Csongor Oszlár (9, Székesfehérvár)

Csongor kívánsága az volt a Csodalámpától, hogy eljuthasson Moszkvába a Kidzania Parkba. Szerette volna látni, miféle városban tanult édesapja...

Egy péntek délelőtt egy nem kicsit izgatott Csongorral találkoztam a repülőtéren, aki még sohasem ült repülőgépen. Mire megérkeztünk Moszkvába, már elmúlt a félelme.

A moszkvai repülőtéren a Lotte Hotel autója várt minket és elvitt ebbe a gyönyörű szállodába, ahol már várta Csongort az igazgató úr, Mr. Adrian Gray, aki a megismerkedés után egy pici meglepetés ajándékkal is kedveskedett neki.

A hotel munkatársai fantasztikus programot állítottak össze Csongor számára.
Első nap Elena, idegenvezetőnk megmutatta nekünk a Vörös-teret , a Kreml épületét, a Vaszilij Blazsennij székesegyházat, valamint a GUM áruházat. A legenda szerint, ha valaki rubelt dob a GUM-ban lévő szökőkútba, visszatér Moszkvába. Ezt Csongor meg is tette.

/ 10



Miután elbűvölték őt a hatalmas épületek, múzeumlátogatás következett, elmentünk az Űrhajósok Múzeumába. Csongornak nagyon tetszettek az űrkabinok, az űrhajósok kiképzéséről készített film, az űrbe küldött kitömött kutyák másai. Megkereste a űrhajósok fényképei között Farkas Bertalan fotóját is.
Meglepetésként belebújhatott az egyik kiállított űrhajósruhába. Természetesen csináltunk róla fényképet.

A nap még nem fejeződött be: várt ránk a Márvány Palota és a Fegyvertár, valamint az Őrségváltás megtekintése. Este élményekben gazdagodva, de fáradtan tért vissza a kisfiú a hotelbe.

A következő nap csúcspontja volt a várva várt Kidzania Park.
Csongor vezetett ott repülőgépet, megtanult autót vezetni és 2 évre érvényes jogosítványt szerzett a Kidzania Parkba, volt tűzoltó, emeletes ház oltásában segített tűzoltóruhába beöltözve, autószerelő műhelyben autógumit szerelt. A tejgyárban pedig epres joghurtot készített. Szinte repültek az ott eltöltött órák.
Csongor fantasztikusan élvezte a programokat és csillogó szemmel lelkesedve indult el a sétahajókázásra a Moszkva folyón.

Az utolsó napon megnéztünk néhány szép moszkvai metróállomást, és a Győzelem Parkját. A hatalmas méretek, épületek, a nagy autóforgalom elbűvölt mindannyiunkat…

Hálásan köszönjük a Lotte Hotel Moscow igazgatójának, Adrian Gray úrnak és a hotel személyzetének a támogatást, a kedvességet és a csodálatos programokat köszönjük továbbá a FGSZ Zrt. segítségét Csongor álmának valóra váltásához! Köszönjük magántámogatóink segítségét!



Batári Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017. augusztus 9.

Csongor kedves levele bármilyen beszámolónál többet mond:

Archívum


Belépés