Beszámolók

Adományozás bankkártyával vagy PayPal-lal

ROZI (12 ÉVES, SZANK)

Rozika azt kérte a Csodalámpától, varázsoljuk újjá a szobáját fiatalos, lányos bútorokkal. Kedvenc színe a fehér és a rózsaszín, így ennek megfelelően választottunk szekrényt, íróasztal és hozzá széket.
Sajnos a kislány még kórházban van, nem láthatta új bútorait. Most azt tervezgeti, hogyan fogja berendezni a szobáját, miket rak a szép tükrös szekrénybe és mik kerülnek az íróasztal fiókjaiba.
Rozika, mielőbb gyógyulj meg, és sok örömöd teljen újjávarázsolt szobádban!


Köszönjük a Batschka Stiftung ismételt támogatását, segítségükkel válthattuk valóra Rozika álmát!


Tatár Ágnes
kívánság-koordinátor
Szeged, 2021.03.23.

Zsófia (9 éves, Budapest)Zsófi nagyon kedves, jó modorú kislány, aki nagyon szeret sportolni: focizni és kosarazni. Számítástechnikai tagozatos osztályba jár.

A Csodalámpa Dzsinnjétől egy laptop volt a kívánsága. Elárulta, hogy az öltöztetős játékok a kedvencei az interneten, ezeket a játékokat le is fogja tölteni a gépre, hogy tanulás után játszhasson velük.


Magánadományozóinknak köszönjük a támogatást!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021. április 06.

Rudolf (12 éves, Sáránd)Rudi kívánsága egy mobiltelefon volt, mely mindig nála lehet, tarthatja vele a kapcsolatot a barátokkal, családtagokkal, játszhat rajta, zenét hallgathat, akár még filmet is nézhet.

A kisfiú vizsgálatra érkezett a klinikára. Nagy volt az öröm, amikor kiderült, ez alkalommal igazi meglepetés vár rá: megkapta az áhított mobiltelefont.


Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház ismételt támogatását!


Sütő Beatrix
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2021.02.25.

János Zoltán (9 éves, Hajdúsámson)Janó laptopot kért a Csodalámpa Alapítványtól, melyet tanuláshoz és szórakozáshoz egyaránt használhat.

A kisfiú kontrollra érkezett a klinikára, amikor is átvehette várva várt ajándékát. Ragyogott a szeme az örömtől, és türelmetlenül várta, hogy végre elinduljanak hazafelé, hiszen mielőbb ki akarta próbálni új laptopját.


Köszönjük a MVM Zrt. ismételt támogatását!


Sütő Beatrix
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2021.02.25

Botond (15 éves, Ózd)A nagyfiú mostanában sokat van otthon, és kedvenc időtöltése a tévénézés. Mivel eddig kölcsönbe kapott készüléket használt, a Csodalámpa Alapítványtól egy mindentudó okos Tv-t kért.

Nem is gondolta, hogy kívánsága pár nap alatt teljesül, így nagy meglepetés érte, amikor megérkezett otthonába az ajándék. Botond nagyon boldog, hogy immár saját TV készülékén nézheti kedvenc műsorait, valamint szörfözhet a világhálón.


Köszönjük a H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft. támogatását, segítségükkel
hatalmas örömet szerezhettünk egy kedves nagyfiúnak.


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Ózd, 2021.03.31.

Anna (17 éves, Budapest)


Anna nagyon ügyes, kreatív nagylány. Kezdetben csak unaloműzésből kezdett varrogatni, de aztán egyre nagyobb örömet talált ebben a tevékenységben.

Egy profi varrógép volt a kívánsága Annának, mert a kreatív hobbyból már egy magasabb szintre szeretne lépni. A jövőben divattervezőként szeretne dolgozni, amihez szüksége lesz egy minőségi varrógépre.


A támogatást köszönjük a Magyar Doka Zsalutechnika Kft.-nek, a varrógépre kapott árengedményt a Contec Kft-nek!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021. április 08.

Alex (16 éves, Esztergályhorváti)Dzsinn nélküli átadás, avagy a Covid helyzet megálljt parancsol.

Sajnos a hideg tavasz és a járványhelyzet házainkba, szobáinkba zár bennünket. Megpróbálunk a lehető legkevesebbet kinn tartózkodni. Szinte csak a munkahely, bevásárlás és az otthon közt vezet az utunk.

Az iskolások az iskolapad helyett a tv és a számítógép előtt ülnek. Alex kívánsága is egy okostévé volt. Ő egy 17 éves, informatikát tanuló fiatalember. Szereti a számítógépes játékokat, főként a barátaival közös szórakozást.

Kívánságteljesítésében nem tudtunk személyesen részt venni, mivel jelen helyzetben nem szívesen megyünk be a lakásokba. Se mi ne veszélyeztessünk senkit, és minket se veszélyeztessenek. Vigyázzunk egymásra!

De az öröm így sem maradt el, Alex nagyon örült az ajándéknak. Csak a Dzsinn szomorkodott kissé, hogy nem lehetett jelen.


Köszönjük a Batschka Stiftung ismételt támogatását, segítségükkel nagy örömet szerezhettünk Alexnek!


Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Esztergályhorváti, 2021.03.18.

LILIÁNA (9 ÉVES, GYÁL)


Liliána izgatottan várta a Húsvétot. Remélte, hogy a húsvéti nyuszi meglepi őt egy kis kölyök tacskóval. Biztos ami biztos, azért a Csodalámpa dzsinnjének is elmesélte a kívánságát, bízva abban, ketten együtt már biztosan teljesíteni fogják a vágyát. Mivel a dzsinnek nincsen lehetetlen, így Vaszkó Elek tenyésztő segítségével már az ünnepek előtt sikerült meglepnünk a kislányt.

Szerda délután érkeztünk meg hozzájuk a kutyussal. Liliána mit sem sejtve jött ki elénk. Nagy volt az öröm, amikor meglátta Elek kezében a kiskutyát. Szerelem volt első látásra a kutya és új gazdija közt, Kajla rögtön megpuszilgatta Liliánát. A hosszú út után igencsak megéhezett, megszomjazott Kajla, Liliána pedig gondos gazdájaként rögtön adott neki vizet és finom falatokat az ajándékba kapott tálkákban.

Kívánunk sok szép közös élményt Kajlával!


Köszönjük magántámogatóinknak, hogy Liliána álma is teljesülhetett.Ratimorszky Bea és Bakonyi Tamás
kívánság-koordinátorok
Gyál, 2021. március 31.

ZSÓFIA (4 ÉVES, Kerkabarabás)


A 4 éves Szofi mozgékony, eleven, kislány, anyukája szerint cserfes, jól bánik a szavakkal. Igaz, ottlétünkkor, nem nagyon állt szóba velünk, a trambulin jobban érdekelte.
Szofi kívánsága egy nagy trambulin volt, ugyanis már két kisebbet elszaggattak, annyira szeretnek ugrálni testvérével együtt.
Betegségének - hála Isten - nyoma sem volt, de tudja mi történt, emlékszik rá. Sokszor játszik orvososat, hisz éĺő példa van előtte, saját kórházi kezelése.
Édesanyja szavaiban hatalmas hit és erő rejlett, míg történetüket mesélte. Tőle idéznék végszóként:
"Nevetnek a szülők, mert csak így lehet. Minden napot utolsónak kell megélni, úgy hogy akkor az boldog legyen mindenkinek. Ez a betegség egy kihívás volt számunkra, de az anya, aki hisz a gyógyulásban, csak az tudja elhitetni a gyermekkel is, hogy végig lehet csinálni, hogy sikerülni fog."Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. támogatását, segítségükkel nagy örömet szerezhettünk Szofinak!


Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Kerkabarabás, 2021.03.14.

VIKTÓRIA (13 ÉVES, CEGLÉD)

Viki - már a nyárra gondolva - egy kerti medencét kért a Csodalámpa Alapítványtól, amelyben családjával együtt pihenhet, kikapcsolódhat majd a kánikulai napokon. A kislány éppen kontroll vizsgálaton járt a kórházban, amikor megérkezett ajándéka, így hatalmas meglepetés érte, amint hazaért. Viki izgatottan várja a jó időt, hogy felállíthassák és mielőbb használatba vehessék a medencét.

Köszönjük az MVM Zrt. ismételt támogatását.


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Cegléd, 2021. március 25.

Viktor (12 éves, Dány)Viktor egy új biciklit szeretett volna, mert a régi javíthatatlanul tönkrement és bizony ki is nőtte.

Hatalmas örömmel vette át a bringát és büszkén feszített mellette a képen.

Testvérei és a környékbeli gyerekek is megcsodálták a vadonatúj kék biciklit.


Köszönjük a Kia Motors Hungary Kft. ismételt támogatását!


Horvai András
kívánság-koordinátor
Dány, 2021. március 23.

Roland Olivér (13 éves, Miskolc)Roland csendes, szerény kamaszfiú. Régi álma egy NINTENDO, amit ahol csak jár, magával tudna vinni. Van két kedvenc játéka is, amit a Nintendóval együtt kért a Csodalámpától. Ezek a Mario Kart, és a Super Smash Bros.

A Csodalámpa Roland kérését meghallva hamarosan elküldte a várva várt ajándékot.

Roland kívánságának teljesítése otthonában, váratlanul történt. Nem is remélte, hogy kívánsága ilyen hamar teljesül, ezért meglepetésében meg sem tudott szólalni. Aztán amikor meglátta a dobozban lapuló ajándékokat, boldogan rakta össze a várva várt Nintendót. A játékba belefeledkezve mondtunk búcsút Rolandnak és családjának.

Kedves Roland!
Kívánjuk, hogy gyógyulj meg minél hamarabb és sok örömöd teljék a Csodalámpa ajándékában!


Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. ismételt támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2021. március 16

Norbert Máté (5 éves, Gyód)


Norbi cserfes, érdeklődő kisfiú, szeret kártyázni, játszani. A kórházi játék-és kézműves foglalkozásokra nyitott, aktívan részt vesz rajtuk.

A mai napon is szerettük volna egy vidám, játékos délelőtti foglalkozásra invitálni Norbikát, de nem volt kedve, szomorúan üldögélt az ágyában. De szerencsére megérkezett a Csodalámpa Alapítványtól a kért játék, az áhított Playstation. Amikor a szobába léptem a hatalmas dobozzal, Norbi szeme kikerekedett.

Kinek hoztam ajándékot? - kérdeztem, és erre már mosolyogva válaszolt: NEKEM!


Köszönjük az Egység Közösség ismételt támogatását, segítségükkel ismét
sikerült mosolyt csalni egy beteg kisgyermek arcára!


Russay Ildikó
kívánság-koordinátor
Pécs, 2021.03.11

Lilla Diánna (10 éves, Szentes)


Lilla negyedik osztályos, jó képességű, széles érdeklődésű tanuló. Nagyon boldog volt, amikor megtudta, hogy teljesült a kívánsága.

Boldogan mondta, hogy végre nem kell édesanyja okos telefonját elkérve csatlakozni az online oktatásba. Ez a laptop az idegen nyelvi oktatáshoz is nagyon nagy segítség. Lilla két nyelvet: angolt és franciát tanul.

Öröm volt látni Lilla arcán szétterülő mosolyt.


Köszönjük az MVM Zrt. támogatását!


Dóczi Tamásné
kívánság-koordinátor
Szeged, 2021.03.22.

Lili (14 éves, Jászberény)Egy újabb fiatal álmát váltotta valóra a Csodalámpa. Lili legfőbb vágya egy új mobiltelefon volt.

A várva várt kívánság a legjobbkor érkezett, ugyanis Lili az utóbbi heteket a kórházban töltötte. A telefon óriási meglepetést okozott Lili számára, "leesett az álla az örömtől". Az ajándék átadásban a főorvos úr is segített.

Kívánunk a csúcsszuper új telefon használatához jó egészséget!


Köszönjük az MVM Zrt. támogatását, melynek segítségével Lili álma is valóra válhatott!


Áchim Boglárka
kívánság- koordinátor
Budapest, 2021. március 18.

Fanni (5 éves, Pilis)


A kedves, mosolygós kislánynak bizony minden egyes séta nagy erőfeszítésébe kerül, betegségéből adódóan nem is tud hosszabb utat megtenni. Régóta dédelgetett vágya volt egy elektromos kisautó, amellyel könnyedén közlekedhet, és a távolságok megtétele nemhogy fárasztó, de kifejezetten élvezetes, szórakoztató lenne. És a Csodalámpa Dzsinnje akcióba lépett, hogy Fanni kívánsága teljesülhessen!

Anyukája csak annyit árult el kislányának, hogy Budapestre mennek, de most nem kezelésre, hanem meglepetés vár rájuk. Volt is nagy öröm, amikor Fanni és szülei betértek a budai ház udvarába, ahol egy csodaszép kisautó várta őket. Igaz, már ült benne egy utas, de „ő” csak egy hatalmas plüss mackó volt, hogy vidám útitársa legyen Fanninak.

A kislány megilletődve próbálta ki új járművét, és el sem akarta hinni, hogy ez tényleg az övé. Csak akkor nyugodott meg, amikor a terjedelmes ajándékot nagy nehezen betették saját kocsijukba és elindultak vele hazafelé.
Köszönjük magántámogatóink, Kovács Judit és Dósa Diána felajánlását, segítségükkel válthattuk valóra Fanni álmát.


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, március 12.

Adrián Alexander (18 éves, Dány)Adrián álma volt egy új laptop, nagy örömmel bontotta ki és nézegette az ajándékot.

A családjában ő a “számítástechnikai szakértő”, ő segít testvéreinek is, hogy bekapcsolódhassanak az online oktatásba.

Adrián már tudja kezelni a laptopot, de szeretne még többet tanulni a számítógép használatáról.


Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. támogatását!


Horvai András
kívánság- koordinátorok
Dány, 2021. március 23.

György (18 ÉVES, DIÓSD)

Ezúttal egy komoly nagyfiúnak szerezhettünk örömet kívánságának teljesítésével.
Gyuri kedves köszönő szavai magukért beszélnek:

“Nagyon köszönöm az adományozónak a szuper okos tv-t. Mivel a távollátáshoz szemüveget kell viselnem, nagyon megkönnyíti ez a nagyképernyős tv az internetezést, tévézést számomra. Eltökélt szándékom, hogy gyógyulásom után én is adományozó legyek, hogy viszonozhassam a nekem okozott örömöt valakinek...”


Köszönjük az MVM Zrt. ismételt támogatását.


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Diósd, 2021. február 15.

Terézia (16 éves, Mindszent)


Terikének befejeződtek a kezelési és már csak kontrollokon találkozunk vele a klinikán. Kívánsága egy mobiltelefon volt, amit hétvégén otthonában adtunk át neki.

A meglepetés jól sikerült, alig tudott szóhoz jutni, mikor kiderült mi járatban érkeztünk. Nagyon örült, mivel azt gondolta, majd valamelyik klinikai látogatáskor fogja megkapni ajándékát.


Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház ismételt támogatását!


Nagy Andrea és Nagy Zoltán
kívánság-koordinátorok
Mindszent, 2021. március 6.

Melissza (7 éves, Kiskunhalas)


Melissza kívánsága egy babaház volt, amelyben testvéreivel együtt jókat tud majd játszani. Kissé körülményes úton jutott el hozzájuk a Csodalámpa Alapítvány ajándéka, de végül megérkezett.

Hosszú klinikai kezelés után, mire hazamehetett Melissza, addigra a felállított babaház csak arra várt, hogy birtokba vegye tulajdonosa, és örömteli játékok színhelyévé váljon.


Köszönjük a Kia Motors Hungary Kft. ismételt támogatását!


Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Kiskunhalas, 2021. január 5.

Archívum


Belépés