László (10 éves, Zalaegerszeg)


Lacika így emlékezik a kint töltött néhány napra:

„Nagyon vártam már a londoni utazást. A város rengeteg látnivalót rejt. Számtalan nevezetességét néztük meg. A Tower Bridge nemcsak kívülről nyújt szép látványt, a belsejében lévő kiállítás is nagyon érdekes. Az üvegpadló és a fölötte elhelyezett tükör furcsán sokszorozza a tükörképünket. A híd tetejéről nézhettük a lábunk alatt elhaladó gyalogosokat, autókat és hajókat. A Shard 72. emeletéről néztük végig a Tower Bridge felnyitását és az így áthaladó nagy hajót. London legmagasabb épületéről gyönyörű kilátás nyílt a városra, ahonnan távcső segítségével más évszakban, éjszakai kivilágításban is láthattuk a körülöttünk elterülő várost.

Séta közben kísérőink rengeteget meséltek a nevezetességekről, helyi szokásokról, sőt még a különleges kis udvarokról is. Az őrségváltás, a játékbolt, a parkokon keresztüli séták, az emeletes busszal történő utazás, Madame Tussaud panoptikuma, a British Múzeum mind-mind felejthetetlen marad számomra. A Greenwichi obszervatóriumban és teaszállító múzeumhajóban tett látogatással is új ismereteket szereztem.

A Londonban töltött idő alatt életre szóló élményekkel lettem gazdagabb, bepillantást nyerhettem a londoni élet mindennapjaiba.”

De ezek a napok önkénteseink számára is élményt jelentettek, ők így emlékeznek:

„Szeretnénk megköszönni a szép hétvégét, amit együtt tölthettünk Londonban. Mi nagyon jól éreztük magunkat, örültünk, hogy körbe vezethettük Lackót és édesanyját az otthonunknak választott városban.

Hadd mondjuk el, hogy Lackó mennyire csodálatos fiú - olyan jól viselkedett végig, szófogadó volt és kedves, és nagyon érdeklődő: kimeríthetetlen energiával jártuk körbe a múzeumokat és a várost. Marika, László: igazán büszkék lehettek a fiatokra.

Lackó, reméljük, te pedig mindig ilyen kedves és nyitott maradsz! További kalandokban gazdag szünidőt kívánunk, a szeptemberi iskolakezdéskor pedig reméljük, eszedbe jut majd a British Múzeum és a Királyi Obszervatórium, és az itt szerzett élmények és tudás segíteni fog a történelmi és a természettudományi tanulmányaidban.

Laura és Péter"


Laciéktól kaptunk egy köszönőlevelet hazaérkezésük után:

Kedves Csodalámpa!

Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki valamilyen módon segítséget nyújtott a londoni utazás létrejöttéhez. A Londonban élő három önkéntesnek külön szeretnénk megköszönni, hogy az ott eltöltött idő alatt időt és energiát nem kímélve kísértek bennünk egész nap, hogy minél több látnivalót tudjunk megtekinteni.

Üdvözlettel: …… Lackó és családja



Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank, az E.ON Zrt., Simon Ágnes és magántámogatóink segítségét!


Kékuti Laura, Beregi Györgyi, Takács Péter
kívánság-koordinátorok
London, 2017. július 2.

Archívum


Belépés