Beszámolók

MÁRK (12 éves, Balajt)


Márk régóta vágyott egy igazán klassz kerékpárra, amivel közlekedhet a környéken, de akár hosszabb túrákat is tehet.
Nagy volt az öröm, amikor megérkezett az áhított ajándék. Rögtön fel is pattant rá a kisfiú, és elégedetten állapította meg, hogy nem csak szép az új bicikli, de kíválóan is működik.
Jó bringázást Márk!


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. ismételt támogatását,
segítségükkel egy újabb beteg gyermek vágya válhatott valóra!Benedekné Ferencsik Éva és Gárdos Erika
kívánság-koordinátorok
Balajt, 2023.06.02.

KOPPÁNY (7 éves, MEZŐSZILAS)Koppány már régóta nagyon szeretett volna egy saját mobiltelefont, hogy a kórházban is tudjon beszélni a családjával és a barátaival. Így a Csodalámpától egy Samsung készülék volt a kívánsága.

Persze majd játékokat is telepít rá, hogy gyorsabban teljen a várakozással töltött idő.


Köszönjük a segítséget a Provident Csapatának és magántámogatóinknak,
melynek köszönhetően teljesülhetett Koppány kívánsága.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.05.26.

BENEDEK JÁNOS (3 éves, BALATONSZÁRSZÓ)


Amikor megérkeztem Beniékhez, ő épp bicajozott az édesapjával. Ahogy hazaértek, átült az új terepjáró kisautójába, és onnantól ki sem szállt belőle. Boldogan mutatta meg, milyen manőverekre képes a járgány, még a motortérbe is bekukkantott, ahogyan apukájától látta, aki hobbi-autószerelőként sokat bütyköl otthon.

Beni nagyon szeretett volna a szabadban furikázni, ezért a Csodalámpától egy elektromos kisautót kértek, méghozzá a strapabíró fajtából, amelyiknek nem okoz problémát a kertjük végében lévő erdős terület sem.

Kívánom, hogy teljen sok örömed a szuper járgányodban, Beni, és a mielőbbi gyógyulásod után még sokáig élvezhesd az autókázást!
Köszönjük a Provident Pénzügyi Zrt. és magántámogatóink segítségét,
melynek köszönhetően teljesülhetett Beni kívánsága.


Lakatos Edina
kívánságkoordinátor
Balatonszárszó, 2023.06.07.

Donát (10 éves, Szigetszentmiklós)

Párizsban jártunk, május 12 és 14 között. A Wizz Air repülőutunk csodás volt, a gyerekek sírtak majd nevettek a felszállás során, páratlan élmény volt és igazán kellemes.
Fantasztikus volt, hogy a kislány és a kisfiú - akik arról álmodtak, hogy eljussanak Eurodisney-be - megélték a csodát, és bővelkedtek minden szépben és jóban ez alatt a 3 nap alatt.
Azt hiszem, nem mehettünk volna jobb helyre, tényleg meseországba csöppentünk és itt minden a miénk volt. A lehetőségeket szinte ki sem lehetett használni. Mindent megnézni, mindent kipróbálni és az összes élményt átélni egy hét alatt sem lehet talán, de nekünk nagyon sok jutott, igazán sok. A programok vittek magukkal. A reggelinél ismerkedtünk a francia konyhával, majd egész nap csatangoltunk a parkban és ami csak megtetszett és kerekesszékkel elérhető volt, azt megcsináltuk. Felültünk az összes hullámvasútra, a legkeményebb pályán annak rendje és módja szerint kétszer is. Ezzel nem lehetett betelni. Megnéztük a sok csodát és látványosságot, fotózkodtunk Jaffarral - ha már Csodalámpa -, és csodás hajókirándulásra is eljutottunk.
Hazafelé megálltunk az Eiffel toronynál, melynek látványa szintén elbűvölte a gyerekeket.
Biztos vagyok benne, hogy kis utitársaim az utazás minden percét élvezték, és életreszóló emlékekkel tértek haza.


Hálásan köszönjük támogatóinknak, a Wizz Air Hungary Ltd.-nek, a Jet Travel utazási irodának, a Disneyland Paris-nak, a Groupama Biztosító ZRt.-nek, a Budapesti Értéktőzsde Zrt.-nek, a Henkel Magyarország Kft.-nek, a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest tanárainak, diákjainak, továbbá magántámogatóinknak,
hogy valóra válthattuk Donát álmát!Boris Péter
kívánság-koordinátor
Párizs, 2023. május 14.


RÓZA DZSESSZIKA (16 éves, OLCSVA)Dzsesszika, néhányunknak Rózi, sosem fél semmitől, pedig az élet igen nagy kihívások elé állította. Derült égből villámcsapásként érte betegsége, de ő mosollyal az arcán fogad már minden hírt és minden kedves látogatóját.

Jókedve, mosolya ragadós és szebbé teszi napjainkat. Igen nagy és igen régi álma volt egy iPhone telefon, ezt az álmot, amit ő maga szeretett volna - a munkájával - megvalósítani. Nagyon örült a lehetőségnek, hogy a Dzsinn teljesíti a kívánságát.

Szülei sokat dolgoznak és a kistesói is leterhelik a családi kasszát, de Dzsesszika nem adta fel. Hihetetlen örömmel és boldogsággal fogadta álmai telefonját.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. ismételt támogatását,
segítségükkel teljesülhetett Rózi kívánsága!


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.05.23.

PÉTER (5 éves, BUDAPEST)


Petike lelkes Lego gyűjtő és építő. Már többféle Lego játéka van, de szerette volna a vonatos és a Ninjagos gyűjteményét bővíteni. A Csodalámpától ilyen Lego játékokat kért, amit a közelgő születésnapja miatt is nagyon várt.

A Csodalámpa Dzsinnje és a LEGO Manufacturing Kft. munkatársai minden ügyességüket bevetették, hogy Petike a születésnapján már játszhasson is a kívánt legókkal.


Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. támogatását, mellyel teljesíthettük Petike kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.05.25.

LUCA (5 éves, BUDAPEST)Luca egy nagyon derűs, kiegyensúlyozott kislány, akin egyáltalán nem látszik meg, hogy milyen nehéz kezeléseken esett át az utóbbi időben. A Csodalámpától egy tablet volt a kívánsága, amelyen a kedvenc meséit – a Spartacust, a Hupikék törpikéket és a Janó, a manó rajzfilmeket - tudja majd nézni, akár a testvérével is.

Luca még arra is gondolt -, hogy másokat ne zavarjanak a filmnézéssel -, ezért egy-egy fejhallgatót is kért a Dzsinntől magának és a testvérének is.

Mivel az egyik kontrollon tudtuk átadni a kívánságát, Luca sokkal jobb kedvvel és bátrabban ment a vérvételre, tabletjével a kezében.


Köszönjük a CHARITIES AID FOUNDATION OF AMERICA támogatását!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.06.06.

LILI (10 éves, BUDAPEST)


Lili egy kedves, nyitott kislány. Elmesélte, hogy nagyon sok különböző fajta háziállata van otthon. Többek közt van két patkánya, akik nagyon ügyesek és okosok. Próbálja tanítgatni őket.

A kedvenc állata a süni. A képen is egy plüss sünit tart az ölében. Mivel imádja az állatokat, ezért esett a választása a Nyíregyházi Állatparkra, ahol édesanyja mindent elolvas majd neki az állatokról. Szeretne minél több és hasznos információhoz jutni, tanulni és mindent megtudni az állatokról.
Köszönjük magánadományozóinknak, köztük az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak a támogatást, segítségükkel teljesíthettük Lili kívánságát!


Kanyári Liza
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2023.05.31.

LEVENTE (10 éves, LAKITELEK)Levi szeret filmeket nézni, különösen a vígjátékok tetszenek neki. A kedvenc színészei: Vin Diesel és Adam Sandler.

A Csodalámpától egy tablet volt a kívánsága, amin a kórházban töltött időben is megnézheti a kedvenc filmjeit. Levi maszkja ugyan elfedte, de hatalmas mosollyal vette át a Lenovo tabletjét.


Köszönjük a Rossmann Magyarország Kft. támogatását, mellyel valóra válthattuk Levente kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.05.24.

Barnabás (16 éves, Győr)


Különleges kérést kapott Alapítványunk még 2022-ben. Az akkor 15 éves Barnabás szerette volna kipróbálni a tandemugrást.
Megkezdtük a kívánság teljesítését előkészíteni, ennek során felvettük a kapcsolatot a székesfehérvári Tandem Team egyik vezetőjével, Hegyháti Zoltánnal, aki készségesen állt mellénk.
2023. június 4-én azután eljött a nagy nap. Kora délután megjelentünk az ejtőernyős egyesület börgöndi reptéri központjában. Gyors adminisztráció és mérlegelés után Barnabás - Balogh Péter „Kepi” segítségével - beöltözött az ugráshoz, megkapta a szükséges instrukciókat és indulhatott a kaland.
A gép 4300 méter magasra emelkedett, a kiugrás után szabadesés, majd ernyőnyitás után élvezhette Barna a lassú lebegést és a csodálatos kilátást. Rövid időre még az ernyő irányítását is átvehette.
A sima landolás után csak rá kellett nézni Barnabás arcára és rögtön láttuk, hogy a kívánság teljesítése hatalmas örömet és maradandó emléket szerzett neki.
Ezúton mondunk köszönetet a Tandem Team kedves és vidám csapatának, hogy partnerek voltak a kívánság teljesítésében.

/ 4

Köszönjük a Rossmann Magyarország Kft. támogatását, mellyel valóra válthattuk Barnabás álmát.


Radics Zoltán
kívánság-koordinátor
Börgönd, 2023.06.04.

Bence (6 éves, Újrónafő)


Év elején eldöntöttük, hogy idén is kiválasztunk egy kívánságot, amelynek valóra váltásához gyűjtést hirdetünk egy újabb csodabogárkodás keretében.
Bence egy saját kerti játszótérre vágyott, ahol bármikor kedvére hintázhat és csúszdázhat – ennek megvalósításához járultak hozzá felajánlásaikkal mindazok, akik szurkoltak, hogy sikeresen teljesítsem a Kinizsi Százas gyalogtúrát.
Éjszaka, a hetvenedik kilométer környékén, a sokadik hegy megmászása után, amikor kezdett eluralkodni rajtam a fáradtság, hatalmas erőt adott, ha arra gondoltam, hogy ezt Bencéért is teszem.
Két héttel a teljesítménytúra után egy vasárnapi napon érkeztünk meg Újrónafőre, ahol nagy szeretettel fogadott bennünket Bence családja. Egy igazi gyerekparadicsomba csöppentünk, ahol minden Bencéről szól: a róla készült mosolygós, szuperhősjelmezes, kedves fotók lógnak minden szobában, és egy külön kis ház csak az ő játékaival van tele, akárcsak az udvar egy része. Az édesapja és a nagyszülei sokat meséltek nekünk Bencéről, a kisfiú pedig boldogan mutatta meg nekünk a birodalmát, és persze az akkor már két napja birtokba vett szuper játszóterét is, ahol még egy közös fotó is készült rólunk. Megtudtuk, hogy előző nap, szombaton még az ebédjét is oda kérte, annyira élvezte a hintázást és a csúszkálást.
Kívánjuk, hogy teljen sok örömed ebben a klassz játszótérben, Bence, és gyógyulj meg minél hamarabb!

Köszönjük szeretteinknek, barátainknak és a felhívásunkhoz csatlakozott további támogatóknak, hogy a segítségükkel összegyűjtött adományokból teljesülhetett Bence kívánsága!Pradarics Tamás és Lakatos Edina
kívánságkoordinátorok és csodabogarak
Újrónafő, 2023. 06. 04.


MÁRK (17, TATA)

A képekhez és Márk édesanyjának soraihoz felesleges lenne bármit hozzáfűzni. Talán annyit mégis, hogy a meccs előtt néhány nappal még nem voltak meg a belépők, de a Csodalámpa és támogatói nem ismernek lehetetlent, ha egy nagybeteg gyermek öröméről van szó!

From: Klara S**** klara.s***** @ t-online.hu
Sent: Saturday, June 3, 2023 3:12 PM
To: Patzauer Éva <patzauer.eva@csodalampa.hu>
Subject: FW:

Kedves Éva, Kedves Csodalámpa Alapítvány!

Nagyon-nagyon köszönjük kitartó munkátokat, hatalmas öröm volt Márk számára hogy sikerült jegyet szereznetek az áhított meccsre. Már tavaly amikor eldőlt, hogy Budapesten a Puskás Arénában lesz az UEFA Európa Liga döntője ez volt Márk kívánsága, hogy részt vehessen és a helyszínen szurkolhasson. Fantasztikus élmény volt!!!

Annyira magával ragadta a döntő hangulata Márkot, hogy erre az estére (majdnem) elfelejtkezett a fájdalomról is! Márk a Sevilla csapatának szurkolt, (a szünetben sikerült Sevilla mezt is beszerezni), így a győztesekkel ünnepelt!

Köszönjük nektek és dr. Csányi Sándornak, az Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének és munkatársainak a segítségét, hogy ezt a szinte lehetetlen kívánságot teljesítettétek!

Külön köszönettel tartozunk még a helyszínen dolgozó mentőszolgálatos kollégáknak, akik segítettek az ülőhelyre lejutni Márknak.

Üdvözlettel,
Márk és szülei


Aliz (14 éves, Szeged)

Párizsban jártunk, május 12 és 14 között. A Wizz Air repülőutunk csodás volt, a gyerekek sírtak majd nevettek a felszállás során, páratlan élmény volt és igazán kellemes.
Fantasztikus volt, hogy a kislány és a kisfiú - akik arról álmodtak, hogy eljussanak Eurodisney-be - megélték a csodát, és bővelkedtek minden szépben és jóban ez alatt a 3 nap alatt.
Azt hiszem, nem mehettünk volna jobb helyre, tényleg meseországba csöppentünk és itt minden a miénk volt. A lehetőségeket szinte ki sem lehetett használni. Mindent megnézni, mindent kipróbálni és az összes élményt átélni egy hét alatt sem lehet talán, de nekünk nagyon sok jutott, igazán sok. A programok vittek magukkal. A reggelinél ismerkedtünk a francia konyhával, majd egész nap csatangoltunk a parkban és ami csak megtetszett és kerekesszékkel elérhető volt, azt megcsináltuk. Felültünk az összes hullámvasútra, a legkeményebb pályán annak rendje és módja szerint kétszer is. Ezzel nem lehetett betelni. Megnéztük a sok csodát és látványosságot, fotózkodtunk Jaffarral - ha már Csodalámpa -, és csodás hajókirándulásra is eljutottunk.
Hazafelé megálltunk az Eiffel toronynál, melynek látványa szintén elbűvölte a gyerekeket.
Biztos vagyok benne, hogy kis utitársaim az utazás minden percét élvezték, és életreszóló emlékekkel tértek haza.Hálásan köszönjük támogatóinknak, a Wizz Air Hungary Ltd.-nek, a Jet Travel utazási irodának, a Kontron Kft.-nek, a Disneyland Paris-nak, a Groupama Biztosító ZRt.-nek, valamint magántámogatóinknak, köztük Innának, hogy valóra válthattuk Aliz álmát!


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Párizs, 2023. május 14.Nina (10 éves, Sarkad)

Nina boldogan csomagolta ki az új laptopot, amit a Csodalámpától kért. Neki nagyon sokat jelent a barátokkal való kapcsolattartás, ami a betegsége miatt sokszor csak online lehetséges. A tanuláshoz is segítség és persze a tanulás utáni játszáshoz.
Nina most negyedikes, és leginkább a magyart és a történelmet szereti. Főleg az érdekli, hogy mi történt a világban évszázadokkal ezelőtt. Az átadáskor már nagyon várta, hogy édesapja beindítsa számára a laptopot és elkezdhesse használni.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád és magántámogatóink
segítségét, általuk ismét mosolyt varázsolhattunk egy beteg gyermek arcára!


Horvai András
kívánság-koordinátor
Sarkad, 2023.06.01.

Zafira (4 éves, Pécel)


Zafira egy csodaszép szemű, mosolygós kislány. A Csodalámpától egy tablet volt a kívánsága, hogy a kórházban töltött időben is megnézhesse kedvenc meséit és játszani is tudjon a várakozás ideje alatt.
A TATA Consultancy Services kedves munkatársai: Edit, Eszter és Kata személyesen adták át Zafirának a Lenovo tabletet. Mivel Zafi 1 éves kora óta több műtéten is átesett és rendszeres látogatója a kórháznak, kellett egy kis idő, hogy feloldódjon a sok ismeretlen „néni” között. Aztán Zafi sorra ült be a hölgyek ölébe és teljesen elvarázsolta az, ahogyan türelmesen megmutatták neki, hogyan kell bekapcsolni, beállítani és használni a tabletjét. Sőt, a hölgyek segítettek az ő korának megfelelő játékokat letölteni a gépre és még a kedvenc rajzfilmje, a Jégvarázs is felkerült Zafi tabletjére.
Köszönjük magántámogatóinknak, a TATA Consultancy Services lelkes futóinak és dolgozóinak, hogy az UltraBalaton futórversenyen való részvételükkel és felajánlásukkal teljesíthettük a kislány kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023. 05.25.


NORBERT (15 éves, Létavértes)


Norbi egy laptopra vágyott, ami segítségére lesz a tanulásban, e mellett pedig játszhat, filmeket nézhet rajta.
A fiú vizsgálatra érkezett, amikor nagy meglepetés érte: átadtam neki az áhított ajándékot.


Köszönjük magántámogatóinknak, Szilviának és Balázsnak, hogy segítségükkel teljesíthettük Norbi kívánságát!


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023.05.19.

MÁTYÁS (13 éves, KELEBIA)


Kelebiára utaztunk, hogy teljesítsük Mátyás kívánságát. A kisfiú és anyukája izgatottan vártak minket.
Öcsinek - ahogy otthon szólítják - nagy kívánsága volt: igazán vágyott egy XBoxra, amit a kezeivel tud irányítani, amivel tudna játszani, kicsit mozogni.
Kedves Mátyás, csupa szépet és jót kívánunk a használatához!


Köszönjük a Rossmann Magyarország Kft. támogatását, segítségükkel válthattuk valóra a kisfiú kívánságát!


Dr. Kapás Ferenc és Kapás Csilla
kívánság-koordinátorok
Kelebia, 2023.05.24.

Annamária (14 éves, Baja)

Baján jártunk, Annamáriának hoztunk laptopot, aki azt mondta, tanulásra és még sok más csupa jó dologra használja majd új hordozható számítógépét.
Annamária alig várta már, hogy láthassa az ajándékát... és végre megérkezett a Lenovo.
Úgy láttuk, a gép boldogságot okozott.
Mi is ezt kívánjuk: egészséget és boldogságot!


Köszönjük a Magyar Export-Import Bank Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Annamária kívánságát!


Dr. Kapás Ferenc és Kapás Csilla
kívánság-koordinátorok
Baja, 2023.05.24.

Viktória Andrea (3 éves, Vecsés)

upload:Beszamolok/5255_Viktoria3.jpg


Vikinek nagyon nagy a mozgásigénye, mindenféle mozgást szeret: mászókázni, úszni, lovagolni. Betegségéből adódóan hamar elfárad, 20 percig tud aktív maradni, viszont az intenzív mozgás.

Viki és a családja is nagyon szeret kirándulni, épp ezért a Csodalámpától egy biciklihez kapcsolható utánfutó volt a kívánsága, amiben pihenhet Viki, amikor már nagyon elfáradt a sétálásban.

upload:Beszamolok/5255_Viktoria5.jpg


Köszönjük a TATA Consultancy Services és magántámogatóink támogatását, mellyel teljesíthettük Viki kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.05.18.

SZÓFIA (9 éves, ÚJSZÁSZ)


Szófia nagyon szeret rajzolni. Egyik ismerősétől hallotta, hogy van olyan tablet, amivel különleges rajzokat lehet készíteni.
Amikor megtudta, hogy lehet egy kívánsága az alapítványtól, nem volt kérdés, hogy mit kíván.
Felajánlónak köszönhetően nagyon rövid időn belül teljesült a kívánsága.
Szofi - mikor átadtuk a tabletet - nem győzte mondani, mennyire boldog, hogy most már neki is van ilyen csoda gépe. Rögtön be is üzemelte és kezdődhetett a tablet funkcióinak felfedezése.


Köszönjük a támogatást a MOL - Új Európa Alapítvány-nak,
segítségükkel teljesíthettük a kislány kívánságát!
Tatár Ágnes és Nagy Andrea
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2023.05.23.

Archive


Log in