Beszámolók

Virág (17 éves, Pilisszentiván)Virág még nem tudja pontosan, milyen egyetemi szakra jelentkezik a gimnázium után, de az biztos, hogy az állatok életével, s a megmentésével szeretne foglalkozni. Bár a tanulmányait egy éven át magántanulóként kellett folytatnia, ma már újra iskolába jár, és ha teheti, színházba is elmegy, mert az olvasás mellett a színdarabokat is kedveli.

Éppen ezért úgy gondoltuk, meglepjük, és a Centrál Színházban Rudolf Péterrel közösen teljesítjük a kívánságát. Virág a Csodalámpától egy laptopot kért, hogy a segítségével könnyebben elkészíthesse az iskolai prezentációkat és az előadásokat, de a jövőben azokon a napokon is könnyebben tudja majd bepótolni a házi feladatot, amikor vissza kell menni vizsgálatokra a kórházba.

A Centrál Színház előtt találkoztunk, majd az oldalbejárón át érkeztünk meg az öltözőkhöz, ahol már Rudolf Péter várt minket. Virág szinte egy pillanat alatt megtalálta a közös hangot a vendéglátójával, a nagylány a terveiről beszélt, a színész pedig néhány szakmai trükkről mesélt neki. Persze a fő szerepet ebben a darabban a laptop kapta, aminek Virág láthatóan nagyon-nagyon örült.

Átérve a színház büféjébe még beszélgettünk egy kicsit, s amíg elpakoltuk az ajándékot, egymás után érkeztek oda a színészek, az alapítványunkat is támogató Nagy-Kálózy Eszter és Puskás Tamás igazgató úr, akik mindannyian köszöntötték Virágot, emlékül pedig egy-egy közös fotót is készítettünk.


Köszönjük védnökünk, Rudolf Péter segítségét, hogy közösen adhattuk át Virág ajándékát! Köszönjük magántámogatóink segítségét.


Felkai Márta
Budapest, 2019. március 27.

Tamás (13 éves, Telekgerendás)Tamásnak ellenőrzésre kellett bejönni a Szegedi Gyermekklinikára, amikor megtörtént az okostelefon átadása. Nagyon boldog volt, örömmel bontotta ki a csomagot.

Elmondása szerint a legjobbkor kapta meg az ajándékot, mert a tavaszi szünetben jól ki tudja használni fényképezésre és filmnézésre.

Mivel sajnos sokat hiányzik az iskolából, ezen a komoly okostelefonon kapja meg a lefényképezett, füzetbe írt anyagot, a leendő házi feladatot az osztálytársaitól.


Köszönjük a Hungarian Steampunk Community közösségének összefogását és a 2018-as karácsonyi vásárán résztvevők támogatását!


Dóczi Tamásné és Nagy Andrea
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2019. április 17.

Szófia (4 éves, Kálmánháza)


Szófia egy elbűvölő kislány, akinek minden vágya volt egy ugrálóvár, ha meggyógyul, tudjon a kertben játszani, sőt, jó időben még vízi csúszdaként is működik.

Egy szép napon a várva várt ajándék megérkezett. Szófi izgatottan várta, hogy jó idő legyen, és fel tudják állítani a kertben a játékot, természetesen még víz nélkül…

Meg is történt! Szeme sugárzott, nagyon boldog volt.
Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
Kálmánháza, 2019.04.16.

Richard (4 éves, Zalagyömörő)Egy napsütötte délutánon újabb örömszerzésnek lehettünk részesei kedves támogatónkkal együtt! Ricsike egy mosolygós közvetlen kisfiú, találkozásunkkor egyből beszélgetett velünk, játszótere építése közben megmutatta a kedvenc játékait.

Nagyon izgatott volt, és anyukájával együtt mentünk is a ház mögött lévő saját kis birodalmába, ahol a készítő éppen szorgosan szerelte össze a fa játszóteret hintával, csúszdával.

A komoly szerkezet végre elkészült! Ricsike azonnal birtokba is vette, egyből kipróbálta a csúszdát, hintát.

Nagy volt a boldogság! Köszönjük mindannyian ezt a fantasztikus élményt!
Köszönjük a támogatót képviselő Fölföldi Katalinnak, hogy együtt örült velünk!


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását!


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Zalagyömörő, 2019. 04.18.

Marcell (5 éves, Miskolc)


Marcika egy nagyon élénk, aranyos, mindig mozgó kisfiú. Nagyon szeret játszótérre járni, de most egy jó ideig még nem használhat közös játszóteret más gyerekekkel, ezért kért egy saját csúszdát, mászófalat és hintákat a Csodalámpától.

Marci a kapuban izgatottan várta, hogy mikor érkezik már a nagy platós teherautó, amin az ő saját játékai vannak. Nagy volt ám a boldogság, mikor végre begördült a nagy autó Marciék udvarára.

A kisfiú ügyes volt, ő maga is segédkezett a játékok összeszerelésében. S amikor minden készen lett, nagy boldogan vette birtokába a kerti játszóteret!
Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek a támogatását!Tatárné Csonka Zsuzsanna és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Harsány, 2019. április 5.

László (18 éves, Miskolc)


Laci ismét hosszú időt fog kórházban tölteni. Hobbija és majdani munkája is az elektronikus zeneszerzés. Otthonában komoly stúdiója van, de az otthoni számítógépet nem hozhatja be a kórházba. Márpedig Laci a kórházban is "dolgozni" akar. Ezért a kívánsága egy laptop volt, amivel kórházi körülmények között is hódolhat szenvedélyének.

És eljött a várva vár nap, amikor megérkezett a nagy fekete doboz a Laci által áhított laptoppal! A fiatalember szemében könnycseppek csillogtak, amikor bontogatta a csomagot. Ahogy elmondta, nem hitte volna, hogy az álma valóra válhat!

De megtörtént! Egy újabb csoda, a Csodalámpa valóra váltotta Laci álmát!

Kedves Laci!
Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ajándékodban, és gyógyulj meg minél hamarabb!


Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2019. április 23.

Jázmin Regina (9 éves, Nagykanizsa)


Jázmin betegsége miatt sok időt tölt kórházban és egy ideig nem mehet közösségbe. Nagyon vágyott egy notebook-ra amin a kórházban és otthon töltött ideje alatt filmeket nézhet, játszhat, olvashat.

Nagyon boldog volt, amikor teljesült a kívánsága. Egy ideig csak nézegette a gyönyörű hófehér laptopot, de azután gyorsan összebarátkozott vele. Megkönnyítette számára a kórházban töltött időt és hasznos lesz számára az otthoni tanulásban.

A kívánságteljesítő dzsinn még meglepte kedvenc énekese rajongói pólójával is, aminek nagyon örült.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását!


Maléth Anikó
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.04.07.

Hanna Zsófia (10 éves, Budaörs)A 10 éves Hanna nagyon szeret legózni, kedvence a LEGO Elves - A sárkány menedékhely.

Mivel ez egy kifutott széria, a beszerzése komoly feladatot jelentett az alapítvány számára. Szerencsére az erőfeszítéseink sikerre vezettek, végül megvásárolhattuk a kislány által annyira szeretett ajándékot.

A különleges LEGO készlettel otthonában leptük meg, nagy volt az öröm, amikor meglátta a Sárkány dobozát.

Sok boldogságot kívántunk a használatához!


Köszönjük a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest támogatását!


Dressel Erika
kívánság-koordinátor
Budaörs, 2019.04.09.

Alexa (3 éves, Szendrő)


A szendrői Alexa egy szeretni való, mosolygós kicsi lány, aki hosszú időt töltött kórházban, távol a családjától. Egyik kis betegtársa, Milánka egy akkumulátoros kisautót kapott a Csodalámpától, amely a kórházban lett átadva a kisfiúnak. Attól fogva Alexa vágya egy olyan kisautó lett, csak rózsaszínben.

A kislányt végre hazaengedték a kórházból, és otthon nemcsak a testvérei várták, hanem a csodaszép rózsaszín kisautó is! Hatalmas volt az öröm, amikor a kicsi lány megpillantotta az autót! Mi pedig örültünk Alexa örömének.

Az autócsodát azonnal ki is próbálta a gazdája, kinyitotta az autó ajtaját, olyan természetes mozdulattal, minta mindig ilyen autóba utazott volna. Beült a volán mögé, bekapcsolta a zenét, a világítást, és a slusszkulccsal beindította a motort, és már indult is, úgy, mint aki meg sem akar állni egészen a világ végéig!

Drága kis Alexa!
Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ajándékodban, és gyógyulj meg minél hamarabb!


Köszönjük a Batschka Alapítvány és a Lurdy Ház ismételt támogatását!Tatárné Csonka Zsuzsanna és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Szendrő, 2019. április 12.

Ádám (11 éves, Sárisáp)


Ádám mit sem sejtve érkezett a Csodalámpa irodájába, anyukája azt mondta, a kívánságának teljesítéséhez még egyeztetésre van szükség…

A meglepetés nagyon jól sikerült, amikor a támogató képviseletében megérkezett Málnási Kinga, a kisfiú nem sejtette, hogy ma megkapja az ajándékát, az áhított laptopot.

Hihetetlenül meglepődött, nagyon-nagyon örült!! A laptop beüzemelése közben még egy –két könnycsepp is előkerült.

Nem tudni, hogy Ádám, vagy a jelenlévő felnőttek meghatottsága volt a nagyobb. Szép perceket éltünk át mindannyian, csodás volt látni a kisfiú őszinte, tiszta örömét.


Köszönjük a Firstmed-FMC Kft. támogatását, Málnási Kingának a személyes jelenlétet!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.04.15.

Tamás (14 éves, Szada)


Amikor Tamással beszélgettünk, egy komoly fiatalembert ismerhettünk meg, aki műszaki érdeklődésű és szeret szerelni, hobbija a hangtechnika. Elmondása szerint a youtube-ról nézi a filmeket, ezekből merít ötleteket.

A Csodalámpa Alapítványtól egy komoly hangfalat kért.

Igyekeztünk a kívánságteljesítéssel, mivel tudtuk, komoly beavatkozás előtt áll, és szerettük volna, ha előtte maga szerelheti össze otthon, sőt még élvezhesse is zenehallgatásnál a hangfal előnyeit.

Az ajándékozásra az alapítvány irodájában került sor, nagyon nagy volt az öröm, a képek is ezt bizonyítják!!!
Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.04.03.

Bálint (4 éves, Apátistvánfalva)


Bálint az idei húsvétra egy különleges ajándékot kapott, kívánságára megszerveztük, hogy családjával megnézhesse a hatalmas showműsornak ígérkező „Séta a dinoszauruszokkal” című előadást. Kellemes tavaszi délután találkoztam az 5 éves Bálinttal és családjával a Papp László Budapest Sportaréna előtt. Bálint szereti és ismeri a dinoszauruszokat, ezért választotta kívánságául ezt az élményt.

Már hetekkel előtte izgatottan várta a programot, így a találkozásunk után nem sokkal el is foglaltuk a helyünket, ahonnan remekül lehetett jól látni a színpadon zajló eseményeket. Az előadáson előbb kisebb, majd egyre nagyobb dínók jelentek meg, látványosan és élethűen mozgó nagy állatokat láttunk.

Bálint végig nagy odafigyeléssel nézte a színpadi eseményeket. A fantasztikus előadás után a helyi shopban a csodalámpa ajándékaként választott magának egy Tirannosaurus Rexet, amit nagy örömmel vitt haza.

A kezdetben kicsit visszahúzódott kisfiú az előadás végére teljesen feloldódott, s csak mosolygott és mosolygott. A szülei és lánytestvére is nagyon boldogan köszönték meg ezt az élményt.
Köszönjük a Live Nation Magyarország és a BudapestAréna munkatársainak a kiváló helyekre szóló jegyeket!
Czirinkó Judit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019. április 20.

Anita (11 éves, Budapest)Anita eddig sok betegségen esett át, és rengeteg időt tölt a kórházban. Kívánsága egy szép fehér laptop volt, amit nagy szeretettel adtunk át neki egyik kórházi kezelése alkalmával.

Anita elég szégyenlős, de az arcát elöntő őszinte mosoly mégis elárulta a boldogságot, amelyet ez a gyönyörű ajándék varázsolt az életébe. Megtudtuk, hogy jól bánik a színes ceruzáva, ecsettel-festékkel, így ígéretet tett, hogy hamarosan kapunk is egy rajzot tőle.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek a támogatását, amely segített Anita kérésének gyorsan teljesítésében. Valamit köszönjük Nádas Gábor igazgató úrnak a kedves részvételét az ajándék átadásakor.


Lángh Zsófia
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.04.15.

Károly (17 éves, Szentes)


Karcsi kicsit szorongva jött a Szegedi Gyermek Klinikára, mert úgy tudta, hogy vizsgálatra kell bejönnie iskola után, és itt találkozik édesapjával.

Hatalmas volt az öröme, amikor meglátta a piros táskán a Csodalámpa feliratot. Az ajándék dobozát boldogan bontotta ki, és nézte meg a csodálatos új laptopját.

A kívánságteljesítésen ott volt dr. Katona Márta professzor asszony, Karcsi kezelőorvosa, aki meghatódva nézte a beteg fiú örömteli reakcióját.

Mindannyian nagyon boldogok voltunk, ajándékozók és a megajándékozott gyermek is!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Dóczi Tamásné és Nagy Andrea
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2019.04.16.

Gréta Ivett (17 éves, Bélapátfalva)

Gréta egy komoly SMART TV-re vágyott, mivel a tévézés mostanában eltereli a figyelmét a betegsége nehéz perceiben. A kívánsága gimnazista fiatalok példaértékű összefogásával teljesült!!

A budapesti Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola 9. c osztálya az iskolában megrendezett alapítványi esten önköltségi befektetéssel narancslekvárt árusított, melyet maguk készítettek egyedi recept alapján. A kívánság teljesüléséhez hozzájárult a DSR Liberty Kft, Spáh Dávid és Spáh Fanni. Köszönet a szakgimnázium tanári csapatának is, akik a lekvár megvásárlásával segítették ezt a szép kezdeményezést.

Az osztály képviseletében Haragos Edina és Baricz Kevin a kórházban meglátogatta Grétát és átadták számára az ajándékot. Gréta nagyon boldog volt. Kellemesen elbeszélgettek, mivel hasonló korúak, telefonszámot és elérhetőséget cseréltek.

Mindannyian örömöt éreztek, nem tudni, ki nagyobbat, a megajándékozott vagy az ajándékozó diákok.
Szép délután volt!


Köszönjük a budapesti Gundel Károly Vendéglátóipari és és Idegenforgalmi Szakképző Iskola 9. c. osztályának és magántámogatóinknak a segítséget!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.03.25.

András Zoltán (14 éves, Budapest)


András komoly nagyfiú, sokat gondolkozott arról, mi legyen a kívánsága…

Végül a LEGO Star Wars Halálcsillag szettje mellett döntött. Kicsi kora óta nagyon szeret építeni. Különösen a LEGO-t kedveli, korábban rengeteg ilyen játékot gyűjtött, de az utolsó költözésük során az összes LEGO elveszett,és nagyon hiányzott neki . A súlyos műtéte utáni időszakban bizony jól jött volna figyelemelterelésnek egy-egy ilyen szett.

Egy budapesti cukrászdában leptük meg őt, Lukéj Gabriellával együtt vittük a hatalmas dobozban a HALÁLCSILLAGOT.

Mindannyiunk számára kellemes percek következtek, Andris nagyon örült az ajándékának, kellemes beszélgetés alakult ki.
Megtudtuk tőle, szerencsére már tud iskolába járni, szeret nyelveket tanulni és tolmács szeretne lenni.


Támogatónk, Lukéj Gabriella, a Csodalámpa Alapítvány adománygyűjtő rendezvényén vett részt 2018. november 17-én a Hilton Budapest Hotelben, s a tombolasorsolás egyik nyerteseként lehetőséget kapott, hogy eljöjjön velünk egy kívánságteljesítésre.

Külön köszönjük neki azt a kedvességet, amivel az együtt töltött időt András számára feledhetetlenné tette!!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!

Lángh Zsófia
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.04.23.

Tamás Bendegúz (13 éves, Sárszentmihály)Bendivel a kezelése után találkoztunk a kórházban, nagy meglepetésünkre egy nagyon vidám, kedves kiskamaszt találtunk, akinek „félig” meglepetés volt az érkezésünk. Egy okosóra volt Bendi kívánsága, amit egy kedves támogatónkkal, Szepesi Zoltán úrral vittünk el a kívánságteljesítésre.

Nagyon gyorsan kialakult egy jó kis beszélgetés Bendi terveiről, miért éppen a NIKE okosóra volt a kívánsága. Ő nagyon komoly gondolkodású fiú, korábban aktívan sportolt, úszott, focizott, és a felépülése után ennek segítségével szeretné majd fokozni a teljesítményét.

Bendi nagy boldogan és gyorsan összerakta az ajándékot, persze a feltöltés még időt vett igénybe, de biztos, hogy legalább ez a délután gyorsabban telt itt a kórházban, mint a többi.

Mielőbbi gyógyulást és sok sikert kívántunk neki a tanulásban és a sportban!
Szepesi Zoltán úr a CISCO Systems Hungary Ltd. műszaki igazgatója, aki a Csodalámpa adománygyűjtő rendezvényén vett részt 2018. november 17-én a Hilton Budapest Hotelben, s a tombolasorsolás egyik nyerteseként lehetőséget kapott, hogy eljöjjön velünk egy kívánságteljesítésre.

Köszönjük magántámogatóink segítségét!

Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019. március 22.

Richard Tamás (9 éves, Monor)


Ricsi egy újabb kezelésre érkezett az osztályunkra, ami általában egy-két órát vesz igénybe, anyukájának komoly feladat ez alatt hosszabb időre lekötni a kisfiú figyelmét…

Ezért a Csodalámpa Alapítvány egy tablettel lepte meg Ricsit, hiszen filmnézéssel, internetes játékkal gyorsabban telik az idő a kórházban. Az ajándék, amelyet kapott, nagy segítség lesz Ricsi és édesanyja számára is, mert a kedvenc meséit nézheti és a különböző autókat csodálhatja a tableten.

Az ajándék kicsomagolásakor nagy volt az öröm. Mindnyájan azt kívánjuk: használd egészséggel, Ricsi!
Köszönjük Somogyi Péter úr és egyéb magántámogatóink segítségét!


Koczkáné Ilona
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.03.08.

Kristóf (18 éves, Nyíregyháza)


Kívánságteljesítésre indultunk egy hétköznap délután a Nyíregyházán élő Kristófhoz, kezünkben az ajándékával, egy csodaszép, új laptoppal.

A fiatalember azért ezt kérte a Csodalámpa Alapítványtól, mert a továbbtanulásához van szüksége erre a gépre. Érettségi után egy számítógépes tanfolyamot szeretne elvégezni.

Érkezésünkkor édesanyjával együtt fogadtak bennünket, Kristóf nagyon megörült az ajándéknak, melyet percek alatt be is üzemelt.

Kívánjuk neki, hogy sok öröme teljen a gép használatában!


Köszönjük a Cisco Systems Hungary Ltd. támogatását!


Alagi Enikő és Alagi János
kívánság-koordinátorok
Nyíregyháza, 2019.02.15.

Kolos (7 éves, Vassurány)


Kolos egy igazán mozgékony kisfiú, szereti a kosárlabdát, maga is heti két alkalommal jár edzésre, mind e mellett még táncversenyekre is készül. Példaképeinek tartja a Falco KC Szombathely kosarasait, ezért azt kérte a Csodalámpától, hogy találkozhasson a csapat tagjaival.

Pichler Gergellyel, a kosarasok technikai edzőjével a Falco-Körmend meccs utáni időpontot beszéltük meg, hogy így egyben egy várva várt mérkőzést és a saját kedvenceit is láthassa játék közben.

Sajnos mindenki bánatára a csapat nem győzött ezen a mérkőzésen, szinte az egész stadion nagyon szomorú volt és ez bizony rányomta a kívánságteljesítésre is a bélyegét. A kosarasok egy közösen aláírt labdát és egy névre szóló mezt ajándékoztak Kolosnak, aki büszkén állt a csapattagok közé a fénykép készítésekor, Pichler úr pedig meghívta Kolost egy következő mérkőzésre.

Külön öröm volt számára, hogy Váradi Benedek csapatkapitánnyal kosárra is dobhatott:
Köszönjük Pichler Gergely és a klub segítségét, valamint Gombkötő Márton közbenjárást, hogy teljesülhetett Kolos kívánsága.


Huszár Katalin
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2019. március 16.

Archive


Log in