Beszámolók

Márton (4 éves, Solymár)


Marci egy huncut fiúcska, nagyon szereti a meséket és számítógépes játékokat. Mikor először találkoztam vele, akkor is teljesen el volt varázsolva, ha jól emlékszem egy autós üldözés foglalta le anya számítógépén - mert saját kis tabletje akkor még nem volt... ez nem mehet így tovább, gondolta a nagy varázsló, hiszen "néha" anyának is szüksége van a saját gépére.

Mikor Marci megtudta, hogy bizony a csodalámpa dzsinnje tud varázsolni, huncut szemében látszott, hogy akkor hiszi el ezt igazán, ha neki is varázsol egy tabletet.

A Piros Iskola sok kis diákja közös erővel megsuhintotta a varázspálcát és az elegáns, természetesen fiús színben pompázó tablet máris úton volt Marcihoz. A diákok Balogh Attila tanár urat kérték meg, hogy adja át az ajándékot.

A kis Marci éppen egy Verdás filmet nézett, amikor megérkeztünk - természetesen anya laptopján - Balogh tanár úr azonnal be is kapcsolódott a mesébe és a két férfiember azonnal meg is vitatta a mese "eszmei mondanivalóját".

Aztán a tanár úr átadta Marcinak a dobozt, amiben a dzsinn ajándéka lapult. A kisfiú pillanatok alatt kezében tarthatta a gyönyörű tabletet, ami ezután csak és kizárólag az övé!
Teljesen elvarázsoltan ismerkedett az új csodával és biztos vagyok benne, most már ő is hiszi, hogy a dzsinn valóban tud varázsolni.

Hát így történnek a csodák pici Marci, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöt a tablet használatában.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Piros Iskola tanulóinak, tanárainak és a szülőknek, hogy hagyományt teremtve, immár harmadik egymást követő évben ismét segítettek csodalámpás gyerekek álmainak a megvalósításában!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest,2018.12.07.

Emma Kata (4 éves, Kecskemét)Emmácska nagyon szeret játszani, különösen az építőjátékok kötik le a figyelmét. Beszélgetésünk alkalmával kiderült, hogy nagyon szereti a lovakat és van egy olyan Playmobil építő, amivel nagyon szeretne játszani - egy hatalmas lovas farm, sok-sok lóval, csikóval, óriási karámmal.

Az álmok bizony hamar valóra válhatnak, ha sok kicsi dzsinn "felpattan a lovára" és megkeresi azt az óriás lovas farmot, amelyre a pici Emma oly nagyon vágyott.

Ezúttal a Piros Iskola diákjai addig szorgoskodtak,, amíg a hatalmas dobozba zárt lovasfarmot megtalálták és megbízták Balogh Attila tanár urat, hogy a nevükben adja át az ajándékot a pici lánynak.

Sajnos Emmácska közben felkerült az intenzív osztályra, de szerencsére az orvosok megengedték, hogy meglátogassuk és átadjuk neki a Playmobil építőt. A csöppség gyönyörű, hatalmas szemei kérdően néztek ránk, amikor beléptünk a kórterembe, és amikor a gyönyörűen becsomagolt dobozról kiderült, hogy valójában a megálmodott lovasfarm rejtőzik a papír alatt, csöpp kis kezével boldogan intett a doboz felé.

A játékot az ággyal szemben álló polcra helyeztük, hogy Emmácska mindig lássa új kis barátait. A csúnya csövektől hamarosan megszabadulva, Emmácska máris hozzá láthat a farm felépítéséhez, biztos, hogy nagyon gyorsan megépíti a karámot és a lovász fiúk segítségével gondoskodni fog a lovacskák, a kiscsikók etetéséről, tisztán tartja a helyüket, fésülgetheti a szőrüket, szeretgetheti őket épp úgy, mint amilyen szeretettel ajándékozták meg a kis hercegnőt a Piros Iskola diákjai.
Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Piros Iskola tanulóinak, a szülőknek, hogy hagyományt teremtve, immár harmadik egymást követő évben ismét segítettek csodalámpás gyerekek álmának teljesítésében!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.12.07.

Roberta Mónika (14 éves, Gyöngyös)


Nem mindennap találkozunk olyan nagylánnyal, aki rajong a Real Madridért és legnagyobb vágya, hogy a lánytestvérével végre X-BOX-csatát nyerjen. Roberta épp ilyen, szívesen tölti a szabad idejét a számítástechnikai játékok világában. Sajnos egy ideje kórházi kezelések miatt még iskolába sem mehet, s ráadásul a lakásuktól távol az egyik fővárosi gyermek-gyógyintézetben kellett jó néhány hetet eltöltenie.

Épp erre az időszakra esett a Fashion Street Superhero Mikulás rendezvény, amikor is a belvárosi divatutca épületeit különleges karácsonyi fénnyel világítják meg. A programot szervező cég minden évben egy csodalámpás gyermeket meghív, hogy vele közösen kapcsolják fel az ünnepi világítást. Mivel Roberta néhány órára már elmehetett sétálni a kórházon kívülre is, így megszerveztük, hogy ő lehessen az idei évben az, aki az ünnepi műsorban is szerepelhet.

Robertát dr. Balázs László, az Immobilia Zrt. vezérigazgatója köszöntötte és az érdeklődő közönség előtt a színpadon teljesítettük együtt a nagylány kívánságát. Átadtuk neki a PS4 gépet és két nagyon izgalmas játékot hozzá. Ezután közösen indítottuk el a káprázatos fényáradatot, mely az épületeken futott végig. A gyönyörűen megvilágított épületről egyszer csak egy puttonyos, nagyszakállú Télapó mászott le a gyerekek nagy örömére.

Roberta persze már nagylány, de azért egy Mikulás-csomagnak ő is nagyon örült. Ezután még meghallgattuk Harsányi Levente konferálásával a Fashion Street nagykövetét, Odettet, aki egy kisiskolásokból álló kórussal énekelt együtt néhány dalt. Még néhány fotót készítettünk az est sztárjaival, majd a gyorsan lehűlő levegő miatt elindultunk hazafelé. Illetve Roberta édesapjával és Ili főnővérrel még egy hosszú éjszakára a kórházba, hogy másnap már hazamehessen és végre kipróbálhassa a játékgépet.
Köszönjük a Fashion Street üzemeltetőjének, az Immobilia Zrt.-nek az ajándékot, mellyel valóra váltották Roberta álmát. Reméljük, hogy minél előbb jobban érzi magát és visszamehet tanulni az osztálytársaival közé.Felkai Márta és Koczkáné Hovanyecz Ilona
Fashion Street Budapest, 2018. december 6.

Máté (8 éves, Kaposmérő)Máté egy laptopot kért a Csodalámpától, mert betegsége miatt sokat van kórházban, és a laptop segítségével könnyebb lesz tartani a kapcsolatot a családtagokkal, barátokkal, iskolatársakkal. A laptop a tanulásban is nagy segítségére lesz.

Mátét a kórházban leptük meg, ahová felülvizsgálatra érkezett. Mint kiderült, aznap nagyon nem akart bejönni ide, de szülei azzal bíztatták, hogy hátha aznap fog megérkezni a Csodalámpa dzsinnje. És így is történt!

Máté kis arca felragyogott, amikor ügyeletes dzsinnjeink, Balogh Ottó úr és párja, odasétáltak hozzá és átnyújtották a mit sem sejtő kisfiúnak a nagy kartondobozt. Először megilletődötten nézegette, de a félénksége gyorsan elmúlt, és perceken belül elindította a gépet, és szóba jöhető jelszavakról értekezett anyukájával.

Hamarosan elbúcsúztunk, remélve, hogy ez a kontroll a lehető legrövidebb lesz, és Máté mihamarabb otthonában élvezheti ezt a csodálatos ajándékot.

Kedves Máté, kívánjuk, hogy teljen nagyon sok örömöd szép új laptopodban!


Köszönjük visszatérő támogatónk, Balogh Ottó úr ismételt segítségét!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.12.04.

Márk (13 éves, Budapest)


Márk egy VR szemüveget kért a Csodalámpától, amit az otthoni PS játékgépéhez szeretne csatlakoztatni.

Márkot a kórházban kerestük fel egy borongós őszi este. Nagyon boldog volt, amikor átadtunk neki az ajándékát, és egyből fel is próbálta az újdonságnak számító szemüveget. Sajnos, használni kórházi körülmények között még nem tudta, arra majd csak otthon kerülhet sor.

Reméljük, nagyon sokat fog majd ezzel az eszközzel játszani. Szemein láttuk, hogy nagyon nagy örömet szereztünk ennek a fiatalembernek!

Kedves Márk, kívánunk mielőbbi gyógyulást neked, és hogy teljen nagyon sok örömed a VR szemüvegben.


Köszönjük Linfitt Stephen támogatását és magántámogatóink segítségét!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.11.16.

Dóra (13 éves, Vác)


A Csodalámpa Alapítvány 15 éves történetében elérkeztünk a 3500. kívánságteljesítéshez is.

Dóri 13 évesen elég határozottan tudja, mit szeretne. Vegyésznek készül, leginkább a gyógyszerkutatás érdekli, s bár szinte mindent elolvasott, ami a tananyagban benne van, vagy ahhoz kapcsolódik, arról álmodozott, hogy egy igazi laborban, igazi kutatókkal beszélhessen.

A Richter Gedeon gyógyszergyárat választottuk, ahonnan nemsokára meg is kaptuk az engedélyt egy speciálisan Dóri kedvéért összeállított gyárlátogatásra. Először a tanüzembe mehettünk be, ahol a vegyésznek készülő diákok gyakorolhatnak a nagy monstrum gépek kissé kicsinyített másán. Itt megnézhettünk egy filmet az egész gyárról, megtudhattuk, hogy olyan ez a terület, mint egy kis város Budapesten belül, ahol nap mint nap új dolgok születnek. Dóri dicséretet is kapott, hiszen a tanüzemi vezetőnk, Magyarné Marton Mária a magyarázata során egy-egy kérdést tett fel vegyészetből Dórinak, aki szinte mindre tudott válaszolni. Már ez a rész is lenyűgöző volt a számukra, pedig csak ezután következett a tudósok, kutatók fellegvára, a laboratórium. Mintha egy amerikai filmben lennék, tisztaság mindenhol, hatalmas fehér lépcsőkomplexum és a kutatórészleg. Mindent megnézhettünk az üvegfalon keresztül. Láttuk, hol születik az ötlet, hol találkoznak a molekulák, hol keletkezik a vegyület. előadásából szinte mindent megtudhattunk – persze hétköznapi nyelven és szinten - arról, hogy milyen utat jár be a gyógyszer a betegségtől, amelyre kifejlesztik, egészen a dobozba kerülésig. Hogy hány és hány kutatás kezdődik és fejeződik be addig, mire egy gyógyszer teljesen létrejön. Nem mindennapi történeteket hallottunk Túrós Györgytől a KKI laboratórium vezetőjétől a helyben mintegy 400 kutató munkájáról, eredményeiről.

Hihetetlen mennyiségű információt hallhattunk kedves vendéglátóinktól. A program lezárásaként pedig megtekintettük a múzeumot, ahol a gyár és Richter Gedeon személyes történetét is megismerhettük, ráadásul olyan ismeretekre is szert tehettünk a délelőtt minket kalauzoló szakemberektől, amelyekhez laikusként nagyon kevesen juthatnak.


/ 4
Köszönjük Schmidt Péter PR munkatársnak, hogy megszervezte Dóri számára ezt a fantasztikus és megismételhetetlen látogatást, amelyen betekintést nyerhetett a kutatók életébe.


Felkai Márta és Sipos Zsuzsa
Budapest, 2018. december 5.

Csaba (18 éves, Besnyő)Csaba DJ pultot kért a Csodalámpától, mivel nagyon komolyan érdeklődik az elektronika iránt, és nagyon szereti a zenét is. A nagyfiút a kórházban leptük meg, éppen hazafelé készült a kezelése után.

Az Xapt Solutions Kft. három kedves munkatársa mosolyogva nyújtotta át Csabinak a nagy dobozt, ami az ajándékát rejtette. Azonnal fülig szaladt a szája, és izgatottan bontotta ki az csomagot. Ez volt az, amire annyira vágyott, boldogan mutogatta meg nekünk a különböző gombokat és funkciókat, és elmesélte, hogy milyen zenéket szeret. Azt is megígérte, hogy majd küld nekünk a szerzeményeiből!

Reméljük, hogy sok örömed fog telni az ajándékban, és a családi karácsony bulin már leszel a DJ.


Köszönjük az Xapt Solutions Kft. kollektívájának az összefogását, az általuk szervezett sütivásár tette lehetővé, hogy Csaba álma teljesüljön!

Köszönjük Váradi Mónika, Csomós Fanni és Szombathy-Groskó György személyes részvételét a kívánságteljesítésen!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.12.07.

Zsófia (15 éves, Verőce)


Zsófi 2-3 éve autodidakta módon zongorázik, nagyon szereti a zenélést. Komoly betegsége miatt várhatóan sok eddigi program egy időre kimarad az életéből, de a zongorázást semmiképp nem szeretné nélkülözni. Így nem kellett sokat gondolkodnia, mi legyen a kívánsága a Csodalámpa Alapítványtól, egyértelmű volt: egy pianínó.

Meglepetésként érkezett meg a hangszer verőcei otthonukba, ismét sikerült nagy örömet szereznünk!! A boldogsága határtalan volt, ezt éreztem a személyes találkozásunkkor is, még zongorázott is nekem családja körében.

Másnap több napos kórházi kezelés várt rá, mindannyian nagyon bízunk a felgyógyulásában.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Szerencsés Tamás
kívánság-koordinátor
Verőce, 2018.11.20.

Tibor (16 éves, Miskolc)


Tibike jó pár éve kórházunk "vendége", sokat szoktunk beszélgetni. Megtudtam, mi a nagy vágya, bejelentettük a kívánságát, az X BOX játékkonzolt hamarosan kézhez is kaptam.

Mivel tudtam, hogy hétfőn kontroll vizsgálatra érkezik, örültem, hogy hamarosan megvalósulhat a meglepetés… Semmit nem árultam el Tibinek és anyukájának sem. Pár óra elteltével bementem hozzá, éppen aludt. Felkeltettem... Szegény azt sem tudta, hogy hol van, én meg hangosan mondtam neki, hogy: MEGLEEEPEEETÉÉS!! Volt nagy öröm és boldogság!!

Kérdezgette, hogy ugye nem álmodom?! Megerősítettem, hogy ez nem álom. Csináltam egy pár álmos, de boldog képet az örömteli pillanatokról!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018.11.12.

Tamás (9 éves, Szada)


Tomi és az édesapja izgatottan érkeztek a FirstMed klinikára, na nem a betegsége miatt, hanem kívánságának teljesítése miatt!

Nagyon várta őket a csapatunk és Dr. Müller Judit, Tomi kezelőorvosa. Annak ellenére, hogy a nagyfiú tudta, hogy laptopot fog kapni, megható volt látni az örömét.

Amikor megkérdeztem tőle, hogy mire fogja használni ezt a gépet, azonnal rávágta, villanyszerelést fog tanulni rajta.

Úgy legyen, reméljük a gyógyulása után adományunk segítségével sikerül a jövőben egy komoly szakmát szereznie. Hajrá!

Sikereket és jó egészséget kívánunk neked, Tomi!


Köszönjük a 33. SPAR Maraton Fesztiválon résztvevő FirstMed -FMC Csodabogarak jótékony futócsapat segítségét Tomi kívánságának teljesítésében.


Málnási Kinga
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.11.19.

Roland (17 éves, Szorgalmas)


Roland egy nagyon kedves nagyfiú. Egyik éjszakás műszakomban meséltem neki, hogy van egy lámpásunk, amit ha megdörzsöl, teljesülhet egy kívánsága!! Bár ő már 17 éves, sikerült azonnal lázba hoznom, gyorsan megnézte az alapítvány oldalát,és nagyon elgondolkodott.

Nem sokkal később megkérdezte, vajon ő kaphatna e laptopot?? Biztattam, bejelentettük a kívánságát, és megtörtént a csoda… Az alapítvány szempillantás alatt segített, én pedig nagy örömmel adtam át neki az áhított laptopot.

Nagy volt a boldogság és az öröm!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Nagy Éva
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018.11.28.

Luca (3 éves, Levelek)


Luca egy nagyon kedves, bájos kis betegünk, vidám és sokat viccelődő családja van! Nővére is örökölte ezt a jókedvet, és nagyon sokat szeretnek együtt játszani, igazi jó testvérek.

Ezért is szeretett volna Luca egy babaházat, ami a közös játék helyszíne lehet majd. A kívánság gyorsan teljesült!

Nagy volt az öröm és azóta is kedvenc játékuk a lányoknak a gyönyörű babaház.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Nagy Éva
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018.11.15.

Levente (15 éves, Kistarcsa)Levente egy komoly, megfontolt kamaszfiú, mellesleg pedig egy kis műszaki zseni. Sajnos az otthoni asztali számítógépe elromlott, ezért nagyon megörült, amikor meghallotta, hogy a Csodalámpa segítségére lehet szeretett számítógépének újjá varázsolásában. Megfontoltan gondolta végig, milyen alkatrészekre van szükség a gép "agyának", újra működéséhez és ha már... szóval akkor még néhány kiegészítő alkatrész segítségével egy komoly új gépet lehetne összerakni.

Az álmok azért vannak, hogy legyen mit valóra váltani - vallja a Csodalámpa és máris hozzá látott az álom valóra váltásához! Levit a kórházban leptük meg a dobozokba rejtett "álommal". Amikor meglátta a dobozokat, boldogságtól csillogó szeme egy pillanatra elhomályosodott a meghatódottságtól, többször is megköszönte az ajándékot, láthatóan nagyon meg volt illetődve.

Sajnos a kórházi kezelés ezúttal tovább tart, mint amire Levente számított, így a gép összerakása még várat magára egy kicsit. Levi erős fiú, igazi harcos és a szervezete is "tudja", hogy gazdájára nagyon fontos feladat vár otthon- ezért megfogadta, hogy nagyon szorgalmasan hajtja azokat a csúnya sejteket a megfelelő irányba.

A kitartás, az erős akarat mellett semmi kétség, hogy Levi a számítógépet hamarosan újjá varázsolja és beüzemelés után azonnal ki is próbálja... otthon!

Kedves Levente, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöt az újjá épített számítógép használatában.


Köszönjük a Multigran Kft. támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest 2018.11.28

Kevin (15 éves, Kecskemét)Kevin már régóta vágyott egy komoly "nagyfiús" okostelefonra. Mikor megtudta, hogy a Csodalámpa igazi varázslóként teljesíteni tudja régi álmát, izgatottan várta a csodát.

A gyönyörű, ezüstkék telefonnal a kórházban leptük meg Kevint, amikor anyával kontrollra érkeztek a klinikára.

A kamaszfiú nagyon meglepődött, mikor megtudta, hogy a dobozba zárt csoda megérkezett. Együtt bontottuk ki az elegáns fekete dobozt, és amikor előkerült az ezüstösen csillogó kék színű, gyönyörű okostelefon, hát bizony Kevin néhány másodpercig meg sem tudott szólalni az örömtől.

Csillogó szemekkel köszönte meg az ajándékot, majd nagyon óvatosan magához szorította a telefont és boldogan mosolygott... aztán bekapcsolta a készüléket, és máris elmerült az okosok világában.

Mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk és nagyon sok örömöt a telefon használatában.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.11.28.

Dániel (14 éves, Hódmezővásárhely)


Fotó: Harangozó Dávid

Dani még nem járt a budai Várban, s életében először áll egy 300 fős rendezvény színpadán. De akkor, este, ott már nem izgult, talán mert addigra egy kicsit elfáradt, hiszen igen hosszú volt a nap odáig.

Mert az a szombat egy kicsit más volt, mint a többi. Már kora reggel elindult a család Hódmezővásárhelyről Budapestre, hogy a Csodalámpa jótékonysági rendezvényén részt vegyenek. Dél felé már a Hilton Budapest éttermében ebédeltek, majd körbe sétálták a Várat a sok-sok turista között. Gyorsan eljött az idő, amikor is a program kapcsán egyeztetnünk kellett a forgatókönyvet, a gyerekeknek ki kellett próbálni a színpadot, sőt még a felnőtteknek sem könnyen kezelhető mikrofont. Akkor ismerkedhettek meg a meghívott gyerekek Geszti Péterrel is, az est házigazdájával. Majd lassan elkezdődött a kellemes program.

A finom ételek elfogyasztása után Danit is színpadra hívtuk, ahol a közönséggel együtt teljesítettük a kívánságát. Egy szuper okostelefonra vágyott, hiszen azon nagyon sok információt meg lehet tudni és többféle műveletre lehet használni, nem mellesleg az iskolától távol töltött időben is eléri a barátait. Profiként válaszolt a kérdésekre, s azt is megtudtuk, hogy programozó szeretne lenni. Az est végére ugyan egy kicsit elfáradt, de nem kellett messzire mennie, hiszen szüleivel együtt a szállodában tölthették az éjszakát.

Mindannyian azt kívánjuk, hogy a telefon legyen a hétköznapokban a segítségedre, és minél előbb gyógyulj meg!

/ 2
A vidám program rövid összefoglalója itt látható:

II. Csodalámpa Jótékonysági Est - Hilton Budapest, 2018. november 17.


Köszönjük Árvai Zoltánnak, a Hilton Budapest Hotel igazgatójának, hogy a rendezvény idején vendégül látta Danit és szüleit a szállodában.


A kívánságot Felkai Márta és Patzauer Gábor teljesítette a II. Csodalámpa Jótékonysági Est 300 vendégével közösen.


Hilton Budapest, 2018. november 17.

Cecilia (4 éves, Ózd)


A 4 éves Cecília minden vágya egy piros autó volt. Olyan, amit ő egyedül vezet, és csak az övé! A Csodalámpa Alapítvány támogatói, s Dzsinnje meghallották Cilike kérését, s eljuttatták Cilike ózdi otthonába a piros kis akkumulátoros autót, aminek nyithatóak az ajtói, világít, és ráadásul zenél is.

A kicsi lány, amikor meglátta a piros autót, úgy meglepődött, hogy meg sem tudott szólalni. Először csak az étkezőben ült bele autójába, próbálgatta a pedálokat, nyomkodta a gombokat, s elámult azon, hogy még zenél is! Aztán anyukája felöltöztette, s kivittük az autót az udvarra, hogy Cilike megpróbálkozzon a szabadban is az autó vetésével.

Na, akkor már fülig ért a kicsi lány szája a boldogságtól. Nagyon élvezte, hogy ő irányíthatja az autót! Önfeledt nevetése mindannyiunk szemébe könnyeket csalt!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Ózd, 2018 november 15.


Cecília szüleitől kaptuk az alábbi köszönőlevelet:Ezúton szeretnénk megköszönni az elektromos kisautó, melyet Cilike nevű kislányunknak küldtek.

Ebben a nehézségekkel terhelt időben is sok örömet szerez neki és sok-sok mosolyt csal az arcára úgy neki, mint nekünk, a szüleinek.(Sajnos mi ilyet nem tudtunk volna biztosítani neki.) KÖSZÖNET ÉRTE!

Cilike családja


Balázs (17 éves, Biatorbágy)


Fotó: Harangozó Dávid


Balázs közgazdasági iskolába jár, nagyon szeret síelni, focizni, de egy tavasszal diagnosztizált súlyos betegség miatt egy időre ezekről a sportokról le kellett mondania. A kezelések miatt az egész nyarat kórházban töltötte, ahol a barátai sem látogathatták, és ez lelkileg nagyon megviselte. Azóta elkezdett újra tornázni, már iskolába is jár, így a Csodalámpa jótékonysági rendezvényére is eljött az édesanyjával.

Bár nem szeret szerepelni, még édesanyját is kérdezte: mit fogok én a közönség előtt mondani… de nem kellett félteni. Amikor a színpadra hívtuk, elmesélte, hogy egy Smart TV-t szeretne a szobájába, hogy minél több érdekes műsort nézhessen, de azt is elárulta, ha hazamegy, szívesen játszik a testvérével XBOX-játékot a tévén keresztül. A legfontosabb, hogy végre önállóan, a saját ízlése szerint nézhessen filmeket.

Geszti Péter zenéjét nagyon kedveli, így az est programja is tetszett neki. Azt mesélte, igazán jól esett a számára, hogy mindenki kedves volt hozzá, mosolygott rá, igazán pozitív élményként élte meg.

Amikor hazaértek a rendezvényről, még éjjel összeállították a tévét. Azóta hatalmas focimeccseket és autóverseny csatákat vívnak közösen a bátyjával. Ezen kívül már várja, hogy az iskola befejezése után beiratkozhasson egy síoktató tanfolyamra, vagyis hogy újra síelhessen.

Ahogy édesanyja elmesélte nekünk, ők most a feldolgozás idejét élik meg, s a gyógyulás egy hosszú folyamat még. Reméljük, hogy ebben sokat segít neki az ajándékunk.
A vidám program rövid összefoglalója itt látható:

II. Csodalámpa Jótékonysági Est - Hilton Budapest, 2018. november 17.


Kívánság-koordinátorok:
Felkai Márta és Patzauer Gábor, valamint 300 vendég
Hilton Budapest, 2018. november 17.

Zsombor (3 éves, Veresegyház)


A kicsi Zsombor beülős autóra vágyott, hosszas kórházi tartózkodása után leptük meg ezzel az ajándékkal.

A kisfiú nagyon örült az új játékának, szülei elmondása szerint, amikor csak az időjárás engedte, autózott az udvarukon, mint egy igazi nagyfiú: gázt adott, fékezett, kanyarodott, jó sofőrként figyelmesen vezetett.

Sok kellemes percet és órát kívánunk önfeledt játékkal!!


Köszönjük az XpatLoop magántámogatóinknak, köztük a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek, hogy a Xpat Charity Party, 'Fireworks Night' rendezvényen gyűjtött adományok révén teljesülhetett Zsombor kívánsága.


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018. 11.08.

Zétény (11 éves, Miskolc)


Zétény súlyos beteg, kontroll vizsgálatra érkezett a kórházba édesanyjával. Egyikőjüknek sem szóltam arról, hogy az ajándéka megérkezett. Úgy gondoltam, így nagyobb lesz a meglepetés.

Hamar letudtuk a vérvételt, a testsúlymérést, a vérnyomásmérést. Ezek közben sem szóltam el magam. Majd a kötelező rossz után elővettem a „csodajárgányt” amit Zétény kért, egy elektromos rollert.

A nagyfiú nagyon meglepődött, hogy ilyen gyorsan teljesült a kívánsága, azonnal kibontotta a csomagot. Hamar összeraktuk az elektromos rollert, megengedtem neki, hogy ki is próbáljon. Fülig érő szájjal "száguldozott" a kórház folyosóján. Majd a kezembe adta a rollert, hasonlóképpen, mint Zétény, én is nagyon élveztem a helyzetet.

A család nagyon hálás, és nagyon szépen köszöni mindenkinek, aki segített.


Köszönjük az XpatLoop magántámogatóinknak, köztük a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek, hogy a Xpat Charity Party, 'Fireworks Night' rendezvényen gyűjtött adományok révén teljesülhetett Zétény kívánsága.


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018.11.07.

Máté (15 éves, Zalaegerszeg)


Máté, mind korosztályából oly sokan, szeret a szobájában tartózkodni, az íróasztalánál üldögélni, a számítógépén játszani, kapcsolatot tartani a barátokkal…

A nagyfiú úgy gondolta, egy kényelmes GAMER székben még jobban telhetne az idő, álmát igyekeztünk minél előbb valóra váltani.

Igazi meglepetésként érkezett az ajándék, Máté örömmel szerelte össze a forgószéket, azóta is sokat használja kedvenc időtöltéseihez.
Köszönjük az XpatLoop magántámogatóinknak, köztük a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek, hogy a Xpat Charity Party 'Fireworks Night' rendezvényen gyűjtött adományok révén teljesülhetett Máté kívánsága.


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2018.11.13.

Archive


Log in