Beszámolók

LILLA DORKA (7, PILISVÖRÖSVÁR)

Lilla alighanem most járt először a Corinthia Hotel Budapest fantasztikusan elegáns báltermében, ahol a Csodalámpa 18. születésnapját ünnepeltük támogatóink társaságában.

Ehhez képest Lili igen bátran, egyedül jött a színpadra, ahol Geszti Péterrel, az est műsorvezetőjével beszélgetett arról, miért pont egy számítógépet kért az alapítványtól. Elsősorban azért, hogy ne kelljen osztoznia testvérével a játékokon.

Péter kérdésére, hogy "és ha mégis el akarja venni tőled, akkor mi lesz? " a kislány kapásból válaszolt: "Majd a mama rászól!"
Lili ajándékát Vidovics Ádám, az gálaest egyik támogatója, a Special Effects International Ltd. egyik vezetője adta át.

Köszönjük Lillának és szüleinek, hogy jelenlétükkel megtisztelték gálaestünket és köszönjük a Corinthia Hotel Budapestnek, magántámogatóinknak, továbbá fellépőinknek, az est támogatóinak és kedves vendégeinknek, hogy örömet szerezhettünk Lillának, akinek mielőbbi teljes gyógyulást és a laptophoz sok örömet kívánunk.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.06.02.

LILI EMMA (16, FÓT)

Lili betegsége alatt sem hagyta abba a gitározást, sőt, úgy döntött, hogy más szinten folytatja.

A Csodalámpától egy elektromos gitárt kért. Sajnos az eredetileg kinézett Yamaha típust a kért színben nem tudtuk beszerezni. Helyette viszont egy igazi Fender gitárt ajánlottunk: Squier Contemporary Stratocaster Special HT, LRL, Black Pickguard, Pearl White ... leírni is hosszú.

Bár az eredeti kérésben nem szerepelt, egy elektromos gitár nem sokat ér erősítő nélkül, így egy 10w-os Fender erősítőt kapott Lili a gitár mellé.

Az ajándékot a Corinthia Hotel Budapestben tartott adománygyűjtő vacsoránkon Hajós András adta át a közönség tapsa közepette. És amit támogatóink már nem láthattak, a színpad mögött András tanított Lilinek néhány hasznos fogást, akkordot is - amúgy gitárosok között ez természetes segítség.

Köszönjük Lilinek, hogy jelenlétével megtisztelte gálaestünket és köszönjük Geszti Péternek és a Corinthia Hotel Budapestnek, továbbá fellépőinknek, az est támogatóinak és kedves vendégeinknek, hogy örömet szerezhettünk Lilinek, akinek mielőbbi jobbulást kívánunk.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.06.02.

EMMA (9, GYŐR)

Emma nagyon mozgékony gyerek, imád a fiú testvérével focizni, fogócskázni, rollerezni, biciklizni, gördeszkázni, görkorcsolyázni és fára mászni.
Ha rossz az idő, és nem lehet kint lenni, akkor legózik.

A Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága, amelyen - az ő szavaival élve – okosító játékokat játszhat.

Köszönjük magántámogatóink, valamint a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest diákjainak és tanárainak támogatását, az általuk szervezett sütivásár segítségével teljesülhetett Emma kívánsága is!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.24.

HANNA HELÉNA (12, BUDAPEST)Hanna nagyon kreatív lány, igazán jó a kézügyessége. Szabadidejében mindenfélét alkot, rajzol, fest, barkácsol. A jövőjét is ilyen területen képzeli el, dekoratőr szeretne lenni, de a rajzfilmkészítés is nagyon foglalkoztatja.

A Csodalámpától egy érintőceruzás tablet volt a kívánsága, mert a kórházban töltött időszakban is sokszor és sokat szeretne rajzolni.

A támogatást köszönjük a Lenovo Technology B.V.-nek, mellyel valóra válthattuk Hanna kívánságát.
Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.04.08.

FERENC (17, RÁCKEVE)


Feri némi töprengés után különféle számítógép alkatrészeket és egy monitort kért a Csodalámpától.

Édesanyja elmondta, hogy egy "sokmozgásos" iskolai nap után duzzadt térddel jött haza.
Borogatták, a duzzanat elmúlt.

Azután egy fél évvel később ismét előjött a duzzanat, de akkor már nem javult a borogatástól.
Orvoshoz mentek, és másnap már a kórházban voltak...

Bár máshogyan terveztük, az egyik, az operációját megelőző kemoterápia kellős közepén adtam át a kért ajándékokat - remélve, hogy egy kicsit felvidítjuk ezzel a srácot.

A kezelések sajnos nagyon megviselik Ferit, állandóan rosszul van, szédül, de azért egy halvány mosollyal nyugtázta az ajándékokat.

Ezúton is köszönjük a Corinthia Hotel Budapest vezetésének, Geszti Péter úrnak és magántámogatóinknak, hogy Feri pár pillanatra elfeledkezhetett a csepegő infúzióról és a gyógyulásig még hátralévő hosszú útról.


Patzauer Gábor
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.06.03.


SZONJA MÁRIA (16 éves, HAJDÚSÁMSON)Szonja igazi kamaszlány. Mint a legtöbb kamasznak, neki is egy iPhone volt az álma! És Szonjának teljesült az, amire nagyon vágyott!

Igazi meglepetés volt számára kívánságának teljesítése, ahogy azt meg is írta nekünk:

„Köszönöm szépen a felajánlónak az Iphone-t!!!! Igazi meglepetés volt, mert azt hittem, hogy vérvételre visznek a szüleim. Alig akartam elhinni, hogy ez egy meglepetés nap lesz számomra, hiszen megkaptam a telefont, amire nagyon-nagyon vágytam.

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!!!!
Szonja”


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek
nagylelkű támogatását, mellyel örömet szereztünk Szonjának!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022. május 25

PETRA (3 éves, DEBRECEN)


Petra egy gyönyörű kék szemű pici lány. Kertes családi házban él szüleivel. A ház kertje még kialakítás alatt áll, de már megtalálták, és kijelölték annak a fa kerti játszótérnek a helyét, melyre Petra vágyott. A legfontosabb, amit a pici lány szeretett volna, hogy a csúszda piros színű legyen!

Gyereknapra meg is érkezett a várva várt hinta, mászóval és a legfontosabb, a piros színű csúszda. Petra szobája ablakából nézte, ahogy a két bácsi összeszereli a játékokat. És miután minden készen lett, boldogan vette birtokba saját játszóterét.

Kedves Petra! Jó egészséget kívánunk neked, és azt, hogy sok vidám, és boldog percet tölts kint a szabadban és élvezd ennek a szép játszótérnek a játékait.

https://youtube.com/shorts/y0iEhYZ27jM


Petra édesanyjának levelét ide kattintva olvashatják el.


Köszönjük a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt. ismételt támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Debrecen, 2022. május 29

MERCÉDESZ (16 éves, TOMPALÁDONY)


Shelby, a 8 hetes Cavalier King Charles spániel és Mercédesz, a 16 éves nagylány is hosszú utat tett meg az ország két különböző szegletéből, hogy találkozhassanak. Merci egy kontrollra érkezett Budapestre, Shelby pedig itt várta új gazdiját. Szerintem elmondhatjuk, szerelem volt első látásra. A kiskutya rögtön odaszaladt a nagylányhoz, aki persze azonnal felkapta őt.

Mercédesz elárulta, hogy már nagyon régóta szeretett volna egy ilyen kiskutyát, hiszen imádja az állatokat, szeret róluk gondoskodni. Nemcsak házi kedvenc, de hűséges társ és barát is lesz a kutyus. A játék mellett tanítgatni is fogja, és persze a sétáltatás is az ő feladata lesz.
Köszönjük Hanzi Attila tenyésztőnek a segítőkészségét, valamint a Schneider Electric támogatását,
mellyel teljesíthettük Mercédesz álmát is!


Ratimorszky Bea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.16.

LIZA (9 éves, ESZTERGOM)


Lizának nagy álma teljesült két nappal a 10. születésnapja előtt: találkozhatott Ákossal a turnényitó koncert előtt.

Liza régi rajongó: hároméves korában a család egy autócsere kapcsán bukkant rá egy Ákos cd-re és "szerelem volt első hallásra". A rajongás azóta is töretlen. Liza a találkozón saját készítésű ajándékokkal kedveskedett az énekesnek, aki büszkén dedikálta neki albumát.

Életre szóló élmény marad a találkozó és az azt követő koncert!

/ 4
Köszönjük Ákosnak, hogy valóra váltotta Liza álmát!


Kis Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.28.

LEILA (3 éves, Miskolc)

upload:Beszamolok/4814_Leila11.jpg

Leila egy pici, örökmozgó kislány. Sok időt töltött kórházban. Van két fiú testvére, akikkel imád játszótérre menni. Sajnos ez most egy ideig nem lehetséges. Ezért a Csodalámpa Dzsinnje megoldotta ezt a problémát, s Leiláék udvarára varázsolt egy kerti játszóteret.
A három testvér nagy örömmel vette birtokba a játékokat. Jó volt látni, hogy Leila és testvérei elfeledve az előző hónapok megpróbáltatásait, önfeledten, boldogan játszanak saját játszóterükön.


Ezúton is köszönjük a Groupama Biztosító támogatását és hogy együtt szerezhettünk nagy örömet a kislánynak.Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022.05.23.

DEZSŐ (15 éves, KÁL)


Dezső szeret olvasni, ez az egyik kedvenc időtöltése. Mostanában egy új hobbit talált magának, szeretne megtanulni zongorázni.

Épp ezért a Csodalámpától egy Yamaha szintetizátor volt a kívánsága (és egy hozzá tartozó állvány), melyen szabadidejében elkezdheti a zongoraleckéket.

Dezső az egyik, kórházban töltött nap után boldogan és izgatottan vette át tőlünk a vágyott szintetizátort. Hazaérve rögtön kibontotta és „üzembe helyezte” új hangszerét.


Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Dezső kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.26.

ÁRON ERIK (8 éves, KAZINCBARCIKA)Áron 2. osztályos, szőke hajú, kék szemű, halk szavú, csendes fiúcska. Szeret társasjátékozni, gyurmázni, festeni, rajzolni. Van egy pici telefonja, azon nézegeti a mesefilmeket. Áron kívánsága a Csodalámpától egy tartó tokkal ellátott tablet volt, amin kedvenc mesefilmjeit nézegethetné az alatt az idő alatt is, amit kórházban kell töltenie.

A várva várt ajándék Áron számára hamar meg is érkezett! Bár a kisfiú nem érezte túl jól magát azon a napon, amikor Csodalámpás kívánsága teljesült, de azért széles mosollyal fogadta a dobozt, amit átadtam neki. Szemében örömkönnyek csillogtak.

Jó volt látni, hogy még ha nincs is túl jó napja egy beteg gyermeknek, a Csodalámpa mosolyt tud csalni az arcára!

Kedves Áron!
Kívánjuk, hogy legyen sok örömöd ajándékodban, és gyógyulj meg minél hamarabb!


A kisfiú, és családja nevében is hálásan köszönjük magántámogatónk segítségét!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022. május 19

HEKTOR (3, BUDAPEST)


Hektor nagyon szereti az autókat és általában a járműveket, az építőjátékokat és nyomdával is nagyon szívesen játszik.
A Csodalámpától sok-sok játékot kért, főleg olyanokat, amik a kedvenc rajzfilmjéhez, a Mancs őrjárathoz kapcsolódnak.

A hatalmas dobozból nagy érdeklődéssel pakolgatta ki egymás után a játékokat: az autóverseny pályát, a golyófuttatót, a nyomdakészletet, a dominót és a Labirintus társasjátékot.

Kedvence a szirénázó rendőrautó és világító trolibusz lett.

Hektor, amint végignézte a kívánt játékokat, kérte, hogy rögtön induljanak haza, hogy mindegyikkel tudjon még játszani estig.

Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest tanárainak, diákjainak és szüleiknek a segítséget!Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.26.


Xavér (9 éves, Pilisszántó)


Xavért nagy-nagy szeretet veszi körbe a családjában, szülei és négy testvére segítségére és figyelmére mindig számíthat.

Xavér mozgásfejlesztéséhez sokféle eszközre van szükség, épp ezért egy trambulin volt a kívánsága a Csodalámpától.

Így testvéreivel együtt, közös játékban fejleszthető Xavér mozgása.

Xavér szülei szívhez szóló sorokkal mondtak köszönetet a kívánság teljesítéséért:

„Tisztelt Csodalámpa Alapítvány! Tisztelt alapítványi munkatársak!

Megérkezett hozzánk a trambulin, melyet ezúton is hálásan köszönünk szépen. Xavi nem tud beszélni, így mi olyat szerettünk volna kívánni, amit nem csak Xavér, hanem minden gyermekünk együtt tud használni, nagyon összetartó kis csapatot alkotnak.

A régi trambulinunk nem csak játék a kisfiaink számára, hozzájárult Xavér fejlesztéséhez, jó időben a nagy beszélgetések, az iskolai történések elmesélésének a színhelye is. Sajnos már a régit kinőtték a gyermekeink, ezért szerettünk volna egy nagyobb, minden szempontból biztonságos trambulint kívánni.

Még egyszer köszönjük szépen a Csodalámpa Alapítvány Kuratóriumának, Munkatársainak és Önkénteseinek, hogy valóra váltották a kívánságunkat!

Tisztelettel:
Xavér családja”


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek nagylelkű támogatását, mellyel most Xavérnak szerezhettünk örömet!


Szerencsés Tamás
kívánság-koordinátor
Pilisszántó, 2022.05.04.

SZABOLCS (7 ÉVES, MÉLYKÚT)


Szabolcs örömmel vette a lehetőséget, mely szerint a Csodalámpa Alapítvány teljesíti egy kívánságát. Hamar eldöntötte, hogy nem tárgyat, hanem élményt szeretne kérni. Mivel kiskora óta nagyon szereti az állatokat, így a Nyíregyházi Állatparkra esett a választása, ahol 3 napon keresztül rengeteg időt tölthetett a különféle állatok közelében, miközben családjával együtt az elegáns Hotel Pangea szolgáltatásait élvezhette.
Délután 4-kor találkoztunk a kisfiúval és szüleivel, hogy együtt járjuk be az Állatparkot. Lelket melengető érzés volt látni, Szabolcs mennyire élvezte a programot, milyen vidáman és érdeklődéssel figyelte az őt körülvevő sokszínű állatvilágot. Kedvence az Óceánium titokzatos világa volt, ahova vissza is mentünk sétánk során, hogy Szabolcs alaposan megfigyelhesse az óceánok és tengerek élőlényeit.


Köszönjük a Groupama Biztosító támogatását, így közösen nagy örömet szerezhettünk.Szabolcsnak.Kanyári Liza
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2022.05.23.

Rinaldo Milán (15 éves, Békés)


Rinaldo kedvenc időtöltése a zenehallgatás és az Xboxozás.

Három testvérével sokszor játszanak együtt. A kívánsága a Csodalámpától egy Xboxhoz tartozó kormányszett volt, így még többféle játékot tud kipróbálni.

Már nagyon várta és nagy örömmel vette át Rinaldo az Xboxhoz a kiegészítőt.


Köszönjük magánadományozóinknak, köztük az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak a támogatást, mely segítséggel teljesíteni tudtuk Rinaldo kívánságát!


Dr. Kapás Ferenc
kívánság-koordinátor
Békés, 2022.05.09.

Lara Edina (10 éves, Veszprém)


Lara szeret sportolni, 3 éves korától lovagol és tagja egy U9-es kézilabda csapatnak. Nagy állatbarát, a kutyusok a kedvencei, de van otthon macskája, nyula és halacskája is.

Nagy vágya, hogy legyen egy saját farmja, ahol rengeteg állat veszi őt körül. Érdekli a technika, inkább autókkal, távirányítású markolóval szeret játszani és persze legózni is szokott.

A Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága, hogy ne maradjon le a tanulásban a kórházban töltött napokon.


Köszönjük magántámogatóink, valamint a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest támogatását, az általuk szervezett sütivásár segítségével teljesülhetett Krisztián kívánsága!

Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.16.

Klára (12 éves, Helvécia)Klára szereti a matematikát, a jövőben robotikával szeretne foglalkozni. Másik nagy szenvedélye az olvasás. Kedvenc szerzője Leiner Laura, a Szent Johanna gimi könyvsorozat összes részét olvasta már.

A Csodalámpától egy tablet volt a kívánsága, amire e-könyveket szeretne feltölteni, hogy olvashasson a kórházban töltött napokon.


Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Klára kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.17.

Dominika Ágnes (18 éves, Tatabánya)Dominika nagy vágya volt, hogy legyen egy saját okostelefonja. A Csodalámpától egy Xiaomi készüléket kért, hogy cseveghessen a barátnőivel vagy épp zenét hallgathasson a kórházban töltött hosszú időben.


Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. támogatását, amellyel teljesíthettük Dominika kívánságát!


Koczkáné Hovanyecz Ilona
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.11.

KIARA (16, EGYED)

Kiara sok időt töltött már kórházban és egy laptop volt a kívánság a Csodalámpától, hogy ne maradjon le a tanulmányaiban.

Szabadidejében persze kedvenc filmjeit is megnézi majd ezen a LENOVO laptopon.

Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház ismételt támogatását!Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.04.12.

Archive


Log in