MISKO (16, BUDAPEST)

Misko igen nagy kéréssel fordult hozzánk.

Találkozni szeretett volna Sir David Attenborough-val, aki 5 éves kora óta példaképe. A nagyfiú éjjel-nappal követi a tudós műsorait, kitűnően tud angolul, így az idegen nyelv megértése nem probléma számára, sőt Sir David fantasztikusan szép beszédstílusa is örömet okoz számára.

Tudtuk, hogy ezt a kérést a tudós életkora miatt szinte lehetetlen megvalósítani, de azért nekifutottunk. Sok-sok hónapig próbáltuk elérni Sir Davidet, a hazai média több felsővezetője is segített a kapcsolatteremtésben – sikertelenül.

Nem adtuk fel a keresést, és egy kora tavaszi napon az internetet böngészve találtam egy telefonszámot, ami egy korábbi riportjához kapcsolódott. Hátha…
Felhívtam a számot és szerencsénkre a hozzá legközelebb eső személlyel tudtunk kapcsolatba lépni, a lányával. Jane asszony nagyon segítőkész volt, megadta hivatalos képviselőjük elérhetőségét is, aki megerősítette, hogy idős kora miatt Sir David már sajnos nem vállal ilyen felkéréseket. Ezt természetesen megértettük, meg is mondtam Miskonak, de azzal, hogy várjon egy kicsit, mert bár nem sikerült ezt a vágyát teljesíteni, de meg szeretnénk lepni valami mással.

Sir David képviselője ugyanis azt tanácsolta, hogy vigyük ki Londonba Miskót és mutassuk meg a BBC Earth Exhibition kiállítást, melynek narrátora Sir David.
Tetszett az ötlet, megterveztük, hogy más múzeumokat is megmutatunk Miskó-nak, hiszen óriási tudással bír már most és hittem, hogy ez biztosan örömet szerez neki.

A reptérről jövet soron kívüli megállóként megálltunk a tudós házánál, Richmondban, persze fotóztunk is. Ott átadtam neki Sir David dedikált fényképét, majd sétáltunk egyet a közeli Richmond parkban, ahova az Attenborough család sokszor kirándul(t).

/ 12



Szavakkal nem is lehet elmondani, milyen nagy örömet szerzett a nagyfiúnak az utazás, mi édesanyjával sokszor majdnem futva követtük teremről teremre – tolókocsi inkább versenyautó volt ilyenkor…
Misko természettudományos tudása hihetetlenül nagy, sokat tanultam tőle. Jó érzés volt ilyen kalauzzal mozogni a tudomány világában néhány napig.

Misko egy virtuális halrajt terelget a BBC Earth Exhibition egyik termében

Hogy mi volt a legszebb köszönet a teljesítés kapcsán? Misko angol köszönő levele mellett az a kedves mondat, amivel tőlem búcsúzott, de ez maradjon kettőnk titka.

Remélem és kívánom, hogy még nagyon sok hasonló utazásban legyen része és azt is, hogy sokáig kapcsolatban maradjon velünk és a csodalámpás csapattal.

Ezúton is hálásan köszönjük támogatóinknak, a Wizz Air Hungary Zrt-nek, az IBIS Styles Budapest Airport szállodának, az IBIS London Earl's Court hotelnek, a Mosolyka MOST Alapítványnak, az XpatLoop tagjainak, a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest tanárainak, diákjainak, továbbá magántámogatóinknak, hogy Misko különleges kérését teljesíteni tudtuk.





Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
London, 2023. április 25.

Misko kérésemre angolul írt köszönetet támogatóinknak:
From: a***a @ l*****.pl
Sent: Thursday, May 4, 2023 6:28 AM
To: Patzauer Éva <patzauer.eva@csodalampa.hu>
Subject: Misko nem egészen beszámolója

The opportunity to travel to England and explore the remarkable sights and museums in London became a reality for me, all thanks to the generous support of the Magic Lamp foundation. As someone who has wanted to visit London for years, the chance to witness the exceptional exhibits at the London Natural History Museum was particularly thrilling, given my passion for biology and paleontology.
Besides this another very good thing happened that was amazing. They managed to get an original David Attenborough signature. I am immensely grateful to the Magic Lamp foundation for facilitating this incredible and unforgettable experience. Their generosity made it possible for me to spend a few very good days in London, and for that, I express my heartfelt appreciation.

Archívum


Belépés