Beszámolók

Adományozás bankkártyával vagy PayPal-lal

TAMÁS (17, BUDAPEST)

Tamás gitárt kért a Csodalámpától. Tiszteletre méltó és dicséretes módon elhatározta, legfőbb ideje, hogy megtanuljon gitározni.

Igen ám, de gitár sokféle van, méretben, hangzásban... Hogyan találjam ki, milyen lenn a legjobb az ő számára?!
Azután jött egy ötletem. felhívtam és félig telefonon, és megkérdeztem, milyen zenéket kedvel?

Nos, egy ponton bizonyosan egyezik az ízlésünk, a Led Zeppelin zenéjét mindketten szeretjük.
Mivel a 3. albumokon rengeteg akusztikus hangszereken játszott szám van, és azok a gitárok fém húrosak, így eldőlt a "milyen gitár" kérdése.

Azután félig telefonon, interneten nézegettük a lehetőségeket és kiválasztottunk egy különlegesen szép Ibanez fémhúros gitárt.

/ 5

Szándékosan nem április elsejére beszéltem meg a találkozót (nehogy már tréfának vélje...) és külön örültem annak, hogy Tamásék otthonában találkoztunk.

Tamás óvatosan bontotta ki a jókora trapéz alakú karton dobozt amiben a gitár - ha nem csalódom, Indonéziából - érkezett hozzánk, pontosabban hozzá.

Széles mosolya nyugtatott meg, hogy jól választottam, nem csak nekem tetszik a gitár.
Mutattam, hogyan kell fogni, pár hangot játszottam is, hogy hallja milyen hangja. Nagyon jól szól!

Még pár szó "gitáros" beszélgetés és tanács után elbúcsúztam tőle és szüleitől; jó egészséget és mielőbbi teljes gyógyulást kívántam Tamásnak a csodalámpások nevében.

Tamás nevében is köszönjük a British International School Budapest diákjainak és magántámogatóink adományát; Tamás kívánságát az ő segítségükkel teljesítettük.


Patzauer Gábor
kívánság koordinátor
Budapest, 2019.03.31.

Klára (9 éves, Helvécia)


A kezelésre váró törékeny kislánnyal, Klárival többször beszélgettünk és már nagyon hamar kiderült, hogy szeret iskolába járni, nagyon jó tanuló és rajongásig szeret olvasni.

A pici lánynak az utóbbi időben sokat kell kórházban lennie, nagyon aggódik, hogy lemarad a tanulásban és bizony azt is nehéz megvalósítani, hogy az otthon olvasásra váró kedvenc regényeit behozza a kórházba.

Tudta, hogy a Csodalámpa boldogan teljesíti a gyerekek egy kívánságát, mégis nagyon halkan és picit félve mondta el a kérését. „Amikor megtudták az osztálytársaim, hogy beteg vagyok, szereztek nekem kölcsönbe egy laptopot, és ha én kaphatnék egy saját "igazi, felnőtt" laptopot, nagyon boldog lennék, mert akkor tarthatnám a kapcsolatot a tanító nénivel és az osztálytársaimmal, sőt a kórház suli programjában is részt vehetnék, nem maradnék le a tanulásban”... mondta csillogó szemekkel.

Hát miféle dzsinn lenne az, amelyik egy ilyen kérésnek ellent tud állni?!
Nem is kellett sokáig várnia a kis hercegnőnek, megszerveztük, hogy egyik kedves támogatónkkal, Schőmer Norbert úrral együtt meglepjük a kórházban egy gyönyörű, igazi "csajos laptoppal és még mielőtt elkezdik az újabb folyamatos kezelést.

Mikor megérkeztünk, és Klári az ágyban ülve éppen anyával beszélgetett, már tudtam, hogy a laptop pontosan illik a pici lány huncutul csajos "szereléséhez".

Schrőmer úr átadta Klárinak a dobozban lapuló megvalósult álmot, a kislány miután megköszönte az ajándékot, finom ujjaival megsimogatta, majd óvatosan kinyitotta a laptopot... és aztán elkezdődött mester és tanítványa" együttműködésével a laptop beüzemelése. Schőmer úr nagy szeretettel és rendkívül türelmesen segített a pici lánynak a saját internetes fiók beállításában, közben pedig vidám beszélgetés zajlott az állatvilág két kedvencéről, a kutyusokról és a cicákról.

Az izgalomtól és a közben megkezdett kezeléstől a kislány kezdett elfáradni, ezért lassan elbúcsúztunk tőle és hagytuk, hogy a laptop és új kis gazdája tovább ismerkedjenek egymással.

Mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk Klárinak, és nagyon sok örömöt a kapott ajándék használatában!
"Kedves Márta és Zsuzsanna!

Először is köszönöm a lehetőséget, hogy a Csodalámpa szervezésében átadhattam az ajándékot Klárinak! Nagy öröm volt számomra közelről látni azt, hogy néhol van önzetlen segítség azok számára, akik nagyon rászorulnak és ennek a segítségnek most egy egész pici láncszeme én lehettem." – írta nekünk Schőmer Norbert úr a WING Zrt. vezérigazgató-helyettese, aki a Csodalámpa adománygyűjtő rendezvényén vett részt 2018. november 17-én a Hilton Budapest Hotelben, s a tombolasorsolás egyik nyerteseként lehetőséget kapott, hogy eljöjjön velünk egy kívánságteljesítésre.

Felkai Márta és Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019. március 28.


Gábor (17 éves , Soltvadkert)Gábor nagyon boldog volt a laptop átadásakor, mert névnapjára teljesült a kívánsága. Informatikus szakra jár a középiskolában, és már tervezte, hogy hogyan fogja tanulásra használni új laptopját.

Későbbi célként elárulta, hogy az angol középfokú nyelvvizsga megszerzésében lesz még nagy segítségére a gép.
Sok boldogságot kívánunk a használatához!

Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását!


Dóczi Tamásné és Nagy Andrea
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2019.03.22.

Anna (8 éves, Szentendre)A kicsi Anna legszívesebben éjjel-nappal rajzolna. A kórházi ágyon a színes ceruzák a szivárvány minden színében sorakoznak mellette, a rajzfüzetben pedig ott lapulnak a kislány fantáziadús, szebbnél-szebb rajzai.

Annácska vágya volt, hogy ne csak papíron próbálhassa ki rajztudását, hanem a legyen egy tabletje és az internet segítségével különböző rajzprogramokat tudjon letölteni.

A dzsinn boldogan teljesítette a kis művésznő kérését, az ajándék tablettel a kórházban leptük meg éppen akkor, mikor édesanyjával hazafelé igyekeztek.
Nagy volt a meglepetés és öröm, amikor együtt kivettük a dobozból az elegáns tabletet. A rajzprogramok letöltésére már csak otthon kerülhetett sor, hiszen a kicsi lány már nagyon várta, hogy anyával indulhassanak haza.

Azt azért még elárulta, hogy a négyéves kistesó elől el kell dugnia az ajándékot, mert ő még pici és minden gombot össze-vissza nyomkodna... mondta nagy komolysággal a művésznő.

Kívánjuk, hogy nagyon sok művészi rajzot készíts a kapott ajándék segítségével!


Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.03.19.

Vida (13 éves, Szombathely)


Vida és a bátyjai nagy Liverpool FC rajongók, így nem volt kérdés, hogy mi lesz a kívánsága: a focicsapat egyik hazai meccsét szerette volna látni!

A szervezésben nagy erőket kellett mozgósítanunk, mivel az egész szezonra elfogytak már a kerekesszékes jegyek, pedig nekünk erre volt szükségünk. végül közvetlenül a csapattól sikerült belépőt szereznünk!

Elindultunk, hogy Vida élőben megnézhesse hazai pályán a kedvenc csapatát. A feledhetetlen hétvégére legidősebb bátyja kísérte el. Az érkezést követ napon stadionlátogatáson vettünk részt, ahol rengeteg fotó készült a kedvenc játékosok életnagyságú bábuival, a régi mezek alatt. Este a várost fedeztük fel. Vasárnap délben pedig az első sorból néztük és izgultuk végig a meccset. Igaz, az időjárás nem volt kegyes hozzánk, de a hideg, jeges eső sem ronthatta el ezt a napot.

Annyira szerencsések voltunk, hogy a négy nyertes gólból hármat testközelből láttunk, hisz a kapu mögött ültünk. A teltházas stadion hangulata leírhatatlan volt, a kisfiú minden percet élvezett!!

Reméljük, hogy Vida emlékeiben ez a hétvége örökké élni fog!


/ 5
Köszönjük a Batschka Alapítvány és a Lurdy Ház, továbbá az XpatLoop, a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek, valamint magántámogatóinknak, köztük Mátrai Tamás úrnak, hogy segítségükkel Vida álma is valóra válhatott!
Beregi Georgina
kívánság-koordinátor
Liverpool, 2019.03.10.


Róbert Ronaldo (9 éves, Nagycserkesz)


A kilencéves Robi élete első laptopját kérte a Csodalámpa Alapítványtól. A kívánságteljesítés egy kontroll alkalmával a rendelőben történt. A kisfiú nagyon örült az ajándéknak, boldogan mutogatta.

Köszönjük a támogatónak, hogy ilyen hasznos és sok örömet szerző tárgyat sikerült átadnunk.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Sütő Betty
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2019.03.06.

Patrik (7 éves, Nagykálló)


A mosolygós, érdeklődő Patrik izgatott várakozással érkezett a LEGO-gyárba. Minden érdekelte, mindenre rácsodálkozott. A több mint egyórás kalandos gyárlátogatás után következett számára a nagy meglepetés, amiről a kisfiú nem tudott, a támogatótól megkapta mind a kétféle legót, amire annyira vágyott!

Nagyon kellemes órákat töltöttünk a gyárban, ami mindannyiunknak életre szóló élmény marad! Dobozokkal a kezében Patrik már alig várta, hogy induljanak, hazaérve azonnal nekilátott az egyik játék összerakásának.

Az édesanyjától megtudtam, hogy Patrik még az evés idejére is nehezen hagyta félbe az építést.
Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. ismételt segítségét!


Nagy Olga
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2019.03.01.

Marcell (4 éves, Nagylózs)


Marcell nagyon szereti az autókat, egy akkumulátoros autót kért a Csodalámpától. Pontosabban egy fehér színű, BMW típusú autó volt a vágya.

Az autó megérkezett, apa nagy titokban összeszerelte, Marcell nem is sejtette, hogy a kívánsága teljesül a nappaliban. Volt nagy öröm, mikor meglátta az autót, ami nagy társához hasonló – világít, rádió szól benne, mutatja a kilométer állást, a tükröket be lehet hajtani…

Rögtön ki is próbálta Marcell, aki nagyon várja, hogy az udvaron is tudja használni. Sajnos erre várni kell, a kezelések miatt.

Kicsi Marcell kívánjuk, hogy hamar haza térj és gyógyultan akár a Fertő tó partján, büszkén vezesd autódat.


Köszönjük a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest támogatását!


Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Nagylózs, 2019.03.20.

Fruzsina (10 éves, Mencshely)


Fruzsina betegsége ellenére igen mozgékony leányka, nem is csodálkoztunk a kívánságán: egy elektromos járgányt kért!

Mikor meglátta az ajándékát rejtő óriási dobozt és a kicsomagolás végére ért, határtalan volt az öröme.

Kórházi osztályunk folyosóján egyből ki is próbálta hoverboardját, szemmel háthatóan nagyon élvezte a dolgot.

Használd nagy-nagy örömmel Fruzsi!!


Köszönjük a British International School Budapest tanulóinak és tanárainak adományát!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Veszprém, 219.03.15.


Evelin (15 éves, Pécs)


Újabb gyermek kívánságát teljesíthettük. Evelin egy Apple iPad 9,7 tabletet kért a Csodalámpától. Nagy örömmel vette ki a dobozból a megvalósult álmot, a kedvenc színében levő tabletet.

Ezzel az eszközzel könnyen tudja a barátaival tartani a kapcsolatot. Filmnézésre és zenehallgatásra is kiváló. Egy állandóan mosolygó, vidám lányt ismertem meg személyében.

Újból sikerült boldogságot, mosolyt varázsolni egy beteg gyermek arcára!


Köszönjük a Liferay Hungary Kft. támogatását!


Szabó László
kívánság-koordinátor
Pécs, 2019.03.09.

András László (3 éves, Szolnok)


Meglehetősen borongósan indult az a szombati nap, amikor elindultam Szolnokra, hogy Andrisnak átadjam az általa kért kerti játszóteret. Szerencsére, mire odaértem, kisütött a nap, így elkezdődhetett a fotózás.

Bandika nagyon mozgékony, élénk, okos és közlékeny kisfiú. Azonnal birtokba vette ajándékát és a képeken jól látható, hogy bátyját és kisöccsét is bevonta a játékba.

Jó egészséget és sok-sok örömet kívánok Bandikának a Csodalámpa és a támogatók nevében is!
Köszönjük a Batschka Alapítvány és a Lurdy Ház ismételt támogatását!


Czakóné Bálint Judit
kívánság-koordinátor
Szolnok, 2019.03.16.

Amanda (9 éves, Nyírgyulaj)Amanda már három hónapja kórházban fekszik súlyos betegsége miatt. Harmadik osztályos lenne, ha tudna járni iskolába. Mikor szóba került, hogy kívánhat valamit a Csodalámpa Alapítványtól, néhány nap gondolkozás után megszületett a kívánsága: egy okostelefont szeretne! Mivel szeret meséket nézni, színezős programmal játszani, és nem utolsó sorban beszélgetni a távol levő apukájával és testvéreivel.

Minden nap izgatottan várta, mikor kaphatja meg az ajándékát. Végül nem érte váratlanul a telefon megérkezése, mert előző napon már kiderült, hogy másnap érkezik az ajándék.

Nagy volt az izgalom, mikor megláttak engem a folyosón közeledni. Mire a szobájukba értem, Amanda már gyönyörűen megfésülködve,- és ez nagy dolog ám, hiszen nem igazán szeret fésülködni a hosszú haja miatt, mert fájdalmas dolog kifésülni a sok haját -, az oxigénmaszkját is levéve, várt engem és a hőn áhított telefonját.

Örömmel és kíváncsian bontotta ki a dobozból az ajándékot. Nagyon tetszett neki a telefon szép sötétkék színe és az ezüst csík, ami körülfutotta a tokot. Azonnal tölteni is kezdték, hogy minél előbb használatba vehesse a várva várt telefonját.

A boldogan mosolygó arcán látható volt az öröm, amit ez az ajándék szerzett neki, kis időre elfeledtetve vele a sok baját, betegségét.


Köszönjük Kállai Lillának az általuk adományozott gyönyörű telefont!


Bernhardtné Kati
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.03.07.

Ákos (5 éves, Kondoros)


Ákoséknál nagyon jól jött a játszótér! A kisfiú ügyes, mozgékony, szó szerint körbe-körbe futott a mászókán fel-le, amikor ott jártunk. Néha hozott virágot, mutatott méhecskét, vagy átült a hintára egy kicsit...

A toronyból, a csúszda tetejéről elégedetten, jókedvűen pillantott ránk. Anyukája közben többször megjegyezte, hogy mindig itt lesznek mellette, amikor játszik. Vigyáznak rá. Elmesélte, mennyi segítséget kaptak eddig is, és hogy ő is segít mások gyerekeinek, amiben csak tud.

Ákos nagyon boldog a játszóterével, köszöni az örömteli perceket az adományozónak!


Köszönjük a Schneider Electric támogatását!


Kapás Csilla és Dr. Kapás Ferenc
kívánság-koordinátorok
Kondoros, 2019.03.12.

Rajmund Brendon (5 éves, Gerényes)A CSODALÁMPA Alapítvány újabb gyermek kívánságát teljesítette.


Rajmund érkezésünkkor kicsit félénken jött ki a szobából testvérével. Miután előkerült a tablet ami a kívánsága volt, azonnal kicsomagolták és már be is kapcsolták. Izgatottan leültek testvérével a kanapéra és nagy szakértelemmel tanulmányozták. Csupa boldogság volt mind a két gyerek és mindjárt meséket szerettek volna nézni.

Kívánjuk, hogy sok öröme legyen a tabletben és vigasztalja, majd amikor hosszabb időt kell kórházban töltenie.
Újból sikerült mosolyt varázsolni egy beteg gyermek arcára!

"Add tovább, hogy van tovább!"

Köszönjük a magántámogatóinknak, a Deutsche Wirtschaftsclub Ungarn tagjainak és Dr. Arne Gobert úrnak a támogatást!

Végh Tünde, Szabó László
kívánság-koordinátorok
Gerényes, 2019. 03. 28.


Martin (10 éves, Pettend)


A CSODALÁMPA Alapítvány újabb gyermek kívánságát teljesítette.


Martin sajnos nem találtuk otthon Pettenden, amikor testvérének vittük az ajándék ezért Nagydobszára autóztunk az iskolába. Mikor odaértünk és elmondtuk jövetelünk célja az ügyeletes pedagógusnak, rögtön az igazgatónőhöz vitt bennünket.
Martin nagyon izgatott volt, mikor hívatták az igazgatói irodába. Először nagyon megszeppent, amikor meglátta, hogy hova invitálják és nem akart tovább jönni. Aztán mikor mondták neki, hogy nincs baj és nagyon jó lesz, csak jöjjön lassan araszolva megérkezett. Gyorsan elmondtuk, hogy miért jöttünk. Azonnal felcsillantak a szemei és megilletődve mosolygott. Mondtuk neki, hogy azt kívánjuk, hogy sok öröme legyen benne. Ő azonnal és izgatottan felelte, hogy ő már most is nagyon örül a tabletnek, aztán még többször is, hogy nagyon, nagyon örülök.
Kicsit beszélgettünk még, hogy mivel fogja használni a tabletet. Az igazgató néni felajánlotta neki, hogy majd segít néhány érdekes és hasznos program feltelepítésével a gépére.

Megint nagyon jó helyre került az adomány, és újból sikerült mosolyt varázsolni egy beteg gyermek arcára!

A kívánságteljesítéshez nyújtott támogatást köszönjük magántámogatóinknak, Katának és Zoltánnal.


"Add tovább, hogy van tovább!"

Végh Tünde, Szabó László
kívánság-koordinátorok
Pettend- Nagydobsza, 2019. 03. 26.


Kevin (15 éves, Pettend)A CSODALÁMPA Alapítvány újabb gyermek kívánságát teljesítette.


Kevin már várt bennünket és nagyon örült, amikor átadtuk a várva várt laptopot. Erősen nehezített mozgása miatt magántanuló, így nagy segítség lesz az ajándéka a tanulásban és a kapcsolattartásban a barátaival. Azt is elárulta még, hogy szeretne sok filmet nézni és zenét hallgatni rajta. Reméljük, sok öröme lesz benne és kicsit kitágul a világ ez által körülötte.

Újból mosolyt varázsoltunk egy beteg gyermek arcára!

A kívánságteljesítéshez nyújtott támogatást köszönjük magántámogatóinknak, Katának és Zoltánnak.


"Add tovább, hogy van tovább!"

Végh Tünde, Szabó László
kívánság-koordinátorok
Pettend, 2019. 03. 26.


Vanda (14 éves, Mosonmagyaróvár)


A kedves, mosolygós nagylány Mosonmagyaróvárról érkezett édesanyjával az esedékes kontroll vizsgálatra, így a Heim Pál Kórházban sikerült teljesíteni a kívánságát. Már túl van a kezelések nagy részén, de közösségbe még nem mehet. Ezért nagyon boldogan fogadta az áhított hófehér laptopot, ezzel majd nagyszerűen tud kapcsolatot tartani a barátaival, osztálytársaival.

Saját laptopjával zenehallgatással, filmek nézésével könnyebb lesz átvészelni a hosszadalmas gyógyulási időszakot. Az adományozó sajnos nem tudott részt venni az örömteli eseményen, így ezúton is köszönjük nagylelkűségét!

Drága Vanda, élvezd az új "játékszeredet" és kívánunk mielőbbi felépülést, további sok örömet az életedben!


Köszönjük a Liferay Hungary Kft. támogatását!


Benkóczy Márta
kívánságkoordinátor
Budapest, 2019. március 13.

Petra (14 éves, Makó)Súlyos betegsége miatt Petra sokat hiányzik az iskolából. Kívánsága egy okostelefon lett, amivel az osztálytársaival tudja majd tartani a kapcsolatot. A modern technikai eszköz a tanulásban is nagy segítségére lesz.

Nem bízott abban a nagylány, hogy ilyen rövid időn belül teljesülhet a kívánsága.

Annál nagyobb volt tehát Petra öröme, amikor a kívánságteljesítésre megérkezett, csillogó szemmel azonnal kibontotta dobozából a gyönyörű új mobiltelefont.


Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását!


Nagy Andrea és Dóczi Tamásné
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2019. március 6.

Csenge (7 éves, Törökszentmiklós)Csenge egy cserfes kislány, aki régóta szeretett volna tabletet, mivel nagyon szereti a meséket.

Egy szép napon Csenge kortollra érkezett a szakrendelésünkre, mit sem sejtve, gondolni sem gondolt arra, hogy ma megkapja azt, amire annyira vágyott. A meglepetés jól sikerült!

A kislány nagyon örült az ajándéknak, vidáman mondta anyukájának: „Végre a saját tabletemen játszhatok, és nézhetek mesét, szuper ez a masina!"


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását!


Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2019.02.18.

Balázs (15 éves, Győr)


Balázs nagyon szeretett volna Future Boardot, így ez lett a kívánsága a Csodalámpa Alapítvány felé.

Kontroll vizsgálat kapcsán nagy meglepetésére megjött a várva várt ajándék, melyet a folyosón nagy örömünkre azonnal kipróbált.

Nagyon nagy élmény volt az egész családnak és nekünk is a gyermek felszabadult örömét látni! Orvosai, dr. Benyó Gábor és dr. Györke Eszter is együtt örültek a nagyfiúval!

A támogatók nagyon boldog pillanatokat szereztek neki, amiért nagyon hálásak vagyunk!


Köszönjük a Liferay Hungary Kft. támogatását!


László Rita
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2019.03.01.

Archívum


Belépés