MÁTÉ (16, BUDAPEST)

upload:Beszamolok/3554_Mate_1.jpg

Máté nagyon szeret focizni, de a betegsége miatt egy jó ideje kezelésekre kell járnia, s amikor hazamehet, akkor is a lakásban kell tartózkodnia. Bár szívesen sakkozik és szereti az informatikát, mégis egy TV-t kért a szobájába, hogy filmeket, ismeretterjesztő műsorokat nézhessen a gyógyulásig tartó hosszú idő alatt.
A kívánságát fiatalokból álló futócsapat szerette volna teljesíteni, így a nyári verseny kapcsán összegyűjtött adományból egy igazi nagy tévét vettünk közösen.

Egy szeptember eleji napon Máté és édesanyja az éppen aktuális kezelés után a Csodalámpa irodájába érkezett, ahol négyen a csapatból már izgatottan várták őket, hogy átadhassák az ajándékot. Persze nem lehetett tudni, ki izgult jobban, mert Máté, bár nagyon udvariasan megköszönte az ajándékot, csillogó szemeivel a dobozt fürkészte, mikor nézheti meg már közelebbről a tévét?

Még készült egy két közös kép, meg persze selfie, majd elköszöntünk a családtól.

Máté édesanyja még este felhívott, hogy amikor otthon kibontották a tévét: „…volt sikítás, meg ugrálás, meg hatalmas öröm”- mesélte a könnyeivel küszködve.

Köszönjük a PHOENIX Pharma Zrt. és a BENU Gyógyszertárak futócsapatainak, hogy a 24. K&H mozdulj! maraton-és-felmaratonváltó versenyen jótékony Csodabogárként indulva közösen teljesítették Máté kívánságát.

Felkai Márta
Budapest, 2017. szeptember 11.

upload:Beszamolok/3554_Mate_3.jpg

Archívum


Belépés