Beszámolók

Adományozás bankkártyával vagy PayPal-lal

DÁVID (11 éves, BÁTMONOSTOR)


Dávid imádja az autókat, de nem csak nézni szereti őket, hanem szerelni is. Otthon is, de még a kórházban töltött idő alatt is szerelgetett ezt-azt. Pl.: elektromos kisautókat hozott helyre, hogy a kicsik tudjanak vele játszani.

Így kérése a Csodalámpától gyorsan megszületett. Kedvenc autómárkája a Mercedes és szerette volna megnézni, hogyan és hol készülnek ezek a csodák. A Mercedes gyárba látogathatott el családjával, ahol egy egész délutános programmal várták őt. Beleülhetett és mehetett is az egyik legmenőbb modellel, miközben teljeskörű információt kaphatott az autó tulajdonságairól, képességeiről. Az ezt követő gyárlátogatás minden képzeletét felülmúlta.

Nagyon érdeklődő volt: a karosszériagyártástól az összeszerelésig, majd az új autók tesztpályájáig mindenből kapott ízelítőt, amit nagyon élvezett. Sok kérdés tett fel és valószínűleg még több minden is érdekelte volna. Azon is elkezdett gondolkozni, hogy ha nagyobb lesz, a Mercedes gyárban fog dolgozni. A nagyon okos és az autókkal, autószereléssel -a korához képest- maximálisan értő fiatallal valószínűleg a márka is nagyon jól fog járni. 😊


Nagyon köszönjük a Mercedes-Benz Hungária Kft.-nek, Beszteri Orsolyának a fantasztikus programot, a vezetőségnek,
hogy lehetővé tette, hogy Dávid részese legyen ennek az életre szóló élménynek
és minden kollégának, akik segítették, hogy Dávid álma valóra váljon!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Kecskemét, 2024.02.07.

CINTIA (18 éves, ÜLLŐ)Cintia már nagylány, de a kora miatt még éppen kérhetett a Csodalámpától. Betegsége miatt nehezen mozdul ki a család az otthonából, így Cintia kívánsága az volt, hogy elmehessen szüleivel egy pár napra kikapcsolódni.

A Vígszínház nézőinek támogatásával Cintia álma az egyik, ami májusban megvalósulhat, így örömmel vette át a vouchert Rudolf Péter igazgatótól.


Köszönjük szépen Rudolf Péternek, a Vígszínház igazgatójának és a színház vezetésének, az előadás nézóinek valamint magántámogatóinknak, hogy segítségükkel megvalósulhatott egy nagybeteg gyermek álma.
Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.02.12.

BRÁJEN JÁCINT (8 éves, BUDAPEST)


Brájen nagyon nehéz időszakon van túl, de már otthon lehet családja körében és kívánhatott is a Csodalámpától. Az ő kívánsága az volt, hogy a TheShowK nevű testvér trióval találkozhasson, akik videóikkal visznek színt a kb. 600.000 feliratkozójuk életébe.

De egyik legnagyobb követőjük életébe garantáltan. Ez Brájen, aki minden tud a csapatról, minden videójukat látta és rajongásig szereti a 3 fiatalt. Hatalmas volt az öröme, hogy élőben meglátogatta őt a 3 testvér.. A 8 éves kisfiú egyébként is korát meghazudtolva van képben minden dologgal az élet számos területén. Nagyon tájékozott, talpraesett, rendkívül bátor és erős egyéniség. Előtte az egész világ!

Nagyon jól szórakoztak együtt, ajándékot is kapott, sőt még a csapat feliratkozott Brájen video megosztójára is. Brájen örökre szóló élményt kapott azon a péntek délutánon!
Nagyon szépen köszönjük a TheShowK-nak, hogy valóra váltották egy nagybeteg gyermek álmát!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.02.09.

MÁRIA (13 éves, NYÍRPARASZNYA)Marika sok időt tölt a kórházban, így nagy öröm számára, hogy megkapta az áhított tabletet, amin internetezhet, filmet nézhet, játszhat. Gyorsabban és élvezetesebben fog így telni az idő.


Köszönjük a LeasePlan Hungária Zrt. vezetőinek és munkatársainak,
hogy segítségükkel teljesíthettük Marika kívánságát!


Dr. Nagy Beáta
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2024.02.14.

LÉNA (7 éves, PÁPA)


Léna egy nagyon közvetlen, jókedélyű kislány. Nagyon szeret kézműveskedni, rajzolni és festeni. Az iskolában a technika a kedvenc tantárgya. A tánc a másik hobbija, a pápai Tánc-lánc néptánccsoport tagja. Nagyon hiányoznak neki a barátai, az osztálytársai.

A Csodalámpától egy érintőceruzás tablet volt a kívánsága, mellyel a kórházban is tud alkotni és persze meséket nézni, valamint játszani is.


Köszönjük a Diplomata Jótékonysági Vásár szervezőinek, a Budapesti Diplomata Házastársak Szervezetének és magántámogatóinknak, hogy segítségükkel sikerült valóra váltanunk Léna kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.02.13.

IRINGÓ (11 éves, GYŐR)


Iringó szabadidejében horgol, de szeret puzzle-t kirakni és szokott segíteni a szüleinek a ház körüli állatok etetésében is. Sok időt tölt a kisbárányok és nyulak között. A sütés-főzésben is segít anyukájának, a jövőben cukrászként szeretne dolgozni.

A Csodalámpától egy tablet volt a kívánsága, hogy a kórházban töltött idő gyorsabban teljen a filmnézéssel, játékkal vagy zenehallgatással.


Köszönjük a Batthyány Lajos Alapítvány támogatását, mellyel teljesíthettük Iringó kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.02.12.

ÁDÁM (18 éves, KŐSZEG)


Ádám már izgatottan várt bennünket, kerekesszékével szemben ült az ajtóval, hogy minél előbb megpillanthassa az ajándékát. Fülig ért a szája, amikor betoppantunk az étkezőjükbe a hatalmas dobozzal. Egész lénye, keze-lába, arca, csillogó szemei kifejezték a hihetetlen boldogságát.

Alig várta, hogy a csomagolóanyagból előbújjon nagy álma, az Xbox konzol. Az örömöt csak fokozta a Forza Horizon5 emblémájának megpillantása a csomagoláson. Szemei mindent kifejeztek, boldogan ragyogtak, alig akarta elhinni, hogy álma valóra vált.


Köszönjük a Luminis Kft. támogatását, amellyel teljesíthettük Ádám kívánságát.


Ludvigné Serfőző Csilla és Ludvig József
kívánság-koordinátorok
Kőszeg, 2024.02.11.

ZOLTÁN MILÁN (15 éves, NAGYKÖRŰ)


Zoli nagyon szeret focizni, 5 éves kora óta űzi ezt a sportot, a Szajol Községi Labdarúgó Klub tagja. A játékok közül is azokat szereti leginkább, amelyek kapcsolódnak a focihoz.

A Csodalámpától egy Xbox volt a kívánsága, mellyel gyorsabban telik a kórházban töltött idő, és amivel a barátaival közösen is tud majd játszani.


Köszönjük az UNIQA Biztosító Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Zoli kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.02.01.

MIA (3 éves, NAGYTARCSA)


Mia nagyon közvetlen kislány. A többi pici lányhoz hasonlóan nagyon szeret sürögni-forogni a játékkonyhájában, de időnként besegít az igazi konyhában is. Festegetni is szokott és nagyon muzikális, zenét hallgat és táncol is közben.

A Csodalámpától egy lábbal hajtható, rózsaszín kisautó volt a kívánsága egy utánfutóval, amivel majd szállíthatja a babáit és a játékait. Már csak a tavaszi időnek kell megérkeznie és biztos, hogy Mia egész délután kint autókázik majd a szabadban.


Köszönjük támogatónk, Balogh Ottó úr segítségét, mellyel teljesíthettük Mia kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.01.31.

MARTIN BRENDON (15 éves, PETTEND)


Martin kívánsága egy saját televíziókészülék volt. Szobájában most a Samsung TV-n nézheti kedvenc filmjeit, meccseket. Martin még a kerekes székből is kiszállt egy kis segítséggel a fotózás idejére.

Többször is nagyon köszönte az adományt. Újból sikerült nagy mosolyt varázsolni egy beteg gyermek és családja arcára!


Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Martin kívánságát!


Szabó László
kívánság-koordinátor
Pettend, 2024.01.26.

LEVENTE (6 éves, TISZACSEGE)Levente arra vágyott, hogy legyen egy saját tabletje, amelyen kedvenc meséit bárhol és bármikor megnézheti.

A kisfiú nagy örömére, kívánsága a mai napon teljesült. Reméljük, sok örömöt hoz majd életedbe az új tableted!


Köszönjük az Allianz Hungária Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Levente vágyát.


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2024.01.31.

FERENC MILÁN (16 éves, BUDAPEST)


Feri nagyon nyitott és jókedélyű fiú. Mindene a sport, már 11 éve karatézik a Honvédban. Nagyon hiányzik neki a mozgás, a heti nyolc edzés.

Feri jó tanuló, angol-magyar kéttannyelvű gimnáziumba jár. A tanulás és a sportolás mellet nem sok szabadideje marad, de szeret kirándulni és az apukájával horgászni.

Szereti a kosárlabdát is, a kedvence Jannisz Antetokunmpo. A Csodalámpától egy Nike sportcipő volt a kívánsága, melyet Feri nagy örömmel vett át és persze rögtön fel is próbált.


Köszönjük a MOL - Új Európa Alapítvány segítségét, mellyel teljesíthettük Feri kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.02.01.

EMMA (4 éves, SÜMEG)


Emmához a délutáni alvás végén érkeztem. Kicsit álmosan, anyukájához bújva, de kíváncsian nézett rám. Egy terápiás kerékpárt vittem neki, amelynek használata fejleszti és biztosabbá teszi majd a mozgását.

A kislány lassan feloldódott és megmutatta hogyan megy vele. Mosolygósan, nagyon ügyesen használta. A kanyarodás még nem annyira megy, de gyakorlással meglesz az is. Remélem, ez a kerékpár sokáig kitart, és erőt ad a nehézségek leküzdéséhez.


Köszönjük magántámogatóinknak, a CFP blog szerkesztői és a magyar társasjátékosok közösségének összefogását, hogy segítségükkel sikerült nagy örömet szereznünk Emmának!


Szabó László
kívánság-koordinátor
Sümeg, 2024.01.27.

MARCELL (4 éves, TISZAKESZI)Marcell nagyon szeret hintázni, és ez a tevékenység nem csak örömmel tölti el, hanem fejlesztő hatással is van rá.

A kisfiú vágya egy olyan függő hintafotel volt, amelyet télen bent a lakásban használhat, de amint beköszönt a jó idő, kint a szabadban, a friss levegőn hintázhat benne.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a budapesti
Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola
diákjainak és tanárainak, hogy valóra válthattuk Marcell kívánságát!


Pataki Renáta
kívánság-koordinátor
Tiszakeszi, 2024.01.27.

MAJA ALEXANDRA (3 éves, KISKUNFÉLEGYHÁZA)


Maja nagyon szereti a kirakós játékokat és a legókat. Persze szeret meséket is nézni, az egyik kedvence a Peppa malac.

A Csodalámpától egy rózsaszín, négykerekű bicikli volt a kívánsága – természetesen a kedvenc mesehősével. Így majd a jó idő beköszöntével egyre többet fog gyakorolni, hogy aztán már pótkerekek nélkül is tekerhessen.

Kedves Maja! Reméljük, sok örömöt okoz majd neked az új bringád!


Köszönjük a Batthyány Lajos Alapítvány segítségét, mellyel teljesíthettük Maja kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.01.29.

LAJOS (5 éves, NAGYKÁLLÓ)Lajoska életerős, eleven, jókedvű kisfiú. Már kikerült a kórházból, de óvodába egyelőre még nem jár.Nagyon hiányoznak neki az ovis társai és a barátai.

A Csodalámpától egy vagány, négykerekű bicikli volt a kívánsága, amin nagyon hamar szeretne megtanulni biciklizni.

Lajoska nagyon megörült, amikor megérkezett a csomag, a kicsi kezével megfogta a dobozt, a nagy súlya és mérete ellenére egy pillanat alatt megemelte és boldogan azt mondta: "Be is viszem most!".


Köszönjük az Allianz Hungária Zrt. segítségét, mellyel teljesíthettük Lajoska kívánságát.


Rózsa Viktória
kívánság-koordinátor
Nagykálló, 2024.01.27.

upload:Beszamolok/5468_Lajos4.jpg

ELIZA (13 éves, DEBRECEN)Eliza azon szomorkodott, hogy elhagyta a mobiltelefonját, amely a betegsége miatt igen fontos lenne, mivel azon keresztül tudja használni glükóz szenzorját.

A Csodalámpa Dzsinnje azonban akcióba lépett és megoldotta a nagylány problémáját. Eliza ismét vidám, és ígéri, vigyázni fog szép, új mobiljára, melynek használatához jó egészséget kívánunk!


Köszönjük Sárospataki Albert úr támogatását, segítségével teljesíthettük Eliza kívánságát!


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2024.01.29.

ZSÓFI ALÍZ (17 éves, FELPÉC)Zsófit sok minden érdekli, a rajzolás az egyik hobbija. Tűfilccel szokott rajzokat készíteni, de vászonra is fest. A sportok közül a röplabdára esett a választása. A suliban a rajz mellett a matek a kedvenc tantárgya, a jövőben építészmérnökként szeretne dolgozni.

A Csodalámpától egy iPad volt a kívánsága, mellyel könnyebben telnek a kórházban töltött napok. Zsófi nagyon boldog volt, amikor átvette a kívánságát, ezerrel mosolygott a maszk alatt.


Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük Zsófi kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.01.23.

ZALÁN (15 éves, SÁROSPATAK)Zalán kéttannyelvű gimnáziumba jár, és további tanulmányait informatikai szakon képzeli el. Szereti a számítógépes játékokat, szerkesztő programokat. Születésnapjára szüleitől kapott egy új számítógépet, de monitorja – amely egyidős volt Zalánnal – maradt a régi. Vágya egy hozzá illő, komolyabb monitor volt.

Zalán nagyon boldog, hogy pontosan azt a típusú monitort kapta, amelyet kinézett magának, és amelyre annyira vágyott.


Köszönjük a Liferay Hungary Kft. támogatását,
segítségükkel szerezhettünk ilyen nagy örömet Zalánnak!


Misó Péterné
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2024.01.25

GINA (11 éves, JÁSZLADÁNY)Gina szabadidejében nagyon szeret zenét hallgatni, táncolni és a barátnőivel csevegni.

A Csodalámpától egy igazán lányos színű, lila Samsung mobiltelefon volt a kívánsága, amelyen a kedvenc rap zenéit is tudja hallgatni és beszélgethet a barátaival.


Köszönjük a Digitalprint & Expo Kft. segítségét, mellyel teljesíthettük Gina kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.01.25.

Archívum


Belépés