Sarolta (7 éves, Biatorbágy)


Sarolta egy csacsogó, mindig jókedvűen mosolygó kislány, aki már az első beszélgetés alkalmával elmesélte, hogy szeret iskolába járni, bizony már németül is tanul, de sajnos a betegsége miatt most sokáig hiányozni fog a suliból. Elárulta, hogy minden vágya egy laptop, mert akkor tudná tartani a kapcsolatot a tanító nénivel és a táraival, csacsoghatna a barátnőkkel... és hát azért a sok kórházi kezelés ideje alatt természetesen szeretne igazi csajos filmeket is nézni, hiszen úgy gyorsabban múlik az idő a sokszor bizony hetekig tartó, sok-sok szurival járó kórházi kezelés alkalmával.

A kislány kívánságának megvalósításában ezúttal a Csodalámpa Csodabogarai voltak a segítségünkre. Hat fantasztikus sportoló Csodabogár elhatározta, hogy körbefutják a Balatont és minden megtett kilométerért adomány gyűjtenek. Lazán és vidáman, sikeresen körbefutották... és nagy izgalommal várták, hogy részt vehessenek Saci álmának megvalósulásában!

Így történt, hogy a Csodalámpa önkéntesének kíséretében a Rohan6's Team hat fős Csodabogár Csapat két bájos hölgye, Czeglédi Emese és Kellermayer Bernadett "befutott" a Klinikára, hogy Saci apró kezébe helyezzék a valóra vált álmot... a gyönyörű, igazán csajos színű komoly laptopot. Még arra is volt gondjuk, hogy stílusosan abban a dresszben érkezzenek, amiben a kilométereket rótták a Balaton körül.

A kislány, első ámulatából magához térve kihúzta a fiókból a "nagykést" és a csodabogarak segítségével máris kinyílt a varázsdoboz, előkerült a megvalósult álom. Saci nagyon örült a az ajándéknak, de én úgy vettem észre, miközben a kislány boldogságtól csillogó szemmel simogatta a laptopot, mintha Mesi és Berni szemében is megjelent volna valami homályos csillogás... talán csak nem a meghatottság jelei voltak arra gondolván: a gyerek boldog mosolya megérte a sok futás!?

Bizony gyorsan múlik az idő amikor csajok vidáman beszélgetnek egymással, mesélnek egymásnak és jókedvükben csinálnak néhány szelfit is. Így volt ez most is, de egy idő után láttuk, hogy Saci egyre többet pillant a laptopra és lassan megszűnik számára a külvilág... éreztük, arra vár izgatottan, hogy apa mielőbb teljesen beüzemelje a laptopot és akkor megnézheti "élőben", hány kilométer is a Balaton, ha netán ő is egyszer körbefutná?!

Lassan elbúcsúztunk, de még mielőtt elhagytuk volna a szobát, Saci köszönetképpen egy hatalmas puszit küldött mindenkinek, aki segített benne, hogy az ő nagy álma valóra válhasson.

Mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöt kívánunk Sacinak a laptop használatában!




Köszönjük a XIII. NN Ulrabalaton versenyen induló Csodabogár Rohan6's Teamnek, hogy támogatták Saci kívánságát, külön köszönjük Czeglédi Emesének és Kellermayer Bernadettnek, hogy személyesen részt vettek az ajándékozáson!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.05.27.

Archívum


Belépés