Beszámolók

Géza (18 éves, Szirák)


Gézu nagyfiú, egy laptopot kért a Csodalámpától.

Nagy volt a meglepetés, mikor egy kontroll vizsgálat alkalmával, egy hölggyel együtt leptük meg őt a zsúfolt ambulancia folyosóján.

A támogató képviselője átadta a fiatalembernek a gyönyörű új laptopot tartalmazó dobozt. Gézu a meglepetéstől alig tudott megszólalni, szerényen, mosolyogva köszönte meg a laptopot.


A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni!


Pallag Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.12.18.

Emese (15 éves, Tóalmás)


Emese édesanyja így emlékezik a kívánságteljesítésre:

„Emese régi álma volt egy szép fésülködő asztal. Ballagási ajándék lett volna… Sajnos a műtét éppen a ballagás előtti héten volt, így az egész elmaradt, az ajándékozás is. Amikor az Alapítvány önkéntese megkeresett minket a kórházban, első gondolata volt ez az asztal. Külön öröm számára, hogy éppen Karácsony előtt kaphatta meg, és az is, hogy - mint megtudtuk - iskolások voltak az adományozók. Köszönjük szépen!”

Csodálatos összefogással sikerült valóra váltanunk ezt a kívánságot is, valódi örömet szerezve a nagylánynak.

A budapesti Piros Iskola diákjai, tanárai, a szülők összefogtak, hogy még szebb ünnepet szerezzenek Emesének, saját ajándékukról lemondva gyűjtötték az adományt!


Köszönjük magántámogatóinknak, a Piros Iskola tanulóinak, a szülőknek, hogy hagyományt teremtve, immár harmadik egymást követő évben ismét segítettek csodalámpás gyerekek álmának teljesítésében!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019.12.19.

Dzsenifer (12 éves, Járdánháza)


Dzseni komoly betegségben szenved, egy kontroll alkalmával beszéltem neki az alapítványról. Nagyon megörültek anyukájával, hogy van egy ilyen lehetőség az életükben. Hosszas gondolkodás után egy okos TV-t szeretett volna, ez volt december elején.

Ezután szinte „fénysebeséggel „érkezett meg hozzám az ajándék, hogy átadhassam a nagylánynak. Már nagyon közel volt a karácsony, így végül a két ünnep között történt meg a találkozás, de még így is betették a karácsonyfa alá, de csak lapjával, hiszen ez az okostévé nagyméretű.

A kívánságteljesítésnél hatalmas volt az öröm, Édesanyja el is érzékenyült, Dzseni viszont fülig érő szájjal hagyta hátra a kórházat.

Mindenkinek áldott karácsonyt és boldog új évet kívánnak!


A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni!


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2019.12.27.

Dominik (13 éves, Miskolc)


Dominik még kórházban volt december elején, mikor meséltem neki az alapítványról, és nála is hamar eldőlt, mi lesz a kívánsága: egy laptopot kért.

Siettem is, hogy hamar meglegyünk a papírokkal, hátha karácsonyra megérkezik a várva várt ajándék… Ezután nagyon örültem, hogy ilyen gyorsan teljesíthettem a kívánságot, szüleivel szervezkedtünk, kikérték az iskolából, és sikerült átadnom az ajándékát még karácsony előtt.

Hatalmas öröm volt látni Dominikot, nem tudott betelni a laptop látványával, el sem hitte, hogy az az övé. A nővérkék is annyira boldogok voltak, hiszen Dominik hamar hozzánk nőtt, bár az ismeretség még friss, de nagyon megszerette mindenki az osztályon.

Szüleivel együtt kívánnak áldott, békés karácsonyt mindenkinek, és boldogságban teli új esztendőt!


A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni!


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2019.12.20.

Bernadett (16 éves, Füzesgyarmat)Ez igazi meglepetés volt a mai nap Berninek, aki nem is sejtette, hogy ilyen hamar teljesül a kívánsága.

Amikor belépet a szobába, nagyon csodálkozott, hogy a hölgyek, Óbert Ágnes és Bánhegyi Katalin hozzá jöttek és még a száján is kicsúszott:
- Te jó ég, mit csináltam?!

Nagy örömmel fogadta az ajándékot, a csodálatos Huawei mobiltelefont, és egy igazán jó beszélgetés kerekedett, ahol kicsit mesélt magáról és a megpróbáltatásairól.

Berninek szívből jó egészséget kívánunk!


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását, kollégáik személyes jelenlétét a kívánságteljesítésen!


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.12.12.

Balázs (4 éves, Budajenő)


Az ötéves Balázs kívánsága karácsony előtt teljesült, a kisfiú nagy-nagy örömére.

Kérése egy „hatalmas” távirányítós tűzoltó autó volt. Nagy lelkesedéssel kezdte kicsomagolni az ajándék dobozát, ám mikor megakadt a bontásban, elfutott apukájához, aki egy csavarhúzóval sietett a kisfiú segítségére.

Balázs nagy ámulattal csodálta meg a kiszabadított gyönyörű autót.


Köszönjük a Szintlépés Alapítvány ismételt támogatását, melynek segítségével valóra válhatott Balázs álma!


Sulija Anikó és Piacsek István
kívánság-koordinátorok
Budajenő, 2019. december 18.

Alex Botond (3 éves, Budapest)


Alex, akit a család Botinak hív, egy nagyon kedves és udvarias kisfiú, akinek minden vágya, hogy egy olyan tűzoltó autóval játszhasson, aminek külön vízspriccelője is van.

Botit testvérével és édesanyjával együtt a belvárosi Fashion Street karácsonyi rendezvényére hívtuk, hogy közösen kapcsolhassuk fel az ünnepi világítást. A vendéglátóink meleg teával és süteménnyel fogadtak bennünket az igen csak csípős hidegben.

Egy kis melegedés után kimentük a rendezvény helyszínére, ahol már nagyon sokan gyülekeztek, hogy velünk együtt ünnepeljenek. Egy izgalmas bűvészmutatvány után Harsányi Levente műsorvezető a színpadra szólította a Csodalámpát és persze Botit, hogy a közönséggel együtt teljesíthessük Boti álmát.

Dr. Balázs László, az Immobila Zrt. vezérigazgatója már ismerősként köszöntött bennünket, hiszen évek óta egy-egy csodalámpás gyermek a rendezvény kiemelt vendége, akit a szervezők megajándékoznak. Ezután Botié lett a főszerep, s egy kis segítséggel felkapcsolhatta a díszvilágítást.

A gyönyörűen megvilágított épületek homlokzata karácsonyi fényekbe öltözött. Az élményeket fokozva Balázs László úr átadta Botinak az igazi tűzoltó autóhoz szinte mindenben hasonlító távirányítós játékot, mely tökéletes mása a valódi fecskendőknek és még vizet is spriccel. Az élethűségről világító lámpák és hangjelzés gondoskodik, sőt még a létra is kihúzható.

Bár ott azonnal feltéptük a díszcsomagolást, hogy a közönség is láthassa az ajándékot, Boti arcán azonban látszott, már nagyon szeretné kipróbálni. Erre egy picit várni kellett, hiszen még csak most következett a szenzáció, a Télapó a háztetőről leereszkedett a közönség közé és ajándékokat osztott a gyerekeknek. Boti nem akart közel menni hozzá, talán egy kicsit megilletődött, meg el is fáradt, igazából ő már gondolatban otthon járt, ahol a tűzoltó autóval játszhatott.


/ 4
Köszönjük a Fashion Street üzemeltetőjének, az Immobilia Zrt.-nek az ajándékot, mellyel valóra váltották Boti álmát és egy kis karácsonyi hangulatot varázsoltak a számára.Felkai Márta
Budapest, 2019. december 6.

Adrián (6 éves, Miháld)Adrián nagyon szereti a meséket, különösen azt, amiben kedvencei, a Verdák autók szerepelnek…

Így alapítványunktól is ehhez a meséhez köthető dolgot kért, Verdás ágyat.

Találtunk is egy csodálatos ágyat, a Disney meséből Villám McQueen-t. Összeszerelés után a kisfiú boldogan vette birtokba új ágyát, ami nem csak gyönyörű, hanem elmondása szerint kényelmes is.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019.12.15.

László (17 éves, Miskolc)


Lacikának egy kontroll alkalmával meséltem az Alapítványról, mivel informatikai szakközépiskolába jár, és ezen a területen is szeretne továbbtanulni, szinte egyből rávágta, hogy egy laptopot szeretne.

Hagytam egy kis időt, hogy gondolja át, egy-két nap múlva jött az üzenet, hogy a TV-je elromlott, ezért inkább azt szeretne. Na, ezért kell jól megfontolni, mi lesz végül a kívánság…

Ezért nagyon gyorsan belehúztunk, bejelentettem a kérést, hátha karácsonyra teljesülni fog. Ünnep előtt, december 20-án átvettem a hatalmas okos televíziót, és sikerült átadnom még aznap.

Hatalmas öröm volt ez az egész családnak. Édesanyja annyira izgult, hogy kikotyogta a gyereknek, mi is valójában a hirtelen találkozásunk oka…

De ettől még hatalmas meglepődést, meghatódást, és örökké hálás boldog pillanatokat éltünk meg együtt.

Lacika és szülei mindenkinek békés, áldott ünnepeket kívánnak és boldog új esztendőt!


A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni!


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2019.12.20.

Viktor (3 éves, Tiszalök)


Viktorkának súlyos betegsége miatt hosszú időt kellett kórházban töltenie…

Sok minden történt ez alatt az idő alatt, az is, hogy nagyon megszerette az egyik ottani játékot, a piros Porsche beülős autót. Így amikor megkérdeztük, mi lesz a kívánsága, szinte azonnal rávágta, olyan autó, amit a kórházi folyosón is használhatott.

December közepén, mire hazaért a kórházból, már otthon várta az a szuper járgány, amire olyan nagyon vágyott.

A képek is mutatják a kisfiú nagy-nagy örömét!


Köszönjük a CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. segítségét, hogy az általa szervezett sütivásár résztvevőinek adományából teljesülhetett Viktor kívánsága.


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019.12.16.

Tibor (9 éves, Záhony)


A 9 éves Tibi LEGO rakodógépre és LEGO kombájnszállítóra vágyott.

A kívánságteljesítésre a budapesti Tűzoltó utcai Gyermekklinikán került sor, a kifiúval éppen vizsgálat után tudtunk találkozni, várakozással és örömmel fogta a kezébe a LEGO dobozokat!

Kicsit megilletődött, ugyanakkor kijelentette, hogy még aznap nekilát összerakni az apró LEGO elemeket!

Igazán jó érzés volt látni Tibi örömét nekünk, önkénteseknek is, hála az élményért!


A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő LeasePlan Hungaria Zrt. különleges felajánlásként Csodabogár-regisztrációjával szeretne 25 gyerek kívánságteljesítéséhez hozzájárulni, melyből most Tibi álma válhatott valóra.

https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Esemenyek/182


Kiss Edit és Pap Ferenc
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019.12.11.

Szabolcs (12 éves, Hajdúböszörmény)Szabolcs komoly fiatalember, aki azért természetesen szeret játszani, de megtudtuk, hogy a család régi X BOX játékgépe már nagyon elavult, így a Csodalámpától a legújabb X BOX One X –t kérte, természetesen játékokkal. Kívánsága egyik budapesti középiskola diákjainak összefogásával teljesülhetett.

Az ajándékozásra egy kórházi kontrollvizsgálat után végül az irodánkban került sor, ahová természetesen a családon kívül meghívtuk az iskola képviselőit is.

A két diák izgatottan várta Szabolcsot, örömmel adták át neki a hatalmas dobozt, amiben a játékgép lapult.

Láthatóan nagy volt a boldogság, a kisfiú azt tervezgette, hogy hazaérve azonnal beüzemeli új játékát.
Köszönjük az Európa 2000 Középiskola diákjainak, tanárainak és szülői munkaközösségének, akiknek összefogásával Szabolcs álma is valóra válhatott!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.12.16.

Renáta (14 éves, Törökszentmiklós)Renáta, mint korosztályából oly sokan egy laptopra vágyott.

Nem is gondolta, hogy kívánsága még karácsony előtt teljesülhet, meglepődött, amikor édesanyja arra kérte, maradjon otthon az iskolából, mert érkezik az ajándéka.

Nagy volt a boldogság, amikor a támogatókat képviselő hölgy átadta számára a gyönyörű új laptopot.


A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019.12.19.

Nikolasz (9 éves, Budapest)


Nikolasszal, aki egy 10 éves életvidám kisfiú, októberben találkoztam először. Elmesélte, hogy magántanuló, mert általános állapota mellett még egy súlyos betegség lépett fel nála, a Tűzoltó utcai Klinikán kezelik. Hosszan beszélgettem vele, így megtudtam, nagy segítség lenne számára egy olyan okostelefon, amelyre vakok számára kifejlesztett program telepíthető.

Ekkor a Csodalámpa dzsinnjei munkába kezdtek, és kiderült, hogy van olyan iPhone telefon, amelyre
a Vakok Intézete telepíteni tud programokat és útmutatást ad annak használatához.

Amikor Nikolasz kezébe vette a mobilt, első kérdése az volt, hogy milyen színű a telefon, elmeséltem, hogy óarany és ez a karácsony egyik meghatározó színe. Elgondolkodva forgatta, megtapogatta és tetszését kifejezve egy széles mosollyal köszönte meg.

Sok örömet kívántam a használathoz, és mielőbbi gyógyulást a kis embernek!


Köszönjük Herendi Gábor támogatónknak, hogy a születésnapjára meghívott barátai és vendégei összefogásával teljesülhetett Nikolasz álma is.


Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2o19. december 13.

Máté (17 éves, Bánk)A 18 éves csillogó szemű, életvidám, optimista Máté a továbbtanulásához nagyon hasznos, „mindent tudó” tabletre vágyott. A kívánságteljesítésre a budapesti Tűzoltó utcai Gyermekklinikán került sor.

Máté az aznapi fájdalmas beavatkozás ellenére is fülig érő szájjal várt minket, hiszen tudta, miért érkeztünk! Izgatottan vette át tőlünk az ajándékot, és még izgatottabban bontotta ki a dobozt! Megpillantotta a tabletet és ragyogó szemmel simogatni kezdte! Úgy jöttünk el, hogy biztosak voltunk abban, hogy Máté egész délután a tablettel töltötte az idejét.

Szívmelengető érzés volt látni Máté örömét, hála az élményért!


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását!


Kiss Edit és Pap Ferenc
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019.12.11.

Márton (17 éves, Erdőkertes)


Marci komoly nagyfiú, aki sokat számítógépezik, tanul, játszik, chatel. Ezekhez a tevékenységekhez szüksége volt egy kényelmes GAMER székre.

Az ajándékozásra a Tűzoltó utcai Klinikán került sor, ahol kezelést kapott. Alig várta, hogy végre haza mehessen, megígérte, első dolga az lesz, hogy összeszereli a széket. A képek tanúsága szerint nagy volt a boldogság!

Az édesanya így emlékezik erre:

„Marci nagyon régóta vágyott egy ilyen gamer székre, de sajnos ezt nem tudtuk neki teljesíteni. Annyi mindent szeretne az ember megadni gyermekének amit kiejt a száján, csak hogy a sok fájdalmat és szörnyűséget amit átélt és ami még előtte van, kicsit is elfelejtse és boldogabbá tegye.

Jó érzés, hogy vannak ilyen emberek Magyarországon akik ebben tudnak segíteni. Még egyszer nagyon szépen köszönjük a Csodalámpának és az adományozó kedves ismeretlennek is.”A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019. 12.18.

Enikő Dorottya (17 éves, Budapest)Nem olyan régen a Csodalámpa Alapítvány ismét valóra váltotta egy fiatal régi kívánságát.

Enci már időtlen idők óta vágyott egy tabletre, ami segítségével tanulhat, barátaival chatelhet, és persze elfoglalhatja magát a kórházi benntartózkodása során. Elmélyedt a műszaki cikkek világában, a netről választott egy Huawei tabletet, majd izgatottan várta, mikor teljesül a kívánsága.

Mikor beléptem a kórházi szobájába, meghatódva vette át az ajándékát, nagyon boldog és vidám volt.


Köszönjük a Szintlépés Alapítvány ismételt támogatását, melynek segítségével valóra válhatott Enci álma!


Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.12.04.

Botond (8 éves, Budapest)


Botond egy igazi vagány, élénk kisfiú, aki imád legózni. Bent fekvése során is mindig nála volt az éppen aktuálisan kedvenc lego szettje.

Amikor megtudta, hogy lehetősége van valamit kívánni az alapítványtól, Botond szinte egy egész kisfüzetet tele írt, melyik legót szeretné. A sok jó ötlet közül hosszas gondolkodás után végül a Star Wars Halálcsillagot választotta. Izgatottan várta az ajándékot, vajon megérkezik-e karácsony előtt…

Amikor meglátta a kezemben a hatalmas dobozt, boldogsága határtalan volt. Az édesanyja, s mi, akik tanúi lehettünk az ajándék átadásának, együtt örültünk Botonddal!!


Köszönjük a Kocka Store támogatását!


Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.12.11.

Zsófia Mónika (12 éves, Kecskéd)


2019. november 30-án a Komárom-Esztergom megyei Kecskéd községbe mentünk, hogy teljesítsük az alapítványhoz érkezett 4039. kívánságot.

Ebben a kis faluban, szerető és gondos családja körében él a 13 éves Zsófi, aki két éve kerekes székbe kényszerült az izomgyengeséget okozó betegség következtében. Zsófi korábban balettozott, néptáncolt, lovagolt, a családjával sokat kirándultak, vízi túráztak. Bár betegsége korlátozza a mozgásban, intenzíven éli meg a mindennapokat, és családján kívül ehhez sok támogatást kap osztálytársaitól, ismerőseitől.

Együtt érkeztünk a családhoz a fiatalok által is kedvelt youtuberrel, az „Anett és Ancsa” duóból ismert Pollával. Zsófi évek óta dédelgetett álma ugyanis az volt, hogy találkozzon vele és ennek a találkozásnak a megszervezéséhez kérte családja a Csodalámpa segítségét.

Polla szívesen vállalta a felkérést, és miután sikerült mindenkivel egyeztetni a megfelelő időpontot, készen állt a meglepetést. Zsófi reagálását nehéz lenne pontosan leírni, de aki megnézi a Polla és az általunk készített videókat, azok mindent elmondanak a találkozásukról.

A meglepetés és apró sírás után bizony sok idő kellett ahhoz, hogy Zsófi elhiggye, teljesült az álma. A Pollától kapott ajándékok újra és újra fel fogják idézni ennek a napnak minden pillanatát.
Köszönjük Pollának és édesanyjának, hogy vállalták az utazást és teljesítették Zsófi álmát. Külön köszönet Kovács Marián úrnak, aki eljuttatta a levelünket Polláékhoz.


Felkai Márta és Radics Zoltán
kívánság-koordinátorok
Kecskéd, 2019. november 30.

Zoltán (14 éves, Püspökladány)Zoli nagyfiú, akinek mindene az informatika és programozás, ebben az irányban szeretne tovább tanulni. Erre gondolva a Csodalámpától egy laptopot kért.

Aznap vizsgálatra jött a klinikára, amikor megleptem az ajándékával. Nagyon örült neki, egy álma vált valóra ezzel a kívánsággal.


Köszönjük a Schneider Electric támogatását!


Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2019.11.25.


Archive


Log in