Katinka (13 éves, Kaposvár)

Katinka és Alexandra ugyanazt kérték a Csodalámpától, egy párizsi városlátogatást.

A lányok (és kísérőik is) most repültek először, ezért már maga az utazás is nagyon nagy élmény volt. Párizsban nagyon sok szép helyen jártunk. Bementünk a Notre Dame-ba, megcsodáltuk a virágos kertjét, és felmentünk a ’lakatos’ hídra, ami arról nevezetes, hogy a szerelmesek egy lakatot kapcsolnak a rácsára a nevükkel, a hídon már több tonnányi lakat van! Ez különösen érdekes volt.

Ellátogattunk a közeli virágpiacra, ahol a lányok nagyon élvezték, hogy különleges virágokat, húsevő növényeket, az érintésünktől összehúzódó mimózát és különleges orchideákat láttunk. Nagyon tetszett nekik a város hangulata, a szép, kőből épített kovácsoltvas kiserkélyes manzárdos házak.

Elsétáltunk a Champs Elysées-hez, hajókáztunk a Szajnán. Felmentünk a Montmartre-ra, és bementünk a Sacré Coeur-be is, körbejártunk a festők kis terén, megcsodáltuk a képeket és az arckép rajzolók ügyességét, a karikatúrákat. Voltunk az Eiffel toronyban, a La Défense felhőkarcolói között. Kilátogattunk Versailles-ba, megcsodáltuk a tükörtermet és a különleges, szökőkutakkal teli óriási kertet. Láttuk a Louvre-ban a Mona Lisa-t és a Milói Vénuszt, de maga az épület is csodálatos volt, nagyságával, díszességével. Nagyon ízlett nekik a francia konyha is, élvezték az újdonságokat (francia hagymaleves, panini, croissant, bagette, sajtok)

A lányok teljesen kivirultak, főleg Szandi volt halovány az induláskor, de utána nagyon boldog volt, és belemelegedett, szerintem teljesen megfeledkezett arról, hogy betegnek van kikiáltva.

Katinka drága, mindvégig olyan jól bírta, soha nem panaszkodott, pedig fárasztó volt, tündéri gyerek. Élete élménye volt, azt mondta minden tetszett neki.

Egyszóval nagyon tartalmas napokat éltünk át együtt!!


Katinka nevében is köszönjük a Prime Rate Kft. támogatását!

Zákonyi Zelma
kívánság-koordinátor
Párizs, 2013.09.30.


Katinkáék üzenete:

Tele élményekkel, maradandó emlékekkel, érkeztünk haza.

Ezúton, szeretnénk hálásan megköszönni Önnek, az Alapítványnak és nem utolsó, de elsősorban annak a Jótevőnknek, Jótevőinknek, aki, akik lehetővé tették, hogy ez az út, ez az utazás létrejöjjön.

Hálás köszönettel!

……. Katinka és édesanyja

Archívum


Belépés