Beszámolók

Bianka (15 éves, Velence)


Bianka úgy érkezett a vizsgálatra a budapesti kórházba, sejtette, ma nagy nap lesz, hiszen látogató is érkezik hozzá.

Az utazástól a fáradtság, de egyben az izgatottság is látszott rajta, mire eljött a kívánságteljesítés pillanata. Nagy örömmel fogadta a támogatóit és mosolygós arccal vette át a rég áhított ezüstszínű laptopját.

Lelkesedéséből látszott, hogy nagyon örül az ajándékának, miközben bontogatta a csomagot. Ez a laptop a hasznára lesz a tanulásban, és mivel szeret filmet nézni, azokat is megtekintheti rajta, és persze a nőcis barátnői társalgásokról se kell már lemondania.


Köszönjük a Ferro-Sped 2000 Kft. támogatását!

Hálásak vagyunk, hogy a cég tulajdonosai, Suhajdáné Kosztolányi Judit és férje Suhajda Tamás személyesen tejesítették Bianka kérését.


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. március 5.

Vivien (16 éves, Nyíradony)Vivien szerény, visszahúzódó kishölgy, aki mikor megtudta, hogy betegsége kiújult, nagyon ügyesen vette az akadályokat.

Mivel kéthetente továbbra is járnia kell kezelésekre így nagyon szeretett volna egy laptopot. Hamar beigazolódott, hogy kívánsága nem csak jó elfoglaltságot jelent számára, de a jelenlegi helyzetben igazán nagy segítség az otthoni tanulásban.

Nagyon boldog volt mikor megkapta, az ajándékát. Örömét, bár próbálta azt is szerényen, nem tudta leplezni. Boldog volt.


Vivien nevében is köszönjük a The British International School Budapest diákjainak és magántámogatóink adományát; Vivien kívánságát az ő segítségükkel teljesítettük.


Nagyné Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2020. március 11.

Tifani (8 éves, Fülöp)Tifani sajnos visszaesett és eléggé el volt kenődve mikor újból találkoztunk a kórházban. A hír, hogy újra kívánhat a Csodalámpától, kicsit jobb kedvre derítette.

Pár nap múlva meg is kerestek az anyukájával, hogy a hosszú kezelések alatt egy tablet nagyon jól jönne Tifaninak. Mesét is tudna nézni és a rokonokkal is tudná tartani a kapcsolatot. Izgatott várakozás következett.

Egyik nap, mikor nem is számított rá, megérkezett az ajándék. Csodalámpa újból teljesítette a kívánságát. Boldogsága óriási volt.


Köszönjük, hogy támogatónk, a Cisco Systems Hungary Ltd. segítségével egy újabb gyermek álma is valóra válhatott!


Nagyné Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2020. március 24.

Tamás (17 éves, Kéty)Tamás kívánsága egy okostelefon volt, mely összeköti a külvilággal akkor is, amikor a kezelések miatt éppen a Tűzoltó utcai Gyerekklinikán fekszik.

A telefon pénteken érkezett meg alapítványunkhoz, és nagyon gyorsan kellett megszerveznünk az ajándék átadását, mivel a fiúnak hétfőn többnapos kezelése kezdődött a látogatási tilalom alatt álló klinikán.

Tamással és szüleivel hétfőn reggel találkoztunk. „Pont ilyet szerettem volna!” – mondta meghatottan a nagyfiú, amikor kibontotta a csomagot és meglátta az áhított okostelefont. Az örömteli pillanatok után gondolatai már azon jártak, mi mindenre fogja tudni használni az új készüléket.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. ismételt támogatását, amellyel ezúttal egy komoly, kedves nagyfiúnak szerezhettünk örömet.


Major Kriszti
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.03.09.

Máté (5 éves, Kérsemjén)


Máté egy nagyon kedves kisfiú, aki tartós kezelés alatt áll, emiatt is szeretett volna egy Xboxot. Ezzel a játékkal itt a kórházban és otthon is tud játszani, apukájával és a benti barátokkal egyaránt.

Nagy meglepetés volt számára mikor egy éjszaka megérkeztem az óriási csomaggal. Még anyukája se sejtette, hogy mit is csinálok éppen én az osztályon. Így aztán kettőjüket sikerült meglepni egyszerre.

Máté öröme határtalan volt, nem lehet leírni azt a boldogságot, amit a játék okozott számára. Azóta, ezzel kel, ezzel fekszik, nincs nap, hogy ne használná.

Jó mókázást, jó időtöltést kívánunk!


Köszönjük, hogy támogatónk, a Cisco Systems Hungary Ltd. segítségével egy újabb gyermek álma is valóra válhatott!


Nagyné Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2020. március 03.

Martin (17 éves, Miskolc)Martin lelkes focirajongó, imád futballozni. Ezt a hobbiját az utóbbi időben egy kicsit mellőzni kényszerült. A kórházban szobatársának behozták a gitárját, így a zenével jobb hangulatban teltek a napok.

Nagyon megkedvelte ezt az időtöltést, rájött, hogy érdekli a játék és szívesen tanulna gitározni. Így a Csodalámpától egy akusztikus gitárt kért ajándékba. Boldogan nézegette a hangszert. Örömét még egy Adidas Uniforia Pro Focilabdával is sikerült fokozni, csak, hogy hű maradhasson kedvenc sportjához.

Sok sikert a tanuláshoz Martin, és kívánjuk, minél több örömödet leld a gitározásban.


Köszönjük magántámogatóinknak, Horvai Andrásnak és családjának a segítségét!


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. március 06.

Marcell (3 éves, Abony)Marcell kívánsága egy olyan trambulin volt, melyen testvéreivel együtt vígan ugrándozhat.

A kisfiú izgatottan szaladt ki az udvarra, ahogy észrevette, hogy házukhoz egy nagy csomag érkezett. Izgalma csak fokozódott, amikor kiderült, hogy a hatalmas csomag az ő ajándékát rejti, melyet a Csodalámpa Alapítvány küldött neki. Alig bírta kivárni, amíg a felnőttek összeszerelik a trambulint!

Végre elérkezett a várva várt pillanat: a kis Marcell volt az első, aki kipróbálhatta, majd csatlakoztak hozzá kicsit nagyobb testvérei, és megkezdődött a gyerekek önfeledt ugrándozása.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. ismételt támogatását!

Segítségükkel egy újabb beteg kisgyermek álmát válthattuk valóra.


Zsombori Erzsébet
kívánság-koordinátor
Abony, 2020.03.20.

Dezső (13 éves, Kál)Dezső 13 éves, mosolygós, jókedvű fiú, aki a Csodalámpa Dzsinnjétől egy okostévét kért, hogy gyógyulása alatt virtuálisan is tudjon hódolni egyik hobbijának, a sportnak.

Mikor megérkeztünk azzal a bizonyos tévével, nagyon nagy volt az öröm - édesapja segítségével gyorsan ki is csomagolták. Kérdésünkre, hogy mit fog játszani rajta, azt válaszolta, hogy:

"Sok mindent! De FIFA-t biztosan!" Kedvenc csapata a Királyi Gárda, vagyis a Real Madrid.

Ezúton is kívánunk Dezsőnek sok-sok nyert meccset, és mielőbbi gyógyulást!


Köszönjük a Batschka Alapítvány és a Lurdy Ház ismételt támogatását! Segítségükkel Dezső álma is valóra válhatott!


Katona Csenge és Havasi Máté
kívánság-koordinátorok
Kál, 2020. február 20.

Amira (6 éves, Rákóczibánya)Amira kedvenc időtöltése a mesenézés, ezért a Csodalámpától egy tabletet kért. Ezen nemcsak meséket tud nézni, vagy játszani, hanem a kórházi kezelések alatt így könnyebben tudja tartani a kapcsolatot testvéreivel, akár láthatják is egymást ennek segítségével.

Sok örömteli percet kívánunk a tablethez!


Köszönjük az Egység Közösség ismételt támogatását, hogy segítségükkel Amira kívánsága teljesülhetett!


Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.03.17.

Ádám (7 éves, Nagykálló)Ádám szeret meséket nézni. Unokatesójánál látogatóban volt, mikor látta, hogy a gyerekszobában van egy kisebb tévé, amin fogható a YouTube.

Nagyon örült mikor meghallotta, hogy lehet egy kívánsága, amit a Csodalámpa teljesít. Nem is gondolkodott sokáig, hogy, mit is kérjen. Anyával megbeszélték és így rövid időn belül kigondolta, mi is legyen az.

Arra viszont nem számított, hogy a következő kezelési napon, miközben az infúzió csepegett, meglepetésben lesz része. Az okostévé láttán, nagyon megörült, boldogan várja, hogy be legyen szerelve a saját szobájába új társa, amin a YouTube is fogható.

Minden jót kívánok neked Ádám! Sok vidámságot, jó időtöltést az ajándékodhoz.


Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását!


Nagyné Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2020. március 24.

Bence (8 éves, Mátészalka)Eléggé nehezen indult a beszélgetés, de nagyon örült, mikor megtudta, hogy a Csodalámpa teljesíti egy nagy kívánságát. El se akarta hinni, hogy van ilyen. Így hát jól megfontolta mi is legyen az.

Sokat gondolkodott, hirtelen azt se tudta mit kérjen. Végül egy laptopra esett a választása. Mire megérkezett az ajándék, kiderült jobbat nem is kívánhatott volna. Az új szerzemény nem csak az otthoni tanulásban lehet nagy segítségére, de nagyon jó mókának is bizonyul.

Látszott, hogy nagyon örült neki és alig várta, hogy használatba vegye.


Szeretnénk megköszönni a Budapesti Értéktőzsde Zrt. támogatását, segítségükkel egy újabb gyermek arcára tudtunk mosolyt varázsolni.


Nagyné Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2020. március 13.

Martin (5 éves, Kerecsend)


Martin öt éves és rendőr szeretne lenni. Így nem meglepő, hogy kívánsága egy elektromos, beülős, igazi nagyfiús, vagány rendőrautó volt. Nem akármilyen, kifejezetten Ford, rendőrség felirattal.

Nagy volt az öröm, amikor megérkeztünk vele, s rögtön kipróbálásra is került. Édesanyja másnap mesélte, hogy távozásunk után Martin már olajcserét is végzett az autón. Kívánunk sok örömteli pillanatot és gyors gyógyulást!Köszönjük a Fércművek ismételt támogatását!


Katona Csenge és Havasi Máté
kívánság-koordinátorok
Kerecsend, 2020. március 1.

Dániel (4 éves, Budapest)


Danika 5 éves szőke kisfiú egy szuper kerékpárt kért tőlünk, mivel a régi biciklije elromlott és nagyon szereti tekerni a kerekeket.

Korábban egyeztetve a támogatóval, úgy terveztük, hogy Dani otthonában adjuk át az ajándékot, de a gyerek az átadás időpontjában kórházi ápolásra szorult, oly annyira, hogy hét végére sem engedték haza.

Igy a Bókay utcai gyermekklinika folyosóján sikerült Danit meglepni, aki a meglepetésnek nagyon örült és nyomban kipróbálta a csodás járművet. A folyosón addig biciklizett míg el nem fáradt és felkéredzkedett apukája ölébe.

Jobbulást és teljes gyógyulást kívánunk, hogy egészségesen tudd használni az új kétkerekűt.


Köszönjük a Keszthelyi Yachtkikötő Vitorlás Sport Egyesület jótékony Csodabogár felajánlásának és a 2019-es Kékszalag vitorlás versenyen részt vett TEAM LISA tagjainak az adományokat, melyekből Dani álma teljesülhetett. Külön hálásak vagyunk Purger Szilárd úrnak, hogy a támogatók képviselőjeként személyesen is részt vett az ajándékozáson.

https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Esemenyek/179


Lángh Zsófia
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. február 23.

Chen (3 éves, Budapest)Fu Yi egy kedves, mosolygós kisfiú, aki odavan a munkagépekért, így a Csodalámpától egy markolólapáttal felszerelt elektromos traktort kért, mellyel „dolgozhat”, mint a felnőttek.

A kisfiú kedden kontrollra érkezett a Tűzoltó utcai Gyermekklinikára, és nem is sejtette, micsoda meglepetés vár ott rá! Az áhított játékot dr. Garami Miklós doktor úr adta át a Csodalámpa Alapítvány nevében.

Yi boldogan „munkához is látott”. Hát még mekkora volt az öröm, amikor megtudta, hogy a játék az övé, haza is viheti. Jó munkát, kedves Yi!


Köszönjük a BNP Paribas Magyarország támogatását, hogy sütivásárukból jótékony Csodabogárként teljesíthették Fu Yi álmát!


Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. március 17.

Tamás (17 éves, Kéty)

Tamás kívánsága egy okostelefon volt, mely összeköti a külvilággal akkor is, amikor a kezelések miatt éppen a Tűzoltó utcai Gyerekklinikán fekszik.

A telefon pénteken érkezett meg alapítványunkhoz, és nagyon gyorsan kellett megszerveznünk az ajándék átadását, mivel a fiúnak hétfőn többnapos kezelése kezdődött a látogatási tilalom alatt álló klinikán.
Tamással és szüleivel hétfőn reggel találkoztunk.

- „Pont ilyet szerettem volna!” – mondta meghatottan a nagyfiú, amikor kibontotta a csomagot és meglátta az áhított okostelefont. Az örömteli pillanatok után gondolatai már azon jártak, mi mindenre fogja tudni használni az új készüléket.

Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. ismételt támogatását, amellyel ezúttal egy komoly, kedves nagyfiúnak szerezhettünk örömet.


Major Kriszti
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.03.09.

Viktor (15 éves, Mezőkövesd)


A mai napon különleges kívánságot teljesítettünk! Viktor, aki időközben betöltötte a 18. évét fiatal kora ellenére egy nagyon bölcs és józan gondolkozású fiatal. Saját maga egyéni vágyait háttérbe szorítva, a Csodalámpától azt kérte, hogy a még most is a kórházban fekvő gyerekek, illetve az őket kezelő orvosok, ápolók segítségére lehessen.

Támogatóink segítségével két nagy csomag társasjátékot adtunk Viktornak, aki - köszönetképpen a kórházban töltött gondoskodásért - odaajándékozta az osztályon fekvő beteg gyermekeknek, akik a játékkal töltött idő alatt kicsit megfeledkezhetnek a betegségről, a kórházban töltött hosszú időről, segítve ezzel az ápolók, orvosok munkáját is.

Viktor önzetlensége példamutató. Szülei méltán lehetnek büszkék fiúkra, aki emberségből jelesre vizsgázott.

Minden jót kívánunk Viktornak, de legfőképpen azt, hogy váljanak valóra álmai, mert ő igazán megérdemli!


A kívánság teljesítésében az Accor Csoport ibis és ibis Styles szállodái segítettek, a cégeket az ajándékozáson Sabina Bartyzel és Palotai Csaba képviselték.


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.03.03.

Noel Tibor (3 éves, Szabadegyháza)A pici Noel egy távirányítós autóra vágyott, a kívánsága pedig a budapesti Tűzoltó utcai Gyermekklinikán egy vizsgálat előtt teljesült.

Noel kissé félszegen pillantotta meg az autót a kezemben, olyan kíváncsi voltam, mire gondolhatott! Sírdogált az édesanyja karjaiban, így nem is kérdezgettem, csak melléjük ültem a padra, kezemben a nagy doboz ajándékkal, és vártam. Noel néha odapillantott. Aztán egyre többször a csomagra nézett. Aztán egyszer csak abbahagyta a sírdogálást és odahajolt, az egyik kezével megpróbálta kibontani a dobozt.

Édesapja és édesanyja is bátorították. A szülők segítettek Noelnek kibontani a csomagolást, s ekkor a kisfiú már lekéredzkedett édesanyja kezéből, és a lábán állva, izgatottan vette birtokba az autót! Majd egyszer csak feltűnt a mosoly is az arcán, és le-föl szaladni kezdett örömében!

Nekünk is nagy öröm volt látni mindezt a változást, Noel és szülei örömét! Hála az élményért!


A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő LeasePlan Hungaria Zrt. különleges felajánlásként Csodabogár-regisztrációjával szeretne 25 gyerek kívánságteljesítéséhez hozzájárulni, melyből most Nikol álma válhatott valóra.

https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Esemenyek/182


Kiss Edit
kívánságkoordinátor
Budapest, 2020.02.21.

Gergő Tibor (10 éves, Fót)


Gergő kis kamasz komolysággal érkezett apukájával az ajándék átadásra. Megelőző nap hagyhatta el a kórházat, szinte első útja hozzánk vezetett.
Megérkezéskor, már látszott szeme sarkában a mosoly, és egy kicsinyke huncutság. Gergőnek LEGO volt a vágya. Boldog örömmel nézegette az ajándékot, látszott rajta, alig várja, hogy felépíthesse. Gergő megígérte, küld egy képet az összerakott birodalmi csillagrombolóról. Láttuk, hogy óriási álma vált valóra, teljesült a nagy kívánsága.Gergőék köszönőlevelét fényképek kíséretében kaptuk:

Tisztelt Csodalámpa Alapítvány!

Nagyon szépen köszönjük a Lego adományt, Gergőnek hatalmas örömet okoztak!
Mellékelem a fotókat:


Üdvözlettel: Gergő édesanyja


Ezúton is köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. ismételt hozzájárulását, hogy ez a kívánság is teljesülhetett!


Major Kriszti
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. február 18.

Tibor (16 éves, Zalaegerszeg)Tibi nagy motorrajongó, imád motorozni, tavaly ősszel már megszerezte a motorra a jogosítványt. Nagy vágya volt egy saját motor, így nem kellett sokat gondolkoznia, mit is szeretne kérni a Csodalámpától.

Az ajándék átadásra Tibi a családjával érkezett Pécsre, ahol sikerült megtalálnunk neki álmai motorját. A nagyfiú szinte el sem hitte, hogy egy motor tulajdonosa lett.

Az ajándékozás után rögtön fel is pattant a motorra, és egy tesztkört ment vele.

Kedves Tibi, kívánjuk, hogy sok szép helyet látogass meg a motoroddal!

Köszönjük a Batschka Alapítvány és a Lurdy Ház támogatásátRatimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Pécs, 2020.február 01.


Rajmond Alex (14 éves, Lőrinci)Rajmond már régen vágyott egy okostelefonra, egy olyanra, ami nagyon sok mindent tud, lehet vele komoly játékokat játszani, bármikor-bárkit-bárhol elérhet a telefonnal, és le tud tölteni olyan programokat, amelyek segítségével sok-sok újdonságot fedezhet fel a nagyvilágban.

A kamasz fiú szerencsére túl van a hosszú kórházi kezeléseken, akkor leptük meg az ajándékkal, amikor már csak rövid időre kellett bent tartózkodnia a Tűzoltó utcai Gyerekklinikán.

Amikor beléptem a szobába és az ágya felé tartottam, kicsit zavartan mosolygott rám, de már sejtette, elérkezett a pillanat és régi álma valóra válik. Kicsit nehéz volt kibontani a komoly csomagolást rejtő "álmot", de végül előkerült az elegáns, mindentudó telefon. Rajmond boldogan megsimogatta az ajándékot, megköszönte… és azonnal megkezdődött a telefon beüzemelése.

Biztos vagyok benne, mire délután haza mehetett a nagyfiú, már minden fontos és talán néhány kevésbé fontos dolog is felkerült a telefonra.

Kívánjuk Neked kedves Rajmond, hogy nagyon sok örömöd teljen a telefon használatában!


Köszönjük a Ferro-Sped 2000 Kft. támogatását!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.február 03.

Archive


Log in