Levente (7 éves, Csömör)


Leventével és szüleivel hosszú hónapokon keresztül egyeztettünk a megfelelő időpont és helyszín miatt, hogy egyszer végre élőben láthassa azt a területet, ahol a versenyautókat felkészítik a futamra, megmérik a legfontosabb alkatrészek paramétereit - fék, abroncs, aerodinamika….-, az utolsó igazítást is elvégzik rajta, vagyis a boxutcában és a paddockban megnézni a szerelés csínját-bínját.

Erre a kívánságteljesítésre nagyszerű alkalom volt Michelisz Norbert csapatának, a MIRÁ-nak nyári itthoni versenye, amire meghívást kaptunk mindannyian. A fogadtatás sem volt akármilyen, Norbi egy quaddal érkezett és vitte be Leventét oda, ahol a csapat aznap dolgozott, a kisfiú körbe nézhetett, kérdezhetett az ott szorgoskodó szerelőktől, mit miért és hogyan csinálnak.

Újságírók, szakemberek sürögtek-forogtak, volt egy kis sajtótájékoztató is, közös fotózás, majd következett a verseny első része, amit teljesen testközelből nézhettünk. Közvetlen közelről láthattuk ugyanis, ahogy beérkeztek az autók néhány perces kiállásra a boxutcába, kerekeket ellenőriztek, s már indultak is tovább az autók. A futam két része között csapatmegbeszélésre hívták a MIRA tagjait, és persze Levente is lehetőséget kapott, hogy a szigorúan titkos szakmai egyeztetésen ő is ott lehessen. Levi kérdésekkel is készült, így a verseny folytatása előtt még arra is volt idő, hogy Michelisz Norbit kifaggathassa. Azt ő sem gondolta korábban, hogy Norbinak is lesznek kérdései, így a két fiú leült egy asztalhoz és a hangzavar ellenére jót beszélgettek a kedvenc Forma1-es autókról, a példakép versenyzőkről és hogy egyáltalán hogyan lett egy kisfiúból világhírű versenyző.

A futam második részét már kicsit fáradtan nézte meg Levi, hiszen hosszú volt, de valójában nagyon izgalmas ez a nap.


/ 3





Köszönjük Michelisz Norbertnek és a MIRA csapatának, hogy segítettek Levente álmát valóra váltani.


Felkai Márta
Mogyoród, Hungaroring
2018. július 7.

Archívum


Belépés