Beszámolók

Anna (17 éves, Kazincbarcika)Anna a kórházi kezelések alatt nem csinálhatott semmit, csak feküdnie volt szabad, még fel sem állhatott. Ez az egész napos fekvés igencsak nehézzé, kényelmetlenné és hosszúvá tették a mindennapokat.

Egy laptop sok mindenre jó és hasznos. Segíthet a kórházban töltött időt elviselni, lehet tanulni, játszani, olvasni és filmet nézni a segítségével. Nagy volt az öröm, mikor Anna kívánsága teljesült. A kórházi napok és az itt töltött idő most már könnyebben elviselhető lesz számára és gyorsabban is telik majd.

Anna örömtől ragyogó arca, mindent elárul. Hálásan köszöni a Csodalámpának és támogatóinak ezt a szép ajándék laptopot.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek nagylelkű támogatását, melynek köszönhetően Anna álma is teljesülhetett!


Benedekné Ferencsik Éva
kívánság-koordinátor
Kazincbarcika, 2020. augusztus 3.

MÁTÉ IMRE (11, NYÍREGYHÁZA)

Máté nagyot álmodott, amikor azt kérte, hogy szeretne találkozni kedvenc televíziós sorozatának szereplőjével, Gáspárfalvi Dorkával, és megnézni egy jelenet forgatását, betekinteni a kulisszatitkokba, hiszen ő magát is nagyon érdekli a filmrendezés.

A Mintaapák stábtagjai szívesen vállalták, hogy teljesítik a kérést, hiszen tudják, ez a különleges találkozó egy életre szóló élményt nyújt.

Körbejártuk a megépített díszleteket, láttuk, hogy hogyan történik egy-egy jelenet előkészítése és mennyi időt vesz igénybe a beállás.

/ 5
Mindezt megkoronázta, mikor Dorka és a sorozatbéli apukája Mészáros Béla megérkezett. Máté izgalmas kérdésekkel készült melyre a színészek szívesen válaszoltak és kulisszatitkokat meséltek.

Máté egy neki dedikált Szuperhős-könyvvel és egyéb ajándékokkal térhetett haza erről az eseménydús napról.

Köszönjük szépen Kalamár Fruzsina Line Producer Asszisztensnek, az IKO Műsorgyártó Magyarország Kft. stábjának, és a a színészeknek, hogy segítségükkel Máténak egy fantasztikus élményben lehetett része!
Köszönjük továbbá a Gyöngyös Mézes Manufaktúra támogatását!

A TV2 riportját ide kattintva nézhetik meg.


Beregi Georgina
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.08.01.

Lizetta (11 éves, Balatonboglár)A mosolygós kislányt a SOTE II. számú Gyermekklinikáján kezelik, ott látogattuk meg, hogy átadhassuk neki a várva-várt fényképezőgépet.

Lizetta a barátnőjénél látta ezt a trendi kis masinát, ami nagyon megtetszett neki és azóta vágyott rá. Kívánsága most valóra vált, mely láthatóan örömmel és boldogsággal töltötte el. Izgatottan kezdte tanulmányozni, mi mindent tud az új fényképezőgép, majd azt mondta nekünk, első fotóját a kutyájáról fogja készíteni.


Nagyon köszönjük a LeasePlan Hungária Zrt. vezetőinek és munkatársainak támogatását. Segítségükkel egy újabb beteg gyermek kívánsága válhatott valóra!


Beregi Györgyi és Molnár Andrea
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2020.07.29.

Jared Nolen (5 éves, Budapest)


Jared egy vagány kisfiú, aki mi mást is kívánhatott volna a Csodalámpa Alapítványtól, mint egy beülős elektromos kisautót, amellyel kedvére száguldozhat.

A kisfiú örömében majd kiugrott a bőréből, amikor meglátta a nagy csomagot, mely az ajándékát rejtette. Izgatottan kezdte kicsomagolni, és természetesen az összeszerelésben is segített, hogy minél előbb kipróbálhassa szuper járművét.

Nagyfiúsan, határozottan ült bele, pár percig ismerkedett a „műszerekkel” majd útnak indult. Hamarosan utasa is lett, hiszen Jared kérése az volt, olyan autója legyen, mellyel kishúgát is furikázhatja. És azóta is boldogan száguldoznak…


Köszönjük a Nu Skin Eastern Europe Kft. ismételt támogatását, mely lehetővé tette, hogy Jared álma megvalósuljon.


Beregi Györgyi és Gárdos Erika
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2020.07.29.

Dániel János (15 éves, Budapest)Dani egy komoly nagyfiú, aki odavan a számítógépekért, de nem csak a játékok érdeklik, hanem különféle szerkesztő programokat is használ, melyek közül sok már nem futott a régi gépén. Vágya egy új videokártya volt, mely lehetővé teszi komolyabb játékok és programok használatát.

Nagyon örült az ajándéknak, és annak, hogy pár nap múlva hazamehet a kórházból, és végre kipróbálhatja új videokártyáját.


Köszönjük a KPMG Tanácsadó Kft. támogatását,segítségükkel sikerült örömet szereznünk Daninak! !


Beregi Györgyi és Molnár Andrea
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2020.07.29.

Adél (3 éves, Győr)A barátságos pici lány több hete fekszik a SOTE II. sz. Gyermekklinikáján és bizony ott sokszor lassan telik az idő. Adél ilyenkor előszeretettel néz mesét, egy régóta használt tableten. Kívánsága egy új, és nagyobb méretű tablet volt, mellyel élvezetes a mesenézés és melyen jókat lehet játszani.

A kislány szereti a vidám színeket, ezek jókedvre derítik. Alapítványunktól is „szivárvány színű” tabletet kért , így külön örült a tarka-barka, sokszínű toknak, melyet a tablethez kapott.


Nagyon köszönjük a Baán Faipari Kereskedelmi és Szolgáltató Bt támogatását!


Beregi Györgyi és Molnár Andrea
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2020.07.29.

Máté (10 éves, Kisbér)


Máté 10 éves nagyfiú, aki Kisbéren lakik szüleivel és aranyos kishúgával.

Kívánsága egy laptop volt, amit jól tud használni a tanuláshoz, és játszhat online játékokat barátaival együtt is.

Édesanyján keresztül üzente Máté, hogy "sikeresen telepítették a laptopot, elsőként kedvencét a Minecraft és egy autós játékot, a többi még folyamatban."

Minden jót kívánunk Máté, neked és kedves családodnak is!
Köszönjük a Hesse Trade Kft. támogatását!


Márkus Mónika és Veres Erzsébet
kívánság-koordinátorok
Kisbér, 2020. július 20.

Máté (12 éves, Kaposvár)


Máté betegsége nemrég derült ki, sajnos hosszabb időt kell majd a kórházban töltenie. Az örökmozgó fiúnak nem könnyű lekötnie a figyelmét, nehezen telik az idő a kórteremben. Amikor megtudta, hogy ő is kívánhat valamit a Csodalámpa dzsinnjétől, rögtön tudta, hogy egy laptopot szeretne, amin tud a kedvenc játékaival akár online játszani, vagy filmet nézni.


Máté izgatottan várta, vajon mikor fog teljesülni a kívánsága, sokszor gondolt arra, milyen jó lesz játszani az új laptopon. Szerencsére nem kellett sokat várnia, hamarosan kezébe vehette a gépet.


Máté nevében is köszönjük magántámogatóink segítségét!

Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Pécs, 2020. július 5.

Janka (11 éves, Győr)


Janka vágya egy olyan élmény volt, mellyel kikapcsolódhat, feltöltődhet, és amely számára egyben egy új, kreatív hobbi kezdetét is jelenti.

A győri Élményműhely és Művészeti Stúdió szeretettel fogadta kis tanítványát, és Janka lelkesen vetette bele magát a festészet rejtelmeibe. Egy angyalkás kép megfestése mellett döntött. Odafigyelve, komolyan, precízen készítette el alkotását, majd a kész művet megcsodálva kijelentette, hogy élete első „igazi” festményét annak a kórházi osztálynak ajándékozza, ahol őt kezelik. Ez meghatóan szép gondolat egy 11 éves gyerektől!

Janka persze még sok szép képet készíthet, hiszen az élményfestés lehetősége mellett az ajándék része volt egy komoly festőfelszerelés állvánnyal, vásznakkal, többféle ecsettel, festékekkel.

Janka, jó egészséget, és élvezetes festegetést kívánunk!


Hálásan köszönjük a támogatást a LeasePlan Hungária Zrt. vezetőinek és munkatársainak, valamint az Élményműhely és Művészeti Stúdió-nak. Segítségükkel nagy örömet okozhattunk egy kedves kislánynak!


Beregi Györgyi és Gárdos Erika
kívánság-koordinátorok
Győr, 2020.08.03.

Gergő (5 éves, Somlóvásárhely)Gergő csecsemő korától elkezdett betegeskedni, sajnos sokszor kellett kórházban tartózkodnia.

A problémája miatt mozgásában korlátozott, emiatt egy olyan meglepetéssel készültünk, ami biztos, hogy örömforrás számára. Ahogy birtokba vette ezt a szuper fejlesztőhintát mosolygott és láttuk, rajta hogy jól érzi magát, hogy örömet okoz neki!

Köszönjük a segítséget Gergő szuper ajándékához.


Köszönjük a tematikus városi sétákat szervező Imagine Budapest Csodabogár felajánlását,

hiszen összefogásukkal tehettünk Gergő kedvére.

https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Esemenyek/187


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Somlóvásárhely, 2020.07.10.

Dávid Róbert (12 éves, Mád)


Dávid Róbert, nagyon szereti az állatokat, betegsége súlyosbodása előtt lovagolni járt. Szívesen játszik a szabadban kutyájával, Fortunával. Szeret olvasni, legózni, számítógépen játszani.

Nagyon szorgalmasan tanul, kedvenc tantárgya a környezetismeret. Van egy játék a számítógépen, amit nagyon kedvel. A Planet Zoo, de sajnos az otthoni gépe nem indítja el. Ezért Dávid komoly kéréssel fordult alapítványhoz. Nagyon szeretne egy olyan laptopot kapni, amin ez a játék működik.

Szívesen teljesítettük ezt a kívánságot, Dávid pedig nagy örömmel és lelkesen vetette bele magát az új gép beüzemelésébe. Így lett Dávid egy komoly laptop tulajdonosa, amin játszani és tanulni is lehet egyaránt.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek nagylelkű támogatását, melynek köszönhetően Dávid álma is teljesülhetett!


Veres Erzsébet és Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Mád, 2020. június 3.

Zsombor Bálint (3, Szentendre)


A kisfiú még kórházban volt, amikor kertjükben felépült az áhított kis faházikó. Így pár nappal később, amikor hazaérkezett, hatalmas meglepetés várt rá.
Zsombi öröme határtalan volt: kívül-belül többször körbejárta a házikót, kíváncsian kukucskált ki az ablakon. Nagyon tetszett neki a Kuckófalva által kifejezetten számára készített kisautós ablak.
Azt kérte szüleitől, fessék zöldre a faházat, a tetejét pedig pirosra, hogy igazi mesebeli kisháza legyen.

Köszönjük az American International School of Budapest szüleinek és a Kuckófalva cég támogatását, akiknek segítségégével valóra válhatott Zsombi álma.


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Szentendre, 2020.06.24.

Virág Zoé (17, Egercsehi)

Zoé kívánsága rendhagyó volt. Lassan két éve már, hogy eldöntötte mit szeretne kérni az alapítványtól, viszont kikötötte, hogy csak a kezelések után teljesítjük neki. Így is történt volna, ha nem jön közben ez év tavaszán a karantén, így még tolódott a várva várt fotózás, ami a kívánsága volt.
A nagylány művészeti iskolába jár, ahol ő is gyakran veszi kezében a fényképezőgépet, azonban leginkább barátait fényképezi, ő (eddig) még nem tapasztalta meg, milyen a gép másik oldalán állni. Ezért volt ez a kérése, hogy egy fényképsorozatot szeretne készíttetni magáról. Az első sorozat előtt volt ugyan egy kis idegenkedés az ajánlott stílus iránt, azonban hamar belátta, hogy a felépített „romantikus környezet” egyáltalán nem áll tőle olyan távol, mint ahogy gondolta magáról. A következő sorozatokban már kifejezetten jól érezte magát, és a végén megmutathatta ország-világnak a vagány csajos énjét is.
A közel kétórás modell munka, jó tapasztalatot nyújtott Zoénak avval kapcsolatban, hogy a jövőben hogyan instruálja a saját modelljeit. És azért ne felejtsük el azt sem, hogy egy nagyon kellemes délelőttöt tölthettünk el vele együtt.

Kedves Zoé, reméljük jól érezted magad a fotózás alatt, és jó emlékeket vittél magaddal erről a júliusi délelőttről.

/ 5Köszönjük Gabi Grossmann fotósnak, és Harkó Izabella sminkesnek, hogy munkájukkal hozzájárultak, hogy valóra váljon Zoé álma.


Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.07.14.

És néhány sor Zoétól

Mindig is érdekelt, hogy vajon milyen lehet egy igazi fotózás. Korábban még sosem vettem részt ilyesmiben, ezért nagyon örülök, hogy lehetőséget kaphattam egy ilyen különleges élmény beteljesüléséhez. Nagyon szép sminket és ruhákat kaptam. Amikor megláttam a fotókat, alig akartam elhinni, hogy én vagyok a képeken. Én magam is nagyon szeretek fotózni, így az még egy plusz élményt adott, hogy sikerült néhány tippet és trükköt is ellesnem, amiket később tudok hasznosítani majd. Egy életre szóló élménnyel lettem gazdagabb, nagyon szépen köszönöm mindenkinek, hogy segítettek megmutatni nekem, hogy igenis készülhetnek rólam csodálatos fotók!

Külön még egyszer szeretném megköszönni a Csodalámpának, hogy teljesítették a kívánságomat! Remélem még sokáig fognak mosolyt csalni a beteg gyerekek arcára! ☺

Üdvözlettel: Simon Virág Zoé

RÓBERT (16, SZOLNOK)

Robi kívánsága egy PlayStation volt, mellyel sokkal élvezetesebben játszhat kedvenc játékaival, mint telefonján. Nagyon várta az ajándékot, hiszen régóta vágyott erre a játékkonzolra. Az időzítés sem lehetett volna jobb, a nagyfiú álma néhány nappal 16. születésnapja előtt teljesült.
Izgatottan bontotta ki Robi a csomagot: örömteli arca, csillogó tekintete igazi boldogságról árulkodott, valamint arról, hogy alig várja, végre beüzemelhesse a készüléket, és belemerüljön a játék örömébe.

Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. ismételt támogatását!

Segítségükkel Robi álma is valóra válhatott.Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Szolnok, 2020.07.08.


MIKLÓS (16, NAGYSZOKOLY)

Amikor a nagyfiú tudomást szerzett arról, hogy kívánhat valamit a Csodalámpától, felcsillant a szeme, és rögtön tudta, mit fog kérni. Kívánsága egy mobiltelefon volt, hogy a kórházi kezelések, majd az otthoni lábadozás ideje alatt is tudja tartani a kapcsolatot családjával, barátaival.
Miklós nagyon örült, amikor átadtuk neki az ajándékot, azt mondta, már régóta vágyott egy ilyen szép telefonra.

Köszönjük a PannErgy Nyrt. ismételt támogatását, mely segítségével valóra válhatott Miklós kívánsága!


Lengyel Dóra
kívánság-koordinátor
Pécs, 2020. 06.19.

Zselyke Dóra (3 éves, Tura)Zselyke az elmúlt időszakban hosszú heteket töltött kórházban, nagyon hiányzott neki a friss levegő, a mozgás. Imád hintázni, csúszdázni, de betegsége miatt mostanában sajnos nem mehet játszótérre gyerekek közé.

A kislány nagy álma valósult meg, amikor birtokba vehette a kertjükben felállított játszóteret. Boldogságtól sugárzó arccal próbálta ki saját hintáját, csúszdáját, mászókáját.

Anyukájától pedig az alábbi e-mail-t kaptuk:

„Szeretnénk megköszönni az Alapítványnak, hogy megadatott kislányomnak a játszótér lehetősége saját környezetben.

Hálásan köszönjük! Nagyon nagy örömet tudtak szerezni neki!”

Zselyke, kívánjuk, hogy használd egészséggel és örömmel saját játszóteredet!


Köszönjük a Deutsche Wirtschaftsclub Ungarn támogatását, mely segítségével valóra válhatott egy kedves kislány álma!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Tura, 2020.07.15.

Valentina Anna (5 éves, Budapest)Valentinát a kora délutáni kezelést követően leptük meg otthonában. A betegségéből adódóan a pici kislány igen nehezen mozog, így nagy segítség lesz neki a babakocsi, amire azért vágyott, hogy anyukájával együtt kicsit hosszabb sétákat is tudjanak tenni.

Valentina nagyon szeret kint lenni a szabadban, nézelődni az utcán, figyelni a körülötte zajló világot. Az új kocsiban üldögélve mindezt kényelmesen megteheti majd.

Kívánjuk, hogy ajándékunkat használja örömmel!


Köszönjük a S&T Consulting Hungary Kft. támogatását, mely segítségével teljesíthettük Valentina kívánságát!


Sulija Anikó és Piacsek István
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2020.07.13.

Tamás (6 éves, Tiszasüly)


Tomika egy aktív kisfiú, aki imád biciklizni és trambulinozni. Kívánsága egy olyan trambulin volt, melyet közösen használhatnak kisöccsével együtt.

Nagy volt az öröm, amikor megérkezett házukhoz a Csodalámpa Alapítvány ajándéka. Nem kellett sokat várni, már állt is az udvaron a szép zöld trambulin, melyet büszkén és boldogságtól ragyogó arccal vett birtokba Tomika. És megkezdődött a véget nem érő, önfeledt ugrándozás!


Köszönjük a Nu Skin Eastern Europe Kft. támogatását!

Segítségükkel egy újabb beteg kisgyermek álmát válthattuk valóra.Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Tiszasüly, 2020.07.20.

Kevin Balázs (14 éves, Balatonfüred)Kevinnel a Tűzoltó utcai Klinikán találkoztam, ahol örömmel vette át várva-várt ajándékát. A nagyfiút az informatika érdekli leginkább, de emellett szeret zenét hallgatni és számítógépes játékokat játszani is.

A Csodalámpától kapott szép, új laptoppal mindezt megteheti, így biztos vagyok benne, hogy élvezettel fogja használni.


Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház támogatását, melynek segítségével valóra válhatott Kevin kívánsága!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.07.08.

Botond Ervin (15 éves, Budapest)Botond sokat gondolkozott, mit is kérhetne a Csodalámpa Alapítványtól.

Több kívánság is felmerült benne, végül egy okostelefon mellett döntött, mivel úgy gondolta, ennek veszi legnagyobb hasznát a kórházi kezelések és az otthoni lábadozás ideje alatti elszigeteltség során. Szuper lesz ezen keresztül tartani a kapcsolatot a barátokkal, családtagokkal!

A nagyfiúval a Tűzoltó utcai Klinikán találkoztam, ahol vidáman, örömtől sugárzó arccal vette át ajándékát.


Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház támogatását, melynek segítségével teljesülhetett Botond kívánsága!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.07.13.

Archive


Log in