Beszámolók

Jázmin Natália (15 éves, Miske)Jázmin nyitott, barátságos kamaszlány, ezt a néhány sort ő írta magáról:

Szeretek olvasni, zenét hallgatni, kézműveskedni. Mandalákat színezek, gumikarkötőt készítek és dekopázsolok.

Családját Jázmin betegsége mellett még másik súlyos tragédia is érte! Édesanyjának és neki is sok erőt kívánunk ebben a nehéz időszakban.

Karácsony előtt az általa kért okostelefonnal akartuk felvidítani, kalandosan, de végül sikerült, pénteken kezébe vehette hőn áhított új telefonját!


Köszönjük a Hesse Trade Kft. támogatását, nagy örömet szereztek Jázminnak még az ünnep előtt!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2018.12.21.

Bence (16 éves, Szakmár)


A Csodalámpa Alapítvány két újabb gyermek kívánságát teljesítette. Bence és Patrik testvérek. Bence laptopot, Patrik távirányítós autót kért a Csodalámpától.

Karácsony előtti napon érkeztem meg az ajándékokkal a testvérpárhoz. Előtte való nap lakodalomban voltak a fiuk, de már korán felkeltek, mert izgatottan várták az érkezésem.

Nagy volt az öröm, mikor megérkeztem. Én a laptopot csomagoltam ki, Patrik édesanyja pedig a távirányítós autót szerelte össze. A laptopot és a távirányítós autót azonnal, és szinte egyszerre próbálták ki, örömük határtalan volt. A fiúknak így idén egy nappal előbb jött el a karácsony.

Elköszöntem a családtól, de nagy boldogságot láttam a fiuk arcán. Duplán jó helyre került az adomány, és újból sikerült boldogságot, mosolyt varázsolni beteg gyermekek arcára!


Köszönjük a Batschka Alapítvány és a Lurdy Ház ismételt támogatását!


Szabó László
kívánság-koordinátor
Szakmár, 2018.12.23.

András (12 éves , Szombathely)András nagyon szeret legózni, de a vonatokat is szereti. Ezért egy tehervonatos LEGO volt a kívánsága.

Dzsinnünk még karácsony előtt teljesítette András kérését, nagy-nagy örömet szerezve ennek a kisfiúnak.


Köszönjük Bogdán Barbara, Hódi Gábor és más magántámogatóink segítségét!


Huszárné Török Katalin és László Rita
kívánság-koordinátorok
Szombathely, 2018.12.21.

Viktor (3 éves, Tiborszállás)


A kicsi Viktor, mint egy komoly férfi, egy saját traktorra vágyott, legalább is egy traktor formájú ágyra.

Sikerült a megfelelő bútordarabot beszereznünk, bár a kisfiú sok időt töltött a kórházban, de mikor végre haza mehetett, szobájában várta gyönyörű új ágya. Sikerült igazi meglepetést szereznünk!


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde ismételt támogatását!


Nagyné Éva és Bakonyi Joli
kívánság-koordinátorok
2018.12.21.

Róbert Dániel (9 éves, Debrecen)Robi kívánságteljesítését a gondozónőjének együttműködésével bonyolítottuk le, persze mindezt titokban. Mándoki Móni regisztrálta Robit a Csodalámpa honlapján, majd december 18-án egy kontroll alkalmával orvosával, dr. Szabó Tamás tanár úrral együtt átadtuk a kisfiúnak az ajándékot, egy komoly interaktív robotot, amire már régóta vágyott.

Robi nagyon örült neki, ölelgetett, puszilgatott bennünket. Nem tudni, kinek volt nagyobb az öröme, az ajándékozó kis csapatnak, vagy a megajándékozott Robikának…

Még egyszer nagyon köszönöm, hogy részt vehettem ebben a csodában!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Sütő Betty
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2018.12.19.

Marcell Zsombor (4 éves, Győr)

Zsombort nagyon érdeklik az állatok, a természet, valamint a közlekedési eszközök: főképp az autók, versenyautók. Közvetlen, vidám, kedves és okos kisfiú, aki okosan és együttműködően viszi végig a "kezeléseket".

Amikor megkérdeztük, hogy ha lehetne egy kívánsága, ő mit kérne a Csodalámpa Alapítvány dzsinnjétől, a válasz szinte azonnal megszületett:
-"Egy autót szeretnék kérni!”

Sajnos az utóbbi hetekben a kisfiú nagyon sok időt töltött a kórházban, autója már otthon várta, hogy mikor jön haza kis gazdája. Szerencsére eljött az a nap is, a kisfiú boldogan vette birtokba új autóját, ami épp olyan volt, amit megálmodott.


Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását!Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2018.12.06.

Zsombor családjától az alábbi köszönőlevelet kaptuk:

T. Csodalámpa !

Ezúton is szeretném Önöknek megköszönni kisfiam, Zsombor ajándékát!

Mai napon késő délután értünk haza Budapestről a Szt. László Kórházból és hétfőn már mennünk is kell vissza oda őssejtgyűjtésre... A jövő hétre való lelki "felkészüléséhez" azt gondolom, hogy nagy-nagy segítséget nyújtott az ajándékba kapott elektromos kisautó által okozott örömérzet, boldogság.

Sugárzott az arca, mikor meglátta és alig várta, hogy apukája összeszerelje azt. Tisztelettel köszönjük ezúton is Önöknek / a Támogatónak, aki által ezt megkaphatta!

Üdvözlettel:

Lné D. Krisztina, Zsombi anyukája


Krisztián (17 éves, Balmazújváros)Krisztián, mint korosztályából oly sokan, jogosítványra vágyott. Megkereste azt az autós iskolát, ami iskolájához és lakóhelyéhez is viszonylag közel van, és elkezdte a tanfolyamot.

Rekordgyorsasággal letette a KRESZ vizsgát, gratulálunk neki! Ha így halad, hamarosan a kezébe kapott friss jogosítvánnyal büszkélkedhet.

Kértük, feltétlenül tájékoztasson bennünket az eredményes gyakorlati vizsgáról, és a jogosítvány megszerzéséről.


Sok sikert kívánunk támogatónk, az Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola diákjai nevében is!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2018.10.24.

Dávid György (12 éves, Nagykanizsa)Szinte megismétlődött a tavalyelőtti karácsony. Dzsinnek most is nagyon szép feladat jutott, az ajándékot, amit Dávid kívánt karácsonykor kellett eljuttatnia a kisfiúnak.

Dávid ágyban fekvő beteg. Számára a nagyvilágot a család és a laptopon látottak jelentik. Kicsi teste, mint egy babáé, de az esze, mint egy bölcs emberé. Hatalmas tudás lakik benne, szinte ő is egy kis computer.

Kérése egy új laptop volt, melyen az általa kedvelt játékok is lejátszhatók lennének. A kérést az édesapa munkatársaiból alakult sportkör teljesítette, titokban. Meglepetés volt az édesapa számára, hogy munkatársai a segítői is egyben.

Különleges ember Ő, nincs előtte lehetetlen, heti 3 alkalommal jár, a nagyszülőkkel felváltva, 50km-ről a kórházba a munkája után, s a kisfiúval marad, míg az el nem alszik, eteti, mosdatja, tornáztatja. Nagyon nagy türelme van hozzá, játszik a laptopon, hogy közben Dávid a szemével részese lehessen a játéknak. Dávid - szinte mint egy kis informatikus - érti a gép működését, számok, nevek, adatok számára nem jelentenek problémát. Apuka meg teljesít, nap, mint nap, két éve. Az ő életterük egy kórterem egyik ágya. Itt élik meg az apa-fia kapcsolatot, ami nem mindig könnyű, mert Dávid már egy kis kamasz, így kamaszokra jellemző viselkedést ő is produkálja.

Az átadáson a Nagykanizsai Posta munkatársai is részt vettek, mint adományozók. Velem együtt érdeklődve figyelték az eseményeket. Miután Csaba és az Apuka működőképessé tette a laptopot, Dávid kiválasztotta kedvenc játékát, ránk már nem volt szükség. Hisz a figyelem már az élményeké lett.

Elköszöntünk tőlük, és gondolatainkba merülve tértünk haza családjainkhoz. Dzsinnünk a sarokban ült láthatatlanul, és tudta, most rá már nincs szükség.

A csodát, mint megannyiszor a szülő veszi át és viszi tovább rendületlenül, mint ahogy Dávid apukája is.
Jön ha esik, ha fúj, ha fagy…
Jön, mert jönni kell, amíg lehet…
Köszönjük a Dunántúli Postás Sportegyesület támogatását!

Köszönjük Árkus Mónika és Sánta Csaba személyes jelenlétét a kívánságteljesítésen!


Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Zalaegerszeg, 2018.12.20.

Benjamin (17 éves, Ajka)Beninek hétfőn újra jönnie kellett a kezelőorvosához. Vizsgálat, vérvétel, csupa macera. A nagyfiú egyáltalán nem tudott arról, hogy a mai napon egy új telefon boldog tulajdonosa lesz, édesanyjával titokban szervezkedtem.

Beszélgettünk, aztán egyszer csak előkerült a csodalámpás piros kis táska az ajándékával. Köszönömök áradatát kaptuk, annyira örült.

Csodás volt részese lenni ennek az újabb örömnek!


Köszönjük a BNP Paribas Magyarország és a sütivásáron résztvevő jótékony Csodabogarak támogatását!


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2018.12.10.

Áron (5 éves, Szeged)


Áron legnagyobb örömére, a születésnapján kapta meg a rég óhajtott elektromos autóját. Mit is kérhetne egy komoly férfi hatévesen? Beülős elektromos autót!

Az édesanyával titokban szerveztük meg a látogatásom, igyekeztünk minél nagyobb meglepetést szerezni... sikerült.

A kisfiú öröme határtalan volt, boldogan csomagolta ki az előre összeszerelt ajándékot, és az autó működését azonnal ki is próbálta a szobában. Jó volt osztoznunk az örömében!


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde ismételt támogatását!


Dócziné Magdi
kívánság-koordinátor
Szeged, 2018.12.18.

Ádám (17 éves, Gyulafirátót)


Ádám kívánságteljesítése előtt törtük a fejünket, mit is cselekedjünk, hogy titokban maradjon az ajándékozás és nagy meglepetésben legyen része. Anyukájával füllentettünk egy jókorát: "A doktornő kéri, hogy jöjjön be hozzá..."

A meglepetés óriási volt, megszólalni sem tudott Ádám, amikor látta, hogy a doktornő sehol, de a kívánsága teljesül. Meghatódva vette a kezébe a nagy csomagot, ami a PlayStation 4 játékgépet rejtette.

Mi, akik jelen voltunk, hálásak vagyunk ezért az újabb élményért.


A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni, valamint kollégájuknak, Zoltánnak, hogy személyesen részt vett a kívánságteljesítésen!


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2018.12.14.

Tibor (7 éves, Budapest)


Tibor betegsége ellenére nagyon élettel teli kisfiú. Gyönyörűen beszél angolul is, szeret játszani, mint minden gyerek. A kórházban találkoztunk, meglepetés volt, hogy hozom az ajándékát, egy csodás LEGO City személyszállító vonatot. Több legója is van, ez a mostani az eddigi legnagyobb.

Óriási örömmel bontotta a dobozt, nagy rutinnal kezdte az összeszerelést a használati utasítás szerint. Boldogan látta, hányféleképpen rakhatja össze az elemeket, sok idejét leköti majd.

Mivel közösségbe, iskolába a kezelések miatt még nem járhat, biztosan hozzájárul kedvenc tevékenysége a mielőbbi gyógyuláshoz.


Köszönjük a BNP Paribas Magyarország és a sütivásáron résztvevő jótékony Csodabogarak támogatását!


Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018. december 14.

Roland (6 éves, Sárospatak)


Roland egy X BOX One X játékgépre vágyott, bár idén már nem rendelte őt vissza kórházi kontrollra az orvosa, de amint megtudták, hogy a támogató megvásárolta a gépet… semmi sem állíthatta meg őt / és édesanyját!/ hogy Budapestre jöjjenek.

Autóval Sárospatak nem is volt olyan hosszú idő, mint az a 15 perc, amit Rolandnak a WestEndben várnia kellett, hogy kívánsága teljesüljön! Arcán, minden mozdulatán látszott az izgalom…

Mégiscsak eltelt a várakozási idő, megérkeztek kedves támogatóink a Szintlépés Alapítvány részéről. Az ajándékot rejtő csomag percek alatt Roland kezébe került. A duzzadó táskából sorra kerültek elő az XBOX ONE mellett a játékprogramok és a tartozékok.

Roland képzeletben már játszott is, mihamarabb indult volna haza, hogy beüzemelje a frissen kapott játékot, most ezért volt izgatott.

Gyorsan elköszöntünk és jó utat kívántunk nekik!
Köszönjük a Szintlépés Alapítványnak az ismételt támogatást!

Nagymarosy Gábor
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.12.07.

Milán (3 éves, Miskolc)


A miskolci hároméves Milánka nagyon szereti az autókat. Különösen a piros színűeket! Amikor meglátta a neten, hogy kórházi kis barátnőjének, Cilikének milyen szép piros autót ajándékozott a Csodalámpa, ő is olyan szeretett volna kérni.

Mikulás napjának reggelén a gyerekek ámulva nézték, ahogy begördült a szép piros, zenélő, világítós akkumulátoros autó Milánka és Cilike kórházi szobájának ajtaján. Ugyanolyan, mint a Cilikéé. Cilike meg is kérdezte, hogyan kerül ide otthonról az ő autója. De hamar kiderült, hogy ez az autó egy másik, ez mostantól Miláné!

A kicsi fiú csillogó szemekkel, fülig érő szájjal vette birtokba az ő piros autóját. A kórházi osztály apraja-nagyja osztozott Milán és szülei örömében! Olyan jó volt látni, a két kicsit milyen aranyosan ül és játszik egymás mellett a piros autóban. Milán közölte, hogy az autóban ágyazzanak meg neki, mert ő abban fog aludni éjszaka.

Kedves Milán!
Kívánjuk, hogy legyen sok örömöd ajándékodban, és gyógyulj meg minél hamarabb!


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde ismételt támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018. december 6.

Bence (15 éves, Szeged)


Bence kedvenc időtöltése a kerékpározás, amit legszívesebben együtt a barátaival végez. Így, amikor lehetőséget kapott arra, hogy a Csodalámpa Alapítványtól kérhet valamit, nem kellett sokat gondolkodnia, szinte azonnal rávágta, hogy egy új biciklit szeretne, így nem kellene olyan sűrűn kölcsön vennie az apukája járgányát.

Hogy milyen típusra vágyott, ezt is gyorsan elmondta nekem: egy fekete Mali Skorpio-ra.

Egy szegedi bicikliboltban találkoztunk, ahol már beüzemelték számára a megbeszélt modellt, amire nagy örömmel azonnal fel is pattant, és a búcsúzkodás után boldogan „kerekezett” haza.


Köszönjük a budapesti Szintlépés Alapítványnak, hogy hagyományt teremtve Bence kívánságát is teljesítette!!!


Dócziné Magdolna
kívánság-koordinátor
Szeged, 2018.12.07.

Alexandra Liliána (7 éves, Budapest)


A hétéves törékeny kislány nagy izgalommal, ünnepélyesen felöltözve, koronával a fején várt bennünket. Apró ajándékot is készített az adományozó családnak. Megilletődötten, de nagyon nagy örömmel fogadta az előre összeszerelt babakonyhát. Eddigi élete során most kapta a legnagyobb ajándékát, és ráadásul egy hasonló korú lánytól…

Márton Mira ugyanis a saját születésnapjára nem ajándékot, hanem adományt kért családjától és barátaitól, mert egy beteg kisgyerek álmát szerette volna valóra váltani. A terv sikerült, hálás köszönet Mirának és családjának, akik összefogtak, segítettek a szükséges pénz összegyűjtésében.

Megható volt látni mindkettejük örömét, az adományozóét és a megajándékozottét! A két kislány gyorsan összebarátkozott és használatba vették az ajándékot, a gyönyörű babakonyhát.

A játék Alexandra számára nagy segítség lesz a gyógyulásban, mivel egyelőre még óvodába sem járhat az állapota miatt.

Mielőbbi gyógyulást kívánunk Alexandrának, hogy még sok finomságot készítsen babakonyhájában a családjának.
Köszönjük a Márton család támogatását!


Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018. december 12.

Zalán (14 éves, Szikszó)


Zalán két kezelés közötti kontrollvizsgálatra jött a GYEK-be, ez a nap is úgy indult, mint a többi. Nem is sejtette, milyen meglepetés vár rá, mert éppen ezen a napon érkezett meg a laptop, ami nagy vágya volt már Zalánnak.

A nagyfiú nagyon megörült nekem, amikor széles mosollyal az arcomon közelítettem felé, kezemben a dobozzal, s közöltem vele, hogy ez az az övé.

- S mi van benne? -kérdezte meglepődve.
- Bontsd ki!-válaszoltam.
- Csak, csak nem a laptop?-kérdezte csodálkozva.

És Zalán elkezdte kibontani a jól becsomagolt ajándékot. Olyan jó volt látni, hogy a vérvételtől kicsit megsápadt kamasz fiú arca egyre jobban pirospozsgássá vált, ahogy bontogatta és végül meglátta a csomag tartalmát.

-Nem hittem volna! -mondta elcsukló hangon!

Nagyon - nagyon örült neki, ez látszott rajta! Igazi férfias laptop, mondogatta, s mutatta meg az épp arra jövő nővéreknek, orvosoknak, akik osztoztak Zalán örömében.

Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ajándékodban, s gyógyulj meg minél hamarabb!


Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018. december 9.

Rikardó (16 éves, Mezőtúr)


Rikárdó egy laptopot szeretett volna, sajnos sok időt tölt a kórházban, és fontos neki, hogy ne maradjon le a tanulásban. A laptop segítségével könnyebb lesz lépést tartani osztálytársaival.

A nagyfiú nagyon örült, mikor Ádám a BlackRock Budapest képviseletében átnyújtotta neki az ajándékot. Segített bekapcsolni és elindítani a gépet, de hamar kiderült, hogy Rikárdó elboldogul egyedült is.

Kedves Rikárdó, kívánunk mielőbbi gyógyulást neked, és hogy teljen nagyon sok örömed a szép új laptopodban.


Köszönjük a BlackRock Budapest ismételt támogatását!

Köszönjük Siska Ádámnak, hogy személyesen részt vett az ajándékozáson!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.11.29.

Regina Diána (15 éves, Cegléd)


Regina egy laptopot szeretett volna, sajnos sok időt tölt a kórházban, és fontos számára, hogy tudja tartani a kapcsolatot családjával, barátaival, és iskolatársaival. Persze nem csak kapcsolattartásra fogja használni ezt a gépet, hanem tudja, a tanulásban is nagy segítségére lesz ez a masina…

A nagylány nagyon örült, mikor Ádám a BlackRock Budapest képviseletében átnyújtotta neki az ajándékot, és segített bekapcsolni és elindítani a gépet. Közben Regina mesélt magáról egy kicsit, egy bájos kamaszlányt ismertettünk meg a személyében. Gyorsan elszaladt az idő, és sajnos már indulnunk kellett.

Kedves Regina, kívánunk mielőbbi gyógyulást neked, és hogy teljen nagyon sok örömed a szép új laptopodban.


Köszönjük a BlackRock Budapest ismételt támogatását!

Köszönjük Siska Ádámnak, hogy személyesen részt vett az ajándékozáson!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.11.29.

Olivér Krisztofer (17 éves, Salgótarján)


Fotó: Szamosi András

Olivér már másodszor küzd a betegséggel, de hősiesen tűri a kezeléseket és azt tervezi, ha végre hazamehet, akkor a saját szobájában elhelyezett tévén olyan műsort néz majd, ami neki tetszik.

Amikor ehhez a kívánsághoz kerestünk támogatót, a Provident Pénzügyi Zrt. felajánlotta a segítséget és maga Szirmák Botond, a cég vezérigazgatója vállalta a kérés teljesítését. A kórházba nem ment egyedül, magával invitálta Szellő Istvánt, az RTL Klub híradó műsorvezetőjét. Ők ketten ugyanis a Marquard Média egyik rendezvényén a Csodalámpa Alapítvány jótékony nagyköveteiként a Csodalámpa mellett kampányoltak.

Kíváncsi tekintetek követték a két urat, amikor kezükben a nagy dobozzal, folyosóról folyosóra vitték Olivér szobájába az ajándékot. A nagyfiú is először meglepődött a híresség láttán, de azután, mintha régóta ismernék egymást, megbeszélték a legújabb műsorokat, értékelték a tévécsatornákat. Olivér elmesélte, milyen kezeléseket kap, már szeretne nagyon hazamenni és természetesen kipróbálni a televíziót. Szirmák Botond úr átadta a munkatársai jó kívánságait, ami most nagyon is ráfér Olivérre. Bár nagyon nehéz helyzeteket él át, de vidáman mesélt magáról.

Amikor minden fényképet elkészítettünk, akkor a nagypapa élettársát megkérdeztük, szeretne-e valamit ő is hozzátenni. A hölgy leült Olivér mellé és nagyon határozottan elmondta, hogy ezeknek a gyerekeknek, fiatalembereknek nagyon nagy szükségük van a megértésre, a türelemre, amit a szülőknek akkor is meg kell adniuk, ha már úgy érzik, hogy az erejükből erre nem telne. Mert a szeretet, az odafigyelés segít gyógyulni. Ezektől az igazán valódi és megható, egyben bölcs szavaktól szinte mindannyiunk szeme könnyes lett.

Kívánjuk Olivér, hogy mielőbb legyél túl a kezeléseken és kedvedre nézhesd a jobbnál jobb filmeket!
Köszönjük a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója, Szirmák Botond, a munkatársai és Szellő István támogatását, hogy az ajándék átadásával színesítették Oliver hétköznapjait.


Felkai Márta
Budapest, 2018. november 22.

Archive


Log in