Beszámolók

ALEXANDRA (15, GÁDOROS)


Alexandra régi álma egy tengerparti utazás volt.
Kérdésemre, mit is szeretne látni, csinálni, szerényen csak annyit mondott, hogy a tengert látni, nagyokat fürödni, a tenger élővilágát megismerni, és ha lehet, egy kicsit a környéken kirándulni.
Amikor telefonon felhívtam és elmeséltem Alexandrának és édesanyjának, Tündének, hogy Torremolinosba készülünk, mert egyik betegtársuk, Ádám kívánsága, a Bud Spencer filmek forgatási helyszínén történő terep lovaglás ott valósítható meg és Annát is visszük, aki szintén tengerpartra vágyik, örömmel válaszolta, hogy ide szívesen jönne ő is.

Nagy izgalommal készültünk az útra, bár kicsit nehezen indultunk, mert szombaton a repülőgép kb. 4 órás késéssel indult. Így amikor fáradtan, éjjel megérkeztünk a szállodához, Alexa nem láthatta a tengert. Annál nagyobb volt másnap reggel az öröme, amikor kilépve a szoba erkélyére a ragyogó napsütésben meglátta a végtelen kékséget. Mosolyogva érkezett a reggelihez és ez a mosoly soha nem tűnt el az arcáról az utazás alatt, sőt egyre szélesebb lett. A kirándulás alatt Alexa hol a tengerben fürdött, hol kagylókat és köveket gyűjtött a hazaútra, de persze a szállodai medencéket is kipróbálta. Mondanom sem kell, hogy a két medence közül, a tetőteraszon lévő tetszett neki jobban, mert innen látta a tengert is, bár elmondása szerint, ez utóbbit semmi nem kárpótolhatta, így minden nap több órát a parton voltunk.

/ 14Fantasztikus érzés volt látni, mennyire jól érzik magukat a csodalámpás gyerekek, Anna, Alexa és Ádám életre szóló barátságot kötöttek. Bár minden nap igen csak fáradtan érkeztek a vacsorához, de ez nem akadályozta meg őket, így Alexát sem, hogy több kört téve a svéd asztalok között, kipróbálják a helyi specialitásokat is.
Annához hasonlóan, Alexát is vonzotta a helyi élővilág és kultúra. Örömmel jött velünk sétálni a parkokba, sőt a helyi specialitást is megnézte velünk, ez pedig a krokodilfarm volt. Ő még bátran egy kis (?) krokodilt is a karjába vett, a krokodil 2 éves volt, hát én hozzá nem nyúltam volna!

Az utazás másik fénypontja a rondai kirándulás volt, ahol a kisváros történelmi helyszíneit látogattuk végig. Gyönyörű parkokban sétáltunk, kedvesebbnél kedvesebb emberekkel találkoztunk, megnéztük az ország egyik legrégebbi arénáját is, szerencsére bikák nélkül! Végezetül pihenésképpen leültünk a volt arab uralkodó, a Palacio del Rey MORO meseszép kertjében is.
Késő éjszakai érkezésünk után Alexa és édesanyja az art'otel támogatásaként Budapesten ebben a szép szállodában tölthetett egy éjszakát.

Alig telt el pár nap, Alexa kedves levelet küldött:

Szeretném megköszönni a Csodalámpa alapítványnak, hogy valóra vált az álmom, kijuthattam Spanyolországba a tengerpartra. Sok érdekes dolgot tudtunk megnézni, köztük volt Ronda meglátogatása, Malaga városában való sétálás.
De nem csak a kirándulás volt szuper, hanem szert tehettem több barátra, akik hihetetlen jó fejek, lehet velük nevetgélni, vagy akár komolyan beszélgetni.
Nem tudom eléggé megköszönni Éva néninek azt, hogy általa megtudtam milyen a spanyol kultúra, hogy viselkednek ott az emberek. És persze nem utolsó sorban, a velünk tartó személyeknek is szeretném megköszönni az élményt, nélkülük nem lett volna az igazi!
|

Hiszem, hogy ennél szebb köszönet nem is kell nekünk!Nagyon köszönjük támogatóinknak, a Schneider Electric és az amerikai Enersys Company vezetésének, valamint magántámogatóinknak a kívánságteljesítéshez nyújtott segítséget, mely nélkül nem válhatott volna valóra Alexa vágya. Köszönjük az art'otel vezetőségének, hogy nagylelkű segítségükkel hozzájárultak Alexandra öröméhez.

Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Torremolinos, 2018. szeptember 4.


ÁDÁM (15, VERESEGYHÁZ)


Ádám egyik kedvenc időtöltése a lovaglás, több éve tanult meg lovagolni. Az ő „korában” hihetetlen, hogy ez a hobby vezette el a Bud Spencer és Terence Hill filmekhez, ezeknél különös módon főleg a lovas részek, bár a verekedős részek is tetszenek neki.

Hosszas gondolkodás után azt kérte a Csodalámpától, hogyha lehetséges vigyük el azokra a helyszínekre lovagolni, ahol a filmeket felvették. Súgott is nekünk, hogy megkönnyítse a szervezést, és elmesélte, hogy Dél-Spanyolországban készültek a filmek.

Kedves önkéntesünk és támogatónk, Mónika sok éve Madridban él, idegenvezető, így tőle kérünk segítséget, hova is menjünk.

Malagához közel találtuk meg azokat a helyeket, melyekre Ádám vágyott, mert egyrészt a hegyek között is szeretett volna lovagolni, másrészt a tengerparton is.

Az első lovaglás óriási élményt jelentett számára, több órán keresztül járták a hegyeket a helyi vezetőnkkel, aki látva Ádám lovagolási tudását, még a vágtázást is megengedte neki. Egy csodaszép reggel indult ez a kirándulás, elmondása szerint lenyűgöző tájakon jártak. Ádám késő délután tért vissza hozzánk, kicsit fáradt volt, de a szállodai vacsorakínálat igen csak feldobta a kedvét.

/ 8


Következő nap a tengerparti kirándulásra került sor, itt Anthony vezetésével szállt lóra és nyargalt a tengerparton. Mivel a filmekhez hasonlóan a naplementét idéző film képeit szerettük volna megjeleníteni neki, késő délután szállt nyeregbe és csak sötétedés után jött vissza a lovasokkal.
Elmondta nekünk, hogy lova derékig gázolt a tengerben és azt is, hogy fantasztikusan szép volt a naplementét látni a víz felöl. Természetesen a vacsorát félretettettük részére, így ismét jóízűen falatozhatott a finomabbnál finomabb spanyol ételekből.

Az utazás végén kérdésemre, mi is tetszett neki a legjobban, két gyors válasz érkezett:
„ A hegyi vágta” és a szálloda. Megjegyzésén, hogy „életében nem ettem ennyit!” jót mosolyogtunk, nem is tudjuk, ki örült jobban a kívánság teljesítésének. Hihetetlen nagy öröm volt látni, ahogy vidáman, kicserélve, nap barnítva szállt fel a repülőre.
Biztos vagyok abban, hogy a friss élmények és kívánságának teljesülése segít Ádámnak, hogy minél gyorsabban gyógyuljon és erősödjön.

Ádám e kedves sorokkal köszönte meg a csodás utazást:
From: Ádám B***** mailto : b.....@gmail.com
Sent: Saturday, September 8, 2018 11:40 PM
To: csodalampa@t-online.hu
Subject: köszönet
Kedves Csodalámpa!!!!
Szeretném ezúton is megköszönni hogy valóra válhatott az álmom. Nagyon jól éreztem magam, és valószínűleg soha nem felejtem el ezt a hihetetlen élményt.
Csodálatos volt maga a lovaglás is, a tengerről nem is beszélve. Nagyon jó volt a társaság, végig nevettük ezt a nyaralást. Gyönyörű volt a második tengerparti lovaglás is - szerintem egy ideig nem felejtjük el Herkulest!
Nagyon élveztem a szállodát! Gyönyörű volt a kilátás a teraszról és nagyon finom volt a konyha!
Még egyszer köszönöm mindenkinek ezt a csodálatos élményt!!!

Szeretettel: B****** Ádám


Nagyon köszönjük támogatóinknak, a Magyar Nemzeti Banknak és E-ON Hungária Zrt.-nek és több magántámogatónknak, hogy lehetővé tették ennek a fantasztikus kívánságnak a megvalósítását.Patzauer Laura
kívánság-kordinátor
Torremolinos, 2018. szeptember 4.

Ildikó (17 éves, Ónod)A Miskolcon élő 17 éves Ildikó már több mint egy éve várt arra, hogy tengerparton tölthessen pár napot.

Augusztus utolsó hetében Ildikó álma valóra vált. 5 napot nyaralhatott az őt kísérő felnőtt testvérével a montenegrói Herceg Noviban, az Adriai-tenger partján álló Hunguest Sun Resort Hotelben csodálatos körülmények között.

A nagylány így emlékezik az utazásra:

„Szeretném megköszönni mindenkinek, akik segítettek, hogy eljuthassak az Adriai tengerhez nyaralni.

Indulásunk előtt már nagyon izgatott voltam, s alig vártam, hogy a Csodalámpa Alapítvány fantasztikus önkéntesével megkezdjük utunkat Montenegróba, az Adriai-tengerhez. Mert az volt az én nagy álmom, hogy lássam a tengert!

Az autóút nagyon hosszú, volt, de megszálltunk Zágrábban a Lagúna Hotelben, s még a várost is megnéztük. A szép hotelben kipihentük fáradalmainkat, és a finom, bőséges reggeli után indultunk tovább, hogy elérjük úticélunkat, s végre megláthassam a tengert.

Utunk a Dinári-hegység szerpentines útjain vezetett keresztül, amíg a késő esti órákban elértük Montenegrót. S megtaláltuk az utat Herceg Novi városba, s ott a Hunguest Sun Resort Szállodába. Ekkor a hotelt, a várost és a tengert csak esti fényükben láttuk, de így is csodálatos, s egyben titokzatos volt. Nappal pedig lélegzetelállítóan gyönyörű volt minden!
Az Adriai-tenger panorámája fogadott, amikor reggel kiléptünk szobánk erkélyére.
Hát az megint valami csoda volt! Nem bírtam betelni a látvánnyal. Ha egész nap csak az erkélyen lehetett volna lenni azt sem bántam volna, olyan csodaszép volt onnan a kilátás.
A hotel egy park közepén áll, ahol rengeteg egzotikus növény, pálmafák, amik szinte az égig értek, bokrok, virágok pompáztak. Valami csoda volt az egész! Olyan volt minden, mintha egy tündérmesébe csöppentünk volna. Annyira boldog voltam, hogy ezt láthattam!

Fürödtünk a selymesen simogató Adriai-tenger hűs hullámai között, kipróbáltuk a hotel összes wellness szolgáltatását, s megkóstoltuk az összes ételt, amit a svédasztalos reggeli, ebéd, és vacsora nyújtott. Valami pazar ellátásban volt részünk! Minden étel, desszert és gyümölcs nagyon nagyon finom volt! A kitűnő ellátásért örökké hálás leszek a hotel vezetésének, Lukács Ritának és Petromarkov Tamarának.

A hotel összes személyzete, kezdve a recepciósokkal, a felszolgálókkal s a takarító személyzettel bezárva mindenki segítőkész, udvarias és kedves volt!
Sétáltunk az esti fényeiben pompázó Herceg Novi sikátoros utcácskái között, hallgattuk a helyi muzsikát, élveztük a városka varázslatos hangulatát. És ahogy szokták mondani, a hab a tortán a hajókirándulások voltak!

Boldog vagyok, hogy megfürödhettem a Kék Barlang vizében, s láthattam a csodálatos Kotori öblöt. A kirándulásokért hálás vagyok Zsuzsi néninek, aki anyai gondoskodással és szeretettel foglalkozott velem és nővéremmel az egész utunk során.

Még egyszer szeretném mindenkinek megköszönni a magam és a nővérem nevében ezt a csodálatos nyaralást!

Az élményt, amiben részem volt, soha nem fogom elfelejteni!!
Köszönöm!! Köszönöm!! Köszönöm!!

Miskolc, 2018. augusztus 28.
………..Ildikó”


Reméljük, hogy az Adriai tengeren eltöltött napokra egész életedben emlékezni fogsz és segített további gyógyulásodban is!


/ 4

Köszönjük támogatóinknak a Domestore Kft-nek, továbbá a Hunguest Hotel Sun Resort szállodának, hogy megvalósították Ildikó álmát!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Montenegró, 2018. augusztus 26.

Fióna (10 éves, Kecskemét)A Kecskeméten élő 10 éves Fióna álma is valóra vált, tengerparti nyaralásra indulhatott a csodálatos Adriai-tenger partján lévő montenegrói Herceg Noviba, a Hunguest Sun Resort Hotelbe. Nem is sejtették, milyen csodálatos környezet vár rájuk…

Fióna így emlékezik:

„Három és fél csodálatos napot tölthettünk Montenegróban, Herceg Noviban.

Külön köszönettel tartozunk Lukács Ritának és Petromarkov Tamarának, a Hugest Hotel Sun Resort vezetőinek, akik nagy szeretettel fogadtak, és vendégül látak minket. Gyönyörű szállodájában tengerre néző, erkélyes szobát kaptunk, a svédasztalos étkezések pedig a nemzetközi konyha finomságaival kényeztettek.

Délelőtt a közeli tengerparton fürödtünk, délután a hotel medencéjében hűsölhettünk. Rövid hajókirándulást is tettünk a közeli Kék barlangba, rálátásunk nyílt a táj szépségeire.

Életre szóló élményekkel gazdagodva 2018.08. 25-én érkeztünk haza Kecskemétre. Hálás szívvel köszönjük a sok fáradságot, szervezést és gondoskodást!

Tisztelettel: …… Fióna Szofi”


A nagylány nagyon élvezte az egész nyaralást. Mindennek örültek, és boldogok voltak, hogy a betegség okozta nehéz hónapok után szebb napok következtek számukra.


/ 4

Köszönjük támogatóinknak, a Domestore Kft-nek, továbbá a Hunguest Hotel Sun Resort szállodának, hogy megvalósították Fióna álmát!

Köszönjük a Jet Travel támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Adorján László
kívánság-koordinátor
Herceg Hovi, 2018. augusztus 25.

VIRÁG BOGLÁRKA (16, BODAJK)


A 16 éves Virág egy nagyméretű tabletet kért a Csodalámpától, mivel kortársaihoz hasonlóan ő is sokat internetezik.
Virág anyukájával meglátogatott bennünket az irodánkban, és itt teljesült a kívánsága, kezébe vehette a várva-várt tabletet.
Óvatosan emelte ki a dobozából, arcán látszott, már el is tervezte, milyen filmet fog elsőként megnézni rajta.

Kedves Virág, reméljük nagyon sok örömöd lesz az új tabletedben.

Köszönjük a Mellow Mood Hotelsnek és magántámogatóinknak, hogy segítettek Virág kívánságának teljesítésében.Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest,2018.08.13.


REGŐ (12, TISZAFÜRED)
Regő nagyon kedves, illemtudó fiatalember. Hamar a szívembe lopta magát! Betegsége előtt versenyszerűen kajakozott, sok-sok érmet nyert és mivel a Tisza mellett lakik, így érthető, hogy a vízi sportok vonzzák. E mellett, mint minden kamasz, ő is szereti a számítógépes játékokat. Élénken érdeklődik a számítástechnika iránt, sőt informatikus szeretne lenni.

Mivel egy jó ideig nem mehet ki a szabadba, így nagy vágya volt egy XBOX, hiszen azon a barátaival együtt is tudnak játszani, ez pedig a kórházi kezelések alatt is segít neki, hogy jobb kedve legyen.

A játékokat is hamarabb ki tudja így próbálni, hiszen a számítógépes verziók később jelennek meg.
Sőt, ezen a gépen még kajakozhat is a kórteremben.

Köszönöm, hogy én lehettem, aki átadta és láthattam az örömöt az arcán. További jó egészséget kívánok neked kedves Regő itt is :)


Köszönjük a Budapest Park vezetőinek és munkatársainak a segítséget, hogy összefogásukkal, valamint a médiában megjelent felhívásuk hatására a park látogatóival, valamint a Pöttömkert családi rendezvény résztvevőivel közösen összegyűjtött adományokból sikerült Regő álmát valóra váltani.Nagyné Szabó Éva
kívánságkoordinátor
Debrecen, 2018. augusztus 6.

Márkó (16 éves, Jászladány)


Márk elmesélte, hogy nagypapája prímás volt, és négyéves korában tőle kapott egy kicsi szintetizátort,amin egyedül tanult meg játszani!
Szereti nagyon a zenét, így persze nem is volt nehéz döntenie, hogy a jelenleginél nagyobb tudású szintetizátort szeretne, hogy fejlődni tudjon, tovább tudjon lépni!
A Csodalámpa nehezen, de végül be tudta szerezni az általa kiválasztott hangszert a nagyfiú nagy örömére.
Nagyon örülök,hogy én adhattam át számára az ajándékát, láttam rajta, nagy örömet szereztünk.

Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!Nagyné Szabó Éva Mária
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2018.07.20.

Kevin (16 éves, Esztergom)


Kevinék 1 éve költöztek családi házba, aminek a felújítása még zajlik. Az ajándék átadásakor még nem tudták felállítani a medencét, mert előtte rendezni kell a talajt.
Reméljük, azóta megoldódott ez a probléma, az idei hosszú kánikulában a nagyfiú élvezni tudta a „saját”, egyelőre a dobozban lapuló medencéjét.

Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását, nagy örömet szereztek!Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Esztergom, 2018.07.11.

György Márton (15 éves, Budapest)


A 16 éves Gyuri egy laptopot szeretett volna, mert sokat van kórházban, és a laptop segítségével kapcsolatban tud maradni a barátaival és iskolatársaival.
Reméljük, azért egy kis játékra is lesz majd alkalom és idő.
A támogató képviselőjével Erdélyi Annával, a kórházban látogattunk meg őt.
Gyuri nagyon boldog volt, mikor Anna átadta neki a klassz új laptopját és segített beüzemelni. Gyuri nagyon szereti az autós játékokat, és már meg is kérte anyukáját, hogy szerezzen be egyet neki.
Kedves Gyuri, mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Köszönjük a BlackRock Budapest támogatását, Erdélyi Anna szakszerű segítségét!Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.07.11.

ERVIN ZSOLT (15, VÁRGESZTES)


Ervin egy laptopot kért a Csodalámpától. Ervin már középiskolás, pincérnek tanul.
Sajnos betegsége miatt sok időt tölt a kórházban, és a laptop hasznos lesz számára a tanulásban. Ervin nagyon örült, mikor átadtuk neki az ajándékát.

Megkérdeztük, hogy mi mindenre szeretné használni a gépet. Mosolyogva elárulta, hogy nagyon szereti ám a számítógépes játékokat , és szeretne sokat játszani a klassz új laptopján.
Természetesen, csak ha a házi feladat már elkészült.

Kedves Ervin, reméljük nagyon sok örömöd fog telni az új laptopodban!

Szeretnénk köszönetet mondani a Budapesti Értéktőzsde Zrt.-nek, és a cég képviseletében jelen levő Sarkadi Olgának, hogy hozzájárultak Ervin kívánságának teljesítéséhez.Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.08.14.


Bence (3 éves, Zalakomár)


A kicsi Bence nagyon szeret udvarukon játszani, így alapítványunktól egy „saját” játszóteret kért. Nagyon meglepődött, amikor begördült az udvarukba egy nagy autó, s a bácsik nekikezdtek a játszótér telepítésének. A munkálatok után örömmel vette birtokba az ajándékot, azóta is sokat hintázik, csúszdázik és mászókázik.

/ 3
Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank segítségét!Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Zalakomár, 2018. 07.12.

MÁTÉ (6, ZSOMBÓ)


A 7 éves Máté egy beülős elektromos kisautót kért a Csodalámpától. Máté imádja az autókat, és nagyon szeret mindenfélét szerelni és barkácsolni. Máté jelenleg kórházban van, így ott látogattuk meg. Az autót rejtő doboz már előttünk megérkezett, nem is vesztegettük az időt és Máté asszisztálásával gyorsan ki is bontottuk. Máté először kicsit szégyenlős volt, de ez nem tartott sokáig, és hamarosan már vidáman száguldozott fel-alá a folyosón.

Szeretnénk külön köszönetet mondani a Magyar Nemzeti Banknak, és a céget képviselő Fazakas Ágnesnek, hogy hozzájárultak Máté kívánságának teljesítéséhez.</b >Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.08.02.


EMMA LORETTA (12, OROSZLÁNY)


A 13 éves Emma egy fehér laptopot szeretett volna. Sokat jár a kórházba kezelésre, és a laptop hasznos lesz neki a tanulásban, főleg az angol nyelv gyakorlásában.

Emma kedvenc tárgya az angol, és nagyon szeret filmeket nézni angolul. Próbáltuk titokban tartani az érkezésünket, de Emma előtt nincs titok:)

Mikor beléptünk az ajtón a dobozzal, tudta, hogy miért jöttünk. Boldogan bontotta ki a laptopot, és gyorsan be is kapcsolta. Közben elmesélte nekünk, hogy Johnny Depp a kedvenc színésze, és megbeszéltük, hogy kinek mi a kedvenc Johnny Depp filmje.

Szeretnénk köszönetet mondani a BlackRock Budapestnek, és a cég képviseletében jelen levő Simonyi Balázsnak, hogy hozzájárultak Emma kívánságának teljesítéséhez.Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest,2018.08.17.

László (8 éves, Nyíregyháza)Lacika egy igazi vagány kisfiú, a betegsége előtt aktívan cselgáncsozott. A sok kórházban töltött idő ellenére sikeresen elvégezte az első osztályt. S az idén végre eljött egy kicsit nyugalmasabb nyár, amikor a szüleivel és a testvéreivel néhány csodálatos napot tölthetett el Balatonfüreden a Hotel Marinában.

A gyönyörű Balaton-parti szállodában minden játékot kipróbált, még a hatalmas labdát is, amibe bele lehet bújni és gurulni, a testvéreivel pedig több szabadtéri társast végigjátszottak. A néhány napba belefért még egy szántódi és egy tihanyi kirándulás is. A sok-sok program mellett még a hotel medencéjében is pancsolt nagyokat és persze a Balatonba is bemerészkedett.

Az édesanya a következő levelet küldte nekünk:

Tisztelt Csodalámpa Alapítvány!

Ezúton szeretnénk megköszöni a lehetőséget hogy a család részt vehetett egy ilyen fantasztikus nyaraláson. A sok megpróbáltatás után nagyon jó volt, hogy újra együtt tudott lenni az egész család, főleg hogy Lacika most egész jól van és így mindenki nagyon élvezte a fürdőzést és a pihenést.

Rengeteg élménnyel gazdagodtunk ismét összeszokott a család egy kis időre elfelejthettük a problémákat. Köszönjük Önöknek és a szállodának is a nagyszerű ellátást és a lehetőséget!

Üdvözlettel: a Bákány család
Köszönjük a Hotel Marina igazgató asszonyának, Vászolyi Juditnak és Szabó Szabolcsnak, a Danubius Hotels Group üzemeltetési igazgatójának, hogy az all inclusive szolgáltatást nyújtó szállodában vendégül látták Lacikát a testvéreivel és a szüleivel.


Felkai Márta
Budapest-Balatonfüred
2018. július 29-augusztus 1.

Dzsenifer (15 éves, Nagyesztergár)A Csodalámpa Alapítvány már nagyon sok olyan kérést teljesített, ahol híres személyekkel szerettek volna találkozni a gyerekek. Mégis egy picit meglepődtünk, amikor Dzsenifer azt kérte, szeretne Csejtei Tamással közösen vadászni. a nagylány elmesélte, hogy a vadász műsoraiból nagyon sokat tanul, különösen azt szereti, hogy izgalmasan, de mégis teljesen érthetően magyaráz a műsorában.

A Fishing and Hunting csatornán gyakran látható és hallható szakértő szívesen vállalta a találkozást. Ennek a megszervezéséhez azonban szükség volt egy kis ötletelésre, hiszen kellett egy erdő vadakkal, lehetőség arra, hogy hivatalosan bejuthassunk oda, s természetesen mindenkinek megfelelő legyen az időpont.

Dzsenifer már évek óta elkíséri az édesapját a vadászatokra, az álma, hogy egyszer erdészeti iskolába járhasson, és ő is vadász lehessen. Addig azonban egy másik szakmát tanul, szakács lesz nemsokára. Mivel a nyári gyakorlatát be kellett fejeznie, így azt követően szerveztük meg a találkozót. Mindezt nem is akármilyen napra, hanem éppen Dzsenifer születésnapjára esett.

A zirci erdő mellett találkozott a nagylány Csejtei Tamással, aki attól kezdve folyamatosan mesélt a vadak természetéről, életéről, megmutatta, hogyan lehet megállapítani a szélirányt, őzeket hívtak síppal, ami az állat hangját utánozza. Csodálatos időt töltöttek el az erdőben, s bár vadat végül nem ejtettek – aminek én magam (FM) örültem -, de őzeket közvetlen közelről láttak.

A kis csapatot elkísérte a Fishing and Hunting csatorna stábja is, így a kívánságteljesítésről egy kis riport is készült, mely amint adásba megy, ide is felkerül.
Köszönjük Csejtei Tamás úrnak a segítséget, hogy teljesítette Dzsenifer álmát.


Felkai Márta
Budapest – Zirc
2018. július 30.

RENÁTA (9, HAJDÚBÖSZÖRMÉNY)


Augusztus elején, a net böngészése során jutottam el valahogy a Csodalámpa Alapítvány honlapjára.

A kívánságokat böngészve és az egyik központi dzsinnel telefonon egyeztetve bukkantam rá a 9 éves, Hajdúböszörményben élő Renáta kívánságára. Egy tabletet szeretett volna. A központ átirányított a helyi dzsinnhez - vagy ahogy az emberek mondják: koordinátorhoz -, Évához. Tőle megtudtam, hogy a kislánynak semmi különleges kiegészítő kívánsága nincs a tablettel kapcsolatban. Így feltettem magamnak a kérdést, hogy hasonló helyzetben én milyent szeretnék? Az így összeszedett paraméterekkel felszerelkezve indultam Tabletországba megkérdezni, hogy létezik-e már az a készülék, amelyik szeretne Reni új barátja lenni.

Szerencsére hamar összefutottam a keresett tablettel, akihez csatlakozott egy gyári tok és egy kiegészítő (32 GB-os) memória kártya is. Ezután már "csak" annyi kellett, hogy Éva kiderítse Reni édesanyjától, mikor lesznek legközelebb Debrecenben, kezelésen - és már pattanhattam is szüleimmel a varázsszőnyegemre, hogy a megbeszélt időre Debrecenben legyünk, a kórházban.

Amikor Évával a helyszínen találkoztunk, elmesélte, hogy Reni meglehetősen zárkózott, magába forduló kislány, aki emiatt nagyon nehezen mondta ki, hogy mi pici szíve szupertitkos vágya. (Szüleim az előtérben maradtak, hogy ne hozzuk Renit túlságosan zavarba, ha egyszerre egy nagy tömeg idegen ember bezúdul hozzá.)

A kórterembe lépve Renit mélyen a takaró alá bújva találtuk. Gabi, az édesanyja elmondta, hogy pillanatnyilag nagyon rossz a kedve, mert reggel a sejtszáma nem volt elég jó ahhoz, hogy hazamehessen.

Reni értetlenül nézett Évára a takaró alól, hogy mit keres bent nála, ráadásul egy idegennel - velem. Bár Éva emlékeztette őt a dzsinnekre és a Csodalámpára, annyira rossz volt Reni kedve, hogy semmi ötlete nem volt, mit kereshetünk ott, nála, a kórteremben. Szerencsénkre megengedte, hogy megpróbáljunk javítani a hangulatán.

Megkérdeztem tőle, hogy jól tudom-e, hogy alaposan megdörzsölt és szép fényesre egy csodalámpát és kívánt valamit. A válasz egy halk "igen". Ugyanígy válaszolt arra a kérdésemre, hogy emlékszik-e még, hogy mit kért. Ezután következett a nap első csodája: Reni (a kérdésemre válaszul) halkan újra kimondta a kívánságát - "egy tabletet". Megkértem, hogy kukkantson bele a csomagomba, hátha ott lapul benne. Ahogy belenyúlt a zacskóba, látszott az arcán, hogy nem hisz, nem reménykedik semmiben...

Amikor kivette a tablet dobozát, látszott, nem hiszi, nem MERI elhinni a csodát. Úgy kellett bíztatnunk, hogy nyissa ki bátran a dobozt, vegye ki belőle a tartalmát, merje kibontani a belső védőcsomagolást. Eközben hitte el végre, hogy TÉNYLEG teljesült a kívánsága és jelent meg az első mosoly az arcán. A dobozból és a védőcsomagolásból egy 10 colos Huawei MediaPad T3 WiFi + 4G/LTE tablet bújt elő és simult Reni kezébe.
Hogy minél hamarabb munkára foghassa új barátját, segítettem beüzemelni a tabletet. Gabival egy kicsit megküzdöttünk a technikával, mert nehezítette a munkát a Google részéről az egyébként igen jogos és okos gyermekvédelmi policy. Miután végeztünk az alap beüzemeléssel, már "csak" be kellett pattintani a tabletet a zacskóból előbújó tokjába - és végre indulhatott az igazi ismerkedés! Innentől kezdve mintha mi, felnőttek, ott sem lettünk volna... És a péntek reggel a kertünkben frissen szedett (vegyszermentes) paradicsomok sem érdekelték. De ez így volt jó! :)


Búcsúzáskor egy újabb csoda és egy hatalmas ajándék számomra: Reni pici felemelte a fejét, rám mosolygott és integetett! :) Gabi kikísért a kórteremből, és az ajtóban akkora és olyan hosszú ölelést kaptam tőle, mint talán még soha senkitől... Gabi! Örülök, hogy Renin keresztül neked is örömöt tudtunk szerezni!

A folyosón még beszélgettem egy kicsit Évával. Itt talált ránk Gabi (az ágy mellett felejtett hátizsákommal) és hozta a hírt a mégújabb CSODÁKRÓL!
1. Reni szeme CSILLOG!
2. Közölte, hogy "Éhes vagyok!"

Köszönöm, hogy részese lehettem ennek a csodának! Ez a csoda, egy beteg gyerek és a családja öröme, a legegészségesebb kábítószerek egyike - én pedig rá akarok szokni erre a szerre! Remélem, még sok hasonló csodában segíthetek a jövőben! Jeleztem Évának - és ezúton most Önöknek is -, hogy ha már "csak" egy repülő szőnyeg hiányzik egy kívánság teljesítéséhez, örömmel állok rendelkezésre.

Szüleimmel együtt reméljük, hogy sikerült Reni életébe becsempésznünk azt az örömöt, ami végre eljuttatja őt a teljes gyógyulásig. Reni! Ezúton is kívánunk neked további jobbulást, és kitartást, erőt a teljes gyógyuláshoz!

Kitartást és még sok segítőt és segítséget kíván Önöknek a munkájukhoz egy gyakorló nagynéni és (tündér) keresztanyu:

Thury Eszter


Reni nevében is köszönjük szépen Eszternek a támogatást és a megható beszámolót!

Nagy Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2018.08.18.

Krisztián (12 éves, Szerencs)A Szerencsen élő, 12 éves Krisztián már több hónapja a Miskolci Gyerekkórház lakója. Eddig már hosszú időt töltött ágyhoz kötve, s ezért hobbija a netes játékok űzése. Kórházi és az otthoni barátaival együtt szeretett volna játszani!

Ezért a Csodalámpától olyan laptopot kért, amin futnak az általa szeretett játékok. Eljött a várva várt nap, megérkezett a laptop a Miskolci GYEK-be, azon a napon Krisztiánnak semmihez nem volt kedve, mert nagyon rosszul érezte magát. Ezért gondolkodtam rajta, át adjam-e Krisznek az általa már nagyon várt csomagot, melyben a laptop lapult. Hosszas töprengés után arra az elhatározásra jutottam, hogy odaadom neki a laptopot, hátha az ajándék segít kicsit kimozdítani őt a rossz hangulatából.

Nagyon megörült, amikor beléptem kórházi szobájába, s meglátta kezemben a csomagot. Bármennyire is nem érezte magát jól, azonnal ki kellett bontania, mert meg akarta nézni, milyen a laptop. Mikor meglátta, elégedetten nyugtázta, hogy kívülről gyönyörű. Be is kapcsoltuk, megnéztük milyen operációs rendszer fut rajta. S ha már bekapcsoltuk, fel is telepítettük Krisztián kedvenc játékát. Ahogy dolgozott a laptop, a kisfiú szinte percről, percre jobban érezte magát. El is felejtette, hogy még fél órával azelőtt szinte semmihez nem volt kedve. Mindannyiunk örömére, a játék elindult!

Kedves Krisztián!
Mi, akik a Csodalámpa Alapítványnál dolgozunk, nagyon boldogok vagyunk, hogy valami kicsit tehettünk annak érdekében, hogy jobb legyen a hangulatod, jobban érezd magad a kórházi tartózkodásod alatt. S ezáltal reméljük, gyógyulásod is gyorsabban történik.
Mert mi hiszünk abban, hogy ha kis betegeink és szüleik mentálisan jól vannak, akkor a gyógyító teamnek is könnyebb a munkája, s jobban, gyorsabban gyógyulnak kis betegeink.

Ehhez szeretne a Csodalámpa összes támogatója, önkéntese, munkatársa egy kis segítséget adni a kívánságok teljesítésével.


Köszönjük a Firstmed-FMC Kft. ismételt támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018. július 17.

Dániel (5 éves, Csokonyavisonta)Dani egy fa játszóteret kért alapítványunktól családi házuk udvarára, mivel ott szeret leginkább játszani. Egyszer csak érkezett a hír, hogy álma hamarosan valósággá válik, a játszótérkészítő kiszállítja az ajándékot.

Az összeszerelés délelőtt történt, ami után kisfiú rögtön boldogan birtokba is vette új saját játszóterét. Van kétféle hintája, mászóka, kötéllétra és csúszda is, természetesen mindegyiket többször is kipróbálta.

Leld benne sok örömöd Dani!
Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását!


Varga Ákos
kívánság-koordinátor
Csokonyavisonta, 2018.07.14.

Bence Zalán (3 éves, Budapest)A kicsi Zalán álma az volt, hogy a bölcsis társát, Olíviát vihesse komoly autójában egy körre az udvarukon. Hát ezt az álmot kellett megvalósítanunk… sikeresen meg is tettük.

A családhoz egy hétfő délután érkeztem, tudtam, hogy délelőtt a kisfiú komoly kezelésen vett részt, ami a hangulatán meg is látszódott.

Félénksége nem enyhült, így rövidre fogtam a látogatásom, bíztam abban, hogy családi körben gyorsabban feloldódik majd. Anyukától utólag megtudtam, így is történt, Zalán azóta szinte ki sem száll a rendőrautóból , még néha abban is alszik. Ezt először viccnek gondoltam, de a képek tanúsága szerint, ez a valóság!

Sok boldog percet kívánok ennek a kicsi fiúnak és a családjának is!!


Köszönjük a Firstmed-FMC Kft. támogatását!


Málnási Kinga
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.07.16.

Attila Gábor (11 éves, Baja)Attila egy Gepida Mundo Pro 26-os komoly kerékpárt kért a Csodalámpától. Viszonylag sokat kellett várnia, mivel a 2018-as modell még csak most készült a gyárban.

A nagyfiú az elsők között kapta meg ezt az általa kiválasztott típust!

Láttam, hogy nagyon örül ennek a kerékpárnak, amivel már komoly túrákat is lehet tenni. Méreténél fogva sokáig fogja használni. Tegye ezt egészséggel, boldogan!
Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását!


Szabó László
kívánság-koordinátor
Baja, 2018.07.14.


Log in