Dzsenifer (15 éves, Nagyesztergár)


A Csodalámpa Alapítvány már nagyon sok olyan kérést teljesített, ahol híres személyekkel szerettek volna találkozni a gyerekek. Mégis egy picit meglepődtünk, amikor Dzsenifer azt kérte, szeretne Csejtei Tamással közösen vadászni. a nagylány elmesélte, hogy a vadász műsoraiból nagyon sokat tanul, különösen azt szereti, hogy izgalmasan, de mégis teljesen érthetően magyaráz a műsorában.

A Fishing and Hunting csatornán gyakran látható és hallható szakértő szívesen vállalta a találkozást. Ennek a megszervezéséhez azonban szükség volt egy kis ötletelésre, hiszen kellett egy erdő vadakkal, lehetőség arra, hogy hivatalosan bejuthassunk oda, s természetesen mindenkinek megfelelő legyen az időpont.

Dzsenifer már évek óta elkíséri az édesapját a vadászatokra, az álma, hogy egyszer erdészeti iskolába járhasson, és ő is vadász lehessen. Addig azonban egy másik szakmát tanul, szakács lesz nemsokára. Mivel a nyári gyakorlatát be kellett fejeznie, így azt követően szerveztük meg a találkozót. Mindezt nem is akármilyen napra, hanem éppen Dzsenifer születésnapjára esett.

A zirci erdő mellett találkozott a nagylány Csejtei Tamással, aki attól kezdve folyamatosan mesélt a vadak természetéről, életéről, megmutatta, hogyan lehet megállapítani a szélirányt, őzeket hívtak síppal, ami az állat hangját utánozza. Csodálatos időt töltöttek el az erdőben, s bár vadat végül nem ejtettek – aminek én magam (FM) örültem -, de őzeket közvetlen közelről láttak.

A kis csapatot elkísérte a Fishing and Hunting csatorna stábja is, így a kívánságteljesítésről egy kis riport is készült, mely amint adásba megy, ide is felkerül.




Köszönjük Csejtei Tamás úrnak a segítséget, hogy teljesítette Dzsenifer álmát.


Felkai Márta
Budapest – Zirc
2018. július 30.

Archívum


Belépés