Beszámolók

Boglárka (9 éves, Vecsés)Már az első beszélgetésünk alkalmával kiderült, hogy Boglárka túl van a"hajasbabák fésülgetése" korszakon. Elárulta, hogy nagyon szereti a lego játékokat és régi vágya teljesülne, ha a dzsinn egy "igazi" LEGO Kórházzal lepné meg.

A kérés talán nem volt véletlen, hiszen Boglárkának sajnos egyelőre hosszabb időt kell kórházban töltenie és bizonyára szeretne megépíteni egy olyan világot, amelyben a kis betegeket ugyan olyan gonddal kezelik, mint őt a Tűzoltó utcai Klinikán.

Egy ilyen szívhez szóló kívánságnak természetesen nem tud ellenállni a dzsinn.
Boglárkát a kórházban leptük meg az ajándékkal, a dzsinn szerepét ezúttal kedves támogatónk, az UBM cég képviseletében Varga Bernadett vállalta magára.

Nagy volt az öröm, amikor a hatalmas dobozból sorra előkerültek a csomagok. A kicsi lány boldogságtól csillogó szemekkel köszönte meg az ajándékot, majd azonnal tanulmányozni kezdte a LEGO füzetet és a fejében máris kavarogtak a gondolatok, hogyan is fog kinézni a kórház.

Izgatottan mesélte Bernadettnek, hogy pénteken már otthon lesz és akkor azonnal hozzá kezdhet a bizony nem könnyű feladatnak, hiszen sok-sok darabot kell össze illeszteni, mire az álomból valóság lesz és a kórház teljes pompájában fogadhatja a helikopterrel szállított kis betegeket!

Láttuk, hogy a kislány gondolatai már az "építkezésen" járnak, így lassan búcsút vettünk tőle abban a biztos tudatban, hogy Boglárka gondos kezelője lesz majd a felépült kórháznak.

Mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk Boglárkának és a LEGO Kórház valamennyi kis betegének.
Köszönjük az UBM cég támogatását és külön köszönjük Varga Bernadettnek, hogy személyesen részt vett a kívánság teljesítésénél.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.09.10.

Alex (4 éves, Vác)


A kicsi Alex egy tabletet kért a Csodalámpa Dzsinnjétől, mivel hogy ne unatkozzon a kórházban, sokszor meséket néz.

A meglepetés tablet a legjobbkor érkezett, ugyanis a kisfiú éppen egy kellemetlen beavatkozáson esett át, amit nagyon hősiesen viselt. Az öröme hamar „elmulasztotta” a fájdalmat.

Miután közösen kibontottuk az ajándékát, azonnal használatba vette a tabletet, és boldogan mesélte, hogy milyen mesét fog nézni rajta.

Édesapja elmondta, hogy a mesenézés mellett fejlesztő játékokkal fognak játszani, mivel Alex hosszú ideig kimaradt az óvodai közösségből.


Köszönjük a Schneider Electric támogatását!


Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019. 08.05.

Levente (18 éves, Miskolc)Levente szabadidejében sokat internetezik és számítógépezik. Nagyon szereti az autós játékokat, igazából mindene az „autósvilág”. Így, mint korosztályából oly sokan, jogosítványra vágyott!

Megkereste az Árvai Autósiskolát, ami iskolájához és lakóhelyéhez is viszonylag közel van, és elkezdte a tanfolyamot, ahol sikeres elméleti vizsgákat tett.

Kértük, feltétlenül tájékoztasson bennünket az eredményes gyakorlati vizsgáról, és a jogosítvány megszerzéséről.


Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. támogatását, amellyel hozzájárultak Levente álmának a megvalósulásához!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019.08.07.

Júlia (17 éves, Balatonfőkajár)


Juli nagyon várta már a szeptembert, hiszen végre teljesülhetett az álma. Mi is volt ez az álom? A Balaton felett szeretett volna helikopterrel repülni. És miért éppen ezt kérte a Csodalámpától? Kislányként egyszer már helikopterezett, de akkor sajnos középen kellett ülnie, így szinte semmit sem látott a tájból. Akkor eldöntötte, hogy valamikor még fel fog szállni helikopterrel, de akkor már úgy, hogy mindent láthasson.

Drukkoltunk péntek reggel, hogy délutánra jó idő legyen és a szél is csendesedjen. Szerencsére az időjárás kedvezően alakult, így suli után a hajmáskéri repülőtér felé vették az irányt édesanyjával és barátjával. A helikopter felszállásra készen várta a nagylányt, így pár perc múlva már fentről nézhettük a Balatont és a környező településeket. Egészen Balatonfüredig elrepültünk a part mentén, majd egy éles kanyart vettünk és visszarepültünk Balatonalmádi felé.

Útközben pilótánk nem csak a tájat mutatta meg, hanem a repüléseivel kapcsolatos, érdekes történetekkel szórakoztatta Julit. Gyorsan „elrepült” az idő, így egyszer csak azt vettük észre, hogy már vissza is értünk.
Köszönjük Balogh Ákos úrnak és a Hidroplan-Nord Kft.-nek, hogy segítségükkel teljesülhetett Juli kívánsága!


Ratimorszky Bea
kívánság-koordinátor
Hajmáskér, 2019. szeptember 6.

Donát (13 éves, Érd)


A 13 éves nagyfiú alapítványunktól azt a lehetőséget kérte, hogy megszerezhesse a kismotorra a jogosítványt. Otthona közelében, Érden megkezdte a tanfolyamot, és mint megtudtuk, az egyik leglelkesebb tanuló volt. Sikeres elméleti vizsgákon van túl, amint az időjárás és egészségi állapota engedi, valószínűleg csak tavasszal, tovább halad a jogosítvány felé.

Édesanyja így emlékezik:

„Hálás szívvel köszönjük a Csodalámpa Alapítvány támogatását, hogy Donát álma valóra válhat és megszerezheti a kismotoros jogosítványát és megfelelő védőfelszereléssel motorozhat. Nagyon sokat jelentett Donátnak a lábadozás ideje alatt és most is, hogy célja van, amit nagyon szeretne elérni és ebben Önök támogatást, segítséget nyújtottak.”


Donát levele:

„Nagyon szépen köszönöm támogatásukat! Kis korom óta nagyon érdekelnek a motorok, így nagypapám 13. szülinapomra meglepett egy SIMSON kismotorral. 1 éven keresztül csak bütyköltem, szerelgettem a motort és rengeteget gondoltam arra, hogy milyen jó lenne megszerezni a jogosítványt és végre motorozni.

Nem tudtam, erre mikor lesz lehetőségem, mert komoly műtét előtt álltam. Ez év tavaszán megműtöttek és sajnos komplikációk adódtak a műtét során. 49 napot töltöttem a kórházban és ez idő alatt kaptam a Csodalámpa Alapítvány önkéntesétől a felkérést, hogy írjak Önöknek levelet, mi lenne az, amit a legjobban szeretnék. Persze, hogy a motorozás jutott rögtön az eszembe! De azt is tudtam, hogy megfelelő védőfelszerelés nélkül ez számomra fokozottan veszélyes.

Az elméleti vizsgákat már sikerrel teljesítettem és nagyon igyekszem, hogy a gyakorlati vizsgám is sikerüljön, és végre felülhessek a motoromra. Nagyon szépen köszönöm még egyszer, hogy támogattak és segítettek!”
Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.07.31.


Benett Kevin (4 éves, Mezőfalva)


Benett kívánsága egy játszótér volt, mivel idejének nagy részét a kertben tölti.

Szeret ugrálni az ugrálóban, és mostantól már a játszótér adta összes lehetőséget is kihasználhatja: hintázhat, mászhat, csúszdázhat kedvére.

Nagy örömet szereztünk ezzel az ajándékkal!


Köszönjük magántámogatónk segítségét!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Mezőfalva, 2019.08.05.

Flórián (3 éves, Újbarok)


A kis Flórián kérése egy kerti játszótér volt, hogy nővérével együtt játszhassanak otthon a saját kertjükben.

Mindannyian, a kedves támogatónk, a játszótérkészítő és mi is Pestről indultunk, de ezen a napon a közlekedés szinte lehetetlen volt… De végül a dugó sem akadályozta meg, hogy a kisfiú álma valóra váljon.

Flórián szerszámaival a kezében várta a játszóteret, majd izgatottan segédkezett a mestereknek, hogy mielőbb birtokba vehesse ezt a csodát!

Az időzítés jó volt, nem véletlen, hogy épp a 3. születésnapján érkezett az ajándék.
Köszönjük magántámogatónknak, hogy mosolyt csalhattunk egy újabb gyermek arcára!


Piacsek István
kívánság-koordinátor
Újbarok, 2019. augusztus 5.

Níla (6 éves, Darány)


Nem is oly rég tudtam meg, hogy a Csodalámpa Dzsinnje a városomban, Tapolcán vált valóra egy kívánságot!

Níla nyolcéves, sok klassz dologgal el tudja foglalni magát, viszont már nagyon vágyott egy szuper nyaralásra szüleivel, mert még soha életében nem volt nyaralni.

A Hunguest Hotel Pelion szálloda kávézójában találkoztunk és egy süti mellett mesélt a már megélt csodálatos élményeiről.

A szállodai élet varázsa, a sok-sok gyönyörű virág, a kedves személyzet, a különböző programok gyerekeknek, kerékpározás, a finomabbnál finomabb ételek, no és a legfontosabb: a pancsolás, úszkálás a medencékben és a Malom-tó felfedezése. Ezekről a varázslatos napokról olyan nagy örömmel számolt be Níla, hogy csodás volt hallgatni.

Kívánjuk, hogy életed során még sok ilyen örömteli élményben legyen még részed, Níla!
Köszönjük a Hunguest Hotel Pelion támogatását, és azt a figyelmességet, amivel a családot fogadták!


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Tapolca, 2019.08.21.

András Máté (12 éves, Zalaegerszeg)


András kívánsága, hogy Lourdesba eljusson, több támogatónk összefogásával valósulhatott meg!
A nagyfiú így emlékezik erre az életre szóló élményre:

„Kedves Csodalámpa!

Ezúton szeretnék köszönetet mondani a csodálatos élményekért, amelyeket az önök segítsége nélkül soha nem élhettem volna át. Kérem, engedjék meg, hogy pár mondatban összefoglaljam élményeimet.

Augusztus 16-án hajnali fél 4-kor jött értünk a kisbusz a saját házunkhoz és lelki vezetőnkkel együtt utaztunk a zarándokbusz felszálló helyére Zalakomárba. Nekem már az éjszakai utazás is élményt jelentett. Az első napot végig utaztuk kisebb megállókkal és késő este értünk az olaszországi Genovába. Az utazás során közös beszélgetésben megismertük zarándok társainkat. Genovában egy kikötőre nézett a szállásunk ablaka. Előtte életemben nem láttam akkora emeletes hajókat és a napfelkeltét a tengeren.

Másnap korán reggel folytattuk utunkat Franciaországba, útközben felkerestük a „pápák városát”, Avignont. A történelmi központban tett sétánk során láttuk az egykori Pápai palotát, a román stílusú Notre-Dame des Doms katedrálist és a híres Pont d’Avignon hidat. Szentmise és rövid szabadprogram után tovább utaztunk a Pireneusok csúcsai között fekvő Lourdes-ba, ahol 3 éjszakát töltöttünk.

A 3. napon egész napos zarándokprogramon vettünk részt Lourdes-ban, a világ egyik legnagyobb Mária kegyhelyén. Ahol Soubirous Bernadettnek összesen 18 alkalommal megjelent Szűz Mária a Massabielle barlangban. Az Istenanya útmutatása alapján Bernadett egy forrást fedezett fel, melynek vizéhez több mint hatezer csodás gyógyulás köthető.

Zarándoklatunk kezdetén szentmisén vettünk részt a Jelenések barlangjában, majd felkerestük a Szeplőtelen fogantatás bazilikát és a Rózsafüzér bazilikát. Programunkat a Szent Bernadett templomnál folytattuk, majd a betegek keresztútját járjuk végig. A földalatti X. Szent Piusz bazilika meglátogatása után SzentBernadett életéhez kötődő további fontos helyeket kerestünk fel: a Boly malmot, a zárkát, végül pedig a plébániatemplomot.

A nap további részében szabadprogram során lehetőségünk volt merülni a forrásvízzel megtöltött medencékben is. Este a Rózsafüzér imádság után gyertyás körmeneten vettünk részt, melynek során ezer apró láng törte meg a sötétet.

A 4. napot szentmisével kezdtünk, majd keresztúti áhítatosságon vettünk részt. Krisztus szenvedéstörténetén a szentély felett magasodó hegy lejtőire épült monumentális kálvárián elmélkedtünk.

Az 5. napon lelkileg feltöltődve Olaszország irányába indultunk. Útközben felkerestük Saint-Maximin-la-Sainte-Baume kisvárosát, ahol a Szent Mária Magdolna gótikus bazilikában őrzik Mária Magdolna földi maradványait. Szentmise, majd rövid szabadprogram után tovább utaztunk Genova környéki szálláshelyünkre, útközben pihenőt tartottunk a Monaco feletti panoráma parkolóban.

Ezen az estén lehetőségünk volt egy éjszakai fürdőzésre a Földközi-tengerben, a Genovai-öbölben, amely egy életre szóló élmény volt!

A 6. napon utaztunk vissza Olaszországon és Szlovénián keresztül és a késő esti órákban érkeztünk haza.

Ezt az élménysorozatot nem lehet leírni, ezt át kell élni!

Köszönettel: …… András Máté”

Köszönjük a Mellow Mood Hotels és az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Dr. Székely Gyöngyi
kívánság-koordinátor
2019.08.22.

Alexander (15 éves, Szombathely)Alexander nyaralást kért a Csodalámpától, de kívánságteljesítése nagyon elhúzódott, mert állapota nem engedte az utazást. Végül nyár végén sor került a családi nyaralásra, a nagyfiúék Alsópáhokra utaztak a Kolping Hotelba…

Szíven ütött a dátum, amelyet Alexander kívánságkérő lapján megláttam: 4 nappal fiatalabb a fiú, mint az én legkisebb fiam. Láttam a diagnózisát, megdöbbentett, mert már sokszor találkoztam vele. Tudtam, hogy mekkora küzdelem van mögötte, a gyermek és a család küzdelme.

Egy nagyon kedves családdal találkoztam. Alex 15 éves, nagy, helyes, sportos fiú. Keveset beszél, de azt komolyan és megfontoltan tette. Minden mondata a helyén volt. Semmi kamaszos, dacos válasz (pedig sütött a nap, fürödni kellett volna, nem beszélgetnie). Beszédéből érződött határozottsága, elszántsága. Ezek a kifejezések jutnak eszembe róla. Betegsége előtt sportolt, a betegsége elleni küzdelmében, mint a sportban is, akaratereje segítette. Nem panaszkodott betegsége alatt sem, hanem tette, amit tennie kell. A családján már az első pillanatban látszott, hogy egy összetartó család. A betegség alatt kemény beosztás és rend szerint állt mellette. Minden erejükkel, hitükkel segítették. Aki egy ilyen küzdelmet végigcsinál, az tudja csak mit jelent ez.

Alex kisgyerekből (kamaszkort talán kihagyva) felnőtt lett. Ez a betegség felnőtté érlelte a gyereket. Nem tudom elképzelni ezt a csinos, helyes fiatalembert kamaszosan ajtót csapkodni, visszabeszélni, lustálkodni (mint ahogy én ezt otthon tapasztalom). Nem illene hozzá...
Életét most az új iskolakezdés izgalma jellemzi. Érzésem szerint amibe ő belekezd, azt végigcsinálja maximális tudással. Biztos vagyok benne, hogy jó eredménnyel végzi el az iskoláit, és az életben megállja a helyét. Példakép lehet a betegtársainak, a korabeli gyerekeknek és a testvéreinek is.

Sokáig nem akartam fenntartani őket, hiszen a nagy melegben a fürdés ad enyhülést, hadd tudják mielőbb élvezni a szálloda nyújtotta lehetőségeket.

Hazafelé az úton, mint az ott töltött idő alatt sokat jutott eszembe az én legkisebb fiam, aki lobbanékony, duzzog, ajtót csapkod, lustálkodik. Melyiküknek mit jelent az egészség?
A betegség, a küzdelem, a gyógyulás?
Mit is jelent élni...?
Köszönjük a Kolping Hotel Spa & Family Resort ismételt támogatását, mellyel nagy örömet szereztek Alexandernek!


Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Alsópáhok, 2019.09.02.

Ádám Miklós (7 éves, Zalaegerszeg)Ádám kívánsága, hogy Lourdesba eljusson, több támogatónk összefogásával valósulhatott meg!

A nagyfiú így emlékezik erre az életre szóló élményre:

"Kedves Csodalámpa!

Szeretném megköszönni ezt a szép nyaralást. Nagy élmény volt a tengeri fürdőzés a Földközi-tengerben és megmártózni a Lourdes-i forrás vizében, aminek a hőmérséklete csak 8 fokos volt.

Óriási hajókat láttunk és nagyon jó szálláshelyeink voltak. Ettünk óriás fánkot és a szállodai koszt is finom volt, bár nekem nem nagyon volt étvágyam.

Különösen szép volt sötétben a fáklyás körmenet! Egész úton szép volt a táj. Soha nem fogom elfelejteni!

Köszönettel: Ádám Miklós"

Köszönjük a Mellow Mood Hotels és az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Dr. Székely Gyöngyi
kívánság-koordinátor
2019.08.22.

Nikolett (18 éves, Polgár)Niki kívánsága egy elektromos bicikli lett, mivel betegsége miatt ez nagyon sokat segítené őt a mindennapi közlekedésben falun belül.

A nagylány így emlékezik:

„Nagyon örülök, hogy valóra váltották a kívánságomat! Nagyon tetszik az elektromos bicikli. Nagyon vigyázni fogok rá, és becsülni fogom. Szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen élményben volt részem.

Más gyereknek sajnos ez nem adatik meg. Örülök, hogy nekem megadatott.

Hálás köszönet:

……….. Nikolett ”Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Miholecz Judit és Bakonyi Joli
kívánság-koordinátorok
Polgár, 2019.08.28.

Hanna (5 éves, Gyula)


Hannát otthonában kerestük fel, ahol az udvaron már ott állt összeszerelve az a kerti játszótér, amit kért a Csodalámpától. Jobb helyre nem is kerülhetett volna az ajándék.

Hanna boldogan mutatta be a hintát, a csúszdát és a tornyot használat közben, sőt azt a különleges produkciót is megtekinthettük, ahogyan Hanna cicája ügyesen lecsúszik a csúszdán kis gazdája biztatására.

Öröm volt látni, hogy a jókedvű, cserfes kislány milyen boldogan játszik a saját kis játszóterén.
Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Palásti Ildikó
kívánság-koordinátor
Gyula, 2019.08.15.

Tibor (11 éves, Nyíregyháza)A kisfiú a debreceni kórházba jár kezelésre, ott hallott először a Csodalámpáról, arról, hogy kívánhat valamit az alapítványtól. Nem is gondolkodott sokáig, azt mondta, neki leginkább egy laptopra lesz szüksége…

Az ajándékozásra már otthonában került sor, nagy örömet szereztünk ezzel a meglepetéssel.

Tibi szeme sokat elárult abból az örömből, amit a laptop átvételekor érzett. Az egyszerű, tiszta környezetből csak az iskoláig és a kórházig jut.

Ezzel az ajándékkal most kitágul kicsit a világ.


Köszönjük magántámogatónknak, hogy Tibor kívánsága is teljesülhetett!


Nagy Olga
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2019.08.02.

Sándor (6 éves, Nyíradony)Sanyika betegsége kiújult, emiatt sokat tartózkodik a klinikán így esett a választása egy tabletre.

Nagyon jó ötlet volt, mivel így ha csak kicsit is, de eltereli a figyelmét a kezelés alatti időkben. Nagyon jó volt látni a boldogságot az arcán, és az ajándék igazán meglepetés volt neki és anyukájának is!

Kontroll vizsgálaton volt bent Sanyika, és én egyszer csak beléptem, mosolyogtam és odaadtam neki ezt a csodás tabletet, hogy lelkierőt adjak neki!

Nagy volt a boldogság, és azóta is nagyon hálás a gyermek. Innen is kívánok neked Sancikám minden jót!!


Köszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. ismételt támogatását!


Nagyné Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2019.07.11.

Cintia (15 éves, Hatvan)Cintia soha nem repült még, de nagy álma volt, hogy valamikor kipróbálhassa. Így nem kellett sokat gondolkoznia, amikor az egyik kezelése alatt a Csodalámpa dzsinnje megkérdezte tőle, mit kérne az alapítványtól. De ha már repülés, nem is akármivel. Hőlégballonnal szeretett volna a magasba emelkedni.


A szervezés nem volt egyszerű, először egy műtét miatt, másodszor az időjárás miatt kellett elhalasztani a kívánságteljesítést. Végül elérkezett a várva várt nap, amikor minden tökéletes volt, és megkezdődhetett a kalandunk. Cintit elkísérte orvosa, Sallay doktor is a biztonság kedvéért. Konecsni János pilótával és csapatával, útitársainkkal, valamint a támogató cég képviselőjével, Bucskó Ernő úrral és kedves feleségével Veresegyházon találkoztunk.

Először János megnézte a szél erősségét és irányát, hogy ezek alapján kijelölje az indulási helyet. Kisbuszba ültünk és Fót felé vettük az irányt. Egy közeli tisztáson kezdték el a hatalmas hőlégballont felállítani, majd nemsokára be is szállhattunk. Fantasztikus érzés volt felemelkedni és átrepülni a környező falvak, erdők, mezők felett, megcsodálni fentről a naplementét. Cinti nagyon élvezte a repülés minden pillanatát. A sikeres landolás után egy kis pezsgős ünneplés következett, és emlékként egy oklevelet is kapott minden utas.

/ 8

Cintia a levegőben


Köszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. és a Ballooning4you támogatását, hogy segítségükkel Cintia álma valóra válhatott.Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Fót, 2019.08.10.


BENCE (12, ADÁSZTEVEL)

Ki közelebbről, ki távolabbról, de mindenki – Péter, Dávid, Bence, Judit és szüleik - időben érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre a péntek hajnali találkozóra. Mindenki kicsit izgatott volt, hiszen többen még sosem repültek a csapatból.

Valamennyien nagy FC Barcelona rajongók lévén azt kérték a Csodalámpától, hogy hadd láthassanak „élőben” egy Barca meccset a Camp Nou-ban.

Tehát irány Barcelona!

A Csodalámpa dzsinnje szerzett pár ősz hajszálat, mire sikerült mindenkinek jegyet venni a szezonnyitó Barca - Arsenal meccsre. Mint utólag kiderült, 98.000-en voltak a meccsen…

Két órás repülőút után, csodás napsütésben érkeztünk az El Prat repülőtérre, majd hamarosan a szállodába. Mivel még szinte reggel volt, a szobákat nem lehetett elfoglalni, így a barcelonai hangulatba merülés első lépéseként elmetróztunk a város leghíresebb látnivalójához, a Sagrada Família-hoz. Persze ez csak az „építészeti” hangulatra igaz, mert rengeteg gyereken és felnőttön Barcelona trikó volt, pedig a meccs csak vasárnap volt.

Egy véletlen folytán megtudtuk, hogy van a stadion közelében egy Futballárium nevű étterem, Erika és Péter tulajdona, elképesztő mennyiségű futball trófeával, ott ebédeltünk. Erika sokat mesélt a Barcáról, a játékosokról, a sport trófeák eredetéről és nem mellékesen az ebéd is különlegesen finom volt.

Késő délután több órás Barca stadion és -múzeum látogatás volt a program, elképesztő mennyiségű kupát, érmet és más trófeát, emléktárgyat láthattunk a klub múltjából és jelenéből is. Itt az egy helyiségre jutó Barca mezes látogatók száma bőven 50% felett lehetett...
Hogy, hogy nem, előtte és utána is útba esett a Barcelona Fan Shop, elképesztő Barca mez, sapka, sál, kulacs, stb. fajta- és színválasztékkal.

/ 10

Szombaton nagy sikerrel „plázsoltunk” pár órát a város 6,5 km-es strandjának egy kevésbé zsúfolt részén. A gyerekek élvezettel lubickoltak, csodáltuk a vitorlásokat, köveket szedtünk a tökéletes strandidőben.
Az esti program a Sagrada Familia „igazi” meglátogatása volt, vagyis belülről is megnéztük, amit csak lehetett. Monumentális építmény, fantasztikusak belül a fények, hatalmasak a terek. A tervek szerint 2026-ra lesz kész az építkezés, Gaudi terveit és elveit követve – ezekből is ízelítőt kaptunk a múzeumban.

Vasárnapra városnézést terveztünk, a csoport kettéoszlott: az egyik csapat inkább erőt gyűjtött az esti meccsre, a másik fél a Hop On Hop Off busszal utazta be a fél várost.

Este 6-kor találkoztunk a Camp Nou előtt, 7 körül már a helyünket is megtaláltuk – sajnos nem kaptunk egy szektorba jegyet. A meccs 8-kor kezdődött, addig a Club vezérszurkolója, játékosai szórakoztatták a közönséget. Majd bemutatták az „idei” csapatot: az összes sztár, többek között a gyerekek kedvenc játékosa, Messi is integetett a közönségnek.

Azután kezdőrúgás és elkezdődött! Villámgyors játékosok, pontos passzok, szinte kosárlabda-szerű „inga” játék a két kapu között, enyhe Barca mezőnyfölény, majd jött a sokk és felhördült a stadion: az Arsenal szerzett vezetést! Félidő: 0:1. Pedig az összes Csodalámpás gyerek és szülő nagyon szurkolt!
A második félidőben az elsőhöz hasonló játék, kisebb nagyobb helyzetek mindkét oldalon, egy kis hullámzás, majd újabb Arsenal gól, csak ez öngól volt, így lett 1:1. Végül az utolsó percben egy szép Barca gólt is láttunk, sajnos a távolabbi kapunál. Így lett a végeredmény 2:1.

Mindenki kimerült a nagy szurkolásban, de lám, lett is eredménye!

Másnap csodálatos élményekkel gazdagodva repültünk haza Magyarországra.

Ezúton is köszönjük támogatóinknak, a Jet Travel utazási irodának, a III. kerületi Torna és Vívó Egylet tagjainak, a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek, az ibis Styles Budapest Airport Hotel vezetésének és magántámogatóinknak, hogy segítségükkel életre szóló élményt szerezhettünk Bencének!


Ratimorszky Bea és Bakonyi Tamás
kívánság-koordinátor
Barcelona, 2019.08.05.

Bencétől kaptuk az alábbi kedves üzenetet:
Tárgy: Bence élmény!
Dátum: Thu, 8 Aug 2019 10:37:33 +0200
Feladó: <k*****4 @ gmail.com

Címzett: Ratimorszky Beáta

Egy életre szóló élmény volt az utazás sosem fogom elfelejteni.
A repülőket is jó volt látni ahogy fel le szállnak, de jobb volt a repülés, nagyon jó volt.
Amikor megtudtam hogy a szálloda közelében van a stadion nagyon örültem. Jó volt látni a Barcelonai stadiont belülről, meg a kupákat, az aranylabdákat meg az arany cipőket. A meccset nagyon élveztem csak hamar el ment az idő.

Nagyon jó volt látni a kedvenc csapatomat élőben, ahogy fociznak. A meccs után összegyűltek a szurkolók és együtt zenéltek. A tenger is nagy élmény volt. De a legjobb akkor is a Barca meccs volt. Mindent nagyon köszönök és hálás vagyok ezért. Köszönöm, köszönöm, köszönöm szépen.

Üdvözlettel Bence


Villő (13 éves, Budapest)


Villő speciális iskolába jár, ott használnak olyan programot, ami segíti a tanulását, illetve a nagylány nagyon szereti a meséket.

Nem volt kérdéses, a kívánsága egy tablet lett, amit támogatónk segítségével gyorsan teljesíteni is tudtunk.

Az ajándékkal nagyon nagy örömet szereztünk! Sok boldogságot kívánunk a használatához!


Köszönjük magántámogatónknak, hogy Villő kívánsága is teljesülhetett!


Dr. Müller Judit és Bakonyi Joli
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019.07.07.

Tamara (4 éves, Lőkösháza)


Tamarának régi vágya teljesült azzal, hogy ellátogathatott végre szüleivel a Nyíregyházi Állatparkba.

Napokat tölthetett önfeledten kedvencei között. A képeken látszik felszabadultsága, boldog mosolya…

Megtudtam tőlük, hogy nagyon jól érezték magukat ez alatt a néhány nap alatt, a családnak nagyon tetszett a szálloda, a finom ételek és a gondtalan pihenés.
Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Nagy Olga
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2019.07.15.

PÉTER (11, ZALAEGERSZEG)

Ki közelebbről, ki távolabbról, de mindenki – Péter, Dávid, Bence, Judit és szüleik - időben érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre a péntek hajnali találkozóra. Mindenki kicsit izgatott volt, hiszen többen még sosem repültek a csapatból. Ráadásul Petya bokarögzítő "csizmája" valamiért gyanúsnak találtatott, de persze a - hmmm... - meglepően alapos vizsgálódás sem talált semmi problémát.

Valamennyien nagy FC Barcelona rajongók lévén azt kérték a Csodalámpától, hogy hadd láthassanak „élőben” egy Barca meccset a Camp Nou-ban.

Tehát irány Barcelona!

A Csodalámpa dzsinnje szerzett pár ősz hajszálat, mire sikerült mindenkinek jegyet venni a szezonnyitó Barca - Arsenal meccsre. Mint utólag kiderült, 98.000-en voltak a meccsen…

Két órás repülőút után, csodás napsütésben érkeztünk az El Prat repülőtérre, majd hamarosan a szállodába. Mivel még szinte reggel volt, a szobákat nem lehetett elfoglalni, így a barcelonai hangulatba merülés első lépéseként elmetróztunk a város leghíresebb látnivalójához, a Sagrada Família-hoz. Persze ez csak az „építészeti” hangulatra igaz, mert rengeteg gyereken és felnőttön Barcelona trikó volt, pedig a meccs csak vasárnap volt.

Egy véletlen folytán megtudtuk, hogy van a stadion közelében egy Futballárium nevű étterem, Erika és Péter tulajdona, elképesztő mennyiségű futball trófeával, ott ebédeltünk. Erika sokat mesélt a Barcáról, a játékosokról, a sport trófeák eredetéről és nem mellékesen az ebéd is különlegesen finom volt.

Késő délután több órás Barca stadion és -múzeum látogatás volt a program, elképesztő mennyiségű kupát, érmet és más trófeát, emléktárgyat láthattunk a klub múltjából és jelenéből is. Itt az egy helyiségre jutó Barca mezes látogatók száma bőven 50% felett lehetett...
Hogy, hogy nem, előtte és utána is útba esett a Barcelona Fan Shop, elképesztő Barca mez, sapka, sál, kulacs, stb. fajta- és színválasztékkal.

/ 13

Szombaton nagy sikerrel „plázsoltunk” pár órát a város 6,5 km-es strandjának egy kevésbé zsúfolt részén. A gyerekek élvezettel lubickoltak, csodáltuk a vitorlásokat, köveket szedtünk a tökéletes strandidőben.
Az esti program a Sagrada Familia „igazi” meglátogatása volt, vagyis belülről is megnéztük, amit csak lehetett. Monumentális építmény, fantasztikusak belül a fények, hatalmasak a terek. A tervek szerint 2026-ra lesz kész az építkezés, Gaudi terveit és elveit követve – ezekből is ízelítőt kaptunk a múzeumban.

Vasárnapra városnézést terveztünk, a csoport kettéoszlott: az egyik csapat inkább erőt gyűjtött az esti meccsre, a másik fél a Hop On Hop Off busszal utazta be a fél várost.

Este 6-kor találkoztunk a Camp Nou előtt, 7 körül már a helyünket is megtaláltuk – sajnos nem kaptunk egy szektorba jegyet. A meccs 8-kor kezdődött, addig a Club vezérszurkolója, játékosai szórakoztatták a közönséget. Majd bemutatták az „idei” csapatot: az összes sztár, többek között a gyerekek kedvenc játékosa, Messi is integetett a közönségnek.

Azután kezdőrúgás és elkezdődött! Villámgyors játékosok, pontos passzok, szinte kosárlabda-szerű „inga” játék a két kapu között, enyhe Barca mezőnyfölény, majd jött a sokk és felhördült a stadion: az Arsenal szerzett vezetést! Félidő: 0:1. Pedig az összes Csodalámpás gyerek és szülő nagyon szurkolt!
A második félidőben az elsőhöz hasonló játék, kisebb nagyobb helyzetek mindkét oldalon, egy kis hullámzás, majd újabb Arsenal gól, csak ez öngól volt, így lett 1:1. Végül az utolsó percben egy szép Barca gólt is láttunk, sajnos a távolabbi kapunál. Így lett a végeredmény 2:1.

Mindenki kimerült a nagy szurkolásban, de lám, lett is eredménye!

Másnap csodálatos élményekkel gazdagodva repültünk haza Magyarországra.

Ezúton is köszönjük támogatóinknak, a FGSZ Földgázszállító Zrt-nek, a Baán Faipari Kereskedelmi és Szolgáltató Bt-nek, az
ibis Styles Budapest Airport Hotel vezetésének és magántámogatóinknak, hogy segítségükkel életre szóló élményt szerezhettünk Péternek!


Ratimorszky Bea és Bakonyi Tamás
kívánság-koordinátor
Barcelona, 2019.08.05.

Pétertől és Édesanyjától kaptuk az alábbi kedves üzenetet:

From: E*** *** mailto : ****@gmail.com
Sent: Thursday, August 8, 2019 7:46 PM
Subject: Barcelona képek


Szívből köszönjük azt a sok élményt amiben a Barcelonai utazáson részesei lehettünk Petyussal. Fantasztikusan éreztük magunkat és mindig jó szívvel fogunk emlékezni minden percére. Hatalmas nagy élmény volt ott lenni a Camp Nou stadionban és együtt szurkolni a FC Barcelona csapatának.Az meg csak pont az í-re,hogy 2:1-re nyert a csapat.
Köszönjük még Beának és Tamásnak,hogy olyan tartalmasra szervezték meg a programokat és mindig a segítségünkre voltak.

Köszönjük Csodalámpa,hogy teljesült Petyus álma! <3

Hálás köszönettel: Eliz és Petyus


Archive


Log in