Vince (6 éves, Budapest)


Vince nem tud járni. Elektromos kerekesszékkel közlekedik, amiben nem tudja magát megtartani, ebben támasztó heveder segíti. A kerekesszéket ügyesen kezeli, de a szék sebessége korlátozott.

Vince arról álmodott, hogy egyszer majd „száguldani” fog. Olyan sebességgel, amire most nincs lehetősége. Érezni fogja, ahogy a szél a hajába kap a sebességtől, és elsuhannak mellette a fák, a virágok, a sétáló emberek. Álmodozott.

És az álom egyszerre valósággá vált – elkészült az a speciális kerékpár/tricikli, ami egy kerékpárból és előtte egy olyan kiskocsiból áll, amire kerekesszékével fel tud hajtani. A szék rögzítése után már csak a papának kell nyeregbe pattannia és indulhatnak is. A Máriaremetei templomkertben megvalósult az álom, eddig elképzelhetetlen sebességgel futottak a kerékpárral és Vince haját borzolta a szél… Vince boldog volt, és ezt boldogság volt látni.

A kerékpár úgy lett kialakítva, hogy összecsukható és betehető egy nagy csomagtartóba. Tehát a száguldás élménye megismételhető Budapesten kívül is, akár a Balatonnál, vagy a Fertő-tónál, vagy máshol.

A Budapesti Értéktőzsde támogatásával sikerült megvalósítani Vince kívánságát. A cég képviselője, Bozsik Balázs kommunikációs igazgató is tett egy kört a kerékpárral és Vincével, melyet nagyon élveztek mindketten. Tudjuk, hogy még sok műtét vár erre a kicsi fiúra, de jó érzés, hogy a műtétek közötti időben ezzel a kerékpárral sok új élményt szerezhet, ami feledteti a fájdalmakat.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde segítségét!


Solti Judit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017. június 07.

Archívum


Belépés