Beszámolók/2011-04-04 Jozsef

A hároméves Józsikával a Semmelweis Egyetemen Általános Orvostudományi Karának Szemészeti Klinikáján találkoztunk, ahová Józsi már sajnos régóta kemoterápiára jár. Péntek volt, enyhén borús idő, azonban ma nem a szokásos vizsgálatokra érkezett a kedves család.
Szívükben a napnál is fényesebb ragyogás volt. Gyermekük boldogsága ott volt az arcukon. Egy nap, ami a valóra vált álmokról, és végre nem a küzdelemről szól.

A szülők az előtérbe érkezve némileg hezitáltak, de Józsika kisgyermeki huncutságával azonnal észrevette, hogy itt valami történik. Bizony ez az Ő napja, mert régóta várt legóját kaphatta meg a Csodalámpa támogatóinak jóvoltából. Ez apró dolognak tűnhet, azonban amíg nem érezzük át, hogy milyen hősiesen állja ez kis gyerek a próbákat és küzd, addig talán meg sem érthetjük, hogy mekkora öröm ez számára. Talán a kendőzetlen és önfeledt gyermeki mosoly, ami igaz és szívből jövő, talán az mutathat meg valamit Józsika érzéseiből. A lényeg nem az ajándék, hanem az, hogy megértsük, hogy egy valóra vált kívánsággal hogyan erősíthetjük a gyógyulásba vetet hitet.

Így képesek vagyunk örömöt és csodákat vinni a küzdelmes hétköznapokba. Ezeket a csodákat mi magunk teremtjük, azzal, hogy önzetlenül segítünk másokon.

Sok szeretetet küldünk és kívánjuk, hogy mielőbb óvodába mehess Józsika és találkozz kis barátaiddal!


Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. támogatását,

segítségükkel egy újabb álom válhatott valóra.







Tankó Annamária és Ludányi Péter
kívánság-koordinátorok
2011. 04.01.

Archívum


Belépés