Beszámolók

Virág (14 éves, Pécs)Virág régóta várta, hogy vágya teljesüljön. Nem is akármilyen kérése volt, egy kölyök kutyust szeretett volna kapni. Miután kezelőorvosa engedélyezte a kívánság teljesítését, gyorsan elkezdtük keresni a kiskutyát, hogy mielőbb örömet szerezhessünk a nagylánynak.

Hihetetlen módon pár hét után megtaláltuk Lolát, egy nagyszívű, aranyszínű golden retriever kölyköt. Lola igazi örökmozgó kutya, aki új gazdijához hasonlóan alig várta, hogy megérkezzen új otthonába.

Virágot igyekeztünk meglepni, de nem lehetett sokáig titokban tartani, mikor is érkezünk. Az újdonsült gazdi szinte repült az izgatottságtól, alig szálltunk ki az autóból, már ott is volt, és boldogan vette a kezébe a kutyust. Lola persze hamarosan a kertben futkosott, lépcsőt mászott, türelmetlenül topogott és várta a finom falatokat.

Reméljük, hogy a kiskutya meggyorsítja a gyógyulásodat, Virág!
Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását, melynek köszönhetően válhatott valóra Virág álma!


Ratimorszky Bea
kívánság-koordinátor
Pécs, 2021.08.12.

Máté (15, Eger)


Máté nagyon élvezte a Balaton feletti sétarepülést, amire anyukája és nővére kísérte el. Máté a repülőgépben a pilóta mellett ülhetett, úgyhogy övé volt a legjobb kilátás.

Szerencsére az időjárás is kedvező volt, ugyan a gépben talán egy tojás is megfőtt volna, de tiszta volt az ég és jók voltak a látási viszonyok. Máté különben imád főzni, lelkes nézője a főző műsoroknak.


/ 6


Köszönjük a támogatást a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nek, valamint azon felhasználóiknak, akik most váltottak elektronikus vízdíjszámlára – segítségükkel teljesíthettük Máté kívánságát!

Külön köszönet a Lúcia Air-nek, hogy kedvezményes árral támogatták a teljesítést.


Horvai András
kívánság-koordinátor
Balatonkeresztúr, 2021.08.15.

Hanna (5 éves, Lovasberény)


Hanna a Csodalámpától azt kérte, hogy sok időt tölthessen el a Nyíregyházi Állatparkban, közelről is láthassa és megsimogathassa az állatokat. Miután véget értek a kezelések a kórházban, Hanna elutazhatott a családjával…

Hanna anyukájának köszönő levele:

Kedves Csodalámpa Alapítvány!


A több, mint 3 órás utazás után érkeztünk meg a nyíregyházi Hotel Pangea-ba, ami közvetlen az állatkert szomszédságában helyezkedik el, korlátlan átjárást biztosítva a park és a hotel között. A hotel egy földtörténeti utazásra invitálja az itt megszállókat, Hannát rögtön magával ragadta a dínós játszótér a szálloda udvarán. A hotel körbejárása után sétáltunk át az állatkertbe. Az állatpark hatalmas területen helyezkedik el egy tölgyfaerdőben, ezért még a legnagyobb kánikulában is kellemes sétát lehet tenni az állatok között. Hanna arcát és a fülig érő mosolyt nehéz szavakkal leírni, mikor konstatálta, hogy itt a különlegesebb állatokat is egész közelről tudjuk szemügyre venni. A szurikáták lettek a kedvencei, többször visszatértünk hozzájuk, úgy, mint a parasztudvarban lévő kecskékhez is, ahova be is lehetett menni, megsimogatni őket.

Minden nap 11 és 13 órakor fókashow-t lehetett látni, ahova legalább fél órával előbb érdemes volt megérkezni, mert a nagy érdeklődésre való tekintettel hamar fogytak a lelátón a helyek. Hanna állva tapsolva és letörölhetetlen mosollyal nézte végig a show-t, azóta is teljes átéléssel mesél róla.

Az amerikai állatok felett egy lombkorona ösvény került kialakításra, Hanna, ha tehetné, még mindig ott sétálna, legalább háromszor végig kellett mennünk rajta. Az ösvényről letérve lehetőség volt a lámákat Zoo-csemegével etetni, kihagyhatatlan élmény volt számára.

A reggelit és a vacsorát a hotelben tudtuk elfogyasztani, bőséges választék volt, kifejezetten gyermekbarát szállás, mind az ételek, mind az egész szálloda kialakítása tekintetében. Az ebédet az állatkert területén belül kialakított éttermeknél fogyasztottuk el, nem mindennapi élmény volt, hogy ebéd közben tőlünk 2-3 méterre sétáltak a struccok.

Az estéket a hoteltől pár száz méterre található játszótereken töltöttük, ahol mesefigurák (Vuk, Süsü, Frakk), illetőleg hatalmas vár invitálta a gyerekeket játszásra. Hanna végre igazi gyerek lehetett, önfeledten vette birtokba a monumentális várat és akár hajnalig is véget nem érően csúszdázott volna.
Fantasztikus 4 nap volt, amire örökre emlékezni fogunk. Köszönjük Önöknek a fáradozást, és hogy segítettek Hannával feledtetni az elmúlt hónapok fájdalmait.

Üdvözlettel:

Horváth Hanna és családja
Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. támogatását, mellyel teljesíthettük Hanna kívánságát!


Palásti Ildikó
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2021.08.07.


Anna (17 éves, Albertirsa)Anna nagyon szorgalmas és tehetséges lány. Szeret utazni és foglalkoztatja a környezetvédelem is. Nagyon szereti a nyelveket és nagyon jó nyelvérzékkel rendelkezik. A karantén és a kezelések alatt is szorgalmasan tanult. Angolul, spanyolul és franciául beszél. A következő nagy terve, hogy megtanul portugálul.

Ehhez a Csodalámpától egy laptopot kért, mert nagy segítségére lesz az online nyelvtanulásban is.


Köszönjük, hogy a Schneider Electric segítségével teljesíthettük Anna kívánságát!Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.08.13.


Zsuzsanna Beatrix (17 éves, Debrecen)


Zsuzsi vár, ismét vár, most a második szívátültetésére. Sok idő eltelt már az óta, mióta először találkoztunk és sok mindenen ment keresztül. Új hobbija a zene és a zongora. Nagy izgalommal és gyermeki örömmel várta a Dzsin ajándékát, pedig már fiatal hölgy.

Izgatottam csomagoltuk ki és üzemeltük be a „minizongorát”. Jött a próbálkozás, akkordok, effektek közötti szörfözés és a végén egy közös Boci-bocit sikerült is eljátszanunk.


Köszönjük, hogy a Schneider Electric segítségével teljesíthettük Zsuzsi kívánságát!


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.07.29.

Tamara (9 éves, Kerepes)Tami egy mosolygós, energikus, élettel teli kislány.

Egyik délután, a kezelés végeztével találkoztunk Tamival a kórházban. Nagyon nagy volt az izgalom és az öröm, és fülig ért a szája, amikor meglátta a piros szatyorban lapuló kívánságát.

A Csodalámpától egy laptopot kért, mert szeptembertől visszatérhet az iskolapadba, igaz, csak heti néhány napra. A további kezelések alatt ezzel a laptoppal online formában is bekapcsolódhat az oktatásba.


Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását, amellyel teljesíthettük Tamara kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021. 07.23.

Nóra (3 éves, Mátraterenye)


A kórházi kezelések hossza miatt egy augusztusi napon, késő délután került sor Nórival és a családjával történő találkozásra Nóri otthonában, Mátraterenyén. A szülők megosztották velünk, hogy Nóri nagyon vágyott egy saját játszótérre. Nóri öröme hatalmas volt, amikor végre megkaphatta, izgatottan segédkezett az összeszerelésében és örömmel, izgatottan használja azóta is nap, mint nap, amikor otthon tartózkodhat és nem a kórházi kezelések zajlanak.

Megérintett ennek a kislánynak és családnak a története, sorsa. Örülök, hogy én lehettem az az önkéntes, aki a támogató és az alapítvány jóvoltából találkozhattam a családdal és Nórival.

A család nagyon hálásan köszöni a kívánságteljesítést, mert a kislányukat láthatják nagyon boldognak!


Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását!


Pap Ferenc
kívánság-koordinátor
Mátraterenye, 2021.08.05.

Liliána (8 éves, Budapest)


Lilike egy tündéri kicsi lány, aki saját fényképével ellátott kedvenc üdítőjét szerette volna megkapni. A csodalámpa nem tétlenkedett most sem és elkészíttette Lili fotójával a terméket.
Az átadás pont Lili névnapjára esett, amikor éppen ünnepelt családjával, így a meglepetés éppen jókor érkezett hozzá.
Nagyon boldog volt és örült az ajándéknak. Mi pedig annak, hogy újabb gyermek kívánságát tudtuk teljesíteni.
Köszönjük magántámogatóinknak, köztük Koncz Viktor úrnak, hogy teljesülhetett Liliána vágya!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.07.28.

Laura (17 éves, Budapest)


Laura egy nagyon vagány fiatal lány. Motorral érkezett édesapjával a Forma 1-es versenyre. Régóta szerette volna élőben látni a futamot, így ez volt a kívánsága a Csodalámpától.
Kívánsága teljesült támogatónk segítségével, így kint lehetett az időmérő edzéseken és élvezhette a versenyautók száguldását. Nagyon meleg volt, de ez nem vetette vissza attól, hogy az egész napot kint töltse a Hungaroringen és nézze élőben a Forma 1 világát. Egy magánadományozónk kedvességéből még hivatalos F1 ajándékokat is rendelhetett, így dupla volt az öröm.

Köszönjük a Red Bull Hungária Kft. vezetőségének és Georgina magántámogatónknak,

hogy teljesülhetett Laura vágya.Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Mogyoród, 2021. július 30.

László (18 éves, Budapest)


Laci régi álma volt, hogy élőben is láthassa egyik kedvenc sportját, a Forma 1-es futamot. Támogatónk segítségével valóra vált álma. A Magyar Nagydíj időmérő edzéseit nézhette meg, mely a nagyon forró időjárás ellenére is nagy élmény volt neki.
Forróság, zaj, tömeg, de mindez nem számít, amikor élőben láthatta, hallhatta a versenyautók száguldását.
Plusz ajándékot is kapott, így egy hivatalos Red Bull polóban fogja ezután nézni a futamokat, melyet egy magántámogatónknak köszönhetünk.


Köszönjük a Red Bull Hungária Kft. vezetőségének és Georgina magántámogatónknak,

hogy teljesülhetett Laci vágya.Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Mogyoród, 2021. július 30.

Dominik (4 éves, Kaposmérő)

Dominik imád kistestvérével együtt játszani a kertben: labdáznak, fogócskáznak, ugrálnak a trambulinon. És amit még nagyon szeretett volna, az egy medence, hogy a nyári kánikulában a vízben is együtt játszhassanak, pancsolhassanak.
A Csodalámpa Dzsinnje színre lépett, és az óvodás kisfiú örömére egy szép, nagy medencét varázsolt kertjükbe.Köszönjük magántámogatónk, Csaba felajánlását, segítségével teljesülhetett Dominik kívánsága!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Kaposmérő, 2021.07.22.

DANI (13 éves, Budapest)Dani igazi Tesla rajongó. Nagyon szeretett volna kipróbálni egy ilyen autót és megtudni róla mindent.

Az autó meg is érkezett otthonukhoz egy délutáni napon, melyet óriási izgalommal várt. Beültünk és elindultunk a tesztvezetésre. Persze nem ő vezetett, hiszen még fiatal hozzá, de akár ő is vezethetett volna, hiszen meglepődve tapasztaltuk, hogy mennyire képben van mindennel, amit egy ilyen autó tud. Igazi élmény volt az autózás minden pillanata, de a kedvence mégis csak az volt, amikor az autó gyorsulni kezdett és érezhette az erejét. Persze mindezt csak biztonságosan.

Azt hiszem örök élmény marad számára a Teslában töltött pár óra.


Köszönjük a TESLA Hungary Kft. és Boros Péter segítségét a kívánság teljesítésében!

Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021. 07. 26.

Csaba (14 éves, Hosszúpályi)


Csabi szeret focizni, kosárlabdázni, de sajnos betegsége miatt most egy ideig nem sportolhat. Így másik szenvedélye került előtérbe, a számítógépes játékok. Vágya egy asztali számítógép volt, amelyen nemcsak játszhat, de tanulhat is, ha úgy adódna, hogy ismét online oktatásra kerülne sor.
Csabi nagyon boldog, hogy kívánsága teljesült, pont olyan számítógépet kapott, amilyenre vágyott.

Köszönjük a támogatást a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nek, valamint azon felhasználóiknak, akik most váltottak elektronikus vízdíjszámlára – segítségükkel teljesíthettük a nagyfiú kívánságát!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Hosszúpályi, 2021. 07.30.

Fióna (13 éves, Kecskemét)

Fióna álma az volt, hogy szüleivel együtt eltölthessen pár napot egy elegáns belföldi szállodában. Igaz, hogy a pandémia miatt két évet kellett várnia arra, hogy kívánsága teljesüljön, de a nagylány beszámolóját hallgatva és örömteli mosolyát látva, minden bizonnyal megérte a várakozás.
Fióna nem győzte sorolni élményeit: az elegáns szállás, a kiszolgálás, a finom ételek, a hatalmas választék, a sokféle medence, az élményfürdő, az érdekesebbnél érdekesebb programok, a varázslatos játékterem, ahol az egyik játékban rekordot is döntött - mesélte lelkesen.

Fióna és családja nevében is köszönjük Szabó Szabolcs szállodaigazgatónak, valamint magántámogatóinknak és a Hunguest Hotel Pelion valamennyi munkatársának a kedves vendéglátást és az élményekben gazdag kikapcsolódást!


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Tapolca, 2021. augusztus 2.

ANNA (9, SZEGED)

Egy beszámoló akkor jó, ha olyan valaki írja aki "benne volt" a teljesítésben. Olvassák hát Anna történetét szülei tollából...

"Annácskánál 2020 májusában diagnosztizáltak ALL típusú leukémiát, ami szerencsére jó eséllyel gyógyítható.

Ez a reményünk be is igazolódott, mivel a terápiára a szervezete nagyon jól reagált és a kóros fehérvérsejtek teljesen eltüntek a véréből. Az intenzív kezelés és annak szövődményeinek nyolc hónapját hősiesen viselte.

Az idén nyáron már korábbi képességeinek teljes birtokában tudtunk eleget tenni a Csodalámpa Alapítvány és a Thermal Hotel Visegrád felajánlásának hála 5 csodaszép napot tudtunk eltölteni a Dunakanyarban. A szálloda által biztosított pazar ellátás, a lubickolási és úszási lehetőségek, a játszótér és a környék izgalmas látnivalói az egész családot maradandó élményekkel töltötték fel.

A magunk és három gyermekünk nevében köszönjük! A képekről sugárzó gondtalan öröm mindent elárul. "

Szeretettel, Z***** Csaba és Ilona

/ 6

Anna nevében is köszönjük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek nagylelkű támogatását, melynek segítségével az ő álma is teljesülhetett!


Nagy Andrea és Patzauer Gábor
kívánság koordinátorok
Visegrád, 2021. 07.21.

Dóra (14 éves, Budapest)2021. július 12-én a nagy hőségre tekintettel este háromnegyed 7-kor felszállt egy Cessna-kisrepülőgép a budakeszi Farkashegyi repülőtérről, fedélzetén Dóra és szülei. A levegőben átélt élményeit Dóra osztotta meg velünk:

„Már nagyon régóta szerettem volna repülni. Ezt a kívánságot megemlítettük a Csodalámpánál, és 2019 végén sorra is kerültek az előkészületek. Sajnos a vírus elmosta a terveket, de Dani, a repülésünk kedves támogatója, nem hagyta annyiban. Így végül Budakeszin sorra került a rég várt pillanat. Nagyon izgultam, de láttam, hogy Gábor, a pilóta, teljesen biztos abban, amit csinál, így felszállás után már meg is nyugodtam. Egy kis ideig vezethettem a repülőgépet, kicsit görcsösen, de kapaszkodtam a kormányba. Ezek után Gábor elvitt minket a Dunakanyarhoz, az esztergomi Bazilika fölé, aztán a Visegrádi Várat néztük meg, és végül Szentendrén keresztül visszatértünk Budakeszire. Elképesztő érzés volt repülni és nagyon örülök, hogy elmondhatom, hogy én már vezettem egy gépet!”

Köszönjük támogatóinknak, hogy segítségükkel Dórának felejthetetlen élményben lehetett része!

Köszönet Sipos T. Gábor pilótának, a Flytech Innovation Services Zrt. vezérigazgatójának), valamint Sebő F. Dánielnek a gondos szervezésért!

Sulija Anikó és Piacsek István
kívánság-koordinátorok
Budakeszi, 2021.07.12.

Viktória (17 éves, Szolnok)

upload:Beszamolok/4598_Viki.jpg


Viktória régóta szeretett volna egy telefont, amin tud zenét hallgatni és internetezni.

A Csodalámpától egy Apple iPhone készüléket kapott, amit a kórházi kezelése alatt adtunk át neki.

Reméljük, hogy ezzel a mobillal segíthettünk abban, hogy gyorsabban teljenek számára a kórházban töltött napok.A támogatást köszönjük a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nek, valamint azon felhasználóiknak, akik most váltottak elektronikus vízdíjszámlára – segítségükkel teljesíthettük Viktória kívánságát!


Farkas Andrea és Ivády Éva
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2021.06.21.

Veronika (11 éves, Rábatöttös)Veronika egy mobiltelefont kért a Csodalámpától, amin a kezelések alatt, a kórházban töltött napokon, hívhatja a testvéreit, barátait.

Az egyik kezelés után, hazafelé tartva találkoztunk vele. Annyira meg volt illetődve, hogy csak nagy nehezen tudtuk lefotózni őt. Persze nagyon megörült a telefonnak és később már integetett nekünk az autóból.

Mielőbbi gyógyulást és kellemes nyarat kívánunk Veronikának!


Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. támogatását!


Farkas Andrea és Ivády Éva
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2021.06.21.

Tiffani Sáron (8 éves, Dány)Tiffaninak egy laptop volt a kívánsága a Csodalámpa Alapítványtól.

Egy nyári napon látogattunk meg Tiffanit, aki nagyon örült a piros szatyorban lapuló laptopnak. Jó egészséget és szép nyarat kívánunk neki!


Köszönjük az Accor Services Magyarország Kft. támogatását, velük valóra válthattuk Tiffani kívánságát!


Tihanyi Sándor
kívánság-koordinátor
Dány, 2021.07.08.

Panna (6 éves, Vác)


Pannának sok időt kell kórházban töltenie és a kezelések miatt sokáig nem mehet közösségbe. A Csodalámpától ezért egy saját játszóteret kért maga és a testvére számára.

Panna anyukájának köszönő sorai:

Kedves Csodalámpa Alapítvány!
A képeken Panna a kishúgával játszik a Csodalámpától kapott játszótéren - mindkettejük számára hatalmas öröm a sok bezárt nap után a szabadban hintázni, csúszdázni és a toronyban játszani.

Hálás szívvel gondolunk a Csodalámpa Alapítványra és támogatóira, hogy mindent megtesznek, hogy boldogságot és vidámságot csempésszenek súlyosan beteg gyerekek és családjaik életébe! ❤

Isten áldja Önöket, további csodákat és minden jót kívánunk,
Panna családjaKöszönjük magántámogatónknak, hogy segítségükkel megvalósíthattuk Panna kívánságát!


Dobó Gábor és Gárdos Erika
kívánság-koordinátorok
Vác, 2021.06.13.

Archive


Log in