Lili (3 éves, Miskolc-Vargahegy)


Lili egy aranyos, kedves, mindig mosolygós pici lány. Mielőtt kórházba került édesanyja sokszor elvitte egy, a házukhoz közeli játszótérre, ahol Lili nagyon szeretett hintázni és csúszdázni.

Lilike hosszú hónapokat töltött kórházban, de mára már otthon van. Sajnos még egy jó ideig nem mehet gyerekek közé, édesanyja nem viheti őt közös játszótérre. Ezért Lilike kérésére a Csodalámpa Dzsinnje udvarukra varázsolt egy gyönyörű, fa kerti játszóteret.

Délután, alvásidőben érkeztünk Lilikéjék házához. Amíg a kislány aludt, fel is épült a hintás, csúszdával és mászó fallal elállott kerti játszótér. A pici lány, ahogy felébredt, azonnal kiszaladt az udvarra, s még álmos tekintettel vette szemügyre a kertben tornyosuló új építményt.

De hamar kiment az álom a szeméből, s gyorsan ki is próbálta először a színes mászófalat, azután pillanatok alatt felmászott a kis házikóba, s hopp, már csúszott is le a csúszdán. Két nővére szintén nagyon élvezte a kerti játékokat.

A támogató, s egyben kivitelező Mátrai Zoltán úr, - aki már hosszú évek óta készíti a csodalámpás gyerekeknek a kerti fa játszótereket, miután látta, milyen boldogan játszanak a gyerekek, meg is jegyezte, hogy ezúttal is jó helyre kerültek a játékok.

Nekünk felnőtteknek pedig, akik jelen voltunk, (Anyuka, Apuka, Nagymama és mi) örömkönny csillogott a szemünkben, látva milyen boldog Lilike!




Köszönjük Mátrai Zoltán támogatását!

Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2017. május 12.

Archívum


Belépés