Beszámolók

Zsombor (11 éves, Hajdúsámson)


Zsombor egy nagyon kedves, szerény fiú. Betegsége miatt hosszú időt fog eltölteni kórházban. A tanuláshoz, filmnézéshez, netes játékokkal való játszáshoz kért segítséget a Csodalámpától.

Régi vágya volt, hogy legyen egy saját laptopja. Most, hogy több hónapig bent kell lennie a kórházban, "még hasznos dolog is" mondta Zsombor, bár igazából nem is hitte el, hogy álmodhat-e olyan nagyot, hogy kérjen egy laptopot a Csodalámpától. A kisfiú és apukája örömmel és kedvesen fogadtak, amikor egyik reggel a szokottnál korábban léptem be kórházi szobájuk ajtaján, kezemben egy táskával. Zsombi szeme azonnal megakadt a fekete táskán.

Meg is kérdezte, hogy mi van benne. Mondtam, hogy egy laptop. Következő kérdése az volt: meg tetszik mutatni? Hát persze! Feleltem és kinyitottam a táskát. De szép! Mondta szinte sóvárgó hangon. Ez is Csodalámpás ajándék? Igen, Válaszoltam. S ez után hosszú csend következett. Valószínűleg nem mert tovább kérdezősködni csak hümmögött az orra alatt. Aztán összeszedte magát és újabb kérdést tett fel. Ezt a laptopot ki fogja ajándékba kapni? Hát Te! Szaladt ki a számon. Zsombi ekkor már elmosolyodott, de úgy tűnt, hogy nem egészen fogja fel a dolgot. Egészen addig, amíg az ölébe nem tettem a fekete táskát, a laptoppal. Tessék Zsombi, ezt az ajándékot a Csodalámpa küldi Neked.

Le sem tudom írni, mennyire boldog volt Zsombor, és hogy mennyire örült az ajándéknak.


Köszönjük magántámogatóinknak, hogy Zsombor kívánsága is teljesülhetett!


Tatárné Zsuzsi
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2020. augusztus 24.

Ramóna (18 éves, Miskolc)


Ramóna kívánsága egy laptop volt. A 18. születésnapja után pár nappal sikerült teljesíteni nagy álmát.

Nagyon nagy pillanat volt, látni azt, hogy mennyire felhőtlen boldogsággal tud örülni, leírhatatlan érzés ilyenkor ez nekem. Ramóna betegségét lassan egy éve diagnosztizálták és azóta többször élvezhette kórházunk vendégszeretetét. Rami gyermekotthonban élt jó pár évig, 18. születésnapján költözött el egyedül Budapestre szerencsét próbálni. Így a nagyvilágban, messze a szeretett emberektől jó hasznát fogja tudni venni a laptopnak, kapcsolattartásként.

Szerettem volna vele jót tenni, segíteni rajta, örömöt okozni, ha csak annyival is, hogy mesélek Neki a Csodalámpáról. Úgy gondolom, ez sikerült. Nagyon szépen köszöni mindenkinek, akinek valamilyen szerepe volt abban, hogy megkapja ezt a csodamasinát.


Köszönjük, hogy az adományozó FGSZ Földgázszállító Zrt. segített nekünk valóra váltani Ramóna álmát!


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2020.08.10.

Máté (16 éves, Nyíregyháza)Mátét kevésbé ismerem még, de úgy látom, minden rendben lesz vele a kezelések alatt.

Mivel ő sem tud iskolába járni, azonnali kérdésként merült fel benne, hogyan fogja tartani barátaival a kapcsolatot. Persze, hogy egy telefonra esett a választása. Kérése egy Iphone készülék lett.

Ezzel a telefonnal már nincs akadálya, lehet beszélgetni az osztálytársakkal, bandázni a haverokkal természetesen kizárólag csak online.


Köszönjük Pradarics Tamásnak, hogy az elmúlt évek versenyei kapcsán Csodabogárként futott a csodalámpás gyerekekért, így a barátaival együtt összegyűjtött adományból teljesülhetett Máté álma.


Bobkó Stella és Nagyné Éva
kívánság-koordinátorok
Nyíregyháza, 2020. augusztus 26.

Ivett (18 éves, Biharkeresztes)Ivett már kész hölgy, aki nagy bátorsággal és kitartással állja a kezelések sorát.

Most viszont a helyzete nehezebbre fordult, ezért kért alapítványunktól egy telefont. Ezzel a nagyon szuper készülékkel már barátaival is a tudja tartani a kapcsolatot.

Ezúton is kívánok neked minden jót Ivett!


Köszönjük Mészáros Tibor támogatónknak, hogy Kasza Tibivel közösen szervezett Vaku-árverés bevételéből teljesülhetett Ivett kívánsága!

Bobkó Stella és Nagyné Éva
kívánság-koordinátorok
Biharkeresztes, 2020. augusztus 28.


Milán (5 éves, Tiszaszentmárton)Milán nagyon kedves és aranyos kisfiú. Erős és bátor a kezeléseket is nagyon jól viseli!

Nagy álma volt egy kis elektromos autó, mivel már látta nálunk az osztályon és nehezen akart kiszállni belőle, nem is kérhetett mást a Csodalámpától. Most már boldog önfeledt autózások vehetik kezdetét.

Régen láttuk így örülni ezt a bátor kislegényt. Kívánok Neked minden jót, drága Milán!


Köszönjük II. Irodalmi estünk kedves közönségének, magántámogatóinak és fellépőinek - Juhász Annának, Kepes Andrásnak, Kelle Botondnak és Pallaga Józsefnek - a felejthetetlen Haris parki estét. Köszönjük, hogy segítségükkel teljesíthettük Milán álmát.

Bobkó Stella és Nagyné Éva
kívánság-koordinátorok
Tiszaszentmárton, 2020. augusztus 24.

Lilla (10 éves, Debrecen)


Lilla egy tündéri kislány, akit a SOTE II. számú Gyermekklinikáján kezelnek. Ott látogattam meg, hogy átadhassam neki a Csodalámpa ajándékát.

A kislány vágya egy Xbox konzol volt, melyet azért is szeretett volna nagyon, mert így a kórházban is kikapcsolódhat, önfeledten játszhat, ahol felbecsülhetetlen érték egy kis szórakozási lehetőség, vidám időtöltés a kezelések, a gyógyulás hosszú és nehéz időszakában.

Lilla öröme határtalan volt. Izgatottan bontotta ki ajándékát, majd boldogsága tovább fokozódott, amikor a konzol mellett megpillantotta kedvenc Minecraft játékát is.


Köszönjük II. Irodalmi estünk kedves közönségének, magántámogatóinak és fellépőinek - Juhász Annának, Kepes Andrásnak, Kelle Botondnak és Pallaga Józsefnek - a felejthetetlen Haris parki estét. Köszönjük, hogy segítségükkel teljesíthettük Lilla álmát.

Beregi Györgyi
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.09.02.

KLÁRA (17, PIRICSE)

Egy ajándék átadásra indultunk Nyíregyházáról, melyet anyukája elmondása szerint már nagyon várt a 17 éves Klára.

Érkezésünket örömmel fogadták, hisz a laptopra nagy szükségük van. Klára betegsége okán sok időt tölt a kórházban. Az ajándékot kicsomagolás után - melyet testvérei is érdeklődve figyeltek - boldogan tartotta ölében a nagylány.

Kívánjuk, hogy sok öröme teljen benne!

Klára arca, mindent elárul. Hálásan köszöni a Csodalámpának és támogatóinak ezt a szép ajándék laptopot.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek nagylelkű támogatását, melynek köszönhetően Klára álma is valóra válhatott!Alagi Enikő és Alagi János
kívánság-koordinátorok
Piricse, 2020. augusztus 14.

ÁKOS (3, ABAÚJKÉR)

Ákoska, pici törékeny, sérülékeny kisfiú. Nem régen költöztek új házba, és az udvaruk kialakítása még folyamatban van.

Mivel nem mehet óvodába, így a kérése egy kültéri játszótér volt, csúszdával, hintával, Egy meleg nyári napon meg is érkezett hozzá, a várt ajándék! Nagy izgalommal fogadta a pici fiú, először félénken ment fel a létrán, hogy lecsúszhasson, később már nagyon bátran vette birtokba az ő saját játszóterét!

Nagyon jó helyre került a játszótér, mert így a betegség ellenére otthon is tud önfeledten játszani kis barátaival, akik meglátogatják.

Ákos nevében is hálásan köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház támogatását, az ő segítségükkel válhatott valóra egy beteg kisfiú kívánsága!
Kónyáné Timi
kívánság-koordinátor
Abaújkér, 2020. augusztus 5.

Zsolt (6 éves, Beret)Zsolt gyógykezelése hosszú ideig eltart majd, ezért sok időt fog még kórházban, ágyban tölteni.

A kisfiú az egyik kis betegtársánál meglátott egy tabletet, ami szintén Csodalámpás ajándék volt, azóta az jár a fejében, hogy ő is szeretne egy ilyet. Mert, ahogy mondta: „Milyen jó lenne, ha addig, amíg kórházban kell lennie, meg persze utána is, ha a mesefilmeket, meg a játékokat nem az anyukája telefonján kellene nézegetni, hanem a saját tabletjén. Ennek persze Zsoltika anyukája is nagyon örülne. Ígértet kaptunk, hogy nagyon jó és szófogadó fiú lesz, csak hagy kaphasson ő is ajándékba a Csodalámpától egy tabletet. Valóban Zsolti nagyon jó és szófogadó kisfiú. Igazán megérdemli, hogy a Csodalámpa Dzsinnje megajándékozza őt.

Mikor eljött a nagy nap, a kisfiú meglepetésében és örömében meg sem tudott szólalni. Csak a szeméből kicsorduló örömkönnyek láttán lehetett sejteni, milyen boldog! A tablethez járt még egy focis tok, aminek szintén nagy sikere volt. Természetesen azt is azonnal használatba vette, hogy „a tok megvédje a masinát az esetleges balesetektől,” ahogy Zsolt fogalmazott.


Hálásan köszönjük a támogatást a LeasePlan Hungária Zrt. vezetőinek és munkatársaiknak, mellyel örömet okozhattunk a kislegénynek!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2020. augusztus 24.

Réka Krisztina (14 éves, Martonvásár)Réka egy aranyos, mosolygós 14 éves nagylány, akinek vágya egy új mobiltelefon volt.

Hétvégén érkezett hozzá a "Csodalámpa különítmény" a kívánságteljesítésre egy meleg augusztusi napon. Réka és kedves családja szeretettel fogadott minket, és Réka öröme határtalan volt, amint a képen is látszik.

Minden jót kívánunk neki és családjának, és kellemes időtöltést a nyár hátralévő napjaiban!


Köszönjük magántámogatóink segítségét, akikkel együtt teljesíthettük a nagylány kívánságát.


Márkus Mónika
kívánság-koordinátor
Martonvásár, 2020.08.22.

Dominik (12 éves, Pápa)


Dominik nagyon izgalmas kéréssel kereste meg a Csodalámpát.

Az RTL Klub sorozatának a Drága Örökösöknek a forgatásán szeretett volna részt venni, és találkozni két nagy kedvenc szereplőjével, Szappanos Tibivel, akit nagyon szeret a vagány stílusa miatt, és Varga Vilmossal.

Július 25-én végre eljött a várva várt nap. Dominik már jó előre összeírta a kérdéseit, hogy biztosan ne felejtsen ki semmit.

Kora délután érkeztünk meg a forgatás helyszínére, ahol nagy szeretettel fogadott bennünket a stáb. Dominik beülhetett abba a terembe, ahol a forgatás zajlott, és onnan figyelhette az eseményeket.

Vilmos nemsokára befejezte a jelenetét, és a következő felvételig volt egy kis szabadideje Dominikkal beszélgetni. Remekül megtalálták a hangot, Vilmos még az elérhetőségét is megadta Dominiknak. Hamarosan Szappanos Tibi is megérkezett. A közös fotók után Dominik Tibivel is beszélgetett kicsit, de a színésznek mennie kellett, mert az ő jelenete következett.

A forgatáson az RTL Klub Fókusz stábja is jelent volt, akik készítettek Dominikkal egy rövid kis interjút. Gyorsan elrepült a délután, Dominik még maradt volna, de Pápáig még hosszú út várt rájuk, így a családnak indulnia kellett.
Hálásan köszönjük Hámori Barbara showrunner rendező, írónak, Zsingor Dániel kreatív producernek, Rozgonyi Dániel gyártásvezetőnek és az egész stábnak, hogy Dominiknak egy életre szóló élményben lehetett része.

Külön hálásak vagyunk Szappanos Tibit alakító Lengyel Ferenc és Varga Vilmost játszó Katona László színészeknek, hogy Dominik kérésére találkoztak vele a forgatáson.

Köszönjük továbbá Bodnár Juditnak, a 24.hu újságírójának a segítségét és a Gyöngyös Mézes Manufaktúra támogatását!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budakeszi, 2020. július 25.

Róbert (10 éves, Gyomaendrőd)


A rock zene szeretetét Robi édesapjától örökölte és így vált a család kedvenc együttesévé a Hooligans.

Évente több koncertjükre is elmennek, de személyesen még nem találkozott a zenészekkel, ezért azt kérte a Csodalámpától, szeretne velük megismerkedni. Azt mesélte nekünk, minden koncerten próbálta elkapni a nézők közé repülő dobütőket, de soha nem sikerült. Mivel az együttes korábban már segítette a munkánkat, ezért a fiúk most is nagy izgalommal vártak bennünket.

Egyik koncertjük előtt történt a találkozó, ahol Robinak a zenekar összes tagja aláírta a hőn áhított ütőket, sőt még egy pólót is kapott ajándékba. Ezután még boldogabban hallgatta végig a családjával a klassz dalokat.
Hálásan köszönjük Maszler Lászlónak és a zenekar összes tagjának, hogy Robi álmát valóra váltották.

Köszönjük továbbá a Gyöngyös Mézes Manufaktúra támogatását!


Beregi Georgina
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. augusztus 16.

Bernát (4 éves, Herceghalom)A kisfiú mostanában sajnos sok időt tölt kórházban, ahol a kezelések között szívesen játszik tableten különféle kaland és logikai játékokat. Kívánsága egy Nintendo játékgép volt, mellyel új játékokat játszhat, mely új elfoglaltságot jelent számára a kórházban töltött hosszú hetek alatt.

Berci boldogan nézegette ajándékát. Nem is akartam sokáig maradni, mivel láttam rajta, most már minden vágya, hogy mielőbb játszhasson új játékával.


Köszönjük a Slendy jótékony felhívás Csodabogarak tortaaukció szervezőjének, Ojtó Szabolcsnak és a rendezvény kapcsán az adományozó cégeknek, hogy összefogásukkal teljesülhetett Bernát álma.

Az adományozó cégek névsora megtekinthető az alábbi linken:

https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Esemenyek/195


Solti Ferencné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.08.13.

Benő (6 éves, Délegyháza)


Benőt a SOTE II. számú Gyermekklinikáján kezelik, itt látogatta meg őt nemrég a Csodalámpa Alapítvány egyik önkéntese. Beszélgetésük során hamar kiderült, hogy a kisfiú kedvenc játéka a LEGO. Van is többféle készlete, de sínek és vonatok nincsenek, pedig erre nagyon vágyik.

Benőnek nem kellett sokat várnia, vágya hamarosan teljesült.

Arcocskája ragyogott az örömtől, amikor átnyújtottam neki a hatalmas dobozt. Meglepetten nézte, mennyi sín és vonat látható a képen, és ezeket ő mind megépítheti, a pályaudvaron az ő irányításával jöhetnek-mehetnek a vonatok. Azonnal neki is látott a munkának: kibontotta a kis zacskókat, és gyakorlottan, ügyesen rakta össze egymás után az épületeket és járműveket.

Felemelő érzés volt látni, milyen boldogságot szereztünk ajándékunkkal!


Nagyon köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. ismételt támogatását, mellyel egy újabb beteg kisgyerek vágya válhatott valóra!


Solti Ferencné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.08.13.

Anna (15 éves, Halásztelek)A 15 éves nagylányt a Csodalámpa Alapítvány irodájába hívtuk meg, hogy átadhassuk neki az áhított fülhallgatót.

Anna boldogan csomagolta ki ajándékát, és alig várta, hogy összeköthesse telefonjával és kipróbálhassa, mennyivel jobban szól rajta a zene, és milyen kényelmes, élvezetes a használata.


Köszönjük Csatári Máriának, hogy a versenyei kapcsán már 5 alkalommal futott Csodabogárként a csodalámpás gyerekekért, így az elmúlt évek alatt a barátaival együtt összegyűjtött adományból teljesülhetett Anna álma.


https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Versenyzok/157

Solti Ferencné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.08.12.

LEVENTE (7, BUDAPEST)

Levente álma, hogy egyszer legyen egy farmja és gazdálkodó lehessen.

Édesanyja, Andrea elmondása szerint egészen kicsi kora óta nagyrészt a mezőgazdasági gépek kötik le a figyelmét, szimulációs játéka is van, arat és vet, mindent tud a növénytermesztésről.

Ezért sem lepett meg minket kérése, nevezetesen, hogy egy napot egy farmon tölthessen, ahol „élőben” láthatja a mezőgazdasági munkát és talán még ki is próbálhatja a gépeket.

Ezt a kívánságot nagyon gyorsan meg tudtuk szervezni, kedves támogatóink felajánlották, hogy Kapolyon mindent megmutatnak a kisfiúnak. Igaz, hogy ők elsősorban állattenyésztéssel foglalkoznak, de azért akadt ott érdekes munkagép is.

Andreával "összeesküdtünk" , így Levente a megérkezésükig nem is sejtette, hogy hova és főleg miért autóznak ekkorát édesanyjával.

Vendéglátóink reggelivel várták a családot. Ezután meglátogattuk az épp befejezés alatt álló, de még épülő sertéstelepet, ahol nyomban beszállhatott egy JCB kotró-rakodó gép vezetőfülkéjébe. A gép árkot ásott, áttelepült, majd és a gödör másik oldaláról folytatta az ásást – kétlem, hogy sok olyan hétéves srác van, aki szó szerint karnyújtásnyiról nézhette a gépkezelő munkáját.

Ami ezután következett az nekünk is meglepetés volt: Levente átült egy másik hasonló gép vezetőfülkéjébe, és Ő KORMÁNYOZTA – hibátlanul!!! - jókora gépet a teli rakodókanállal… Elsőre nem is hittünk a szemünknek, kész szerencse, hogy lefényképeztük.

/ 6
Házigazdánk fogathajtó versenyző is, tehát Levente örömére fogathajtás következett, ahol időnként ő foghatta a gyeplőt. Jó nagy kört írtunk le a környéken, látta az erdőt és mezőt, András bácsitól meghallgatta, mit mikor aratnak, sőt struccokat és szarvast is láttunk. Természetesen ez a program is tetszett neki, nem is beszélve a fogathajtó akadálypályáról.

Pihenésképpen finom ebédet kaptunk, majd a Csodalámpa meglepetése következett: desszertként a Gabi által alkotott tiramisu és a Jó Kenyér pékség tulajdonosának, Ludwig Klárának ajándéka, az „ország tortája” mellett – fantasztikusan élethű játék munkagépeket kapott ajándékba. Ennek is nagy sikere volt, persze azonnal „beüzemeltük” valamennyit, a kombájntól a talajforgatóig… (a legtöbb fejtörést a traktor és a vetőgép összekapcsolása okozta).

/ 5

Levi mindegyiknek tudta a funkcióját és pihenésképpen hosszan eljátszott velük. De a napnak még közel sem volt vége: Andrással ismét a telepre mentek, ahol összehasonlíthatta a játék és az igazi John Deere traktort, majd záró attrakcióként következett a trágyapakolás!

A nap végére igen csak elfáradt a kis barátunk, de a vendéglátóink kérdésére, hogy pár év múlva „szakmai gyakorlatra” visszatérne-e, egyértelmű igen volt a válasza.

Nagyon nagy örömet szerezhettünk a kisfiúnak, amiért hálás köszönet illeti Moldován András urat és kedves feleségét, Lukéj Gabit. Hisszük, hogy segítségükkel életre szóló élménnyel gazdagodott Levente, ami nagyban hozzájárul gyógyulásához.


Patzauer Éva és Gábor
kívánság-koordinátorok
Kapoly, 2020.08.21.

Zsófia (11 éves, Székesfehérvár)Zsófi nagyon alacsony súllyal született, egy igazi küzdő. Külön kis világa van, amibe nehezen fér bele a zaj, a tömeg, a távolság, a várakozás és az idegenek.

Otthon szeret lenni. Ahogy Ő mondja, „anya-apa-Zsófi.” Két éve, hogy saját szobája lett, amit azért nem szeret, mert nincs benne TV. Anyukája írta meg nekünk, hogy Zsófi kérése, vágya, hogy legyen neki a szobájában saját tévéje. Talán ez segítene neki abban, hogy jól érezze magát a saját szobájában, hiszen egyedüli szórakozása a tévénézés. Ismeri az itthoni Panasonic távirányítót, ez nagy örömet okoz neki, hogy tudja kezelni.

Így nem is volt kérdéses, hogy Zsófit milyen típusú okos TV-vel lepjük meg.


Köszönjük magántámogatónknak, hogy Zsófia kívánsága is teljesülhetett!


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Székesfehérvár, 2020. augusztus 13.

VIKTÓRIA (3, BOGÁCS)

Vikikéhez megérkezve még várt ránk a csodaautó összeszerelése -nem kis munka volt.

A kislány közben alig várta, hogy birtokba vehesse a saját tűzpiros Mercedes autóját. Mikor végre az utolsó beállítás is megtörtént, az autó napfénytől csillogva várta kisgazdáját, hogy végre beüljön a kormány mögé.

Viki megsimogatta, körbejárta, megcsodálta majd beült és elindította az autót. Úgy tűnt, mint aki sosem akar majd kiszállni.

Viki anyukája nagyon szépen köszöni ezt a gyönyörű ajándékot a Csodalámpának és támogatóinak. Ez a kétszemélyes meseautó sok örömet és boldog percet okoz még a kislánynak, aki alig várja, hogy a nemsokára érkező kistesóját is ezzel fuvarozhassa.

Viki nevében is hálásan köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház támogatását, az ő segítségükkel válhatott valóra egy kislány kívánsága!
Benedekné Ferencsik Éva
kívánság-koordinátor
Bogács, 2020. augusztus 15.

Krisztián (13 éves, Zalakomár)Krisztián nagyon kitartó fiatalember, aki megrögzött Essemm vagyis Boros Tamás rajongó.

Mindent szeret, ami a rapperrel kapcsolatos. Kedveli a zenéjét, és a hip-hop életstílusát. Így nem volt meglepő, Krisztián kívánsága, amivel megkereste az Alapítványt. „ Szeretnék pár cuccot a Garage márkából.”

Mi pedig igyekeztünk Krisztiánnak örömet szerezni a kollekció darabjaival, aki annyit mondott mikor megkapta a csomagot „kiugrik a szívem, olyan boldog vagyok, köszönöm szépen.”


Köszönjük a támogatást a LeasePlan Hungária Zrt. munkatársaiknak, a GARAGE PRODUCTIONS-nak és Kőmíves Szabolcsnak, segítségükkel teljesülhetett egy lelkes raprajongó vágya.


Major Kriszti
kívánság-koordinátor
Zalakomár, 2020. augusztus 14.

Eszter (17 éves, Gyulafirátót)Egy csütörtöki délelőttöt beszéltünk meg Eszterrel, hogy egy aláírás miatt találkozunk mindenképpen.

Laptopot szeretett volna már nagyon régóta, hogy segítségére legyen a nyelvtanulásban. Azzal az ürüggyel, hogy alá kell írnia egy hivatalos dokumentumot - sikerült remekül álcázni kívánságának teljesítését. Mikor a polcról előkerült a laptopja, majdnem kiugrott a bőréből, annyira örült. Nagyon jó volt az időzítés, hiszen most lesz Eszter szülinapja. Isten éltessen, használd örömmel, jó egészséggel az ajándékodat!

Hála és köszönet hogy újra részesei lehettünk e vidám, örömteli pillanatnak, és reméljük emlékezetessé tudtuk tenni Eszter számára a 18. születésnapját!


Köszönjük a Firstmed-FMC Kft.-nek, hogy Eszter kívánsága is teljesülhetett!Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Gyulafirátót, 2020. augusztus 13.

Archive


Log in