszámolók

Patrik (10 éves, Elek)


Patrik titkos vágya régóta egy számítógép. A fájdalmas kezelések az utóbbi időben nagyon elszomorították. Óriási meglepetés volt számára a Csodalámpa csomagjának érkezése.

Nem is maradt el a széles mosoly és boldogság, amikor meglátta az asztali számítógépet. Örömmel tervezgette, miként fogja bővíteni és kedvét lelni az ajándékban.


Köszönjük a Hesse Trade Kft. támogatását, nagy örömet szereztek Patriknak!


Dóczi Tamásné
kívánság-koordinátor
Szeged, 2020. február 10.

Martina (18 éves, Nagycenk)A 18 éves Martina kívánsága egy laptop volt, melyet elsősorban a kapcsolattartáshoz és a tanuláshoz szeretne használni. Hamarosan Essenbe megy egy komoly beavatkozás miatt, így fontossá vált, hogy óhaja mielőbb teljesüljön.

Nagy volt az öröm, mikor értesítettük, hogy átveheti a Csodalámpa Alapítvány ajándékát! A kívánságteljesítésre a szombathelyi Markusovszky Kórház pulmonológiai szakrendelésén került sor orvosai jelenlétében.

Szívmelengető érzés volt látni Martina boldog arcát!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a The British International School Budapest ismételt támogatását!


Fekete Mónika és Huszárné Török Katalin
koordinátorok
Szombathely, 2020.01.14.

Kevin (17 éves, Nagykozár)


A CSODALÁMPA Alapítvány újabb gyermek kívánságát teljesítette. Kevin egy elektromos rollert kért a Csodalámpától.

Édesapja is segített az összeszerelésben. Érthetően azonnal ki kellett próbálni az ajándékot, Kevin teljes megelégedésére.

Nagyon sokszor megköszönte és kérte mindenkinek adjam át, a köszönetét. Igazi nagy örömet láttam az arcán, jó helyre került a Csodalámpa Alapítvány újabb ajándéka. Újból sikerült egy nagy mosolyt varázsolni egy beteg gyermek arcára!
Köszönjük a Fércművek ismételt támogatását!


Szabó László
kívánság-koordinátor
Nagykozár, 2020.01.28.

Dorina (10 éves, Balatonalmádi)


Dorina születése óta él együtt a betegségével, édesanyjával folyamatosan járnak Budapestre, orvosi vizsgálatokra, így az egyik ilyen alkalommal a kezelés után a Csodalámpa irodájában találkoztunk.

Azt már megtudtuk, hogy Dóri nagyon szeret olvasni, akár interneten elérhető könyveket is, de amikor csak van rá lehetősége, a barátaival találkozik, beszélgetnek és közösen játszanak. A sok kezelés miatt azonban gyakran van távol tőlük, így egy okostelefont kért az alapítványtól, amin akár információkat is elérhet a tanulmányaihoz, de leginkább a barátaival beszélgethet rajta.

Abból az alkalomból, hogy a Csodalámpa Alapítvány 16 éves tevékenységét elismerve 2019 év végén Pro Voluntarius díjat kapott, egy kisfilm is készült Dóri kívánságteljesítéséről, ezért kissé eltért ez az ajándékozás a hagyományostól. Dóri nagyon profin állta a sarat, és türelmesen várta, hogy a stáb összekészüljön. Természetesen őt az ajándék a forgatásnál jobban izgatta, így amikor átadtuk neki az okostelefont, azonnal kibontotta és már indult is a program rajta. Együtt nézegettük, mit is tud ez a csodakészülék, de annyi biztosan látszott, már nagyon várja, hogy otthon, egyedül belevethesse magát a készülék rejtelmeibe.
Köszönjük a Fashion Street üzemeltetőjének, az Immobilia Zrt.-nek a támogatást, mellyel valóra válhatott Dorina álma.Az alapítvány munkáját a kitüntetéssel kapcsolatosan bemutató film az Erzsébet Ifjúsági Alap Nonprofit Közhasznú Kft. megbízásából készült:

https://www.facebook.com/erzsebetifjusagialap/videos/2546672655605161/


Felkai Márta
Budapest, 2019. december 10.

Amira (9 éves, Egerbakta)Amira nagyon szeret olvasni, filmeket nézni, legózni. Kedvenc könyve és filmje a Harry Potter sorozatok.

Látta a neten, hogy már létezik Harry Potteres LEGO, így minden vágya összerakni a Kastélyt vagy a Nagytermet, vagy az Óratornyot. Ezért a Csodalámpától Harry Potteres LEGO-t kért.

Amikor megkapta a nagy dobozokat, határtalan volt a boldogsága.

Kedves Amira!
Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ajándékodban, s gyógyulj meg minél hamarabb!


Köszönjük a Corinthia Hotel Budapest ismételt támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!

Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2020. január 29.

SÁRA (3, BÉNYE)

A 3 éves Sára a kórházban töltött délelőtt és az utazás fáradalmai miatt még az igazak álmát aludta megérkezésünkkor.

Bágyadtan ébredt szülei unszolására, de annál nagyobb volt az öröme, mikor az udvaron meglátta a hőn áhított beülős akkumulátoros kisautót, mely igazi meglepetés volt számára. Édesapja elmeséléséből megtudtuk imád mindenféle járgányt vezetni. Még a nagypapa traktorját is szerette volna kipróbálni, de egyelőre „be kell érnie” a Csodalámpa által adományozott szuper beülős kisautóval.Természetesen azonnal kipróbálta és a kertjükben élvezettel vezette új ajándékát.

Köszönjük Laczkó Gábornak és Letenovics Rolandnak, magántámogatóiknak, barátaiknak, hogy a születésnapi Csodabogár - eseményén gyűjtött adományból teljesülhetett Sára álma. Ez talán a legszebb születésnapi ajándékot jelentette Nektek!


Sulija Anikó és Piacsek István
kívánságkoordinátorok
Bénye, 2020. január 24.

Kevin (6 éves, Liget)


Kevin hónapok óta nem járhat óvodába betegsége miatt, ezért Alapítványunktól egy kis szobakutyát kért, hogy otthon is legyen kivel játszania.

Hosszas keresgélés után találtunk egy nagyon kedves Yorki tenyésztőt, aki örömmel segített nekünk kiválasztani a Kevinnek megfelelő kutyust. A kisfiú izgatottan várta a napot, amikor hazavihetik a kiskutyát. Megígérte, hogy nagyon fog rá vigyázni, gondoskodni róla, és természetesen sokat játszik majd vele.Köszönjük magántámogatóinknak és a Souvenir-Dog Kft.-nek, hogy segítségükkel örömet szerezhettünk Kevinnek.


Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Pécs, 2020. február 1


DÁVID (13, KARCAG)


Bár törekszünk arra, hogy a kívánságokat a gyerekek otthonában vagy más "semleges" helyen teljesítsük, Dávid állapota miatt a kórházban tudtuk csak megszervezni a találkozót. Persze ragaszkodva hagyományainkhoz titokban tartottuk, hogy mikor...
Dávid sajnos visszaesett és ezért ismét kívánhatott.

Mikor Dávid megtudta, hogy a Csodalámpa teljesíti ezt kívánságát is, szemmel látható volt, mennyi erőt adott számára a jó hír.
A telefont gyorsan beüzemelte és azóta sok videót néz a telefonon, barátaival és rokonaival tudja tartani a kapcsolatot és persze a neten is rendszeresen szörfözik.

Ezúton kívánunk Dávidnak mielőbbi teljes gyógyulást!

Köszönjük a Vakvarjú Étterem vezetőinek és dolgozóinak támogatását, melynek köszönhetően sikerült Dávidnak örömet szereznünk! Reméljük, kívánjuk, hogy mielőbb gyógyulj meg!

Nagyné Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2020.01.29.

Zalán (10 éves, Kunszentmiklós)A 10 éves Zalán Kunszentmiklósról egy Nintendót kért a Csodalámpától. Édesanyjától megtudtuk, hogy életük gondtalanul, teljes egészségben telt, az elmúlt fél év viszont Zalán váratlan betegsége miatt nagyon nehéz volt az egész család számára. Bár időnk már nagyon kevés volt a szervezésre, de mindenképpen szerettük volna a kívánságot még Karácsony előtt teljesíteni, hogy ezzel is egy kicsit felvidítsuk és erőt adjunk neki a gyógyulásához.

December 20-án, amikor a budapesti Tűzoltó utcai Gyermekklinikára kellett jönniük kezelésre, a támogatók képviselőjével a kórteremben leptük meg Őt. Édesanyja nem mondta meg előre Zalánnak, hogy érkezünk, így igazi meglepetés volt számára a kívánságteljesítés.

Először kicsit megilletődött az ajándéktól és tőlünk is, de aztán hozzálátott a várva várt játék kicsomagolásának, és az öröm gyorsan feloldotta a hangulatot. Zalán mindent tudott a Nintendóról, így nem okozott gondot neki egyedül összeszerelni és beüzemelni a játékot, néhány perc elteltével már boldogan játszott az ágyán miközben még tartott a kezelés.

Zalán nem szeretett volna a fényképeken szerepelni, amit természetesen figyelembe vettünk, így a közös kép a támogatók képviselőjével és Zalán édesanyjával készült, aki nagyon meghatódott kisfia örömét látva.


A kívánság teljesítését egy nagyvállalat IT szervezetének dolgozói segítségével sikerült megvalósítanunk, amit ezúton is hálásan köszönünk!


Tihanyi Sándor
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.12.20.

Tirza (14 éves, Kőszeg)


Tirza az utóbbi hetekben sokat volt kórházban. Amúgy aktív életet él, kézilabdázik, úszik, atletizál , de szereti a számítógépes játékokat is. Szeretett volna egy XBOX-ot, amivel tud játszani, nem csak egyedül, hanem a tesókkal is.

Kívánságát még karácsony előtt teljesíteni tudtuk, igazi meglepetést szerezve a kislánynak, aki nem tudta, hogy aznap teljesül a vágya, nagyon meglepődött, mikor meglátott bennünket.

Hamarosan levél is érkezett tőle:

Jó estét kívánok!

Ma kaptam meg az XBOX-omat, aminek nagyon-nagyon örültem, és a családom is hálás. Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy kívánhattam a Csodalámpától!
Boldog Karácsonyt és Új évet kívánok az alapítvány minden tagjának!

Az ajándékozáson Péter Zsolt (Keszthelyi Yachtkikötő) és Pintér János (Keszthelyi Yachtkikötő), valamint Szloszjár Gábor hajóskapitány (Lisa Team) vett részt személyesen, külön köszönet illeti őket.


Köszönjük a Keszthelyi Yachtkikötő Vitorlás Sport Egyesület jótékony Csodabogár felajánlásának és a 2019-es Kékszalag vitorlás versenyen részt vett TEAM LISA tagjainak az adományokat, melyekből Tirza álma teljesülhetett.

https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Esemenyek/179


Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Kőszeg, 2019.12.23.

Mirella (11 éves, Vilmány)


A nyáron kezdődött a kislány komoly betegsége, azóta sajnos a kórházi szobájából nem igazán tud kimozdulni az állapotából kifolyólag, így a tévézés az elérhető program számára.

Nagyon meghatódott, amikor megkapta a hőn áhított okostelevíziót. Nem gondolta, hogy ilyen nagy készülék lesz az ajándék! Örömmel újságolta, hogy szerinte nagyon jó helye lesz a szobájában ennek a TV-nek.

Mikor megkérdeztem tőle, hogy mit fog nézni rajta, zavarában csak annyit mondott: „sokmindent”. Mivel nagy a család, eddig nem mindig tudta azt nézni, amit ő szeretett volna, mostantól ez természetesen másképp lesz.

Anyukája segítségével kicsomagolta a TV-t, csak nézte, mosolygott és hálálkodott. Nagyon szépen köszöni mindenkinek, akinek valamilyen szerepe is volt abban, hogy az ő „csodalámpás” kívánsága is valóra vált.

Mi pedig kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ajándékodban, és gyógyulj meg minél hamarabb!


A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni!


Csernikovics Mónika
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2019.12.16.

Milán (8 éves, Mosonmagyaróvár)


Milán egy laptopot kért a dzsinntől, melyet sok mindenre lehet használni: többek között tanulásra, kapcsolattartásra barátokkal és nem mellesleg játékra is.

December 19-én a laptoppal a kezemben a kórterembe érkezve egy csupa mosoly kisfiúval találkoztam.

Nehezen hitte el, hogy ilyen gyorsan teljesült a kívánsága, és fülig érő szájjal ölelte át „új” barátját.


A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni!


Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest,2019.december 19.

Máté Marcell (4 éves, Hajdúszoboszló)


Máté korából adódóan is egy játékos kisfiú, imádja a hintát, csúszdát, mászókát… De betegsége miatt mostanában kevésbé mehet ilyen helyekre, így alapítványunktól szobájába egy csúszdás ágyat kért, összekötve a kellemest a hasznossal.

Az ajándék meglepetés volt a számára, mert nem tudott a kiszállítás pontos időpontjáról, az ünnepekre elutaztak, így hazaérkezve örömmel látta szobájában új ágyát, amit azonnal birtokba is vett.

Megtudtuk, azóta is nagyon szívesen használja a csúszdát!
Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019.12.19.

László (14 éves, Sándorfalva)Nagy örömet szereztünk Sándorfalván, mert Karácsony előtt, pontosan Luca napján megérkezett Lacihoz a kért és nagyon várt ajándék.

A nagyfiú számára, mivel informatikai középiskolába jár, természetes volt, hogy egy nagy teljesítményű, stabil asztali számítógépet kért a Csodalámpa Alapítványtól. Laci rögtön neki is kezdett a doboz kicsomagolásának, a gép összeszerelésének, beállításának, és tökéletes hozzáértést mutatott nekünk.

Boldogan elmesélte, hogy mi mindent tervez a számítógéppel a közeljövőben, és a lista legelejére az iskolában tanult és tanulandó ismeretek elsajátítása került. Jó tanuló és arról is meggyőződtünk, hogy szorgalmas és tudatos is, és külön öröm volt számunkra, hogy ennek szervezésében a Csodalámpa Alapítvány, az átadásban pedig mi is segédkezhettünk.
Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád ismételt támogatását!


Dr. Márkusné Dr. Nász Julianna és Kapás Ferenc
kívánság-koordinátorok
Sándorfalva, 2019. december 13.

Judit Ildikó (6 éves, Kistarcsa)


Juditka egy hatévestől nem megszokott magabiztossággal lépett be az irodánkba… azonnal a szívünkbe lopta magát.

Elmondta, hogy a Csodalámpa dzsinnjétől egy X BOX játékgépet kért, mert nagyon szeret játszani.

Kívánsága az volt, hogy táncolós játék is legyen a játékkonzolhoz, mert ő bizony azt szereti a legjobban. Megígérte, hogy testvérei is odaülhetnek majd, és élvezhetik az önfeledt szórakozás örömét.

Izgatottan csomagolta ki a dobozt, miután mindent „rendben talált”, izgatottan várta, hogy induljanak és otthon beüzemeljék a masinát.


Köszönjük az Indotek Group kampánytámogatását, melynek kapcsán országszerte 15 plázában ismerkedhettek meg az vásárlók a Csodalámpa Alapítvány tevékenységével, és az érdeklődők adományából teljesülhetett Judit álma.

Bakonyi Joli és Felkai Márti
kívánságkoordinátorok
Budapest, 2019. 12.18.

Imola Kiara (14 éves, Sály)


Imola Kiarának, becenevén Mollinak, az örökmozgó, 14 éves nagylánynak hirtelen súlyos betegséggel kellett szembe néznie, de hősiesen viseli, türelemmel és kitartóan veszi az akadályokat, egy igazi harcos. A sok megpróbáltatás ellenére is tud mosolyogni. Tette azt akkor is, mikor megpillantotta az ajándékát, egy szuper laptopot.

Hatalmas segítség ez neki, hisz a jól tanuló nagylánynak elengedhetetlen a tanuláshoz szükséges laptop, amin a leckéit is el tudja készíteni.

Mindemellett elviselhetőbbé teszi a hosszú kezeléseket, kórházi létet, a család és az otthon melegének hiányát, ugyanis webkameráján keresztül tudja tartani osztálytársaival, barátaival és családjával a kapcsolatot.

Köszönjük, hogy Mollinak is megadatott a Csodalámpa varázslata!


Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását!


Csernikovics Mónika
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2019.12.16.

Géza (18 éves, Szirák)


Gézu nagyfiú, egy laptopot kért a Csodalámpától.

Nagy volt a meglepetés, mikor egy kontroll vizsgálat alkalmával, egy hölggyel együtt leptük meg őt a zsúfolt ambulancia folyosóján.

A támogató képviselője átadta a fiatalembernek a gyönyörű új laptopot tartalmazó dobozt. Gézu a meglepetéstől alig tudott megszólalni, szerényen, mosolyogva köszönte meg a laptopot.


A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni!


Pallag Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.12.18.

Emese (15 éves, Tóalmás)


Emese édesanyja így emlékezik a kívánságteljesítésre:

„Emese régi álma volt egy szép fésülködő asztal. Ballagási ajándék lett volna… Sajnos a műtét éppen a ballagás előtti héten volt, így az egész elmaradt, az ajándékozás is. Amikor az Alapítvány önkéntese megkeresett minket a kórházban, első gondolata volt ez az asztal. Külön öröm számára, hogy éppen Karácsony előtt kaphatta meg, és az is, hogy - mint megtudtuk - iskolások voltak az adományozók. Köszönjük szépen!”

Csodálatos összefogással sikerült valóra váltanunk ezt a kívánságot is, valódi örömet szerezve a nagylánynak.

A budapesti Piros Iskola diákjai, tanárai, a szülők összefogtak, hogy még szebb ünnepet szerezzenek Emesének, saját ajándékukról lemondva gyűjtötték az adományt!


Köszönjük magántámogatóinknak, a Piros Iskola tanulóinak, a szülőknek, hogy hagyományt teremtve, immár harmadik egymást követő évben ismét segítettek csodalámpás gyerekek álmának teljesítésében!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019.12.19.

Dzsenifer (12 éves, Járdánháza)


Dzseni komoly betegségben szenved, egy kontroll alkalmával beszéltem neki az alapítványról. Nagyon megörültek anyukájával, hogy van egy ilyen lehetőség az életükben. Hosszas gondolkodás után egy okos TV-t szeretett volna, ez volt december elején.

Ezután szinte „fénysebeséggel „érkezett meg hozzám az ajándék, hogy átadhassam a nagylánynak. Már nagyon közel volt a karácsony, így végül a két ünnep között történt meg a találkozás, de még így is betették a karácsonyfa alá, de csak lapjával, hiszen ez az okostévé nagyméretű.

A kívánságteljesítésnél hatalmas volt az öröm, Édesanyja el is érzékenyült, Dzseni viszont fülig érő szájjal hagyta hátra a kórházat.

Mindenkinek áldott karácsonyt és boldog új évet kívánnak!


A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni!


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2019.12.27.

Archive


Log in