Beszámolók

Adományozás bankkártyával vagy PayPal-lal

ZOLTÁN (15 éves, ABONY)Zoli 9. osztályba jár, kedvenc tantárgya az angol. Szabadidejében szívesen játszik számítógépes játékokkal, sokszor nem is egyedül, hanem társaival együtt online folynak a „nagy csaták”.

Ehhez a szórakozáshoz kért a Csodalámpa Alapítványtól egy Xbox-ot, amelyet boldogan vett át, de csillogó szemén látszott, legszívesebben már otthon lenne, hogy mielőbb kipróbálhasson minél több játékot.

Örömteli kikapcsolódást kívánunk Zoli!


Köszönjük Som-Balogh Edinának a támogatást, mellyel teljesíthettük Zoli kívánságát.


Ivády Éva és Gárdos Erika
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2022.június 15.

VIRÁG (14 éves, BALAJT)Virág egy igazi kamaszlány! Szeret sminkelni, ruhákat nézegetni, vásárolni a neten, zenét hallgatni, romantikus filmeket nézni, fényképezni, csacsogni a barátaival.

Régi telefonja sajnos elromlott, ezért egy okostelefont kért a Csodalámpától. Kérése meghallgatásra talált! :-)

Amikor átadtam Virágnak a kis csomagot, amiben a gyönyörű lila színű SAMSUNG okostelefon és a tok lapult, meglepetésében meg sem tudott szólalni.

Mint később elmondta, igazából ő nem is bízott abban, hogy tényleg meg fogja kapni a telefont, amire nagyon vágyott! Amikor már tényleg felfogta, hogy az övé a lila telefon, örömében a nyakamba ugrott, úgy köszönte meg az ajándékot.


Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását, mellyel valóra válthattuk Virág álmát!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022. június 15.

RICHÁRD ATTILA (15 éves, KAPOSVÁR)Ricsi apukája elmondta nekünk, hogy a fiának nincs laptopja, és nagyon szeretne egyet. Megbeszéltük, hogy ezt a kívánságteljesítést titokban tartjuk, hadd legyen igazi meglepetés.

Tervünk sikerült, valóban nagy volt az öröm, amikor átadtuk az ajándékot, az áhított laptopot! Használatához jó egészséget kívánunk!


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. támogatását, segítségükkel teljesülhetett Ricsi kívánsága!


Russayné Szabolcsik Ildikó
kívánság-koordinátor
2022. Pécs, 06.15.

MELINDA (13 éves, PILISJÁSZFALU)Melinda egyik szenvedélye az éneklés. Magánénekórákra jár, zenei pályára készül, énektanárként képzeli el a jövőjét.

Másik nagy szenvedélye az úszás, a kórházi kezelése előtt egyesületben úszott. A Csodalámpától egy kerti medence volt a kívánsága, hogy bármikor kedvére tudjon úszni.

Amikor megérkezett hozzájuk a kívánsága, az időjárás még nem tette lehetővé a medence kipróbálását, erre még egy kicsit várnia kellett Melindának.


Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház ismételt támogatását!


Szerencsés Tamás
kívánság-koordinátor
Pilisjászfalu, 2022.05.14.

DOMONKOS (8 éves, BUDAPEST)


Domonkos nagyon szeret csavarogni, utazni, „világot látni”.

A másik dolog, ami le tudja kötni a figyelmét, az a zene. Sokféle zenét szeret hallgatni és ilyenkor táncol is a zenére. Domonkosra nagy hatással van a bátyja, ezért a Csodalámpától egy pont ugyanolyan kézi játékkonzolt kért, mint Benedek. Ez pedig egy Nintendo Switch volt, amelyhez játékokat is kapott ajándékba.


Köszönjük a Budapest Marriott Hotel támogatását,
amellyel teljesíthettük Domonkos kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.31.

CSENGE (12 éves, KALOCSA)


Csenge szeret sportolni és a testnevelés a kedvenc tantárgya. Kiskora óta szertornázott, a felemás korlát volt a kedvence. Mostanában inkább a röplabdázás vonzza őt.

A Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága, amin a kórházban töltött időben online csatlakozhat az óráihoz vagy megnézheti a kedvenc filmjeit, pl. a Harry Potter filmeket, vagy játszhat a kedvenc játékaival, mint a Roblox.


Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük Csenge kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.06.14.

BENEDEK (12 éves, BUDAPEST)Benedek szeret sportolni: 3 éves kora óta dzsúdózik, de szeret kerékpározni, búvárkodni is. Szívesen jár vidámparkba és persze örömmel „lóg” és játszik a barátaival.

A Csodalámpától egy Nintendo Switch volt a kívánsága, amihez játékokat is kapott ajándékba, hogy a kórházi kezelések alatt elüthesse a várakozás idejét.

Mielőbbi gyógyulást kívánunk Benedeknek!


Köszönjük a Budapest Marriott Hotel támogatását,
amellyel teljesíthettük Benedek kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.31.

OLIVÉR (2, SZENDRŐ)

Olivér egy nagyon aranyos pici fiú.
Lassan 2 éves lesz, és csupán pár hónapot töltött otthon, a szerettei körében. Betegségéből adódóan nagyon - nagyon sokat szenvedett. Ami mellékhatása lehetett a kemoterápiának és a transzplantációnak, ő mindenen átesett!

Egy igazi HARCOS TÚLÉLŐ!

Sajnos a betegség ismét kiújult nála. Most egy új gyógymódot próbálnak ki Olikán, amiben mindnyájan nagyon reménykedünk, hogy segíteni fog ennek a tündéri kisgyereknek. Nagy udvaruk van, s jó lenne egy kerti játszótér számára...

Nagyon - nagyon reméljük, hogy felépül!

/ 3


Koordinátorunk pár mondattal kiegészítette az előbbi sorait:
"Annyira jó volt látni, ahogy tágra nyílt szemekkel nézte ahogy Mátrai úrék felépítik ezt a tényleg szuper játszóteret. és ahogy készen volt, már ki is akart próbálni mindent!! ....... Olivért júliusban újra kell csontvelő transzplantálni. A műtét elég kockázatos, de mindnyájan nagyon bízunk ennek a kisembernek az élni akarásában."


Olivér nevében is köszöbjük az RSM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-nek és magántámogatóinknak, hogy együtt örömet, reményt és erőt adhattunk a kisfiú gyógyulásához.

Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022.06.15

Tamás (17, Szolnok)

A Csodalámpa Alapítvány hétvégén teljesítette Tamás kívánságát, ami egy medence volt.

Egy nagyon szimpatikus fiatalemberrel találkoztam otthonában. A medence a kertben lett felállítva.

Tamás vízilabdázott a baleset előtt, amely a sok kórházi tartózkodása alatt nagyon hiányzott neki, ezért nem kellett sokat gondolkodnia, mi lesz a kívánsága.

A kórházi kezelések között pár napot otthon tudott tölteni, így egy kis láblógatással a medencét használatba vette barátai körében.

A gyógyulása mellett az iskolai tanulmányait is szem előtt tartja, a nyár végén lesznek a záróvizsgái.
Alig várja, hogy a medencében ülhessen, amit jelenlegi egészségügyi állapota még nem enged meg.

Erőt és kitartást kívánunk a gyógyuláshoz, és sok sikert a vizsgákhoz.

Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Tamás kívánságát!


Ficzere Edina
kívánság-koordinátor
Szolnok, 2022.06.12.

PÉTER OTTÓ (6, SZANY)

Peti sok időt tölt kórházban, mert különböző kezelésekre kell járnia.

Nagyon szeret focizni és a szabadban játszani a barátaival, akikkel mostanában nem találkozhat.

A Csodalámpától egy mobiltelefon volt a kívánsága, hogy a kórházban töltött időben beszélhessen a nővéreivel és a barátaival és persze, hogy a kedvenc játékaival is játszhasson rajta.

Köszönjük magántámogatóinknak, a Provident Pénzügyi Zrt. munkatársainak, hozzátartozóiknak és barátaiknak a kiemelkedő támogatást.Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.06.14.

BENCE (16, MOGYORÓD)


Bence aktív életet él. Szereti a sportokat: versenyszerűen focizott, kosarazott és kézilabdázott.
Hobbija a lovaglás, amit akár minden nap meg is tehet, hiszen a családi farmjukon lovakat is tartanak.

Persze Bencének a tanulmányaival is foglalkozni kell, hiszen logisztikát tanul, kereskedelmi területen szeretne elhelyezkedni. A Csodalámpától épp ezért egy mobiltelefon volt a kívánsága, hiszen a kórházi kezelések miatt még nem járhat közösségbe és többnyire telefonon tud bejelentkezni az órákra. A mobiltelefon mellé kapott még egy ajándék okosórát is, amire Bence nem is számított.

A kórházi évzáró ünnepség előtt találkoztunk Bencével, ahol nagy örömmel vette át a Groupama Biztosító Zrt. munkatársaitól a díszdobozos mobiltelefont és okosórát.


Köszönjük a Groupama Biztosító támogatását, segítségükkel teljesíthettük Bence kívánságát.Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.06.10.

Sándor Zsombor (10 éves, Hajdúsámson)A 3. osztályos kisfiú régóta vágyott egy laptopra, így számára nem is volt kérdés, mit kérjen a Csodalámpa Alapítványtól.

Zsombor vizsgálatra érkezett, amikor átadtam neki ajándékát. Örömteli mosollyal bontotta ki a nagy dobozt, majd boldogan vette szemügyre a készüléket. Alig várta, hogy hazamehessen, és mielőbb beüzemelhesse szép, új laptopját.


Köszönjük magántámogatóinknak, hogy teljesülhetett a kisfiú kívánsága!


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2022.05.26.

Lilla (13 éves, Szentendre)


Lilla kedveli a kézműves foglalkozásokat, de a zenehallgatás is a kedvencei közé tartozik. Miután már 13 éves, koncertekre is nagyon szívesen elmegy. Egyik kedvenc énekese Paulina, így azt kérte a csodalámpától, hogy személyesen találkozhasson az énekesnővel.

Paulina volt az egyik fellépője egy Bókay-kerti koncertnek, ezért oda szerveztük meg a találkozót. Lilla végighallgatta a koncertet, majd bemehetett a színfalak mögé és kedvencével négyszemközt beszélgethetett. Édesanyjával egy kicsit távolabbról szemléltük őket és azt láttuk, hogy Lilla kissé megilletődött, de a mosoly az arcán azt bizonyította, hogy nagyon jót beszélgettek. Paulina -mint később megtudtuk- több történetet is elárult csak Lillának. A fiatal, tehetséges énekesnő nagyon kedves volt, örült a találkozónak, közvetlen volt Lillával, aki boldogan ment haza az élménnyel, dedikált füzettel.
Nagyon köszönjük Paulinának és magántámogatóinknak, hogy valóra váltották egy beteg gyermek álmát!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.28.

Liliana (9 éves, Sajókaza)

Liliana egy csendes, kedves kislány. Kórházi kezelése után, még egy jó ideig otthonába kell tartózkodnia, ezért tanuláshoz, filmek nézegetéséhez, és kis barátnőivel való kommunikációhoz kért egy laptopot a Csodalámpától.
A kislány kérése meghallgatásra talált, és Liliána csakhamar egy szép laptop tulajdonosa lett. A meglepetéstől és boldogságtól alig tudott megszólalni. Szemeiben könnyek csillogtak épp úgy, mind az édesanyjának szemeiben. Ezek az öröm, és a hála könnyei voltak!

Kedves Liliana!
Boldogok vagyunk, hogy részesei lehettünk álmod valóra váltásában!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest
tanárainak, diákjainak és szüleiknek a segítséget!Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022.06.10.

Kinga Lilla (11 éves, Inárcs)Szép napfényes májusi nap látogattuk meg Kingát és kedves családját, hogy átadhassuk a Csodalámpa által ajándékozott kis játszóteret. Nagy volt a nyüzsgés, ott volt Kinga 3 kistestvére is, 3 kiskutyájuk és van 2 macska is, bár velük nem találkoztam…

Kedves Kinga, kívánjuk, hogy minél több és vidámsággal teli időt tudj testvéreiddel eltölteni a csúszdán, hintán, mászókán!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest
tanárainak, diákjainak és szüleiknek a segítséget!


Márkus Mónika
kívánság-koordinátor
Inárcs, 2022.05.14.

Gréta (4 éves, Miskolc)


Gréti egy bájos, kedves mindig csacsogó pici lány. Van egy iker bátyuskája, és egy majdnem 1 éves kis öcsikéje. Mindhárman aranyos, barátságos gyerekek. Grétának van egy kis műanyag csúszdája a kertben, de Gréta szerint az már nagyon kicsi. Ezért szeretett volna helyette egy jó nagy csúszdát, meg kettő hintát, hogy a tesójával együtt tudjanak repülni.

Amikor készen lettek a játékok, először csak tágra nyitott szemekkel nézte, milyen nagy játszóteret kapott aztán meg örömében vagy ötször körbefutotta saját játszóterét, és azt kiabálta, hogy IMÁDOM!! IMÁDOM! IMÁDOOOOM!

A hinták és a nagy csúszda mellé még Gréta kapott egy mászó falat is, amit testvérével természetesen azonnal ki is próbáltak. És persze a hintát is birtokba vették mindketten.
Jó volt látni, hogy mennyire boldogok a gyerekek és a meghatódott szülők! S hogy most is nagyon jó helyre került a Csodalámpa játszótere!

Drága kicsi Gréta! Kívánjuk, hogy sok-sok boldog, gondtalan órát tölts el ezekkel a szép játékokkal! Erősödj, és gyógyulj meg minél hamarabb!
Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. támogatását, segítségükkel teljesülhetett Gréta kívánsága!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság- koordinátor
Miskolc, 2022. június 2

Gergő (9 éves, Kiskunmajsa)


Gergő vágya egy pingpongasztal volt, amelyet felállíthatnak a kertjükben, és amelynél az egész család jókedvűen játszhat együtt. A családdal töltött idő, szórakozás Gergőnek különösen nagy öröm, mivel a kezelések miatt sok időt tölt kórházban, így ritkán lehet együtt családjával.

A Csodalámpa Dzsinnje jól időzített: Gergőnek éppen befejeződött az egyik kezelése, és hazamehetett, amikor megérkezett a neki címzett hatalmas csomag, benne az áhított pingpongasztallal. Az összeszerelést követően a család késő estig pingpongozott önfeledten, jókedvűen.

Kívánunk Gergőnek sok vidám pingpong meccset!
Köszönjük a MAVIR ZRt. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Gergő kívánságát!


Tatár Ágnes
kívánság koordinátor
Kiskunmajsa, 2022. 06.01.

Bence (7 éves, Hajdúsámson)Bence az általános iskola 1. osztályát végzi, és nagyon szeretett volna egy laptopot, amelyet persze nem csak tanuláshoz használhat, hanem játszhat is rajta, vagy mesét nézhet, ha éppen ahhoz van kedve.

A kisfiú nagy örömmel, hatalmas mosollyal vette át ajándékát.


Köszönjük a MAVIR ZRt. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Bence kívánságát!


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2022.05.26

Árpád (3 éves, Debrecen)


Árpi egy tabletet kért a Csodalámpától, amelyet fejlesztő játékaihoz használhat. A kisfiú – legnagyobb meglepetésére – a tablet mellé megkapta azt a kék játék autóbuszt is, amelyet már régen kinézett, és nagyon vágyott rá.


Köszönjük magántámogatónknak, hogy örömet varázsolhattunk Árpi arcára!


Dr. Nagy Beáta Erika
kezelőorvos / kívánság-koordinátor
Debrecen, 2022.06.09.

OSCAR (8, TATA)

Oscar mobiltelefont kért tőlünk, alapvetően (még csak) azért, hogy játsszon rajta.

Édesapjával érkezett a Corinthia Budapest Hotelben tartott adománygyűjtő gálánkra.

Oscar kicsit sem volt zavarban a színpadon, vidáman válaszolt Geszti Péter kérdéseire a közönség derültsége közepette, aki azért jelezte Oscarnak, hogy egy telefon sok másra is használható, pl. barátokkal csevegésre is.

Oscar kérését a hotel igazgatója, Pace úr teljesítette, személyesen adta át a a fiúnak a kért Samsung okostelefont.Köszönjük Oscarnak és édesapjának, hogy jelenlétükkel megtisztelték gálaestünket és köszönjük magántámogatóinknak, valamint Geszti Péternek és a Corinthia Hotel Budapestnek , továbbá fellépőinknek, az est támogatóinak és kedves vendégeinknek, hogy örömet szerezhettünk Oscarnak, akinek mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.06.02.

Archívum


Belépés