Beszámolók

Gréta (12 éves, Balinka)Gréta legfőbb vágya egy laptop volt, amin keresztül az online tanulás is könnyebben és jobb minőségben zajlik.

A várva várt ajándék érkezése óriási meglepetés volt Gréta számára. A csomag kibontása után gépét azonnal használatba is vette. Az ajándék átadásban kezelőorvosa is segített.


Köszönjük az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak az ismételt támogatást!


Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. november 12.

VIRÁG (17 ÉVES, SOPRONKÖVESD)


Virág egy kistelepülésről ingázik naponta Sopronba. Műlábbal vonaton és a helyi autóbuszon utazva ér az iskolájáig, ahol művészeti grafikusnak tanul. Leendő szakmájához nagy segítséget jelent a Csodalámpa ajándéka, a laptop.

Az ajándék megérkezése meglepetésként érte Virágot. Gyógytornásza kihívta a tornaterembe tornázni, amit nem is értett, mivel most protéziscsere miatt van a rehabilitációs osztályon, gyógytornára már nincs szüksége. Így nagy volt a meglepetése, amikor két gyakorlat után kiderült, most teljesül a kívánsága. A tornateremben leállt az élet, az osztályos team tagjai és az éppen tornázó betegek együtt osztoztak Virág örömében.Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád ismételt támogatását!


Mészáros Gabriella és Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2020.12.01.


Thomas (7 éves, Budapest)

Thomas egy 7 éves kisfiú, aki imád legózni

/ 2
A kórházi benntartózkodás során gyakran került elő a lego-s doboza. Így kívánsága nem váratott sokáig, csak az volt a kérdés, hogy mit szeretne megépíteni. A katalógus közös átlapozása után megszületett a döntés. Thomas egy lego vonatot kért.

Meglepetésként érte, amikor megérkezett a várva várt ajándék. Boldogsága határtalan volt. Az ajándék átadásban és kibontásában kezelőorvosa is segített.


Köszönjük az Éhenhalok Csapatának a támogatását!
Segítségükkel vált valóra Thomas álma!upload:Beszamolok/Screenshot_2020_12_11_at_14.03.49.png


Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. október 30.

Emília (5 éves, Budapest)


Emília nagyon szeret a szabadban lenni s a játszótéren játszani. Ezért adott volt, hogy egy kerti játszóteret kér a Dzsinntől. Rövid szervezés után meg is érkezett a játszótér, melyet a kisöccsével el is foglaltak. Azóta minden nap órákat töltenek a kertben, rengeteget nevetnek, s a szüleikkel játszanak.
Mili vágya teljesült, nagyon örülünk, hogy ekkora boldogságot tudtunk okozni!

Köszönjük az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak ismételt támogatását!Beregi Georgina
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.11.22.

Domonkos (9 éves, Budapest)Domonkos egy kedves mosolygós, kisfiú, és nem mellesleg kitűnő tanuló. A Csodalámpa Alapítványtól egy laptopot kért, melyen a tanulás mellett jókat játszhat is. Kedvenc játékai a Minecraft és Among Us.

Domonkos nagyon örült az ajándéknak, és büszkén mesélte, bár németül tanul az iskolában, már sok angol szót megért a számítógépes játékokból.


Köszönjük a Szerencsejáték Zrt. ismételt támogatását!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020,11.20.

Dávid Károly (5 éves, Pécs)A Csodalámpa Alapítvány újabb gyermek kívánságát teljesítette.

Dávid egy Playstation 4 PRO-t és hozzá két játékot kért a Csodalámpától. Szóltam, hogy mikor érkezem, ennek ellenére nagyon izgatottan várt. Meglátta a kezemben a nagy dobozt és egyből mosolygott. Segített bevinni a szobába. Nagyon örült a géphez kapott két játéknak. Az örömtől egyfolytában mosolygott és többször is megköszönte.

Megint nagyon jó helyre került a Csodalámpa Alapítvány ajándéka, reméljük Dávidnak sokáig öröme lesz benne. Újból sikerült nagy mosolyt varázsolni egy beteg gyermek arcára!


Köszönjük magánadományozóinknak, Szemkeő Zsófiának és családjának a támogatást!


Szabó László
kívánság-koordinátor
Pécs, 2020. 11.20.

ROLAND (3 ÉVES, MONOK)

A 3 éves, Monokon élő Rolandka beülős, elektromos kisautóra vágyott. Kívánságának teljesítésére az adományozó Metrószervíz Kft. képviselőjével közösen, nem sokkal Mikulás napja előtt került sor Monokon, a házuk előtt.

/ 3
A kisfiú az édesanyja kezét fogva izgatottan állt a kapuban, még nem tudta, miért érkeztünk. Nagyon barátságos volt, és minden neszre felfigyelt. “Kamion!” “Motor!” “Autó!” “Versenyautó!” - és mutatott a kis ujjaival a hangok irányába. El lehet képzelni, mekkora volt az öröme, amikor meglátta az adományozó autójának csomagterében a karácsonyi mintás papírba csomagolt óriási dobozt! Amikor elkezdte letépni a csomagolást és megpillantotta a dobozon a piros Mercedes AMG cabrio fényképét, Rolandka örömét látva a mi szívünket is még nagyobb öröm töltötte el! Aztán simogatta a dobozt a kis kezével, boldogan ugrált.. :) És akkor felgyorsultak az események: kicsomagoltuk, beleült, megmutattuk, vezette előre, tolatott, távirányítottá, “szerelte”, tükröket ki-be hajtogatta..
Már kipirosodott az orra, amikor mi felnőttek szóltunk, hogy az autót jobb lenne bevinni az otthonukba. Beleegyezett és bent örült tovább.

Hálásan köszönjük a Támogatóknak és a Csodacsapatnak is, hogy a teljesítés létrejöhetett! Örülünk és köszönjük, hogy önkéntesekként a Párommal együtt, Pap Ferenccel mi vehettünk részt a teljesítésen.


Köszönjük a Metroszervíz Kft. támogatását!
Segítségükkel vált valóra Rolandka álma.upload:Beszamolok/Metroszerviz.png


Dr. Kiss Edit
Pap Ferenc
kívánság-koordinátorok
Monok, 2020. december 04.

KITTI NAOMI (5 ÉVES, MÉRK)

Kitti nagyon szép, hosszú hajú kislány. Szülei szemefénye.

Idén ősszel kezdte volna az óvodát, de a koronavírus miatt ez a kezdés sajnos elmaradt. Szeret zenét hallgatni és táncolni, de a betegsége miatt a mozgás, nehezen megy. Kedvenc Disney mesefigurája a Minnie Mouse. Mikor kérdeztük Kittit, hogy mi lenne a kívánsága, hogy minek tudna nagyon örülni, azonnal rávágta, mindent szeretek, amin a Minnie van. Oké, de úgy igazán, hát…egy ágynak nagyon örülnék, mert az enyém már rövid, és azt akkor oda tudnánk adni egy másik gyereknek, aki még kicsike. Így, ebbe maradtunk, huncutul mosolygott, és megkezdődött a várakozás. Ami kiderült nem is volt olyan hosszú, mert egyszer csak megállt egy autó a ház előtt, ami tele volt csomaggal.

/ 4
Volt vele dolog bőven, de nagy öröm és boldogság is, mert estére beköltözött Kittihez a Minnie Mouse. Így mostantól már nem kell egyedül aludnia, kedvenc figurája ott van vele.

Köszönjük a Kia Motors Hungary Kft. támogatását!
Segítségükkel vált valóra Kitti álma.upload:Beszamolok/KIA.png


Miholecz Judit
Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Mérk, 2020. november 27.

MÁRK (13 ÉVES, TATABÁNYA)


Márk vágya egy videokártya volt, mely lehetővé teszi számára a komolyabb játékok elérését, s a már meglévő programok gyorsabb használatát.
A nagyfiú még hetente több alkalommal visszajár az ambulanciára, itt leptem meg őt. Hatalmas öröm volt számára, hogy ilyen hamar teljesült a vágya.
Mivel Márk még egy jó ideig nem járhat iskolába, így ez az ajándék az otthoni tanulásban is segítségére lesz.

Köszönjük szépen a Kia Motors Hungary Kft. ismételt támogatását!

upload:Beszamolok/KIA.png

Pallag Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. 11. 25.

KAMILLA MÁRTA (11 ÉVES, HAJDÚHADHÁZ)

Kamillával akkor találkoztam, amikor már egy hősként túl volt egy csomó-csomó nehéz dolgon. Igazi nagy álma volt egy baba, egy olyan baba, ami olyan, mintha igazi lenne.

Lassan merte ezt elmondani, igazából nem is elmondta, hanem leírta egy kis levél formájában és még szóban is hozzátette:
„- Ha ez tényleg teljesül, akkor biztos létezik a Dzsin!”
Nagyon izgatottan várta, napról, napra és mindig megjegyezte gyógytornász Katának:
„- Áhhhhh ez biztos nem fog teljesülni.

...Aztán egy csütörtöki napon megérkezett a Dzsin.”

/ 5
Kamilla nagyon izgatott volt. Kérdeztem tőle emlékszik-e, mit kívánt a Dzsintől? Azt mondta, persze, de azt biztos nem tudta teljesíteni. Leültünk és meglátta a babát a dobozban. Hihetetlen élmény volt, hát még neki. Csodálta, a haját, a kezét, a körmeit, a ruháját és azt mondogatta:

„- Ezt nem hiszem el, létezik, most már biztos. Pont ilyet akartam. Ez hihetetlen. Pont babakocsit is szerettem volna, ezt nem is írtam meg a Dzsinnek, de tudta. „

Kolléganőimmel közösen össze is szereltük a babakocsit, segítettünk Kamillának beletenni babáját. Felelős szülőként első útja a doktor bácsihoz vezetett, aki meg is vizsgálta a kisbabát, és anyukáját ellátta jó tanáccsal. Sétáltunk még pár kört, majd Kamilla tisztába tette a babát és közölte velünk, hogy most már ebédidő van, megeteti, aztán alszanak egy nagyot. Csillogó szemmel hagytuk őket magukra.

Köszönjük a Kia Motors Hungary Kft. támogatását!
Segítségükkel vált valóra Kamilla álma.upload:Beszamolok/KIA.png


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. november 26.

AJSA (3 ÉVES, GÖRBEHÁZA)

A tündéri kis Ajsa vágya egy trambulin volt, amiben kedvére ugrándozhat.

/ 4
A vágya eljutott a Csodalámpa dzsinnjének fülébe, aki hamar a tettek mezejére lépett. Hamarosan megérkeztek a hatalmas csomagok, amit - kis szülői segítséggel - izgatottan bontogatni kezdett a kislány. Családi összefogással gyorsan sikerült felállítani a trambulint az udvaron, és már kezdődhetett is a móka. Ajsa nagyon boldog volt, amikor végre birtokba vehette a trambulint. A kislánynak 3 nagyobb testvére van, Ők is szívesen csatlakoztak kishúgukhoz egy közös ugrándozásra.

Kedves Ajsa! Kívánunk Neked nagyon sok vidám játékot, ugrándozást az új trambulinodban! Légy mindig ilyen mosolygós kis tündérke!


Köszönjük magántámogatóinknak, Marada Roland úrnak és családjának,
hogy Ajsa kívánsága is teljesülhetett!


Palásti Ildikó
Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátorok
Görbeháza, 2020. november 23.

VIVIEN (9 ÉVES, SZOLNOK)


A kislány kívánsága egy tablet volt, melyen játszhat, filmet nézhet, hogy gyorsabban teljenek a kórházi tartózkodás hosszú napjai.
Vivien nagy örömmel vette át ajándékát, és boldogan mesélte, a tablet kitűnő lehetőséget nyújt majd arra is, hogy tartsa a kapcsolatot barátaival, szüleivel, nagyszüleivel, testvéreivel.


Köszönet az Európa 2000 Középiskola diákjainak, tanárainak és szülői munkaközösségének,
akiknek összefogásával teljesülhetett Vivien kívánsága!Pallag Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. 11.06.


LAURA (5 ÉVES, MEZŐCSÁT)

Laura egy nagyon kedves, barátságos kislány. Édesanyjával élnek együtt.

upload:Beszamolok/4393_Laura_1.png

A kislány sokat jár orvoshoz, és kórházban is több időt kell eltöltenie. Nagyon szereti a meséket. Laura kívánsága egy tablet volt, amin kedvenc mesefilmjeit tudja nézni. Amikor megérkezett számára a kis csomag, kíváncsian bontogatta az ajándékát. A máskor csicsergős kislány, most megilletődve, de széles mosollyal tudatta mennyire örül.

Az már biztos, hogy Laura nem fog unatkozni mostanában.

Köszönjük a Slendy jótékony felhívás Csodabogarak tortaaukció szervezőjének, Ojtó Szabolcsnak és a
rendezvénykapcsán az adományozó cégeknek, hogy összefogásukkal teljesülhetett Laura vágya.

Itt megtekinthető az adományozók névsoraupload:Beszamolok/Slendy_pekseg.jpg


Veres Erzsébet
Horvai András
kívánság-koordinátorok
Mezőcsát, 2020. november 19.

BENCE (13 ÉVES, KARANCSLAPUJTŐ)

A vírusveszély miatt Bencével sajnos nem találkozhattam, anyukájának tudtam átadni a Csodalámpa Alapítvány ajándékát a SOTE 2. sz. Gyermekklinika kapujában, amikor vizsgálatra jöttek.
A kisfiú anyukájától az alábbi kedves sorokat kaptuk:

Kedves Segítő!
November 10-én hozta el gyermekemnek a Csodalámpa Alapítvány ajándékát, egy játék kormányt, pedállal és váltóval, melyet még aznap átadtam neki a kórházban.
Bence nagyon boldog, régi vágya volt ez a játék, mely kívánság az Önök jóvoltából teljesülhetett. Amint hazaértünk, elsőként a szobájába sietett, hogy kipróbálhassa új játékát.
Nagyon szépen köszönjük az ajándékot.
Minden jót kívánunk az Alapítvány minden munkatársának és további sikereket.

Köszönettel: Bence anyukája


Köszönjük magánadományozóinknak, köztük Lengyel Miklósnak a támogatást!


Solti Ferencné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. 11.10.


Márk (17 éves, Jászjákóhalma)


Márkot érdeklik a technikai újdonságok, vágya pedig nem más volt, mint egy 3D nyomtató. A nagyfiú kontrollra jött a Tűzoltó utcai klinikára, amikor felhívtuk őt a jó hírrel, hogy ajándéka megérkezett, a Csodalámpa irodájában átvehető.

A vizsgálat után sietett is hozzánk, majd a várva-várt nyomtatóval folytatta tovább útját hazafelé. Kíváncsian várjuk, miket fog készíteni Márk a szuper nyomtatóval!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük az American International School of Budapest diákjainak és szüleiknek, valamint az iskola tanárainak támogatását, segítségükkel válhatott valóra Márk álma.


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.11.02.


László Imre (12 éves, Kecskemét)


Laci szépen rajzol, és azt tervezi, építész lesz. Szereti az angol nyelvet és az asztaliteniszt. Vágya egy pingpongasztal volt, melynél nagy mérkőzéseket játszhat testvéreivel.

A Csodalámpa Dzsinnje teljesítette Laci kívánságát. Kertjükben ott áll a szép, új pingpongasztal, melynek használatához jó egészséget kívánunk!


Köszönjük az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. segítségét. Támogatásukkal ismét nagy örömet okozhattunk egy beteg gyermeknek!

upload:Beszamolok/MVM_Group.png


Zsombori Erzsébet
kívánság-koordinátor
Kecskemét, 2020.09.18.

Kinga (10 éves, Vácszentlászló)A kislány vágya egy okostelefon volt, melyen keresztül tarthatja a kapcsolatot barátaival, családtagjaival a kórházban töltött kezelések, és az otthon töltött lábadozás időszaka alatt.

Kinga vizsgálatról hazafelé tartott, amikor szüleivel beugrottak a Csodalámpa irodájába az új telefonért. Sajnos, ebben a pandémiás időszakban csak pár percig találkozhattunk, azt is maszkban.

A kislány csillogó tekintete azonban arról árulkodott, igazán nagy örömet szereztünk neki ajándékunkkal.


Köszönjük a Hesse Trade Kft. ismételt támogatását!


Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.11.04.

Eliza Viktória (6 éves, Fegyvernek)


A kislány most szeptemberben kezdte az első osztályt, betegségéből adódóan magántanulóként. Mivel nem járhat közösségbe, nagyon fontos számára, hogy otthon minél többféle játéka, szórakozási lehetősége legyen.

Kívánsága egy hinta volt, melyet jó időben az udvaron, rossz idő esetén bent a házban is használhat.

Lizike vágya teljesült, a kislány boldogan repked új hintájával!


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád ismételt támogatását!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Fegyvernek, 2020.11.05.


Dóra (6 éves, Tiszapüspöki)


Egy hihetetlenül bájos kislánnyal beszélgettem a Tűzoltó utcai kórházban, aki tabletet kért a Dzsinntől. A záró vizsgálatok után találkoztunk egy kávézóban, ahol izgatottan várta, hogy teljesüljön a kívánsága.

Kedvenc testvércsapatát, a Tesók videóit szeretné nyomon követni, valamint esténként a testvéreivel közösen mesét nézni. A szivárványos, unikornisos tablet tok telitalált volt, hisz Dóri imádja a színes, vidám dolgokat.

Jó egészséget és élményekkel teli napokat kívánunk számodra!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük az American International School of Budapest diákjainak és szüleiknek, valamint az iskola tanárainak támogatását, segítségükkel válhatott valóra egy újabb beteg kislány álma.


Beregi Georgina
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.11.05.


ZÉTÉNY (11 éves, BUDAPEST)

Betegségéből adódóan Zétény sajnos sokat van kórházban, hiányoznak neki a barátai, osztálytársai.


A kisfiú nagyon szeret zenét hallgatni, kedvenc zenéitől mindig jobb kedve lesz. Nem csoda hát, hogy kívánsága egy olyan fülhallgató volt, amellyel a zenehallgatás valódi élményt nyújt. Jó érzés volt látni, mennyire örült, amikor átadtam neki a Csodalámpa Alapítvány ajándékát.

Köszönjük a Kia Motors Hungary Kft. támogatását!
Segítségükkel egy újabb beteg kisgyermek álmát válthattuk valóra.upload:Beszamolok/KIA.png


Koczkáné Hovanyecz Ilona
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. 11.05.


Archive


Log in