Beszámolók

Kristóf (18 éves, Nyíregyháza)


Kívánságteljesítésre indultunk egy hétköznap délután a Nyíregyházán élő Kristófhoz, kezünkben az ajándékával, egy csodaszép, új laptoppal.

A fiatalember azért ezt kérte a Csodalámpa Alapítványtól, mert a továbbtanulásához van szüksége erre a gépre. Érettségi után egy számítógépes tanfolyamot szeretne elvégezni.

Érkezésünkkor édesanyjával együtt fogadtak bennünket, Kristóf nagyon megörült az ajándéknak, melyet percek alatt be is üzemelt.

Kívánjuk neki, hogy sok öröme teljen a gép használatában!


Köszönjük a Cisco Systems Hungary Ltd. támogatását!


Alagi Enikő és Alagi János
kívánság-koordinátorok
Nyíregyháza, 2019.02.15.

Kolos (7 éves, Vassurány)


Kolos egy igazán mozgékony kisfiú, szereti a kosárlabdát, maga is heti két alkalommal jár edzésre, mind e mellett még táncversenyekre is készül. Példaképeinek tartja a Falco KC Szombathely kosarasait, ezért azt kérte a Csodalámpától, hogy találkozhasson a csapat tagjaival.

Pichler Gergellyel, a kosarasok technikai edzőjével a Falco-Körmend meccs utáni időpontot beszéltük meg, hogy így egyben egy várva várt mérkőzést és a saját kedvenceit is láthassa játék közben.

Sajnos mindenki bánatára a csapat nem győzött ezen a mérkőzésen, szinte az egész stadion nagyon szomorú volt és ez bizony rányomta a kívánságteljesítésre is a bélyegét. A kosarasok egy közösen aláírt labdát és egy névre szóló mezt ajándékoztak Kolosnak, aki büszkén állt a csapattagok közé a fénykép készítésekor, Pichler úr pedig meghívta Kolost egy következő mérkőzésre.

Külön öröm volt számára, hogy Váradi Benedek csapatkapitánnyal kosárra is dobhatott:
Köszönjük Pichler Gergely és a klub segítségét, valamint Gombkötő Márton közbenjárást, hogy teljesülhetett Kolos kívánsága.


Huszár Katalin
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2019. március 16.

SZILVIA (15, KÜLSŐVAT)

A 15 éves nagylány laptopot kért a Csodalámpa Alapítványtól.
Szilvi kívánságát egy hosszabb kezelés alkalmával a klinikán teljesítettük.

Nagyon örült az ajándéknak és biztosított minket arról, hogy nagyon fog rá vigyázni, talán még a 4 testvérének sem fogja soha kölcsön adni...

Szeretne filmeket nézni, zenéket hallgatni rajta az unalmas kórházban töltött órák alatt.

Köszönjük a Mellow Mood Hotels ismételt támogatását!

Lángh Zsófia és Bernhardtné Kati
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019.03.25.

Márk (13 éves, Diósd)


A 13 éves Márk egy kerékpárt kért a Csodalámpától. Korábban volt már biciklije, de azt időközben kinőtte. Betegsége előtt rengeteget biciklizett, a családdal körbe biciklizték a Balatont is.

Edzésben volt, hiszen iskolába is jó idő esetén kerékpáron járt. Betegsége miatt pár hónapig nem járhat közösségbe és nagyobb terheléstől is óvakodnia kell, de reméli, hogy még e nyár végén, talán ha nem is a Balaton körül, de a Velencei tó partján kerékpározhat.

A Csodalámpa Alapítvány ajándékát Márkék otthonában adtam át, ahol ugyan egyelőre csak a nappaliban, de boldogan kipróbálta az új járgányt.

Sok boldog kerékpártúrát kívánok, kedves Márk.Köszönjük a Batschka Alapítvány és a Lurdy Ház ismételt támogatását!


Lángh Zsófia
kívánság-kordinátor
2019.04.04.

Lajos (9 éves, Derecske)


Lajos sokat van kórházban, ezért a Csodalámpa Alapítványtól egy telefont kért, amin tud játszani, zenét hallgatni, családtagjaival kapcsolatot tartani.

Egy keddi napon érkeztem Lajoshoz a kórházba és nagyon megörült, amikor meglátott, sejthette, hogy az ajándéka miatt érkezem. Amint kibontotta a csomagot, azonnal be is kapcsolta az ajándékát és nagyon örült, hogy van egy saját telefonja.

Leld sok örömöd az ajándékodban Lali!


Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2019.03.19.

Alexandra Aténé (13 éves, Szolnok)


Alexandra kicsi kora óta együtt nézi Édesapjával az olasz bajnokságot a TV-ben! Mindene a Juventus, olyan lelkes rajongó, hogy mezek, sapkák, zászlók, bögrék boldog tulajdonosa… de igazi vágya ennél több volt.

Egyszer a Juventus saját stadionjában szerette volna végig szurkolni kedvencei meccsét. Hozzákezdtünk a szervezéshez, nem is gondoltuk, milyen komoly feladatba kezdtünk, mivel az olasz bajnokságra nagyon bonyolult jegyhez jutni, a Juventus-Milán mérkőzésre majdnem lehetetlen.

Szinte már feladtuk, mikor egy olasz támogatónk segítségével vásároltattunk 3 belépőt! Nem sokkal Alexandra 13. születésnapja után jött a hír, a nagylány öröme határtalan volt! Hozzákezdtünk az utazás szervezéséhez, végül április 5-én csapatunk felszállt egy milánói gépre. A pénteki rövid milánói városnézés után szombaton indultunk Torinóba, elfoglaltuk a szállást, majd indultunk az esti meccsre. A rangadó lázában égett az egész város!

Alexandra így emlékezik élete nagy élményére:

„Egy nagy álmom vált valóra. Egy élő Juventus- meccs volt a kívánságom, ami a Csodalámpa Alapítvány jóvoltából teljesül is.

2019. 04. 06- án egy JUVENTUS-MILÁN mérkőzésre jutottam ki Torinóba. A kedvenc csapatom 2-1 re győzött, láttam élőben kedvenc játékosomat Paulo Dybalát gólt rúgni!

Még egyszer nagyon szépen köszönöm, felejthetetlen élményben volt részem.”

A meccs hihetetlen élményt jelentett, de a vasárnapi focimúzeum-látogatás is emlékezetes volt a nagylány számára.Köszönjük Luca Formigli úr segítséget, mely nélkül nem teljesülhetett volna Luca álma!

Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank, a Mellow Mood Hotels és a Fércművek támogatását!

Köszönjük magántámogatónk segítségét!


Dr. Sallay Péter
kívánság-koordinátor
2019.április 9.

TAMÁS (17, BUDAPEST)

Tamás gitárt kért a Csodalámpától. Tiszteletre méltó és dicséretes módon elhatározta, legfőbb ideje, hogy megtanuljon gitározni.

Igen ám, de gitár sokféle van, méretben, hangzásban... Hogyan találjam ki, milyen lenn a legjobb az ő számára?!
Azután jött egy ötletem. felhívtam és félig telefonon, és megkérdeztem, milyen zenéket kedvel?

Nos, egy ponton bizonyosan egyezik az ízlésünk, a Led Zeppelin zenéjét mindketten szeretjük.
Mivel a 3. albumokon rengeteg akusztikus hangszereken játszott szám van, és azok a gitárok fém húrosak, így eldőlt a "milyen gitár" kérdése.

Azután félig telefonon, interneten nézegettük a lehetőségeket és kiválasztottunk egy különlegesen szép Ibanez fémhúros gitárt.

/ 5

Szándékosan nem április elsejére beszéltem meg a találkozót (nehogy már tréfának vélje...) és külön örültem annak, hogy Tamásék otthonában találkoztunk.

Tamás óvatosan bontotta ki a jókora trapéz alakú karton dobozt amiben a gitár - ha nem csalódom, Indonéziából - érkezett hozzánk, pontosabban hozzá.

Széles mosolya nyugtatott meg, hogy jól választottam, nem csak nekem tetszik a gitár.
Mutattam, hogyan kell fogni, pár hangot játszottam is, hogy hallja milyen hangja. Nagyon jól szól!

Még pár szó "gitáros" beszélgetés és tanács után elbúcsúztam tőle és szüleitől; jó egészséget és mielőbbi teljes gyógyulást kívántam Tamásnak a csodalámpások nevében.

Tamás nevében is köszönjük a British International School Budapest diákjainak és magántámogatóink adományát; Tamás kívánságát az ő segítségükkel teljesítettük.


Patzauer Gábor
kívánság koordinátor
Budapest, 2019.03.31.

Klára (9 éves, Helvécia)


A kezelésre váró törékeny kislánnyal, Klárival többször beszélgettünk és már nagyon hamar kiderült, hogy szeret iskolába járni, nagyon jó tanuló és rajongásig szeret olvasni.

A pici lánynak az utóbbi időben sokat kell kórházban lennie, nagyon aggódik, hogy lemarad a tanulásban és bizony azt is nehéz megvalósítani, hogy az otthon olvasásra váró kedvenc regényeit behozza a kórházba.

Tudta, hogy a Csodalámpa boldogan teljesíti a gyerekek egy kívánságát, mégis nagyon halkan és picit félve mondta el a kérését. „Amikor megtudták az osztálytársaim, hogy beteg vagyok, szereztek nekem kölcsönbe egy laptopot, és ha én kaphatnék egy saját "igazi, felnőtt" laptopot, nagyon boldog lennék, mert akkor tarthatnám a kapcsolatot a tanító nénivel és az osztálytársaimmal, sőt a kórház suli programjában is részt vehetnék, nem maradnék le a tanulásban”... mondta csillogó szemekkel.

Hát miféle dzsinn lenne az, amelyik egy ilyen kérésnek ellent tud állni?!
Nem is kellett sokáig várnia a kis hercegnőnek, megszerveztük, hogy egyik kedves támogatónkkal, Schőmer Norbert úrral együtt meglepjük a kórházban egy gyönyörű, igazi "csajos laptoppal és még mielőtt elkezdik az újabb folyamatos kezelést.

Mikor megérkeztünk, és Klári az ágyban ülve éppen anyával beszélgetett, már tudtam, hogy a laptop pontosan illik a pici lány huncutul csajos "szereléséhez".

Schrőmer úr átadta Klárinak a dobozban lapuló megvalósult álmot, a kislány miután megköszönte az ajándékot, finom ujjaival megsimogatta, majd óvatosan kinyitotta a laptopot... és aztán elkezdődött mester és tanítványa" együttműködésével a laptop beüzemelése. Schőmer úr nagy szeretettel és rendkívül türelmesen segített a pici lánynak a saját internetes fiók beállításában, közben pedig vidám beszélgetés zajlott az állatvilág két kedvencéről, a kutyusokról és a cicákról.

Az izgalomtól és a közben megkezdett kezeléstől a kislány kezdett elfáradni, ezért lassan elbúcsúztunk tőle és hagytuk, hogy a laptop és új kis gazdája tovább ismerkedjenek egymással.

Mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk Klárinak, és nagyon sok örömöt a kapott ajándék használatában!
"Kedves Márta és Zsuzsanna!

Először is köszönöm a lehetőséget, hogy a Csodalámpa szervezésében átadhattam az ajándékot Klárinak! Nagy öröm volt számomra közelről látni azt, hogy néhol van önzetlen segítség azok számára, akik nagyon rászorulnak és ennek a segítségnek most egy egész pici láncszeme én lehettem." – írta nekünk Schőmer Norbert úr a WING Zrt. vezérigazgató-helyettese, aki a Csodalámpa adománygyűjtő rendezvényén vett részt 2018. november 17-én a Hilton Budapest Hotelben, s a tombolasorsolás egyik nyerteseként lehetőséget kapott, hogy eljöjjön velünk egy kívánságteljesítésre.

Felkai Márta és Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019. március 28.


Gábor (17 éves , Soltvadkert)Gábor nagyon boldog volt a laptop átadásakor, mert névnapjára teljesült a kívánsága. Informatikus szakra jár a középiskolában, és már tervezte, hogy hogyan fogja tanulásra használni új laptopját.

Későbbi célként elárulta, hogy az angol középfokú nyelvvizsga megszerzésében lesz még nagy segítségére a gép.
Sok boldogságot kívánunk a használatához!

Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását!


Dóczi Tamásné és Nagy Andrea
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2019.03.22.

Anna (8 éves, Szentendre)A kicsi Anna legszívesebben éjjel-nappal rajzolna. A kórházi ágyon a színes ceruzák a szivárvány minden színében sorakoznak mellette, a rajzfüzetben pedig ott lapulnak a kislány fantáziadús, szebbnél-szebb rajzai.

Annácska vágya volt, hogy ne csak papíron próbálhassa ki rajztudását, hanem a legyen egy tabletje és az internet segítségével különböző rajzprogramokat tudjon letölteni.

A dzsinn boldogan teljesítette a kis művésznő kérését, az ajándék tablettel a kórházban leptük meg éppen akkor, mikor édesanyjával hazafelé igyekeztek.
Nagy volt a meglepetés és öröm, amikor együtt kivettük a dobozból az elegáns tabletet. A rajzprogramok letöltésére már csak otthon kerülhetett sor, hiszen a kicsi lány már nagyon várta, hogy anyával indulhassanak haza.

Azt azért még elárulta, hogy a négyéves kistesó elől el kell dugnia az ajándékot, mert ő még pici és minden gombot össze-vissza nyomkodna... mondta nagy komolysággal a művésznő.

Kívánjuk, hogy nagyon sok művészi rajzot készíts a kapott ajándék segítségével!


Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.03.19.

Vida (13 éves, Szombathely)


Vida és a bátyjai nagy Liverpool FC rajongók, így nem volt kérdés, hogy mi lesz a kívánsága: a focicsapat egyik hazai meccsét szerette volna látni!

A szervezésben nagy erőket kellett mozgósítanunk, mivel az egész szezonra elfogytak már a kerekesszékes jegyek, pedig nekünk erre volt szükségünk. végül közvetlenül a csapattól sikerült belépőt szereznünk!

Elindultunk, hogy Vida élőben megnézhesse hazai pályán a kedvenc csapatát. A feledhetetlen hétvégére legidősebb bátyja kísérte el. Az érkezést követ napon stadionlátogatáson vettünk részt, ahol rengeteg fotó készült a kedvenc játékosok életnagyságú bábuival, a régi mezek alatt. Este a várost fedeztük fel. Vasárnap délben pedig az első sorból néztük és izgultuk végig a meccset. Igaz, az időjárás nem volt kegyes hozzánk, de a hideg, jeges eső sem ronthatta el ezt a napot.

Annyira szerencsések voltunk, hogy a négy nyertes gólból hármat testközelből láttunk, hisz a kapu mögött ültünk. A teltházas stadion hangulata leírhatatlan volt, a kisfiú minden percet élvezett!!

Reméljük, hogy Vida emlékeiben ez a hétvége örökké élni fog!


/ 5
Köszönjük a Batschka Alapítvány és a Lurdy Ház, továbbá az XpatLoop, a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek, valamint magántámogatóinknak, köztük Mátrai Tamás úrnak, hogy segítségükkel Vida álma is valóra válhatott!
Beregi Georgina
kívánság-koordinátor
Liverpool, 2019.03.10.


Róbert Ronaldo (9 éves, Nagycserkesz)


A kilencéves Robi élete első laptopját kérte a Csodalámpa Alapítványtól. A kívánságteljesítés egy kontroll alkalmával a rendelőben történt. A kisfiú nagyon örült az ajándéknak, boldogan mutogatta.

Köszönjük a támogatónak, hogy ilyen hasznos és sok örömet szerző tárgyat sikerült átadnunk.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Sütő Betty
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2019.03.06.

Patrik (7 éves, Nagykálló)


A mosolygós, érdeklődő Patrik izgatott várakozással érkezett a LEGO-gyárba. Minden érdekelte, mindenre rácsodálkozott. A több mint egyórás kalandos gyárlátogatás után következett számára a nagy meglepetés, amiről a kisfiú nem tudott, a támogatótól megkapta mind a kétféle legót, amire annyira vágyott!

Nagyon kellemes órákat töltöttünk a gyárban, ami mindannyiunknak életre szóló élmény marad! Dobozokkal a kezében Patrik már alig várta, hogy induljanak, hazaérve azonnal nekilátott az egyik játék összerakásának.

Az édesanyjától megtudtam, hogy Patrik még az evés idejére is nehezen hagyta félbe az építést.
Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. ismételt segítségét!


Nagy Olga
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2019.03.01.

Marcell (4 éves, Nagylózs)


Marcell nagyon szereti az autókat, egy akkumulátoros autót kért a Csodalámpától. Pontosabban egy fehér színű, BMW típusú autó volt a vágya.

Az autó megérkezett, apa nagy titokban összeszerelte, Marcell nem is sejtette, hogy a kívánsága teljesül a nappaliban. Volt nagy öröm, mikor meglátta az autót, ami nagy társához hasonló – világít, rádió szól benne, mutatja a kilométer állást, a tükröket be lehet hajtani…

Rögtön ki is próbálta Marcell, aki nagyon várja, hogy az udvaron is tudja használni. Sajnos erre várni kell, a kezelések miatt.

Kicsi Marcell kívánjuk, hogy hamar haza térj és gyógyultan akár a Fertő tó partján, büszkén vezesd autódat.


Köszönjük a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest támogatását!


Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Nagylózs, 2019.03.20.

Fruzsina (10 éves, Mencshely)


Fruzsina betegsége ellenére igen mozgékony leányka, nem is csodálkoztunk a kívánságán: egy elektromos járgányt kért!

Mikor meglátta az ajándékát rejtő óriási dobozt és a kicsomagolás végére ért, határtalan volt az öröme.

Kórházi osztályunk folyosóján egyből ki is próbálta hoverboardját, szemmel háthatóan nagyon élvezte a dolgot.

Használd nagy-nagy örömmel Fruzsi!!


Köszönjük a British International School Budapest tanulóinak és tanárainak adományát!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Veszprém, 219.03.15.


Evelin (15 éves, Pécs)


Újabb gyermek kívánságát teljesíthettük. Evelin egy Apple iPad 9,7 tabletet kért a Csodalámpától. Nagy örömmel vette ki a dobozból a megvalósult álmot, a kedvenc színében levő tabletet.

Ezzel az eszközzel könnyen tudja a barátaival tartani a kapcsolatot. Filmnézésre és zenehallgatásra is kiváló. Egy állandóan mosolygó, vidám lányt ismertem meg személyében.

Újból sikerült boldogságot, mosolyt varázsolni egy beteg gyermek arcára!


Köszönjük a Liferay Hungary Kft. támogatását!


Szabó László
kívánság-koordinátor
Pécs, 2019.03.09.

András László (3 éves, Szolnok)


Meglehetősen borongósan indult az a szombati nap, amikor elindultam Szolnokra, hogy Andrisnak átadjam az általa kért kerti játszóteret. Szerencsére, mire odaértem, kisütött a nap, így elkezdődhetett a fotózás.

Bandika nagyon mozgékony, élénk, okos és közlékeny kisfiú. Azonnal birtokba vette ajándékát és a képeken jól látható, hogy bátyját és kisöccsét is bevonta a játékba.

Jó egészséget és sok-sok örömet kívánok Bandikának a Csodalámpa és a támogatók nevében is!
Köszönjük a Batschka Alapítvány és a Lurdy Ház ismételt támogatását!


Czakóné Bálint Judit
kívánság-koordinátor
Szolnok, 2019.03.16.

Amanda (9 éves, Nyírgyulaj)Amanda már három hónapja kórházban fekszik súlyos betegsége miatt. Harmadik osztályos lenne, ha tudna járni iskolába. Mikor szóba került, hogy kívánhat valamit a Csodalámpa Alapítványtól, néhány nap gondolkozás után megszületett a kívánsága: egy okostelefont szeretne! Mivel szeret meséket nézni, színezős programmal játszani, és nem utolsó sorban beszélgetni a távol levő apukájával és testvéreivel.

Minden nap izgatottan várta, mikor kaphatja meg az ajándékát. Végül nem érte váratlanul a telefon megérkezése, mert előző napon már kiderült, hogy másnap érkezik az ajándék.

Nagy volt az izgalom, mikor megláttak engem a folyosón közeledni. Mire a szobájukba értem, Amanda már gyönyörűen megfésülködve,- és ez nagy dolog ám, hiszen nem igazán szeret fésülködni a hosszú haja miatt, mert fájdalmas dolog kifésülni a sok haját -, az oxigénmaszkját is levéve, várt engem és a hőn áhított telefonját.

Örömmel és kíváncsian bontotta ki a dobozból az ajándékot. Nagyon tetszett neki a telefon szép sötétkék színe és az ezüst csík, ami körülfutotta a tokot. Azonnal tölteni is kezdték, hogy minél előbb használatba vehesse a várva várt telefonját.

A boldogan mosolygó arcán látható volt az öröm, amit ez az ajándék szerzett neki, kis időre elfeledtetve vele a sok baját, betegségét.


Köszönjük Kállai Lillának az általuk adományozott gyönyörű telefont!


Bernhardtné Kati
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.03.07.

Ákos (5 éves, Kondoros)


Ákoséknál nagyon jól jött a játszótér! A kisfiú ügyes, mozgékony, szó szerint körbe-körbe futott a mászókán fel-le, amikor ott jártunk. Néha hozott virágot, mutatott méhecskét, vagy átült a hintára egy kicsit...

A toronyból, a csúszda tetejéről elégedetten, jókedvűen pillantott ránk. Anyukája közben többször megjegyezte, hogy mindig itt lesznek mellette, amikor játszik. Vigyáznak rá. Elmesélte, mennyi segítséget kaptak eddig is, és hogy ő is segít mások gyerekeinek, amiben csak tud.

Ákos nagyon boldog a játszóterével, köszöni az örömteli perceket az adományozónak!


Köszönjük a Schneider Electric támogatását!


Kapás Csilla és Dr. Kapás Ferenc
kívánság-koordinátorok
Kondoros, 2019.03.12.

Rajmund Brendon (5 éves, Gerényes)A CSODALÁMPA Alapítvány újabb gyermek kívánságát teljesítette.


Rajmund érkezésünkkor kicsit félénken jött ki a szobából testvérével. Miután előkerült a tablet ami a kívánsága volt, azonnal kicsomagolták és már be is kapcsolták. Izgatottan leültek testvérével a kanapéra és nagy szakértelemmel tanulmányozták. Csupa boldogság volt mind a két gyerek és mindjárt meséket szerettek volna nézni.

Kívánjuk, hogy sok öröme legyen a tabletben és vigasztalja, majd amikor hosszabb időt kell kórházban töltenie.
Újból sikerült mosolyt varázsolni egy beteg gyermek arcára!

"Add tovább, hogy van tovább!"

Köszönjük a magántámogatóinknak, a Deutsche Wirtschaftsclub Ungarn tagjainak és Dr. Arne Gobert úrnak a támogatást!

Végh Tünde, Szabó László
kívánság-koordinátorok
Gerényes, 2019. 03. 28.


Archive


Log in