Beszámolók

TÍMEA (16 éves, ISASZEG)Timi kívánsága a Csodalámpától egy smart TV volt, hogy a szobájában nézhesse ezentúl a kedvenc filmjeit, hogy zenét hallgathasson és internetezhessen a készüléken. Persze a testvéreinek is megengedi majd, hogy a szobájában tévézzenek.


Köszönjük a Rossmann Magyarország Kft. támogatását, mellyel valóra válthattuk Timi kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.03.27.

MIHÁLY (10 éves, PILISCSABA)


Misi érdeklődése szerteágazó, a sütés-főzés az egyik hobbija. Elárulta, hogy a zserbó a specialitása. A másik hobbija a cross motorozás, már a saját motorjával jár a pályákra. Persze - mint a hasonló korú gyerekek - a digitális eszközök világban is nagyon járatos.

A Csodalámpától egy VR szemüveg volt a kívánsága, mivel több hétig kórházban kell lennie és ez a játék feledtetheti vele, hogy nem léphet ki a kórházi szobájából.

Misi, amint átvette Ritától, a Groupama Biztosító Zrt. munkatársától a kívánságát, rögtön kibontotta és üzembe helyezte. Nagyon örült, hogy a VR szemüveghez sok játék is jár, amelyeket ő is szeret, többek között STAR WARS és Jurassik Park játék is.


Köszönjük a Groupama Biztosító ZRt. újbóli támogatását, mellyel teljesíthettük Misi kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.04.04.

FANNI (4 éves, SZENTGÁLOSKÉR)


Fanni szívesen segít szüleinek a kerti munkákban, ezért is vágyott egy elektromos kistraktorra, mégpedig olyanra, amelyhez utánfutó is csatlakozik. A Csodalámpa Alapítvány sietve teljesítette a kislány kívánságát, hogy még a tavaszi munkálatok előtt megérkezzen az áhított kistraktor.

A mai napon útra keltünk a Groupama Biztosító képviselőivel Szentgáloskérre, az autó hátsó ülésen egy óriási dobozzal. Fanni kicsit szégyenlősen jelent meg, mert pont a délutáni alvása után érkeztünk. Néhány perc alatt viszont feloldódott, és már ő is aktívan segített kibontani a hatalmas dobozt.

Édesapja pár perc alatt össze is rakta a kis traktort, amit Fanni azonnal birtokba vett. Beindításkor - mindenki meglepetésére - olyan hangot adott ki, mintha igazi traktor lenne (csak kicsit halkabban)

Az utánfutó is rögtön a helyére került, és Fanni már boldogan fuvarozta a homokot a homokozóból a garázs előtti betonra..., szinte meg is feledkezve a felnőttekről, akik még egy ideig beszélgettek, majd kicsit később Fanni a görkorcsolya tudásából is nyújtott nekünk ízelítőt.

Mindannyian kívánjuk kedves Fanni, hogy leld sok örömöd az új játékodban!
Köszönjük a Groupama Biztosító ZRt. ismételt támogatását,
segítségükkel egy újabb beteg gyermek arcára varázsolhattunk nagy mosolyt!


Varga Ákos
kívánság-koordinátor
Szentgáloskér, 2023.03.28.

EMÍLIA (3 éves, BALLÓSZÖG)


Emília betegsége miatt nem mehet egy ideig közösségbe, ezért a Csodalámpától egy saját játszótér volt a kívánsága, amelyen az ikertestvérével reggeltől estig kint csúszdázhatnak, hintázhatnak, mászókázhatnak.

A lányok hamar birtokba vették új kis birodalmukat és jókedvűen, sokat nevetve próbáltak ki mindent a fa játszóterükön.
Köszönjük a Magyar Export-Import Bank Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Emília kívánságát!


Zsombori Erzsébet
kívánság-koordinátor
Ballószög, 2023.04.03.

BENCE JÁNOS (16 éves, ŐRBOTTYÁN)Bence ácsnak tanul és a jövőben is ezzel szeretne foglalkozni. Szabadidejében szeret focizni és zenélni.

A Csodalámpától egy DJ keverőpult volt a kívánsága, mellyen az ikertestvérével közösen RIDDIM stílusú zenéket keverhetnek.
A közeljövőben még csak házibulikon szeretnének fellépni, de ha sikerük lesz, akár nagyobb célok felé is törnek ebben a műfajban.

Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását,
amelyet Bence kívánságának teljesítéséhez nyújtottak!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.03.24.

MIRELLA (5 éves, KARCSA)A szlovák határ menti faluban szeretetben nevelkedik szülei és testvérei körében az 5 éves Mirella. Sajnos, ikertestvérével együtt olyan betegségben szenvednek, amely megnehezíti számukra a járást.

Ezért is gondoltak arra, hogy a Csodalámpa Alapítványtól egy-egy olyan elektromos kisautót kérnek, amibe beleülhetnek, és kedvükre „száguldozhatnak”. Mirella kedvenc színe a piros, így természetesen Audi-ja is ebben a színben érkezett hozzá.

A lányok nagyon boldogok, hogy teljesült kívánságuk. Fülig érő szájjal „feszítenek” az autóikban.


Köszönjük a támogatást a Cisco Systems Magyarország Kft.-nek, segítségükkel válthattuk valóra Mirella kívánságát!


Nagy Róbert Imre
kívánság-koordinátor
Karcsa, 2023. 03.31.

MELODI (5 éves, KARCSA)A szlovák határ menti faluban szeretetben nevelkedik szülei és testvérei körében az 5 éves Melodi. Sajnos, ikertestvérével együtt olyan betegségben szenvednek, amely megnehezíti számukra a járást.

Ezért is gondoltak arra, hogy a Csodalámpa Alapítványtól egy-egy olyan elektromos kisautót kérnek, amibe beleülhetnek, és kedvükre „száguldozhatnak”. Melodi választása egy csillogó kék színű BMW modellre esett.

A lányok nagyon boldogok, hogy teljesült kívánságuk. Fülig érő szájjal „feszítenek” az autóikban.


Köszönjük a Budapest Marriott Hotel támogatását, segítségükkel válthattuk valóra Melodi kívánságát!


Nagy Róbert Imre
kívánság-koordinátor
Karcsa, 2023. 03.31.

VANESSZA (16 éves, DEBRECEN)


Vanessza személyében egy kedves, életvidám, mosolygós lányt ismerhettem meg, aki a Csodalámpa Alapítványtól egy laptopot kért, ami segítségére lesz a tanulásban.

Egy szombat délutáni napon került sor az ajándék átadására. Vanessza hálásan köszöni, hogy egyik hétről a másikra teljesült a kívánsága. Leld örömöd a laptopodban, kedves Vanessza!


Köszönjük a Budapest Marriott Hotel támogatását,
amelynek köszönhetően ilyen gyorsan teljesíthettük a nagylány kívánságát!Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023.03.11.

SEHEREZÁDÉ AMANDA (3 éves, BUDAPEST)


Sehi mostanában nagyon szeret játékból sütni-főzni, ezért a Csodalámpától egy jól felszerelt játékkonyha volt a kívánsága és még sok-sok játék, amelyekkel együtt tud majd játszani a testvéreivel.

Az volt még a kérése, hogy legyen köztük Bing nyuszi is, ami a kedvenc meséjének főszereplője.

Nagy örömmel vette át a plüss Bing nyuszit és a róla szóló mesekönyvet. Sehit még társasjátékokkal, puzzle-okkal és gyurmázó készlettel is megleptük.


Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Seherezádé kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.03.13.

JÓZSEF (7 éves, EGYEK)Józsika sajnos sok időt tölt kórházban, ezért magántanulóként végzi az első osztályt. Számára nagy segítséget jelent a laptop, így nem marad le a tanulásban.

Jó érzés volt látni a kisfiú csillogó szemeit és boldog mosolyát, amint átvette ajándékát. Reméljük, sok örömet szerez majd az új laptopod használata!


Köszönjük a Joint Venture Szövetség támogatását, segítségükkel teljesíthettük Józsika kívánságát!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023.03.03.

BALÁZS (12 éves, BUDAPEST)Balázs szeret a szabadban lenni, rollerezni, biciklizni és focizni vagy a két tacskójával játszani, de ha rossz az idő, akkor a digitális játékaival játszik.

A Csodalámpától egy Xbox volt a kívánsága, amivel a testvérével együtt játszhat Fortnite-ot, Minecraftot, Robloxot és FIFA játékokat.

Balázs nagyon örült, hogy a géphez jár egy FORZA HORIZON 5 játék, mivel nagy rajongója az autóknak. A testvére pedig nagyon örült a plusz kontrollernek, így majd ő is tud játszani Balázzsal.


Köszönjük a Magyar Export-Import Bank Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Balázs kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.03.16.

ANNABELLA (10 éves, VESZPRÉM)


Annabella nagy állatbarát, otthon 2 teknős, 2 vízicsiga, 3 hal, 2 kutyus, 1 süni, 1 nyúl és 1 papagáj várja. Ebből adódik, hogy kedvenc tantárgya a suliban a környezet és a jövőjét is úgy tudja elképzelni, hogy állatokkal foglalkozik majd. Nagyon szeret a szabadban játszani, biciklizik, íjászkodik és sokszor túrázik. A jövőben szeretne megtanulni lovagolni is.

A Csodalámpától egy lányos hoverboard volt a kívánsága, mivel egyszer már kipróbálta és nagyon megtetszett neki.

Annabella családja titokban tartotta, hogy a kórházi kontroll után hová mennek, így valóban igazi meglepetés volt számára, amikor átadhattuk neki a kívánságát.


Köszönjük a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. támogatását,
mellyel teljesíthettük Annabella kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.03.09.

ZSOMBOR (10 éves, APAGY)


Zsombi nagy rajongója a számítógépes játékoknak, és amikor csak lehetett, kölcsönkérte szülei gépét, hogy játszhasson rajta. De ez már a múlt, hiszen mostantól a kisfiúnak külön laptopja van, amin akkor játszik kedvenc játékaival, amikor csak akar!

Zsombi, használd örömmel ajándékodat!


Köszönjük a támogatást a MOL - Új Európa Alapítvány-nak,
segítségükkel teljesíthettük a kisfiú kívánságát!
Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023.03.22.

MÁTÉ (11 éves, DEBRECEN)


Máté odavan a számítógépes játékokért, csakhogy nem mindegyik játék futott a meglévő gépén. Fejlesztésre volt szükség ahhoz, hogy kedvenc játékai tökéletesen működjenek. Ebben segített a Csodalámpa Alapítvány.
Nagy volt az öröm, amikor megkapta Máté az új, nagy teljesítményű alaplapot.Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását,
amellyel teljesíthettük a kisfiú kívánságát!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023.03.23.

LORETTA (12 ÉVES, Szabolcsbáka)

Loretta sokat gondolkozott azon, mit is kívánjon a Csodalámpától. Végül úgy döntött, egy laptopnak igazán örülne, hogy a kórházban töltött idők alatt játszhasson, filmet nézhessen rajta, és nem utolsósorban tanulhasson a segítségével.
Nagy örömmel vette át ajándékát, és mosolyogva nyugtázta, hogy pont olyan laptopot kapott, amilyet kinézett magának.Köszönjük a Kontron Kft. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Loretta kívánságát.


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023.03.20.

HAJNALKA (6 éves, Alsózsolca)


Hajnalka kicsit félénk, de mindig mosolygós kislány. Amikor kórházban tartózkodik, a kezelések ideje alatt szívesen nézeget mesefilmeket egy kölcsönbe kapott tableten.
Szeretett volna saját tabletet, ezért nagy örömére meg is kapta azt a Csodalámpától. Sőt, egy gyönyörű bordó színű tokot is kapott hozzá!
Szeptembertől Hajnika iskolás lesz, így a tabletet már nemcsak filmek nézegetésére, hanem tanulásra is tudja majd használni!

Kedves Hajnika! Kívánjuk neked, hogy gyógyulj meg minél hamarabb, és legyen sok örömöd ajándékodban!Köszönjük a támogatást a MOL - Új Európa Alapítvány-nak, segítségükkel teljesíthettük a kislány kívánságát!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2023.03.17.

PATRÍCIA (5 éves, Hajdúszoboszló)


Patrícia egyik kedvenc meséje az Én kicsi pónim. Kívánsága pedig egy ehhez kapcsolódó játékszett volt: egy unikornis kastély különféle kiegészítőkkel.
A kislány izgatottan várta, mikor teljesül a kívánsága. Nagy meglepetésére nem csak az áhított játék kastélyt, de egyéb játékokat, valamint egy kulacsot is kapott kedvenc mesefigurájával.
Patrícia el volt ragadtatva, nem is tudta, melyik játékkal kezdjen előbb játszani.
Mi pedig biztosak vagyunk benne, hogy az új játékok társaságában könnyebben és gyorsabban telnek majd a kórházi napok.


Köszönjük M.Nyírő Mária írónő támogatását, segítségével nagy örömet szerezhettünk Patríciának!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023.03.17.

DOMINIKA (5 éves, Debrecen)


Dominika egy olyan fényképezőgépre vágyott, amellyel rögtön elkészül a fotó, papírra nyomtatva, hagyományos fénykép formájában.
Kedves Dominika, a felszerelés megvan, indulhat fotós karriered!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a budapesti Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola diákjainak és tanárainak,
hogy valóra válthattuk a kislány kívánságát!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023.03.17.

ZITA (9 éves, Hajdúnánás)


Egy szép napon Zita elmesélte nekünk, hogy egy laptop lenne az ő igazi vágya...
Alig telt el néhány nap, és már át is adhattam neki ajándékát. A kislány pedig nagyon boldog volt, és alig akarta elhinni, hogy kívánsága ilyen hamar valóra vált.

Köszönjük a Cisco Systems Magyarország Kft. ismételt támogatását, segítségükkel nagy örömet szerezhettünk Zitának!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023.03.03.

MÁRTON RICHÁRD (18 éves, BALATONFÜRED)


Marci operett rajongó, kedvenc színésze pedig Peller Károly operett színész. A fiatalember kívánsága az volt, hogy találkozhasson vele. Egy szerdai napon Marci, édesanyjával és nagyszüleivel pont egy kezelésre jöttek fel, majd azt követően az Operett Színházban találkoztunk, hogy Marci kívánsága teljesüljön.

Károly már várta a családot a művészbejárónál, ami nagy szó, mert ott nem mindenki mehet be. A megismerkedés gyorsan ment, Marci közvetlen, jó humorú fiatal, aki boldog volt a találkozó miatt. Károly körbevezetett bennünket az egész Operett Színházban, kulisszatitkokat tudhattunk meg, belenézhettünk a Szépség és a szörnyeteg éppen zajló próbájára is.

Marci még a rendezővel is megismerkedett, aztán a darab forgó színpadán is tett egy kört. Nagyon sok történetet és inspirációt hallott kedvenc színészétől, aki nagyon kedvesen kalauzolta a fiút olyan helyekre a színházban, ahová csak a színészek és az őket segítő személyek mehetnek csak be. Óriási élmény volt Marcinak a délután, ugyan a végére elfáradt, de szerintem ezt egyáltalán nem bánja.
https://youtube.com/shorts/5jBWIjF62sI

Köszönjük Görgényi Tibornak, hogy lehetővé tette, illetve Peller Károly művész úrnak, hogy egy életre szóló élményt ajándékozott Marcinak!

Köszönjük a magántámogatóink segítségét, mellyel valóra válthattuk Marci álmát.


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.02.22.

Archive


Log in