Beszámolók

Kitty Erzsébet (17 éves, Budapest)A 17 éves Kitty élete jelentősen megváltozott az utóbbi időben, korábban bokszolt és teniszezett, de sajnos ezek az elfoglaltságok most szóba sem jöhetnek, nagyon sok időt tölt kórházban.

Hogy családtagjaival és barátaival tudja tartani a kapcsolatot, feltétlenül új telefonra volt szüksége, mivel a régi elromlott, de a Csodalámpa közbelépett…

Egy komoly nagylány érkezett az irodánkba, átvette az ajándékát… és végre elmosolyodott. Anyukájától megtudtuk, hosszú ideje bizony senki nem láthatta mosolyogni Kittyt, most megtört a jég.

Örültünk, hogy ilyen boldogságot szereztünk ismét!


Köszönjük magántámogatónknak, hogy Kitty kívánsága is teljesülhetett!


Ratimorszky Bea és Bakonyi Joli
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019.07.19.

Ivett (17 éves, Biharkeresztes)Ivett egy nagyon vagány nagylány, akinek vágya egy szuper „nőcis” telefon volt.

Egy szép napon érkezett hozzánk kontrollra, mit sem sejtve arról, hogy ma teljesülni fog a kívánsága… megkaptuk az ajándékát. Gondolkodtam, miként adjam át neki, hogy minél hatásosabb legyen.

A készülékét a fülemhez tartva mentem hozzá:
- Halló-halló, Ivettet keresi a telója… - mondtam hangosan.

Látni kellett volna azt a szemet! Boldog volt, a kontroll után el is mentek venni hozzá tartozékokat.

Sok örömöt és egészséget kívánunk Neked!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2019.07.16.

Gábor (12 éves, Nyírmihálydi)Gábor egy biciklire vágyott, amit vidéki falujukban nagyon jól ki tud majd használni.

Az ajándék átadására Debrecenben került sor kedves támogatónk jelenlétében, ahol Gábor rögtön ki is próbálhatta új járgányát.

A nagyfiú nagyon örült az ajándékának, a képen is látszik, milyen büszkén feszített a biciklije mellett. Mindannyian azt kívánjuk, hogy használd egészséggel!


Köszönjük a FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását, kollégájuknak, Vágó Imrének, hogy személyesen részt vett a kívánságteljesítésen!


Nagy Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2019.07.18.

Erika (17 éves, Szeged)

Hétfő kora délután találkoztunk az FGSZ képviselőjével, Paál György úrral, hogy Erika kívánságát együtt teljesítsük. A nagylány kérése egy okostelefon volt, mint korosztályából oly sokan, ő is ezen tartja a kapcsolatot a külvilággal, mivel betegsége miatt sok időt tölt benn a klinikán.

Mivel magántanuló, a kórházpedagógusok is sokat foglalkoznak vele, de ez a telefon a netezés miatt sokat segít majd a tanulmányaiban is.

Erika nagyon megörült az ajándéknak, de nem szerette volna, ha az eseményről készült foto kikerül a netre.


Köszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. idei segítségét is, kollégájuknak pedig a személyes jelenlétet!


Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Szeged, 2019.07.29.

Dzsenifer (10 éves, Nógrádmarcal)


Dzsenifer komoly beavatkozásokon van túl, közben házukban felújították a szobáját. Így, amikor megkérdeztük, mi lenne az ő kívánsága a Csodalámpa dzsinnjétől, szobabútort kért.

A neten kiválasztott egy ágyat és egy szekrényt, amivel kiszállítás után szülei berendezték a szobáját.

Mikor végre hazaengedték a kórházból, a megújult szobájába léphetett be, ami a kislánynak hihetetlen örömet jelentett, a gyógyulása szempontjából pedig biztonságot. Gyógyulj meg minél hamarabb!


Köszönjük magántámogatónknak, hogy Dzsenifer kívánsága is teljesülhetett!


Áchim Boglárka és Bakonyi Joli
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019.07.16.

DÁVID (12, EGER)

Ki közelebbről, ki távolabbról, de mindenki – Péter, Dávid, Bence, Judit és szüleik - időben érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre a péntek hajnali találkozóra. Mindenki kicsit izgatott volt, hiszen többen még sosem repültek a csapatból.

Valamennyien nagy FC Barcelona rajongók lévén azt kérték a Csodalámpától, hogy hadd láthassanak „élőben” egy Barca meccset a Camp Nou-ban.

Tehát irány Barcelona!

A Csodalámpa dzsinnje szerzett pár ősz hajszálat, mire sikerült mindenkinek jegyet venni a szezonnyitó Barca - Arsenal meccsre. Mint utólag kiderült, 98.000-en voltak a meccsen…

Két órás repülőút után, csodás napsütésben érkeztünk az El Prat repülőtérre, majd hamarosan a szállodába. Mivel még szinte reggel volt, a szobákat nem lehetett elfoglalni, így a barcelonai hangulatba merülés első lépéseként elmetróztunk a város leghíresebb látnivalójához, a Sagrada Família-hoz. Persze ez csak az „építészeti” hangulatra igaz, mert rengeteg gyereken és felnőttön Barcelona trikó volt, pedig a meccs csak vasárnap volt.

Egy véletlen folytán megtudtuk, hogy van a stadion közelében egy Futballárium nevű étterem, Erika és Péter tulajdona, elképesztő mennyiségű futball trófeával, ott ebédeltünk. Erika sokat mesélt a Barcáról, a játékosokról, a sport trófeák eredetéről és nem mellékesen az ebéd is különlegesen finom volt.

Késő délután több órás Barca stadion és -múzeum látogatás volt a program, elképesztő mennyiségű kupát, érmet és más trófeát, emléktárgyat láthattunk a klub múltjából és jelenéből is. Itt az egy helyiségre jutó Barca mezes látogatók száma bőven 50% felett lehetett...
Hogy, hogy nem, előtte és utána is útba esett a Barcelona Fan Shop, elképesztő Barca mez, sapka, sál, kulacs, stb. fajta- és színválasztékkal.

/ 10

Szombaton nagy sikerrel „plázsoltunk” pár órát a város 6,5 km-es strandjának egy kevésbé zsúfolt részén. A gyerekek élvezettel lubickoltak, csodáltuk a vitorlásokat, köveket szedtünk a tökéletes strandidőben.
Az esti program a Sagrada Familia „igazi” meglátogatása volt, vagyis belülről is megnéztük, amit csak lehetett. Monumentális építmény, fantasztikusak belül a fények, hatalmasak a terek. A tervek szerint 2026-ra lesz kész az építkezés, Gaudi terveit és elveit követve – ezekből is ízelítőt kaptunk a múzeumban.

Vasárnapra városnézést terveztünk, a csoport kettéoszlott: az egyik csapat inkább erőt gyűjtött az esti meccsre, a másik fél a Hop On Hop Off busszal utazta be a fél várost.

Este 6-kor találkoztunk a Camp Nou előtt, 7 körül már a helyünket is megtaláltuk – sajnos nem kaptunk egy szektorba jegyet. A meccs 8-kor kezdődött, addig a Club vezérszurkolója, játékosai szórakoztatták a közönséget. Majd bemutatták az „idei” csapatot: az összes sztár, többek között a gyerekek kedvenc játékosa, Messi is integetett a közönségnek.

Azután kezdőrúgás és elkezdődött! Villámgyors játékosok, pontos passzok, szinte kosárlabda-szerű „inga” játék a két kapu között, enyhe Barca mezőnyfölény, majd jött a sokk és felhördült a stadion: az Arsenal szerzett vezetést! Félidő: 0:1. Pedig az összes Csodalámpás gyerek és szülő nagyon szurkolt!
A második félidőben az elsőhöz hasonló játék, kisebb nagyobb helyzetek mindkét oldalon, egy kis hullámzás, majd újabb Arsenal gól, csak ez öngól volt, így lett 1:1. Végül az utolsó percben egy szép Barca gólt is láttunk, sajnos a távolabbi kapunál. Így lett a végeredmény 2:1.

Mindenki kimerült a nagy szurkolásban, de lám, lett is eredménye!

Másnap csodálatos élményekkel gazdagodva repültünk haza Magyarországra.

Ezúton is köszönjük támogatóinknak, a Hesse Trade Kft-nek, a Prime Rate Kft-nek, az
ibis Styles Budapest Airport Hotel vezetésének és magántámogatóinknak, hogy segítségükkel életre szóló élményt szerezhettünk Dávidnak!Ratimorszky Bea és Bakonyi Tamás
kívánság-koordinátor
Barcelona, 2019.08.05.

Dávidtól kaptuk az alábbi kedves üzenetet:

Kedves Csodalámpa Alapítvány!

Köszönöm, hogy teljesítették egyik nagy vágyamat,hogy eljuthassak Barcelonába,ahol megnézhessem kedvenc csapatomat meccset játszani. Nagyon jól éreztem magam a négy nap alatt.Sok szép látnivaló volt az utazás folyamán. A repülés is felejthetetlen volt,mivel most ültem először repülőn. Hamar eltelt ez a pár nap,ami egy örök élmény marad!!!

Köszönettel: Trajmár Dávid Egerből


Balázs (16 éves, Sárbogárd)


Balázzsal a kórházban találkoztunk, hogy átadjuk ajándékát egy horgász pod-ot és egy hatalmas sátrat. Hamar kiderült, hogy a több botot és kapásjelző csipogókat tartó állványnak nagy haszna lesz a családban, mert a pecázás tömegsport Balázs környezetében és soha sincs elegendő állás és hely a botoknak.

Nagypapája, mint állandó társa, a keresztszülők, unokatesók és a legjobb barátok is közösen várják a kapást a nagy csendben - ahogy Balázs mesélte.

Bár a sátrat nem építettük föl a kórházi folyosón, de az állványt ott helyben összeszereltük, hogy Balázs szakszerű magyarázata mellett felfogjuk miféle "eszközről" is van szó. Hallottunk tippet a jó szerelékekről, a víz és haltípusok megfelelő beetetéséről…

De beszélgetés közben élete nehézségeit is megtudtuk, hamarosan komoly beavatkozáson kell átesnie, reméljük, a hétvégi horgászás és az új kiegészítők is erőt adnak majd a folytatáshoz.

Mi nagyon drukkolunk és... jó kapást kívánunk!!

Az utólag készült képek szerint csodás a felépített sátor és a bottartó is tökéletesen működött.
Köszönjük magántámogatónk segítségét!


Molnár Andrea és Gulyás Tibor
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019.07.22.

VIKTOR (9, ZALAEGERSZEG)

Nem egyszerű ám eldönteni, mit kívánjon valaki, ha csak egyet lehet… Viktor és családja is sokat gondolkozott azon, mi lehetne, amivel őszinte örömet szerezhetne a Csodalámpa a nagyfiúnak.

Viktor egy éve gitározik, énekel, mindene a zene, elsősorban Ed Sheeran zenéje.

Csoda-e ezek után, hogy amikor megtudta, hogy kedvenc zenésze fellép a Szigeten, azt mondta, ő is meg szeretné nézni a koncertet és talán találkozhatna is vele... Persze kezdettől fogva tudta, hogy ez a második dolog már igazán az álmok világába tartozik.

Nem kis fába vágtuk a fejszénket, amikor nekifutottunk a kívánság teljesítésének...

Mivel Őexc. Iain Lindsay nagykövet úr igen jól ismeri alapítványunk küldetését, már több szebbnél szebb álom megvalósításában segített, az ő és kollégái segítségét kértük az kívánság megvalósításához. Jó pár hétig izgultunk, szervezkedtünk, vártuk a jó hírt, hogy menni fog.

Viktor végig bízott bennünk, hogy megcsináljuk. (Mi is bíztunk ebben, de tudtuk, hogy nem kis szerencse is kell egy ilyen kívánság létrejöttéhez.)

Augusztus 7-én került sor - Ed Sheeran koncertje előtt - a várva várt találkozóra.

Viktor nagyon készült, csodaszép rajzot készített kedvencének, angolul írt is neki.

Mr. Sheeran, Ed nagyon kedvesen fogadott minket, pár perc alatt úgy beszélgetett Viktorral, mintha régről ismerné. A nagyfiú legfontosabb kérdése, amire választ szeretett volna kapni az volt, hogy is kell zenét szerezni, hogy csinálja. Ed erre csak annyit válaszolt, hogy nem is tudja, úgy jön belőle. Ezt hívják tehetségnek – súgtam Viktornak.

Természetesen a közös fényképek sem maradhattak el, Viktor elmesélte, hogy ő is gitározni tanul és azt is megmondta, hogy Ed a világ legboldogabb gyermekévé tette álmának valóra váltásával.

/ 4
Igyekeztem a lehető legjobban tolmácsolni köztük. Őszintén szólva néha nehéz volt, mert látva Viktor arcát és azt, mennyit jelent neki ez a találkozó, látva a rajzát és olvasva, mit írt angolul a rajz hátoldalára, a könnyeimet nyeltem.

Biztos vagyok benne, hogy a találkozó hozzájárul Viktor gyógyulásához, sőt, ezt ő is megerősítette nekem. Remélem, hogy egyszer majd ő lesz a sztár fellépő és mi leszünk ott a rajongók között.
Hálásan köszönöm, hogy részese lehettem egy újabb Csodalámpás csodának és megismerhettelek Téged, Viktor. Mielőbbi teljes gyógyulást!

Viktor nevében is köszönjük a támogatást Ed Sheeran úrnak és menedzserének, Őexc. Iain Lindsay úrnak, Nagy–Britannia nagykövetének, a Brit Nagykövetség munkatársainak és természetesen a Sziget menedzsmentjének, valamint magántámogatóinknak, akik nélkül ez az álom nem válhatott volna valóra.


Patzauer Éva
kívánság -koordinátor
Budapest, 2019. augusztus 7.VERONIKA (12, BUDAPEST)

A Csodalámpások által feltett látszólag egyszerű kérdésre, hogy mit szeretnél kívánni, tudjuk, nem egyszerű a válasz, ha csak „egyet” lehet kérni.

Veronikának is törnie kellett kicsit a fejét, ki vagy mi is legyen az "egy" kívánság. Persze, a gondolkozás nem tartott sokáig, példaképével és kedvencével, Ed Sheerannal szeretett volna találkozni.

Mivel Őexc. Iain Lindsay nagykövet úr igen jól ismeri alapítványunk küldetését, már több szebbnél szebb álom megvalósításában segített, az ő és kollégái segítségét kértük az kívánság megvalósításához. Jó pár hétig izgultunk, szervezkedtünk, vártuk a jó hírt, hogy menni fog.

Veronika súlyos betegsége előtt aktívan tornázott és táncolt, nem is akármilyen szinten. Már akkor is imádta Ed zenéit, betegsége alatt is sokat hallgatta a dalokat. Sok számot fejből fúj, erről alkalmam volt meggyőződni, amikor a koncerten mellette ültem.

A találkozóra nagyon készült, jó előre összeszedte kérdéseit, amiket Ednek tesz fel, angolul tanult, hogy beszélgetni tudjon vele.

Az augusztus 7-i koncert előtt, a Szigeten került sor a találkozóra. Hogy ki izgult jobban, ő vagy én, nem is tudom. Roni kérdésekkel készült, és még a Szigeten is órákon keresztül gyakorolt angolul, hogy minden flottul menjen. Én csak azért aggódtam, hogy legyen ideje feltenni a kérdéseket. Mondanom sem kell fantasztikus magabiztossággal beszélgetett a zenésszel, aki nagy szeretettel fogadta őt.

Veronika egy kék karkötőt is készített és adott ajándékba, amit Ed azonnal felvett, sőt utóbb láttuk, hogy a koncert alatt is a csuklóján volt. Számomra a legmeghatóbb pillanat nem is akkor volt, amikor közös képet készítettek vagy átölelték egymást, hanem az, amikor Roni a következő szavakkal búcsúzott kedvencétől:

„Számomra életre szóló élmény volt találkozni Veled, erre mindig emlékezni fogok. Remélem, Neked is és ugye Te is emlékezni fogsz rám?”

A válasz egy újabb ölelés és szívből jövő mosoly volt.

/ 5

Hiszem, hogy ez a hihetetlen élmény nagyban hozzájárul ahhoz, hogy Roni mielőbb meggyógyuljon.

Hálásan köszönöm, hogy részese lehettem egy újabb Csodalámpás csodának és megismerhettelek Téged, Roni. Mielőbbi teljes gyógyulást!

Roni nevében is köszönjük a támogatást Ed Sheeran úrnak és menedzserének, Őexc. Iain Lindsay úrnak, Nagy–Britannia nagykövetének, a Brit Nagykövetség munkatársainak és természetesen a Sziget menedzsmentjének, tovább magántámogatóinknak, akik nélkül ez az álom nem válhatott volna valóra.


Patzauer Éva
kívánság -koordinátor
Budapest, 2019. augusztus 7.


Panna (9 éves, Szeged)


Panni „csodalámpás” kívánsága hévízi nyaralás volt keszthelyi városnézéssel!

A családdal a szálloda halljában találkoztunk és összeismerkedtünk. Megtudtuk, hogy többször jártak már Hévízen, és ez a szálloda a kedvenc helyük, mert nagyon családias, kedves a vezetőség és az itt dolgozó személyzet, valamint ez az a hely a környéken, ahol svédasztal van, és külön gondolnak a laktóz- és gluténérzékeny emberekre. Jánka Péter a szálloda marketing igazgatója két és fél órát beszélgetett velünk, nagyon kedves és bizalmas beszélgetés alakult ki egy közös kávézás és kólázás közben...

Érdekesség, (legyen a sors játéka), hogy a bárban az italokat felszolgáló hölgy egy olyan Anyuka, akinek a beteg gyermekét nemrég a Csodalámpa Alapítvány Eurodisneybe utaztatta, így teljesítve a kívánságát. Az édesanya még most is könnyes szemmel mesélte el a történetüket és köszönte meg újra a lehetőséget.

A nap második fele fürdőzéssel, közös frizbizéssel, játékokkal telt, este pedig lufihajtogatás és bűvészkedés volt a szálloda halljában.

A következő napon reggeli után a Festetics kastélyt látogattuk meg Keszthelyen. Utána kinéztünk a Balaton partjára, készítettünk sok-sok képet.

Este szintén lufizás volt, ahol már Panni is hajtogatott, sok mindent megtanult tőlünk ez alatt a rövid idő alatt.

Csütörtökön elérkezett a búcsú pillanata… Nem is gondoltuk az elején, hogy ilyen jól sikerül majd ez a közös pár nap. A búcsúzáskor Panni megfogadta, hogy enni fog zöldséget, gyümölcsöt, és azt is megígérte, hogy meggyógyul.

Reméljük, barátok maradunk!
Köszönjük a Hunguest Hotel Helios Hévíz jelentős támogatását, és azt a kedvességet, amellyel fogadták Pannit és családját!

Köszönjük Gálik Ildikó támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!

Hajdamár Zoltán
kívánság-koordinátor
Hévíz, 2019.07.22.

Laura (9 éves, Kecskemét)Laura lovagolni szeretett volna.
A család így emlékezik erre az élményre:
„Nagyon-nagyon hálásak vagyunk a lehetőségért! Ma is kaptunk esélyt, hogy Laura lovagoljon. (Igazából soha nem tudjuk előre, mikor mehetünk, így olyan, mintha mindig valamilyen váratlan meglepetés ajándékot kapna Laura.)

Csodálatosan érezte magát ma is, mint mindig.

Az a lovarda bámulatos környezetben van. A levegő, a rengeteg fa, virágok, a kis tó az aranyhalakkal, a mindig kalandozó cicák már csak a léleknek is gyógyszer. Az ott dolgozók rendkívül kedvesek, segítőkészek, mindig mosolyognak. Anna, az oktatója, nagyon kivételes egyéniség. Egyszerűen csak szeret ott lenni Laura.

Sokat tanul, fejlődik. Nagyon boldog volt, mikor az ügetés után, már vágtázhatott. Már vannak kedvenc lovai is.

Köszönjük szépen még egyszer!

Munkájához sok sikert, örömöt, boldogságot és jó egészséget kívánunk!”


/ 3
Köszönjük a Budapest Értéktőzsde támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
2019.05.20.

JUDIT (17, BÁCSALMÁS)

Ki közelebbről, ki távolabbról, de mindenki – Péter, Dávid, Bence, Judit és szüleik - időben érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre a péntek hajnali találkozóra. Mindenki kicsit izgatott volt, hiszen többen még sosem repültek a csapatból.

Valamennyien nagy FC Barcelona rajongók lévén azt kérték a Csodalámpától, hogy hadd láthassanak „élőben” egy Barca meccset a Camp Nou-ban.

Judit esetében nincs ebben semmi meglepő, ő ugyanis aktív labdarúgó.

Tehát irány Barcelona!

A Csodalámpa dzsinnje szerzett pár ősz hajszálat, mire sikerült mindenkinek jegyet venni a szezonnyitó Barca - Arsenal meccsre. Mint utólag kiderült, 98.000-en voltak kíváncsiak a mérkőzésre…

Két órás repülőút után, csodás napsütésben érkeztünk az El Prat repülőtérre, majd hamarosan a szállodába. Mivel még szinte reggel volt, a szobákat nem lehetett elfoglalni, így a barcelonai hangulatba merülés első lépéseként elmetróztunk a város leghíresebb látnivalójához, a Sagrada Família-hoz. Persze ez csak az „építészeti” hangulatra igaz, mert rengeteg gyereken és felnőttön Barcelona trikó volt, pedig a meccs csak vasárnap volt.

Egy véletlen folytán megtudtuk, hogy van a stadion közelében egy Futballárium nevű étterem, Erika és Péter tulajdona, elképesztő mennyiségű futball trófeával, ott ebédeltünk. Erika sokat mesélt a Barcáról, a játékosokról, a sport trófeák eredetéről és nem mellékesen az ebéd is különlegesen finom volt.

Késő délután több órás Barca stadion és -múzeum látogatás volt a program, elképesztő mennyiségű kupát, érmet és más trófeát, emléktárgyat láthattunk a klub múltjából és jelenéből is. Itt az egy helyiségre jutó Barca mezes látogatók száma úgy 50% felett lehetett...
Hogy, hogy nem, előtte és utána is útba esett a Barcelona Fan Shop, elképesztő Barca mez, sapka, sál, kulacs, stb. fajta- és színválasztékkal.

/ 10

Szombaton nagy sikerrel „plázsoltunk” pár órát a város 6,5 km-es strandjának egy kevésbé zsúfolt részén. A gyerekek élvezettel lubickoltak, csodáltuk a vitorlásokat, köveket szedtünk a tökéletes strandidőben.
Az esti program a Sagrada Familia „igazi” meglátogatása volt, vagyis belülről is megnéztük, amit csak lehetett. Monumentális építmény, fantasztikusak belül a fények, hatalmasak a terek. A tervek szerint 2026-ra lesz kész az építkezés, Gaudi terveit és elveit követve – ezekből is ízelítőt kaptunk a múzeumban.
Vasárnapra városnézést terveztünk, a csoport kettéoszlott: az egyik csapat inkább erőt gyűjtött az esti meccsre, a másik fél a Hop On Hop Off busszal utazta be a fél várost.

Este 6-kor találkoztunk a Camp Nou előtt, 7 körül már a helyünket is megtaláltuk – sajnos nem kaptunk egy szektorba jegyet. A meccs 8-kor kezdődött, addig a Club vezérszurkolója, játékosai szórakoztatták a közönséget. Majd bemutatták az „idei” csapatot: az összes sztár, többek között a gyerekek kedvenc játékosa, Messi is integetett a közönségnek.

Azután kezdőrúgás és elkezdődött! Villámgyors játékosok, pontos passzok, szinte kosárlabda-szerű „inga” játék a két kapu között, enyhe Barca mezőnyfölény, majd jött a sokk és felhördült a stadion: az Arsenal szerzett vezetést! Félidő: 0:1. Pedig az összes Csodalámpás gyerek és szülő nagyon szurkolt!
A második félidőben az elsőhöz hasonló játék, kisebb nagyobb helyzetek mindkét oldalon, egy kis hullámzás, majd újabb Arsenal gól, csak ez öngól volt, így lett 1:1. Végül az utolsó percben egy szép Barca gólt is láttunk, sajnos a távolabbi kapunál. Így lett a végeredmény a 2:1.
Mindenki kimerült a nagy szurkolásban, de lám, lett is eredménye!

Másnap csodálatos élményekkel gazdagodva repültünk haza Magyarországra.

Ezúton is köszönjük támogatóinknak, a Jet Travel utazási irodának, a III. kerületi Torna és Vívó Egylet tagjainak és magántámogatóinknak, hogy segítségükkel életre szóló élményt szerezhettünk Juditnak!Ratimorszky Bea és Bakonyi Tamás
kívánság-koordinátor
Barcelona, 2019.08.05.

Judit megható soraiban minden ott van, amiért a csodalámpások dolgoznak:

From: ***Judit mailto : D****2 @ hotmail.hu
Sent: Monday, August 12, 2019 1:56 PM
To: info@csodalampa.hu
Subject: barcelonai utazás

Kedves Csodalámpa!
Volt egy kívánságom majdnem egy évvel ezelőtt,amiben azt kértem hogy bárcsak elmehetnék Barcelonába egy FC Barcelona focimeccsre. És ez valóra is válhatott a legnagyobb örömömre..

Pár sorstársammal együtt elmehettünk Spanyolországba és láthattuk élőben játszani többek között Lionel Messit is. Hatalmas élmény volt számunkra ez az utazás,és amellett hogy kikapcsolódtunk egyúttal egy újabb reményt is adott számunkra pár hónappal/évvel ezelőtt amiért mindenképpen érdemes volt meggyógyulni.

Nagyon meg szeretném köszönni az alapítványnak és Mindenkinek aki által teljesülhetett a kívánságunk,és remélem még nagyon sok gyereknek szereznek örömet egy-egy ajándékkal vagy kirándulással.

Csodálatos utazás volt,köszönöm!

Rengeteg hálával,
D**** Judit


Dávid (15 éves, Tiszaigar)Dávidnak sajnos betegsége miatt abba kellett hagynia a tanulmányait. Tiszaigaron él szüleivel és testvéreivel. Az ismerősökkel, barátokkal való kapcsolattartáshoz elengedhetetlen egy jól működő telefon, így a nagyfiú kívánsága ez lett.

Otthonában kerestem fel az FGSZ képviselőjével, Széplaki Gáborral, hogy átadjuk neki a hőn áhított okostelefont. Nagyon örült az ajándéknak.

-Ez ilyen nagy? -kérdezte boldogan, és máris birtokba vette a készüléket édesapja és testvérei segítségével.

Kívánjuk Dávid, hogy sok örömöt szerezzen neked ez a szuper telefon!


Köszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. ismételt támogatását, Széplaki Gábor úrnak az ajándékozáson való személyes jelenlétét!


Palásti Ildikó
kívánság-koordinátor
Tiszaigar, 2019.07.26.

Borbála (16 éves, Budapest)


Bori nagyon szereti a zenét, két hangszeren is játszik, kórusiskolába jár, de egy ideje színi szakkörbe is jelentkezett, mert nagyon érdekli ez a szakma. Ezért a Csodalámpától azt kérte, szervezzük meg, hogy elmehessen a Színház- és Filmművészeti Egyetem nyári kurzusára.

A hőség tetőfokára hágott, amikor úgy harminc fiatal gyülekezett az egyetem Vas utcai kollégiuma előcsarnokában, hogy bevethesse magát az egyhetes, bentlakásos színi tanodai életbe. Bori bár egy kicsit izgult, hiszen ismeretlen emberekkel találkozott, de pillanatok alatt ismerkedett, mesélt a többieknek magáról.

Az eligazítás után azonnal megkezdődött a tábor, nem is akárkik vezetésével, hiszen a színészpalánták tanulhattak a szakma nagyjaitól, például Hegedűs D. Gézától, Forgács Pétertől, Fullajtár Andreától….”Imádtam minden percét….” mesélte utólag a nagylány. Volt a programban egyéni és csoportos feladat, majd egy közös előadás elkészítése… mindez nappal és éjjel, folyamatosan, miközben barátságok szövődtek, s egy megerősítés: Bori színészettel szeretne foglalkozni.

Kívánjuk neked Bori, hogy érd el a pályán mindazt, amit elterveztél!


Köszönjük Farkas Ildikó szervezőnek, hogy a tábor alatt különös figyelemmel vették körül Borit!


Felkai Márta
Budapest, 2019. június 30.

Réka (17 éves, Lakhegy)Réka egy „komoly” fényképezőgépet kért a Csodalámpától, mivel szenvedélye a fotózás, érettségi után a MOME-ra szeretne jelentkezni fotós szakra. Eddig csak egy kis automata géppel fotózott, de mostantól egy CANON DSLR fényképezőgép büszke tulajdonosa.

A nagylánnyal a kórházban találkoztunk, ahol éppen felülvizsgálaton volt. Nagyon örült az új gépének. Kérdésünkre, hogy mit szeret fotózni, elmesélte, hogy míg régebben szívesen fotózott naplementéket, ma már inkább letisztult, minimalista stílusú képeket készít.

Kedves Réka, kívánjuk, hogy teljen nagyon sok örömöd a fényképezőgépben és készíts vele nagyon sok jó képet!

Köszönjük magántámogatónknak, hogy Réka kívánsága is teljesülhetett!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019. július 18.

Milán (16 éves, Csabrendek)


Milán egy igazi extrém kívánsággal fordult a Csodalámpához, az ejtőernyős ugrást szerette volna kipróbálni. Keresztapja ejtőernyőzik, így már volt némi rálátása erre a sportra, de korábban még csak nem is repült soha.

Egy szombat délelőttön találkoztunk a Siófok-Kiliti repülőtéren, Milánt a családja és a barátok is elkísérték a nagy napra. A regisztrációt követően volt időnk beszélgetni, kicsit megismerni egymást, és elmeséltem neki az ejtőernyős élményeimet. Megtudtam, hogy szakácsnak tanul, időnként már otthon is ő tevékenykedik a konyhában, és a suli mellett korábban focizott. Közben a reptéren nagyüzem volt, a MI8-as helikopter alig pihent, beszálltak az ejtőernyősök, a gép nagyjából 20 perc alatt felrepült velük 4000 méter magasra, ott kiugrottak az utasai, majd a helikopter is visszatért a földre a következő turnusért. Nagy élmény volt már ezt is nézni, ahogy ereszkedtek alá a színes kupolák, és sorra landoltak az ejtőernyősök – egyesével vagy tandemben.

Mikor szóltak, hogy itt az idő, Milán kapott egy kezeslábast, amiben egészen úgy festett, mint egy Forma1-es pilóta. Megismertük a tandempilótát, Csanádi Zsolt Csacsát és az operatőrt, Fürtit, mindketten tapasztalt, több ezer ugrással rendelkező ejtőernyősök, akik elkezdték felkészíteni Milánt az ugrásra. Innen felgyorsult minden, Milán és a srácok eltűntek a gép gyomrában, ami emelkedni kezdett velük.

A talajszinten 30 Celsius-fokos hőmérséklet fokozatosan hűlt, ahogy repültek felfelé, az ugrás magasságában, 4 kilométer magasan mínusz 10 fok volt, de az adrenalin gondoskodott róla, hogy Milán ezt ne érezze. A közel egyperces szabadesés alatt gyönyörködhettek a Balaton és a környező táj szépségében, majd 1500 méteren Csacsa kinyitotta az ejtőernyőt, aminek az irányítását Milán is kipróbálhatta. 5-6 perc alatt ereszkedtek vissza a földre – Fürti pedig eközben végig kamerázta őket. Milán szolidan mosolygott, amikor újra találkoztunk, és szűkszavúan csak annyit mondott, mikor kérdeztem, milyen volt: „Nem volt rossz” – de a szeme csillogása azért elárulta.

Kedves Milán, örülök, hogy ott lehettem veled ezen a napon, és hogy megismerhettelek téged és a családodat. Ha újra ejtőernyőzni támad kedved Siófokon, szólj, szívesen megnézem a következő ugrásodat is.


/ 6

Köszönjük Bordács Gábor úr támogatását, melynek segítségével Milán álma is valóra válhatott!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Lakatos Edina
kívánság-koordinátor
Siófok, 2019. július 20.

Melinda (16 éves, Göd)


Melinda boldog, vidám kislány, mindennek tud örülni, de amikor meglátta kedvenc énekesét, Freddie-t - Fehárvári Gábor Alfréd -, akkor a meglepetés és az öröm a fellegekbe repítette.
Voltak nagy ölelések, levélcímváltások, fényképdedikálás, facebook-bejegyzés, fényképezés, szelfi, videófelvétel…

Melinda még egy termetére való Freddie-fotós pólót is kapott a művésztől. Alig tudott betelni a sok kedvességgel, amiben része lehetett. Az együtt töltött majd két óra bizonyára örök emlék marad.

Reméljük, hogy Melindának sikerül majd jó egészségben kedvence egyik koncertjén is részt venni, vagy akár stúdiófelvételen meghallgatni az ifjú énekest. Számomra is fantasztikus volt a sok szeretetben eltöltött idő.
Köszönjük Jantner Anitának és Szondi Rékának a szervezést, Fehérvári Gábor Alfrédnak pedig az időt, amit velünk töltött.

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Lángh Zsófia
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.07.02.

Laura (14 éves, Gemzse)Laura 14 éves, aki súlyos betegsége ellenére egy nagyon életvidám lány. A vágya egy saját laptop volt.

A mai délelőttön is kezelésre érkezett. Amikor meglátott engem, azonnal megjelent az arcán a mosoly, mivel rögtön sejtette, hogy az ajándéka érkezett meg.

Leld sok örömöd a laptopodban Laura!


Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását!


Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2019.07.08.

Hanna Regina (8 éves, Fót)


Hanna a Nyíregyházi Állatparkba vágyott, kérését július közepén tudtuk teljesíteni.
A család így emlékezik az ott töltött napokra:

„Ezúton is szeretnénk megköszönni a lehetőséget, hogy hosszú idő után pár napra megfeledkezhettünk az elmúlt időszak nehézségeiről!

Csodálatos 4 napot tölthettünk el Nyíregyházán, a Pangea Hotelben. A hotel álomszép, tiszta, igényes, a kiszolgáló személyzet barátságos, segítőkész, a környezet pedig meseszép. A Nyíregyházi Állatparkot az ott tartózkodásunk alatt több alkalommal is meglátogattuk, Hanna és Miló nagy örömére.

Az állatkert fantasztikus, az állatok gyönyörűek. Mindkét gyerkőc talált magának kedvenceket, míg Miló a teknősöket és a halakat csodálta, Hanna a páva szépségével nem tudott betelni, és kipróbálta milyen teveháton ügetni.

Tartalmas, élményekkel teli négy nap van mögöttünk, sokat sétáltunk, játszótereztünk, csónakáztunk. Utolsó nap hazafelé útba ejtettük a debreceni Kerekerdő Élményparkot is, ahol szintén nagyon jól éreztük magunkat.

Köszönjük az élményt! Kívánjuk, hogy még sok beteg kisgyermek álmát tudják megvalósítani!

Üdvözlettel:

Hanna és családja”/ 6
Köszönjük magántámogatónknak, hogy Hanna Regina kívánsága is teljesülhetett!


Nagy Olga
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2019.07.16.

Dorina (6 éves, Újszilvás)


A 6 éves Dorina egy rózsaszín babaházat kért a Csodalámpától. Dorina imád babázni, és persze a rózsaszín ez egyik kedvenc színe. Az ajándék átadására a kórházban került sor, de sajnos ott nem tudtuk kibontani a babaházat...

Azért a kislány már ott is alaposan megnézte az ajándékát, szemein látszott, hogy nagyon örül neki. Megbeszéltük vele, hogy amint hazaérnek az édesanyjával, első dolga lesz kibontani a dobozt és felállítani a babaházat a nappali közepén.

Utólag megtudtuk, pontosan így is történt minden, Dorina hamarosan már vidáman játszott új, legkedvesebb játékával.
Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Molnár Andrea és Gulyás Tibor
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019. 07.03.

Archive


Log in