Petra (13 éves, Almáskamarás)





A 14 éves Petra sokat hallott már és nézegetett képeket Horvátországról, az Adriai-tengerről, de sosem gondolta volna, hogy egyszer eljuthat oda. Több mint egy éve elárulta az egyik csodalámpás önkéntesnek a vágyát, hogy egyszer szeretne tengerparton nyaralni, mégpedig Horvátországban. De igazából nem hitte el, hogy akadna valaki, aki teljesítené a "teljesíthetetlen" kérést.

Petra és szülei csak akkor hitték el valójában, hogy az elérhetetlen álom valósággá válik, hogy egy hetet tölthet Petra a tenger mellett, amikor autóba szállva elindultunk Horvátország felé. A nagylány az egész úton - ami rövidnek nem éppen mondható -, nem igen kommunikált, inkább szundikált vagy nézte a tájat. Csak akkor mosolyodott el, és kezdett beszélni, amikor a Krk- szigethez érve átkeltünk a hatalmas hídon, és szemünk elé tárult az Adriai-tenger, ahogy a kora délutáni Nap fényénél, smaragdzölden csillogott. Attól kezdve a tinilányt szinte kicserélték!! Igényelte az esti beszélgetéseket, csacsogott, nevetett az egész nyaralás alatt.

Malinska városában volt az apartmanunk, melynek erkélyéről csodálatos látvány nyílt az Adriára. Leírhatatlanul szép volt a táj napkeltétől Napnyugtáig. Petra nagyon élvezte a fodrozódó tenger látványát, a sirályok érdekes hangját, s azt, ahogy átszelik a nagy vizet, az esti tengerparti sétákat, a programokat, a kirándulásokat és fürdést a tengerben. Jó volt látni a boldogságot és az örömöt az arcán, amikor először lépett a tengerbe!! A programok közül az üveg aljú hajón való utazás tetszett legjobban Petrának. De élvezte a sétát a főváros Krk kikötőjében, a szűk kis sikátoros utcácskákat, a sok-sok látnivalót a bazársorokon.

Az utcai zenészeket órákig hallgatta. A sok szép tengeri hajó és jacht lenyűgözte. Csodálattal nézte a profilképet készítő művészt, és nagyon boldog volt, amikor róla is készülhetett rajz. A tenger látványa Baskában valami csodás volt. A fényképezőgép minden pillanatban kattogott, hogy megörökítse a csodás tájakat és vissza nem térő pillanatokat. Punat kikötője is tartogatott élményeket.

Reméljük, hogy a Malinskán töltött hét gyönyörű élmény marad majd Petra életében, ami soha nem felejt el. Petra elmondta, hogy hálával és szeretettel gondol a támogatókra. Köszöni a Provident munkatársainak, és a Csodalámpa Alapítványnak, hogy egy életre szóló élménnyel ajándékozták meg őt.

Én is boldog vagyok, hogy részese lehettem örömödnek. Nagyon jó volt látni felszabadult, mosolygós arcodat, s reméljük, hogy még sokáig fogsz emlékezni az együtt töltött gyönyörű napokra.




Köszönjük a Provident Zrt. támogatását!






/ 4






Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
2013.08.18.

Archívum


Belépés