VIKTÓRIA (13 éves, JÁSZBERÉNY)


Ritka manapság, amikor egy fiatal már nagyon korán pontosan tudja, mi szeretne lenni. Viki esetében ez másként van. 13 éves múlt még csak el és ő már kiválasztotta, hogy mi lesz, ha nagy lesz. Nagyon érdekli és szereti is a kémiát, így elhatározta, hogy gyógyszerészként vagy gyógyszerkutatóként fog dolgozni.

A Csodalámpa Alapítványtól azt kérte, hogy ellátogathasson egy gyógyszerészeti laboratóriumba és ott megtudjon minél többet erről a nagyon érdekes tudományról. Kifejezett kérése volt, hogy tudjon kérdezni és beszélgetni is a témában hozzáértő emberekkel. Fiatal kora miatt sajnos nem juthatott be a laborokba, de a Richter Gedeon Nyrt. munkatársai segítségével megtekinthette a vállalat látogatóközpontját, ahol sok érdekességet látott és hallott, majd „kerekasztal” beszélgetés keretein belül rengeteg inspiráló gondolatot, információt és érdekességet tudhatott meg az ott dolgozó kollégáktól a családjával odalátogató Viki.

Nagyon köszönjük a Richter Gedeon Nyrt. munkatársainak, Beke Zsuzsának, Prof. Dr. Szántay Csabának, dr. Móring Andreának és Sándor Mártának, hogy bepillantást engedtek Vikinek ebbe a csodálatos hivatásba és ellátták néhány jótanáccsal a fiatal lányt, melyet nem csak gyógyszerészként tud majd hasznosítani.


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.05.21.

Archívum


Belépés