Krisztián (9 éves, Gödöllő)



Tegnap csodát tettünk. Reményt csempésztünk egy család életébe, akik már lemondtak a hihetetlen dolgokról. Köszönöm mindenkinek azt a nemes lelkű hozzáállást, ahogy ezt az ötletet támogatták.

Krisztián szerény körülmények között él Gödöllőn, anyukájával, nővérével és a nagyszüleivel. A kisfiú a Jézuskának, édesanyja pedig a Csodalámpa Alapítvány részére írt levelet, mert anyagi körülményeik nem engednek meg egy ekkora kiadást, a vágyott LEGO Tűzoltó állomást.

Krisztián egy vele született, genetikai rendellenesség miatt (Amit nem örökölt, csak „kapott”.) egy elég komoly szívbetegséggel küzd és él együtt. Három nagy műtéte is átesett már, volt, most jobban van. Rendszeresen járnak kontroll vizsgálatokra, amelynek az eredményeit soha nem lehet előre tudni. Csak reménykedni. Csak az édesanyját avattuk be arról, hogy érkezünk és egy nagy doboz legót hozunk a fiának.

- És itt megállnék egy pillanatra. Mert nem csak egy doboz legót vittünk. Az ajándékzacskóban volt még a Piros Iskola intézményvezető asszonya által felajánlott, két Piros Iskolás jegyzetfüzet, Baár Tünde tanárnő könyve, melyet a lányával közösen Krisztiánnak dedikált. A könyv oldalaira osztályunk egy-egy tanulójának jókívánságát ragasztottuk. S nem egy, de két doboz tűzoltós legóval érkeztünk a házhoz. A kockavaros.hu weboldalon rendeltem meg a játékot, telefonon beszélve a szállítás pontos helyéről és időpontjáról, akkor megemlítettem, hogy számunkra miért fontos a határidő betartása. A cég pedig felajánlott e nemes küldetésünkhöz még egy doboznyi építőjátékot. -

Mindenki meg volt szeppenve. Kicsit beszélgettünk az anyukával és Krisztiánnal, majd átadtuk a csomagjainkat. Megilletődve nyitotta ki az ajándékokat, hitetlenkedve nézett anyukájára. Megköszönte neki egy öleléssel és nekünk is egy mosollyal. Kis idő múlva már az egyik doboz tartalma a szőnyegen volt és az építésbe beszállt Petra, Marci és Krisztián nővére, Cintia is. ...

Balogh Attila Gábor osztályfőnök


/ 4




Köszönet a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola 4.a osztályközösségének, a tanulóknak és szüleiknek az anyagi összefogásért, Balogh Attila Gábor osztályfőnöknek a szervezésért, Elek Noémi intézményvezető asszonynak és Bakosné Baár Tünde tanárnőnek valamint Bakos Barbarának az adományaikért valamint a Kockaváros.hu webáruház minden dolgozójának a plusz ajándékért.


Hanzl József
kívánság-koordinátor
Gödöllő, 2016.12.16.

Archívum


Belépés