Mátyás (8 éves, Budapest)


Matyi kívánsága egy DIXIT társasjáték volt, ami egy iskolai közösség összefogása által valósulhatott meg az ünnep előtt!

Kedves támogatónk, Balogh Attila tanár bácsi így emlékezik a kívánságteljesítésre:

„Hányszor van olyan helyzet, hogy emberek egymás közelében, pár száz méterre élnek egymástól és végül több száz kilométeres utazás vagy egy életünket megváltoztató esemény kell ahhoz, hogy találkozzanak. Ez történt december 19-én, a Heim Pál Gyermekkórház egyik kórtermében is.

A Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola 3.a osztálya egy hagyománnyá alakult kezdeményezést folytatott akkor, amikor a Csodalámpa Alapítvány kívánságlistájáról választott egy teljesítendő vágyat közös karácsonyi ajándéknak. Itt köszönöm meg a szülők mindenben támogató hozzáállását és az alapítvány munkatársainak segítségét, akik olyan kívánságot kerestek, ami általunk is teljesíthető. Mátyás akár csak mi, harmadik osztályos és ő is egy tizennyolcadik kerületi (egyházi) iskola növendéke. Velünk ellentétben azonban egy igen komoly betegséggel küzd, ezért is volt éppen a kórházban, s bár akármit kívánhatott volna, szerényen csak egy DIXIT társasjátékot kért a Csodalámpától.

Kedd délután, az előző nap az osztályunk által választott két diák képviselővel és az alapítvány önkéntesével, Mártával (aki szintén több szállal is kapcsolódik a tizennyolcadik kerülethez), négyesben látogattuk meg Matyit, aki infúziós kezelésen vett részt. Beavatva csak édesapja volt, így valóban értetlenül nézett ránk a kisfiú, amikor beléptünk szobájába. Annál nagyobb volt az öröm, kiderült miért jöttünk, és kis segítőimmel átadtuk az alap társasjátékot, s mellé még hat kiegészítő kártyacsomagot is. Kicsit feszengtünk, hiszen Matyi örült volna, ha kipróbálhatja velünk a játékot, de a kezelése ezt nem tette lehetővé, így még beszélgettünk egy kicsit vele és édesapjával, aztán „Szeretetteljes Karácsonyt és valóban egészségben bővelkedő, új esztendőt kívánva!” jöttünk el.

Jó érzés volt úgy eljönni, hogy az osztályközösségünk összefogásával, gyerekek és szüleik együtt hajthattak végre egy csodát, teljesíthettek egy álmot.”



Köszönjük a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola ismételt segítségét!


Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.12.19.

Archívum


Belépés