Beszámolók

Hanna Regina (8 éves, Fót)


Hanna a Nyíregyházi Állatparkba vágyott, kérését július közepén tudtuk teljesíteni.
A család így emlékezik az ott töltött napokra:

„Ezúton is szeretnénk megköszönni a lehetőséget, hogy hosszú idő után pár napra megfeledkezhettünk az elmúlt időszak nehézségeiről!

Csodálatos 4 napot tölthettünk el Nyíregyházán, a Pangea Hotelben. A hotel álomszép, tiszta, igényes, a kiszolgáló személyzet barátságos, segítőkész, a környezet pedig meseszép. A Nyíregyházi Állatparkot az ott tartózkodásunk alatt több alkalommal is meglátogattuk, Hanna és Miló nagy örömére.

Az állatkert fantasztikus, az állatok gyönyörűek. Mindkét gyerkőc talált magának kedvenceket, míg Miló a teknősöket és a halakat csodálta, Hanna a páva szépségével nem tudott betelni, és kipróbálta milyen teveháton ügetni.

Tartalmas, élményekkel teli négy nap van mögöttünk, sokat sétáltunk, játszótereztünk, csónakáztunk. Utolsó nap hazafelé útba ejtettük a debreceni Kerekerdő Élményparkot is, ahol szintén nagyon jól éreztük magunkat.

Köszönjük az élményt! Kívánjuk, hogy még sok beteg kisgyermek álmát tudják megvalósítani!

Üdvözlettel:

Hanna és családja”/ 6
Köszönjük magántámogatónknak, hogy Hanna Regina kívánsága is teljesülhetett!


Nagy Olga
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2019.07.16.

Dorina (6 éves, Újszilvás)


A 6 éves Dorina egy rózsaszín babaházat kért a Csodalámpától. Dorina imád babázni, és persze a rózsaszín ez egyik kedvenc színe. Az ajándék átadására a kórházban került sor, de sajnos ott nem tudtuk kibontani a babaházat...

Azért a kislány már ott is alaposan megnézte az ajándékát, szemein látszott, hogy nagyon örül neki. Megbeszéltük vele, hogy amint hazaérnek az édesanyjával, első dolga lesz kibontani a dobozt és felállítani a babaházat a nappali közepén.

Utólag megtudtuk, pontosan így is történt minden, Dorina hamarosan már vidáman játszott új, legkedvesebb játékával.
Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Molnár Andrea és Gulyás Tibor
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019. 07.03.

Áron Tamás (10 éves, Budapest)


Áron arra vágyott, hogy találkozhasson kedvenc dalainak előadóival, a Kowalsky meg a Vega együttes tagjaival. A kívánságot a zenekar felajánlására a Váci Világi Vígalom programsorozat idején tudtuk teljesíteni.

Áron - stílusosan - Kowalsky meg a Vega pólóban érkezett a találkozóra, amikor is a zenekar már éppen próbált az esti fellépés előtt. Áron megilletődötten énekelte az éppen elhangzó dalokat, majd a próba után az együttes tagjai örömmel vendégül láttak minket a nagyszínpad mögötti sátrukban, ahol egy kellemes beszélgetés után átadták Áronnak az előre elkészített, az együtteshez kapcsolódó meglepetéseket, valamint a helyszínen dedikáltak a kisfiúnak egy pólót! Volt nagy öröm!

De még ezt is lehetett fokozni! Áron felmehetett a színpadra, beülhetett a dobok mögé, dobolhatott és magára próbálhatta a gitárokat! A búcsúzkodás után Áron fokozatosan ocsúdott fel, hogy mindez megtörtént, igaz lett, az álma valósággá vált!

Öröm volt látni Áron örömét, hála az élményért!
Köszönjük Szórád Csabának (Jimmy) és a Kowalsky meg a Vega együttes minden tagjának, valamint Király Anita médiamenedzsernek, hogy összefogásukkal teljesülhetett Áron kívánsága!


Kiss Edit és Papp Ferenc
kívánság-koordinátorok
Vác, 2019.07.21.

Alex (12 éves, Nyíregyháza)


Alex magántanuló, heti kétszer jár iskolába. Sokat van kórházban, egy ilyen alkalommal sikerült beszélni neki a Csodalámpáról. Amikor megtudta, hogy lehet egy kívánsága, nagyon megörült.

Nem kellett sokat gondolkodnia, gyors választ kaptunk, egy SMART TV-nek örülne leginkább, mivel otthon szeret mesét, videoklipeket és filmeket nézni, de nagy a család, nem mindig tudja azt nézni, amit ő szeretne.

A kívánságteljesítésre otthonában került sor kedves támogatónk jelenlétében. Nagyon nagy örömet szereztünk!


Köszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. segítségét!


Alagi János
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2019. július 15.

Tamás (14 éves, Gyömrő)


A 14 éves, Gyömrőm élő Tamás laptopot szeretett volna. A kívánságteljesítés a klinikák Központi Betegellátójában valósult meg.

Tamás édesanyja izgatottan várt minket, hiszen a nagyfiú számára az ajándékozás pontos időpontja meglepetés volt! Nagyon jó érzés volt látnunk örömét, amikor rájött honnan és miért jöttünk! Lelkesedése tovább nőtt, amikor azt, amire régóta vágyott, átvette Lenkei Árpádtól, a támogató képviselőjétől és kibontotta!

Sikerült még kicsit beszélgetnünk is, ami szintén örömöt szerzett mindannyiunknak! Hála az élményért!


Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. támogatását, köszönjük Lenkei Árpádnak a személyes részvételt a kívánságteljesítésen!


Kiss Edit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.06.25.

Róbert (13 éves, Ásványráró)Robi, mint oly sokan, természetesen szeret tévézni, így a Csodalámpa Alapítványtól szobájába egy Samsung TV-t kért.

A Kimlei Sárkányok VSE által rendezett VI. Szigetközi Sárkányhajó Sport és Gyermek Fesztivál támogatói közül a Marcus Security Kft. jóvoltából tudtuk Robi kívánságát teljesíteni. A Marcus Security mindamellett, hogy minden évben rendezvényünk biztonságát garantálja, a Csodalámpa Alapítványhoz beérkező kívánságok közül is minden évben teljesít egyet. Idén Robi vágya teljesült!

A fiatalember éppen nyári kémia táborból érkezett haza, amikor meglepődve tapasztalta, hogy kívánsága teljesül. A testvérei mindig mesefilmet néznek, és mivel csak egy televízió van a családban, a nagyfiú kedvenc ismeretterjesztő sorozatait nem tudja megnézni. Mostantól megoldódott ez a probléma!

Az ajándék átadását követően 2 perc múlva már működött a televízió, Robi büszkén konstatálta, hogy a nagymamától kapott videó játékot is tudja majd használni.


Köszönjük a Marcus Security Kft. ismételt támogatását!


Jakab Mihály
elnök és „csodalámpás” koordinátor
Kimlei Sárkányok VSE
Ásványráró, 2019.06.24.

Nóra (8 éves, Ajka)Nórika laptopot kért a Csodalámpa Alapítványtól, ami a tanulásban segíti majd, de természetesen szeretne azért játszani is a gépen.

Kívánságát a kórházban tudtuk teljesíteni. Hatalmas volt Nóri öröme, amikor meglátta az ajándékát. Boldogan bontotta ki a dobozt, a laptop beüzemelése sem váratott magára túl sokat…

Sok örömet, egészséget kívánunk!


Köszönjük a Budapest Marriott Hotel és 3 budapesti Marriott szálloda munkatársainak, magántámogatóinknak a segítséget! A munkatársak a 2019-es év folyamán Csodabogárként jótékonysági programok keretében futóversenyen vettek részt, kézműves-foglalkozáson kávékapszulákból készítettek díszeket és ékszereket, valamint sütivásáron kínálták a finomságokat. Az így összegyűjtött adományból teljesülhetett Nóra álma.


Fekete Mónika
kívánságkoordinátor
Szombathely, 2019. július 15.

Lujza (13 éves, Veszprém)


Támogatóink így emlékeznek erre a kívánságteljesítésre:

„Lujza egy nagyon talpraesett, vagány, mégis halkszavú nagylány, akinek egész lénye, kisugárzása első percben megfogja az embert. Rövid haja, vagány viselkedése, hobbijai is mutatják, hogy kicsi korától kezdve fiúk között nőtt fel, és rá is ráragadtak a fiús sportok.
Lujza jelenleg focizik és cross motorozik. Mivel az elmúlt években fizikailag is sokat változott, napjainkra kinőtte a régebben használt motorját és nem kisebb kívánsággal fordult a Csodalámpához, minthogy életkorának, testmagasságának és súlyának megfelelő cross motorral szeretne motorozni.

Mivel a Csodalámpa Alapítvány igyekszik a legextrémebb kívánságokat is teljesíteni, Lujzának nem kellett sokáig várnia, míg egy szép nyári hétvégén begurult az annyira vágyott motor az udvarukra.

Nagy örömmel töltött el minket, a Rohan6's futócsapat tagjait, hogy mi lehettünk azok a támogatók, akik a Csodalámpa Alapítvánnyal karöltve megvalósíthattuk Lujza álmát. Közel egy éve határoztuk el azt, hogy az idei ULTRABALATON futásunkkal pénzt gyűjtünk egy beteg gyermek álmának valóra váltásához, a gyűjtésünk sikeres volt, így most sor kerülhetett az ajándék átadásra is.

Miközben a házuk felé utaztunk, minket is izgalommal töltött el, hogyan fogja fogadni az ajándékát és főként milyen érzéseket fog kiváltani ez a találkozás.
A vártnak megfelelően, nagyon megható volt látni a mosolygós, meglepődött arcát, talán egy pár percig ő maga sem hitte el, hogy valóban ott áll előtte ez a csodálatos jármű és főként, hogy az övé.

A meglepődés percei után gyorsan birtokba is vette új ajándékát és testvére kíséretében (Zsigmond is motorozik) gyorsan el is tűntek a településüket körbe ölelő fák között kipróbálni az új járgányt.
Megható volt a szülei szemében csillogó büszkeséget és néhány könnycseppet is látni, hiszen a beteg gyerekek szüleinek is örömet szereztünk azzal, hogy ilyen boldognak és felszabadultnak láthatták a gyermekünket.

Sok-sok boldog percet kívánunk Lujza a motorodhoz, valamint jó egészséget kívánunk Neked.

Legyél nagyon boldog tinédzser!

Szeretettel:

A Rohan6's futócsapat tagjai:

- Czeglédi Emese - Simaság
- Kellermayer Bernadett - Biatorbágy
- Markocs Ágnes - Szombathely
- Pájer Ivett - Budapest
- Vincze Krisztina - Hajmáskér
- Vincze János – Hajmáskér "Köszönjük a XIII. NN Ulrabalaton versenyen induló Csodabogár Rohan6's Teamnek, hogy támogatták Lujza kívánságát, valamint azt is, hogy személyesen részt vettek az ajándékozáson! Köszönjük magántámogatóink segítségét.


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2019.06.22.


Krisztofer (13 éves, Kecskemét)Krisztofer utolsó kezelésén volt benn a klinikán, mikor teljesült a kívánsága, egy Samsung okosóra boldog tulajdonosa lett. Éppen aludt, mikor megérkeztünk hozzá, de anyukája felkeltette, mivel régóta aludt már. Vártunk egy kicsit, mire teljesen magához tér, hogy tudatosodjon benne, kívánságának teljesítése következik.

Nagyon boldog volt, mikor átadtuk neki az órát. Kibontotta, forgatta, nézegette és utána pillanatok alatt beüzemelte, összehangolta az órát. Elkezdte a bővebb ismerkedést és csak csodálkozott, mennyi minden funkciót tud ez a kis szerkezet.


Régi támogatónknak, a Firstmed-FMC Kft.-nek sikerült ismét boldoggá tenni egy gyermeket. Köszönjük a segítségüket!


Nagy Andrea és Dóczi Tamásné
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2019.07.12.

Katalin Ramóna (10 éves, Érd)


Katalinnak sajnos hosszú időt kell kórházban töltenie és bizony a kezelések alatt nagyon lassan múlik az idő.
Amikor a kislány megtudta, hogy a Csodalámpa dzsinnje segíteni tudna abban, hogy az idő "rohanjon" a kórházban, azt mondta, ha neki lenne egy tabletje, akkor bizony vidámabban és biztosan gyorsabban telne az idő.

Ezúttal Ignácz Judit és Veégh Máté, a Mellow Mood Hotels két kedves munkatársa vállalták magukra a dzsinn szerepét.
Kora reggel érkeztünk a kórházba, mert tudtuk, a kislány délelőtt haza mehet pihenni. Mikor benyitottunk a szobába, Katalin- vagy ahogy ő szereti hívni magát: Szonja, még félálomban volt, de mikor meghallotta, hogy megérkezett a dzsinn, azonnal elmosolyodott, felült az ágyban és tágra nyílt szemekkel nézte, micsoda ajándékok "hullanak" az ölébe. Nem csak a várva-várt Lenovo tablet érkezett meg, hanem Judit és Máté még egy csillogó-villogó cicával is megajándékozták az izgatott kislányt, aki a cicát azonnal elnevezte Kristálygömbnek... igen, a gyerekek fantáziája végtelen!

Miután előkerült a "varázsdobozban" meglapuló elegáns tablet, Máté igazi szakértőként segített Szonjának beüzemelni a csodagépet. Pici nehézség adódott a kórházi internet kapcsolattal, de hát egy igazi dzsinn minden problémát meg tud oldani... és némi türelmes várakozás után, varázsütésre megjelent Szonja kedvenc ikonja a képernyőn! Nagy volt a boldogság! Már csak a doktor bácsi elbocsátó szép üzenetére kellett várni a kislánynak és irány haza, hogy mielőbb játszani lehessen a tableten!


Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását, külön szeretnénk köszönetet mondani Ignácz Juditnak és Veégh Máténak, hogy személyesen részt vettek a kívánság teljesítésénél!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.06.24.

Bálint (4 éves, Apátistvánfalva)


Amikor először találkoztam Bálinttal, talán meg sem kellett volna kérdeznem tőle, mit is szeretne kérni a dzsinntől... pólója, nadrágja, zoknija, de még az ágyneműje is telis-tele van dinó figurákkal, párnáján pedig egy tüneményes plüss dinó szundikál.

A csöppség boldogan mesélte, hogy ő nagyon szereti a dinoszauruszokat és a "készletéből" még sok minden hiányzik, de a leges-legjobban egy T.Rex legóra vágyik. T.Rex legó? Elég értetlenül néztem, hogy mi is lehet az a T.Rex, de hamar megkaptam a magyarázatot kis lovagomtól. Kiderült, a T.Rex egy óriás ragadozó rövidített neve, a "hivatalos" neve Tyranosaurus és ez a T.Rex mindenféle kalandokba keveredik, mindig megpróbálja megkaparintani a kicsi dinókat és a tojásokat.

Hűha, egy ilyen fantasztikus legó felkutatása, ez aztán az izgalmas feladat a dzsinnek! Nagyon gyorsan sikerült megtalálnia a kicsi Bálint számára a megálmodott legót, amiben őrház és emberkék vigyáznak a kicsi dinókra és a tojásokra, nehogy T.Rex ellophassa őket. .... és még egy olyan repülő dinoszauruszt is talált a dzsinn, amelyik fentről az "égből" figyeli nehogy T.Rex valami csúnya dolgot csináljon.

Határtalan volt Bálint boldogsága, mikor meglátta a legókat. Azonnal kibontotta
a dinós dobozokat és azt sem tudta melyik játékot állítsa össze először. Végül a repülő dinó győzött! Mire újabb meglepetésként elővarázsoltam egy hatalmas táskából egy hatalmas legó vonatot pályákkal együtt, a pici fiú már kezében tartotta az összerakott repülő dinót.
Bálint olyan izgatott volt a sok ajándék láttán, hogy azt sem tudta merre nézzen... ágya tele legó dobozokkal és mind arra vár, hogy a boldogan mosolygó fiúcska csöpp kezével életre keltse az összes dinót, majd a hatalmas legó vonattal száguldjanak el egészen "Dinó országig" ahol sok-sok élmény várja a teljes csapatot! Jó utat kívánunk!

Drága kicsi Bálint, kívánunk neked mielőbbi teljes gyógyulást, legyen nagyon sok örömöd a kapott ajándékokban!


Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.06.24

Anasztázia (18 éves, Bükkaranyos)


Anasztázia a 18. születésnapját a felsőtárkányi Bambara Hotelban szerette volna tölteni, természetesen nem egyedül, édesanyja és testvére is elkísérte.

Megérkezésük után a nagylány egész nap élvezte a wellness adta élményeket, nagyot sétáltak anyukájával és nővérével és a törpekengurukat is megnézték.

És eljött a nevezetes nap estéje! Megkapta élete első tűzijátékos tortáját. A meghatódottság, az öröm, a boldogság tükröződött az arcán. Isten éltessen Anasztázia!

Felnőtt kora első napján folytatódott a wellness, a pihenés, de végül úgy döntött, egy kirándulás Egerbe, a Szépasszony völgyébe újabb élményt adhat. Jó döntés volt!
Köszönjük a Bambara Hotel támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Piacsek István
kívánság-koordinátor
Felsőtárkány, 2019.07.03.

LÁZÁR (13, DEBRECEN)

Lázár kívánsága egy laptop volt, régóta vágyott erre.
Érkezésünkkor egy mosolygós fiatalember fogadott bennünket,
Anyukája segítségével bontogatta a dobozt, ami a laptopot rejtette.

Mint korosztályából a legtöbben, ő is sokat szokott számítógépes játékokkal játszani,sokszor barátaival együtt. Egy kedves, vagány fiatalembert ismertünk meg, aki mint kiderült, az iskolában is mindig újabb huncutságon töri a fejét.

Reméljük, komoly segítséget nyújt Lázárnak a tanuláshoz és a kikapcsolódáshoz is az új számítógépe.

Sok jó játékot és sok jó élményt kívánunk Lázárnak.

Köszönjük az E-ON Földgáz Trade Zrt. ismételt támogatását!Ficzere Edina és Hüse Ibolya
kívánság-koordinátorok
Debrecen, 2019.06.13.

JÚLIA (11, GYULAKESZI)Júliának a nyári szünete fantasztikusan kezdődött. Nem is számított rá, hogy ilyen hamar teljesül a kívánsága...

Pingpongasztalt szeretett volna már régóta, ugyanis évek óta jár edzésekre, versenyekre.
Az asztal összeszerelése némileg megizzasztott bennünket, de megérte kitartóak lenni.

Játszottunk egy jót az esti órákban, fantasztikus volt. Köszönöm ezt a szuper élményt Neked, Júlia!

Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását!
Icsó Klára és Göbölös Sándor
kívánság-koordinátorok
Gyulakeszi, 2019.06.12.

REBEKA (9, OROSZLÁNY)

Rebeka kérése négyezredikként érkezett a Csodalámpához. Először nemigen tudtuk, ki is G.w.M. rapper, akinek a dalait kívülről fújja az oroszlányi 9 éves kislány. Sikerült elérni Varga Márk énekest, aki természetesen vállalta, hogy találkozik a kis rajongójával, akkor a helyszín még kérdéses volt, hiszen a fiatal művész országszerte folyamatosan koncertezik. Mivel Rebekáék egy vizsgálatra érkeztek a budapesti kórházba, így arra az időpontra szerveztük a meglepetést. Rebeka szomorúan ült az ágyán, másnap már haza mehetett, de ő még várta, hátha csoda történik. S persze meg is történt, GWM rapper belépett a szobába….Rebeka szemei kikerekedtek és tapsolt örömében, hihetetlen volt látni, mennyire boldog. A zenész nem jött üres kézzel egy GWM-es pólót hozott ajándékba, cserébe Rebeka egy saját készítésű képpel viszonozta. Márkkal egy órán keresztül folyamatosan beszélgettek, Rebeka kikérdezte a rappert, így megtudtuk, hogy a most 22 éves dalszerző már 7 éves korától a zene bűvöletében él, élt nagyon rossz körülmények között is, de most már a dalai által egyre híresebb a fiatalok körében. A beszélgetés hevében egyszer csak egy Rebeka által is kedvelt számot kezdtek el közösen énekelni, sőt az előadásba még egy kis rap is belefért. A kis rögtönzés után a rapper búcsúzóul meghívta Rebekát a közelgő budapesti koncertjére is.

"Amikor a két rapper rappel."

/ 3Köszönjük Varga Márk G.w.M. rappernek, hogy közösen teljesíthettük Rebeka álmát.


Felkai Márta
Budapest, 2019. június 17.

MAJA (16, ERDŐKERTES)

Maja legutóbbi hetei izgalmasan teltek, mivel nemrégiben megszületett a kishúga, a szüleivel pedig Budapestre készült egy ellenőrző vizsgálatra. Persze nem akármilyen vizsgálatra, hiszen megbeszéltük, hogy ezen a napon tudjuk teljesíteni a kívánságát. Maja a betegsége miatt az általános iskola befejezését követően nem tudott még továbbtanulni, így otthon tölti a napjait. Imádja a Vámpírnaplók sorozatot, ezért a Csodalámpától a történetet ábrázoló ajándékokat kért. Ezért nekünk is bele kellett vetni magunkat a Vámpírnaplókba és megtalálni azokat a kiegészítőket, melyekkel Majának örömet szerezhetünk. Persze Maja nem csak ezt a sorozatot szereti, látta Lakatos Márkot több műsorban is, maga is eljátszadozott a divatszakma gondolatával. Így amikor erről mesélt nekünk, megkerestük a televíziós műsorvezető divatgurut, aki azonnal felajánlotta, hogy eljön és átadja velünk közösen Majának az ajándékokat.
Ezek után mindannyian izgalmas délután elé néztük, amikor is Márk az RTL Klub Reggeli szerkesztőjével megérkezett. Maja szeme kikerekedett, nagyon örült a vendégnek, s ettől kezdve egy órán keresztül úgy beszélgettek egymással, mintha már korábbról ismernék egymást, beszélgettek a betegségről, hogy kik a barátai, mi szeretne lenni…..Márk pedig tanácsokkal látta el, s még egy divatötletekkel fűszerezett naplót is hozott ajándékba. Maja egymás után kibontogatta a kis csomagokat, s mindegyik ajándékot közösen átbeszéltek, mire jó, mikor lehet hordani: maja kapott egy pólót, egy pulóvert, vámpíros bögrét és még egy párnát is. De még jobban akkor örült, amikor egy palást, kesztyű és még egy állógallér is előkerült a csomagból. Igazi Vámpír lett akkor ott Majából.
Maja profi módon nyilatkozott Kántor Nóra szerkesztő kamerájába, s oly természetesen és vidáman beszélgetett, mintha erre a szerepre készülne. Nagyon megható volt látni a mosolyt az arcán, a szülők szeretetét, amely körülvette őt és a vendégeinket, akik élőben tapasztalhatták meg, milyen, amikor egy gyermeknek igazi örömet szerzünk a Csodalámpában.

"Vámpírok a stylist szempontjából"

/ 5
Köszönjük magántámogatónknak, valamint Lakatos Márknak, hogy közösen teljesíthettük Maja álmát.


Felkai Márta és Veres Erzsébet
kívánságkoordinátorok
Budapest, 2019. június 12.

Júlia (6 éves, Budapest)

Julcsi hosszú időt töltött kórházban, így alapítványunktól azt kérte, hogy családjával eltölthessen pár napot belföldön egy szép szállodában. Olyan helyre szeretett volna menni, ahol a hotelben van medence, de kirándulni is tudnak a környéken. Így esett a választás a Szent Orbán Erdei Wellness Hotelre a Börzsönyben. Julcsi nagyon jól érezte magát a szállodában. Napközben sokat kirándultak, hegyet másztak, kilátóból gyönyörködtek a tájban, de természetesen nem maradhatott el az erdei kisvasút sem, sőt, még egy vízimalmot is megnéztek, ahol megtanulta, hogyan kell finom kenyeret és pizzát sütni. Délutánonként pedig a szálloda medencéjében pancsolt.

/ 3Julcsi szüleitől az alábbi levelet kaptuk:


"Kedves Csodalámpa Alapítvány!

Ezúton szeretnénk megköszönni Önöknek azt a szép nyaralást, amelyet biztosítottak Julcsi számára. Biztos vagyok benne, hogy a Szt. Orbán Hotelben eltöltött napok, a belső és külső medencékben való fürdés, az erdei kirándulások, a börzsönyi kisvasúton való utazás mind-mind legalább egy időre feledtetni tudták vele a kórházban, illetve a többi gyerektől elszigetelten, hónapokig otthon töltött időszakot. Súlyos betegként egy vágya volt: utazni valahova, messze, el a kórháztól, kiszabadulni a karanténból.
Köszönjük!
Üdvözlettel,
H..... család"


Köszönjük magántámogatónknak, hogy segítségükkel megvalósulhatott Julcsi álma!


Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
2019. 06.29.


JÓNÁS (7, PÓCSMEGYER)

Jónás Legolandbe vágyott, a kívánságát sok ember összefogásával sikerült megvalósítanunk. A kisfiú így emlékezik az utazásra:
„Én egy vidám, mosolygós kisfiú vagyok, aki imádja a legot. Már kb. három éve kitaláltam, hogy Legolandba szeretnék menni és ezt kérem a Csodalámpa Alapítványtól. A kívánságom a Billundi Legolandba szólt, mert az egész lego játéknak onnan indul a története, az erről szóló videót már számtalanszor megnéztem szüleimmel.
A kívánságom teljesülésére türelmesen vártunk, csak vártunk, és láss csodát idén májusban az anyának csörgött a telefonja, a Csodalámpa Alapítványtól hívták, hogy a kívánságom teljesülhet. Innen felgyorsultak az események, telefonok, egyeztetés, e-mail váltások, útlevél csináltatás és elérkezett június 18-a az utazás napja.
A repülőgép reggel korán indult, így hajnalban már úton is voltunk a repülőtérre. Egy kicsit izgultam a repüléstől, mert még sohasem ültem utasszállító repülőgépen, és ezzel tulajdonképpen valóra vált még egy álmom, amiért nagyon hálás vagyok. Az 1 óra 40 perces út nagyon hamar elrepült, és már szálltunk is le Billundban, ahol már a repülő ablakából láttam Legolandet, ami lélegzetelállító volt. Gyors lepakolás a szálláson és irány Legoland, ahol már a bejáratnál minden legoból volt! Ámultam és bámultam, hogy bármerre nézek, mindenhol legoból épített szobrok, építmények, járművek, emberek sorakoznak.
Az első utunk a kétszemélyes kis csónakhoz vezetett, amit én kormányoztam. Ez annyira tetszett nekem, hogy másnap reggel is itt kezdődött a napunk, és délután a szakadó esőben is beültünk. Bármerre mentünk valamire fel lehetett ülni, ki lehetett próbálni. Ültünk a csónak mellett magasvasúton, legovonaton, Safari terepjáróban, forgó kilátóban, kalóz hajón, valamint egy barlangi csónakázásban is volt részem. Várakozás közben pedig néhány helyen lehetett Duplo kockából építeni. Megnéztük még a lovagi tornát, a toronyugrós színdarabot, a pingvineket, Atlantisz gyönyörű víz alatti világát, tüzet oltottunk lego tűzoltóautóval, valamint a parkban található moziban is jártunk.
Szerencse, hogy két napos jegyünk volt, mert az a rengeteg látnivaló és program egy napba nem fért volna bele. Mindkét nap újabb legoval tértünk vissza a szállásra, és kaptunk hozzá mindkét nap ajándék legot is a Legoland Shopban. Mivel az ajándékok egyformák voltak, gondoltam az egyikkel meglepem önkéntes segítőnket, aki velünk utazott és segített nekünk ott mindenben. Nagyon örült az ajándéknak, mi pedig köszönjük még egyszer Molnár Andreának az út során tőle kapott segítséget.
Az időjárás nagyon kedvezett nekünk, napsütés és meleg volt a két napban, csak a második nap délután esett picit az eső. Távozásunk napján az időjárás is szomorúbb lett, lehet azért mert már én sem töltök több napot Billundban.

Hatalmas élmény volt, köszönöm a néniknek és bácsiknak a felajánlásokat, és az alapítvány munkatársainak a gyors és rugalmas segítséget.”

/ 3
Köszönjük magántámogatóink segítségét!

Köszönjük az E.ON Hungária Zrt., Tóth Zoltán és Dr. Szentesi Péter támogatását!Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
2019. 06.21.

Botond (4, Edelény)

Botondnak egy ritka betegsége van, így hetente egyszer mindig” meglátogatnak”minket a kórházban. Volt alkalmam többször beszélgetni a kisfiúval és az Édesanyával, megtudtam,hogy egy játszótér csúszdával a kisfiú legnagyobb vágya, és ez az ajándék sokat segítene a mozgásfejlődésében is. A kórházból együtt indultunk Edelénybe, Boti nem is sejtette, milyen meglepetés vár rá otthon, mivel a kertben közben ügyes kezek építették az ő saját játszóterét!
Igazából a képek, amiket csináltam, jól tükrözik, hogy Boti mennyire, de mennyire nagyon boldog volt.
Először meglepődött, meg volt szeppenve… De hamar feloldódott és tette a köröket, a lépcsőn fel, a csúszdán le , fel majd le...
Hiába kértük , hogy kicsit álljon meg, de ő ki nem szállt az új csúszdájából.
A szülei nagyon szépen köszönik a támogatónak, hogy teljesítették kérésüket.

/ 4
Köszönjük Simon Árpád támogatását, aki Csodabogárként teljesítette a Debreceni kilométerek IX. Futófesztiválján a félmaraton távot, és jótékony futásával segítette, hogy Botond álma is teljesülhessen!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Edelény, 2019.06.12.

ÁKOS (8, TURA)

Ákos egy csöndes fiúcska, régi álma volt egy személyi számítógép, amin komoly játékokat tud játszani.
Tudta, hogy a Csodalámpa dzsinnje képes valóra váltani az álmokat, ezért hozzá fordult a kérésével és türelmesen várta, amíg a varázsló elhozza neki a számítógépet.

Ákos éppen egynapos kezelésen volt a klinikán, mikor megleptük egy hatalmas dobozzal, a dobozban a megálmodott csoda lapult.
A kisfiú gyönyörű szemei azonnal felcsillantak, mikor meglátta a dobozt és rögtön tudta, a kezelés kárpótlásaként valami jó fog vele történni.

Izgatottan nyitotta ki a dobozt, előkerült a billentyűzet, az egér és a doboz alján ott lapult a megálmodott csoda "agya"...maga a gép! A fiúcska azonnal elkezdte olvasni a használati utasítást és már az járt a buksijában, vajon hogy tud majd apának otthon segíteni a beüzemelésnél.
Mikor megkérdeztem, mi lesz az első játék amit játszani fog a gépen, csak lazán rámutatott a pólójára és máris világos volt számomra, hogy kedvenc játéka a MineCraft.
Ákost teljesen elvarázsolta az ajándék, izgatottan vette kezébe és simogatta a billentyűzetet, majd többször egymás után belenézett a dobozba, hogy még biztosan benne van-e a számítógép...alig akarta elhinni, hogy mindez az övé.

Lassan elbúcsúztam és magára hagytam a fiúcskát az ajándékkal, majd amikor egy idő után újra arra mentem a folyosón, a pici fiú az izgalomtól teljesen kimerülve, félig lehunyt szemmel pihent anya ölében és várta, hogy az infúzió végre lefolyjon és mehessenek haza a számítógépet beüzemelni.

Kicsi Ákos, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöt a számítógép használatában.

/ 3Köszönjük a Hesse Trade Kft.támogatását!Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
2019.június 21.

Archive


Log in