Beszámolók

Máté (4 éves, Budapest)


Máté, mint korosztályából oly sokan, imád legózni, így alapítványunktól is egy LEGO vonatot kért.

Az ajándékozásra a Tűzoltó utcai Klinikán került sor, de először a kisfiú nagyon félénken viselkedett, ezért az ágyára helyeztük a hatalmas dobozt.

Természetesen felkeltette az érdeklődését, izgatottan nyúlt az ajándékához. Megígérte, otthon első dolga lesz, hogy apukájával összeállítsa a vonatot és a hozzá tartozó sínpályát.

A képet tanúsága szerint nagy örömet szereztünk ismét!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a American International School of Budapest tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Máté kívánságát valóra válthattuk.


Patzauer Éva és Ratimorszky Bea
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019.10.24.

Katrina Beáta (5 éves, Szekszárd)


Katrina egy Mercedes 300S elektromos beülős kisautó kért a Csodalámpától. Nem tudta, mért kell lejönnie családi házuk alagsorába.

Mikor meglátta a kisautót, nagyon elmosolyodott és kíváncsian nézett rám. Elmondtam, hogy megérkezett a Csodalámpa ajándéka és próbálja ki. A rossz, esős idő miatt csak az alagsori kis helyen tudta vezetni. Elsőre nagyon ügyesen kormányozta az autót a szűk helyen. A tolatás és a megfordulás is sikerült. Világítottak a lámpák és szólt az autórádió.

Megint nagy örömet szerezve, jó helyre került a Csodalámpa Alapítvány ajándéka. Reméljük, sokáig fogja majd használni kint a szabadban is. Újból sikerült egy nagy mosolyt varázsolni egy beteg gyermek arcára!
Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a American International School of Budapest tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Katrina kívánságát valóra válthattuk.


Szabó László
kívánság-koordinátor
Szekszárd, 2019.10.30.

Júlia Nóra (12 éves, Tarcal)Ez a bűbájos kislány egy okostelefonra vágyott. Julcsi kortársai közül nem csak kiemelkedő intelligenciájával, hanem hatalmas szívével is kitűnik.

A hosszadalmas és fárasztó kórházi kezeléseket követően szüleivel a továbbiakban a kórházi kezelés helyett az otthonukban családi körben töltött minőségi együttlétet választották.

Így hatalmas öröm volt, amikor magkapta a meglepetést, mivel ez a szuper telefon segíti a mindennapokban a kommunikációját, és a teljes szeparáció kivédését a külvilágtól, a kortársaitól, és barátaitól.

Köszönjük, hogy az alapítvány jóvoltából mi is részesei lehettünk egy álom megvalósításának.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde ismételt támogatását!


Sallai Anita
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2019.11.07.

Dorián Noel (4 éves, Jánosháza)


Dorián nagyon szereti az autókat, szobája telis-tele kisebb, nagyobb autókkal. Tűzoltóautó, traktorok, sportautók - felsorolni sem lehet.

Így nem lepődtünk meg azon, hogy a Csodalámpa Alapítványtól egy elektromos beülős autót kért. Az autó megérkezett hozzájuk, apa titokban összeszerelte, érkezésem után együtt kimentük az udvarra, ahol igazi meglepetés érte!

Mikor meglátta az elektromos MERCEDES terepjáró autót, egy pillanatra elállt a szava is:
- „Ez ekkora? Hol lehet beleülni? Kimehetek az utcára vele?”

És az utcán többször is megtett egy kisebb kört, mielőtt teljesen besötétedett, minden percet kihasznált! Tudta, másnap kórházba kellett menni.

Kívánjuk, hogy onnan gyorsan térj haza és tudd használni ezt a gyönyörű autót!


Köszönjük a Schneider Electric ismételt támogatását!


Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Jánosháza, 2019.11.03.

Csongor (12 éves, Uraiújfalu)Csongor egy elektromos rollert kért a Csodalámpától. Komoly biciklije van már, azzal közlekedik a faluban.

A rollert együtt összeállítottuk, nagyon izgatott volt a kisfiú, már nagyon szerette volna kipróbálni, amit az udvaron hamarosan meg is tudott tenni. Ha az idő engedi, zeneiskolába már azzal tud menni, de a bukósisak nem maradjon otthon.

Kívánjuk, sokáig tudd egészségben használni a rollert!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a American International School of Budapest tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Csongor kívánságát valóra válthattuk.


Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Uraiújfalu, 2019.10.30.

Brigitta (7 éves, Barcs)


Brigitta egy kerékpárt kért a Csodalámpától, nem tudott az érkezésemről, édesapja titokban tartott mindent, a kislány apukája után jött ki az udvarra, nagy, csodálkozó szemekkel nézte a nálam levő kerékpárt.

Határtalan izgalom lett úrrá rajta, mindjárt meg is kezdte az ajándék kicsomagolását. Felszereltem a kosarat a kerékpárra és az ülést is a megfelelő magasságba állítottam, lámpát is bekapcsoltam.

Szerette volna kipróbálni új biciklijét, de kint nagyon esett az eső. A konyhában azért tett egy próbakört, még ha csak 3 métert is…

Nagyon köszöni mindenkinek ezt a kiváló váltós kerékpárt. Megint nagy örömet szerezve, jó helyre került a Csodalámpa Alapítvány újabb ajándéka.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a American International School of Budapest tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Brigitta kívánságát valóra válthattuk.


Szabó László
kívánság-koordinátor
Barcs, 2019.11.05.

Attila Tamás (10 éves, Miskolc)


Attila az idén sokat volt kórházban, állapota súlyosbodott. E kapcsán kérdeztem meg, hogy ha lehetne egy kívánsága, mi lenne az. És ekkor olyan történt, ami számomra igazán nagy pillanatnak számít, és amit sosem fogok elfelejteni, a kérése annyi volt csupán: meggyógyulni. Miután Édesanyja és én is elpityeredtünk, összeszedtük magunkat és folytattuk a beszélgetést. Végül megtudtuk, van másik nagy kívánsága is, az pedig egy Hoverboard lenne.

Mikor megérkezett hozzám az új járgány, Édesanyjával egyeztettem, megbeszéltük, hogy Attilának nem szólunk a kívánságteljesítésről, és másnap bejönnek, Ati csak annyit tudott, hogy vérvétel lesz. Nem szóltam arról, hogy a kívánsága megérkezett. Úgy gondoltam, így nagyobb lesz a meglepetés.

Nagyon meglepődtek, hogy ilyen hamar teljesítették a kívánságát, majd azonnal kibontotta a csomagot. Hamar összeraktuk az elektromos csodajárgányt, hogy ki tudja próbálni. Fülig érő szájjal "száguldozott" a kórház folyosóján. Majd ideadta nekem is, hogy próbáljam ki. Nálam már a felszállás is gondot okozott, de Attila nagyon élvezte és nagyon boldog volt ezzel az ajándékkal.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a American International School of Budapest tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Attila kívánságát valóra válthattuk.


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2019.11.07.

RICHÁRD (6 éves, SOPRON)

Ricsi betegségét régebben diagnosztizálták, akkor három hónapot töltöttek a Szt. László Kórházban. Eleinte hetente többször, szerencsére már csak félévente jönnek kontrollra.
Ricsi már első osztályos, jelenleg kosarazik.
Kívánsága a Csodalámpától egy MTB kerékpár volt. Az ajándékozásra egy kontroll vizsgálat alkalmával került sor.
Ricsit az ambulancián kerestük fel a kívánság támogatójával, Dr. Zalányi Katalinnal, és fiával, Gézuval. A kisfiú mit sem sejtve ücsörgött anyukája mellett, amikor beszélgetni kezdtünk a családdal. Édesanyja titokban tartotta, hogy ezen a szép verőfényes őszi napon, nem csak a szokásos kontrollvizsgálat vár rá, hanem egy meglepetés is.
Látni kellett volna Ricsi arcát, amikor Katalin autójának a csomagtartójából Gézu elővette a szuper biciklit, és a kisfiú elé tette, hogy ez mostantól az övé!
Ricsi alig akarta elhinni, hogy ezt valóban ő kapta. Nem kellett sokáig győzködni, rögtön ki is próbálta, s ment néhány hosszt vele az ambulancia előtt.

/ 5Köszönjük kedves támogatóinknak, Dr. Zalányi Katalinnak és Gézunak, hogy Ricsi álmát valóra váltották.


Pallag Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.10.14.

GERGŐ (16 éves, MAGLÓD)

Gergő otthoni számítógépe már nem igazán működött, így nem kellett sokat gondolkodnia azon, mit is kérjen a Csodalámpától: asztali PC-t.

Az ajándékozásra a Tűzoltó utcai Klinikán került sor, de a nagyfiú mit sem sejtett arról, hogy ezen a napon nem csak a kórházi kellemetlenségek várnak rá, hanem egy jó dolog is.

Szülei titokban tartották a látogatásunkat, így igazi meglepetésként léptünk be a kórterembe a hatalmas dobozzal, amit kedves támogatónk, Herendi Gábor tartott a kezében.

A mosoly, ami megjelent a Gergő arcán, mindent elárult, ő igazán, nagyon-nagyon akarta ezt a gépet!!!

A két férfi könnyen szót értett, beszélgettek a gépről, Gergő szakmájáról (asztalosnak tanul), megmutatta eddigi vizsgamunkáit képen…

Gyorsan telt az idő, magára hagytuk őt, de megígérte, amint hazaengedik, első dolga lesz a PC beüzemelése, képet is küld majd!


Köszönjük Herendi Gábor támogatónknak, hogy a születésnapjára meghívott barátai és vendégei összefogásával teljesülhetett Gergő álma.


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.10.31.

KRISZTINA(16 éves, GYÁL)

Kriszti, betegsége miatt magántanuló, így több ideje van játékra, kedvencei a számítógépes játékok.

Azért, hogy asztalánál minél kényelmesebben tudjon ülni, a Csodalámpa Alapítványtól egy GAMER széket kért.

Az ajándékozásra az alapítvány irodájában került sor, ide érkezett Krisztina az édesanyjával és nagymamájával, és ide vártuk kedves támogatóinkat, a budapesti Eötvös József Gimnázium diákjait, akik segítségével teljesülhetett Kriszti álma.

A fiatalok könnyen beszélgetésbe elegyedtek, az idő gyorsan repült, a diákok rohantak vissza az óráikra.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Eötvös József Gimnázium diákjainak, szüleiknek és tanáraiknak, hogy közösen ismét sikerült egy álmot valóra váltanunk.


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.10.18.

DÁNIEL (11 éves, TISZAFÜRED)


Dani 12 éves fiú, aki nagyon szereti a számítógépes játékokat, igazán otthon van a játékok világában.

A Csodalámpától egy XBOX játékkonzolt kért hozzá tartozó játékokkal.
Előzetes egyeztetések után egy délután a klinikán találkoztunk, ahol átadhattam neki a várva várt ajándékot.

Láthatóan nagyon nagy örömet szereztünk, Dani szemében azonnal láttam az izgatottságot, minél előbb szerette volna kipróbálni ezeket a komoly játékokat…

Ígéretet kaptam, utólag küldenek képet az otthonában beüzemelt játékgépről .

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2019.10.16.

ANNA (7 éves, MÓR)

A kicsi Anna nagyon szereti a LEGO-t, a hercegnős meséket és a Barbie babákat…

Így nem csodálkoztunk azon, hogy a Csodalámpa dzsinnjétől a LEGO Friends sorozatból Stephani házát kérte.

Az ajándékozásra a Tűzoltó utcai Klinikán került sor, mikor beléptem a kórterembe, a kislány bágyadtan pihent az ágyon, hiszen megviselik a kezelések…

Végül kicsit felélénkült, nagyon tetszett neki a LEGO szett és a hozzá vásárolt jeep.

Megígérte, ha hazamennek, első dolga lesz, összeépíteni a kastélyt.

Jó időtöltést kívántam neki.
Köszönjük….


Köszönjük Tóth Tamásnak, aki évek óta indul futó-, kerékpár- illetve triatlonversenyen, s ebben az évben már a kilencedik alkalommal képviselte Csodabogárként az alapítványunkat. Az általa és barátai segítségével összegyűjtött adományból teljesítettük Anna álmát.


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.10.25.

Krisztián (2 éves, Tiszakarád)

Krisztián súlyos betegséggel küzd, de ennek ellenére mozgékony kisfiú, nagyon szeret az udvarukon játszani, amikor az időjárás engedi.
Így végül a Csodalámpa dzsinnjétől egy kerti játszóteret kért, amit testvéreivel tud majd használni.
Nagy izgalom lett úrrá a tiszakarádi család otthonában, amikor a játszótérkészítő autója beállt a kertjükbe.
A szerelés után a gyerekek nagy örömmel vették birtokba új, csodálatos játékukat.

/ 3
Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. támogatását!Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019.10.22.

György (4 éves, budapest)

Gyuri egy beülős kisautóra vágyott, méghozzá egy fekete FORD Rangerre… Az ajándékozásra a kórházban került sor, a támogatónkat képviselő Lenkei Árpád úr jelenlétében. A kisfiú nagyon félénken vette kezébe a kisautó kulcsát, bár nagyon örült az ajándékának. Árpáddal közösen kipróbálták a terepjárót, bekapcsolták a magnót, a világítást, a csomagtartót, felnyitották a motorházat is, dudáltak is.
Gyurikát elkápráztatta ez a vagány járgány!!!
Végül bátorságát összeszedve önállóan beült a kormány mögé és elment egy körre az csodaautójával.
Végül megnézték Lenkei úr régi gyerekkori képeit, megtudtuk, neki is volt annak idején beülős autója…

Elköszöntünk, balesetmentes közlekedést kívántunk a kisfiúnak!

/ 3Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. támogatását, Lenkei Árpád úrnak a személyes részvételt az ajándékozáson!


Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
2019.10.14.

Nikol (4 éves, Debrecen)Nikolnak, ennek a kicsi lánynak is nagy örömet szereztünk akkor, amikor a kezébe vehette az általa kért ajándékát, a kis tabletet.

Mivel a kislány sok időt tölt a kórházban, egy kis segítségre volt szüksége, hogy gyorsabban teljen az idő…

Reméljük, a mesenézéssel, játékkal töltött percek, mégha csak ideiglenesen is, de elterelik a figyelmét a betegsége okozta kellemetlenségekről!


A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő LeasePlan Hungaria Zrt. különleges felajánlásként Csodabogár-regisztrációjával szeretne 25 gyerek kívánságteljesítéséhez hozzájárulni, melyből most Nikol álma válhatott valóra.

https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Esemenyek/182


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2019.10.21.

Milán (3 éves, Zsurk)Milán egy nagyon kedves, kicsi faluból származó gyermek, akinek már születésétől kezdve sokat kellett kórházban lennie. És azt mindannyian tudjuk, hogy a kórházi ágyon nagyon nehezen telik az idő!

Ő nagyon szeret meséket nézni a kezelések alatt, ezért is esett a választás egy tabletre, ezt kérte a Csodalámpa dzsinnjétől!

Mint a fotón is látszik, nagy volt a kisfiú öröme, mikor kezébe vehette az ajándékát. Ezúton is kívánok neked Milán jó egészséget!


A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő LeasePlan Hungaria Zrt. különleges felajánlásként Csodabogár-regisztrációjával szeretne 25 gyerek kívánságteljesítéséhez hozzájárulni, melyből most Milán álma válhatott valóra.

https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Esemenyek/182


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2019.10.21.

Krisztián Milán (10 éves, Pilis)


Krisztián betegségéből adódóan elég sok időt tölt ágyban, így régi vágya volt, hogy a szobájába egy modernebb, kényelmesebb ágy kerüljön.

Amikor a bútor kiszállítása történt, a kisfiú édesanyjával Budapesten kontrollvizsgálaton volt, így igazi meglepetés érte, amikor belépve a lakásba, megpillantotta a hatalmas csomagot. Azonnal tudta, hogy az ő ágya érkezett meg!

Sajnos aznap este már nem volt idő az összeszerelésre, de azt kérte, régi ágyára tegyék rá az új matracot, hogy már azon tudjon aludni

Így is történt!
Azóta, mint a képek is mutatják, boldogan pihen összeszerelt, kényelmes ágyában!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019.10.29.

Dénes (16 éves, Budapest)


Dénes egy vagány, fiatal srác, aki szívesen próbál ki új hobbikat, szabadidejét is szereti aktívan eltölteni.

Az utóbbi időben elkezdett a fotózás után érdeklődni, ezért a vágya egy komolyabb fényképezőgép volt.

A gép a legjobbkor érkezett, ugyanis Dénes ma éppen egy lovastáborba készült, ahol kipróbálhatja új fényképezőgépét.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.10.28.


Ádám (16 éves, Szeged)


Ádámra kezelőorvosa hívta fel a figyelmünket, gondolta, hogy a nagyfiúnak betegsége folytán lehet egy kívánsága az alapítványtól. Így jutottunk el a megbeszélésig, végül Ádám kérése egy NINTENDO SWITCH játékgép lett, amihez 1-2 játékot is kért.

Mivel kívánságának teljesítése hétköznapra esett, ezért az átadást úgy kellett időzítenünk, hogy Ádám hazaérjen az iskolából. A házuk előtt találkoztam a három vidám fiatalemberrel, akik vállalták az ajándékozást, csak ezért utaztak le Szegedre.

A lakáshoz felérve már várt minket Ádám és anyukája. A csomag kibontását követően, négyen könnyedén összeállították és üzembe helyezték a Nintendót.

A nagyfiú a játékoknak is nagyon örült, a kívánságteljesítőkkel még a programozásról és egyéb játékprogramokról is beszélgetett.


Köszönjük a Bizalmi Kör tagjainak és magántámogatóinknak a segítséget, ismét nagy örömet szereztek!

Köszönjük Krnács Péternek, Letenovics Rolandnak és Pálkerti Norbertnek, hogy személyesen részt vettek a kívánságteljesítésen!


Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Szeged, 2019. október 24.

Norbert Junior (9 éves, Sajópetri)Dzsémi - a kórházban csak így nevezzük őt - kívánsága egy laptop volt.

Édesapával egyeztettem, hogy az alibink a kívánságteljesítésre egy vérvétel legyen. Mivel a kisfiú az esetleges orvosi beavatkozástól annyira kétségbe volt esve, nem húztam az időt, hamar odaadtam neki az ajándékát. Nagy pillanat volt látni azt, hogy egy gyermek mennyire felhőtlen boldogsággal tud örülni, leírhatatlan érzés ilyenkor ez nekem.

Dzsémi betegsége miatt az utóbbi időben többször „élvezte” a kórházunk vendégszeretetét. Szerettem volna jót tenni, örömöt szerezni, ha csak annyival is, hogy mesélek neki a Csodalámpáról. Úgy gondolom, ez sikerült!

Édesanyjával és édesapjával együtt nagyon örültek az ajándéknak, nagyon szépen köszönik mindenkinek, akinek valamilyen szerepe volt abban, hogy megkapja ezt a csodamasinát.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2019.10.04.

Archive


Log in