Beszámolók

SÁRA (3 éves, Vámospércs)


Sára kívánsága egy csajos bicaj volt kis kosárral, csengővel, lámpával. A kislány szóhoz sem jutott a meglepetéstől, amikor megpillantotta ajándékát, amelyhez még egy csinos rózsaszín sisakot is kapott. Felpattant szép, új biciklijére és már tekert is.


Köszönjük a Penny Market Kft. támogatását, segítségükkel nagy örömet szereztünk Sárának!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023. június 29.

István Dominik (11 éves, Újfehértó)


Pisti több, komoly beavatkozáson is túlesett mostanában és jelenleg is kórházban van. A Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága, amelyen játszhat kedvenc játékaival, pl. a Fortnite-tal és megnézheti rajta a kedvenc filmjeit: azokat, amelyekben sok az autósüldözéses jelenet.

Aznap, amikor meglátogattam őt, nem érezte jól magát, de amikor a kezébe vehette a Lenovo laptopját, mégis elmosolyodott.


Köszönjük a Corinthia Hotel Budapest nagylelkű vendégeinek, vezetőségének, valamint magántámogatóinknak,
hogy segítségükkel teljesíthettük Pisti kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.06.27.

Csenge Lilla (15 éves, Budapest)Csengének, a betegsége miatt többször kell kórházban töltenie néhány napot. Két dologgal üti el a várakozás idejét. Az egyik egy új hobbi, a horgolás. A másik a zenehallgatás.

A Csodalámpától épp ezért egy Samsung Galaxy fülhallgató volt a kívánsága, hogy ne zavarjon másokat, amíg ő a kedvenc együttesét, a Maneskint hallgatja.


Köszönjük a Budapest Marriott Hotel támogatását,
segítségükkel egy újabb kívánságot valósíthattunk meg!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.06.27.

Attila Dániel (13 éves, Budapest)


Attila speciális iskolába jár, ahol a tantárgyak nagy részét digitális eszközökön tanulják. A Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága, hogy ezzel az eszközzel könnyebb legyen számára a tanulás.

Attila nem tudta, hogy mikor és hol fogja meg kapni a kívánságát, épp ezért, hatalmas volt az öröme, amikor pont a születésnapján vehette kezébe a Lenovo laptopját, amit - persze - hazaérve rögtön be is üzemelt.


Köszönjük a Budapest Marriott Hotel támogatását,
amelynek köszönhetően teljesíthettük Attila kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.06.30.

ZSOMBOR (5 éves, PÁKOZD)Zsombor egy kedves és illedelmes kisfiú. A Csodalámpától az volt a kívánsága, hogy eljuthasson a Nyíregyházi Állatparkba. Az első napon már a fél állatparkot bejárták a háromkerekű járgányával, amellyel egy rövid gyorsulási versenyt is bemutatott.

Nagyon szereti a halakat, emiatt is választották az állatparkot. Szeretne minél több halat megismerni és megtanulni a nevüket. A zenélő szökőkút is nagyon tetszett neki. A második napon még több állatot szeretne megismerni Zsombor, illetve a tó körüli séta után egy vízi biciklizést is terveznek.


Köszönjük a Budapest Marriott Hotel támogatását, segítségükkel válthattuk valóra Zsombor kívánságát!


Kanyári Liza
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2023.06.15.

SÁNDOR BARNABÁS (12 éves, VÉRTESACSA)Sándor nagyon vágyott egy laptopra, amit a tanulmányaiban is a segítségére lesz és - persze-játszani és filmet nézni is lehet rajta.

Sándor nagy örömmel vette át a Lenovo laptopját és rögtön elkezdte tanulmányozni, hogy hogyan kell üzembe helyezni és használni a gépét.


Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük Sándor kívánságát!


Tar Zoltán
kívánság-koordinátor
Vértesacsa, 2023.06.19.

BARBARA MÓNIKA (6 éves, TISZAFÖLDVÁR)

upload:Beszamolok/5224_Barbara.jpg


Barbara nagy álma volt, hogy legyen egy igazi lányos, rózsaszín biciklije. Mivel már ügyesen megtanult biciklizni, ezért egy kétkerekű biciklit kért a Csodalámpától.

Barbara alig várja, hogy a nyarat a bringáján tölthesse és a sok, kórházban töltött idő után végre kint játszhasson a szabadban.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád és magántámogatóink
segítségét, mellyel teljesíthettük Barbara kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.05.26.

BALÁZS (8 éves, KECSKEMÉT)Balázs örökmozgó kisfiú, nagyon szeret focizni, homokozni, de ha épp nincs jó idő, akkor szívesen legózik és olvas.

A Csodalámpától egy medencét kért a kertjükbe, mert nagyon szeret a vízben úszkálni, pancsolni, együtt játszani a tesójával.


Köszönjük a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest tanárainak,
diákjainak és szüleiknek, hogy segítségükkel teljesíthettük Balázs kívánságát!


Zsombori Erzsébet
kívánság-koordinátor
Kecskemét, 2023.05.31.

DOMINIK (5 éves, Balatonszabadi)


Dominik imád az udvaron játszani, és nagy álma volt egy saját játszótér hintával, csúszdával, mászókával.
"Szuper lenne, ha még mászóháló is lehetne a játszóteremen" - mondta a kisfiú.
És kívánsága valóra vált, pont úgy, ahogy szerette volna.
Kívánjuk Dominik, hogy élvezd a játszóteredet!

Köszönjük a Budapest Marriott Hotel támogatását,
segítségükkel egy újabb beteg gyermeknek szerezhettünk nagy örömet.


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Balatonszabadi, 2023.06.14.

ZSÜLIETT TERÉZ (10 éves, JÁSZAPÁTI)


Máté nagy szuperhős rajongó, Zsüliett pedig nagyon szereti a hercegnős meséket, így mi más lehetett volna a kívánságuk, mint eljutni a párizsi Disneylandbe, hogy találkozhassanak kedvenceikkel.

Már a repülőút is különleges élmény volt, a Wizz Air személyzete külön köszöntötte a gyerekeket, ők léphettek elsőként a repülőgépre, bemehettek a pilóta fülkébe, ráadásul még egy Wizz Air meglepetésekkel teli táskát is kaptak induláskor a személyzettől. De ez még csak a kezdet volt aznap, hiszen a gyönyörű Disney szállodában újabb hatalmas meglepetés csomag várta az ifjú vendégeket. Az estét már a parkban töltöttük, ahol jobbnál jobb játékokat próbálhattunk ki. Bár fáradtak voltunk, de azért az esti fényjátékot és drón showt, majd a tűzijátékot nem hagyhattuk ki.

Szombaton a teljes napot a 2 park felfedezésével töltöttük. Hol Pán Péterrel repültünk London felett, hol Aladin varázsszőnyegén, vagy éppen Dumbo hátán nézhettünk körbe a parkban. Napközben többször is feltűntek különböző helyeken a mesehősök, így volt alkalmunk Pán Péterrel, Plútóval és Minnie egérrel fotózkodni. A nap egyik fénypontját, a délutáni felvonulást külön VIP helyről nézhettük meg.

Vasárnap reggel fájó szívvel búcsút vettünk Disneylandtől, de hogy aznap se maradjunk meglepetés nélkül, a repülőtér felé vezető úton egy kis kitérőt tettünk az Eiffel-toronyhoz. Fáradtan, de felejthetetlen élményekkel tértünk haza Párizsból.


/ 11


Hálásan köszönjük támogatóinknak, a Wizz Air Hungary Zrt-nek, a Disneyland Paris-nak, a Groupama Biztosító ZRt.-nek, valamint magántámogatóinknak, Szilviának és Balázsnak, hogy valóra válthattuk Zsüli álmát!


Ratimorszky Beáta és Bakonyi Tamás
kívánság-koordinátorok
Párizs, 2023.06.09.

ZENTE HUNOR (6 éves, BUDAPEST)Zente egy nagyon érdeklődő és nagy tudású kisfiú, főleg a dinoszauruszok terén. Már rendelkezik egy kb. 30 db-os dínó kollekcióval, amelyekkel napi szinten játszik is. Elárulta, hogy paleontológus szeretne lenni.

A Csodalámpától azt volt a kívánsága, hogy biztosítsunk neki olyan terepasztal kiegészítőket, melyekkel igazi jura kori világot lehet teremteni a játékhoz: páfrányokat, sövényeket, fenyőket és egy vízesést is.

A hab a tortán az volt, hogy pont Zente születésnapján adhattuk át neki a kívánságát. Persze nagyon izgatott volt, amikor átvette a kiegészítőket és alig várta, hogy otthon megépíthesse dínóinak a terepasztalt.
Köszönjük magántámogatóinknak a segítséget, mellyel teljesíthettük Zente kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.06.01.

MÁTÉ (12 éves, CEGLÉDBERCEL)


Máté nagy szuperhős rajongó, Zsüliett pedig nagyon szereti a hercegnős meséket, így mi más lehetett volna a kívánságuk, mint eljutni a párizsi Disneylandbe, hogy találkozhassanak kedvenceikkel.

Már a repülőút is különleges élmény volt, a Wizz Air személyzete külön köszöntötte a gyerekeket, ők léphettek elsőként a repülőgépre, bemehettek a pilóta fülkébe, ráadásul még egy Wizz Air meglepetésekkel teli táskát is kaptak induláskor a személyzettől.

De ez még csak a kezdet volt aznap, hiszen a gyönyörű Disney szállodában újabb hatalmas meglepetés csomag várta az ifjú vendégeket. Az estét már a parkban töltöttük, ahol jobbnál jobb játékokat próbálhattunk ki. Bár fáradtak voltunk, de azért az esti fényjátékot és drón showt, majd a tűzijátékot nem hagyhattuk ki.

Szombaton a teljes napot a 2 park felfedezésével töltöttük. Hol Pán Péterrel repültünk London felett, hol Aladin varázsszőnyegén, Indiana Jones nyomába eredtünk egy igencsak kanyargós hullámvasúton, majd Némo kalandjait élhettük át egy másik játékon. 140 km/h-val száguldottunk a Star Wars hőseivel, de persze az Avengers szuper hősös hullámvasutat sem lehetett kihagyni. A nap egyik fénypontját, a délutáni felvonulást külön VIP helyről nézhettük meg.

Vasárnap reggel fájó szívvel búcsút vettünk Disneylandtől, de hogy aznap se maradjunk meglepetés nélkül, a repülőtér felé vezető úton egy kis kitérőt tettünk az Eiffel-toronyhoz. Fáradtan, de felejthetetlen élményekkel tértünk haza Párizsból.


/ 6


Hálásan köszönjük támogatóinknak, a Wizz Air Hungary Zrt-nek, a Disneyland Paris-nak, a Groupama Biztosító ZRt.-nek, valamint magántámogatóinknak, Szilviának és Balázsnak, hogy valóra válthattuk Máté álmát!


Ratimorszky Beáta és Bakonyi Tamás
kívánság-koordinátorok
Párizs, 2023.06.09.

KITTI LÉNA (5 éves, BUDAPEST)


Kittinek sajnos veleszületett egyensúlyzavara és mozgásproblémái vannak. Óriási a mozgásigénye, nagyon szeret kerekesszékkel táncolni, tornázni, jár thai-boksz edzésre is, hogy erősödjön. Kitti nagy vágyai közt szerepel, hogy ő is kerékpározhasson úgy, mint a kortársai.

A Csodalámpa Dzsinnjétől így egy speciális tricikli volt a kívánsága, amin tekerni nem csak jó móka, hanem erősíti a lábizmait is.


Kitti rögtön ki is próbálta az új cangát, amiről az alábbi videót kaptuk: https://youtube.com/shorts/eZikLovkrUo


Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását, mellyel teljesíthettük Kitti kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.06.12.

GERGŐ (10 éves, KISGYŐR)Gergő nagyon sokáig fontolgatta, hogy mit szeretne kérni a Csodalámpától. Először valami élményben gondolkodott, de egy élmény teljesítése hosszú ideig nem lenne lehetséges a jelenlegi körülmények között, ezt tudva, inkább egy tárgyban gondolkodott.

Gergő szeretne nyáron felkészülni az augusztusi vizsgáira, s egy saját táblagép vagy laptop nagy segítségére lehetne a tanulásban. Ezért választása egy laptopra esett. A kívánság hamarosan meg is érkezett!

Gergő el sem akarta hinni, hogy saját laptopja lett. Még a szava is elállt, amikor megpillantotta a dobozban lapuló ajándékot. Olyan aranyos volt, amikor úgy fogalmazott, hogy "a boldogságtól rosszul lettem!!" Nagyon megható volt látni egy kamasz fiú örömét, s hallani azt, ahogyan kifejezi, hogy mennyire boldog!


Köszönjük a Penny Market Kft. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Gergő kívánságát!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2023. június 09.

FLÓRA (7 éves, Nyírtét)

Flóra gyanútlanul érkezett a szokásos kontroll vizsgálatra. Azonban a vizsgálat végén meglepetés várta. A szeme felcsillant, mikor meglátta a vágyott telefon dobozát, izgatottan bontogatta és vette kezébe a csodálatosan kék színű telefont, mely mostantól az övé.
Flóra, kívánom hogy sok örömöd legyen a készülék használata közben.


Köszönjük a CHARITIES AID FOUNDATION OF AMERICA támogatását!


Benedekné Ferencsik Éva
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2023.06.15.

Hanna (3 éves, Szentes)
A 3 éves kislány imád homokozni. Látott egyszer egy olyan homokozót, amihez kis házikó is tartozik, ahol az árnyasban lehet játszani. Azóta az volt a vágya, hogy az ő kertjükben is legyen egy ilyen homokozó.
És kívánsága teljesült!
Játsszál jókat Hanna, élvezd ajándékodat!

Köszönjük a Budapest Marriott Hotel támogatását,
segítségükkel egy újabb beteg gyermeknek szerezhettünk nagy örömet.


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Szentes, 2023.06.13.

2023-06-15


Balázs (14 éves, Budapest)

Balázs érdeklődése sokoldalú, sok mindennel foglalkozik szabadidejében. Nagyon szeret olvasni, főleg a krimiket kedveli, Agatha Christie a kedvenc krimiszerzője. Klasszikus irodalmat is olvas, kedvenc írója mostanában Örkény István.
Balázs maga is próbálkozik az írással, többször díjazták már a meséit különböző pályázatokon.
A jövőjét mégis etológusként képzeli el, állatokkal szeretne foglalkozni a későbbiekben.
A Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága, mivel betegségéből adódóan a kezét még nem tudja teljes mértékben használni. A laptopon való írás sokkal könnyebb számára, mint kézzel írni, akár tanulásról van szó, akár újabb irodalmi művek alkotásáról.


Köszönjük a Rossmann Magyarország Kft. támogatását, segítségükkel valóra válthattuk Balázs kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.06.14.

upload:Beszamolok/5266_Balazs3.jpg

ZSOMBOR (11 éves, GÖRCSÖNY)


Zsombor hosszú, kórházban töltött idő után azt kérte a Csodalámpa Dzsinnjétől, hogy a családjával együtt eltölthessen néhány napot a Kolping Hotelben. A szállodában alkalmuk volt kipihenni az elmúlt időszak fáradalmait és nehézségeit.

Zsombor nagyon jól érezte magát ez alatt a néhány nap alatt, amit a mosolygós fotói is alátámasztanak.


/ 4

Köszönjük a Hotel Spa & Family Resort és magántámogatóink támogatását,
mellyel valóra válthattuk Zsombor kívánságát.


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Alsópáhok, 2023.05.21.

RÉKA (18 éves, VÁROSLŐD)Réka mostanában sok időt tölt kórházban, távol a családjától, a barátaitól, az osztálytársaitól. Egy csodás mobiltelefon volt a kívánsága a Csodalámpától, melyet nagy örömmel adtam át neki, Gabi nővér segítségével.

Réka kedvesen, mosolygósan vette át Samsung telefonját. Megköszönte, és rögtön bontogatni kezdte a mobilját, melynek nagy hasznát fogja venni az érettségire való felkészülésben is.


Köszönjük a Kontron Kft. támogatását, mellyel teljesíthettük Réka kívánságát!


Schindlerné Zsuzsa
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.05.18.

Archive


Log in