Beszámolók

Tibor (7 éves, Budapest)Tibor betegsége ellenére nagyon élettel teli kisfiú. Gyönyörűen beszél angolul is, szeret játszani, mint minden gyerek. A kórházban találkoztunk, meglepetés volt, hogy hozom az ajándékát, egy csodás LEGO City személyszállító vonatot. Több legója is van, ez a mostani az eddigi legnagyobb.

Óriási örömmel bontotta a dobozt, nagy rutinnal kezdte az összeszerelést a használati utasítás szerint. Boldogan látta, hányféleképpen rakhatja össze az elemeket, sok idejét leköti majd.

Mivel közösségbe, iskolába a kezelések miatt még nem járhat, biztosan hozzájárul kedvenc tevékenysége a mielőbbi gyógyuláshoz.


Köszönjük a BNP Paribas Magyarország és a sütivásáron résztvevő jótékony Csodabogarak támogatását!


Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018. december 14.

Roland (6 éves, Sárospatak)Roland egy X BOX One X játékgépre vágyott, bár idén már nem rendelte őt vissza kórházi kontrollra az orvosa, de amint megtudták, hogy a támogató megvásárolta a gépet… semmi sem állíthatta meg őt / és édesanyját!/ hogy Budapestre jöjjenek.

Autóval Sárospatak nem is volt olyan hosszú idő, mint az a 15 perc, amit Rolandnak a WestEndben várnia kellett, hogy kívánsága teljesüljön! Arcán, minden mozdulatán látszott az izgalom…

Mégiscsak eltelt a várakozási idő, megérkeztek kedves támogatóink a Szintlépés Alapítvány részéről. Az ajándékot rejtő csomag percek alatt Roland kezébe került. A duzzadó táskából sorra kerültek elő az XBOX ONE mellett a játékprogramok és a tartozékok.

Roland képzeletben már játszott is, mihamarabb indult volna haza, hogy beüzemelje a frissen kapott játékot, most ezért volt izgatott.

Gyorsan elköszöntünk és jó utat kívántunk nekik!
Köszönjük a Szintlépés Alapítványnak az ismételt támogatást!

Nagymarosy Gábor
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.12.07.

Milán (3 éves, Miskolc)A miskolci hároméves Milánka nagyon szereti az autókat. Különösen a piros színűeket! Amikor meglátta a neten, hogy kórházi kis barátnőjének, Cilikének milyen szép piros autót ajándékozott a Csodalámpa, ő is olyan szeretett volna kérni.

Mikulás napjának reggelén a gyerekek ámulva nézték, ahogy begördült a szép piros, zenélő, világítós akkumulátoros autó Milánka és Cilike kórházi szobájának ajtaján. Ugyanolyan, mint a Cilikéé. Cilike meg is kérdezte, hogyan kerül ide otthonról az ő autója. De hamar kiderült, hogy ez az autó egy másik, ez mostantól Miláné!

A kicsi fiú csillogó szemekkel, fülig érő szájjal vette birtokba az ő piros autóját. A kórházi osztály apraja-nagyja osztozott Milán és szülei örömében! Olyan jó volt látni, a két kicsit milyen aranyosan ül és játszik egymás mellett a piros autóban. Milán közölte, hogy az autóban ágyazzanak meg neki, mert ő abban fog aludni éjszaka.

Kedves Milán!
Kívánjuk, hogy legyen sok örömöd ajándékodban, és gyógyulj meg minél hamarabb!


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde ismételt támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018. december 6.

Bence (15 éves, Szeged)Bence kedvenc időtöltése a kerékpározás, amit legszívesebben együtt a barátaival végez. Így, amikor lehetőséget kapott arra, hogy a Csodalámpa Alapítványtól kérhet valamit, nem kellett sokat gondolkodnia, szinte azonnal rávágta, hogy egy új biciklit szeretne, így nem kellene olyan sűrűn kölcsön vennie az apukája járgányát.

Hogy milyen típusra vágyott, ezt is gyorsan elmondta nekem: egy fekete Mali Skorpio-ra.

Egy szegedi bicikliboltban találkoztunk, ahol már beüzemelték számára a megbeszélt modellt, amire nagy örömmel azonnal fel is pattant, és a búcsúzkodás után boldogan „kerekezett” haza.


Köszönjük a budapesti Szintlépés Alapítványnak, hogy hagyományt teremtve Bence kívánságát is teljesítette!!!


Dócziné Magdolna
kívánság-koordinátor
Szeged, 2018.12.07.

Alexandra Liliána (7 éves, Budapest)A hétéves törékeny kislány nagy izgalommal, ünnepélyesen felöltözve, koronával a fején várt bennünket. Apró ajándékot is készített az adományozó családnak. Megilletődötten, de nagyon nagy örömmel fogadta az előre összeszerelt babakonyhát. Eddigi élete során most kapta a legnagyobb ajándékát, és ráadásul egy hasonló korú lánytól…

Márton Mira ugyanis a saját születésnapjára nem ajándékot, hanem adományt kért családjától és barátaitól, mert egy beteg kisgyerek álmát szerette volna valóra váltani. A terv sikerült, hálás köszönet Mirának és családjának, akik összefogtak, segítettek a szükséges pénz összegyűjtésében.

Megható volt látni mindkettejük örömét, az adományozóét és a megajándékozottét! A két kislány gyorsan összebarátkozott és használatba vették az ajándékot, a gyönyörű babakonyhát.

A játék Alexandra számára nagy segítség lesz a gyógyulásban, mivel egyelőre még óvodába sem járhat az állapota miatt.

Mielőbbi gyógyulást kívánunk Alexandrának, hogy még sok finomságot készítsen babakonyhájában a családjának.
Köszönjük a Márton család támogatását!


Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018. december 12.

Zalán (14 éves, Szikszó)Zalán két kezelés közötti kontrollvizsgálatra jött a GYEK-be, ez a nap is úgy indult, mint a többi. Nem is sejtette, milyen meglepetés vár rá, mert éppen ezen a napon érkezett meg a laptop, ami nagy vágya volt már Zalánnak.

A nagyfiú nagyon megörült nekem, amikor széles mosollyal az arcomon közelítettem felé, kezemben a dobozzal, s közöltem vele, hogy ez az az övé.

- S mi van benne? -kérdezte meglepődve.
- Bontsd ki!-válaszoltam.
- Csak, csak nem a laptop?-kérdezte csodálkozva.

És Zalán elkezdte kibontani a jól becsomagolt ajándékot. Olyan jó volt látni, hogy a vérvételtől kicsit megsápadt kamasz fiú arca egyre jobban pirospozsgássá vált, ahogy bontogatta és végül meglátta a csomag tartalmát.

-Nem hittem volna! -mondta elcsukló hangon!

Nagyon - nagyon örült neki, ez látszott rajta! Igazi férfias laptop, mondogatta, s mutatta meg az épp arra jövő nővéreknek, orvosoknak, akik osztoztak Zalán örömében.

Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ajándékodban, s gyógyulj meg minél hamarabb!


Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018. december 9.

Rikardó (16 éves, Mezőtúr)Rikárdó egy laptopot szeretett volna, sajnos sok időt tölt a kórházban, és fontos neki, hogy ne maradjon le a tanulásban. A laptop segítségével könnyebb lesz lépést tartani osztálytársaival.

A nagyfiú nagyon örült, mikor Ádám a BlackRock Budapest képviseletében átnyújtotta neki az ajándékot. Segített bekapcsolni és elindítani a gépet, de hamar kiderült, hogy Rikárdó elboldogul egyedült is.

Kedves Rikárdó, kívánunk mielőbbi gyógyulást neked, és hogy teljen nagyon sok örömed a szép új laptopodban.


Köszönjük a BlackRock Budapest ismételt támogatását!

Köszönjük Siska Ádámnak, hogy személyesen részt vett az ajándékozáson!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.11.29.

Regina Diána (15 éves, Cegléd)Regina egy laptopot szeretett volna, sajnos sok időt tölt a kórházban, és fontos számára, hogy tudja tartani a kapcsolatot családjával, barátaival, és iskolatársaival. Persze nem csak kapcsolattartásra fogja használni ezt a gépet, hanem tudja, a tanulásban is nagy segítségére lesz ez a masina…

A nagylány nagyon örült, mikor Ádám a BlackRock Budapest képviseletében átnyújtotta neki az ajándékot, és segített bekapcsolni és elindítani a gépet. Közben Regina mesélt magáról egy kicsit, egy bájos kamaszlányt ismertettünk meg a személyében. Gyorsan elszaladt az idő, és sajnos már indulnunk kellett.

Kedves Regina, kívánunk mielőbbi gyógyulást neked, és hogy teljen nagyon sok örömed a szép új laptopodban.


Köszönjük a BlackRock Budapest ismételt támogatását!

Köszönjük Siska Ádámnak, hogy személyesen részt vett az ajándékozáson!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.11.29.

Olivér Krisztofer (17 éves, Salgótarján)Fotó: Szamosi András

Olivér már másodszor küzd a betegséggel, de hősiesen tűri a kezeléseket és azt tervezi, ha végre hazamehet, akkor a saját szobájában elhelyezett tévén olyan műsort néz majd, ami neki tetszik.

Amikor ehhez a kívánsághoz kerestünk támogatót, a Provident Pénzügyi Zrt. felajánlotta a segítséget és maga Szirmák Botond, a cég vezérigazgatója vállalta a kérés teljesítését. A kórházba nem ment egyedül, magával invitálta Szellő Istvánt, az RTL Klub híradó műsorvezetőjét. Ők ketten ugyanis a Marquard Média egyik rendezvényén a Csodalámpa Alapítvány jótékony nagyköveteiként a Csodalámpa mellett kampányoltak.

Kíváncsi tekintetek követték a két urat, amikor kezükben a nagy dobozzal, folyosóról folyosóra vitték Olivér szobájába az ajándékot. A nagyfiú is először meglepődött a híresség láttán, de azután, mintha régóta ismernék egymást, megbeszélték a legújabb műsorokat, értékelték a tévécsatornákat. Olivér elmesélte, milyen kezeléseket kap, már szeretne nagyon hazamenni és természetesen kipróbálni a televíziót. Szirmák Botond úr átadta a munkatársai jó kívánságait, ami most nagyon is ráfér Olivérre. Bár nagyon nehéz helyzeteket él át, de vidáman mesélt magáról.

Amikor minden fényképet elkészítettünk, akkor a nagypapa élettársát megkérdeztük, szeretne-e valamit ő is hozzátenni. A hölgy leült Olivér mellé és nagyon határozottan elmondta, hogy ezeknek a gyerekeknek, fiatalembereknek nagyon nagy szükségük van a megértésre, a türelemre, amit a szülőknek akkor is meg kell adniuk, ha már úgy érzik, hogy az erejükből erre nem telne. Mert a szeretet, az odafigyelés segít gyógyulni. Ezektől az igazán valódi és megható, egyben bölcs szavaktól szinte mindannyiunk szeme könnyes lett.

Kívánjuk Olivér, hogy mielőbb legyél túl a kezeléseken és kedvedre nézhesd a jobbnál jobb filmeket!
Köszönjük a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója, Szirmák Botond, a munkatársai és Szellő István támogatását, hogy az ajándék átadásával színesítették Oliver hétköznapjait.


Felkai Márta
Budapest, 2018. november 22.

Márton (4 éves, Solymár)Marci egy huncut fiúcska, nagyon szereti a meséket és számítógépes játékokat. Mikor először találkoztam vele, akkor is teljesen el volt varázsolva, ha jól emlékszem egy autós üldözés foglalta le anya számítógépén - mert saját kis tabletje akkor még nem volt... ez nem mehet így tovább, gondolta a nagy varázsló, hiszen "néha" anyának is szüksége van a saját gépére.

Mikor Marci megtudta, hogy bizony a csodalámpa dzsinnje tud varázsolni, huncut szemében látszott, hogy akkor hiszi el ezt igazán, ha neki is varázsol egy tabletet.

A Piros Iskola sok kis diákja közös erővel megsuhintotta a varázspálcát és az elegáns, természetesen fiús színben pompázó tablet máris úton volt Marcihoz. A diákok Balogh Attila tanár urat kérték meg, hogy adja át az ajándékot.

A kis Marci éppen egy Verdás filmet nézett, amikor megérkeztünk - természetesen anya laptopján - Balogh tanár úr azonnal be is kapcsolódott a mesébe és a két férfiember azonnal meg is vitatta a mese "eszmei mondanivalóját".

Aztán a tanár úr átadta Marcinak a dobozt, amiben a dzsinn ajándéka lapult. A kisfiú pillanatok alatt kezében tarthatta a gyönyörű tabletet, ami ezután csak és kizárólag az övé!
Teljesen elvarázsoltan ismerkedett az új csodával és biztos vagyok benne, most már ő is hiszi, hogy a dzsinn valóban tud varázsolni.

Hát így történnek a csodák pici Marci, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöt a tablet használatában.


Köszönjük a Piros Iskola tanulóinak, tanárainak és a szülőknek, hogy hagyományt teremtve, immár harmadik egymást követő évben ismét valóra váltották két gyermek álmát!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest,2018.12.07.

Emma Kata (4 éves, Kecskemét)
Emmácska nagyon szeret játszani, különösen az építőjátékok kötik le a figyelmét. Beszélgetésünk alkalmával kiderült, hogy nagyon szereti a lovakat és van egy olyan Playmobil építő, amivel nagyon szeretne játszani - egy hatalmas lovas farm, sok-sok lóval, csikóval, óriási karámmal.

Az álmok bizony hamar valóra válhatnak, ha sok kicsi dzsinn "felpattan a lovára" és megkeresi azt az óriás lovas farmot, amelyre a pici Emma oly nagyon vágyott.

Ezúttal a Piros Iskola diákjai addig szorgoskodtak,, amíg a hatalmas dobozba zárt lovasfarmot megtalálták és megbízták Balogh Attila tanár urat, hogy a nevükben adja át az ajándékot a pici lánynak.

Sajnos Emmácska közben felkerült az intenzív osztályra, de szerencsére az orvosok megengedték, hogy meglátogassuk és átadjuk neki a Playmobil építőt. A csöppség gyönyörű, hatalmas szemei kérdően néztek ránk, amikor beléptünk a kórterembe, és amikor a gyönyörűen becsomagolt dobozról kiderült, hogy valójában a megálmodott lovasfarm rejtőzik a papír alatt, csöpp kis kezével boldogan intett a doboz felé.

A játékot az ággyal szemben álló polcra helyeztük, hogy Emmácska mindig lássa új kis barátait. A csúnya csövektől hamarosan megszabadulva, Emmácska máris hozzá láthat a farm felépítéséhez, biztos, hogy nagyon gyorsan megépíti a karámot és a lovász fiúk segítségével gondoskodni fog a lovacskák, a kiscsikók etetéséről, tisztán tartja a helyüket, fésülgetheti a szőrüket, szeretgetheti őket épp úgy, mint amilyen szeretettel ajándékozták meg a kis hercegnőt a Piros Iskola diákjai.
Köszönjük a Piros Iskola tanulóinak, a szülőknek, hogy hagyományt teremtve, immár harmadik egymást követő évben ismét valóra váltották két gyermek álmát!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.12.07.

Roberta Mónika (14 éves, Gyöngyös)Nem mindennap találkozunk olyan nagylánnyal, aki rajong a Real Madridért és legnagyobb vágya, hogy a lánytestvérével végre X-BOX-csatát nyerjen. Roberta épp ilyen, szívesen tölti a szabad idejét a számítástechnikai játékok világában. Sajnos egy ideje kórházi kezelések miatt még iskolába sem mehet, s ráadásul a lakásuktól távol az egyik fővárosi gyermek-gyógyintézetben kellett jó néhány hetet eltöltenie.

Épp erre az időszakra esett a Fashion Street Superhero Mikulás rendezvény, amikor is a belvárosi divatutca épületeit különleges karácsonyi fénnyel világítják meg. A programot szervező cég minden évben egy csodalámpás gyermeket meghív, hogy vele közösen kapcsolják fel az ünnepi világítást. Mivel Roberta néhány órára már elmehetett sétálni a kórházon kívülre is, így megszerveztük, hogy ő lehessen az idei évben az, aki az ünnepi műsorban is szerepelhet.

Robertát dr. Balázs László, az Immobilia Zrt. vezérigazgatója köszöntötte és az érdeklődő közönség előtt a színpadon teljesítettük együtt a nagylány kívánságát. Átadtuk neki a PS4 gépet és két nagyon izgalmas játékot hozzá. Ezután közösen indítottuk el a káprázatos fényáradatot, mely az épületeken futott végig. A gyönyörűen megvilágított épületről egyszer csak egy puttonyos, nagyszakállú Télapó mászott le a gyerekek nagy örömére.

Roberta persze már nagylány, de azért egy Mikulás-csomagnak ő is nagyon örült. Ezután még meghallgattuk Harsányi Levente konferálásával a Fashion Street nagykövetét, Odettet, aki egy kisiskolásokból álló kórussal énekelt együtt néhány dalt. Még néhány fotót készítettünk az est sztárjaival, majd a gyorsan lehűlő levegő miatt elindultunk hazafelé. Illetve Roberta édesapjával és Ili főnővérrel még egy hosszú éjszakára a kórházba, hogy másnap már hazamehessen és végre kipróbálhassa a játékgépet.
Köszönjük a Fashion Street üzemeltetőjének, az Immobilia Zrt.-nek az ajándékot, mellyel valóra váltották Roberta álmát. Reméljük, hogy minél előbb jobban érzi magát és visszamehet tanulni az osztálytársaival közé.Felkai Márta és Koczkáné Hovanyecz Ilona
Fashion Street Budapest, 2018. december 6.

Máté (8 éves, Kaposmérő)
Máté egy laptopot kért a Csodalámpától, mert betegsége miatt sokat van kórházban, és a laptop segítségével könnyebb lesz tartani a kapcsolatot a családtagokkal, barátokkal, iskolatársakkal. A laptop a tanulásban is nagy segítségére lesz.

Mátét a kórházban leptük meg, ahová felülvizsgálatra érkezett. Mint kiderült, aznap nagyon nem akart bejönni ide, de szülei azzal bíztatták, hogy hátha aznap fog megérkezni a Csodalámpa dzsinnje. És így is történt!

Máté kis arca felragyogott, amikor ügyeletes dzsinnjeink, Balogh Ottó úr és párja, odasétáltak hozzá és átnyújtották a mit sem sejtő kisfiúnak a nagy kartondobozt. Először megilletődötten nézegette, de a félénksége gyorsan elmúlt, és perceken belül elindította a gépet, és szóba jöhető jelszavakról értekezett anyukájával.

Hamarosan elbúcsúztunk, remélve, hogy ez a kontroll a lehető legrövidebb lesz, és Máté mihamarabb otthonában élvezheti ezt a csodálatos ajándékot.

Kedves Máté, kívánjuk, hogy teljen nagyon sok örömöd szép új laptopodban!


Köszönjük visszatérő támogatónk, Balogh Ottó úr ismételt segítségét!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.12.04.

Márk (13 éves, Budapest)Márk egy VR szemüveget kért a Csodalámpától, amit az otthoni PS játékgépéhez szeretne csatlakoztatni.

Márkot a kórházban kerestük fel egy borongós őszi este. Nagyon boldog volt, amikor átadtunk neki az ajándékát, és egyből fel is próbálta az újdonságnak számító szemüveget. Sajnos, használni kórházi körülmények között még nem tudta, arra majd csak otthon kerülhet sor.

Reméljük, nagyon sokat fog majd ezzel az eszközzel játszani. Szemein láttuk, hogy nagyon nagy örömet szereztünk ennek a fiatalembernek!

Kedves Márk, kívánunk mielőbbi gyógyulást neked, és hogy teljen nagyon sok örömed a VR szemüvegben.


Köszönjük Linfitt Stephen támogatását és magántámogatóink segítségét!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.11.16.

Dóra (13 éves, Vác)A Csodalámpa Alapítvány 15 éves történetében elérkeztünk a 3500. kívánságteljesítéshez is.

Dóri 13 évesen elég határozottan tudja, mit szeretne. Vegyésznek készül, leginkább a gyógyszerkutatás érdekli, s bár szinte mindent elolvasott, ami a tananyagban benne van, vagy ahhoz kapcsolódik, arról álmodozott, hogy egy igazi laborban, igazi kutatókkal beszélhessen.

A Richter Gedeon gyógyszergyárat választottuk, ahonnan nemsokára meg is kaptuk az engedélyt egy speciálisan Dóri kedvéért összeállított gyárlátogatásra. Először a tanüzembe mehettünk be, ahol a vegyésznek készülő diákok gyakorolhatnak a nagy monstrum gépek kissé kicsinyített másán. Itt megnézhettünk egy filmet az egész gyárról, megtudhattuk, hogy olyan ez a terület, mint egy kis város Budapesten belül, ahol nap mint nap új dolgok születnek. Dóri dicséretet is kapott, hiszen a tanüzemi vezetőnk, Magyarné Marton Mária a magyarázata során egy-egy kérdést tett fel vegyészetből Dórinak, aki szinte mindre tudott válaszolni. Már ez a rész is lenyűgöző volt a számukra, pedig csak ezután következett a tudósok, kutatók fellegvára, a laboratórium. Mintha egy amerikai filmben lennék, tisztaság mindenhol, hatalmas fehér lépcsőkomplexum és a kutatórészleg. Mindent megnézhettünk az üvegfalon keresztül. Láttuk, hol születik az ötlet, hol találkoznak a molekulák, hol keletkezik a vegyület. előadásából szinte mindent megtudhattunk – persze hétköznapi nyelven és szinten - arról, hogy milyen utat jár be a gyógyszer a betegségtől, amelyre kifejlesztik, egészen a dobozba kerülésig. Hogy hány és hány kutatás kezdődik és fejeződik be addig, mire egy gyógyszer teljesen létrejön. Nem mindennapi történeteket hallottunk Túrós Györgytől a KKI laboratórium vezetőjétől a helyben mintegy 400 kutató munkájáról, eredményeiről.

Hihetetlen mennyiségű információt hallhattunk kedves vendéglátóinktól. A program lezárásaként pedig megtekintettük a múzeumot, ahol a gyár és Richter Gedeon személyes történetét is megismerhettük, ráadásul olyan ismeretekre is szert tehettünk a délelőtt minket kalauzoló szakemberektől, amelyekhez laikusként nagyon kevesen juthatnak.


/ 4
Köszönjük Schmidt Péter PR munkatársnak, hogy megszervezte Dóri számára ezt a fantasztikus és megismételhetetlen látogatást, amelyen betekintést nyerhetett a kutatók életébe.


Felkai Márta és Sipos Zsuzsa
Budapest, 2018. december 5.

Csaba (18 éves, Besnyő)
Csaba DJ pultot kért a Csodalámpától, mivel nagyon komolyan érdeklődik az elektronika iránt, és nagyon szereti a zenét is. A nagyfiút a kórházban leptük meg, éppen hazafelé készült a kezelése után.

Az Xapt Solutions Kft. három kedves munkatársa mosolyogva nyújtotta át Csabinak a nagy dobozt, ami az ajándékát rejtette. Azonnal fülig szaladt a szája, és izgatottan bontotta ki az csomagot. Ez volt az, amire annyira vágyott, boldogan mutogatta meg nekünk a különböző gombokat és funkciókat, és elmesélte, hogy milyen zenéket szeret. Azt is megígérte, hogy majd küld nekünk a szerzeményeiből!

Reméljük, hogy sok örömed fog telni az ajándékban, és a családi karácsony bulin már leszel a DJ.


Köszönjük az Xapt Solutions Kft. kollektívájának az összefogását, az általuk szervezett sütivásár tette lehetővé, hogy Csaba álma teljesüljön!

Köszönjük Váradi Mónika, Csomós Fanni és Szombathy-Groskó György személyes részvételét a kívánságteljesítésen!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.12.07.

Zsófia (15 éves, Verőce)Zsófi 2-3 éve autodidakta módon zongorázik, nagyon szereti a zenélést. Komoly betegsége miatt várhatóan sok eddigi program egy időre kimarad az életéből, de a zongorázást semmiképp nem szeretné nélkülözni. Így nem kellett sokat gondolkodnia, mi legyen a kívánsága a Csodalámpa Alapítványtól, egyértelmű volt: egy pianínó.

Meglepetésként érkezett meg a hangszer verőcei otthonukba, ismét sikerült nagy örömet szereznünk!! A boldogsága határtalan volt, ezt éreztem a személyes találkozásunkkor is, még zongorázott is nekem családja körében.

Másnap több napos kórházi kezelés várt rá, mindannyian nagyon bízunk a felgyógyulásában.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Szerencsés Tamás
kívánság-koordinátor
Verőce, 2018.11.20.

Tibor (16 éves, Miskolc)Tibike jó pár éve kórházunk "vendége", sokat szoktunk beszélgetni. Megtudtam, mi a nagy vágya, bejelentettük a kívánságát, az X BOX játékkonzolt hamarosan kézhez is kaptam.

Mivel tudtam, hogy hétfőn kontroll vizsgálatra érkezik, örültem, hogy hamarosan megvalósulhat a meglepetés… Semmit nem árultam el Tibinek és anyukájának sem. Pár óra elteltével bementem hozzá, éppen aludt. Felkeltettem... Szegény azt sem tudta, hogy hol van, én meg hangosan mondtam neki, hogy: MEGLEEEPEEETÉÉS!! Volt nagy öröm és boldogság!!

Kérdezgette, hogy ugye nem álmodom?! Megerősítettem, hogy ez nem álom. Csináltam egy pár álmos, de boldog képet az örömteli pillanatokról!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018.11.12.

Tamás (9 éves, Szada)Tomi és az édesapja izgatottan érkeztek a FirstMed klinikára, na nem a betegsége miatt, hanem kívánságának teljesítése miatt!

Nagyon várta őket a csapatunk és Dr. Müller Judit, Tomi kezelőorvosa. Annak ellenére, hogy a nagyfiú tudta, hogy laptopot fog kapni, megható volt látni az örömét.

Amikor megkérdeztem tőle, hogy mire fogja használni ezt a gépet, azonnal rávágta, villanyszerelést fog tanulni rajta.

Úgy legyen, reméljük a gyógyulása után adományunk segítségével sikerül a jövőben egy komoly szakmát szereznie. Hajrá!

Sikereket és jó egészséget kívánunk neked, Tomi!


Köszönjük a 33. SPAR Maraton Fesztiválon résztvevő FirstMed -FMC Csodabogarak jótékony futócsapat segítségét Tomi kívánságának teljesítésében.


Málnási Kinga
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.11.19.

Roland (17 éves, Szorgalmas)Roland egy nagyon kedves nagyfiú. Egyik éjszakás műszakomban meséltem neki, hogy van egy lámpásunk, amit ha megdörzsöl, teljesülhet egy kívánsága!! Bár ő már 17 éves, sikerült azonnal lázba hoznom, gyorsan megnézte az alapítvány oldalát,és nagyon elgondolkodott.

Nem sokkal később megkérdezte, vajon ő kaphatna e laptopot?? Biztattam, bejelentettük a kívánságát, és megtörtént a csoda… Az alapítvány szempillantás alatt segített, én pedig nagy örömmel adtam át neki az áhított laptopot.

Nagy volt a boldogság és az öröm!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Nagy Éva
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018.11.28.


Log in