Beszámolók

László Mateusz (6 éves, Selyeb)


Matteo egy kedves első osztályos kisfiú. Nagyon szeret a testvérével együtt játszani. Leginkább az autós játékokat szeretik, mert az igazán „nagyfiús” játék. Sokat legózik és társasjátékozik együtt a két fiú.

Mikor Matteo-t megkérdeztem mi szeretne kívánni a Csodalámpától, hosszas gondolkodás után egy Xbox játékra esett a választása két kontrollerrel, hogy a testvérével együtt autóversenyezhessen.

Édesapjával kontrollvizsgálatra érkeztek a kórházba. Mikor meglátott a nagy dobozzal, igencsak meglepődött. Nagyon megörült az ajándéknak. Elmondta, alig várja, hogy már otthon legyen és a testvérével kipróbálja az új játékokat.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Starnetwork szervezésében decemberben adománygyűjtő influenszerek tagjainak, hogy közreműködésükkel teljesülhetett Laci álma!


Benedekné Ferencsik Éva
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2021. január 27.

Bianka Noémi (10 éves, Budapest)Bianka imádja az autókat, és már régóta vágyott egy elektromos kisautóra, amelybe beleülhet, vezetheti, „száguldozhat” vele. Álma végül egy szép decemberi napon teljesült. A kislány majd kiugrott a bőréből, úgy örült, amikor megpillantotta a szép piros kisautót.

Videofelvétel tanúsítja, hogy igazi meglepetés, határtalan öröm volt számára a Csodalámpa Alapítvány ajándéka:
Köszönjük a Kia Motors Hungary Kft. támogatását!
Segítségükkel válhatott valóra Bianka álma.


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. december 05.

Zsófia (17 éves, Halásztelek)


Zsófinak régi vágya vált valóra, amikor megkapta a Csodalámpa Alapítvány ajándékát. A nagylány kívánsága egy iPhone volt, melyet a kórházban vett át.

Örömtől csillogó szemmel, boldogan nézegette, milyen csodaszép készüléken keresztül tarthatja mostantól a kapcsolatot a külvilággal.


Köszönjük a Schneider Electric ismételt támogatását,
mellyel nagy örömet szerezhettünk egy kedves nagylánynak!

Mina Katalin
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.01.25.

Mátyás Milán (12 éves, Tisztaberek)Matyi a család szeme fénye, szülei próbálnak minél többet megtenni érte.

Péntekenként autó áll meg a házuk előtt, és a nagyfiút fejlesztésre viszik a városba. Szeret ott lenni, látszik, hogy jól érzi ott magát. A zene szintén jó hatással van rá, megnyugtatja és jobb kedve lesz tőle. Szülei tudják ezt, és régóta szerettek volna örömet okozni számára egy olyan tévével, amin a YouTube is fogható és rengeteg zenét lehet nézni és hallgatni.

Ezért az Alapítvány igyekezett Matyi segítségére lenni, egy SMART TV-vel. Még ha egy kicsivel is, de színesebb legyen számára a világ.


Köszönjük az Egység Közösség ismételt támogatását, segítségükkel Matyi kívánsága is teljesülhetett!


Major Kriszti
kívánság-koordinátor
Tisztaberek, 2021. január 28.

Martin (12 éves, Jászalsószentgyörgy)


Martin nagyon kitartó elszánt ifjú ember. 10 éves volt, mikor megálmodta a kívánságát és elküldte a Csodalámpához.

Imádja az autókat, kedvenc márkája a Ferrari. Nagy álma a Ferrari Gyárlátogatás volt. Neki se, mint a többi kívánságtevő gyereknek, akik külföldre szerettek volna utazni, a Covid miatt nem tudtuk teljesíteni a kívánságát. Martin kitartását és elszántságát mi sem bizonyítja jobban, hogy most két év elteltével se lehet Őt az autók, és a száguldás élményétől eltántorítani.

Mivel külföldre utazni még most se lehetséges, helyette lett a kívánsága egy Playseat Forza Motorsport szimulátor versenyülés, hogy így egyenesen a versenypályán érezhesse magát. Ez a kitartás és elszántság a kísérője Martinnak a gyógyulásban is, hiszen lelkesedése és lendülete már a transzplantációt is elfeledtette vele.

Ahogy megérkezett az ajándéka izgatottsága és boldogsága elárulja alig várta már ezt a pillanatot, hogy kipróbálhassa az ülést, ami olyan stabil, és hiteles érzést nyújt számára, mintha valódi versenyautót vezetne.

Azt hiszem Martin most nagyon boldog, ez a Playseat Forza Motorsport szimulátor versenyülése csak fokozta benne a Ferrari életérzést.


Köszönjük a Firstmed-FMC Kft. ismételt támogatását, segítségükkel megvalósíthattuk Martin kívánságát!


Major Kriszti
kívánság-koordinátor
Jászalsószentgyörgy, 2021. február 04.

Flóra (17 éves, Gyöngyöshalász)A nagylány sajnos sok időt tölt a Tűzoltó utcai Klinikán, így kívánsága egy Xbox volt, amely segítségével minden bizonnyal gyorsabban telnek majd a kezelések közötti időszakok.

Az ajándék átvétele után Flóra ezt a kedves üzenetet küldte nekünk:

„Kedves Csodalámpa Alapítvány! Ma megkaptam a kért kívánságomat. Szeretném annak megköszönni, aki teljesítette a kérésemet. Hálásan köszönöm. Mivel 17 éves nagylány vagyok nem szeretnék magamról mostani képet megosztani. Viszont küldök egy betegségem előtti képet. "Ilyen voltam, és ilyen leszek" Köszönettel Flóra.”

Kedves Flóra, kívánjuk, hogy mihamarabb így legyen!


Köszönjük a Fércművek ismételt támogatását!


Mina Katalin
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.01.20.

Brigitta Kiara (6 éves, Budapest)A kislány okostévét kért alapítványunktól, amelyen érdekes műsorokat és kedvenc meséit nézheti. Jelenleg Brigi naponta jár be kezelésre a kórházba, de délutánonként hazatérve várja őt szép, új TV-je.

Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen benne!


Köszönjük a Kia Motors Hungary Kft. ismételt támogatását, segítségükkel teljesíthettük egy újabb beteg gyermek kívánságát!


Mina Katalin
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.12 03.

BELIÁN (13 ÉVES, MÓR)


Nem ad semmi nagyobb erőt ahhoz, hogy bármi áron folytasd azt, amiben hiszel mint, amikor egy gyermek csillogó szemmel, izgatottan, örömtől potyogó könnyével köszöni meg az ajándékot, amit a Csodalámpától kapott.
Így volt ez a 13 éves Beliánnál, aki fantasztikusan boldog volt, hogy a régi, rendetlenkedő telefonja helyett kaphatott egy vadonatújat. Belián a mellett, hogy végtelenül udvarias és jól nevelt fiatal, nagyon jó tanuló, okos fiú is, akit a sok tudományos tárgy mellett a fotózás is érdekel, így új telefonjával nagyon sok természetképet tervez készíteni.
Reméljük megosztja majd velünk is! 😊

Köszönjük a Fércművek ismételt támogatását!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Mór, 2021.02.02.

MÁTYÁS (11 ÉVES, KELEBIA)

upload:Beszamolok/4421_Matyas_01.jpg

A kisfiú a déli határ menti községben él szüleivel és két nagyobb testvérével. Itt látogattam meg a családot, hogy átadhassam a Csodalámpa Alapítvány ajándékát. Matyi elmondta, már régóta szeretett volna egy külön laptopot, ami csak az övé, és nem nővére laptopját kell kölcsönkérnie. Örömmel vette át a várva várt gépet, mely most különösen nagy segítségére lesz a tanulásban.

Köszönjük a Batschka Stiftung ismételt támogatását,
segítségükkel teljesülhetett Matyi kívánsága!upload:Beszamolok/Lurdy.png


Dr. Kapás Ferenc
kívánság-koordinátor
Kelebia, 2020.10.29.

MÁTÉ (17 ÉVES, BIATORBÁGY)


Máté 17 évesen életveszélyes égési sérülést szenvedett. A hosszú, fájdalmas kórházi kezelés során az orvosok, nővérek és segítők munkájára nagy hálával gondol. A kórházi pszichológus emlitette neki a Csodalámpa Alapítvány kívánság lehetőségét. Amikor hazatérhetett, hosszas, örömteli gondolkodás után (ami sokat segített a felépülésben) egy mountain bike lett a nyerő.
Máté nagyon boldog a kerékpárjával, további nagy tervei vannak vele. Végtelenül hálás az adományozónak, köszöni nagylelkűségét.

Mielőbbi teljes felgyógyulást kívánunk Máténak!

Köszönjük a Sky Marketing Kft. támogatását, segítségükkel válthattuk valóra a nagyfiú álmát.Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Biatorbágy, 2021. január 30.

Sándor Tamás (10 éves, Tatabánya)Ismét teljesült egy kívánság, mely bevitte a VILÁGOT egy kisfiú szobájába! Tomi szinte kiugrott a bőréből, ahogy kicsomagolás közben lassan láthatóvá vált számára a CSODA.

Azonnal birtokba akarta venni az új laptopot, és csak záporoztak a használatával kapcsolatos kérdések. Mosolya, boldog tekintete bizonyság arra, hogy egy teljesült kívánságnál aligha van jobb dolog abban az időszakban, míg a család műtétre várakozik


Köszönjük az Engie Magyarország Kft. támogatását, segítségükkel valósíthattuk meg Tomi vágyát.


Nagy Olga
kívánság-koordinátor
Tatabánya, 2020.12.19.

Noel (11 éves, Örményes)Noel és Levente testvérek. Örményesen, egy kis faluban élnek édesanyjukkal, aki nagy szeretettel neveli őket.

Az ajándékok átadásának időpontját édesanyjukkal titokban beszéltük meg, a fiúk nem tudtak az érkezésünkről. Nagyon meglepődtek, amikor a nagy dobozokkal beállítottunk hozzájuk. Mindketten nagyon izgatottak lettek, amikor megtudták, hogy azokat az ajándékokat hoztuk el nekik, amiket nem is olyan régen a Csodalámpa dzsinnjétől kértek. Nagy volt az öröm, miután a dobozból előkerültek az ajándékok. Noel egy laptopot, Levente pedig egy XBOX ONE játékkonzolt kapott különböző játékokkal. Míg a laptopot beüzemeltük, még egy kis társasjátékra is jutott időnk.

Kedves Noel és Levente! Kívánom Nektek, hogy használjátok egészséggel a laptopot és játékkonzolt, és remélem, hogy mindig ilyen jókedvűek és vidámak maradtok!
Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Starnetwork szervezésében decemberben adománygyűjtő influenszerek tagjainak, hogy közreműködésükkel teljesülhetett Noel és Levente álma.


Palásti Ildikó
kívánság-koordinátor
Örményes, 2020. december 28.

Levente (7 éves, Örményes)


Noel és Levente testvérek. Örményesen, egy kis faluban élnek édesanyjukkal, aki nagy szeretettel neveli őket.

Az ajándékok átadásának időpontját édesanyjukkal titokban beszéltük meg, a fiúk nem tudtak az érkezésünkről. Nagyon meglepődtek, amikor a nagy dobozokkal beállítottunk hozzájuk. Mindketten nagyon izgatottak lettek, amikor megtudták, hogy azokat az ajándékokat hoztuk el nekik, amiket nem is olyan régen a Csodalámpa dzsinnjétől kértek. Nagy volt az öröm, miután a dobozból előkerültek az ajándékok. Noel egy laptopot, Levente pedig egy XBOX ONE játékkonzolt kapott különböző játékokkal. Míg a laptopot beüzemeltük, még egy kis társasjátékra is jutott időnk.

Kedves Noel és Levente! Kívánom Nektek, hogy használjátok egészséggel a laptopot és játékkonzolt, és remélem, hogy mindig ilyen jókedvűek és vidámak maradtok!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Starnetwork szervezésében decemberben adománygyűjtő influenszerek tagjainak, hogy közreműködésükkel teljesülhetett Noel és Levente álma.


Palásti Ildikó
kívánság-koordinátor
Örményes, 2020. december 28.

Brien Jefet (4 éves, Berhida)Brien már régóta szeretett volna egy PS4 konzolt, hogy kórházi tartózkodása alatt is minél többet játszhasson kedvenc játékával, a Pókemberrel. Így könnyebben és gyorsabban telik a kezelések közötti időszak, a kisfiú átadhatja magát a játék örömének.


Köszönjük a GeraKova Kft. támogatását, segítségükkel teljesülhetett Brien vágya.


Mina Katalin
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.01.11.

LÓRÁNT (8 ÉVES, ZALAEGERSZEG)

Lóránt vágya egy tablet volt, amelyet a kórházba is kényelmesen magával vihet, hogy játszhasson, filmet nézhessen rajta, hiszen így gyorsabban és kellemesebben telik az idő. Ajándéka a legjobbkor érkezett: a kisfiú éppen a műtétje után vehette át szép, új tabletjét, mely minden bizonnyal megkönnyíti számára a lábadozás időszakát.Köszönjük a BNP Paribas Magyarország és a BNP Paribas Cardif Biztosító Zrt. ismételt támogatását, segítségükkel nagy örömet szerezhettünk Lórántnak.


Lengyel Dóra
kívánság-koordinátor
Pécs, 2021. január 11.

MARCI (9 ÉVES, BUDAPEST)A kisfiú vágya egy Nintendo Switch volt, amellyel otthon, és kórházi tartózkodása alatt is játszhatja kedvenc Minecraft és Super Mario játékait.

Marci kívánsága ma teljesült, ráadásul sikerült igazi meglepetést szereznünk neki. A kisfiú szavaival élve:
"Egy tök átlagos napra készültem ma a kórházban, amikor kezelésre jöttem. Hirtelen ott termett a Nintendom, ezen nagyon meglepődtem és nagyon-nagy örömet okozott nekem! Mikulás óta vártam rá!"


Köszönjük a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. és a Szerencsejáték Zrt. ismételt támogatását!


Mina Katalin
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.01.18.

BENCE (15 ÉVES, KISGYŐR)

Bencét már régen ismerjük a kórházi körökben, sajnos sokszor volt már vendége osztályunknak és a sebészeti osztálynak is.
Sajnos gyulladásos betegsége miatt nehézkesen éli a kamasz fiúk amúgy sem egyszerű életét.
2 évvel ezelőtt meséltem neki először a Csodalámpa Alapítványról, már akkor is nagyon örült, de mindig halogatta kívánságát. A tavalyi évben talált magának egy hobbit, úgy látszik nagy szerelem lett, mivel kívánsága is ehhez volt köthető. Ez nem más, mint a horgászat.

Kívánsága egy horgász sátor és egy horgász ágy volt. Karácsonyi ünnepek előtt megérkezett ajándéka, viszont csak az újévben tudtam átadni neki. Úgy tudta kontroll vizsgálata lesz, de amikor szembesítettem a hatalmas kartondobozokkal, amikben kívánsága volt, nagyon meglepődött és hatalmas boldogság járta át a vizsgáló szobát. Csak úgy tologatta, bontotta, kicsomagolta, alig bírta el, de csak ő vitte le az autóhoz. Annyira boldog volt, talán életemben nem láttam rajta ilyen boldogságot, ennyi érzelmet.

/ 2
Mivel a kórházunkban nem lehet képet csinálni a gyermekekről, ezért otthon készítettek képet, ami szerintem tükrözi a fent leírtakat. Nagyon szépen köszöni a támogatónak, hogy teljesítette kívánságát és boldog újévet kíván mindenkinek!

A meglepetés ezzel még nem ért véget, mert meghívás érkezett egynapos pecázásra, így még a jó idő beálltával óriási nagy horgászélmény vár Bencére.

Köszönjük a CARPSTORE.hu BOJLIS OUTLET támogatását.
Segítségükkel tudtunk óriási örömet okozni Bencének!

Köszönjük Bekő Dénesnek, a felkínált vendéglátást,
hogy biztosítja Bencének a horgász élmény lehetőségét!

Máté-Nagy Edina
Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2021. január 05.

DOMINIK (16 ÉVES, MAGYARSZERDAHELY)


Dominik egy barátságos, kedves, jóképű nagyfiú, aki nagyon kemény időszakon van túl, de úgy tűnik, sikerült neki leküzdeni a nehézségeket.
Mivel már egy ideje elkezdte a testépítést, kívánsága egy fitneszgép volt, hogy még izmosabb és erősebb lehessen. Nagyon komolyan veszi az edzéseket, minden nap felkelés után szinte azonnal el is kezdi emelgetni a súlyokat, hogy minél előbb feszüljön a testén a karácsonyra kapott pólója.
Hajrá Bajnok! Drukkolunk Neked!


Köszönjük Szirmák Botond úrnak, jótékony nagykövetünknek és sportolónknak, hogy az ő és magánadományozóink segítségével teljesülhetett Dominik álma.


Veress Ágota
kívánság-koordinátor
Magyarszerdahely, 2021. január 13.

CINTIA (15 ÉVES, ÜLLŐ)


Karácsony után mentem Cintiáékhoz, hogy a várva-várt kívánságát odaadhassam neki.
Megkértem anyukáját, hogy ha lehet, ne szóljon neki előre, hátha meg tudjuk lepni. Kíváncsi voltam arra is, hogy ilyen szépen csengő név milyen arcot takar. Nem csalódtam. Nagyon kedves mosolyú, szép arcú lány fogadott otthonukban, aki nem igazán volt meglepődve- már nem kislány, így érthető-, de annál nagyobb örömmel és mosollyal fogadta a csodalámpa varázsát. Még sosem volt saját okostelefonja, így óriási volt az öröm, amikor kézbe foghatta vadonatúj
iPhone SE telefonját.
A beállítások elvégzése után, a kapott fülhallgatóval ő előtte is kinyílt a kamaszok világa és kedvére netezhet, hallgathat zenét, játszhat, ami éppen tetszik neki.


Köszönjük a CHARITIES AID FOUNDATION OF AMERICA támogatását !

upload:Beszamolok/caf_logo.jpg

Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. december 31.


ALBA (4 ÉVES, BUDAPEST)


A kislány vágya egy játékkonyha volt, melyben finom ennivalókat készíthet babáinak, süthet, főzhet, mint anyukája az igazi konyhában. Nagy volt az öröm, amikor megérkezett otthonába a Csodalámpa Alapítvány ajándéka és Alba birtokba vehette az áhított babakonyhát.
Tudtuk azonban, hogy hamarosan újabb kezelés vár Albára és ide nem viheti be az új konyháját. Szerettük volna kórházi tartózkodását megkönnyíteni, kicsit feledtetni vele a kezelések kellemetlenségeit, így megleptük őt kedvenc társasjátékával is. Bobó és Babóca most már elkísérhetik Albát a kórházba, segíthetnek neki egy cseppet vidámabbá tenni az ott töltött időt.


Köszönjük magántámogatóinknak, hogy segítségükkel egy újabb kedves kislány álmát válthattuk valóra.


Solti Ferencné és Gárdos Erika
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2020. 12. 23.

Archive


Log in