Beszámolók

Mátyás (12 éves, Mór)


Igazi ünnepi hétvége köszöntött Matyira szombaton. A mit sem sejtő nagyfiú azzal ébredt, milyen jó, hogy 3 napot pihenhet, játszhat a hosszú hétvégén. A Csodalámpa dzsinnje úgy gondolta, nem is lehetne ennél jobb alkalom, hogy meglepje őt az ajándékkal, amire annyira vágyott.

Amikor megérkeztünk, kíváncsian nézte, kik vagyunk, miért jöttünk hozzájuk. Majd meglátta a csodalámpás szatyrot a színes csomaggal. Rögtön sejtette, mi is lapul benne. Gyorsan kibontotta a csomagolásból a szuper laptopot. Nagyon örült neki, mondta, elsősorban az otthoni tanulásnál fogja jó hasznát venni, de persze játszani is fog rajta.


Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház ismételt támogatását, melynek segítségével Matyi álma is valóra válhatott!


Ratimorszky Bea és Bakonyi Tamás
kívánság- koordinátorok
Mór, 2021. március 13.

Kevin János (16 éves, Csobánka)Csobánkán történt a következő Csodalámpás kívánságteljesítés. Egy fiatalembert sikerült meglepünk egy szerda estén, ugyanis nem számított a Csodalámpa érkezésére. A meglepetés tovább nőtt, amikor kiderült, hogy milyen telefont is rejt az ajándékcsomag!

Kedves Kevin, gyors felépülést, kitartást és türelmet kívánunk neked, testvéreidnek és az egész családnak!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Starnetwork szervezésében decemberben adománygyűjtő influenszerek tagjainak, hogy közreműködésükkel teljesülhetett Kevin álma!


Márkus Mónika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021. március 5.

Dániel (15 éves, Kőszeg)Dani eredetileg Barca meccsre szeretett volna menni. Hónapok óta várt a lehetőségre, de mivel a pandémiás helyzet miatt ez a vágya sajnos egyhamar nem teljesülhet, így új kívánság után nézett.

Végül egy olyan asztali számítógépre esett a választása, amely komolyabb programok futtatásához is megfelelő, így a nagyfiú a tanulás és játszás mellett kiélheti informatikai ambícióit is.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád ismételt támogatását!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Kőszeg, 2021.03.09.

Áron (17 éves, Gór)Áron - mint minden kamasz - szereti a sportot. Sajnos most nincs lehetősége, hogy a szabadban sportoljon, ezért arra gondolt, hogy ne maradjon mozgás nélkül, egy kondigépet kér, amelyen erősítő gyakorlatokat tud végezni.

Már birtokba is vette, kipróbálta, nagyon örül, hogy kívánságát rövid időn belül teljesítettük.


Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. ismételt támogatását!


Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Gór, 2021.03.09.

MARGIT (15 ÉVES, PÁPA)

A nagylány kívánsága egy mobil telefon volt, melyen keresztül könnyedén tarthatja a kapcsolatot a külvilággal, mely a kórházban is nála lehet, játszhat rajta, zenét hallgathat, filmet nézhet.
Margit éppen kezelésen járt a klinikán, ekkor kapta meg áhított telefonját, melynek kimondhatatlanul örült. Először csak nézegette, gyönyörködött benne, majd gyorsan beüzemelte, hogy mihamarabb használatba vehesse.

Köszönjük a MAHART-Szabadkikötő Zrt. támogatását!

Farkas Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.01.26.


Renáta (14 ÉVES, RÁKÓCZIFALVA)


Renáta szeretettel nevelgeti teknőseit, így azok szépen fejlődnek, már ki is nőtték régi helyüket. A nagylány kívánsága egy új, jóval nagyobb akvaterrárium volt, különféle felszerelésekkel.
Renáta örömmel vette át ajándékát, és elégedetten nyugtázta, hogy kis kedvencei jól fogják magukat érezni új lakhelyükön, amely egyúttal szemet gyönyörködtető és nyugtató látvány, így minden bizonnyal jó hatással lesz Renáta mielőbbi teljes felépüléséhez is.

Köszönjük magántámogatónk segítségét, vele együtt nagy örömet szerezhettünk egy kedves nagylánynak.


Moldoványi Balázs
kívánság-koordinátor
Rákóczifalva, 2021. 03.02.

Kirill (7 éves, Mánd)Kirill egy nagyon súlyos műtét után lábadozik a klinikán. Azt írta nekünk, hogy az otthoni felépülés és erősödés ideje alatt szívesen játszana Playstation-on, főleg a focis játékokat szereti.

A Csodalámpa szívesen teljesítette Kirill kívánságát.

Még a klinikán sikerült meglepetést és örömet szereznünk neki. Reméljük, hogy hamarosan kis is próbálhatja az új játékkonzolt az otthonában.


Köszönjük a Konzol Stúdió támogatását!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021. március 09.

Gergely (11 éves, Tatabánya)Gergely már rehabilitációra jár csak vissza időnként a kórházba. A gyógytorna és a kórházpedagógussal való tanulás közötti szünetben tudtunk egy rövid időre találkozni.

Kiegyensúlyozott, jó tanuló fiú, aki egy laptopot kért a Csodalámpától, hogy ne maradjon le a tanulmányaiban. Elárulta nekem, hogy a bátyja segíteni fog neki a laptop beüzemelésében és a programok telepítésében.

Sikerült meglepetést szereznünk neki, nagy örömmel vette át tőlünk a kívánságát.


Köszönjük az MVM Zrt. támogatását!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021. március 02.

Donát (17, Győr)

Donát egy vidám középiskolás fiú, aki nemrég kezdte el a kezelését a klinikán. Betegsége miatt még fontosabbá vált egy megfelelő eszköz az online tanuláshoz.

A Csodalámpától ezért egy laptopot kért, hogy tanulmányaiban ne maradjon le. Persze játékok is kerülnek majd a gépre, mint a Fortnite, hiszen játszani is szeret szabadidejében.

Nagy örömmel és hálával vette át a vágyott laptopot, mielőtt befeküdt a kórházba az újabb kezelésre.


Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021. március 05.

András (6 éves, Budapest)Andrást pici kora óta kórházban kezelik. Amikor otthon van, szívesen épít mindenfélét, szereti a fémépítő játékokat is.

Egy nagy piros LEGO daru volt a kívánsága, amivel testvéreivel együtt tud majd játszani. Használjátok együtt, egészséggel!


Köszönjük a Schneider Electric támogatását!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021. február 25.

Mózes (11 éves, Nyírtelek)


Mózes nagyon pörgős, folyamatosan elemében lévő fiatal kis srác, pont olyan, aki két percre se tud lelassulni.

Az is kiderült, hogy régi titkos vágya egy elektromos roller, és lássuk be, ki ne szeretne egy ilyen kitűnő ajándékot kapni. A Csodalámpa boldogan tett eleget Mózes kívánságának. Így mikor vissza kellett jönniük a kórházba a következő kontroll vizsgálatra, nem csak Ő volt izgatott. Kíváncsiak voltunk, hogy sikerült-e megtalálnunk az ízlésének megfelelő járgányt. Bátran mondhatom, nagy sikere volt az elektromos rollernek, most volt csak igazán elemében a kiskamasz.

Biztosak vagyunk benne, hogy a sporteszköz nem sok időt tölt majd parkoló pályán, és a testvérek egymás kezébe fogják adogatni, hogy egy-egy kört mehessenek a nagyon menő elektromos rollerrel.


Köszönjük a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. és a Szerencsejáték Zrt. ismételt támogatását!


Nagyné Évi és Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Debrecen, 2021. február 15.

Liza (18 éves, Baja)Liza kezelésre érkezett a klinikára a hétfői napon, és ez egyúttal jó időpont volt arra is, hogy kívánsága teljesüljön.

Nagyon meglepődött, amikor elmondtam mi járatban keresem, és a hátam mögül elővettem a táskát, amiben a vágyott új telefonja lapult.

Liza nagyon örült az ajándéknak. Középiskolásként már vannak elképzelései a továbbtanulásban. Főleg olyan foglalkozást szeretne, ahol kreativitását tudná kamatoztatni.


Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását, mellyel egy ambiciózus nagylány álmát válthattuk valóra.


Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Szeged, 2021. február 8.

Anna (4 éves, Kisvárda)


Anna vidám cserfes kishölgy. Nagyon szeret a kertben játszani. Mászókázni, bujkálni, sátrazni.

Csodalámpától olyan játékokat kért, amit a kertben is lehet használni. Igazi kedvence a két színes sátor, amelyek folyosóval vannak összekötve, és telis-tele lehet pakolni kicsi labdákkal. Persze a medence a nagy melegben elengedhetetlen, pont úgy, mint a homokfagyi.

Anna szeret a nagyobbakkal lenni, így aztán a társasjáték se maradhatott ki a kívánságok listájáról. A rengeteg meglepetés játékok között talált egy furulyát is. Amit Anna azóta mindig magával visz, és amikor csak lehet, fúja.

A kislány vidámsága, ahogy egymás után bontogatta a játékokat, ránk is ránk ragadt. Azt, hogy még várni kell a nyár hangulatára Annát igazán nem érdekelte, lefoglalta a rengeteg játék, színes kavalkádja.
Köszönjük a PannErgy Nyrt. segítségét, hogy támogatták Anna kívánságát!


Nagyné Évi és Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Debrecen, 2021. február 12.

ZÉTÉNY (12, KALOCSA)

Ismerősnek ezek a számok?

  • Emlékszem Sopronban
  • Van valami a levegőben
  • Mindenre ráveszel
  • Erre még meghívlak
  • Nem érinthet meg

Ha esetleg a címekről valakinek nem ugrana be a Fonogram és Petőfi Zenei Díjas Halott Pénz zenekarról beszélünk, melynek nagy rajongói két "csodalámpás" gyermek: Zétény és Zsadány, akiknek a hétvégén teljesült a "lehetetlennek gondolt" kívánságuk: találkozhattak a zenekar tagjaival.

/ 7

Nagyon köszönjük az együtt töltött időt, mely alatt a fiúk zenekari titkokat tudhattak meg, dob és gitároktatáson vehettek részt és még néhány "halott pénzes" ajándékot is kaptak, melyek segítségével Marsalkó Dávid szerint könnyebben fog menni a csajozás😉.

Amikor feladnád...
Olyankor ott van a Csodalámpa és köszönjük, hogy ott volt a Halott Pénz is. ❤️
Ha érdekel, hogy a zenekar miként élte meg a kívánságteljesítést csekkoljátok a Halott Pénz Facebook oldalát is!

Ne felejtsetek el követni minket Instagramon is: @csodalampaalapitvany, ahol még több részletet osztunk meg a kívánságok teljesítésével kapcsolatban.

Hálásan köszönjük a Halott Pénz zenészeinek: Marsalkó Dávidnak, Márknak, Gábornak, Barnabásnak, Samunak, Mihalovics Dávidnak,és menedzserüknek, Csillának a kedvességet, hogy segítettek valóra váltani a Zétény és testvére álmát.

Köszönjük továbbá a Zwack Unicum Zrt.-nek, hogy segítségükkel sikerült létrehozni ezt a nem mindennapi találkozót.


Patzauer Laura
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021. február 20.

Viktória (6 éves, Balmazújváros)Viktória nagyon bátor csodaszép hatéves kishölgy. Szeret beszélgetni, úgy nőcisen csicseregni.

Szívesen sürgölődik anyukája közelébe a konyhában, vagy logikai játékot játszanak nagyobb testvérével. Régi vágya már egy olyan saját játék konyha, ami nagyon hasonlít a felnőttek konyhájához. Ezért nem volt meglepetés, mikor elárulta mit kér a Csodalámpától ajándékba.

Azóta Viki, minden nap egy óvodának elegendő mennyiségű ebédet főz, szinte alig lehet kicsalni őt saját főzőműhelyéből.


Köszönjük a Liferay Hungary Kft. támogatását,
segítségükkel újból örömet okozhattuk!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2021. február 1.

KRISTÓF (12 ÉVES, VASAD)

upload:Beszamolok/4500_Kristof_1.jpg

Kristóf egy pest megyei tanyán él három testvérével. Szorgalmas, jó tanuló fiú. A Csodalámpától egy mobiltelefont kért, hogy a kórházban töltött idő alatt is kapcsolatban maradhasson a testvéreivel és a barátaival.
Egy esős, sötét februári reggelen kezelésre érkezett a Klinikára, ahol átadhattam Kristófnak az ajándékot. Mondanom sem kell, mekkora örömmel vette át a mobiltelefont, melyet egy kedves mosollyal köszönt meg nekünk.
Mosolya megmelengette a szívünket ezen a borús reggelen.


Köszönjük az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája, valamint a CEPOL és az EIT (budapesti székhelyű Európai Uniós Ügynökségek) kollégáinak a támogatását!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.02.08.


Csaba Brendon (15 éves, Kemecse)Brendon tavaly kezdte a tanulmányait az Inczédy György szakiskolában karosszéria lakatosként, amit betegsége miatt most egy ideig nem tud folytatni.

Szabadidejében, mint a többi hasonló korú fiatal, szereti az Xbox játékokat, és persze a telefont, ami minden útjára elkíséri. Régóta a kívánság listáján első helyen szerepel egy Iphone készülék. Mikor kiderült, hogy az Alapítvány teljesíti egy álmát, nem időzött sokat a kéréssel. Hófehér Iphone 8, amit választott, és igencsak nagy örömet okozott számára ez az ajándék.

Az biztos, hogy mostanában Brendon érdeklődését egy elegáns hófehér újdonság köti le.


Köszönjük a Hesse Trade Kft. támogatását,
mellyel nagy örömöt szereztek Brendonnak!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2021. február 9.

Boróka (5 éves, Vásárosnamény)


Boróka egy nagyon vidám kislány. Mindent megvizsgál, tanulmányoz. Nyitott és érdeklődő.

Egyik nap, nagyon jó kis kívánsággal állt elő. Egy mikroszkópot kért a Csodalámpától, mivel nagy vágya volt egy ilyen műszer. Még azt is tudta, hogy komoly digitális eszközt szeretne, és ha lehet hozzá még kérni, tárgylemezeket, mert az a biológiai mikroszkópok alatt történő vizsgálat elengedhetetlen kelléke. A mintát erre az üveglapra kell előkészíteni és az objektív alatt vizsgálni. Valóban, ahogy megérkezett Boróka ajándéka, izgatottság, boldog mosoly és felfedezői türelmetlenség töltötte be a szobát. Az ágyat beborították a tárgylemezek és a vizsgálatra várakozó tárgyak tömkelege.

Szerencse, hogy aznap esett a hó, így Boróka szemén kívül még valami csillogott a szobában.
A hópehely vizsgálatával nagyon kellett igyekezni, mert az sajnos gyorsan olvadt a tárgylemezen.


„A Process Solutions csapata évek óta Önkéntes napok keretén belül, rendszeresen teljesíti beteg gyermekek kívánságait. Bár idén nem tudták megrendezni az eseményt személyesen, de szeretnének segíteni, ezért is jelentkeztek csodabogárnak."


Köszönjük a támogatást a Csodabogár jótékony sportolóként regisztrált Process Solutions Csapatának,
mellyel örömet okozhattunk egy felfedezésekre vágyó kislánynak!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2021. január 21.

MARCI (4 ÉVES, TATABÁNYA)


Marci, mint a legtöbb óvodás kisfiú, imád legózni. Többféle lego készlete van, de tűzoltós még nem volt, és nagyon vágyott rá. Kívánsága hamarosan teljesült, Marci most már több doboz tűzoltós lego boldog tulajdonosaként azt tervezgeti, hogyan építse fel hatalmas tűzoltó bázisát.Köszönjük a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ismételt támogatását!

Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
Tatabánya, 2021.02.01.

Annamária (17 ÉVES, TISZAÖRS)

Annamária szakácsnak tanul, idén fog végezni. Meglehetősen szokatlan kéréssel fordult a Csodalámpa Alapítványhoz: kétzónás elektromos rostlapot kért. Kívánsága leendő szakmájához kapcsolódik, és kedves soraiból azt is megtudhatjuk, micsoda nagyszerű tervei vannak vele.

„Tisztelt Alapítvány! Ezúttal megköszönöm az ajándékot, ami tudásom kamatoztatását fogja szolgálni és finom cigánypecsenyét és sülteket fogok a segítségével készíteni. Gyakorlati helyemen , egy étteremben volt szerencsém többször kipróbálni egy hasonló készüléket és nagyon tetszett. Rendszeresen (persze, mikor nincs vírus) családi összejöveteleken sültek szoktak készülni és az ajándékom sokkal könnyebbé fogja tenni a folyamatot.
Köszönettel: Annamária”


Köszönjük a Starnetwork támogatását,
segítségükkel nagy örömet szerezhettünk egy kedves nagylánynak!


Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Tiszaörs, 2020.12.23.


Archive


Log in