Ravand (10 éves, Budapest)


Ravand régi álma volt, hogy eljusson a tengerhez…

Gyönyörű napos időben, 5-6 órás autózás után érkeztünk Senjbe, a horvát tengerpart egyik „közeli” kisvárosába. Már útközben megcsodáltuk a tengert, de az apartman elfoglalása után első sétánk természetesen a partra vezetett. A sziklák által övezett kavicsos kis öböl tökéletes hely volt a fürdőzésre, így a következő napot is ott töltöttük: Ravand sokat úszott, ami a betegségének is jót tett, az újonnan vásárolt búvárszemüvegben és pipában nézte a tenger élővilágát. Nagy élményt jelentett számára a sok-sok kicsi hal, ami alattunk úszkált.

Nem maradt el a kirándulás sem a szemközti Krk- szigeten lévő Silo városba, ahová motorcsónak vitte át az érdeklődőket.

Sajnos egy viharos nap, nagy eső hatalmas erejű széllel, pihenésre késztetett bennünket, de azért még így is maradt idő arra, hogy a búvárbázisról a Galathea Búvárközpont vezetője, Brankovics István egy gyors motorcsónaktúrára vigye őt, komolyan kellett kapaszkodnunk, mert úgy éreztük, elvisz a szél, de közben megismertük a Senj közeli partokat, és még inkább beleszerettünk Horvátországba.

Ravandék az utolsó napjukat is a víznél töltötték, remélik, hogy lesz még alkalmuk eljutni ide vagy máshová a tengerhez.


/ 4




Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank és a Cisco Systems Hungary támogatását, melynek köszönhetően teljesíthettük Ravand álmát.

Köszönjük a GALATHEA Búvárközpont-nak, hogy Ravand újabb élményekhez jutott!

Köszönjük továbbá magántámogatóink segítségét!




Bakonyi –Kiss László
kívánság-koordinátor
2018.08.29.

Archívum


Belépés