Tímea (10 éves, Budapest)


Timi nagyon szereti az állatokat, kedvence a gepárd és azt kérte tőlünk, hogy gepárdkölyköt simogathasson.
Több európai állatkerttel is egyeztettünk, de sajnos ez egyik gepárdot tartó helyen sem lehetséges. Így természetesen kérhetett mást: Timi számára egyértelmű volt, hogy a második kedvenc állatával, delfinnel szeretne találkozni.

Szóval, delfinekkel találkozni? Teljesítettünk már hasonló kívánságot, nem is egyet, de általában hosszabb szervezés kellett hozzá és Timi a "gepárdos zsákutcák" miatt már vár egy ideje...
Gyors nyomozás után kiderült, hogy Máltán is van delfinárium, és ott lehet delfint simogatni, amit a korábban meglátogatott parkokban már nem engednek meg...

Timit a Malta Marine Parkban nagyon kedvesen fogadták, és hogy az utazás mit jelentett számára, mondja el inkább ő:


"Amikor anya azt mondta, hogy néhány napra el fogunk utazni, elképzelni sem tudtam, hogy ekkora kaland fog rám várni.
A reptéren, amikor megtudtam, hogy Máltára fogunk menni egy delfináriumba delfint simogatni a Csodalámpa Alapítvány segítségével (hiszen ez volt a kívánságom, mert beteg lettem), azt hittem, hogy csak viccelnek.

Második nap mentünk a parkba. Amikor bejelentkeztünk, kérdezték, lenne-e kedvem úszni is velük, mert felszabadult egy hely, örömmel igent mondtam, mert ez volt a legnagyobb vágyam.

Miután átöltöztem, elmondtak néhány szabályt, mit szabad és mit nem. Két csapat volt, először megsimogattam őket, majd cseréltem a második csapattal és utána úszhattam velük. Amikor hozzáértem a delfinhez, a bőre olyan gumiszerű volt. Rengeteg fotót csináltak, a legjobb hármat elhoztam.
Néztem még fóka show-t, delfin show-t és papagáj show-t is!
Ez több volt, mint amit gondoltam, ezért duplán is nagyon köszönök mindent.

Nagyon-nagyon élveztem, főleg, hogy közben még a várost is láthattam és kirándulhattam is egy kicsit."

/ 4



Reméljük, hogy a delfinek is hozzájárultak ahhoz, hogy mielőbb örökre elfelejtsd a betegséget...

Timi nevében is köszönjük az 1%-os támogatásokat, Sörényi Attila úr, Peter Freed úr, a Fundamenta Személyi Bankár és a Best of Budapest Gála közönségének támogatását; ezek a források tették lehetővé, hogy a Timi kívánságának teljesítését napok alatt megszervezhettük.




Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Malta, 2016.04.24.

Archívum


Belépés