Beszámolók

BÁLINT (12 éves, AJKA)


Bálint nagy zenerajongó, kedvenc csapata a Valmar duó. A Csodalámpától az volt a kívánsága, hogy találkozhasson a fiúkkal. Erre a találkozásra az egyik koncertjük előtt került sor.

Bálint anyukájának köszönő leveléből idézünk:

Nagyon szépen köszönjük, nagyon jól sikerült a tegnap este! ❤️

Bálint nagy izgalommal várta a koncertet és a fiúkkal való találkozás lehetőségét, nagyon izgult már az előtte való órákban 😊😊😊

A koncertet végig tombolta, utána pár perc erejéig találkozhatott az együttes egyik tagjával, Petivel, akivel pár szót váltottunk, Bálint átadta a nekik szánt ajándékát, amire nagyon készült! 😊😊😊
A koncert után is teljesen be volt még zsongva, feltöltődött. 😊😊😊

Bízunk benne, hogy egy kis erőt adott a mindennapokhoz, továbbra is töretlen fog küzdeni a tornákon, fejlesztéseken! :)
A történet elvileg nem állt meg, talán találkozhatunk még a közeljövőben a fiúkkal. ❤️

Végül Bálint gondolatai:

"Köszönöm a lehetőséget, életre szóló élmény volt a koncert és a Valmarral való találkozás is, nagyon élveztem, a szálloda is nagyon tetszett. 😊 Jól éreztük magunkat! 😊😊😊 Továbbra is olyan kitartó leszek, mint eddig a tornákon, fejlesztéseken! 💪💪💪"
Köszönjük a Groupama Biztosító ZRt. ismételt támogatását, mellyel teljesíthettük Bálint kívánságát.


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Keszthely, 2023.08.12.

GERGŐ (14 éves, SZÉKESFEHÉRVÁR)Gergő túl van már egy hosszú kezelésen, aminek legnagyobb részét kórházban töltötte. Az evés nagyon nehezen ment neki, étvágytalan volt nagyon sokáig, így abból "táplálkozott", hogy nézte a konyhafőnök című TV műsort, ez volt a minden napi programja a kórház falain belül, ez hozta meg az étvágyát és adott erőt, kedvet, hogy minél előbb megerősödjön.

A műsorban a kedvence Rácz Jenő volt, így amikor a Csodalámpa önkéntes megkereste őt a kórházban, egyértelmű kívánsága az volt, hogy a híres séffel találkozhasson a Rumour étteremben.

Az étterem tulajdonosa örömmel tett eleget a kérésnek, így a találkozó nagyon gyorsan össze is jött. Rácz Jenő fogadta a fiút, beszélgetett vele, megmutatta az étterem minden részét, beszéltek arról, hogy hogyan mennek az előkészületek az estékre, milyen a vendégvárás és hogyan zajlik egy ilyen különleges vacsora. Gergő sokat kérdezett, érdeklődő volt és még közös fotó is készülhetett róluk.


Köszönjük Rácz Jenőnek, hogy megvalósította Gergő álmát!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.08.08.

MARCELL (14 éves, Ostoros)


Marcell mindig is szerette az autókat. Jogosítványa még nem lehet, de pár éve elkezdett szimulátoron játszani és most már nemzetközi online versenyeken is részt vesz.
Így nem volt meglepő, hogy a Csodalámpától kormányszettet kért.
Az átadásra az ajándék szelleméhez híven támogatónk, a Ferrari Budapest bemutatótermében került sor. Itt Marcell beülhetett egy igazi sportautóba is. Nagyra értékelte az ülés kényelmét - és természetesen az igazi motor hangját.

Köszönjük a Warm Up Járműkereskedelmi Kft támogatását, mellyel teljesíthettük Marcell kívánságát.upload:Beszamolok/Ferrari_Budapest.png


Kis Zsuzsanna és Alessandro Lippi
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2023.08.23.

ZALÁN (10 éves, BUDAPEST)


Zalánnak a betegsége miatt sok időt kell a kórházban töltenie, ezért szeretett volna egy Nintendot játékkal, hogy gyorsabban teljen az idő. A Csodalámpától dzsinnje rögtön neki is látott a kívánság megvalósításához.

Az átadásra különleges helyszínen, alapítványunk jótékonysági estjén a Corinthia Hotel Budapestben került sor. Zalán kicsit félénken ment fel a színpadra, és vette át az ajándékot. Külön meglepetésként az esten kiállított Ferrari Roma csodaautóba is beülhetett, ami hatalmas élmény volt neki.


Köszönjük Garami Gábornak és a Corinthia Hotel Budapest-nek, továbbá fellépőinknek, az est támogatóinak és kedves vendégeinknek, hogy örömet szerezhettünk Dávidnak, akinek mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk.


Ratimorszky Bea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.06.03.

NORBERT FERENC (8 éves, DUNAHARASZTI)


Norbi egy igazán aktív kisfiú, nagyon szeret focizni, pingpongozni, rollerezni, úszni és horgászni. Tacskójával, Mazsival is sokat játszik.


A Csodalámpától egy Nintendo Switch volt a kívánsága, hogy a kórházban töltött idő a játékkal hamarabb elteljen. Norbi elárulta, hogy focis játék mindenképpen lesz a Nintendóján.
Köszönjük magántámogatónk segítségét, mellyel mosolyt varázsolhattunk Norbi arcára.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.08.11.

JÓZSEF PÁL (15 éves, BUDAPEST)


József szeret rollerezni és biciklizni, de leginkább az informatika köti le. Tanulmányait is ezen a területen végzi, szoftverfejlesztő és tesztelő szeretne lenni.

A Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága, ami nagy segítség lesz a tanulmányaihoz.


Köszönjük a Lenovo Technology B.V. támogatását, amellyel teljesíthettük József kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.08.11.

DÁVID NOEL (8, MONOR)


Dávid imádja a LEGO-kat, így a Csodalámpától is egy hatalmas LEGO készletet kért. Az átadásra különleges helyszínen, alapítványunk jótékonysági estjén a Corinthia Hotel Budapestben került sor.

Dávid izgatottan ment fel a színpadra, és vette át a több doboznyi ajándékot. Külön meglepetésként az esten kiállított Ferrari Roma csodaautóba is beülhetett, ami hatalmas élmény volt neki.

/ 3

Köszönjük Garami Gábornak és a Corinthia Hotel Budapest-nek, továbbá fellépőinknek, a jótékonysági estünk támogatóinak és kedves vendégeinknek, hogy örömet szerezhettünk Dávidnak, akinek mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk.


Ratimorszky Bea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.06.03.

BÁNK (14 éves, MARTONVÁSÁR)Bánk nagyon szeret biciklizni, nagy vágya volt egy MTB kerékpár. Az ajándék átadására különleges helyszínen, idén 20 éves alapítványunk jótékonysági estjén, a Corinthia Hotel Budapestben került sor.

Bánk nagy örömmel vette át a hatalmas bicajt a színpadon. Külön meglepetésként az esten kiállított Ferrari Roma csodaautóba is beülhetett, amiről kiderült, hogy az egyik kedvenc autója.


Köszönjük Garami Gábornak és a Corinthia Hotel Budapest-nek, továbbá fellépőinknek, az est támogatóinak, kedves vendégeinknek és magántámogatóinknak, hogy örömet szerezhettünk Dávidnak, akinek mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk.


Ratimorszky Bea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.06.03.

CSANÁD (15 éves, Rábapatona)

A 15 éves Csanád álma az volt, hogy családjával együtt elmehessen a Formula 1 magyarországi futamára.
A fiú régóta nagy kedvelője a száguldó cirkusznak, mindent tud, ami a versenyzőkkel és a versenyautókkal kapcsolatos. Szombati versenynapra tudtuk őt és családját elvinni. Reggeltől késő délutánig voltak programok a Hungaroringen, így nem csak az edzést, de más kategóriák versenyeit is láthatták. Az előző nap esője már a múlté volt aznap, szokás szerint nagyon meleg volt, de ez nem vette kedvét Csanádnak, nagyon jól érezte magát. Az ajándékba kapott kedvenc versenyzős baseball sapka talán segített elviselni a hőséget.
Mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Köszönjük a Red Bull Hungária Kft. vezetőségének és magántámogatóinknak, hogy valóra válthattuk Csanád álmát!Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Mogyoród, 2023. július 22.

ATTILA (7, VÉSZTŐ)Attila a nagy nap alkalmából, hogy megérkezik hozzá a Csodalámpa ajándéka, nem ment el a Lépegető Fejlesztő Iskolába, ahol még nyáron is várják a gyermekeket.

Az iskolában is mindenki kíváncsi volt, milyen fejlesztő ajándékokat fog kapni az alapítványtól. Bizony senki sem csalódott, mert az ajándék akkora hatalmas dobozban érkezett, hogy Attila ki sem látszott mögüle. Kibontani sem tudta egyedül, Nagyapa segített felbontani a csomagot és egyesével tette Attila elé a gyurmát, a kézügyességet fejlesztő kirakóst, a faépítőket.

Attila azt sem tudta, melyik színes dobozhoz nyúljon. Legjobban mégis az állatos mesekönyv nyerte el a tetszését, hosszasan nézegette a háziállatok képeit.

Mivel Attilát a nagyszülei nagy szeretetben, de igen szerény körülmények között nevelik, számukra szintén örömet szerzett a Csodalámpa ajándéka, hiszen nemcsak játszani tudnak majd az eszközökkel, hanem célzottan lehet fejleszteni a kisfiú képességeit.


Hálásan köszönjük támogatónknak, Dr. Miklós Csabának, hogy segítségével ekkora örömet okozhattunk Attilának.


Mészáros Gabriella
kívánság-koordinátor
Vésztő, 2023.07.19.

LÉNA (5, BUDAPEST)


Léna kedvenc műsorvezetőjével, Ördög Nórával szeretett volna találkozni.

Édesanyja elmondása szerint a kórházi tartózkodások alatt mindig örömmel nézte a Gyerekkel vagyok c. műsort,
sokat jelentett neki az a pár önfeledt óra, ami elfeledtette vele a kezelések kellemetlen velejáróit.

Miután megkaptuk kívánságát, tudtuk, hogy Nóra biztosan nyitott lesz a találkozóra, nem csak az általa vezetett műsor miatt, hanem azért is, mert édesanyaként maga is átérzi, milyen sok lelkierőre és örömre van szükség a gyógyuláshoz.

Mindannyian izgatottan vártuk a találkozót, melyre Balatonakarattyán Nóráék „Nekem a Balaton” kávézójukban került sor. Léna és ő az első pillanattól kezdve úgy beszélgettek, mintha már régen ismernék egymást. Bámulatra méltó volt, ahogy Léna sorolta a műsor szereplőit, sőt a Dancing with the Stars műsorát is jól ismerte.

A hosszú beszélgetést csak a finom fagylalt és üdítő elfogyasztása miatti rövid szünet törte meg. Léna még kutyusát is megmutatta nekünk, aki "nagy kópé".
Igen megható pillanat volt, amikor Léna saját bekeretezett rajzát adta ajándékba Nórának. Nóra biztosította Lénát, hogy a rajz kitüntetett helyre kerül majd.

Búcsúzóul jókora ajándékcsomagot, egyebek mellett dedikált könyvet is kapott a kislány Nórától aki azt is megígérte, hogy kapcsolatban maradnak.

Majd 5000 teljesített kívánság után tudjuk és hisszük, hogy személyes a találkozó és Nóra kedvessége nagyban hozzájárul Léna a mielőbbi gyógyuláshoz.


Köszönjük Ördög Nórának és férjének, Nánási Pálnak, valamint kollegáiknak a kívánságteljesítéshez nyújtott segítséget, mindazt a szeretetet, mellyel körülvettek minket.
Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Balatonakarattya, 2023. július 25.upload:Beszamolok/5156_Lena.jpg


LILIÁNA (15 éves, Sajósenye)


Lili dédelgetett vágya volt, hogy 15. születésnapját álmai szállodájában tölthesse a Balatonon családjával együtt.
A nagylány álma valóra vált, élményeiről pedig így számolt be:


"A 15. születésnapomat a Csodalámpa Alapítvány ajándékaként Balatonfüreden ünnepelhettem a Füred Hotelben szüleimmel és két testvéremmel együtt. Érkezésünkkor az Alapítvány munkatársa fogadott minket, elmesélte, hogy milyen látnivaló merre található. A hotelben egy nagyon szép lakosztályt kaptunk a 11. emeleten, a kilátás lenyűgöző volt, a Balaton és Tihanyi- félsziget tárult elénk. Négy felejthetetlen napot töltöttünk itt a legszebb nyári időben. Sokat pihentünk a wellness részlegen, fürödtünk a Balatonban, vizibicikliztünk, bowlingoztunk. Az ételek nagyon finomak, a pincérek nagyon kedvesek voltak. Esténként nagy sétákat tettünk a kikötőben, gyönyörködtünk a naplementében.
Köszönöm szépen a Csodalámpa Alapítványnak, hogy ilyen emlékezetessé tették a 15. születésnapomat! Családommal együtt nagyon hálásak vagyunk, hogy teljesült ez a kívánságom!"

Köszönjük magántámogatóinknak, hogy megvalósíthattuk Lili álmát!Édes Csilla
kívánság-koordinátor
Balatonfüred, 2023.július 16.

ZITA (16, TÖRÖKBÁLINT)

Zita nagyon kreatív nagylány, iparművészeti középiskolába jár, fő érdeklődési köre a festészet.

Kedvenc korszakai a szimbolizmus, expresszionizmus és a szürrealizmus. Zita már készül az ősszel nyíló saját kiállítására.

Szeretne jobban elmélyülni a művészettörténetben is. A fotózáshoz is nagyon vonzódik, a felmenői között is található fotóművész.

A Csodalámpától egy Olympus fényképezőgép volt a kívánsága, hogy - egyrészt a saját alkotásairól festményreferenciát készíthessen -, másrészt utazási során a mindennapi életről készíthessen pillanatfelvételeket.

Köszönjük a Corinthia Hotel Budapest nagylelkű vendégeinek, vezetőségének, valamint, magántámogatóinknak, hogy segítségükkel teljesíthettük Zita kívánságát!Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.07.20.

ADÉL KINGA (13 éves, Veszprém)

Adél szeretett volna egy saját TV készüléket, mégpedig egy smart TV-t, amelyen nemcsak kedvenc műsorait nézheti, hanem kedvére szörfözhet is a világhálón.
Nagy örömmel vette át a Csodalámpa ajándékát, melyet rögtön beüzemeltünk, így Adél máris élvezheti saját TV-jét.


Köszönjük a Kontron Kft. ismételt támogatását!


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2023.07.25.

MIRKÓ (7, SZEGED)

Mirkó egy kedves, nagyon érdeklődő, sokoldalú kisfiú. Nagyon szeret múzeumba járni, eddig legjobban a Szépművészeti Múzeum és Zene Háza tetszett neki.

Mirkó szívesen sportol: úszik, lovagol és bicajozik.

A Csodalámpától egy Xbox volt a kívánsága, amin autó- és motorversenyes játékokkal szeretne
játszani.

Köszönjük a Penny Market Kft. támogatását, mellyel teljesíthettük Mirkó kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.07.20.

ÁKOS LÁSZLÓ (9, BUDAPEST)


Ákos kívánság a Csodalámpától az volt, hogy a családjával néhány napot tölthessen a Danubius Hotel Annabella***superior szállodában.

Az idő nem volt mindig napos, de Ákost így sem lehetett kicsábítani a Balatonból. A család számára nagyon kényelmes volt, hogy csak át kellett sétálni a szálloda strandjára.

Ákos nagy étvágyú gyerek, így nagyon elégedett volt a szálloda által kínált korlátlan fogyasztással és finom ételekkel. Ákosnak nagyon tetszett Balatonfüreden a kikötő és a Jókai Villa is.

Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását, mellyel valóra válthattuk Ákos álmát.


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Balatonfüred, 2023.06.16.Tamara (16 éves, Apátfalva)
Tamara vágya egy balatoni hétvége volt egy elegáns szállodában, ahova magával vihette családját is.
Igazi nyári kánikulára lehetett számítani ezen a hétvégén, így Tamara sokat úszhatott a Balatonban, és még hajókázhatott is a tavon. A hétvége minden percét élvezte, alig akart hazamenni vasárnap.
Nagyon szép a szálloda, kényelmes a szoba, finomak az ételek, szuper a Balaton, amelynek vizében úgy érzem magam, mint egy hableány - foglalta össze élményeit a nagylány, aki a Danubius Hotel szállodalánc felajánlásával tölthetett el családjával együtt pár napot a balatonfüredi Danubius Hotel Marina szállodában.


Köszönjük a Danubius Hotels Group támogatását, mellyel valóra válthattuk Tamara álmát.


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Balatonfüred, 2023.07.22.

ZARA (6 éves, Bicske)

Késő délután találkoztunk Zarával és családjával a sárvári fürdő előcsarnokában.
Két kis fáradt, de csillogó szemű strandoló kislány jött felénk az anyukájuk kíséretében. A bemutatkozások után hamar feloldódtak, és boldogan mesélték, hogy már 2 kisfiú ismerősük is van az Ensana Hotelben, akikkel tegnap este vacsora után jót játszottak a hotel medencéjében. Már a 2. nap után tele voltak élménnyel. Az édesanyától megtudtuk, hogy a kis távolság miatt sportosan, gyalog (kb. 12 perc) járnak a fürdőbe. Zara elmesélte, hogy szeptembertől elkezdi az iskolát, ugyanabban az iskolában, ahová testvére jár.
Rövid beszélgetés után elbúcsúztunk, mert várt rájuk a finom vacsora, és az Ensana Hotelben folytatott esti strandolás.

A Danubius Hotel szállodalánc felajánlásával tölthetett el a kislány három éjszakát családjával együtt a Thermal Sárvár Health Spa Hotel-ben.


Köszönjük a Danubius Hotels Group támogatását, mellyel valóra válthattuk Zara álmát.


Ludvigné Serfőző Csilla és Ludvig József
kívánság-koordinátorok
Sárvár, 2023.07.18.

VENCEL (5, PILISVÖRÖSVÁR)

Vencel szeretett volna néhány napot a családjával tölteni a Kolping Hotelben.

Az indulás előtti hetekben minden nap el kellett neki mondani, hogy hány nap van még hátra az utazásig.

Vencelnek igazából minden nagyon tetszett a szállodában: a játszótéren a körhinta, a csúszdázás, a gokartozás, a játszóház. Persze legjobban a fürdést élvezte, jó időben a kinti medencében, rossz időben, pedig a bentiben. A Balatonhoz partra is elmentek, hogy megnézzék a kacsákat.

Köszönjük a Hotel Spa & Family Resort és magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük Vencel kívánságát.Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Alsópáhok, 2023.06.23.

URIEL (4, BARACSKA)

Uriel mostanában sokszor van kórházban és kevés időt tud a testvéreivel tölteni.

A Csodalámpától egy Xbox volt a kívánsága, hogy otthon a nagyobb testvéreivel együtt tudjanak játszani. Uriel nagyon szereti az autós játékokat, így biztosan felkerül az Xboxra egy-két autóversenyzős játék.

Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük Uriel kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.07.13.

Archive


Log in