Beszámolók

Adományozás bankkártyával vagy PayPal-lal

Petra (15 éves, Tiszakécske)


Petrának mostanában sok időt kell kórházban töltenie, ezért nagyon vágyott egy saját laptopra, hiszen ez nagyon megkönnyíti a közvetlen kapcsolattartást családjával, barátaival. Mikor megtudta, hogy régi vágya teljesülhet a Csodalámpa segítségével, hát bizony hitte is-meg nem is, hogy ilyen csodák még megtörténhetnek.

A mosolygós kamaszlánynak nem sokáig kellett várnia, hogy az álma valóra váljon. Az elegáns, ezüstszínű laptoppal a kórházban leptük meg Petrát, amikor éppen egy hosszabb kezelési időszakra érkezett édesanyjával.

Sajnos éppen egy kellemetlen és kicsit fájdalmasra sikerült lumbálás utáni időpontban érkeztem a kórterembe. Petrának még nem igazán mozoghatott, de mikor meglátta, hogy egy csomag van a kezemben, gyönyörű szemeivel rám nézett és sejtelmesen elmosolyodott... már tudta, hogy a lumbálás miatti kényszerpihenő után sok dolga lesz - be kell üzemelnie élete első laptopját! Addig is töltőre állítottuk a megálmodott csodát, hogy majd mielőbb feltárulhasson Petra előtt az internet megannyi érdekes oldala, amelyek egy kamaszlány figyelmét elterelik a kezelések sokszor bizony nehéz időszakai alatt, izgalmas filmekkel is lehet múlatni az egyébként sokszor ólomlábakon járó időt, és jókat lehet "titokban" levelezni nagyon fontos dolgokról a barátokkal is!

Kedves Petra, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöt a laptop használatában.


Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.02.11.

Máté (15 éves, Orosháza)


Az 16 éves Máté súlyos betegsége miatt hosszabb ideje fekszik a klinikán, szerettük volna kizökkenteni a nehéz mindennapjaiból.

Nem kellett sokat gondolkodnia azon, hogy mit kívánjon a Csodalámpától, mivel egy régi és összetört előlapú telefonja volt, ezért egy új Samsung mobiltelefont kért. Épp azt tervezgette, hogy a kívánt telefonhoz meg fogja rendelni a fóliát és a hátlapot, amikor beállítottunk hozzá, kezünkben a mobillal.

Nagyon boldog volt a kívánságának ilyen gyors teljesítése miatt, azonnal átállította angol nyelvre, mivel folyékonyan beszél angolul. Elmondta, hogy kedvenc hobbija a fényképezés és ezzel a prémium készülékkel remek képeket lehet majd készíteni.

Világosan látszott, hogy a telefonnal való ismerkedés az elkövetkező napjait be fogja tölteni, felvidítva a következő időszakot.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde ismételt támogatását!


Dóczi Tamásné
kívánság-koordinátor
Szeged, 2019.01.23.

Máté Zsolt (6 éves, Budapest)


A 6 éves Máté és testvére, Ede szüleikkel Budapesten laknak egy szép családi házban. Mátét több éve ismerem, mert gyakori vendége mozgás Rehabilitációs Osztályunknak.

Máté idén 1. osztályos és nagyon szeret online játékokat játszani. Ehhez szeretett volna egy nagy képernyős televíziót kapni. Ez az álma 2018. december 15-én teljesülhetett, mert a Csodalámpa dzsinnje meglátogatta, és egy óriási Smart TV-vel ajándékozta meg a kisfiút.

Szerencsére kis segítséggel fel is tudtuk állítani a képernyőt, így Máté óriási örömére még a délelőtt folyamán ki is tudta próbálni játékait.

Máté, kívánok neked izgalmas órákat és jó egészséget!
A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni, valamint kollégájuknak, Hőbe Tímeának, hogy személyesen részt vett a kívánságteljesítésen!


Viz Krisztina
Budapest, 2018.12.15.

Ede Zoltán (9 éves, Budapest)


Ede és testvére, Máté szüleikkel Budapesten laknak egy szép családi házban. Már évek óta ismerem a két fiút, akik évről évre pár hetet töltenek kórházi osztályunkon.

Ede második osztályos, vidám, mosolygós fiú. Nagyon szeretett volna egy saját laptopot. Ez a kívánsága 2018. december 15-én teljesülhetett, amikor előkarácsonyi ajándékként átnyújthattunk neki a vadonatúj, szép piros laptopját. Öröme óriási volt. Azonnal birtokba is vette, a kanapéra kucorodott, és elkezdte felfedezni ajándékát.

Ede, kívánom, hogy sok örömödet leld az új számítógépedben!
A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni, valamint kollégájuknak, Hőbe Tímeának, hogy személyesen részt vett a kívánságteljesítésen!


Viz Krisztina
Budapest, 2018.12.15.

János (12, Gyöngyös)


A találkozásra a BlackRock irodájában került sor. Janó nagyon-nagyon örült az ajándéknak, nem számított rá, így teljes meglepetésként érte, hogy ezen a napon, itt és most teljesül a kívánsága! Kérdeztem, mire fogja használni a gyönyörű, új laptopját…

A 12 éves fiatalember elmesélte, hogy elsősorban video szerkesztésre (saját Youtube csatornája is van!), játékra, de persze a tanulásban is hasznára lesz. Megmutattam, hogy hol dolgozom, a kijelző az asztalomon különösen tetszett neki!

Mindkettőnk számára különleges volt ez a nap, nem tudom, melyikünknek adott nagyobb élményt!


Köszönjük a BlackRock ismételt támogatását!


Pálfi Helga
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.01.17.

Dóra (17, Budapest)


Dóra egy laptopot kért, amin akár rövidebb filmeket is lehetne vágni az iskolai beadandóihoz.

Különösen szép volt egy ilyen kérést karácsony előtt pár nappal teljesíteni. Az ajándék a BlackRock karácsonyfája alatt várta Dórát, aki nagyon meg volt hatva! Rögtön be is kapcsoltuk a gépet, és miközben az elindult, Dóra mesélni kezdett.

Mesélt arról, hogy mire fogja használni a gépet. Mesélt az iskolájáról és a jövőbeli terveiről. Mesélt családról, barátokról, osztálytársakról... És ahogy hallgattam az ő korántsem hétköznapi történetét, egyre jobban rádöbbentem, hogy Dóra az egyik legerősebb ember, akivel valaha volt szerencsém találkozni. Aki sok felnőttet meghazudtoló bátorsággal néz szembe a betegségével; akinek éleslátása párját ritkítja, és hatalmas tervei vannak.

Kedves Dóra! Kívánom Neked, hogy mielőbb épülj fel, és hogy az ajándék minél több örömed forrása legyen!


Köszönjük a BlackRock ismételt támogatását!


Siska Ádám
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.12.18.

Alexander Márton (10 éves, Vasszécseny)


A mi kis hősünk Alexander Márton!

Súlyos betegséggel küzd kicsi kora óta. Sokszor volt nehéz helyzetben, de ennek ellenére mindig vidám és pozitív gondolkodása volt és van.. ami nekünk sok erőt ad. Sokan példát vehetnek róla. Büszkék vagyunk nagyon rá! Kapott egy nagy lehetőséget a Csodalámpa Alapítványtól, egy X-boxra vágyott, amit ma megkapott!

Dr. Benyó Gábor közreműködésével, László Rita, dr. Haragovics Helga és Fekete Mónika jelenlétében teljesült az álma, amit kívánt.

A támogatók nagyon boldog pillanatokat szereztek neki, amiért nagyon hálásak vagyunk! Köszönjük ezt a nagy lehetőséget!


Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Fekete Mónika és László Rita
kívánság-koordinátorok
Szombathely, 2019.01.23.

Anna (17 éves, Zákányszék)

Anna, mint korosztályából oly sokan, jogosítványra vágyott. Megkereste azt az autós iskolát, ami iskolájához és lakóhelyéhez is viszonylag közel van, és elkezdte a tanfolyamot.

Igazi kihívást jelentett számára a vizsga, de sikerült.

Kívánjuk, hogy mihamarabb sikerüljön befejeznie mindent, és a kezébe kapott jogosítványával büszkélkedhessen.


Köszönjük Dr. Vizi-Simon Csillának, hogy a 2018-as Barcelona Maraton „Csodabogár” jótékony futójaként megvalósította Anna álmát.

Köszönjük a szegedi Csillag Autósiskola támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!

Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2018.11.27.

Zsanett (18 éves, Gyomaendrőd)Zsanett, mind a hozzá hasonló korú lányok nagyon szereti a szép és „okos” telefonokat, minden vágya volt, hogy egy általa kiválasztott Honor készülék tulajdonosa legyen.

Igyekeztünk még karácsony előtt teljesíteni a kívánságát, nem kis szervezkedés után végül sikerült, és a kezébe vehette új mobilját.

A nagylánytól kaptuk ezeket a sorokat:
„Ezúton szeretném megköszönni az új telefont, amivel karácsonykor megleptek. Nagyon örültem neki.”


Köszönjük a Batschka Alapítvány és a Lurdy Ház ismételt támogatását! Segítségükkel Zsanett álma is valóra válhatott!


Lengyel Andrea
kívánság-koordinátor
Szeged, 2018.12.21.

Réka (11 éves, Forráskút)

Réka, hosszú időt töltött kórházban, hazatérése után steril szobára volt szüksége, így a Csodalámpa Alapítványtól új szobája berendezéséhez kért egy íróasztalt és egy hozzá illő széket.

Az ünnepekre haza mehetett a nagylány, ahol igazi meglepetésként várta őt új szobájában új íróasztala...


Köszönjük a Batschka Alapítvány és a Lurdy Ház ismételt támogatását! Segítségükkel Réka álma is valóra válhatott!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2018.12.20.

Lilla (5 éves, Budaörs)

Nem olyan régen a Csodalámpa Alapítvány ismét valóra váltotta egy kisgyermek álmát. Lilla legnagyobb kívánsága egy tablet volt, amin kedvenc meséit tudja nézni a kórházi bent tartózkodás ideje alatt.

Lilla félénken és szégyenlősen fogadta az adományozókat, kis biztatásra volt szüksége. Közösen bontottuk ki az ajándékot. Lillának különösen tetszett, hogy a tablet metálos színe passzolt csillogó tüll szoknyájához… végül is egy kis hölgynek ez is fontos!!

A kívánságteljesítés nagyon megható volt, szinte könnyet fakasztott a jelenlévők szemében.


Köszönjük a Process Solutions Kft. támogatását, munkatársainak személyes részvételét az ajándékozáson!

upload:Beszamolok/logo.png

Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.12.15.

Krisztián (11 éves, Budapest)

Krisztián a szobájába SMART TV-t kért. Álmát karácsony előtt mindenképpen szerettük volna megvalósítani.

De a megrendelt készülék nagyon nehezen érkezett meg az irodánkba, elakadt a futároknál, így csak reménykedni tudtunk, hogy még „időben” érkezik.

Kásler Tímeával, az iskola szülői munkaközösségének képviselőjével vártuk a családot az irodánkban, de sajnos a kisfiú az utolsó pillanatban nagyon belázasodott, így szülei vették át az ajándékát, de már futottak is, ha szükséges, beviszik Krisztiánt a kórházba.


Köszönjük a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest támogatását, az általuk szervezett sütivásár segítségével teljesülhetett Krisztián kívánsága!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.12.20.

András (16 éves, Újszász)


A 16 éves András, mint korosztályából oly sokan okostelefonra vágyott, amit még a karácsonyi ünnepek előtt szerettük volna átadni neki. Sikerült!

December 17-én találkozott a nagyfiú a támogató céget képviselő Hőbe Tímeával, aki elhozta neki az ajándékát, egy komoly telefont. Láthatóan nagy örömet szereztünk!

Reméljük, a sokszor kellemetlen és sok időt kívánó kórházi kezelések ideje alatt segítségedre lesz ez a készülék, a barátokkal való kapcsolattartás, a netezés eltereli a figyelmedet a nehéz percekben.


A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni, valamint kollégájuknak, Tímeának, hogy személyesen részt vett a kívánságteljesítésen!


Lángh Zsófia
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.12.17.

PATRIK ISTVÁN (4, BUDAPEST)

Patrik egy távirányítós rendőrautót kért a Csodalámpától.

Patrikot a kórházban leptem meg még Karácsony előtt, hogy az ünnepek alatt már otthon játszhasson az autójával.
Fülig szaladt a szája, mikor megjelentem a nagy dobozzal - egyből tudta, hogy mit hoztam.

Patrik türelmetlenül várta, hogy végre kezébe vehesse a csili-vili járgányt, de sajnos az autó kicsomagolása nem ment zökkenőmentesen, pedig Patrik anyukájával ketten próbáltuk eltávolítani a csomagolást.

Nagy nehezen azért sikerült, és Patrik végre teljesen magáénak tudhatta az autót.

Drága Patrik, a Mellow Mood Hotels nevében is kívánunk neked mielőbbi gyógyulást, és hogy teljen nagyon sok örömöd az autódban.

Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.12.19.

MÁRTA (13, TISZAFÖLDVÁR)


Márta egy laptopot szeretett volna dvd-olvasóval.

Márti kezelésre jött, és szerettük volna meglepni még Karácsony előtt, hogy az ünnepek alatt már élvezhesse klassz új laptopját. Így azután Mártit a klinikán látogattuk meg Ágotával, a BlackRock munkatársával.

Volt is nagy öröm, amikor átnyújtottuk a nagy Csodalámpás táskát, benne a várva-várt laptoppal. Ágota segített beüzemelni a gépet, és közben megbeszéltük, hogy mi mindenre fogja Márti használni.

Kedves Márti, kívánjuk, hogy mielőbb gyógyulj meg, és hogy teljen nagyon sok örömöd az új laptopban.
Köszönetet szeretnénk mondani a BlackRock budapesti irodája vezetőinek és munkatársainak, és az őket képviselő Kovács Ágotának, hogy támogatásukkal hozzájárultak Márti kívánságának megvalósulásához.Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.12.19.

HÉDI (7, TISZAVASVÁRI)

Hédi egy tabletet kért a Csodalámpától.

Hédi kívánságának teljesítését az Európa 2000 gimnázium diákjainak karácsonyi sütivásár akciója tette lehetővé. A diákok szerettek volna részt venni az ajándék átadásban is, így képviseletükben 4 diák tartott velem, hogy meglátogassuk Hédit a kórházban.

Hédi nem számított ránk, és nagyon meglepődött, mikor kis csapatunk betódult a kórterembe, hogy átadja neki a várva-várt tabletet. Kicsit zavarba is jött, hogy ennyien körülvettük...

A fiatalok gyorsan átvették az irányítást, és egyből bekapcsolták a tabletet, csatlakoztatták a wi-fi-hez, és Hédi perceken belül boldogan nézte kedvenc meséit a youtube-on. Nem is akartunk tovább zavarni, hamarosan elköszöntünk.Kedves Hédi, kívánunk neked mielőbbi gyógyulást, és hogy teljen sok örömöd az új tabletedben. Köszönetet szeretnénk mondani magántámogatóinknak, köztük az Európa 2000 Középiskola diákjainak és tanárainak, hogy támogatásukkal hozzájárultak Hédi kívánságának teljesítéséhez is.


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.12.19.

Zsófia Letti (15 éves, Mezőkövesd)Zsófi kontrollvizsgálatra érkezett a doktornőhöz és hozzám. Nagyon félt, hiszen ilyenkor mindig vért veszek tőle, de a mai napon ezt is megúszta, sőt még ajándékkal is vártam.

Minden vágya egy okostelefon volt, amit édesanyja nem tudott megvenni neki. De a Csodalámpának köszönhetően az álma valóra vált, így át is adhattam neki az ajándékát.

A nagylány számára igazi meglepetést szereztünk, mert az édesanyja nem szólt neki előre semmiről. Nagyon szépen köszönik mindenkinek, akinek valamilyen szerepe is volt abban, hogy az ő kívánsága is valóra válhatott!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018.11.25.

Szabolcs (16 éves, Encs-Fügöd)Szabi kívánsága egy telefon volt. Utószületésnapi vagy előkarácsonyi ajándékként meg is érkezett hozzám a készülék.

Igyekeztem minél előbb teljesíteni a kérést, az élet éppen úgy hozta, hogy másnap jöttek kontrollvizsgálatra a kórházba.

Senkinek sem szóltam, hogy az ajándéka nálam van, és amikor megérkeztek, nem is húztam az időt, gyorsan odaadtam neki. Édesanyjával együtt őszintén örültek az okostelefonnak, nagyon szépen köszönik mindenkinek, akinek valamilyen szerepe is volt abban, hogy kívánsága valóra váljon.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását!


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018.12.21.

RAJMOND (5, DABAS)


Rajmond nagyon szereti a LEGO-t és csodálattal tekint a tűzoltókra is, így nem csoda, hogy alapítványunktól egy tűzoltós LEGO-t kért.

Mivel a család nagy örömére egyre ritkábban kell Budapestre jönniük kontrollra, egy ilyen napra szerveztük meg a kívánságteljesítést, hogy a kisfiú minél előbb birtokba vehesse az ajándékát.

Szüleivel egy orvosi vizsgálat után látogattak el az Európa 2000 Középiskolába, mivel az ott szervezett „sütivásár” bevételéből teljesülhetett ez az álom.

Rajmond nagyon örült a jókora LEGO készletnek, amit Sikolya Erzsébet igazgatóhelyettes asszony a diákok képviselőinek - Fábián Borka,Szikora Georgina, Hufnawi Rahaf - kíséretében adott át.

Mindenki azt gondolta, hogy Rajmond azonnal leszedi a csomagolópapírt a nagy dobozról, de ő meghatóan csak annyit mondott, hogy majd a karácsonyfa alá fogja tenni ezt az ajándékot is, csak otthon fogja megnézni az új játékát. Azért a szemén láttuk, alig várja, hogy otthon nekikezdjen az összeszerelésnek...

Sok sikert hozzá!

Köszönjük magántámogatóinknak, köztük az Európa 2000 Középiskola diákjainak, tanárainak és szülői közösségének az összefogását, melynek eredményeként már több kisgyermek álmát is valóra válthattuk, köztük ezúttal Rajmondét is.Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.12.11.

Péter (5 éves, Nyíregyháza)


Mikor megérkeztem a család otthonába, az öröm határtalan volt, az ajándékozás a meglepetés erejével hatott, mivel titkolták a kisfiú előtt, hogy az ajándék megérkezett, az összeszerelést is rejtve végezték a szülők.

Péter mindig csodálattal nézte, és időnként alkalma is volt használni a kórházban lévő csocsóasztalt. Igen, nagyon vágyott rá! De hogy egyszer neki is lesz!?!? És itthon a nappaliban!

A képen látottak magukért beszélnek, megható perceket éltem át, ahogy Péter a kisöccsével körbeugrálta az asztalt. Használják hát egészséggel!


Köszönjük az Európa 2000 Középiskola diákjainak, tanárainak és szülői munkaközösségének a támogatását!!


Nagy Olga
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2019.01.05.


Belépés